Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Εξηγήσεις για τις κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης!!

Υπόμνημα μέσω των νομικών τους εκπροσώπων στο πλαίσιο της έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο έδωσαν έντεκα άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Εξηγήσεις για τις κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης

Γραπτές εξηγήσεις μέσω των δικηγόρων τους έδωσαν στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, τα στελέχη της ΕΠΟ κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Κουρίδης και Σταθόπουλος, καθώς και οι διαιτητές κ.κ. Μπριάκος, Δούρος, Ιωαννίδης, Αμπάρκιολης και Κάμπαξης.

Οι ένδεκα άνδρες είχαν κληθεί ενώπιον του εισαγγελέα στις 20 Αυγούστου, ωστόσο οι συνήγοροι τους είχαν πάρει προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου επικαλούμενοι τον όγκο της δικογραφίας. Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες και ο εισαγγελέας όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι καταθέσεις θα αποφασίσει αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και εναντίον ποιων.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Αθήνα το θύμα της «τυφλής» βίας!

Σε νοσοκομείο της Αθήνας νοσηλεύεται πλέον ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από επίθεση οπαδών στον αγώνα με τον Ηρόδοτο στην Αλικαρνασσό. Κρίσιμη η κατάστασή του.

Στην Αθήνα το θύμα της «τυφλής» βίας
Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την κατάσταση της υγείας του φιλάθλου του Εθνικού που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από επίθεση οπαδών στον αγώνα με τον Ηρόδοτο στο γήπεδο της Αλικαρνασσού.

Ο 46χρονος άνδρας μεταφέρθηκε με αεροσκάφος τύπου C-130 στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με παρέμβαση και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού.

Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ η νέα αξονική τομογραφία δε διευκρινίζει αν μιλάμε για ρήξη ανευρύσματος ή εγκεφαλικό, κάτι που θα αποσαφηνιστεί μετά από νέες εξετάσεις.

inner

Σε δηλώσεις του, ο πατέρας του θύματος ανέφερε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του γιου του είναι τραγική και πρόσθεσε πως θα πρέπει ό,τι συνέβη στο γιο του να αποτελέσει απαρχή ώστε «… επιτέλους κάποιοι να κινητοποιηθούν».

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, ενός 27χρονου που φέρεται να είναι αυτός που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό, ένας 22χρονος κι ένας 24χρονος, που οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και τέταρτο άτομο που συμμετείχε στα επεισόδια και αναζητείται *Πηγή: sport-fm.gr*

Ουρές για Ντιναμό στη Λεωφόρο!

Στους ρυθμούς του Europa League κινείται από σήμερα ο Παναθηναϊκός, με τους οπαδούς του να σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για τον αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας.

Ουρές για Ντιναμό στη Λεωφόρο
Στη διάθεση των οπαδών του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Europa League.

Το παιχνίδι έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και για αυτό τον λόγο οι «πράσινοι» περιμένουν ο κόσμος να στηρίξει από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Από τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας των εισιτηρίων βρέθηκαν αρκετοί οπαδοί στη Λεωφόρο και σχημάτισαν ουρές, ώστε να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Διαφορετική» ΑΕΚ στη Λάρισα!

Την απόφαση να δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, ξεκουράζοντας παράλληλα «ενδεκαδάτους», πήρε ο Τραϊανός Δέλλας για το προσεχές φιλικό της ΑΕΚ με την ΑΕΛ στη Λάρισα.

«Διαφορετική» ΑΕΚ στη Λάρισα
Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει ικανοποιήσει τους πάντες με την απόδοσή της στα παιχνίδια που έχει δώσει σε φιλικό επίπεδο και για το Κύπελλο Ελλάδας.

Για αυτό τον λόγο ο Τραϊανός Δέλλας έλαβε την απόφαση να ξεκουράσει αρκετούς από τους «βασικούς» παίκτες του για το μεθαυριανό φιλικό στην έδρα της ΑΕΛ (17/09, 18:00), ενώ παράλληλα να δώσει ευκαιρίες – εμπειρίες σε κάποιους νεαρούς από την Κ-20 για να μπορέσουν να δείξουν αν μπορούν να πάρουν και άλλες στο μέλλον.

Ο 37χρονος προπονητής άφησε εκτός αποστολής τους Ανέστη, Παναγιώτη Ντούνη, Κολοβέτσιο, Μπακάκη, Σοϊλέδη (τώρα αρχίζει να ανεβάζει ρυθμό), Μπαρμπόσα, Ανάκογλου, Πλατέλλα, Λαμπρόπουλο, Μάνταλο, Μπρέσεβιτς (έκανε ατομικό) και Αραβίδη.

Στη Λάρισα θα ταξιδέψουν οι Βούρας, Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Γροντής, Μπακάκης, Ντούνης Μάρκος, Πεταυράκης, Ρόβας, Σαρρής, Σβάρνας, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Φαγέ, Ντακόλ, Ζόριτς και από την Κ-20 οι Γιαννούτσος, Καρβουνίδης, Τζάθας, Τσέλιος, Βλαχομήτρος και Κυριαζής.

Την Τρίτη η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 με τη συμμετοχή και των έξι ποδοσφαιριστών από την Κ-20, ενώ στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Λάρισα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι περιμένουν τον Όλιβέρ!!

Η νίκη επί της Καστοριάς, στην 1η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, έφερε ευφορία στις τάξεις του Άρη, με τους ανθρώπους του συλλόγου να περιμένουν εξελίξεις και στο θέμα με τον υποψήφιο επενδυτή.

Όλοι περιμένουν τον Όλιβέρ
Στο προσκήνιο για τον Άρη είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει προκύψει από την πλευρά του Λουίς Όλιβέρ Σιέρα, εκτός από το αγωνιστικό και τη νίκη επί της Καστοριάς για την 1η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Όλοι πλέον στο «κίτρινο» στρατόπεδο περιμένουν τις κινήσεις που θα κάνει ο υποψήφιος επενδυτής, οι σκέψεις του οποίου έγιναν γνωστές από τον Χάρη Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Ερασιτέχνη Άρη.

Πρώτα από όλα οι Θεσσαλονικείς περιμένουν ο Ισπανός επιχειρηματίας να αποδείξει εμπράκτως την αξιοπιστία και την οικονομική του κατάσταση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω εγγυητικής.

Οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες, με τους διοικούντες τον Άρη να περιμένουν πρώτα να δουν την εγγυητική των 4 εκατ. ευρώ αλλά και μία κατάθεση στους λογαριασμούς του συλλόγου ύψους 300.000 ευρώ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Τσιώλης!!

Παρελθόν αποτελεί από τη Skoda Ξάνθη ο Σάκης Τσιώλης. Επίσημο πλέον το διαζύγιο με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό.

Τέλος ο Τσιώλης
Ο Σάκης Τσιώλης είναι ο νέος προπονητής που χάνει τη δουλειά του στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Skoda Ξάνθης μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα των Ακριτών, που παρότι προηγήθηκαν δύο φορές του ΠΑΣ, έφυγαν με 2-2 από τα Γιάννενα και θα μπορούσαν να μην πάρουν ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Είχαν προηγηθεί η ήττα με 3-2 στη Βέροια και το 0-0 στα Πηγάδια με την Κέρκυρα.

Ο Σάκης Τσιώλης δεν θα κλείσει καν τρίμηνο στον πάγκο και είναι ο τρίτος προπονητής που απολύεται από ομάδα της Σούπερ Λίγκας μετά τους Φεράντο (Εργοτέλη) και Φλουτ (Νίκη Βόλου).

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και ο κ. Σάκης Τσιώλης έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους. Ευχόμαστε στον κ. Τσιώλη ό,τι καλύτερο για την οικογένειά του κι ό,τι καλύτερο στην επαγγελματική του καριέρα».

Μεταφέρεται στην Αθήνα ο οπαδός του Εθνικού!!

Λίγο μετά τις 10:30 ξεκίνησε η προσπάθεια μεταφοράς του οπαδού του Εθνικού σε νοσοκομείο της Αθήνας. Κρίσιμη η κατασταση του. Ένταση στο Βενιζέλειο, ανάμεσα σε συγγενείς και οπαδούς του Ηρόδοτου.

Μεταφέρεται στην Αθήνα ο οπαδός του Εθνικού

Από το βράδυ της Κυριακή το το «Βενιζέλειο» ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια μεταφοράς του στην Αθήνα, μια προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα λίγο μετά τις 10:30.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν οπαδοί του Ηρόδοτου οι οποίοι επιχειρησαν να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έγιναν, όταν όμως τους αντιλήφθηκαν οι συγγενείς του 46χρονου προκλήθηκε ένταση.

Η χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Την Κυριακή στις 17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. “Βενιζέλειο”, άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος.

Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή
».

Οι Έλληνες του εξωτερικού!!

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν γεμίσει με Έλληνες... μετανάστες και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις επιδόσεις τους.
Το εξαιρετικό ντεμπούτο του Ανδρέα Σάμαρη με την Μπενφίκα, ξεχωρισε από τις εμφανίσεις των Ελλήνων του εξωτερικού αυτή την αγωνιστική, ενώ πρεμιέρα με την Γουέστ Μπρομ έκανε και ο Γιώργος Σαμαράς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα.
Από εκεί και πέρα, πολύ καλή παρουσία στη νίκη της Ρόμα επί της Έμπολι είχε ο Κώστας Μανωλάς, όπως και ο Λουκάς Βύντρα στη ισοπαλία της Λεβάντε στο «Ροζαλέδα» της Μάλαγα. Ο Απόστολος Βέλλιος χάρισε έναν βαθμό στην Λιρς, με την ασίστ που έδωσε κόντρα στην Άντερλεχτ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ορέστης Καρνέζης, όμως η Ουντινέζε δεν μπόρεσε να έχει κάποιο κέρδος από το ματς με την Γιουβέντους.
ΙΤΑΛΙΑ
Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Ο 24χρονος αμυντικός ξεκίνησε και πάλι βασικός με την Ρόμα, έχοντας καλή παρουσία στη νίκη με 1-0 επί της Έμπολι, εκτός έδρας. Κάτι που αναγνώρισε και ο Ρούντι Γκαρσία, λέγοντας: «Ο Μανωλάς αμέσως κατάλαβε πως πρέπει να παίζει άμυνα στην ομάδα μας και αυτό είναι καλό».
Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα): Είδε από τον πάγκο την Ρόμα να κερδίζει εκτός έδρας 1-0 την Έμπολι.
Χοσέ Χολέμπας (Ρόμα): Αν και ήταν στην αποστολή, ο Γκαρσία επέλεξε τον Κόουλ ως αριστερό μπακ της Ρόμα κόντρα στην Έμπολι.
Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε): Ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Γιουβέντους, παίζοντας πίσω από τους δύο επιθετικούς της Ουντινέζε, αλλά το γεγονός οτι η ομάδα του δεν είχε κατοχή της μπάλας δεν του επέτρεψε να φανεί στα 81 λεπτά που αγωνίστηκε. Έτρεξε αρκετά όμως και έδωσε πολλές μάχες στον χώρο του κέντρου.
Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): Βασικός και με εξαιρετική απόδοση ο Έλληνας τερματοφύλακας στην ήττα της Ουντινέζε με 2-0 από την Γιουβέντους. Χάρη στις επεμβάσεις του στις προσπάθειες των Πογκμπά, Γιορέντε και Μοράτα ο δείκτης του σκορ έμεινε σε αυτά τα επίπεδα.
Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα): Ήταν εκτός αποστολής στο παιχνίδι της Τζένοα με την Φιορεντίνα (0-0).
Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια): Έμεινε στον πάγκο, στην εκτός έδρας νίκη της Μπολόνια επί της Πεσκάρα με 3-2.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε): Ο έμπειρος αμυντικός, που έχει καθιερωθεί στην θέση του στόπερ, ήταν μαζί με τον τερματοφύλακα της Λεβάντε, Χεσούς, οι καλύτεροι παίκτες της Λεβάντε στην ισοπαλία με 0-0 επί της Μάλαγα στο «Ροζαλέδα».
Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε): Ήταν εκτός αποστολής λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει.
Κώστας Ρουγκάλας (Ατλέτικο Μαδρίτης Β): Δεν ήταν στην αποστολή της Ατλέτικο Β, στην εκτός έδρας νίκη της με 1-0 επί της Κονκουένσε
ΑΓΓΛΙΑ
Γιώργος Σαμαράς (Γουέστ Μπρόμ): Ντεμπούτο για τον «Sam» με την φανέλα της Γουέστ Μπρομ, όχι όμως όπως θα το περίμενε, καθώς η ομάδα του γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Έβερτον με 2-0. Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε στο 69' και με εξαίρεση ένα σουτ προς το τέλος του αγώνα, δεν κατάφερε να απειλήσει.
Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ): Λόγω των δύο ματς που έδωσε με την Εθνική Ελπίδων, ο Άλαν Πάουσον δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι της Σάντερλαντ με την Τότεμαν, το οποίο έληξε 2-2.
Κώστας Σταφυλίδης (Φούλαμ): Έμεινε στον πάγκο, στην εκτός έδρας ήττα της Φούλαμ με 3-0 από Ρέντινγκ.
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Ο 36χρονος τερματοφύλακας ήταν βασικός στην εκτός έδρας νίκη της Μίντλεσμπρο επί της Χάντερσφιλντ με 2-1.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Μπορούσια Ντόρντμουντ): Έπαιξε και στα 90 λεπτά της νίκης της Μπορούσια με 3-1 επί της Φράιμπουργκ, χωρίς να φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.
Κυργιάκος Παπαδόπουλος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Δεν έπαιξε, καθώς έβγαλε τον ώμο του και θα είναι εκτός δράσης για μερικές εβδομάδες.
Στέφανος Καπίνο (Μάιντζ): Έμεινε στο πάγκο στην εκτός έδρας νίκη της Μάιντζ με 3-1 επί της Χέρτα.
Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ): Έμεινε εκτός αποστολή στην εκτός έδρας νίκη της Άουγκσμπουργκ επί της Άιντραχτ με 1-0.
Θανάσης Ράπτης (Στουτγκάρτερ): Ήταν εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα της Στουτγκάρτερ με 2-0 από την Ντούισμπουργκ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ντεμπούτο του διεθνή μέσου με την Μπενφίκα. Ξεκίνησε βασικός στον θρίαμβο με 5-0 επί της Σετουμπάλ και αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, έχοντας καλή απόδοση.
Δημήτρης Πέλκας (Βικτόρια Σετουμπάλ): Δεν ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι με την Μπενφίκα.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ): Ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι της Βίλεμ βασικός. Αυτή την φορά στο Ρότερνταμ και στη νίκη με 2-1 επί της Φέγενορντ, έχοντας κάποιες καλές επεμβάσεις.
Νίκος Ιωαννίδης (Τσβόλε): Η Τσβόλε νίκησε 3-1 την Αϊντχόφεν, αλλά ο Ιωαννίδης έμεινε στον πάγκο της.
Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Ήταν εκτός αποστολής της Τσβόλε.
ΒΕΛΓΙΟ
Γιώργος Γκαλίτσιος (Λόκερεν): Ο έμπειρος αμυντικός ήταν βασικός σε όλο το ματς της Λόκερεν, η οποία νίκησε 3-2 την Κορτραϊκ.
Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Έπαιξε και στα 90 λεπτά, στην ήττα της Σαρλερουά από την Σερλκ Μπριζ με 1-0.
Απόστολος Βέλλιος (Λιρς): Αν και προερχόταν από δύο παιχνίδια με την Εθνική Ελπίδων, ο Απόστολος Βέλλιος μπήκε στο 68ο λεπτό του παιχνιδιού της Λιρς με την Μπριζ και με δική του ασίστ ο Νγκαβά ισοφάρισε 2-2 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Σωκράτης Διούδης (Μπριζ): Ο Έλληνας τερματοφύλακας έμεινε στον πάγκο, στην εκτός έδρας ισοπαλία της Μπριζ με την Γκενγκ με 1-1.
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αβραάμ Παπαδόπουλος (Τραμπζονσπόρ): Πρώτη φορά στην αποστολή και έμεινε στον πάγκο της Τραμπζονσπόρ στο 0-0 με την Φενέρμπαχτσε.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Βασίλης Πλιάτσικας (Άστρα): Ξεκίνησε βασικός στην εκτός έδρας ήττα της Άστρα από την Κλουζ με 4-1, ενώ στο 90ο λεπτό αποβλήθηκε.
Γιάννης Αραμπατζής (Άστρα): Είδε από τον πάγκο της Άστρα, την ήττα από την Κλουζ.
Λεωνίδας Παναγόπουλος (Ουνιβερσιτατέα Κλουζ): Έμεινε στον πάγκο, στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Ραπίντ Βουκουρεστίου.
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ανέστης Αργυρίου (Ζαβίσζα): Έπαιξε βασικός σε όλο το παιχνίδι με την Βίσλα Κρακοβίας, ωστόσο δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την ήττα με 4-2 μέσα στην έδρα της.
Μαυρουδής Μπουγαΐδης (Λέχια Γκντανσκ): Ο νεαρός αμυντικός έπαιξε βασικός σε όλο το παιχνίδι της Λέχια με την Μπελχάτοφ, που έληξε 1-1.
* Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Βαγγέλης Μόρας, Παναγιώτης Ταχτσίδης (Βερόνα), Αλέξανδρος Καρτάλης (Νυρεμβέργη), Φάνης Γκέκας (Ακίσαρ) και Γιάννης Παπαδόπουλος (Μπνέι Σακχίν) αγωνίζονται την Δευτέρα, ενώ ο Θανάσης Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης) την Τετάρτη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ωρα καταθέσεων για την εγκληματική οργάνωση!!

Συνέχεια στις έρευνες για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο δίνεται σήμερα, καθώς καταθέτουν στον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα όσοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.   
Οι 11 παράγοντες είχαν κληθεί ενώπιον του εισαγγελέα στις 20 Αυγούστου, ωστόσο οι συνήγοροι τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου επικαλούμενοι τον όγκο της δικογραφίας. Θα καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.
Η κλήση τους σχετίζεται με το περιεχόμενο του βουλεύματος του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών βάσει του οποίου συνδέθηκε η δικογραφία για τους στημένους πίνακες διαιτησίας με τη δικογραφία για την έκρηξη στο φούρνο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα.
Πάντως το πιο πιθανό είναι να καταθέσουν μέσω υπομνημάτων που θα παραδώσουν οι δικηγόροι τους...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο πιο ποιοτικός στην Ελλάδα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δύο λόγια για τον πιο ποιοτικό παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος.
Οκτώ σωτήριες επεμβάσεις είχε ο γκολκίπερ του ΟΦΗ χθες στο Καραϊσκάκη-απλά για να ξεκινήσω από εκεί που χθες κατέληγα στο κομμάτι μου για τις δήθεν…10 απουσίες της ομάδας από το Ηράκλειο.
Όμως, αλλού θέλω να σταθώ σήμερα. Κι αναφέρομαι στον Τσόρι, ένα ποδοσφαιριστή που πραγματικά ομορφαίνει όσο κανένας άλλος το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ας είναι στα 33 του, ας μην είναι διεθνής, ο Αργεντίνος άσος είναι ό,τι πιο ποιοτικό υπάρχει σήμερα στον Ολυμπιακό και γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα!
Κάθε φορά (οκέϊ, που λέει ο λόγος) που η μπάλα περνάει από τα πόδια του Τσόρι ξέρεις ότι κάτι καλό θα δεις. Μα θα φιλτράρει ωραία το παιχνίδι, μα θα βγάλει την ασίστ για το γκολ, μα θα θα σκοράρει ο ίδιος.
Το χθεσινό του γκολ ήταν ένα κλασικό γκολ Τσόρι. Από αυτά που γνωρίζει πολύ καλά να πετυχαίνει. Το παράδοξο είναι πως επρόκειτο για το πρώτο «τέτοιο» του γκολ με τα ερυθρόλευκα! Μέχρι στιγμής, τον είχαμε συνηθίσει να σκοράρει με άψογα πλασαρίσματα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Πολύ απλά, γιατί δεν του είχε «πιάσει», όπως λέμε, καμιά τέτοια σουτάρα, όπως αυτή με τον ΟΦΗ. Σουτ έξω από την περιοχή, που να συνδυάζει δύναμη, φάλτσα, ζύγισμα.
Κι ήταν κρίμα που δεν είχαμε γευθεί άλλο τέτοιο γκολ του Τσόρι, παρότι είναι σπεσιαλιτέ του. Κρίμα και που το έβαλε τώρα κι όχι την Τρίτη με την Ατλέτικο. Αλλά που ξέρεις. Με τον Τσόρι όλα είναι πιθανά.
 Ρωτήστε και την Μπενφίκα και τη Γιουνάϊτεντ…

*Πηγή: gazzetta.gr*

We will be World Champions!!

Oι Σέρβοι επιστρέφουν μετά από δώδεκα χρόνια σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τη λάβα που άναψε τον γιουγκοσλαβικό... Βεζούβιο!  
Καλώς τους κι ας αργήσανε, λοιπόν. Οι άλλοτε φίλτατοι (τον καιρό των τσιγγάνων, του εμφυλίου και των βομβαρδισμών) και άλλοτε έχθιστοι (τον καιρό της μυριόστομης ιαχής «Λιέτουβα,Λιέτουβα» και των απανωτών ηττών μας), αλλά πάντοτε γείτονες και ομόδοξοι Σέρβοι επιστρέφουν στην κεντρική σκηνή του παγκόσμιου μπάσκετ. Και πως; Με τα τσαρούχια τους, που λέμε εμείς, με τα σέα τους και με τα μέα τους!
Είναι κιόλας (ορθόδοξοι, αλλά) παλαιοημερολογίτες, οπότε - με τον ενθουσιασμό που διακατέχει την ακραιφνώς μπασκετική ράτσα τους για την πρόκριση στον αποψινό τελικό- ίσως στο μυαλό τους να μην έχει περάσει ούτε καν μια μέρα από εκείνη τη βραδιά...
Πλάκα πλάκα οι βραδιές (των Σέρβων στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα) που ερίζουν για τον τίτλο «εκείνης» είναι πολλές και διάφορες: ο χαμένος (από το χέρι, αλλά και το... πόδι του Τουντσερί που πατούσε τη γραμμή στην τελευταία επίθεση) ημιτελικός του 2010 με την Τουρκία, το «τελευταίο τάνγκο» με την Αργεντινή το 2002 στην Ιντιανάπολις, η (πρώτη για τη Σερβία) ενθρόνιση στο ΟΑΚΑ το 1998 με τη μνημειώδη τάπα του Ρέμπρατσα στον Μιχαήλοφ, ο θρίαμβος της (ακόμη ενωμένης και αδιαίρετης) Γιουγκοσλαβίας το 1990 στο Μπουένος Αίρες, τα όργια και οι 71 πόντοι του Νταλιπάγκιτς και του Κιτσάνοβιτς κόντρα στους Σοβιετικούς το 1978 στη Μανίλα και πάει λέγοντας...
Πάει λέγοντας και πάει... κλαίγοντας τη χαμένη Γιουγκοσλαβία, στον βωμό της οποίας ο μόνος που επιμένει να κάνει ακόμη σπονδές, ολοφυρόμενος για την απώλεια της, αλλά σηκώνοντας κιόλας το λάβαρο της «Yugonostalgia» είναι ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς!
Εκείνη τη νύχτα ο τότε 23άχρονος «Μπόσια» ήταν ακόμη παίκτης της ΟΚΚ Μπέογκραντ και (δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι πως) βρισκόταν κι αυτός στη «Χάλα Τίβολι» της Λιουμπλιάνα, όπου είχε μαζευτεί όλη η Γιουγκοσλαβία για να ικανοποιήσει τα ποθημένα της και συνάμα να εκπληρώσει τα απωθημένα της...
Εδώ οφείλω να ανοίξω μια μικρή παρένθεση για να υπενθυμίσω ότι ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της μανίας, μα πάνω απ’ όλα της επιτυχίας των Γιουγκοσλάβων στο μπάσκετ είναι η Ελλάδα. Στα μέρη μας προσέτρεξαν οι δικοί τους πιονιέροι, λίγο μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο για να πάρουν τα φώτα από τον Πανελλήνιο. Εκεί στο παλιό ανοιχτό γήπεδο της 3ης Σεπτεμβρίου (θυμούνται οι παλιοί μας πως) έρχονταν συχνά πυκνά για να κινηματογραφήσουν τις προπονήσεις της «χρυσής πεντάδας» (Στεφανίδης, Μανιάς, Ρουμπάνης, Χολέβας, Παπαδήμας) και, δίκην σεπτού και θεοσύστατου χριστιανικού μυστηρίου, να ...μεταλάβουν από το δισκοπότηρο του (προπονητή της που ήταν κιόλας καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο) Νικόλαου Νησιώτη.
Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα αυτά τα ιερά νάματα του Πανελληνίου ξεχύθηκαν και πλημμύρισαν τον κόσμο όλο! Μέχρι το 1970, οπότε οι Γιουγκοσλάβοι φιλοξένησαν στο Σαράγεβο, στο Σπλιτ, στο Κάρλοβατς και στη Λιουμπλιάνα το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν είχαν νικήσει ποτέ και (για να παραφράσω την ιστορική κουβέντα του Ουίνστον Τσόρτσιλ για τη σημασία της μάχης του Ελ Αλαμέιν στην κατάληξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) από εκεί και πέρα δεν έχασαν ποτέ!
Τούτο ισχύει στην κυριολεξία: από την πρώτη εμφάνιση τους στη διεθνή σκηνή (στο Ευρωμπάσκετ του 1947 στην Πράγα) μέχρι και το 1970, οι «πλάβι» είχαν στη συλλογή τους, απ’ όλες τις συμμετοχές τους σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες) έξι ασημένια μετάλλια κι ένα χάλκινο, αλλά η λάβα που ξεχύθηκε εκείνο το βράδυ έκανε τον Βεζούβιο τους να ανάψει και να μην έχει σταματημό.
Έκτοτε –και μέχρι το 1991, που χώρισαν τα τσανάκια τους και διελύθησαν εις τα εξ ων συνετέθησαν-οι Γιουγκοσλάβοι κατέκτησαν, σε όλη τη γκάμα των μεγάλων διοργανώσεων, εννέα χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια!
Οι «πλάβι» (με παίκτη τον τότε φοιτητή της Κτηνιατρικής, Μπόρα Στάνκοβιτς) είχαν συμμετάσχει στο παρθενικό Μουντομπάσκετ του 1950 στο «Λούνα Παρκ» του Μπουένος Αίρες, όπου κατετάγησαν δέκατοι. Το 1954 στο Ρίο ντε Τζανέιρο βγήκαν ενδέκατοι, το 1959 (Σαντιάγκο, Χιλή) απουσίασαν, ενώ το 1963 ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη χρονιά στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Μοντεβιδέο, κατέλαβαν και πάλι τη δεύτερη θέση, ακολούθησαν τα ασημένια μετάλλια στο Ολυμπιακό Τουρνουά του 1968 στην Πόλη του Μεξικού και στο Ευρωμπάσκετ του 1969 στη Νάπολι και τότε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!
Το πλήρωμα του χρόνου, που για να μείνω στο θρησκευτικό πνεύμα του κειμένου, αποδείχτηκε όντως «το λαλήσαν δια των προφητών»!
Όταν οι Γιουγκοσλάβοι ανέλαβαν τη διοργάνωση του Μουντομπάσκετ του 1970 κι έχοντας στις τάξεις τους μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών (που τους κουλάντριζε ο μάγιστρος Ράνκο Ζεράβιτσα) έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά, πιο ψηλά δεν γινόταν...
«Mi ćemo biti svetski šampioni»,  που σε απλά ελληνικά σημαίνει «Θα είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές»: αυτό υπήρξε το δεδηλωμένο σύνθημα τους και αποτελεί τον τίτλο του βιβλίου και του φιλμ, που βγήκαν πέρυσι και παρουσιάστηκαν σε μια λαμπρή τελετή ανήμερα του τελικού του Ευρωμπάσκετ, ο οποίος διεξήχθη εκεί...
 Εκεί στην ίδια πόλη, στη Λιουμπλιάνα!
Ο σπόρος που φύτεψαν οι τέσσερις σκαπανείς των επιτυχιών του γιουγκοσλάβικου μπάσκετ έπιασαν τόπο: το κοινό όραμα του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, του Ράντομιρ Σάπερ, του Νεμπόισα Πόποβιτς και του Ατσα Νίκολιτς πήρε σάρκα και οστά, καθώς οι «πλάβι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές κόσμου και το βράδυ της 24ης Μαίου, στάθηκαν όρθιοι, γεμάτοι από υπερηφάνεια, συγκίνηση, αλλά και με πόνο ψυχής, για να ακούσουν τον εθνικό ύμνο τους!
Ο πόνος ψυχής οφειλόταν στο γεγονός ότι λίγη ώρα νωρίτερα, στον ακροτελεύτιο αγώνα του Μουντομπάσκετ είχαν φάει μια κατραπακιά από τους Σοβιετικούς (72-87), που τους χάλασε το αριστούργημα, από πλευράς εντυπώσεων, αλλά όχι και την ουσία: αυτή ήταν η μοναδική ήττα τους στην τελική φάση (5-1), ενώ οι Σοβιετικοί και οι Βραζιλιάνοι είχαν γνωρίσει από δύο και οι Αμερικανοί με τους Ιταλούς από τρεις...
Εκείνη η νύχτα δεν ήταν η τελευταία, αλλά η... προηγούμενη: στις 23 Μαίου, στον κρισιμότερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, οι Γιουγκοσλάβοι νίκησαν τους Αμερικανούς (του τότε παίκτη του UCLA, Μπιλ Γουόλτον και του μετέπειτα ήρωα της Μακαμπί Τελ Αβίβ, Ταλ Μπρόντι) με 70-63 και εξασφάλισαν το πολυπόθητο και στοιχειωμένο (επί 23 χρόνια) χρυσό μετάλλιο!
Ένας θρίαμβος που βεβαίως αφιερώθηκε στη μνήμη του μεγάλου απόντος εκείνης της βραδιάς: του μοναδικού Ραντιβόι Κόρατς, ο οποίος έναν χρόνο πριν (2 Ιουνίου 1969) είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα, βυθίζοντας ολόκληρη τη χώρα σε ένα βαρύ εθνικό πένθος...
Ιδού οι συνθέσεις αυτής της ιστορικής αναμέτρησης, που για τους παλαιότερους Σέρβους μπορεί κιόλας να αποτελεί μια επί πλέον πηγή έμπνευσης ενόψει του αποψινού τελικού:
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Τούρντιτς 4, Σιμόνοβιτς 7, Γέλοβατς, Ράικοβιτς 6, Ζόργκα, Κάπιτσιτς 2, Ντανέου 4, Τσόσιτς 11, Σόλμαν 4, Πλέσας 12, Σέρμακ 6, Σκάνσι 14
ΗΠΑ: Λουτσίνι, Γουόλτον, Μπρόντι 2, Σίλι,αν 16, Γουλφ 2, Γουάσινγκτον 15, Γουϊλιαμς 2, Γουίλμορ, Γουόρεν, Μακ Ντόναλντ 10, Σμιθ 2, Χίλμαν 12
Αυτή η ομάδα (παρά την απουσία του συναρπαστικού Κόρατς) είχε ένα πολύ ξεχωριστό στιλ, που επονομάστηκε «Jazz Basketball»! Ένα παιχνίδι τύπου (μουσικής) τζαζ  που ήταν μεν οργανωμένο, αλλά ξέφευγε από τις πατέντες της εποχής και (με τη μαεστρική διαχείριση του Ζεράβιτσα) άφηνε να δραπετεύουν  το ταλέντο, το ένστικτο και ο αυτοσχεδιασμός των παικτών.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά έγιναν παγκόσμιοι πρωταθλητές και ένα βράδυ (σαν το αποψινό) χάραξε η ανατολή μιας ολόχρυσης και δοξασμένης εποχής...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ρεάλ-Ατλέτικο: Τελικά ποια ενισχύθηκε περισσότερο το καλοκαίρι;

Μετά τα τρία ντέρμπι της Μαδρίτης στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναρωτιέται ποια εκ των Ρεάλ ή Ατλέτικο δείχνει ότι δυνάμωσε σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Η άφιξη των νέων galacticos
«Βασίλισσα» όνομα και πράμα χαρακτηρίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης το φετινό καλοκαίρι. Οι μεταγραφικές κινήσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ προκάλεσαν ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας Τόνι Κρόος, ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ Χάμες Ροντρίγκεζ, ο κορυφαίος τερματοφύλακας (κατά την προσωπική μου άποψη) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κέιλορ Νάβας και εσχάτως ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες πέρασαν το κατώφλι του Μπερναμπέου.
Και ποιοι ήταν αυτοί που αποχώρησαν; Ο Άνχελ Ντι Μαρία για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Τσάμπι Αλόνσο για την Μπάγερν Μονάχου, ο Άλβαρο Μοράτα για την Γιουβέντους και ο Ντιέγκο Λόπεζ για τη Μίλαν.
Τα πάρε-δώσε της Ατλέτικο
Την ίδια στιγμή, τι έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης; Αντικαθιστούσε με «μαεστρία» όποιον ποδοσφαιριστή έχανε. Μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν, η Τσέλσι έπεσε να την «κατασπαράξει», αποκτώντας τους Ντιέγκο Κόστα και Φελίπε Λουίς, ενώ έκανε... σινιάλο στον Τιμπό Κουρτουά να επιστρέψει στο Στάμφορντ Μπριτζ. Στη θέση τους, ο Ντιέγκο Σιμεόνε επέλεξε τον Μάριο Μάντζουκιτς της Μπάγερν Μονάχου, τον Γκιγιέρμε Σικέιρα που έβγαλε μάτια πέρσι με την Μπενφίκα και τον Μιγκέλ Μόγια της Χετάφε.
Ο δεύτερος τερματοφύλακας Ασένχο μετακινήθηκε στη Βιγιαρεάλ και αντικαταστάθηκε από τον Γιαν Όμπλακ της Μπενφίκα. Ο Αντριάν πήρε μεταγραφή στην Πόρτο και στη θέση του ήρθε ο Αντουάν Γκριζμάν από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Νταβίντ Βίγια έφυγε για τη Νιου Γιορκ και αντικαταστάθηκε από τον Ραούλ Χιμένεζ της Αμέρικα, ενώ ο Ντιέγκο πήγε ελεύθερος στη Φενερμπαχτσέ και στη θέση του ήρθε από την Τορίνο ο Αλέσιο Τσέρτσι, που αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός.
Οι ομοιότητες και οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Θα πει κανείς πως και η μεταγραφική πολιτική της Ρεάλ είχε αντίστοιχη λογική με αυτή της Ατλέτικο. Αντι-Ντι Μαρία ο Χάμες Ροντρίγκεζ, αντι-Τσάμπι Αλόνσο ο Κρόος, αντι-Λόπεζ ο Νάβας και αντι-Μοράτα ο Τσιτσαρίτο. Τέσσερις αποκτήθηκαν δηλαδή και άλλοι τόσοι αποχώρησαν. Με μια σημαντική υποσημείωση όμως. Πρώτα ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε... το κομμάτι του με τις αποκτήσεις των νέων galacticos και στη συνέχεια έφυγαν όσοι... δε χωρούσαν.
Γιατί, όμως, ενώ το πάρε-δώσε των «ροχιμπλάνκος» ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο των «μερένγκες», αυτή που δείχνει πιο δεμένη είναι η Ατλέτικο; Γιατί πολύ απλά ο κορμός της πρωταθλήτριας Ισπανίας έμεινε αναλλοίωτος σε σχέση με πέρσι. Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Τιάγκο και Γκάμπι συνεχίζουν να είναι οι στυλοβάτες της μεσαίας γραμμής. Την ίδια ώρα, η ραχοκοκαλιά στο κέντρο της Ρεάλ έχει αλλάξει κατά τα 2/3. Τσάμπι Αλόνσο και Ντι Μαρία δεν υπάρχουν πια και μόνο ο Μόντριτς έχει μείνει από πέρσι.
Κι αν το... απρόβλεπτο του Ντι Μαρία το έχει και ο Χάμες, την ανασταλτική ικανότητα του Τσάμπι Αλόνσο δεν τη διαθέτει ούτε κατά διάνοια ο Κρόος. Γιατί απλά ο Γερμανός δεν είναι αμυντικό χαφ. Συν τοις άλλοις, ο τραυματισμός του Κεντίρα ήρθε να θυμίσει στον Αντσελότι πως χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό μέσο, η «βασίλισσα» θα έχει πρόβλημα σε υψηλό επίπεδο.
Τελικά στη Μαδρίτη ποια ήταν πραγματική «βασίλισσα» στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού;
Υ.Γ. Αν ο Κέιλορ Νάβας δεν προερχόταν από τη Λεβάντε και δεν ήταν Κοσταρικανός, ενώ ο Κασίγιας δεν ήταν... ο Κασίγιας ποιος θα ήταν βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα top nicknames στην Αγγλία!!

Ο Θάνος Σαρρής παρουσιάζει τις ιστορίες των 10 +1 πιο περίεργων προσωνύμιων ομάδων στην Αγγλία!
Ξεχάστε τα... αυτονόητα. «Κόκκινοι Διάβολοι», «Κανονιέρηδες», «Σπιρούνια» και «Κόκκινοι», που λίγο-πολύ καταλαβαίνει κανείς από που προέρχονται. Στις ομάδες της Αγγλίας υπάρχουν nicknames με αμφιλεγόμενες ρίζες, χαμένες στα βάθη των χρόνων. Παρατσούκλια που δύσκολα κατανοείς από που προέρχονται και πως εξελίχθηκαν. Το gazzetta.gr επέλεξε τα 10 + 1 πιο ιδιαίτερα και τα παρουσιάζει!
Μonkey Hangers
To συγκεκριμένο nickname, που περιφραστικά σημαίνει αυτοί που κρεμάνε μαϊμούδες, ανήκει στη Χάρτλπουλ και έχει τις ρίζες του στους Ναπολεόντειους Πολέμους! Σύμφωνα με την παράδοση, οι κάτοικοι του Χάρτλπουλ κρέμασαν τότε μία μαϊμού, θεωρώντας ότι είναι...
κατάσκοπος των Γάλλων! Τονίζει μάλιστα ότι... είχε περάσει και από κανονική δίκη και από τη στιγμή που δεν είχε να προβάλει επιχειρήματα, κρεμάστηκε! Οι αντίπαλοι της γειτονικής Ντάρλινγκτον χρησιμοποιούν τον όρο για να τους πικάρουν, αλλά οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ τον έχουν υιοθετήσει και μάλιστα η μασκότ της ομάδας προέρχεται από αυτόν!
Τα ζαχαρωτά
Η Έβερτον είναι γνωστή ως «Τoffees» ή «Toffeemen» (το εφοπλιστές που ακούγεται συχνά είναι... ελληνική πατέντα) και οι ερμηνείες είναι δύο. Η πρώτη αναφέρει ότι πήρε το όνομά από το "Mother Noblett's Toffee Shop", που πουλούσε τις περίφημες μέντες τη μέρα του αγώνα. Η άλλη ερμηνεία τονίζει ότι toffees λέγονται στη slang οι Ιρλανδοί, οι οποίοι είχαν γεμίσει το Λίβερπουλ την περίοδο εκείνη.

Πόμπεϊ
Το γνωστό παρατσούκλι της Πόρτσμουθ κρύβει από πίσω του πολλές θεωρίες. Λέγεται ότι κάποιοι ναύτες από την πόλη ανέβηκαν στο άγαλμα Σφίγγας του Πυλώνα του Πομπήιου στην Αλεξάνδρεια και από τότε έμειναν στην ιστορία ως Πόμπεϊ Μπόις, κουβαλώντας το
παρατσούκλι τους. Κι η δεύτερη θεωρία έχει να κάνει με τον Πυλώνα, λόγω της... ομοιότητας των συντριμμιών από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στις δύο πόλεις. Άλλοι το συνδέουν με τη... Βομβάη που πέρασε στην κυριότητα της Αγγλίας και η Αικατερίνη της Μπραγκάνζα συνέδεσε τις δύο πόλεις με το γάμο της. Λόγω της ομοιότητάς τους έκαναν το Bombay "Bom Bhia" και τελικά... Πόμπεϊ. Η πιο απλή εκδοχή αναφέρει ότι Πόμπεϊ αποκαλούσαν οι παλιοί ένα μέρος στην παλιά πόλη, όπου σύχναζαν οι ναύτες, ενώ η... μιλιταριστική τονίζει ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης δημιουργήθηκε από το Πυροβολικό της Βασίλισσας που λεγόταν Πόμπεϊ!
Οι συνταξιούχοι
Την Τσέλσι την ξέρουμε ως «Μπλε», ωστόσο παλιότερα είχε το παρατσούκλι pensioners, δηλαδή συνταξιούχοι. Όχι όμως... απλοί συνταξιούχοι. Οι pensioners του Τσέλσι προέρχονται από πρώην μέλη του Βρετανικού Στρατού που τραυματίστηκαν στη μάχη ή υπηρέτησαν για πάνω από 20 χρόνια. Αργότερα, συνδέθηκαν και με το βασιλικό νοσοκομείο της περιοχής. Από εκεί προήλθε το πρώτο σήμα της ομάδας, που χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1952 και έφερε το pensioners!

Τα... τέρατα του νέφους
Η Μίντλεσμπρο ή Μπόρο έχει ένα ακόμα nickname, το οποίο έχει βγει από τους γειτονικούς της αντίπαλους. Το smoggies, που σημαίνει εν συντομία smog monsters, τέρατα του νέφους. Αφορά γενικώς την πόλη του Μίντλεσμπρο στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας, λόγω της
βιομηχανικής περιοχής. Έλεγαν μάλιστα ότι οι κάτοικοι βγήκαν μέσα από τις παραγωγικές διαδικασίες! Σταδιακά, οι οπαδοί, αλλά και οι κάτοικοι ξεκίνησαν να υιοθετούν το smoggy, το οποίο έγινε πιο ουδέτερο.
Ο  στρατός του μηλίτη
Το γνωστό αλκοολούχο από μήλο έχει... παράδοση στην παραγωγή και την κατανάλωση στο Μπρίστολ. Έτσι, η Μπρίστολ Σίτι, εκτός από το πιο διαδεδομένο Ρόμπιντς, αποκαλείται και ως Cider Army, δηλαδή στρατός του μηλίτη. Οι οπαδοί της έχουν βγάλει μπλουζάκια με το συγκεκριμένο όνομα, ενώ έχουν σκαρώσει και σχετικά στιχάκια.

Οι... σακουλιασμένοι
Αν και το αρχικό παρατσούκλι της Γουέστ Μπρομ ήταν Throstles, από το πτηνό που υπήρχε και στο σήμα, καθιερώθηκαν ως Baggies, δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, οι σακουλιασμένοι! Άλλο ένα nickname που αρχικά δεν ήταν αποδεκτό. Ο θρύλος θέλει τους αντίπαλους της Άστον Βίλα να το εμπνέονται, λόγω των φαρδιών παντελονιών που φορούσαν οι οπαδοί της Μπρομ για να προστατευτούν από το λιωμένο σίδερο στα εργοστάσια και τα χυτήρια της περιοχής. Ο ιστορικός Τόνι Μάθιους, πάντως, υποστηρίζει ότι προέρχεται από τους "bagmen", που κουβαλούσαν τις εισπράξεις των αγώνων σε μεγάλες δερμάτινες τσάντες.
Τα κατεργάρικα δέντρα
Μπορεί ένα δέντρο να κάνει.. πονηριές; Το παρατσούκλι «Tricky Trees» της ιστορικής Νότιγχαμ Φόρεστ έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν και ρόλο στο ότι χρησιμοποιείται μέχρι και τώρα διαδραματίζει και το γνωστό παιχνίδι Football Manager! Η προέλευσή του προέρχεται από την εποχή που η ομάδα έπαιζε δίπλα στο δάσος του Σέργουντ του Νότιγχαμ, γνωστό από την ιστορία του Ρομπέν των Δασών. Ένα fanzine της δεκαετίας του '90 χρησιμοποίησε το όνομα για να το επαναφέρει στη μόδα, αν και οι οπαδοί της Φόρεστ προτιμούν το απλό «Ρεντς».
Τα τεριέ
Η Χάντερσφιλντ Τάουν δεν είναι τυχαία ομάδα. Έχει στην κατοχή της τρία Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο! Το 1969/70, μετά από αλλεπάλληλες ανόδους, ο προπονητής Μπιλ Μπρουκ αναγνώρισε στους παίκτες του στοιχεία από τους σκύλους τεριέ, όπως η φυσική κατάσταση και η επιμονή. Το παρατσούκλι έμεινε και έγινε και σήμα.

Oι σικάτοι...
Τη δεκαετία του 1920, ο προπονητής της Φλίτον Γιουνάιτεντ έψαχνε... posh (σικ) παίκτες για μια posh ομάδα. Στη συνέχεια, η Φλίτον συγχωνεύτηκε με την Πιτέρμπορο και... εγένετο Posh! Το παρατσούκλι συνοδεύει την Πιτέρμπορο όλα αυτά τα χρόνια, όπως και το σύνθημα «Up the Posh» από τους οπαδούς, που κρατάει από εκείνη τη δεκαετία!
Οι «Μαύρες Γάτες»
Η μαύρη γάτα συνήθως είναι συνδεδεμένη με την κακή τύχη. Πώς λοιπόν μια ομάδα και στην προκειμένη περίπτωση η Σάντερλαντ τη συνδέει με το όνομά της; Τον Ιανουάριο του 1909 ο σύλλογος, όντας σε άσχημη περίοδο, έχανε 4-1 από τη Λίβερπουλ και έμενε κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Μια μέρα πριν το επόμενο παιχνίδι με τη Μπέρι, οι άνθρωποι της ομάδας βρήκαν στα αποδυτήρια μια μαύρη γάτα. Νίκησαν 3-1 παρότι έχασαν πέναλτι, ενώ στο μεθεπόμενο ματς ανέτρεψαν το 0-2 με τη Σέφιλντ και νίκησαν 3-2. Έτσι, η μαύρη γάτα έγινε μασκότ. Άλλες ερμηνείες φυσικά και υπάρχουν. Άλλοι το συνδέουν με ένα ιστορικό όπλο κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων που είχε την ονομασία αυτή. Κάποιοι, στέκονται σε έναν οπαδό της ομάδας που στον τελικό Κυπέλλου το 1937 είχε μαζί του μια μαύρη γάτα που έφερε γούρι. Το 1997, πάντως, όταν οι Μάκεμ κλήθηκαν να ψηφίσουν για το παρατσούκλι που θέλουν στην ομάδα τους, επέλεξαν το Black Cats.

*Πηγή: gazzetta.gr*

MLS: Στραβοπάτημα για Γκάλαξι στο Σαν Χοσέ! (video)

Στο 1-1 με τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς έμειναν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι, αν και προηγήθηκαν στο σκορ.
Το ντέρμπι της Καλιφόρνια ήταν το μοναδικό της ημέρας στο MLS και περιείχε φαβορί, που φάνηκε να επιβεβαιώνεται με το 1-0 του Ομάρ Γκονζάλεζ στο 28’, ενώ στο 37’ ο Ρόμπι Κιν έχασε πέναλτι. Χωρίς να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων οι «σεισμοί» αντέδρασαν, με τον Τζόρνταν Στιούαρντ να βρίσκει τον Κρις Βοντολόφσκι, ο οποίος ισοφάρισε στο 66ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
28
47
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
29
45
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
28
42
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
28
38
Κολόμπους Κρου
28
37
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
28
37
Τορόντο
27
34
Χιούστον Ντάιναμο
27
32
Σικάγο Φάιρ
27
30
Μόντρεαλ Ίμπακτ
28
21
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
27
54
Λος Άντζελες Γκάλαξι
28
51
Ρέαλ Σολτ Λέικ
28
46
Ντάλας
28
45
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
28
37
Πόρτλαντ Τίμπερς
28
36
Κολοράντο Ράπιντς
28
31
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
27
28
Σίβας ΗΠΑ
28
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.
Π-Προκρίθηκε στα πλέι οφ




*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Νίκη... τίτλου για Σάο Πάολο!! (videos)

Τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος βρέθηκε η Σάο Πάολο μετά το 2-0 επί της πρωτοπόρου Κρουζέιρο.
Με πέναλτι του θρυλικού Ροζέριο Σένι άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό, ενώ στο 70’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Άλαν Κάρντετς. Νωρίτερα, ο 23χρονος Λουίς Φελίπε πέτυχε το γκολ της βραδιάς στο Brasileiro διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 της Κρισιούμα εναντίον της Γκοΐας στο 62’, ενώ η Ιντερνασιονάλ σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της κατάταξης με «καθαρό» 2-0 επί της Μποταφόγκο χάρη σε γκολ του 32άχρονου Άλεξ στο 40’ και του Εντουάρντο Σάσα στο 59’.
Από την πλευρά της, η Φλαμένγκο κατέβαλε με 1-0 την Κορίνθιανς με γκολ του Ουάλας στο 64’, το οποίο πέτυχε ο 26άχρονος αμυντικός από θέση οφσάιντ, ενώ ο Μαρσέλο Κιρίνο στο 29’ και ο Ερνάνι στο 69’σκόραραν στο 2-0 της Ατλέτικο Παραναένσε επί της Βιτόρια. Τέλος, η Γκρέμιο πήρε 0-0 στην έδρα της Ατλέτικο Μινέιρο και η Μπαΐα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με 3-0 σε βάρος της Φιγκουιρένσε χάρη σε γκολ του Κιέζα στο 17’ και στο 23’ και του Μάξι Μπιανκούτσι στο 84’. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα…
Ατλέτικο Μινέιρο - Γκρέμιο 0-0
Ατλέτικο Παραναένσε - Βιτόρια 2-0
Μπαΐα - Φιγκουιρένσε 3-0
Κρισιούμα - Γκοΐας 1-0
Φλαμένγκο - Κορίνθιανς 1-0
Ιντερνασιονάλ - Μποταφόγκο 2-0
Σάο Πάολο - Κρουζέιρο 2-0
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
21
46
Σάο Πάολο
21
42
Ιντερνασιονάλ
21
37
Κορίνθιανς
21
36
Φλουμινένσε
21
35
Γκρέμιο
21
35
Σπορτ Ρεσίφε
21
31
Ατλέτικο Μινέιρο
21
31
Σάντος
21
29
Φλαμένγκο
21
28
Ατλέτικο Παραναένσε
21
28
Γκοΐας
21
27
Φιγκουιρένσε
21
25
Σαπεκοένσε
21
23
Μποταφόγκο
21
22
Παλμέιρας
21
21
Κρισιούμα
21
21
Κοριτίμπα
21
20
Μπαΐα
21
20
Βιτόρια
21
18
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.















*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Έπεσε βροχή σε Μπόκα, Ρίβερ! (videos)

Αναβλήθηκε το ματς της Ρίβερ Πλέιτ με την Ρασίνγκ Κλουμπ και διακόπηκε στο 57’ εκείνο της Μπόκα Τζούνιορς λόγω βροχόπτωσης.
Οι «χεϊνέσες» ήταν μπροστά με 1-0 χάρη σε γκολ του 20άχρονου Χόναθαν Καγιέρι από το 25ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Κατά πώς φαίνεται η συνέχεια θα δοθεί πλέον στις 25 Σεπτεμβρίου. Μία ημέρα νωρίτερα θα γίνει ο αγώνας της Άρσεναλ Σαραντί με τους «μιλονάριος», που δεν ξεκίνησε απόψε (15/09). Αντίθετα, η Βελέζ πρόλαβε να χάσει με 1-0 από την Μπελγκράνο, που σκόραρε στο 13’ με το Λούκας Ζελαραγιάν και κυριάρχησε, χωρίς ωστόσο να διευρύνει το προβάδισμά της. Τέλος, ο Σίλβιο Ρομέρο στο 48’ πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 1-0 της Λανούς με την Μπάνφιλντ, που έμεινε με εννέα παίκτες, αφού αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη οι Ναουέλ Γέρι και Νικολάς Ταγκλιάφικο στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα…
Λανούς - Μπάνφιλντ 1-0
Μπελγκράνο - Βελέζ 1-0
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
6
16
Ιντεπεντιέντε
7
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
7
13
Λανούς
7
13
Νιούελς Ολντ Μπόις
6
12
Ατλέτικο Ραφαέλα
7
12
Ροζάριο Σεντράλ
7
10
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
7
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
9
Μπόκα Τζούνιορς
6
9
Άρσεναλ Σαραντί
6
9
Μπελγκράνο
7
8
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
7
8
Γοδόι Κρουζ
7
8
Τίγκρε
7
7
Σαν Λορένζο
6
7
Κίλμες
7
6
Μπάνφιλντ
7
6
Χιμνάσια Λα Πλάτα
7
6
Ολίμπο
5
4
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.





*Πηγή: onsports.gr*

Το ντέρμπι της Κρήτης!!


Εργοτέλης και Πλατανιάς αναμετρώνται σήμερα στο Παγκρήτιο, με τις δύο ομάδες να θέλουν να αποδείξουν ποια είναι το… αφεντικό στο Νησί.

Το ντέρμπι της Κρήτης!
Με την αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Πλατανιά στο Παγκρήτιο ολοκληρώνεται η 3η αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Ηρακλειώτες προέρχονται από τις δύο ήττες από Πανιώνιο και Καλλονή, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Φερνάντο και την έλευση του Δερμιτζάκη στον πάγκο της ομάδας.

Από την πλευρά τους, οι Χανιώτες έχουν χάσει από Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι είχαν δύσκολους αγώνες με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μιλάμε για έναν ιδιαίτερο αγώνα, αφού πρόκειται για δύο κρητικούς συλλόγους που θέλουν να αποδείξουν ποιο είναι το αφεντικό στο νησί.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο (13/9)

Βέροια-Κέρκυρα 2-1

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League παραμένει η Βέροια, η οποία συνεχίζει με το απόλυτο των νικών, καθώς λύγισε και την αντίσταση της Κέρκυρας, σημειώνοντας ανατροπή (2-1).
ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0

Το αυτογκόλ του Αντελέγιε απλοποίησε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι φόρτσαραν όσο χρειάστηκε ενόψει Ατλέτικο, και έφτασαν στο εύκολο 3-0 απέναντι στον ΟΦΗ.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0

Ένας σοβαρός και κυρίαρχος ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στη Νίκη Βόλου, επικρατώντας με άνεση 3-0 στην άδεια Τούμπα. Αθανασιάδης, Περέιρα και Μακ οι σκόρερ του. Πλήγμα με Τζαβέλλα.
Κυριακή (14/9)

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ο Πανιώνιος έπαιξε για άλλη μια φορά ελκυστικό ποδόσφαιρο και συνδύασε το θέαμα με καλό αποτέλεσμα (2-1) στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Πάνω-κάτω η μπάλα στην Νέα Σμύρνη.

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-0

Σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι δύο ομάδες πήραν αυτό που… άξιζαν! Ατρόμητος και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0, με τα καναρίνια να μένουν για δεύτερη σερί χρονιά όρθια στο Περιστέρι!

Λεβαδειακός-Πανθρακικός 1-1

Το ήθελαν πολύ και το πάλεψαν. Λεβαδειακός και Πανθρακικός έμειναν στο 1-1 στην Βοιωτία, στέλνοντας μήνυμα στους επόμενους αντιπάλους τους πως την επόμενη φορά δεν θα χαριστούν και θα κάνουν σεφτέ.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 2-2

Με ένα απίθανο β’ ημίχρονο, με αρκετές εναλλαγές και δραματικό φινάλε ΠΑΣ και SKODA Ξάνθη έμειναν στο χορταστικό 2-2! Δύο γκολ ο Σολτάνι για τους Ακρίτες. Ίλιτς και Τσάβες τα γκολ της ισοφάρισης.
Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0

Πέρσι στο ΟΑΚΑ έκανε πάρτι, αλλά φέτος στο σπίτι της Καλλονής ο Παναθηναϊκός «χάθηκε» ξανά για ένα ημίχρονο και ηττήθηκε 1-0, ενώ φωνάζει και για τη μη αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 9’.

Δευτέρα (15/9)

19.30: Εργοτέλης-Πλατανιάς (Novasports 1)
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας).
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έκλεισε» Μερεμπασβίλι ο ΟΦΗ!

Με την απόκτηση του Γκιόργκι Μερεμπασβίλι απάντησε η διοίκηση του ΟΦΗ στη… γκρίνια που είχε προκύψει μετά τη νέα κακή εμφάνιση της ομάδας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Έκλεισε» Μερεμπασβίλι ο ΟΦΗ
Παίκτης του ΟΦΗ θεωρείται από χθες ο Γκιόργκι Μερεμπασβίλι, ο οποίος είναι ο τελευταίος που προστέθηκε στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας μετά τον Απόνιο.

Ο Μερεμπασβίλι είναι Γεωργιανός και αγωνίζεται ως επιτελικός χαφ, ενώ μέχρι πρότινος έπαιζε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ντιναμό Τιφλίδας.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 27 αγώνες και κατάφερε να πετύχει 8 γκολ, με τον Γκατούζο να ποντάρει πολλά στη δική του παρουσία.

Το ίδιο ισχύει και για τον Απόνιο, αλλά για τον Ισπανό δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει παίξει σε Ρεάλ Σαραγόσα και Μάλαγα.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχουμε κι εμείς… ομίλους!!

Παραμονή της έναρξης του Champions League, κληρώνει για το ανανεωμένο Κύπελλο Ελλάδος και τη φάση των ομίλων. Δείτε το σύστημα διεξαγωγής.

Έχουμε κι εμείς… ομίλους

Οι 32 ομάδες που απέμειναν μετά τη διεξαγωγή της πρώτης φάσης χωρίζονται σε τρία γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο βρίσκονται οι ομάδες που τερμάτισαν από την πρώτη μέχρι την όγδοη θέση την περασμένη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, στο δεύτερο εκείνες που ήταν στις θέσεις 9-16, στο τρίτο οι δύο που προβιβάστηκαν στη μεγάλη κατηγορία μαζί με άλλες έξι ομάδες της Football League που θα προκύψουν από κλήρωση και οι υπόλοιπες της δεύτερης κατηγορίες θα μείνουν στο τέταρτο γκρουπ.

