Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Όταν ο Στυλιάρας φταίει για τα οφσάιντ!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το μυθικό πέσιμο στον Στυλιάρα και για το πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι στους έξι βαθμούς από τον Ολυμπιακό.
Έχει πολύ πλάκα τελικά το έργο, τόσο πλάκα που δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω.
Πρώτα απ όλα, απαγορεύεται να χάνει βαθμούς ο Ολυμπιακός, αυτό το έχουμε καταλάβει καιρό τώρα. Το πέσιμο στον Στυλιάρα είναι μυθικό και σε καμία των περιπτώσεων δεν το περίμενε ο ίδιος.
Το πέσιμο βέβαια στον Στυλιάρα, είναι συντονισμένο παρότι ο Ολυμπιακός παραπονιέται δικαιολογημένα για δύο φάσεις οφσάιντ. Δεν είναι φάσεις του Στυλιάρα, αλλά των βοηθών. Όμως ο νόμος είναι ένας, μη τυχόν και χάσουμε βαθμούς.
Η διαιτησία γενικά στο παιχνίδι του ήταν φυσιολογική για αγώνες του Ολυμπιακού. Και ήρθε ισόπαλος, όπως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο Αγρίνιο. Γενικά σε έδρες που δεν μπορούν να οργιάσουν τα παιδιά, γίνεται η γκέλα. Δεν μιλάμε για το 50-50. Είναι τόσο καλός ο … προγραμματισμός, που χτύπησε ένας στόπερ και έπαιξε ο Μπονγκ. Κάτι ανάλογο που κάναμε και εμείς με τον Τζαβέλλα, που δεν πάμε πίσω.
Θα είχε γίνει και στη Λεωφόρο η στραβή αλλά κοιμήθηκε ο Θεός, σε έναν αγώνα που ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει. Αν το είχε χάσει εκείνο το παιχνίδι, όπως και έπρεπε βάσει εικόνας του αγώνα, τώρα θα ήμασταν στους έξι, βάλε και την Τούμπα, στους τρεις.
Όχι πως θα το έπαιρνα, αλλά θα είχε γέλιο, θα είχε αγωνία, θα ήμασταν στα κόκκινα και ο κόσμος θα είχε ενδιαφέρον.
Ενδιαφέρον υπάρχει βέβαια για άλλα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως για παράδειγμα μία καταγγελία που έγινε στη Δίκη του Αλαφούζου ο οποίος με τον Θωμαϊδη το παλεύει επικοινωνιακά.
"Σε γουστάρω ρε, δε θα σε κάψω! Βέβαια ήταν χέρι για δες το. Θα γράψω ότι ο παίκτης ξαφνιάστηκε, έτσι θα το γράψω. Για να ξέρεις η βαθμολογία θα είναι 8,3-8,4. Κι ας περάσω εγώ πειθαρχικό, στα τέτοια μου...", φέρεται να είπε ο Ζωγράφος στον Κουτσιαύτη στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 23:21 με βάση τα όσα κατήγγειλε ο αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης μπροστά στον συγκεκριμένο διάλογο.
Ο Κουτσιαύτης δεν έδωσε το πιο πέναλτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου αλλά υπάρχει ο προστάτης Ζωγράφος. Και πόσα τέτοια…
Την ίδια στιγμή που υπάρχει αυτή η επικοινωνιακή κωμωδία ένθεν κι ένθεν, ο Πανόπουλος κάνει τη διαφορά ρωτώντας τον Σαρρή πόσοι θα πέσουν. Από τις πλέον δυνατές ανακοινώσεις του κυρ Χρήστου ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί και κάνει το κομμάτι του.
Ο άλλος, πρόεδρος της ΕΠΟ, αναμένεται σε λίγο να ξεκινήσουμε την ξακουστή δίαιτα της παραλίας και ακόμη δεν έχει αποφασίσει πόσοι θα πέσουν πλην του Άρη που τα καταφέρνει περίφημα σε αυτό το κομμάτι.
Στον  ΠΑΟΚ απλά σφυρίζουν αδιάφορα ότι και να συμβαίνει. Και θα πάνε το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη και θα αναρωτιούνται τι έγινε. Μηδέν παρέμβαση στα όσα γίνονται, αστεία αντανακλαστικά, συνεχίζουν να μη μιλάνε και να μην εξηγούν σε κανέναν το τι κάνουν.
Αντανακλαστικά έχουν μόνο για να βάλουν χέρι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον Δήμο Θέρμης γιατί οι διαδικασίες για τον διαγωνισμού για το αθλητικό κέντρο καθυστερούν στη γραφειοκρατία και την έλλειψη προσωπικότητας των υπευθύνων.
Είναι σα να τους τιμωρούν για ότι κάνουν οι ίδιοι με την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Γιατί από προσωπικότητα …. κλάψτα Χαράλαμπε.
Οι μουγγοί της Μικράς Ασίας. Θα μπορούσε να είναι ταινία του συγχωρεμένου του Αγγελόπουλου που δείχνει ένα πλάνο είκοσι λεπτά και εσύ προσπαθείς να καταλάβεις το βαθύτερο νόημα – την άποψη του καλλιτέχνη.
ΥΓ Σύντομα θα έρθει ο Μάρτενς, θα έρθει ο φορ και η ομάδα θα έχει περισσότερες λύσεις. Ο Κατσουράνης δεν θα βολοδέρνει στον άξονα, θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα σηκώνει το κεφάλι και θα μπορεί να βάλει τους ακραίους και τους φορ στο παιχνίδι και ευελπιστώ να βρει το συντομότερο δυνατό ρυθμό ο Μαντούρο. Και τότε, ίσως αλλάξει η εικόνα μας προς το καλύτερο γιατί αυτό που συνέβη και η καλή εικόνα του ΠΑΟΚ στα τέλη του 2013 χάλασε, είναι το μπέρδεμα που προκάλεσε η ανάγκη του Στέφενς να βρει λύση στο θέμα του επιτελικού. Ο οποίος δεν  υπάρχει στο ρόστερ πλην του Βούκιτς που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε 90λεπτό.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: