Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Καβαλάρης πάει στον... τελικό!!

Ο εκρηκτικός Ολυμπιακός πάτησε τον λίγο Άρη (3-0) παίζοντας τρομερή μπάλα στο α' μέρος και πάει πρωτοπόρος στη «μάχη» του ΟΑΚΑ! Eπιθετικό φάουλ προηγήθηκε του 1-0.
Με νέα πρόσωπα
Φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θέλησε να ξεκουράσει βασικούς ενόψει των αγώνων με Μέταλιστ και Παναθηναϊκό. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Μέγερι, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Μαρκάνο, Μέλμπεργκ. Στο βασικό σχήμα επέστρεψαν οι  Φρανσουά Μοντέστο και Αριέλ Ιμπαγάσα οι οποίοι βρέθηκαν στον άξονα μαζί με τον Μακούν. Νέα πρόσωπα ο Αμπντούν ο οποίος βρέθηκε στο δεξί άκρο, με τον Ντιόγκο να πηγαίνει στο κέντρο της επίθεσης, ενώ ο Μιραλάς παρέμεινε στο αριστερό άκρο.
Στον αντίποδα, ο Μασάντο τοποθέτησε στο βασικό σχήμα τον Σηφάκη, ο οποίος έπειτα από αρκετούς μήνες επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

Δυο γκολ και... 12 τελικές!
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε γρήγορο γκολ και οι παίκτες του φρόντισαν να παίξουν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ιδανική ανάπτυξη από τον άξονα,  τα άκρα και αν υπήρχε και το ανάλογο τελείωμα τότε το σκορ θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις. Ενδεικτικό άλλωστε είναι το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το α' μέρος με 12(!) τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις μιας του Άρη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έβαλαν τους «κίτρινους» στα καρέ τους και άρχισαν το σφυροκόπημα, με τον Ντιόγκο να χάνει κλασική ευκαιρία πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ενώ Ιμπαγάσα στο 6' και Τοροσίδης στο 12' δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Το «Καραϊσκάκη» είχε ζεσταθεί, ο Άρης δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 18', όταν από τη σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μαρκάνο αμαρκάριστος πέτυχε το 1-0 και παράλληλα το τρίτο τέρμα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, στη φάση του γκολ ο Νέτο διαμαρτύρεται για φάουλ που του έγινε, με τον φακό να δείχνει πως πιθανόν να υπάρχει παράβαση.

Το γκολ έδωσε επιπλέον ώθηση στους Πειραιώτες και σε ένα δίλεπτο 21'-23' θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς, ωστόσο ο Μιραλάς έχασε αυτά που δεν χάνονται... Στο 21' και έπειτα από κάθετη – τρύπα του Ντιόγκο, ο Βέλγος έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ στην επόμενη φάση Ντιόγκο και Αμπντούν έκρυψαν τη μπάλα, ο Αλγερινός έβγαλε στον ολομόναχο Μιραλάς, ωστόσο ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στον αντίποδα, ο Άρης δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει, τα λάθη στον άξονα ήταν πολλά, ωστόσο στην μοναδική του επίθεση στο 27' διαμαρτύρεται σε πέσιμο του Νέτο στην περιοχή του Ολυμπιακού.
Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, ο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να πιστέψει τι... χανόταν από τους παίκτες του, με τον Αμπντούν και τον Μοντέστο στο 28' να του... ανεβάζουν την πίεση, χάνοντας ακόμα δυο καλές ευκαιρίες, αν και μερίδιο «ευθύνης» ανήκει στον Σηφάκη. Ωστόσο, ο κινητικότατος Αλγερινός έκανε την διαφορά στο 45', έκλεψε από τον Λαζαρίδη, έκανε την κούρσα, ανατράπηκε από τον Σηφάκη και ο Χολέμπας από την άσπρη βούλα «καθάρισε» το ματς, μιας και ο Άρης θα αγωνιζόταν για το υπόλοιπο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του διεθνή γκολκίπερ.

Γκολ έπειτα από ένα μήνα
Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο δυνατά, με τον Μασάντο να προσπαθεί να δώσει δύναμη και ταχύτητα στη μεσαία γραμμή, περνώντας τον Γιαννιώτα στη θέση του Ακόστα. Ο Αμπντούν δεν σκόραρε  όμως ούτε στο 50' όταν πάλι από κλέψιμο του Λαζαρίδη έχασε μεγάλο τετ α τετ. Ο Βαλβέρδε ξεκούρασε τον Ιμπαγάσα, ο ρυθμός έπεσε και ο Άρης απείλησε σε δυο φάσεις με Γιαννιώτα (55') και Σανκαρέ (61') χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός πάντως συνέχισε να εκμεταλλεύεται τα κενά και στο 69' ο Μακούν με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Μιραλάς, ο Βέλγος «τσίμπησε» όσο έπρεπε και έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα σκοράροντας έπειτα από ένα μήνα (με ΑΕΚ στις 10 Φεβρουαρίου). Το τρίτο γκολ έφερε και το... τέλος του ματς, με τον Άρη πάντως να διαμαρτύρεται για πέναλτι στο πέσιμο του Γιαννιώτα.
MVP: Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ο Τζαμέλ Αμπντούν ήταν όλα τα λεφτά... Ο Αλγερινός επέστρεψε στο βασικό σχήμα, έκανε μεγάλο ματς από τα δεξιά, ωστόσο η τύχη δεν είναι με το μέρος του... Πέρασε καλές παράλληλες σέντρες, με αποκορύφωμα την πάσα πάρε βάλε στον Μιραλάς (23'), ενώ κέρδισε πέναλτι και αποβολή στο 45' όπου ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός, έκανε το καλύτερο α' μέρος της σεζόν με 12 τελικές. Όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, με τους Ιμπαγάσα, Ντιόγκο, Μακούν, Μαρκάνο να δίνουν πολλές λύσεις και να βοηθούν σε μια άνετη νίκη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:Η ανασταλτική λειτουργία του Άρη, που δεν άντεξε στην πίεση του Ολυμπιακού, έκανε πολλά λάθη και οι γηπεδούχοι έβρισκαν πολλούς διαδρόμους για την εστία του. Πολλά λάθη από τον Λαζαρίδη, ο οποίος έχει την ευθύνη στο δεύτερο γκολ που έχασε τη μπάλα από τον Αμπντούν.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λαζαρίδης έχασε τη μπάλα σε ένα σημείο που δεν... πρέπει να χαθεί, δεν μπόρεσε να πιάσει τον Τζαμέλ Αμπντούν και ο Αλγερινός κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, αλλά και αποβολή του Σηφάκη

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Παράπονα από τη διαιτησία του Γιάχου έχουν στον Άρη, με τους κίτρινους να ζητούν επιθετικό φάουλ στην έναρξη της φάσης του πρώτου γκολ, να ζητούν πέναλτι στο 27' σε πέναλτι του Νέτο, αλλά και πέναλτι στο 90' σε πέσιμο του Γιαννιώτα. Ο Γιάχος δεν είδε και χέρι του Σανκαρέ στο 41'

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA : Από το ματς με την Ξάνθη και έπειτα ο Ολυμπιακός είναι μεταμορφωμένος και σπάει... ρεκόρ. Σε δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει το απόλυτο νικών, ενώ δεν έχει δεχθεί γκολ μετρώντας 21-0 τέρματα! Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ξέρει πως ό,τι και να γίνει πάει καβαλάρης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εξαιρετικό ημίχρονο από τους Πειραιώτες, καθάρισαν εύκολα το ματς, ο Βαλβέρδε αποθεώθηκε από τον κόσμο, με τον Βάσκο να διαχειρίζεται άψογα το ρόστερ ενόψει της δύσκολης συνέχειας

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: