Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Respect στον Κριστιάνο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την απονομή δικαιοσύνης και την «Χρυσή Μπάλα» στον Κριστιάνο Ρονάλντο!
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε αυτό, που άξιζε και με μεγάλη καθυστέρηση για μένα  το πήρε φέτος. Την χρυσή μπάλα, που εδικαιούτο να πάρει τουλάχιστον άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια . Κορυφαίος είχε βγει και  το 2008, όντας παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά για μένα έπρεπε να κερδίσει τουλάχιστον άλλη μία φορά το βραβείο και σαν παίκτης της Ρεάλ. Εστω και με καθυστέρηση , λοιπόν, ο Ρονάλντο πήρε την χρυσή μπάλα(καθιερώθηκε από το 2010 από την ΦΙΦΑ ).
Ο Λιονέλ Μέσι είχε τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες τα τελευταία ισάριθμα χρόνια. Φυσικά και δεν έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσω την αξία του Μέσι, διότι απλά θα ήμουν εκτός τόπου και χρόνου. Τεράστιος παίκτης , που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Θεωρώ, όμως, ισάξιό του τον Κριστιάνο Ρονάλντο .
Πιστεύω, ότι είναι οι δύο κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη, αλλά ο Μέσι είναι μόδα με αποτέλεσμα ο Κριστιάνο να έχει αδικηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Την φετινή περίοδο έβαλε 69 γκολ(ορισμένα δεν χορταίνεις να τα βλέπεις), αλλά πήρε ΜΟΝΟΣ του την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ με την Πορτογαλία απέναντι στην Σουηδία. Και υπάρχει και κάτι άλλο , που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας .
Ο Ρονάλντο έχει κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς  με δύο διαφορετικές ομάδες την Γιουνάιτεντ και την Ρεάλ, κάτι που δεν έχει κάνει ο Μέσι, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει παραμείνει στην Μπαρτσελόνα και θα ήθελα πολύ να τον δω και με κάποια άλλη φανέλα, πως θα ταιριάξει. Ο Πορτογάλος έχει βάλει σφραγίδα με την παρουσία του στις δύο πολύ μεγάλες ομάδες , αλλά και με την φετινή παρουσία του στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.
Με δεδομένο, ότι ο Μέσι πήρε την χρυσή μπάλα πέρυσι, που για μένα άξιζε ακόμα παραπάνω να την πάρει ο Ρονάλντο, που είχε κατακτήσει και τον τίτλο με την Ρεάλ μετά από χρόνια σταματώντας την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα θα δεχθώ την οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, που λέει για τον Ριμπερί. Οτι τα σάρωσε όλα φέτος με την Μπάγερν και βάση τίτλων έπρεπε να το πάρει.
Η χρυσή μπάλα, όμως, δεν δίνεται από ότι έχω καταλάβει μόνο στον παίκτη που παίρνει τους περισσότερους τίτλους σε μία χρονιά, αλλά στον καλύτερο παίκτη της χρονιάς. Και ο καλύτερος παίκτης ρε παιδιά ήταν ο Κριστιάνο για το 2013. Τι να κάνουμε τώρα; Ο άνθρωπος έκανε μέσα στην χρονιά πράγματα απίστευτα, πράγματα εξωγήινα. Θα πει κανείς για τον χαρακτήρα του. Οτι είναι αλητάκος σε σχέση με το καλό παιδί τον Μέσι.
Ε και ; Χρειάζεται στο ποδόσφαιρο να είσαι και αλητάκος. Και τα δάκρυα συγκίνησης την ώρα της απονομής δείχνουν την απόλυτη ικανοποίησή του , για το ότι επιβραβεύεται ο αγώνας, που κάνει τόσα χρόνια. Οτι πίσω από το σκληρό τυπάκι που βλέπουμε εντός και εκτός γηπέδων κρύβεται πολύ συναίσθημα.
Οι υδραυλικές ντρίμπλες, τα ....τηλεκατευθυνόμενα σουτ, τα ...πυραυλικά του σπριντ είναι οι συνεχόμενες απαντήσεις για όσους .......τολμούν και  τον αμφισβητούν. Αυτός είναι ο Ρονάλντο, ο τεράστιος Ρονάλντο και οφείλουμε όλοι όσοι σεβόμαστε αυτό το ρημαδιασμένο άθλημα(που έχουμε ξεχάσει τι ...είναι στην Ελλάδα) να τον ευχαριστήσουμε για όσα κάνει και μας καθηλώνει κάθε εβδομάδα στην τηλεόραση. Απλά RESPECT στον Κριστιάνο...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: