Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τί θα αλλάξει ο Μίνιτς στον Άρη!!

Λίγα πράγματα θα επιδιώξει να αλλάξει ο Μίλαν Μίνιτς στην αγωνιστική εικόνα του Άρη. Είναι δεδομένο ότι για να το καταφέρει αυτό θα χρειαστεί χρόνο, και αυτό το στοιχείο δεν υπάρχει. Ο Άρης χρειάζεται τη νίκη οπωσδήποτε το Σάββατο με τον ΚΑΟΔ, ειδάλλως η βαθμολογική του θέση θα γίνει πολύ πιο άσχημη απ? ότι είναι τώρα και βεβαίως θα μπει σε άσχημα σενάρια, δυσανάλογα με την ιστορία του και τη δυναμική του.

Για να το πετύχει αυτό ο Μίνιτς θα επιδιώξει να προσδώσει καλύτερη ψυχολογία στους παίκτες, τόνωση αυτοπεποίθησης, μια και χρόνος για να αλλάξουν συστήματα και τακτικές δεν υπάρχει. Άλλωστε ο κυριότερος λόγος πρόσληψης του είναι ότι έρχεται για να μην… αλλάξει τίποτα, όντας θιασώτης της ίδιας φιλοσοφίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου. Βεβαίως και θα βάλει κάποια δικά του στοιχεία στο παιχνίδι, αλλά είναι γνωστό ότι προέρχεται απ? την ίδια «σχολή», την οποία μαζί με τον Αγγέλου ακολούθησαν απ? τα πρώτα βήματα της προπονητικής τους καριέρας.

Ο Μίνιτς κάνει και έναν προσωπικό αγώνα δρόμου ώστε να μάθει τους παίκτες καλά, την ομάδα, να μάθει τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, να δει αγώνες της ομάδας, αγώνες του αντιπάλου, και όλα αυτά σε… χρόνο ρεκόρ, αφού το Σάββατο πλησιάζει. Σε αυτήν του την προσπάθεια έχει αντίπαλο και τους τραυματισμούς. Το «παρών» στην προπόνηση έδωσαν χθες και ο Νίκος Γκίκας με τον Κώστα Χαρίση.

Αμφότεροι έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Ο πρώτος βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας από το σπάσιμο στον καρπό (φορά ένα νάρθηκα, αλλά σουτάρει) και το θέμα της συμμετοχής του στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ θα ξεκαθαρίσει πιθανότατα την Παρασκευή. Ο Χαρίσης από την πλευρά του πιθανότατα θα δώσει το «παρών» στην κρίσιμη αναμέτρηση, αφού μέχρι το Σάββατο αναμένεται να έχει μπει κανονικά στις προπονήσεις.

Στον αντίποδα, απών και χθες ήταν ο Ζήσης Σαρικόπουλος, λόγω του γνωστού προβλήματος στο γόνατο. Από σήμερα ο 24χρονος σέντερ θα δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα με στόχο να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: