Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

«Κινδυνεύει με ποινή ο Άρης»

nomikos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου, ο οποίος ασχολείται με το αθλητικό δίκαιο για πολλά χρόνια.
Κατέθεσε την άποψή του και τόνισε πως ο Άρης κινδυνεύει για ποινή αν και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει συμβιβασμός με τους παίκτες. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη στάση της ΕΠΟ η οποία όπως τόνισε άλλαξε προς την μεριά των “κίτρινων”.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος νομικός:
Για το γεγονός πως η ΕΠΟ εκδίκασε υποθέσεις παρά την προστασία που έχει ο Άρης από προσωρινή διαταγή :
“Δε θα πω την κρίση μου και την άποψη μου γιατί υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθώ και από τις δυο πλευρές. Θα αναφερθώ μονάχα σε πραγματικά γεγονότα. Ο Άρης πέρα από τα γνωστά που πήγε στα δικαστήρια έχει καταθέσει νέα αίτηση και με βάση αυτή έχει πάρει προσωρινή διαταγή. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα θέματα. Αρχικά στο κατά πόσο ισχύει αυτή η προσωρινή διαταγή και κατά δεύτερον  στο τι περιλαμβάνει. Γνωρίζω ότι ενόψει του αγώνα με τη Καλλονή πήγε ο Άρης να πάρει τα δελτία. Επειδή όμως δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα προσκόμισε την προσωρινή διαταγή, την οποία δεν έγινε δεκτή επειδή σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή δεν υπάρχει υποχρέωση για την ΕΠΟ να δεχτεί τα δελτία χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα.
Η πρόεδρος  επιτροπής  ιδιότητας μεταγραφών, είπε ότι δε μπορεί να ρισκάρει να παρανομήσει καθώς η ΕΠΟ είναι ευάλωτη από παντού και ελέγχονται ήδη οι παλιές υποθέσεις από αθλητικούς εισαγγελείς. Πρόεδρος της επιτροπής δεν είναι η κ. Γιακουμάτου η οποία είναι μέλος. Η επιτροπή ιδιότητας και μεταγραφής της ΕΠΟ, ελέγχει τα δελτία, τις ενημερότητες και έχει πολύ μεγάλη εξουσία. Απαρτίζεται μόνο από δικηγόρους και η πρόεδρος είπε πως χωρίς ενημερότητα θα παρανομήσει και θα έχει συνέπειες από την εισαγγελία”.
Για  τις υποθέσεις επιβολής ποινών:
“Στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ όπου πρόεδρος είναι ο κ. Ανδρόνικος συγκεντρώθηκαν έξι υποθέσεις όπου τρεις αφορούσαν ενεργοποίηση και οι άλλες τρεις αφορούσα επιβολή ποινές. Ο δικηγόρος του Άρης ο κ. Παπαδόπουλος πήγε με τη προσωρινή διαταγή και ζήτησε αναβολή των υποθέσεων. Ο κ. Ανδρόνικος έκρινε πως η απόφαση αυτή δεν δεσμεύει το δικαστήριο. Αν οι υποθέσεις ενεργοποίησης ποινών βγούνε ο Άρης θα έχει άμεσο πρόβλημα μείωσης βαθμών και μη ορισμών αγώνα. Η διαδικασία των δύο ποδοσφαιριστών και του μάνατζερ είναι σε τελικό στάδιο. Είναι ότι βγήκαν διάφορες αποφάσεις και τώρα ζητάνε ενεργοποίηση Πλέον περιμένουν ένα χαρτί που θα μιλάει για αφαίρεση βαθμών. Είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών μετά για τον αν θέλουν αυτή την απόφαση.
Οι παίκτες δεν θα τα πάρουν σε δόσεις καθώς ο κανονισμός λέει πως αρχικά δίνονται σε δόσεις και στη συνέχεια υπάρχει η ενεργοποίηση. Η απόφαση για τις δόσεις υπάρχει ήδη δεν δόθηκαν και πλέον η απόφαση θα μιλάει για ενεργοποίηση. Ανάλογα την υπόθεση θα υπάρχει μείωση δύο η τριών βαθμών και μη ορισμός αγώνων. Από εκεί και πέρα ο ποδοσφαιριστής μπορεί να μην την ενεργοποιήσει η να τα χαρίσει τα χρήματα.
Ότι και να γίνει θα βγουν αποφάσεις. Από εκεί και πέρα είναι στη κρίση των ποδοσφαιριστών να κάνει κάποιον συμβιβασμό με τον Άρη. Εφόσον δεν μπήκε ο Άρης στο 99 γίνεται από την αρχή η διαδικασία και πρέπει να υπάρξει ξανά συμφωνία με τους πιστωτές”.
Για τον αν ο Άρης πέσει στην Γ Εθνική:
“Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους αν η ομάδα πέσει στην Γ Εθνική δε θα μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα από τον Άρη αλλά θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν στα φυσικά πρόσωπα για να διεκδικήσουν τα χρήματα τους”.
Για το αν η επιτροπή θα παραμείνει σταθερή στη άποψη της:
“Δεν είναι δυνατόν ο Άρης εφόσον απορρίφθηκε το αίτημα να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο και  αυτή τη φορά  να δεχθούν το αίτημα του για τα δελτία. Στην ΕΠΟ δεν δρουν αυτόβουλα αλλά υπάρχει αλλαγή στην γραμμή πλεύσης στο θέμα αυτό καθώς ανέχτηκε τον Άρη στο θέμα αυτό για πολύ καιρό καθώς υπήρχε ρητή απαγόρευση οι ομάδες να μην προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια. Τώρα πιστεύω πως πρέπει να εφαρμόσει τους κανονισμούς. Διαφορετικά και δελτία θα έδινε και αναβολή θα έδινε. Πρώτη φορά ο Άρης υπέβαλλε αίτημα αναβολής καιΠηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: