Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Πάρτε γρήγορους, όχι αργοκαρούτες!!

«Ντου από Παντού» για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και τα χαρακτηριστικά των παικτών που πολλές φορές… ξεχνάνε οι περισσότερες ελληνικές ομάδες. Όλες οι ομάδες έχουν βγει στο μεταγραφικό παζάρι και κοιτάνε πώς θα ενισχυθούν. Βέβαια, οι περισσότεροι σύλλογοι είναι πολύ στριμωγμένοι οικονομικά. Δεν μπορούν, δηλαδή, να κουνηθούν. Απλώνουν το πόδι τους μέχρι εκεί που φτάνει το σεντόνι.
Στο καταχείμωνο
Οι πιο πολλοί, λοιπόν, θα την βγάλουνε στο φτηνό. Με τίποτα ελεύθερους και δανεικούς. Κάτι αναμενόμενο, λόγω οικονομικής κρίσης. Εδώ, δηλαδή, δεν γίνονται «κανονικές» μεταγραφές από ομάδα σε ομάδα το καλοκαίρι. Και θα γίνουν μέσα στο καταχείμωνο.
Την μπουκιά από το στόμα
Εγώ, πάντως, μόνο ένα πράγμα ξέρω. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πάνω απ’ όλα είναι η ταχύτητα. Είναι σβέλτος ο παίκτης; Ειδικά στην Ελλάδα μπορεί να κάνει παπάδες. Είναι αργός; Όση μπάλα κι αν ξέρει θα τον προφταίνουν οι αμυντικοί και θα του παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Μόνο για κάνα φάουλ και κάνα κόρνερ θα είναι.
Άχαρους
Σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου, λοιπόν, δεν βλέπεις πια βαριά κορμιά. Ψηλούς και άχαρους που στρίβουν δύσκολα. Παίκτες που είναι αργοκαρούτες, όπως λέμε. Χωρίς σπριντ και δίχως αλτικότητα.
Τη ζημιά
Αντίθετα, πάνω απ’ όλα είναι πια η ταχύτητα. Αν ο άλλος τρέχει και δεν τον προλαβαίνεις, τότε μια, δυο, ε, στην τρίτη θα στην κάνει τη ζημιά. Κι ας μην ξέρει κι όλα τα μυστικά της μπάλας. Δεν χάθηκε ο κόσμος.
Να ξεχύνεται
Πνευμόνια χρειάζονται, λοιπόν. Να μπορεί ο άλλος να τρέχει πάνω – κάτω και πέρα – δώθε όλη την ώρα. Να καλύπτει χώρους. Να πρεσάρει. Να ξεχύνεται μπροστά. Να έχει επιστροφές.
Ένα πράγμα
Γι’ αυτό λέω. Αν είναι να πάρει έναν παίκτη μια ομάδα, ένα πράγμα να κοιτάξει. Ταχύτητα. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Έτσι είναι πια το σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Λαβράκια
Τώρα θα πεις, βέβαια, «εύκολο είναι να έρθει ο σβέλτος στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα λεφτά που δίνουν οι ομάδες μας;». Σωστό κι αυτό. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες, όμως. Όσοι έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, βρίσκουν λαβράκια.
Στο φινάλε
Άντε να δούμε, λοιπόν, τι θα δούμε κι αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Αν και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος, εδώ που τα λέμε. Σε οικονομική κρίση είναι η Ελλάδα, άλλωστε. Θα τα ξαναπούμε, όμως, όταν θα κάνουμε ταμείο μετά το φινάλε σε λίγες μέρες.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: