Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Preview: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Preview: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)
«Σπίτι μου, σπίτι σου ή και κάπου αλλού»!

Με την κοινή έδρα να τους απαλλάσσει από το… δίλημμα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διεκδικούν διαφορετικά «τρόπαια» στο ΟΑΚΑ.

Την ώρα, λοιπόν, που η «Ένωση» θα ψάχνει ανταμοιβή για τη συσπείρωση (έπειτα από καιρό) του κόσμου της, οι «πράσινοι» θα ψάχνουν το δικαίωμα να παίξουν τα ρέστα τους για τον τίτλο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ

Μετά από καιρό -και παρόλο που τα οικονομικά προβλήματα κάθε άλλο παρά την έχουν εγκαταλείψει- η ΑΕΚ ασχολείται με ποδόσφαιρο. Οι ενδείξεις ότι μπορεί να παίξει μπαλίτσα (κι ας μη συνοδεύτηκαν από καλά αποτελέσματα με ΟΦΗ και Άρη) και κυρίως η συσπείρωση που επιχειρείται από τη διοίκηση (με καλέσματα σε παιδιά, αθλητές του συλλόγου και παλιές δόξες της ομάδας) έχουν φτιάξει κάπως την ατμόσφαιρα -που δεν λένε να αλλάξουν οι μέτοχοι.

Η πανστρατιά που επιχειρείται, όμως, ενόψει ντέρμπι θα ισχύσει και στο αγωνιστικό κομμάτι για την «Ένωση». Κι αυτό διότι ο Νίκος Κωστένογλου θα έχει -για πρώτη φορά μετά από καιρό- ετοιμοπόλεμους όλους τους ποδοσφαιριστές του.Από την Πέμπτη ακόμα (όταν οι Σιαλμάς και Καφές ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και επέστρεψαν σε φουλ ρυθμούς) διαφαινόταν η… πιθανότητα να πάει η ΑΕΚ -μετά από μήνες- πλήρης σε ένα παιχνίδι. Η πιθανότητα, λοιπόν, έγινε πραγματικότητα το Σάββατο, αφού και η τελευταία προπόνηση κύλησε χωρίς προβλήματα για τον Νίκο Κωστένογλου.

Ο τεχνικός της «Ένωσης», λοιπόν, είδε όλους τους παίκτες του (εκτός του Γκούντγιονσεν που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα) να γυμνάζονται κανονικότατα και να τίθενται στη διάθεσή του για το ντέρμπι. Μπορεί, έτσι, να διαμορφώσει με την ησυχία του το 4-3-3, το οποίο (σύμφωνα με όσα έδειξε σε ασκήσεις τακτικής το Σάββατο) θα παραταχθεί ως εξής στο ΟΑΚΑ:

Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής (παρά το ντεφορμάρισμά του ο Κωστένογλου τον εμπιστεύεται περισσότερο) και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κοντοές (η καλή του απόδοση ως στόπερ απέναντι στον Άρη του δίνει προβάδισμα έναντι του Μανωλά), Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ θα είναι οι Μάκος, Βάργκας και Καφές, ενώ στην τριάδα της επίθεσης θα βρεθούν πιθανότατα οι Λεονάρντο (αριστερά), Σιαλμάς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Ρίκκα, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Φούντας.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το «κάζο» από τον ΠΑΟΚ και η πτώση έπειτα από καιρό από την κορυφή αποδείχθηκε ότι δεν ήταν το χειρότερο που μπορούσε να τύχει στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό διότι αμέσως μετά οι «πράσινοι» έμαθαν ότι θα πρέπει να την διεκδικήσουν ξανά (στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό) χωρίς τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Παρόλα αυτά, η αχτίδα φωτός στα διοικητικά, με την κίνηση Βγενόπουλου-Πολέμη και οι «ντόπες» του Φερέιρα στους παίκτες του στέλνουν τον Παναθηναϊκό ψύχραιμο στο ντέρμπι. Αλλά και συνειδητοποιημένο πως η ήττα απαγορεύεται και η νίκη είναι απαραίτητη ώστε να ορίζει τη μοίρα του για τον τίτλο στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό.

Στην προσπάθεια ωστόσο να την κατακτήσουν οι «πράσινοι» θα έχουν κι άλλες απουσίες πέραν του Λέτο. Κυρίως αυτή του Μπουμσόνγκ, που κρίθηκε ανέτοιμος από τον Φερέιρα και αποκλείστηκε από την αποστολή. Αλλά και των Πετρόπουλου, Ρούντολφ -που κόπηκαν για τον ίδιο λόγο. Αντίθετα, κανονικά στον πάγκο θα βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης, η παρουσία του οποίου στις προπονήσεις δείχνει πως μπορεί να προσφέρει εφόσον κληθεί να βοηθήσει.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, το 4-3-3 που σκοπεύει να παρατάξει στο ντέρμπι ο Φερέιρα θα διαμορφωθεί ως εξής: Τερματοφύλακας ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Μαρίνος. Στα χαφ θα βρεθούν οι Σιμάο (σε ρόλο «σκούπας») Κατσουράνης και Ζέκα και στην τριάδα της επίθεσης οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Κουίνσι (δεξιά) και Τοτσέ (κορυφή).

Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Φερέιρα να κάνει την έκπληξη και να δώσει θέση βασικού είτε στον Καντέ (όσον αφορά στα στόπερ), είτε στον Κλέιτον (για την επίθεση).

Η αποστολή: Καπίνο, Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Μαυρίας, Τοτσέ, Νίνης, Κλέιτον, Κουίνσι, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Γούκος (Ηπείρου)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


Η προϊστορία

Εντυπωσιακά μοιρασμένη είναι η παράδοση των δυο ομάδων στα παιχνίδια με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι σε σύνολο 55 αγώνων (συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που έχουν γίνει στο πλαίσιο των play-off) η «Ένωση» μετράει 21 νίκες, ο Παναθηναϊκός μια μόλις λιγότερη, ενώ 14 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: