Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ανακοινώθηκε ο Μάρτενς, που δήλωσε: «Ανυπομονώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ»

Κι επίσημα ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η απόκτηση του Μάαρτεν Μάρτενς, φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις του Βέλγου μεσοεπιθετικού. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την οριστική συμφωνία της με την ΑΖ Αλκμααρ για την μεταγραφή του Μάαρτεν Μάρτενς. Ο 29χρονος Βέλγος ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2,5 χρόνων και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Χουμπ Στέφενς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα είναι τελείωσαν και θα έρθω από τώρα στον ΠΑΟΚ», είπε ο Μάρτενς στο paokfc.gr μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του και συνέχισε: «Ξέρω ότι ο σύλλογος έχει μεγάλες φιλοδοξίες, θέλει να κερδίσει τίτλους και ανυπομονώ να τον βοηθήσω. Ηταν εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκάθαρο πως θα ερχόμουν το προσεχές καλοκαίρι, αλλά για μένα ήταν σημαντικό να κλείσει η μεταγραφή από τώρα.

Επαιξα λίγο στην πατρίδα μου, το Βέλγιο και πέρασα σχεδόν όλη μου την ως τώρα καριέρα στην Ολλανδία. Πέτυχα ό,τι ήθελα, κέρδισα όλους τους τίτλους και τώρα ήθελα να βιώσω κάτι διαφορετικό. Είχε μεγάλη σημασία για μένα να πάω σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, όπως ο ΠΑΟΚ και το είχα ξεκαθαρίσει στον μάνατζέρ μου από την πρώτη στιγμή. Χαίρομαι, λοιπόν που συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ που είναι φιλόδοξος όπως κι εγώ.

Στα παιχνίδια που παίξαμε στο Europa League με την Αλκμααρ διαπίστωσα πως είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου που παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο και είναι δύσκολο να την κερδίσεις. Μπορεί να μην δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο, ήταν σωστά οργανωμένος κι εγώ ευελπιστώ να τον βοηθήσω στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού που είναι και ο ρόλος μου».

Με το σύστημα του… Μπερλουσκόνι!

Με το σύστημα του… ΜπερλουσκόνιΟ Κλάρενς Ζέεντορφ είναι πια προπονητής της Μίλαν και έτοιμος να κάνει πράξη και το μεγάλο… χατίρι του προέδρου της.

Ποιο είναι αυτό;

Η παρουσία ενός «δεκαριού» στον αγωνιστικό χώρο κάτι που δεν αποτελούσε μια επιλογή του Αλέγκρι!

Όπως υποστηρίζουν οι ιταλικές ιστοσελίδες, ο Ζέεντορφ αυτό που θα αλλάξει πρώτο είναι το σύστημα των ροσονέρι.

Έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το 4-3-1-2 με διακριτό το «δεκάρι» κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγάλα «θέλω» του Μπερλουσκόνι.Πηγή: sport-fm.gr

Προκρίσεις για Νόλε,Φερέρ Μπέρντιχ, εκτός οι Ρώσοι!

Το εισιτήριο για τον 3ο γύρο πήραν οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Νταβίντ Φερέρ και Τόμας Μπέρντιχ, δίχως να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα – Εκτός συνέχειας οι Γιούζνι, Νταβιντένκο, Τουρσούνοφ

Προκρίσεις για Νόλε,Φερέρ Μπέρντιχ, εκτός οι Ρώσοι
Δίχως τη μεγάλη έκπληξη κύλησε η 3η μέρα του Αυστραλιανού Όπεν, στο απλό των ανδρών. Στα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια, ο Γερμανός, Φλοριάν Μάγερ, σε ένα παιχνίδι που κράτησε λίγο παραπάνω από τρεις ώρες, επικράτησε του Μικαήλ Γιούζνι με 3-2 σετ (6-4, 3-6,6-3, 3-6, 6-3) και πήρε το εισιτήριο για τους «32», όπου θ’ αντιμετωπίσει το Νο20, τον Πολωνό Γιέρζι Γιάνοβιτς. Ο τελευταίος βρέθηκε πίσω στο σκορ 1-0 από τον Ισπανό Πάμπλο Αντούχαρ, χάνοντας με 6-4 το πρώτο σετ, αλλά πήρε τα τρία επόμενα με 7-6, 7-6, 6-3.

Ο Ρισάρ Γκασκέ, έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι και κατόρθωσε να επικρατήσει με 3-0 του Νικολάι Νταβιντένκο με 7-6, 6-4, 6-4 και στην επόμενη φάση θα κοντραριστεί με τον Τόμι Ρομπρέδο που νίκησε τον Ζουλιέν Μπενετό 3-1 σετ (6-3, 6-7,6-1, 7-6).

Από τα μεγάλα ονόματα, ουδείς αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε 1 ώρα και 47 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Λεονάρντο Μάγερ από την Αργεντινή για να κερδίσει με 3-0 (6-0, 6-4, 6-4). Στους «32» θα βρει το εμπόδιο του Ουζμπέκου, Ντένις Ιστόμιν, που μετά τον Παγδατή, εξολόθρευσε και τον Ντμίτρι Τουρσούνοφ με 3-1 (7-6, 4-6, 6-1, 6-4). Ο Τόμας Μπέρντιχ με συνοπτικές διαδικασίες και παίζοντας ωραίο τένις νίκησε τον Γάλλο Ντε Σέπερ με 3-0 σετ (6-4, 6-1, 6-3) και στην επόμενη φάση θα βρει μπροστά του τον Βόσνιο, Τζουχμούρ. Ο τελευταίος έθεσε εκτός συνέχειας τον Ντόντικ ή για την ακρίβεια ο τραυματισμός του τελευταίου. Ο άτυχος Κροάτης πήρε τα δύο πρώτα σετ 6-4, το 3ο το πήρε ο Βόσνιος με 6-3 και στο 4ο ο Ντόντικ εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού.

Τέλος με 3-1 επικράτησε ο Νταβίντ Φερέρ κόντρα στον Γάλλο Μαναρινό (7-6, 5-7, 6-0, 6-3) και στους «32» θα αγωνιστεί απέναντι στον Σαρντί, ενώ ο Στάνισλας Βαβρίνκα με 3-1 πέρασε το εμπόδιο του Κολομβιανού Φάλα, (6-3, 6-3, 6-7, 6-4) και στην επόμενη φάση θα παίξει με τον Καναδό, Πόσπισιλ. Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις να βγει απ’ το κώμα ο Σουμάχερ!!

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», οι θεράποντες ιατροί που παρακολουθούν την υγεία του Μίχαελ Σουμάχερ εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον βγάλουν από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται.

Σκέψεις να βγει απ’ το κώμα ο Σουμάχερ
Σταθερή, αλλά πάντα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, όμως η εφημερίδα «Bild» έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως οι γιατροί που παρακολουθούν τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 σκέφτονται να τον βγάλουν από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται.

Τη συγκεκριμένη άποψη φαίνεται να υποστηρίζει και ο διεθνούς φήμης γιατρός, Χάιντς Πέτερ Μέκε, ο οποίος δήλωσε στο γερμανικό Μέσο: «Όσο νωρίτερα σταματήσει να βρίσκεται σε κώμα, τόσο γρηγορότερα ο οργανισμός του θα ανακτήσει τη φυσιολογική λειτουργία του, όπως είναι η αναπνοή».
Πηγή: sport-fm.gr

Πειθαρχική δίωξη κατά της Ξάνθης!!

Πειθαρχική δίωξη κατά της Ξάνθης!Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της SKODA Ξάνθης προχώρησε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος.

Αφορμή για αυτό είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ακριτική ΠΑΕ μετά το τέλος του αγώνα της με τον Πανθρακικό για την προηγούμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά:

«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013 (ανακοίνωση μετά τον αγώνα Πανθρακικός-SKODA ΞΑΝΘΗ)».

«Μήνυση κατά της ΕΠΟ…»

«Μήνυση κατά της ΕΠΟ…»Το ενδεχόμενο μήνυσης κατά της ΕΠΟ από την ΠΑΕ Άρης δεν απέκλεισε ο αντιπρόεδρός της, Θανάσης Κώνστας για την κόντρα που έχει ξεσπάσει…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Άρης, Θανάση Κώνστα στο Libero…


Για το θέμα των δελτίων:
«Υπάρχει περίπτωση να έχουν μια θετική εξέλιξη σήμερα και να εκδοθούν. Σε περίπτωση που δεν γίνει, υπάρχουν δύο εναλλακτικοί δρόμοι, νομικοί, ώστε να έχουμε τα δελτία μέχρι την Παρασκευή. Από την ΕΠΟ έχουν ζητήσει κάποιες διευκρινήσεις από τη ΦΑΕ, που απαντήθηκαν όλες, για αυτό ελπίζουμε να έχουμε θετική απάντηση σήμερα. Θα φτάσουμε μέχρι εκεί που πρέπει με την ΕΠΟ, ώστε να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ΠΑΕ».

Για τον Μπακασέτα:
«Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και περιμένουμε το τυπικό μέρος».

Για την υπόθεση του Παπαστεριανού:
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και πλέον περιμένουμε από τον ποδοσφαιριστή και τη Ρουμανία. Υπάρχουν εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν προχωρήσει, αλλά αυτό είναι θέμα του προπονητή. Περιμένουμε και μέσα από τις προτάσεις του, θα προχωρήσουμε, ώστε να υπάρξει αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας».

Για την αλλαγή στάσης της ΕΠΟ απέναντι στον Άρη:
«Καλοπροαίρετα θέλω να σκεφτώ ότι είναι τυχαίο, αλλά θα είναι αφέλεια. Το βλέπουμε ως επίθεση και πρέπει να κινηθούμε αντίστοιχα. Από χθες, σε έκτακτο ΔΣ, πήραμε την απόφαση να κινηθούμε νομικά και να μηνύσουμε την επιτροπή της ΕΠΟ και τους εκπροσώπους των παικτών για ηθική αυτουργία».

Για το αν ο Άρης είναι σε θέση να έρθει σε αντιπαράθεση με την ομοσπονδία:
«Αν το ξεκινήσει, οφείλουμε να απαντήσουμε. Υπάρχει στρατηγική και κάποιοι όροι που οφείλουμε να τηρήσουμε. Ούτε τα χάνουμε, ούτε κινούμαστε βιαστικά, αλλά ήρεμα, μεθοδευμένα, ώστε να εξασφαλίσουμε το συμφέρον του Άρη».

Για το αν περιμένουν αντίποινα από την ΕΠΟ:
«Όταν υπάρχει μια μάχη, σίγουρα μπορεί να έχεις και απώλειες. Όλα θα τα αξιολογήσουμε και αναλόγως θα κινηθούμε. Έχουμε μια σοβαρή διοίκηση με ένα οργανωμένο νομικό επιτελείο, που θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των ομάδων της ΕΠΟ, και μόνο του Άρη».

Για την εκτέλεση ποινών από την ΕΠΟ:
«Πρώτα πρέπει να αναλογιστούμε αν έχουν δικαίωμα να βγουν αποφάσεις. Αν έχουν κάνει μια παράνομη πράξη, θα πρέπει να τιμωρηθούν. Κινούμαστε κατά των προσώπων, μέχρι και για τους δικηγόρους των παικτών, για ηθική αυτουργία».

Για την νέα αίτηση που κατατέθηκε για το άρθρο 99:
«Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι μια συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, για να ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα και το τι έχουμε παραλάβει. Για το άρθρο 99 έχουμε προχωρήσει σε ένα επιχειρηματικό προσχέδιο. Η αίτηση στηρίζεται σε βέβαια έσοδα της ΠΑΕ. Ούτε σε χρήματα που μπορεί να έρθουν από επενδυτές, ούτε στην ΑΜΚ. Και μιλάμε για βέβαια έσοδα, στην απαισιόδοξη μορφή τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε καταθέσει, θα έχουμε 6,2 εκατ. έσοδα, 4,5 εκατ. έξοδα και 1,7 εκατ. κέρδη. Οι υποχρεώσεις για το άρθρο 99 θα ανέρχονται στα 2,9 εκατ. ενώ τις 500.000 ευρώ θα τις καλύψουμε είτε με χάρη ενός χρόνου που θα πάρουμε ή μέσα από ποσά που περιμένουμε όπως τροφεία»

Για το τι θα γίνει σε ενδεχόμενο υποβιβασμού του ΑΡΗ, σχετικά με το άρθρο 99:
«Θα έχουμε έναν χρόνο πολύ δύσκολο, αλλά θα έχουμε περίοδο χάριτος και θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Όταν γίνει αυτό, θα επανέλθουμε στο αρχικό μας σχέδιο».

Για το επιχειρηματικό πλάνο της νέας διοίκησης:
«Περιλαμβάνει τηλεοπτικά, τον ΟΠΑΠ και έσοδα από εισιτήρια. Και ο απλός κόσμος του Άρη έχει την ευκαιρία να αποδείξει τη βιωσιμότητα της ομάδας, δίνοντας το «παρών» στο γήπεδο. Υπάρχουν και ειδικά πακέτα χορηγίας τους επιχειρηματίες, που θέλουν να βοηθήσουν με το άρθρο 99».

Για την ενότητα που πρέπει να υπάρξει αυτή τη στιγμή στην ομάδα:
«Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό το κάλεσμα σε κάθε Αρειανό, επώνυμο ή ανώνυμο. Πέρα από τον απλό Αρειανό, και στους οργανωμένους. Θεωρώ ότι η διοίκηση οφείλει όποιον θέλει να βοηθήσει και να τον φέρει δίπλα της. Ο κάθε Αρειανός μπορεί να βοηθήσει τον Άρη και η διοίκηση ανοίγει αυτή την πύλη.».

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο:
«Ακόμα και 7-0 να κερδίσουμε, μετά από μισή ώρα θα πάψουμε να χαιρόμαστε. Είμαστε σε έναν διαρκή πόλεμο. Και θα νικήσουμε, εφόσον ο Άρης παραμείνει στην κατηγορία».

Αθανασιάδης: «Ευλογία το να είσαι στον ΠΑΟΚ»

Αθανασιάδης: «Ευλογία το να είσαι στον ΠΑΟΚ»Ο Στέφανος Αθανασιάδης χαρακτήρισε ως ευλογία το γεγονός ότι αγωνίζεται για τον ΠΑΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας μετά από ερωτήσεις που δέχθηκε από τους «επισκέπτες» της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Αθανασιάδη σε ερωτήσεις που δέχθηκε από επισκέπτες της ιστοσελίδας της Σούπερ Λίγκας:

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση για τους 16 του Europa League;
Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ευρωπαϊκό μέταλλο, με μεγάλες νίκες και προκρίσεις. Αποκλείσαμε τη Φενέρμπαχτσε, την Τότεναμ, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τη Ρούμπιν Καζάν και παλέψαμε στα ίσια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Ουντινέζε ή τον Άγιαξ, τη Σάλκε, τη Μέταλιστ... Δεν χάνουμε εκτός έδρας για τόσα ματς, ενώ και στην Τούμπα παίρνουμε τα αποτελέσματα. Δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι είμαστε αμελητέα ποσότητα. Φυσικά η Μπενφίκα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και έχει το προβάδισμα, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση των δυο ομάδων εκείνη την εποχή.

Ποιος είναι ο στόχος σας για φέτος;
Αποφεύγω να βάζω συνολικούς στόχους και δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να έχει τους υψηλότερους δυνατούς στόχους. Κανείς μας δεν σκέφτεται να βγει δεύτερος, κανείς μας δεν μπαίνει σε ματς με άλλο στόχο εκτός από τη νίκη. Θα δούμε στο τέλος τι κάναμε...

Πως αισθάνθηκες την πρώτη φορά που αγωνίστηκες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ;
Την ώρα που μπήκα στο ματς υπέροχα, μοναδικά... Το πάλεψα πολύ να βρεθώ εκεί. Μετά το ματς μια τεράστια ευθύνη. Εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι τίποτα δεν τελειώνει με το να φτάσεις στην πρώτη ομάδα. Πιο δύσκολο είναι να μείνεις. Κι έτσι το σκέφτομαι ακόμη και σήμερα.

Όταν ήσουν στα τμήματα υποδομής του Π.Α.Ο.Κ. είχες σκεφτεί ποτέ ότι κάποια μέρα όχι μόνο θα είσαι βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας αλλά και ένας εκ των αρχηγών της;
Όταν είσαι πολύ μικρός, όπως εγώ που πήγα από τα 8 στην Ακαδημία, το μόνο που σε νοιάζει είναι να παίζεις ποδόσφαιρο και να είσαι στον ΠΑΟΚ. Όταν λίγο αργότερα καταλαβαίνεις ότι είσαι καλός και μπορείς να προχωρήσεις ζεις με αυτό το όνειρο...Και τα όνειρα δεν τα κατακτάς χωρίς πίστη.

Ποια τα συναισθήματα σου όταν σκοράρεις στην Τούμπα και ακούς το όνομά σου από τους οπαδούς;
Όλοι ξέρουν ότι σε όλη μου τη ζωή υπάρχει μόνο ΠΑΟΚ... Ξέρω επίσης ότι ο κόσμος έχει περισσότερες απαιτήσεις από αυτούς που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του, επειδή εκείνοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του συλλόγου. Φτερά στα πόδια παίρνεις όταν σε αποθεώνει η Τούμπα κι όταν σε αποδοκιμάζει αισθάνεσαι λες και σε κρατάνε λάστιχα... Όταν όμως είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλεις να μην αφήνεις τίποτα από τα δυο να σε επηρεάσει, θετικά ή αρνητικά. Πάντα θα είμαι ευγνώμων στον κόσμο για τη στήριξη όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλη την ομάδα.

Ποια είναι τα αρνητικά στοιχεία στη ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή; Επίσης πως νιώθεις όταν βλέπεις ότι πέφτει η απόδοσή σου; Τι κάνεις για να το ξεπεράσεις;
Κάποιοι άνθρωποι που σέβομαι και έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο, μου λένε συνέχεια ότι το να είσαι ποδοσφαιριστής είναι το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο! Ακούω την άποψή τους και είναι αστείο να μιλάμε εμείς για θυσίες στην Ελλάδα σήμερα. Σίγουρα θέλει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, αλλά παίρνεις τόσα πολλά, όχι μόνο χρήματα, αλλά και αγάπη και συναισθήματα, που πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Αρνητικά είναι όλα όταν δεν προοδεύεις, όταν δεν δίνεις ό,τι έχεις στο γήπεδο, στα ματς και τις προπονήσεις. Τότε έρχεται η ανασφάλεια, οι αποδοκιμασίες... Τότε ζεις την πιο δύσκολη περίοδο και φοβάσαι μήπως χαθούν όλα όσα με κόπο έφτιαξες. Προσωπικά προσπαθώ να μην αγχώνομαι ακόμη κι όταν δεν παίζω καλά. Προσπαθώ πιο πολύ στην προπόνηση και έχω πίστη.

Ποια στοιχεία του παιχνιδιού σου πιστεύει πως πρέπει να βελτιώσεις;
Όλα...Στο ποδόσφαιρο αν δεν βελτιώνεσαι, σε ξεπερνάει το άθλημα.

Σκέφτεσαι να κλείσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ η θες να κάνεις ένα βήμα στην καριέρα σου και να αγωνιστείς σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
Δεν θέλω να κάνω τόσο μακρινές σκέψεις. Το να είσαι στον ΠΑΟΚ είναι ευλογία...

Ποιο είναι το πιο σημαντικό γκολ που έχεις πετύχει και γιατί;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα τα γκολ μου. Στην Τότεναμ σίγουρα έχει άλλη γλύκα, όμως και στα πλέι οφ μέσα στην Τρίπολη πέρυσι έπρεπε να κερδίσουμε και άνοιξα το σκορ για παράδειγμα. Όλα τα γκολ για έναν επιθετικό, είναι ζωή!

Πιστεύεις πως μπορείς να ανταπεξέλθεις στον "ανταγωνισμό" που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων striker για μια θέση στο ρόστερ της Εθνικής Ελλάδος για το Mundial;
Αγαπώ την Εθνική Ελλάδος και τη χώρα μου και θα έκανα τα πάντα να είμαι εκεί. Ξέρω ότι ο κ. Σάντος λίγο-πολύ έχει στηριχθεί σε άλλα παιδιά που έχουν το προβάδισμα και δεν αφήνω τον εαυτό μου να παρασυρθεί. Εξάλλου αυτό που προέχει είναι να βελτιώσω την εικόνα μου των τελευταίων μηνών και να ξαναπιάσω την απόδοση που μπορώ. Χωρίς αυτό, δεν σκέφτομαι κάτι περισσότερο.

Τι σημαίνουν για σένα τα τατουάζ που έχεις κάνει;
Πολλοί με έχουν κατακρίνει και σέβομαι την άποψη και την αισθητική του καθενός. Για μένα σημαίνουν τα περισσότερα κάτι, αλλά εκτός απ΄αυτό είναι και ένας τρόπος εκτόνωσης.

«Δεν είναι ρεαλιστική μια μετακίνηση στον ΠΑΟΚ»

Νέες πληροφορίες προκύπτουν συνεχώς από το εξωτερικό για τον Γέλε Φόσεν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα voetbalnieuws.be, φαίνεται απίθανη η προοπτική μετακίνησης του στράικερ της Γκενκ στον «Δικέφαλο».

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Δεν είναι ρεαλιστική μια μετακίνηση στον ΠΑΟΚ. Ο Φόσεν θεωρεί πως έχει στη Γκενκ έχει σίγουρη θέση και τον βοηθά ώστε να πάει στο Μουντιάλ ενώ δεν είναι σίγουρο ότι στον ΠΑΟΚ θα εξελιχθεί η καριέρα του. Ενδιαφέρον γι' αυτόν έδειξε και η Μίντλεσμπρο αλλά δεν τον ενδιαφέρει να παίξει στην 2η κατηγορία της Αγγλίας. Στόχος του είναι μετά από αυτή την σεζόν να πάρει ένα συμβόλαιο κοντά στα 5.000.000 ευρώ. Είναι αουτσάιντερ για το χρυσό παπούτσι». Πηγή: metrosport.gr

«Φέρτε μας τη Ρεάλ…» (vid)

Μία μικρή γιορτή στήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατά την επιστροφή της αποστολής του ΠΑΟΚ Κ-12, ύστερα από την επιτυχία των μικρών «ασπρόμαυρων» επί της αντίστοιχης ομάδας της Μπαρτσελόνα.

«Φέρτε μας τη Ρεάλ…» (vid)
Αισθητή έκαναν με τους πανηγυρισμούς τους οι ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ12 του ΠΑΟΚ, κατά την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη μετά τη σπουδαία νίκη επί του αντίστοιχου τμήματος της Μπαρτσελόνα.

Οι γονείς των παιδιών επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στους μικρούς «ασπρόμαυρους», οι οποίοι γεμάτοι αμηχανία έκαναν τις πρώτες και μοναδικές ομαδικές δηλώσεις τους κι έπειτα χάθηκαν στην αγκαλιά των δικών τους ανθρώπων.

Όσον αφορά τον επόμενο στόχο τους, όλοι ζήτησαν να αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης και να μπορέσουν φτάσουν ξανά σε μία σημαντική επικράτηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

Ξάνθη: «Να πάτε στο Dancing With The Stars»

Νέα πρωτότυπη ανακοίνωση της Skoda Ξάνθης μέσω της οποία επιτίθεται στον πρόεδρο του Πανθρακικού για τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα.

Ξάνθη: «Να πάτε στο Dancing With The Stars»
Εκεί που λες πως τα έχεις δει από τη Skoda Ξάνθη, έρχεται η σημερινή (15/1) ανακοίνωση της για να σε διαψεύσει. Η ακριτική ομάδα ρίχνει και άλλο «λάδι στη φωτιά», συνεχίζοντας την κόντρα της με τον Πανθρακικό, καθώς προέτρεψε τον πρόεδρο της ομάδας από την Κομοτηνή να συμμετάσχει στο «Dancing with the Stars».

Ο Δημήτρης Τζελέπης είχε χαρακτηρίσει γραφική την Ξάνθη, λόγω των παραπόνων που εξέφρασε για τη διαιτησία της κυριακάτικής αναμέτρησης μεταξύ των δυο ομάδων, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-1, τονίζοντας πως οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται είναι οριακές.

Αρχικά, υπήρξε απάντηση χθες μέσω ανακοίνωσης, αλλά μετά την τιμωρία δύο εκ των διαιτητών του συγκεκριμένου ματς, επανήλθε η Ξάνθη και επιτίθεται στην αντίπαλη πλευρά μέσω νέας ανάρτησης στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η ανακοίνωση

Bonjour monsieur Tzelepis(Καλημέρα κύριε Τζελέπη).

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι δύο διαιτητές παραπέμφθηκαν για τιμωρία.
Φαίνεται ότι δεν εισακούστηκε η δήλωσή σας ότι το γκολ προήλθε από μια δύσκολη, οριακή φάση. Φαίνεται ότι της δύσκολης αυτής οριακής φάσης προηγήθηκε μία άλλη δύσκολη, οριακή φάση του πρώτου πέναλτι και μια άλλη δύσκολη, οριακή φάση του δεύτερου πέναλτι.

Η προσπάθειά σας και η αγωνία σας να καλύψετε το διαιτητικό δίδυμο είναι σεβαστή.

Μετά την εξέλιξη αυτή σας προτρέπουμε να κάνετε μία παρέμβαση στο κανάλι του ΑΝΤ1 προκειμένου να διαγωνιστείτε όλοι μαζί στο show
"D A N C I N G W I T H T H E S T A R S".

ΣΗΜ: Οι δύο κύριοι ήταν ήδη stars, εσάς Πρόεδρε Monsieur Tzelepis σας έκανε star η SKODA ΞΑΝΘΗ με τα δύο αυτά Δελτία Τύπου.
Bonsoir Monsier Tzelepis (Καλησπέρα κύριε Τζελέπη).

Περιμένει τον Αναστασιάδη!!

Πρώτος στόχος του Εργοτέλη, ώστε να διαδεχθεί στον πάγκο τον Γιάννη Πετράκη, είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Επαφές και με Ουζουνίδη. Αρνητικά απάντησε ο Χριστόπουλος.

Περιμένει τον Αναστασιάδη
Στον Εργοτέλη συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε να βρουν τον αντικαταστάτη του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αυτή τη στιγμή και μετά το "όχι" του Γιάννη Χριστόπουλου, «παίζουν» δύο ονόματα, του Άγγελου Αναστασιάδη και του Μαρίνου Ουζουνίδη. Υπ’ αριθμόν ένα στόχος είναι ο πρώτος, αλλά οι Κρητικοί θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα για να πάρουν την απάντηση του, διότι θα συμβουλευτεί και τον πνευματικό του.

Ως γνωστόν, ο Έλληνας τεχνικός, οποίος είναι χωρίς ομάδα από το τέλος της περυσινής σεζόν όταν και έφυγε από τον Πλατανιά, έτσι πράττει όταν διαπραγματεύεται με ομάδες.

Επόμενη επιλογή είναι επίσης ένας πρώην προπονητής της ομάδας από τα Χανιά, ο Μαρινός Ουζουνίδης, που αποχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο από τους «κόκκινους».

Ουσιαστικές εξελίξεις δεν έχουν υπάρξει, απλά έχει γίνει επαφή, αλλά θα πρέπει να τις αναμένουμε άμεσα, εφόσον δεν προχωρήσει του Αναστασιάδη και ενώ της Κυριακή (19/1) υπάρχει η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη.Πηγή: sport-fm.gr

Έχει και άλλους ο Σέλουκ!

Δεν είναι μόνο ο Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ που θέλει ο Ντμίτρι Σέλουκ να φέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού – όπως αποκαλύπτει η SportDay – ο γνωστός μάνατζερ συνεργάζεται και με άλλους παίκτες.

Έχει και άλλους ο Σέλουκ
Στην επικαιρότητα επέστρεψε μετά από πάρα πολύ καιρό το όνομα του Ντμίτρι Σέλουκ.

Πρόκειται για τον γνωστό μάνατζερ, ο οποίος είχε φέρει τον Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό και κατάφερε να τον φτάσει μέχρι την Μπαρτσελόνα πριν από μερικά χρόνια.

Ο Ουκρανός ατζέντης προσπαθεί τώρα να επαναδραστηριοποιηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού κρίνει πως μπορούν οι παίκτες με τους οποίους συνεργάζεται μπορούν να φτιάξουν το όνομά τους στη Σούπερ Λίγκα και στη συνέχεια να πάρουν μεταγραφή για άλλο σύλλογο, με το διπλό κέρδος για τον ίδιο και τις ελληνικές ομάδες.

Το όνομα που ακούγεται αρκετά τις τελευταίες μέρες είναι εκείνο του Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ, ο οποίος αναμένεται να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό και θα δοθεί ως δανεικός στον Εργοτέλη.

Ωστόσο, η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αναφέρει πως ο Σέλουκ έχει και άλλους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί να σπρώξει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν τερματοφύλακα, έναν στόπερ, έναν χαφ και έναν ακραίο επιθετικό.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Τουρκία ήταν ο Μακουκούλα!!

Στην Ανταλιασπόρ φέρεται να δοκιμάστηκε ο Αρίζα Μακουκούλα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Στην Τουρκία ήταν ο Μακουκούλα
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να απολογηθεί ο Αρίζα Μακουκούλα στη διοίκηση του ΟΦΗ, επειδή καθυστέρησε να επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας.

Ο Πορτογάλος φορ ισχυρίζεται πως του έτυχε ένα προσωπικό πρόβλημα και για αυτό τον λόγο δεν επέστρεψε στην ώρα του.

Ωστόσο, σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αναφέρει πως ο 32χρονος παίκτης είχε πάει στην Ανταλιασπόρ για να δοκιμαστεί!

Ο διεθνής άσος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε τρεις συλλόγους της γειτονικής χώρας και τώρα φέρεται να ψάχνεται ομάδα για να αγωνιστεί ξανά στο τουρκικό πρωτάθλημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δυσκολίες για Παπαστεριανό, φήμες για Βανγκέλι!

Μειώνονται οι πιθανότητες επιστροφή του Μανώλη Παπαστεριανού στον Άρη, ενώ την ίδια ώρα έχει αναπτυχθεί σχετική φημολογία για τον Κρίστι Βανγκέλι.

Δυσκολίες για Παπαστεριανό, φήμες για Βανγκέλι
Δύο εβδομάδες έχουν απομείνει για τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και στον Άρη μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή του Μανώλη Παπαστεριανού, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία την μεταγραφή άνω των 24 ετών.

Ο Έλληνας μέσος βρίσκεται από χθες στη Ρουμανία, θέλοντας και εκείνος με τη σειρά του να ασκήσει πίεση στη διοίκηση της Κονκόρντια να τον αφήσει ελεύθερο.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι υπέρ του 27χρονου χαφ και των Θεσσαλονικέων, κάτι που έχει διαπιστωθεί στις επαφές που έχουν υπάρξει με προπονητή της ρουμάνικης ομάδας, Ιονούτ Κιρίλα, ο οποίος απάντησε αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Από την πλευρά τους, οι «κίτρινοι» παρουσιάζονται διατεθειμένοι να περιμένουν το πολύ μέχρι αύριο και αν δεν προκύψει κάποια θετική εξέλιξη, τότε θα στραφούν στις εναλλακτικές λύσεις.

Από την ελληνική αγορά, όμως, οι καλοί παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαιο και στο εξωτερικό, υπάρχουν περιπτώσεις όπως Φορτούνης και Πέτσος, οι οποίοι είναι αδύνατο να τους προσεγγίσουν.

Εν τω μεταξύ, από χθες το βράδυ έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για τον πρώην παίκτη του Αρη, Κρίστι Βανγκέλι, που έμεινε ελεύθερος από την Τσερνομόρετς και μπορεί να παίξει ως αριστερό μπακ.Πηγή: sport-fm.gr

Κυανέρυθρη δικαίωση!!

Κυανέρυθρη δικαίωση!Το ποσό των 400.000 ευρώ γλίτωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος καθώς σύμφωνα με τη Sportday το Εφετείο έκανε δεκτή την έφεση κατά του Μπονόβα στο περιθώριο της υπόθεσης της μεταγραφής του Νίκου Σπυρόπουλου στον Παναθηναϊκό.

Η «SportDay» επικοινώνησε με τον Γιάννη Καραμηνά, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Χατζημιχάλη εκπροσώπησαν με επιτυχία τον Πανιώνιο στην υπόθεση, κι επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ.

Από την αρχή ο Πανιώνιος φώναζε, και ειδικά ο Κωνσταντίνος Τσακίρης δημόσια με τοποθετήσεις του, ότι το δίκιο είναι με το μέρος του συλλόγου στην υπόθεση.

Ο Μπονόβας προσέφυγε τότε στα αθλητικά δικαστήρια, αρχικά έχασε την υπόθεση και μετέπειτα μετέβη σε αστικό δικαστήριο.

Η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ έχασε την υπόθεση και βάδιζε στο χείλος του γκρεμού. Τελικά, το Εφετείο αποφάσισε κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχε επιδικάσει τις 400.000 ευρώ στον Μπονόβα. Να σημειωθεί ότι με τους τόκους κ.λπ. το ποσό πλησίαζε τις 480 με 500.000 ευρώ! Πηγή: sport-fm.gr

Για αυτό ήθελε τον Μάρτενς!

Την απόκτηση του Μάαρτεν Μάρτενς επιθυμούσε διακαώς ο Χουμπ Στέφενς. Τι περιμένει ο Ολλανδός τεχνικός να προσφέρει ο Βέλγος μεσοεπιθετικός στον ΠΑΟΚ.

Για αυτό ήθελε τον Μάρτενς
Πράξη έγινε η επιθυμία του Χουμπ Στέφενς να ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ο Μάαρτεν Μάρτενς.

Η μεταγραφή του Βέλγου μεσοεπιθετικού, ο οποίος υπέγραψε για τρία χρόνια και έχει ανακοινωθεί μετά τη δύσκολη νίκη επί της Ξάνθης, αποτελεί την καλύτερη από την ημέρα που ανέλαβε την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης.

Από εκεί και πέρα, η SportDay αναλύει τα προσόντα του 30χρονου παίκτη.

Ο Στέφενς εκτιμά πως με τον Μάρτενς οι Θεσσαλονικείς μπορούν να παίξουν καλύτεραε το 4-2-3-1, αφού όσοι έχουν παίξει στη θέση πίσω από τον επιθετικό (Νίνης, Λούκας, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Λόρενς, Κατσουράνης), δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Όλοι εκτός από τον Βούκιτς, ο οποίος όμως δεν μπορεί να αγωνιστεί σε πολλούς και συνεχόμενους αγώνες. Από την πλευρά του, ο Μάρτενς μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση, ενώ αν χρειαστεί μπορεί να παίξει στα αριστερά της επίθεσης.

Το μεγαλύτερο προσόν του διεθνούς άσου είναι οι τελικές πάσες, αφού μπορεί να βρει με έξυπνο τρόπο τους συμπαίκτες του και τον σέντερ φορ της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, είναι μπορεί να πετύχει και γκολ που είναι χρήσιμα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ μπορεί να γυρίσει πιο πίσω για να πάρει την μπάλα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, θεωρείται θετικό το γεγονός πως μπορεί άμεσα να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε σχέση με τον Μαντούρο που χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να παίξει.

Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του Europa League, αφού έχει παίξει από την αρχή μέχρι και τους ομίλους με την Άλκμααρ.Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνει» του Λαγού!!

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την παραμονή του Τάσου Λαγού, αν και είναι ανοιχτό να προχωρήσει ο δανεισμός του Όλσεν από την Ίντερ.

«Τελειώνει» του Λαγού
Νέα επαφή θα υπάρξει με την πλευρά του Τάσου Λαγού για την ανανέωση του συμβολαίου του νεαρού αμυντικού μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει πρόταση στον 22χρονο παίκτη με κλιμακωτή αύξηση των αποδοχών του και χωρίς τα μπόνους επίτευξης στόχων δεν ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Λαγός δεν παρουσιάζεται ικανοποιημένος από αυτή την προσφορά, χωρίς ακόμα να έχει δώσει την τελική του απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο Νίκος Νταμπίζας θέλει η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες δύο μέρες.

Μάλιστα, θα υπάρξει νέα επαφή με τον νεαρό αμυντικό και τον μάνατζέρ του, με τους «πράσινους» να αισιοδοξούν πως τελικά ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα για άλλα τρία χρόνια.

Αν, όμως, απαντήσει αρνητικά, τότε το «τριφύλλι» θα προχωρήσει στον δανεισμό του Πάτρικ Όλσεν από την Ίντερ, αφού ο Δανός χαφ εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.Πηγή: sport-fm.gr

«Κάτι βρήκε ο Μίτσελ»

Εξελίξεις είναι πιθανό να σηματοδοτηθούν στο θέμα της απόκτησης στόπερ με την επιστροφή του Μίτσελ από την Ισπανία. Ποια είναι τα ονόματα που ακούγονται για την ενίσχυση της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

«Κάτι βρήκε ο Μίτσελ»
Εντός της ημέρας θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Μίτσελ, ο οποίος είχε μεταβεί στην Ισπανία λόγω της γέννησης του πρώτου του εγγονιού και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις για την ενίσχυση της άμυνας του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, ο Ισπανός προπονητής πήγε στην πατρίδα του μόνο για το οικογενειακό του θέμα, όμως οι συμπατριώτες του άλλα υποστηρίζουν για αυτό το ταξίδι.

Συγκεκριμένα, στην Ιβηρική αναφέρουν ότι ο 50χρονος τεχνικός έκανε επαφές και μάλιστα φαίνεται ότι κάτι έχει βρει και μπορεί να προχωρήσει.

Αυτή η πληροφορία, όμως, δεν επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση των Πειραιωτών, αν και δεν αποκλείεται σήμερα κιόλας να εισηγηθεί την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή που εμπιστεύεται και θεωρεί εφικτή την περίπτωσή του.

Ίσως πρώτα να υπάρξει επαφή του Ισπανού με τους γιατρούς για να μάθει πότε προβλέπεται να επιστρέψει ο Δημήτρης Σιόβας, αν και έχει γίνει γνωστό πως η σεζόν έχει τελειώσει για τον διεθνή αμυντικό.

Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα για την ενίσχυση της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Πρόκειται για τον Μποτία, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Σεβίλλη και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Ελτσε. Επίσης, εκείνο του Εσκουντέ, ο οποίος είναι 35 ετών και ανήκει στην Μπεσίκτας και του Ράφα της Χετάφε.

Από εκεί και πέρα, έχει προταθεί ο Εβερτον της Ανζί, αλλά δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο και ο Πεϊτσίνοβιτς, ο οποίος ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον προηγούμενο. Παράλληλα, υπάρχει η λύση του Βίλοτιτς της Γκρασχόπερς.
Πηγή: sport-fm.gr

Στον «αέρα» του Ασουνσάο!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην παίξει ποδόσφαιρο στον Λεβαδειακό ο Πάουλο Ασουνσάο, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, αντιμετωπίζει οικογενειακό πρόβλημα και πρέπει να μείνει στην Βραζιλία.

Στον «αέρα» του Ασουνσάο
Πριν από μία εβδομάδα η μεταγραφή του στον Λεβαδειακό προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, αφού ο Πάουλο Ασουνσάο έχει πλούσιο βιογραφικό. Έχει αγωνιστεί εκτός των άλλων σε Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης και φυσικά στην ΑΕΚ, ωστόσο όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, κάθε άλλο παρά σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η μεταγραφή του στους βοιωτούς.

Παρόλο που ο 33χρονος αμυντικός μέσος έχει ανακοινωθεί ένα έκτακτο οικογενειακό πρόβλημα που προέκυψε, όχι μόνο δεν του επιτρέπει προς το παρόν να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί, αλλά του έχει δημιουργήσει σκέψεις ακόμα και να σταματήσει το ποδόσφαιρο!Πηγή: sport-fm.gr

Διστακτικός για ΑΠΟΕΛ ο Σίλντεφελντ!

Το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ για τον Γκόρντον Σίλντεφελντ φαίνεται πως είναι υπαρκτό, όμως ο Κροάτης αμυντικός του Παναθηναϊκού εμφανίζεται διστακτικός στο να αγωνιστεί στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Διστακτικός για ΑΠΟΕΛ ο Σίλντεφελντ
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει διαψεύσει τα σενάρια αποχώρησης του Γκόρντον Σίλντεφελντ με προορισμό την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Κροάτη αμυντικό τον οποίο γνωρίζει από την κοινή τους πορεία στον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης δεν φαίνεται ιδιαίτερα θετικός για αυτό το ενδεχόμενο.

Είναι διστακτικός στο να πάρει την απόφαση να φύγει από τον Παναθηναϊκό για τον ΑΠΟΕΛ, αφού μία τέτοια κίνηση μπορεί να επηρεάσει την συμμετοχή του στην αποστολή της Εθνικής Κροατίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Όπως και να ‘χει, τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί οριστικά το τι μέλει γενέσθαι με τον Σίλντεφελντ, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στους «πράσινους» ως δανεικός από την Ντιναμό Μόσχας.
Πηγή: sport-fm.gr

Αλαφούζος για όλα!

Απαντήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό έδωσε στους μικρομετόχους της ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος, στο περιθώριο της επαναληπτικής ΓΣ. «Παράθυρο» για μεταγραφή, τι είπε για τις πωλήσεις.

Αλαφούζος για όλα
Σε δυναμικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, προχώρησαν οι μικρομέτοχοι του Παναθηναϊκού, στο περιθώριο της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ. Ο κ. Αλαφούζος απάντησε εφ’ όλης της ύλης και έχει ενδιαφέρον η καταγραφή των όσων είπε.

Αρχικά, ρωτήθηκε για τις μεταγραφές και αν θα αποκτηθεί άλλος παίκτης πλην του Μλάνταν Πέτριτς. «Οι Νταμπίζας, Αναστασίου και Σαραβάκος εξετάζουν κάποιες περιπτώσεις στο οικονομικό πλαίσιο που τους έχει τεθεί και εάν κάποια πληροί όλες τις προδιαγραφές, ίσως υπάρξει προσθήκη», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ, που στη συνέχεια, απάντησε στο αν θα υπάρξει πώληση ταλαντούχου παίκτη. «Εάν θα καταλάβουμε τη δεύτερη θέση, που είναι ο μεγάλος στόχος μας, δεν θα πουλήσουμε κανένα νεαρό. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη επένδυση είναι η ακαδημία μας και θέλουμε να επενδύσουμε στα ταλέντα μας. Ειδικά η ομάδα Κ17 , η οποία έχει άφθονο ταλέντο, θα βγάλει ακόμα καλύτερους» τόνισε.

Οι μικρομέτοχοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας από το ένα παιχνίδι στο άλλο, καθώς και τα "νεκρά" διαστήματα. «Έχω μιλήσει με τον προπονητή για το θέμα, αλλά ούτε αυτός έχει συγκεκριμένη εξήγηση. Είναι ένας συνδυασμός καταστάσεων. Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει η απειρία των μικρών, αλλά και ότι οι έμπειροι πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο. Στο προπονητικό μας κέντρο γίνεται πολλή και καλή δουλειά σε καθημερινή βάση. Όλα τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος και της ακαδημίας παράγουν έργο και είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα τους. Έχουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη μου, όπως και της διοίκησης. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερη» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ
.
Αναφορικά με τη διαδικασία αδειοδότησης, ο Αλαφούζος αναγνώρισε ότι η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την επιβίωση και την εξυγίανση της ΠΑΕ και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την κατάληξη της υπόθεσης, συμπληρώνοντας ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και δύσκολα στο χειρισμό τους.

Επίσης, σχετικά με τα 7 εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής για την ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Γιάννης Αλαφούζος επανέλαβε ότι ο στόχος του είναι οι εργασίες να αρχίσουν τον Μάιο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Τέλος, οι μικρομέτοχοι, ζήτησαν να ακολουθηθεί πιο… επιθετική πολιτική εναντίον της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ. «Μας έχουν μουρλάνει στο πρόστιμο» σχολίασε ένας εξ’ αυτών, με τον Αλαφούζο να ισχυρίζεται ότι τα πειθαρχικά όργανα του δύο ποδοσφαιρικών αρχών δείχνουν υπερβολική ευαισθησία σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό και δεν ασχολούνται καθόλου με τα πεπραγμένα των υπόλοιπων ομάδων. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ ο Ιμπραϊμ!!

Ολοένα και αυξάνονται οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Αμπντισαλάμ Ιμπραϊμ, καθώς ο παίκτης δήλωσε ότι θέλει να μετεγγραφεί σε ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θέλει ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ ο Ιμπραϊμ!
Τα όνειρα και τους επόμενους στόχους της καριέρας του, φανέρωσε ο Αμπντισαλάμ Ιμπραϊμ, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο ενημέρωσης (σ.σ DT), τονίζοντας πως θέλει να κλείσει σε ομάδα που θα παίζει Τσάμπιονς Λιγκ. «Εξετάζω αυτήν την στιγμή διάφορες προσφορές και μαζί με την Σίτι θα αποφασίσουμε το που θα κλείσω. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να πάω σε έναν σύλλογο όπου θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα μπορέσω να αναπτύξω τις ικανότητές μου και να εξελιχθώ. Θα με ενδιέφερε πολύ να αγωνιστώ σε σύλλογο που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αναφέρει και τον Ολυμπιακό αλλά και τον Εργοτέλη ως πιθανό προορισμό του ως δανεικός από τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο σομαλικής καταγωγής Νορβηγός σχολίασε για την Μάντσεστερ Σίτι: «Τελείωσα από εκεί. Δεν βλέπω να υπάρχουν για εμένα πιθανότητες να παίξω στην πρώτη ομάδα. Δεν με απασχολεί να είμαι στις ρεζέρβες». Οι Νορβηγοί σημειώνουν πως τον Ιμπραϊμ θέλουν και γαλλικές και ολλανδικές ομάδες εκτός από την Γουίγκαν, την Σουόνσι και τον Ολυμπιακό.

Τέλος, αναφορικά με την τωρινή του ομάδα, Στρομγκόνσεντ, είπε: «Είμαι ανοιχτός σε μία πιθανή παραμονή στην ομάδα. Με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι ένας σύλλογος που βελτιώνει και δίνει κίνητρο στους νέους παίκτες ενώ έχω και την ελευθερία που θέλω». Πηγή: sport-fm.gr

«Κινδυνεύει με ποινή ο Άρης»

nomikos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου, ο οποίος ασχολείται με το αθλητικό δίκαιο για πολλά χρόνια.
Κατέθεσε την άποψή του και τόνισε πως ο Άρης κινδυνεύει για ποινή αν και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει συμβιβασμός με τους παίκτες. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη στάση της ΕΠΟ η οποία όπως τόνισε άλλαξε προς την μεριά των “κίτρινων”.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος νομικός:
Για το γεγονός πως η ΕΠΟ εκδίκασε υποθέσεις παρά την προστασία που έχει ο Άρης από προσωρινή διαταγή :
“Δε θα πω την κρίση μου και την άποψη μου γιατί υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθώ και από τις δυο πλευρές. Θα αναφερθώ μονάχα σε πραγματικά γεγονότα. Ο Άρης πέρα από τα γνωστά που πήγε στα δικαστήρια έχει καταθέσει νέα αίτηση και με βάση αυτή έχει πάρει προσωρινή διαταγή. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα θέματα. Αρχικά στο κατά πόσο ισχύει αυτή η προσωρινή διαταγή και κατά δεύτερον  στο τι περιλαμβάνει. Γνωρίζω ότι ενόψει του αγώνα με τη Καλλονή πήγε ο Άρης να πάρει τα δελτία. Επειδή όμως δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα προσκόμισε την προσωρινή διαταγή, την οποία δεν έγινε δεκτή επειδή σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή δεν υπάρχει υποχρέωση για την ΕΠΟ να δεχτεί τα δελτία χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα.
Η πρόεδρος  επιτροπής  ιδιότητας μεταγραφών, είπε ότι δε μπορεί να ρισκάρει να παρανομήσει καθώς η ΕΠΟ είναι ευάλωτη από παντού και ελέγχονται ήδη οι παλιές υποθέσεις από αθλητικούς εισαγγελείς. Πρόεδρος της επιτροπής δεν είναι η κ. Γιακουμάτου η οποία είναι μέλος. Η επιτροπή ιδιότητας και μεταγραφής της ΕΠΟ, ελέγχει τα δελτία, τις ενημερότητες και έχει πολύ μεγάλη εξουσία. Απαρτίζεται μόνο από δικηγόρους και η πρόεδρος είπε πως χωρίς ενημερότητα θα παρανομήσει και θα έχει συνέπειες από την εισαγγελία”.
Για  τις υποθέσεις επιβολής ποινών:
“Στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ όπου πρόεδρος είναι ο κ. Ανδρόνικος συγκεντρώθηκαν έξι υποθέσεις όπου τρεις αφορούσαν ενεργοποίηση και οι άλλες τρεις αφορούσα επιβολή ποινές. Ο δικηγόρος του Άρης ο κ. Παπαδόπουλος πήγε με τη προσωρινή διαταγή και ζήτησε αναβολή των υποθέσεων. Ο κ. Ανδρόνικος έκρινε πως η απόφαση αυτή δεν δεσμεύει το δικαστήριο. Αν οι υποθέσεις ενεργοποίησης ποινών βγούνε ο Άρης θα έχει άμεσο πρόβλημα μείωσης βαθμών και μη ορισμών αγώνα. Η διαδικασία των δύο ποδοσφαιριστών και του μάνατζερ είναι σε τελικό στάδιο. Είναι ότι βγήκαν διάφορες αποφάσεις και τώρα ζητάνε ενεργοποίηση Πλέον περιμένουν ένα χαρτί που θα μιλάει για αφαίρεση βαθμών. Είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών μετά για τον αν θέλουν αυτή την απόφαση.
Οι παίκτες δεν θα τα πάρουν σε δόσεις καθώς ο κανονισμός λέει πως αρχικά δίνονται σε δόσεις και στη συνέχεια υπάρχει η ενεργοποίηση. Η απόφαση για τις δόσεις υπάρχει ήδη δεν δόθηκαν και πλέον η απόφαση θα μιλάει για ενεργοποίηση. Ανάλογα την υπόθεση θα υπάρχει μείωση δύο η τριών βαθμών και μη ορισμός αγώνων. Από εκεί και πέρα ο ποδοσφαιριστής μπορεί να μην την ενεργοποιήσει η να τα χαρίσει τα χρήματα.
Ότι και να γίνει θα βγουν αποφάσεις. Από εκεί και πέρα είναι στη κρίση των ποδοσφαιριστών να κάνει κάποιον συμβιβασμό με τον Άρη. Εφόσον δεν μπήκε ο Άρης στο 99 γίνεται από την αρχή η διαδικασία και πρέπει να υπάρξει ξανά συμφωνία με τους πιστωτές”.
Για τον αν ο Άρης πέσει στην Γ Εθνική:
“Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους αν η ομάδα πέσει στην Γ Εθνική δε θα μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα από τον Άρη αλλά θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν στα φυσικά πρόσωπα για να διεκδικήσουν τα χρήματα τους”.
Για το αν η επιτροπή θα παραμείνει σταθερή στη άποψη της:
“Δεν είναι δυνατόν ο Άρης εφόσον απορρίφθηκε το αίτημα να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο και  αυτή τη φορά  να δεχθούν το αίτημα του για τα δελτία. Στην ΕΠΟ δεν δρουν αυτόβουλα αλλά υπάρχει αλλαγή στην γραμμή πλεύσης στο θέμα αυτό καθώς ανέχτηκε τον Άρη στο θέμα αυτό για πολύ καιρό καθώς υπήρχε ρητή απαγόρευση οι ομάδες να μην προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια. Τώρα πιστεύω πως πρέπει να εφαρμόσει τους κανονισμούς. Διαφορετικά και δελτία θα έδινε και αναβολή θα έδινε. Πρώτη φορά ο Άρης υπέβαλλε αίτημα αναβολής καιΠηγή: arenafm.gr

«Παραιτούμαστε, σύντομα»

stefanidis1
Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Πάνος Στεφανίδης, ρωτήθηκε από το www.arenafm.gr για την απόφαση της διοίκησης σχετικά με το πόρισμα για την ΠΑΕ Άρης και απάντησε: “Πήραμε την απόφαση να το καταθέσουμε αύριο (Πέμπτη 16/01) στον εισαγγελέα για να διαπιστώσουμε την ροή του χρήματος που έφυγε από  τα ταμεία της ΠΑΕ Άρης. Ζητάμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των παραγόντων που ενεπλάκησαν διοικητικά από το 2004 έως το 2012 και να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, εάν υπάρχουν, για παράγοντες της ομάδας, αλλά και μάνατζερ, που δούλεψαν στον Άρη”.
Ο κ. Στεφανίδης συμπλήρωσε: “Μετά από όλα αυτά, η διοίκηση της ΚΜΑ, θα παραιτηθεί και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, γιατί προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες σε εμάς, για να παραπλανήσουν τον κόσμο του Άρη, αλλά εμείς δεν θα αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο και θέλουμε να γίνουν γνωστά τα πάντα”.
Πηγή: arenafm.gr

«Παράνομα παίζει ο Άρης»

livas
Στον Arena FM 89,4 μίλησε από την Αθήνα ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας, την επομένη της διαδικασίας στο Διαιτητικό Δικαστήριο της για χρέη της ΠΑΕ Άρης σε ποδοσφαιριστές και μάνατζερ. Τόνισε ότι ο Άρης έχει χάσει την αξιοπιστία του και υπογράμμισε ότι κατά την προσωπική του άποψη ακόμα και να εκδοθούν καταδικαστικές αποφάσεις δεν θα ενεργοποιηθούν από την Σούπερ λιγκ.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Αργύρης Λίβας:
Για την εκδίκαση της υπόθεσης και την πιθανή συνέχεια: “Αυτή η υπόθεση είναι η χαρά των δημοσιογράφων! Εμείς οι δικηγόροι πληρώνουμε από την τσέπη μας. Ενάμιση χρόνο ο Άρης παίζει παράνομα, επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Ουδείς έχει ασχοληθεί. Την Λάρισα την προειδοποίησαν ότι αν δεν αποσυρθεί από το 99 θα τιμωρηθεί. Πιστεύω ότι ο Άρης θα πέσει για αγωνιστικούς λόγους και οι παίκτες δεν θα πληρωθούν ποτέ. Εγώ προτρέχω και λέω ότι ακόμη και να βγει η απόφαση υπέρ των παικτών, δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ. Η Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να του ορίσει παιχνίδι, εφόσον ο Άρης έχει την προσωρινή διαταγή. Μόνο ο Κοταρίδης, που είναι μάνατζερ, μπορεί να ενεργοποιήσει άμεσα μια πιθανή ποινή, οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε ρύθμιση με δόσεις, οπότε πάλι πρέπει να γίνουν δικαστήρια. Ο Άρης θα κάνει συνεχώς αιτήσεις για το 99″.
Για τον τρόπο που έχουν λειτουργήσει οι διοικήσεις του Άρη: “Μπορεί κανένας να εμπιστευτεί τον Άρη; Οι παίκτες έχουν δείξει τρομερά καλή διάθεση. Μπορώ να μιλήσω με συγκεκριμένα περιστατικά ορισμένοι και κάποιοι θα ντρέπονται να βγουν στη Θεσσαλονίκη. Ο Νάτσο Γκαρσία διεκδικεί 750.000 ευρώ μη δεδουλευμένα. Η πρώτη αντίδραση είναι πως κάνει λάθος και όλα τα σχετικά. Όμως, όταν ο Άρης τον επανέφερε στην ομάδα μετά από δανεισμό, ξέχασε να ζητήσει τη μπλε κάρτα! Ο παίκτης ήταν στην ομάδα και δεν έπαιζε χωρίς να ευθύνεται αυτός. Στη συνέχεια, τον παρακαλούσαν να μην κάνει προσφυγή και του έδιναν διαρκώς υποσχέσεις. Απλά, τον κρατούσαν στην ομάδα και του έκαναν και οικονομική αλλά και αγωνιστική ζημιά. Τι μπορεί να κάνει τώρα ο Γκαρσία; Τι θα έκανε ο καθένας αν είχε περάσει όλα αυτά; Έχουν δοθεί τέσσερις αναβολές και πάνε και για την πέμπτη! Ο Ρονάλντο Γκιάρο δέχθηκε ‘κούρεμα’ στα δεδουλευμένα του και δεν πήρε ευρώ. Τίποτα. Διαβάζω ότι ο Αραβίδης δέχθηκε να υπογράψει, δέχθηκε να περικόψει τα δεδουλευμένα και δεν έχει πάρει τίποτα από το παλιό συμβόλαιο. Και γραμμάτια δεν ενεργοποίησε ενώ μπορούσε…”.
Για την προσωρινή διαταγή που πήρε ο Άρης: “Ο αγαπητός συνάδελφος κ. Παπαδόπουλος έχει δίκιο από νομικής πλευράς, όταν χρησιμοποιεί την προσωρινή διαταγή για να υποστηρίξει τα συμφέροντα της ΠΑΕ. Όμως, το ξαναλέω. Άποψη μου είναι ότι όποιος πηγαίνει στα πολιτικά δικαστήρια πρέπει  να αποβάλλεται. Και φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών έχουν απόλυτο δίκιο οι ποδοσφαιριστές”.
Για τις επαφές με την τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ Άρης: “Μου έχει πει ο Λάμπρος Σκόρδας πως δεν φταίει αυτός. Εγώ κατηγορώ τον Ηλιάδη, αλλά έχουν γίνει πολλά ανήθικα πράγματα γενικότερα. Ακόμη κι αν μπει ο Άρης στο άρθρο 99, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να πληρώσει. Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν πληρώνει κανέναν από τους παλιούς παίκτες. Δεν βγαίνει το μαγαζί… Και δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε με το 99″.
Για το τι μέλλει γενέσθαι: “Πιστεύω ότι ακόμη και θετική απόφαση για τους παίκτες να υπάρξει, δεν θα την ενεργοποιήσει η Σούπερ λιγκ. Από τον Άρη δεν υπήρξε ποτέ καλή διάθεση. Ο Λάμπρος ο Σκόρδας μου είπε ότι δεν έχει τίποτα να δώσει. Το ξέρω και το σέβομαι, όμως όταν αναλαμβάνεις κάποια πράγματα πρέπει να ξέρεις που πας. Δεν έχω τη διάθεση να βοηθήσω τον Άρη, από την στιγμή που μου έχει φερθεί έτσι. Τον βοήθησα αρκετές φορές στο παρελθόν, φτάνει… Για το συγκεκριμένο θέμα το έχω με τον Ηλιάδη. Μου είχε υποσχεθεί ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα και με άφησε εκτεθειμένο. Δεν γίνεται να υπόσχεσαι κάτι και να μη το τηρείς επί τέσσερις μήνες. Το πρόβλημα αξιοπιστίας είναι τεράστιο. Ο Άρης πρέπει να ανάψει λαμπάδα στους δικηγόρους… Αυτό είναι το μόνο σίγουρο”.
Πηγή: arenafm.gr

«Δυτικά η έδρα του ΠΑΟΚ»

karatasou-610x303
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος του Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να δημιουργήσει το αθλητικό του κέντρο δυτικά της πόλης καθώς εκεί συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των οπαδών του “Δικεφάλου”.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο στρατόπεδο “Καρατάσιου” και υπογράμμισε πως τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί μια αθλητική εγκατάσταση σε εκείνη την περιοχή.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Διαμαντής Παπαδόπουλος:
Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΟΚ:
“Κάπου κάπου μας θυμούνται και εμάς. Είναι ερώτημα αν υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον ή υποκρισία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο ΠΑΟΚ ανήκει στον λαό του και αυτός είναι στα διοικητικά. Άλλες λύσεις δεν ακούγονται καλά στα αυτιά του κόσμου”.
Για τους λόγους που πρέπει το αθλητικό κέντρο να γίνει δυτικά της πόλης:
“Από τις 500.000 στην Δυτική Θεσσαλονίκη οι 250.000 είναι “ΠΑΟΚτσήδες” ερωτευμένοι με τον ΠΑΟΚ. Η λύση έπρεπε εξαρχής να ανατεθεί Δυτικά. Σε οποιοδήποτε ματς του ΠΑΟΚ αν κάνεις μια γύρα στα δυτικά στα μαγαζιά θα δεις την δυναμική που έχει η ομάδα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τίποτα αλλά λέγαμε λέμε και θα λέμε πως η λύση είναι στα δυτικά της πόλης. Υπάρχουν τρόποι και μεθοδολογίες με επιστημονική επάρκεια που επιτρέπουν να προχωρήσουμε ποιο γρήγορα. Αυτοί που αποφασίζουν πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση.
Ο πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση είναι τρεις. Βασικός είναι ο ΠΑΟΚ και η οικογένεια του που αγαπάμε και σεβόμαστε. Ο στρατός είναι ο δεύτερος πρωταγωνιστής γιατί ο χώρος ανήκει στο ΤΕΦΑ και τρίτος πρωταγωνιστής είναι ο τόπος, η τοπική αυτοδιοίκηση γιατί αυτός έχει το πολεοδομικά εργαλεία. Με εμάς επίσημα πέρα από μια επιστολή δεν έχει υπάρξει επαφή με τον ΠΑΟΚ. Όμως από όσο ξέρουμε υπάρχει επαφή με τον στρατό”.
Για το στρατόπεδο Καρατάσιου:
“Το Καρατάσιου εμπεριέχει τέσσερις ζώνες και η έκταση είναι 600 στρέμματα συνολικά. Η πρώτη ζώνη είναι 125 στρεμμάτων όπου ο Δήμος ήδη έχει κάνει κάποια ενδιαφέρον πράγματα και το αξιοποιεί. Υπάρχει η δεύτερη ζώνη που είναι τα ιστορικά κτίρια και το πράσινο το οποίο στους σχεδιασμούς μας πρέπει να αποδοθεί στη πόλη. Υπάρχει η τρίτη ζώνη που είναι η παραρεμάτια ζώνη που θα έχει διαδρομή, περίπατο και φυσικό στοιχείο και υπάρχει και η και η τέταρτη ζώνη 250 στρεμμάτων όπου θα μπορεί να γίνει μια τριτογενής λειτουργία πόλης. Ο χώρος μπορεί να δεχθεί είτε αθλητικές εγκαταστάσεις είτε Πανεπιστήμιο είτε νοσοκομείο τριτογενής. Ο χώρος υπάρχει. Το πρώτο βήμα έχει γίνει και υπάρχει τριτογενής χρήση οπότε μπορούν να μπούνε μεγάλες εγκαταστάσεις πόλης”.
Για το αν ο Δήμος είναι έτοιμος να φιλοξενήσει ένα Αθλητικό κέντρο αν χρειαστεί:
“Στο δικό μας πρόγραμμα λέγαμε πως ο Δήμος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη πόλη. Είναι ντροπή να μην υπάρχει στην Δυτική πλευρά μια μεγάλη ομάδα. Στην δική μας παράταξη το θέλουμε και το απαιτούμε. Το θέμα είναι αν το θέλει και ο ΠΑΟΚ. Αν δούμε σε παγκόσμιο επίπεδο που πάνε οι ομάδες είναι εκεί που πάει ο λαός του. Η δυναμική του ΠΑΟΚ είναι η Τούμπα και όλες οι Δυτικές συνοικίες που είναι το μεγάλο κομμάτι του λαού του. Σεμνά και σοφά πρέπει να περιμένουμε από σεβασμό αλλά κάποια στιγμή πρέπει και να μιλήσουμε. Πρέπει δημιουργικά και ανταγωνιστικά να το κάνουμε ένα θέμα συζήτησης Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ένας αθλητικός διάλογος πόλης σωματείων και χώρων”.
Πηγή: arenafm.gr

Τα λένε οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ!

No 647158
Όπως έγινε γνωστό, οι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνάντηση σήμερα (15/1) το βράδυ προκειμένου να συζητήσουν αρκετά επίκαιρα θέματα για τον σύλλογο. 
Η  ανακοίνωση:
Τετάρτη 15/1 στις 8 η ώρα καλούνται στον Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ. ΤΟΥΜΠΑΣ ένας εκπρόσωπος από κάθε σύνδεσμο Θεσσαλονίκης και επαρχίας.
YΓ: H παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Τα εισιτήρια για Ηρακλή!

paokfc11
Όπως είχε ενημερώσει με σχετική ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από σήμερα (15/1) αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή στην Τούμπα.
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, θα ξεκινήσει η διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ηρακλής για τη 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος 2013-14, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη,22 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 17:00.
Τα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν την Τετάρτη 15.01.2014 έως και το Σάββατο 18.01.2014 από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 και τη Δευτέρα 20.01.2014 έως Τρίτη 21.01.2014 από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 ενώ την Τετάρτη 22.1.2014 από τις 09:00 έως και την έναρξη του αγώνα.
Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα 1: 30 ευρώ
Θύρες 2,3: 25 ευρώ
Θύρες 5,6: 15 ευρώ
Θύρες 4,4α: 10 ευρώ
Θύρες 7,7α,8: 10 ευρώ
VIP 3ου: 80 ευρώ
VIP 4ου: 50 ευρώ
Στον αγώνα θα λειτουργήσει και οικογενειακή κερκίδα. Με κόστος του ενός εισιτηρίου στη θύρα 1 αξίας 30 ευρώ μπορούν να εισέλθουν ταυτόχρονα στο γήπεδο της Τούμπας η μητέρα, ο πατέρας με τα παιδιά τους (ως 12 ετών) για να παρακολουθήσουν τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ .
Η προμήθεια των εισιτηρίων της οικογενειακής κερκίδας θα γίνεται αποκλειστικά από το εκδοτήριο το οποίο βρίσκεται μπροστά στην μπουτίκ, ενώ ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας με την επίδειξη της ταυτότητας τους και του αριθμού κράτησης των εισιτηρίων».

«ΠΑΟΚ για Μπερμπάτοφ»!

berb
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σερβικό σάιτ «smedia.rs», η ομάδα του ΠΑΟΚ πρόκειται να καταθέσει πρόταση για να αποκτήσει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.
Το δημοσίευμα της εν λόγω ιστοσελίδας:
«Ο ΠΑΟΚ θέλει μετά από 30 χρόνια να κατακτήσει τον τίτλο στην Ελλάδα. Η ομάδα γίνεται καλύτερη κάθε χρόνο, όμως ο Ολυμπιακός παραμένει ακόμη ανίκητος. Το αφεντικό της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να προσφέρει 2 εκ. ευρώ στη Φούλαμ για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Οι Θεσσαλονικείς πιστεύουν πώς ο αγγλικός σύλλογος θα δεχθεί την προσφορά και ο Βούλγαρος επιθετικός θα δελεαστεί με ένα συμβόλαιο που δεν έχει δοθεί ποτέ ξανά από τον ΠΑΟΚ».
Πηγή: arenafm.gr

Το πόρισμα στον εισαγγελέα!!

aris1nk0
Έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών Άρη, το πόρισμα του διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου που διενήργησε η ΝΕΧΙΑ σχετικά με τα πεπραγμένα της ΠΑΕ, θα φτάσει στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα. Οι επιτελείς του φορέα συνεδρίασαν και αποφάσισαν ότι το πόρισμα χρίζει μελέτης καθώς περιέρχονται στοιχεία που ίσως να είναι ικανά να προκαλέσουν ποινικές ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, τις επόμενες ημέρες η ΚΜΑ να καλέσει σε συζητήσεις ορισμένα απ’ τα πρόσωπα που διοίκησαν τα προηγούμενα χρόνια.
Πηγή: arenafm.gr

Super 3: «Στήριξη γιατί… έτσι μάθαμε»

super3
Το δικό τους μήνυμα προσπάθησαν να περάσουν οι οργανωμένοι οπαδοί των κιτρινόμαυρων. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ο σύνδεσμος φίλων Άρη Σούπερ 3 δήλωσε για ακόμη μία φορά την στήριξή του στην ομάδα και τόνισε ότι πρέπει όλοι οι φίλοι της ομάδας να είναι στο πλευρό της.
Αναλυτικότερα τα όσα ανέφερε το σύντομο μήνυμα: «Στήριξη στην ομάδα μέχρι τέλους, γιατί έτσι μάθαμε, γιατί για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο». Παράλληλα ζητούν από όλους να δώσουν το παρών στην Κυριακάτικη (19/01) αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο στις 15:00.

Μακριά και… αγαπημένοι!

Χωρίς οπαδούς των δύο ομάδων έχει αποφασίσει να κάνει η Αστυνομία τoν τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο.

Μακριά και… αγαπημένοι
Το κεφάλι της ήσυχο φαίνεται πως προτιμά να έχει η Αστυνομία για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο.

Πληροφορίες του www.sport-fm.gr αναφέρουν πως η Αστυνομία έχει καταλήξει στην απόφαση να μη διατεθούν εισιτήρια στους οπαδούς των δύο ομάδων, παρά μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός (πιθανότατα διψήφιος) προσκλήσεων στις δύο ΚΑΕ.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το φόβο επεισοδίων, που υπάρχει τόσο κατά τη μετακίνηση μεγάλων μαζών οπαδών στο Ηράκλειο, αλλά και για τη συνύπαρξή τους στην ίδια πόλη και σε ένα γήπεδο-όπως τα «Δύο Αοράκια»-που η χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τις 5.500. Επιπλέον η παρουσία πολυάριθμων οπαδών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο νησί έκανε ακόμη πιο επιφυλακτικές τις αρχές, που δεν θέλουν επ ουδενί η επιστροφή ενός τελικού στην επαρχία μετά από οκτώ χρόνια να σημαδευτεί από παρατράγουδα.

Τα εισιτήρια για τις υπόλοιπες θέσεις του γηπέδου θα διατεθούν στους φιλάθλους του Ηρακλείου ή της ευρύτερης Κρήτης με τον απαιτούμενο έλεγχο του πρότερου βίου τους, όπως και σε αθλητές σωματείων της περιοχής.

Οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις θα υπάρξουν στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, αλλά φαίνεται πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Ασφαλώς στις δύο ΚΑΕ δεν θα αρέσει που οι οπαδοί τους δεν θα έχουν δυνατότητα να βρεθούν μαζικά στο γήπεδο, ωστόσο από τη στιγμή που θα αποφασιστεί κάτι τέτοιο από την αστυνομία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμβιβαστούν με τις επιταγές της. Πηγή: sport-fm.gr

MVP του πρώτου γύρου ο Κούπερ!

Ο Ντι Τζέι Κούπερ του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Α1 για τον πρώτο γύρο μετά από ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου. Δεύτερος ο ΜακΚόλουμ του Πανιωνίου. Χαμηλά οι «αιώνιοι».

MVP του πρώτου γύρου ο Κούπερ
Πολυτιμότερος παίκτης του πρώτου γύρου στην Α1 αναδείχθηκε ο Ντι Τζέι Κούπερ. Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε τη μερίδα του λέοντος στην ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου, έχοντας 41 ψήφους έναντι 35 του Έρικ ΜακΚόλουμ του Πανιωνίου. Τρίτος με μόλις τέσσερις ψήφους ο Βασίλης Σπανούλης και πίσω του με μία ψήφο λιγότερη ο Στεφάν Λάσμε.

Ο Κούπερ είχε 12,7 πόντους, 6 ασίστ, 4,3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στον πρώτο γύρο.

Αναλυτικά οι ψήφοι:

1. Ντι Τζέι Κούπερ ΠΑΟΚ 41
2. Έρικ Μακ Κόλουμ Πανιώνιος 35
3. Βασίλης Σπανούλης Ολυμπιακός 5
4. Στεφάν Λάσμε Παναθηναϊκός 4
5. Πάτρικ Γιούιν Τρίκαλα BC ARIES 3
6. Τζέιμς Γκιστ Παναθηναϊκός 3
7. Τζέρεμι Γκρέιντζερ Τρίκαλα BC ARIES 1
8. Ντεμάριους Μπολντς Απόλλων Πάτρας 1
9. Τζούλιαν Βον ΚΑΟ Δράμας 1Πηγή: sport-fm.gr

Κούγιας στο Metropolis: «Δυστυχώς ο Άρης είναι τελειωμένος»

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», σχολιάζοντας την απίστευτη διαφωνία μεταξύ Σουπερλιγκ και Φουτμπολ Λιγκ για τις ομάδες που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν. Τι είπε για τον Άρη.

Αναλυτικά:

Αρχικά τόνισε: «Για μένα δεν υπάρχει αυτό. Είναι μια διαδικασία χωρίς προηγούμενο, η οποία με πρωτοβουλία του Κομπότη και του Αρβανιτίδη αλλά και άλλοι που θα εμπλακούν θεωρούν τον Άρη υποβιβασμένο και προσπαθούν τελικά να θυσιάσουν μια ομάδα από το μπλοκ αυτό. Αυτό το μπλοκ είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα, η Βέροια, η Καλλονή, ο Λεβαδειακός αλλά και άλλες ομάδες. Φοβάμαι πως τελικά δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα. Όταν η ΕΠΟ μας επέβαλλε να κάνουμε δύο ομίλους στη Β' κατηγορία, σε αυτό το κωμικό πρωτάθλημα, θα είχαμε επτά μήνες απραξίας, αποφασίσαμε είτε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας ως Φούτμπολ Λιγκ είτε να βρεθεί λύση μέσω και της Σούπερλιγκ. Φοβάμαι πως και να βρεθεί λύση δεν θα τελειώσουμε εδώ. Μπορεί μια ομάδα να πέσει, να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και να έχουμε νέο μπάχαλο στα δικαστήρια».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Άρη: «Δυστυχώς ο Άρης είναι τελειωμένος. Επικρατεί η προηγούμενη σκέψη, όπου η διάταξη αυτή που μπήκε ο Άρης δεν λειτουργεί για παίκτες, λειτουργεί για ΙΚΑ και Εφορία. Αυτή η εξέλιξη που δεν του βγάζουν τα δελτία είναι πολύ σημαντική, ενώ πέρσι τα έβγαζαν. Η δικαιοσύνη καλώς διερευνά. Η ΕΠΟ διερευνάται ποινικά. Αυτό που γίνεται πάντως με τις ομάδες που πέφτουν και ανεβαίνουν είναι πρωτοφανές».Πηγή: metrosport.gr

Παναγόπουλος στο Metropolis: «Πουλάνε μαγκιά σε ένα πτώμα»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο νομικός Γιώργος Παναγόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την χθεσινή εκδίκαση των προσφυγών από το διαιτητικό δικαστήριο παρά την προσωρινή διαταγή: «Κατ? αρχάς, νομικά η όποια προσωρινή διαταγή δεν απαγορεύει την συζήτηση και την έκδοση απόφασης. Από εκεί και πέρα, όμως, όντως, φαίνεται ότι υπάρχει αλλαγή πλεύσης της ΕΠΟ πιθανώς εξαιτίας των πιέσεων των ποδοσφαιριστών. Ίσως επειδή είναι και ο Άρης τελευταίος στην βαθμολογία βρίσκει και κάνει την μαγκιά της. Η προσωρινή διαταγή είναι ίδια με την προηγούμενη, δεν έχει μεγάλες αλλαγές με εκείνη για να δικαιολογείται αυτή η αλλαγή στάσης. Τα δελτία είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Όμως σε άλλες περιπτώσεις ομάδες έχουν εκδώσει κανονικά δελτία. Δεν μου κάνει εντύπωση όμως αφού η ΕΠΟ άλλα κάνει τη μία και άλλα την άλλη. Υπάρχει ένα μπάχαλο που το αυτοδιοίκητο ισχύει κατά περίπτωση. Τη Νίκη Βόλου την καταδίκασαν. Στην προσφυγή του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού έκαναν... κοκοκο. Αυτή τη στιγμή νιώθω σαν να πουλάνε μαγκιά σε ένα πτώμα».

Για το το μέλλον του Άρη: «Είναι μια κατάσταση προβληματική αυτή που βιώνει ο Άρης. Πιστεύω ότι δεν θα περάσει το άρθρο 99 ούτε τώρα όπως δεν έγινε και την πρώτη φορά και ήμουν ο μοναδικός που το έλεγα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Άρης δεν έχει τα εχέγγυα που να πιστοποιεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί έστω σε αυτές τις κουρεμένες υποχρεώσεις. Αν υποβιβαστεί κιόλας δεν θα έχει τα έσοδα και δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις της εξυγίανσης. Είναι μια κατεστραμμένη εταιρεία». Πηγή: metrosport.gr

Έρχεται ο Ναβάρο, αλλά αμφίβολος για Ολυμπιακό!!

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι αμφίβολο αν θα παίξει.

Έρχεται ο Ναβάρο, αλλά αμφίβολος για Ολυμπιακό
Με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και όλα τα αστέρια της καταφθάνει η Μπαρτσελόνα στην Αθήνα για τον αγώνα της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (21:00) για την τρίτη αγωνιστική του Top 16.

Όμως η συμμετοχή του «Λα Μπόμπα» θα κριθεί είτε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του, είτε λίγο πριν το τζάμπολ, καθώς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από μυϊκές ενοχλήσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που απουσίασε από τα δύο τελευταία παιχνίδια της «Μπάρτσα» με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τη Μούρθια.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μαρκ γύρισε, ο Πάου έχασε!

Οι Γκρίζλις στην επιστροφή του Μαρκ Γκασόλ επικράτησαν της Θάντερ, ενώ οι Λέικερς έχασαν και πάλι, αυτή τη φορά από τους Καβαλίερς.

Ο Μαρκ γύρισε, ο Πάου έχασε
Βίοι αντίθετοι για τους αδερφούς Γκασόλ τα ξημερώματα στο ΝΒΑ…

Ο μεν Μαρκ επέστρεψε μετά από σχεδόν δίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού και οι Γκρίζλις επικράτησαν 90-87 της Θάντερ. Ο Ισπανός σέντερ είχε 12 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 24 λεπτά, περιορίζοντας τον μέχρι πρότινος αντικαταστάτη του Κώστα Κουφό σε 3:06 συμμετοχής με ένα άστοχο σουτ. Ο Κόρτνεϊ Λι και ο Ζακ Ράντολφ με 24 και 23 πόντους ηγήθηκαν των νικητών, ενώ στους 37 πόντους σταμάτησε ο Κέβιν Ντουράντ. Ο Νικ Καλάθης σε 9:17 δεν σκόραρε (0/1 δίποντο), αλλά είχε 2 ριμπάουντ.

Ο Πάου Γκασόλ είδε τους Λέικερς να χάνουν με 120-118 από τους Καβαλίερς στο Λος Άντζελες συνεχίζοντας την απογοητευτική τους πορεία. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν, που έφυγε ως αποτυχημένος από τους «λιμνανθρώπους» προ διετίας, είχε κορυφαίο τον Λούολ Ντενγκ με 27 πόντους, ενώ άλλους 18 πρόσθεσε ο Άντερσον Βαρεζάο κατεβάζοντας και ισάριθμα ριμπάουντ.

Το νικηφόρο σερί πέντε αγώνων των Νικς σταμάτησε στη Σάρλοτ από τους Μπόμπκατς, 108-98. Ο Αλ Τζέφερσον είχε 35 πόντους, ενώ ο Κέμπα Γουόκερ πρόσθεσε άλλους 25, εκ των οποίων 12 στην τέταρτη περίοδο. Ο Καρμέλο Άντονι είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ για τους Νεοϋορκέζους.

Τέλος, οι Πέισερς με 31 πόντους του Πολ Τζορτζ συνέτριψαν 116-92 τους Κινγκς και ο Φρανκ Φόγκελ εξασφάλισε ότι θα είναι προπονητής της ομάδας της Ανατολής στο προσεχές All Star Game, μιας και η ομάδα του θα έχει το καλύτερο ρεκόρ της περιφέρειας μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου και ο Έρικ Σπόελστρα του Μαϊάμι δεν έχει δικαίωμα να πάρει για δεύτερη σερί χρονιά τη θέση.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Νιου Γιορκ Νικς 108-98 Τζέφερσον 35, Γουόκερ 25, Χέντερσον 17, Τόλιβερ 9-Άντονι 20, Στούντεμαϊρ 17, Φέλτον 13, Χάρνταγουεϊ 12.

Ιντιάνα Πέισερς-Σακραμέντο Κινγκς 116-92 Τζορτζ 31, Γουέστ 16, Στίβενσον 13, Χίμπερτ 10, Γουότσον 10-Κάζινς 31 (13 ριμπ.), Γκέι 12, Φριντέτ 9, Ουίλιαμς 9.

Μέμφις Γκρίζλις-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 90-87 Λι 24, Ράντολφ 23 (13 ριμπ.), Κόνλεϊ 19, Γκασόλ 12-Ντουράντ 37, Τζάκσον 17, Ιμπάκα 11, Λαμπ 9.

Λος Άντζελες Λέικερς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 118-120 Γιανγκ 28, Μικς 26, Γκασόλ 20 (12 ριμπ.), Τζόνσον 17, Μάρσαλ 10 (16 ασίστ)-Ντενγκ 27, Βαρεζάο 18 (18 ριμπ.), Γουέιτερς 17, Τόμπσον 15 (13 ριμπ.), Ίρβινγκ 13, Ντελαβεντόβα 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ καλός, αλλά ηττημένος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο!

Η πολύ καλή εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο δεν αρκούσε ώστε η ομάδα του να αποφύγει την ήττα στο NBDL.

Πολύ καλός, αλλά ηττημένος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο
Την ήττα με 123-114 από την Αϊόβα Ένερτζι γνώρισαν οι Ντέλαγουερ 87ερς στο NBDL με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κάνει πολύ καλή εμφάνιση.

Ο 21χρονος φόργουορντ, αδερφός του Γιάννη που παίζει στο ΝΒΑ με τους Μπακς, είχε 17 πόντους (0/1 βολή, 7/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα σε 33:56, όμως πλέον η ομάδα του-θυγατρική των Σίξερς-έχει μόλις 3 νίκες σε 21 ματς.Πηγή: sport-fm.gr

«Στην ΑΕΚ ο Σηφάκης»

Στο προσκήνιο επανέρχεται για την ΑΕΚ η περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη, με την SportDay να υποστηρίζει πως ο διεθνής τερματοφύλακας θα υπογράψει σύντομα στην «Ένωση».

«Στην ΑΕΚ ο Σηφάκης»
Πριν από αρκετό καιρό είχε προκύψει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μιχάλη Σηφάκη.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ατρομήτου μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και, σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, την επόμενη σεζόν θα φοράει τη φανέλα της «Ένωσης».

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε επαφή και μέσα στο επόμενο διάστημα είναι πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις, αφού οι συζητήσεις επρόκειτο να περάσουν στο οικονομικό.

Πάντως, από τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει γνωστό πως ο 29χρονος τερματοφύλακας δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, ακόμη και στη Football League.
Πηγή: sport-fm.gr

Αλεξανδρής στο Metropolis: «Το πρωτάθλημα του 1979 άλλαξε την ιστορία του μπάσκετ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής με αφορμή την βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας μπάσκετ του Άρη του 1979 στην κοπή πίτας του συνδέσμου βετεράνων καλαθοσφαριστών Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μας, καθώς θέλαμε να τελειώσουμε την καριέρα μας με μια μεγάλη επιτυχία, όπως και έγινε καθώς εκείνο το πρωτάθλημα άλλαξε κυριολεκτικά την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ».

Για τον φετινό Άρη: «Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το φαβορί είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός και ο Άρης πρέπει να κάνει υπέρβαση για να πάρει το Κύπελλο. Όσον αφορά το πρωτάθλημα δεν τα πάει καλά και πρέπει να προσέξει. Το ματς κόντρα στον ΚΑΟΔ είναι πολύ κρίσιμο γιατί η απόσταση από τον τελευταίο είναι μικρή και μια ήττα εκτός προγράμματος μπορεί να σε βάλει σε περιπέτειες».

Για την προσπάθεια επιστροφής του Γιαννάκη που δεν ευοδώθηκε: «Θα το ήθελα κι εγώ πάρα πολύ. Ο Γιαννάκης είναι μέρος της ιστορίας του Άρη και η παρουσία του θα ενεργοποιούσε πολύ κόσμο. Ξέρω πως σκέφτεται, έχει ένα πολύ καλό συμβόλαιο με τον εθνική ομάδα της Κίνας και το βλέπω δύσκολο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ».

Τέλος, προανήγγειλε την επιστροφή του στα ενεργά δρώμενα του μπάσκετ χωρίς όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες: «Ετοιμάζεται κάτι πολύ δυνατό, όμως, δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Θα το μάθετε σύντομα».
Πηγή: metrosport.gr

Τί θα αλλάξει ο Μίνιτς στον Άρη!!

Λίγα πράγματα θα επιδιώξει να αλλάξει ο Μίλαν Μίνιτς στην αγωνιστική εικόνα του Άρη. Είναι δεδομένο ότι για να το καταφέρει αυτό θα χρειαστεί χρόνο, και αυτό το στοιχείο δεν υπάρχει. Ο Άρης χρειάζεται τη νίκη οπωσδήποτε το Σάββατο με τον ΚΑΟΔ, ειδάλλως η βαθμολογική του θέση θα γίνει πολύ πιο άσχημη απ? ότι είναι τώρα και βεβαίως θα μπει σε άσχημα σενάρια, δυσανάλογα με την ιστορία του και τη δυναμική του.

Για να το πετύχει αυτό ο Μίνιτς θα επιδιώξει να προσδώσει καλύτερη ψυχολογία στους παίκτες, τόνωση αυτοπεποίθησης, μια και χρόνος για να αλλάξουν συστήματα και τακτικές δεν υπάρχει. Άλλωστε ο κυριότερος λόγος πρόσληψης του είναι ότι έρχεται για να μην… αλλάξει τίποτα, όντας θιασώτης της ίδιας φιλοσοφίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου. Βεβαίως και θα βάλει κάποια δικά του στοιχεία στο παιχνίδι, αλλά είναι γνωστό ότι προέρχεται απ? την ίδια «σχολή», την οποία μαζί με τον Αγγέλου ακολούθησαν απ? τα πρώτα βήματα της προπονητικής τους καριέρας.

Ο Μίνιτς κάνει και έναν προσωπικό αγώνα δρόμου ώστε να μάθει τους παίκτες καλά, την ομάδα, να μάθει τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, να δει αγώνες της ομάδας, αγώνες του αντιπάλου, και όλα αυτά σε… χρόνο ρεκόρ, αφού το Σάββατο πλησιάζει. Σε αυτήν του την προσπάθεια έχει αντίπαλο και τους τραυματισμούς. Το «παρών» στην προπόνηση έδωσαν χθες και ο Νίκος Γκίκας με τον Κώστα Χαρίση.

Αμφότεροι έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Ο πρώτος βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας από το σπάσιμο στον καρπό (φορά ένα νάρθηκα, αλλά σουτάρει) και το θέμα της συμμετοχής του στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ θα ξεκαθαρίσει πιθανότατα την Παρασκευή. Ο Χαρίσης από την πλευρά του πιθανότατα θα δώσει το «παρών» στην κρίσιμη αναμέτρηση, αφού μέχρι το Σάββατο αναμένεται να έχει μπει κανονικά στις προπονήσεις.

Στον αντίποδα, απών και χθες ήταν ο Ζήσης Σαρικόπουλος, λόγω του γνωστού προβλήματος στο γόνατο. Από σήμερα ο 24χρονος σέντερ θα δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα με στόχο να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς. Πηγή: metrosport.gr

Συνεχίζεται το… ψηστήρι!

Μικρή είναι η διαφορά που παρατηρείται στο οικονομικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης για την απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Συνεχίζεται το… ψηστήρι
Τα κενά που έχουν παρατηρηθεί στην άμυνά της κινείται να καλύψει η ΑΕΚ, έχοντας σε πρώτο πλάνο την περίπτωση του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Η «Ένωση» είναι διαπραγματεύσεις με τον Αστέρα Τρίπολης για τον 20χρονο στόπερ, με τη διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές στο οικονομικό να παραμένει μικρή.

Από τον «Δικέφαλο» έχουν διαμηνύσει ότι είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ένα ποσό που αγγίζει τις 500.00 ευρώ, με τον παίκτη να παίρνει 150.000 ευρώ ετησίως.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και στην ΑΕΚ βρίσκονται εν αναμονή της τελικής απάντησης του Αστέρα, στην πρόταση που έχουν καταθέσει για να πάρουν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και η περίπτωση του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Ο 24χρονος στόπερ δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η υπόθεση ενός άλλου ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, εκείνη του Χρήστου Αραβίδη. Ο 27χρονος επιθετικός μένει ελεύθερος από τους Νεοσμυρνιώτες και έχουν υπάρξει επαφές από πλευράς «Ένωσης».

Τέλος, δυνατά έχουν παίξει τα ονόματα του Δημήτρη Κολοβέτσιου και του Γιώργου Σαρρή για τις θέσεις των στόπερ σε σημείο που να θεωρούνται κλεισμένοι.

Με τον 23χρονο αμυντικό του ΠΑΣ υπάρχει συμφωνία και το μόνο που απομένει είναι να καταβληθεί η ρήτρα του στον ΠΑΣ. Σε καλό δρόμο είναι το θέμα και του παίκτη του Εργοτέλη, χωρίς να αποκλείεται η θέση στα στόπερ να καλυφθεί από έναν πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή.Πηγή: sport-fm.gr

«Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους»

«Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους» Καθοριστικό κρίνεται στην ΑΕΚ το επόμενο δίμηνο για το θέμα του νέου γηπέδου για το οποίο υπάρχει μία και μόνο εκκρεμότητα.

Αισιόδοξος για την επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα παρουσιάστηκε για ακόμη μία φορά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στο περιθώριο της προχθεσινής εκδήλωσης Παλαιμάχων του συλλόγου.

Οι επόμενοι δύο μήνες θεωρούνται καθοριστικοί, τόσο για τα θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές εκκρεμότητες, όσο και για το οικονομικό πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς», συμπεριλαμβανομένου και του θέματος του πάρκινγκ και της αγοράς επιπλέον εκτάσεων που χρειάζονται.

Σύμφωνα με την SportDay, όλες οι διαδικασίες που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα σε εξέλιξη και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, με μοναδική εκκρεμότητα την άδεια από το ΔΟΚΚ (Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών).

Από την πλευρά του, ο Μελισσανίδης ασχολείται αποκλειστικά με την ονοματοδοσία του γηπέδου και για την αγορά εκτάσεων, γύρω από το γήπεδο, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για το πάρκινγκ.

Την ίδια στιγμή, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο περιμένουν την ενεργοποίηση από την πλευρά του Δήμου, που έχει καθυστερήσει τη μεταφορά του σκουπιδότοπου.

Παρότι υποστηρίζεται από τη δημοτική Αρχή, ότι οι εκτάσεις που θα «φιλοξενήσουν» τα σκουπίδια, έχουν ήδη εντοπιστεί, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να γίνει ένα κοινό που θα αφορά και τα υποστηρικτικά έργα.Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκαθαρίζει για την ΑΜΚ της «Δικέφαλος»

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσει το πότε θα συνεχιστεί η ΑΜΚ της «Δικέφαλος 1924» που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς η διαδικασία έχει διακοπεί προσωρινά.

Ξεκαθαρίζει για την ΑΜΚ της «Δικέφαλος»
Την έγκριση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς περιμένουν στην ΑΕΚ για να συνεχιστεί η ΑΜΚ της εταιρείας «Δικέφαλος 1924» με τη συμμετοχή του απλού κόσμου της ομάδας. Αυτό αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος μήνα, ενώ θα πρέπει να διευκρινιστεί, πως το πρόβλημα δεν αφορά όλους τους καταθέτες, αλλά μόνο αυτούς που θα συνεισφέρουν μέχρι 100.000 ευρώ. Όσοι έχουν καταβάλει χρήματα μεγαλύτερα του παραπάνω ποσού, αυτά ήδη βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς».

Η ΑΜΚ θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη –τέσσερις μήνες από την έναρξή της- ενώ είναι ειλημμένη η απόφαση για έναν μήνα παράταση (θα αποφασιστεί σε επόμενο Δ.Σ), καθώς τόση είναι η διάρκεια που μπορεί να δοθεί, βάσει καταστατικού, αλλά και βάσει νόμου. Πηγή: sport-fm.gr

Δύο εισιτήρια!!

Τα δύο πρώτα εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα βρουν σήμερα κάτοχο!

Δύο εισιτήρια!
Τα δύο πρώτα εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα βρουν σήμερα κάτοχο!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ηρακλής στα Ψαχνά (17:00) ενώ ο Ατρόμητος υποδέχεται στο Περιστέρι τον Παναιτωλικό στις 20:00.

Οι πράσινοι έχουν πάρει τη νίκη 3-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο και έχουν πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ουσιαστικά να τσεκάρει το εισιτήριο θέλει και η ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Στο πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο οι Περιστεριώτες έχουν νικήσει 2-0 και απλώς οι Περιστεριώτες θέλουν να υπερασπιστούν την νίκη τους αυτή. Πηγή: sport-fm.gr

Με τον Μπαϊράμι για την πρόκριση!!

Με τον Μπαϊράμι για την πρόκρισηΟ Εμίρ Μπαϊράμι μετά από 108 ημέρες αποθεραπείας θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στον επαναληπτικό αγώνα με τον Ηρακλή στα Ψαχνά για το Κύπελλο (17:00, OTE Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει για 45 λεπτά τον Μπαϊράμι και το πιο πιθανό είναι να τον βάλει από την αρχή.

Το 3-0 υπέρ των πράσινων από το πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο όμως δίνει ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια στον προπονητή του Παναθηναϊκού για αλλαγές.

Χθες στη διάρκεια του διπλού έδειξε ότι σκέφτεται εκτός από το 4-4-2 να παίξει και με 4-2-3-1.

Και στις δύο περιπτώσεις αμυντικό χαφ θα είναι ο Χρήστος Δώνης με τον Ζέκα είτε δίπλα του είτε εσωτερικό μέσο. Ο Πορτογάλος ξεπέρασε την ίωση, που είχε και θα αγωνιστεί. Από κει και πέρα το πιο πιθανό είναι να δούμε και τον Αμπέντ στην ενδεκάδα (είναι τιμωρημένος και δεν παίζει στη Βέροια), σίγουρα τον Κλωναρίδη στην επίθεση με έναν εκ των Καρέλη, Αντζαγκούν μαζί του.

Στην άμυνα ο Κοτσόλης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ θα παίξει ο Σπυρόπουλος, αριστερό μπακ θα αγωνιστεί ο Χουχούμης κι οι Τριανταφυλλόπουλος (δεν παίζει με Βέροια λόγω τιμωρίας), Ρισβάνης στο κέντρο της άμυνας. Πηγή: sport-fm.gr

Το «λιοντάρι της Βιέννης» (vids)

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του θρύλου της Μπόλτον, Ναθάνιελ «Νατ» Λοφτχάουζ.

Το «λιοντάρι της Βιέννης» (vids)
Ο Λοφτχάουζ, ο οποίος ήταν γεννημένος στις 27 Αυγούστου του 1925, αποτέλεσε τη σημαία της Μπόλτον, καθώς πέρασε εκεί ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα (1939-1946 στις ακαδημίες και 1946-1960 στην πρώτη ομάδα), έχοντας 452 συμμετοχές και 255 γκολ.

Υπήρξε, επίσης, διεθνής με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, στην οποία απέκτησε το παρατσούκλι το «λιοντάρι της Βιέννης», όταν στις 25 Μάιου 1952 σημείωσε δύο από τα τρία τέρματα των «λιονταριών» στη νίκη με 3-2 επί της εθνικής Αυστρίας.

Το 1953 ανακηρύχθηκε Άγγλος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ενώ την ίδια χρονιά είχε ανοίξει το σκορ στην ήττα της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο τη Μπλάκπουλ (4-3).

Ο τελικός αυτός έμεινε στην ιστορία ως ο τελικός Μάθιους λόγω της εκπληκτικής απόδοσης του Στάνλεϊ Μάθιους που τότε αγωνιζόταν στην Μπλάκπουλ.

Το 1954 εκπροσώπησε την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Ελβετία με την ομάδα του να αποκλείεται στα προημιτελικά από την Ουρουγουάη (4-2). O Λοφτχάουζ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1, ενώ συνολικά σημείωσε τρία τέρματα στη διοργάνωση.

Το 1958 κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του, το Κύπελλο Αγγλίας, νικώντας στον τελικό 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Λοφτχάουζ σημείωσε και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης.

Έκλεισε τη σπουδαία καριέρα του το 1960, ενώ φέτος στις 24 Αυγούστου πριν το παιχνίδι της Μπόλτον με την Κουίνς Πάρκ Ρέιντζερς για την Championship, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που ανεγέρθη από την ομάδα προς τιμήν του.

Δείτε τα σχετικά βίντεο







Πηγή: sport-fm.gr

Καλύτερη 11άδα χωρίς Μέσι!!

Οι 6.3 εκατομμύρια επισκέπτες στην ιστοσελίδα της UEFA ανέδειξαν την δική τους καλύτερη 11άδα της χρονιάς, με τον Λιονέλ Μεσί να μένει εκτός!  
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης της καλύτερης 11άδας, η οποία φέτος παρατάσσεται με σχήμα 4-4-2, ενώ ο Μέσι έμεινε εκτός! Από την πλευρά του, ο CR7 βρίσκεται για όγδοη φορά στις προτιμήσεις του κόσμου, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ. Για πρώτη φορά μετά το 2007, δεν έχει παρτενέρ τον Αργεντινό της Μπαρτσελόνα!  Νόιερ, Άλμπα και Ρόις κάνουν... ντεμπούτο στην 11άδα.
Ο μοναδικός μη Ευρωπαίος είναι ο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιλέγεται από τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά μετά το2003 που η Μπαρτσελόνα δεν έχει εκπροσώπους, αν και στην ιστορία της ψηφοφορίας παραμένει η ομάδα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, καθώς συνολικά 38 παίκτες της έχουν μπει τα προηγούμενα χρόνια στην 11άδα. Φέτος, για πρώτη φορά η Μπουντσελίγκα αποτελεί το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση.
Οι 6.3 εκατομμύρια ψηφοφόροι αποτελούν ρεκόρ, ενώ όπως ανακοίνωσε η UEFA οι 86.000 ψήφοι κατατέθηκαν απευθείας από τον επίσημο λογαριασμό της Ομοσπονδίας στο twitter.
Αναλυτικά οι παίκτες και οι ψήφοι
Μανουέλ Νόιερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου) 65% - 372.148 ψήφοι
Φίλιπ Λαμ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου) 78% - 444.252 ψήφοι
Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία, Παρί Σεν Ζερμέν) 63% - 359.349 ψήφοι
Σέρχιο Ράμος (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης) 48% - 273-310 ψήφοι
Νταβίντ Αλάμπα (Αυστρία, Μπάγερν Μονάχου) 63% - 360.535 ψήφοι
Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία, Ρεάλ Μαδρίτης) 49% - 279.468
Μάρκο Ρόις (Γερμανία, Ντόρτμουντ) 40% - 231.064
Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία, Άρσεναλ) 67% - 389.253
Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία, Μπάγερν Μονάχου) 70% - 398.843
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία, Παρί) 45% - 256.007
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης) 73% - 420.391.
Πηγή: gazzetta.gr