Το σύστημα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή τριών αγώνων με γηπεδούχο εκείνη που είναι σε χαμηλότερο γκρουπ δυναμικότητας. Η πρώτη αγωνιστική θα γίνει 23-25 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη 28-30 Οκτωβρίου και η τρίτη 2-4 Δεκεμβρίου. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στους «16», από όπου και θα διεξάγονται διπλοί αγώνες μέχρι και τα ημιτελικά. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 9 Μαΐου του 2015 στο ΟΑΚΑ.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Πρώτο γκρουπ: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Λεβαδειακός.

Δεύτερο γκρουπ: Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια, Ξάνθη.

Τρίτο γκρουπ: Νίκη Βόλου, Κέρκυρα.

Τρίτο ή τέταρτο γκρουπ (θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των ομάδων της Football League): ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Αιγινιακός, Εθνικός Γαζώρου, Ένωση Ερμιονίδας, Τύρναβος, Χανιά, Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης, Ηρακλής, Ηρακλής Ψαχνών, Φωστήρας, Ζάκυνθος, Απόλλων Καλαμαριάς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Έξι σημαντικούς αγώνες μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος έχει ο ΠΑΟΚ και όλοι αναρωτιούνται πως το ρόστερ θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν σε τρεις διοργανώσεις.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Στο παρελθόν ανήκει πλέον η σαββατιάτικη επικράτηση (με σκορ 3-0) του ΠΑΟΚ επί της Νίκης Βόλου μέσα στην Τούμπα.

Η επικείμενη αναμέτρηση με την Ντιναμό Μινσκ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, προσγειώνει τους πάντες στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Μετά το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου φάνηκε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν θα προχωρήσουν για την απόκτηση κάποιου ελεύθερου παίκτη και τελικά αυτό έγινε.

Ωστόσο, με τη λήξη και της συγκεκριμένης προθεσμίας για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ προέκυψαν οι πρώτοι… πονοκέφαλοι για τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Πρώτα από όλα ο σοβαρός τραυματισμός του Τζαβέλλα, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα. Παράλληλα, στα «πιτς» είναι μετά τον αγώνα με τον Αιγινιακό και ο Γκολάσα, με τους Μακ και Σαλπιγγίδη να έχουν αναλάβει όλο το βάρος των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας.

Μετά το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, έρχεται η περίοδος των συνεχόμενων και μεγαλύτερης δυσκολίας αγώνων για τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι έξι και θα ολοκληρωθούν με τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις επόμενες υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Πέμπτη (18/09) ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται την Ντιναμό, τέσσερις ημέρες αργότερα παίζει στην έδρα του Παναιτωλικού και στις 25 Σεπτεμβρίου υπάρχει παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας (σήμερα η κλήρωση).

Στις 28 του μήνα ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ και λίγες μέρες αργότερα (02/10) θα αντιμετωπίσει στη Γαλλία την Γκινγκάμπ και στη συνέχεια (5 Οκτωβρίου) θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Χθες ο κ. Αναστασιάδης έδωσε ρεπό στους παίκτες και σήμερα το πρωί επιστρέφουν όλοι για να προετοιμαστούν για το ευρωπαϊκό παιχνίδι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το πλάνο της… μάχης!!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το αυριανό παιχνίδι με την Ατλέτικο, με τον Μίτσελ να έχει καταστρώσει ήδη το πλάνο με το οποίο θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές Ισπανίας.

Το πλάνο της… μάχης!
Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αυριανού αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην πρεμιέρα του Champions League, εμφανίζεται ο Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να «ντοπάρει» τους παίκτες του, γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ματς είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση της φετινής σεζόν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο 51χρονος προπονητής φέρεται να έχει καταστρώσει στο μυαλό του το πλάνο με το οποίο θα αντιμετωπίσουν οι Πειραιώτες την ισπανική ομάδα και θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Μίτσελ φαίνεται πως θα παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» με σύστημα 4-4-1-1 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, ενώ έχει αποφασίσει κατά 10 / 11 για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα. Ο ποδοσφαιριστής που βάζει σε δίλημμα τον Ισπανό είναι ο Μανιάτης για τον οποίο προκύπτει ότι θα καταφέρει να είναι έτοιμος για αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα παίξουν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ και Μασουακού. Ως αμυντικό χαφ θα παίξει ο Μιλιβόγεβιτς, με εσωτερικούς μέσους τον Μανιάτη και τον Κασάμι. Αν δεν είναι έτοιμος ο αρχηγός, τότε ως βασικός θα ξεκινήσει ο Εντινγκά.

Όσον αφορά την επίθεση, ο Αφελάι θα προσπαθήσει να διασπάσει την άμυνα των «ροχινμπλάνκος», ο Τσόρι θα αναλάβει θέση οργανωτή και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου (αν και είναι αρκετά πιθανό να παίξει και ο Διαμαντάκος που έχει περισσότερα τρεξίματα).

Όλες αυτές τις μέρες στου Ρέντη δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα στημένα, καθώς η Ατλέτικο είναι πολύ δυνατή (και) σε αυτό τον τομέα και πέρσι ο Ολυμπιακός από τέτοιου είδους φάσεις δέχθηκε γκολ στην περσινή πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την Παρί Σεν Ζερμέν. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μια χούφτα ανεγκέφαλων»

Για μεμονωμένο περιστατικό που προκάλεσε μια «χούφτα ανεγκέφαλων οπαδών» έκανε λόγο η διοίκηση του Ηροδότου μετά τον σοβαρό τραυματισμό οπαδού του Εθνικού.

«Μια χούφτα ανεγκέφαλων»
Η διοίκηση του Ηροδότου καταδίκασε τον ξυλοδαρμό φιλάθλου του Εθνικού από οπαδούς της ομάδας κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό από ανεγκέφαλους, ενώ προανήγγειλε λήψη μέτρων κι ευχήθηκε στο θύμα να αναρρώσει πλήρως.

Η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως, μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το σοβαρό τραυματισμό του φίλαθλου της ιστορικής ομάδας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Δυστυχώς ένα μεμονωμένο περιστατικό ήταν αρκετό για να χαλάσει την όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο φίλαθλος κόσμος της Νέας Αλικαρνασσού αλλά και να αμαυρώσει την προσπάθεια όλων εμάς που ανιδιοτελώς υπηρετούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό των ποδοσφαιριστών της ομάδος και κυρίως την ιστορία του συλλόγου μας.

Μία “χούφτα” ανεγκέφαλων που θέλουν να ονομάζονται “φίλαθλοι”, δεν εκπροσωπούν το ύφος και το ήθος του συλλόγου μας.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις πράξεις τους και καλούμε τους υγιείς φιλάθλους κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να απομονώσουμε όλους αυτούς που με τέτοιες πράξεις προσβάλουν τον σύλλογο.

Ο ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, δεν έχει πλέον άλλη επιλογή απο το να υποστηρίξει όποια συναφή μέτρα (αστυνομία, τηλεοπτικές κάμερες κλπ) προκειμένου απο εδώ και στο εξής να διασφαλίσει τις καταλληλότερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων της ομάδας μας, κάνοντας γνωστό ότι τέτοιους φίλαθλους δεν τους έχει ανάγκη και φυσικά η ομάδα μας δεν τους χρειάζεται.

Η διοίκηση του συλλόγου είναι υποχρεωμένοι πλέον να διαφυλάξει με άλλους τρόπους τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, κινώντας με νομικές διαδικασίες σε βάρος οποιουδήποτε θα ήθελε να τολμήσει στο μέλλον να δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα.

Τέλος, για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη θλίψη μας και ευχόμαστε απο καρδιάς στον άτυχο φίλαθλο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ταχεία ανάρρωση
».

Τίποτα δεν τη σταματά!!

Με γοργούς ρυθμούς και χωρίς εμπόδια προχωρά η διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ποιο το χρονοδιάγραμμα.

Τίποτα δεν τη σταματά

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προχωρήσει πολύ και το θέμα της κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο κι έτσι με το που θα εκδοθεί η άδεια, μέχρι το Νοέμβριο, θα είναι όλα έτοιμα για να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση των περίπου 18 μηνών για να παραδοθεί το «παλάτι» της ΑΕΚ στην ίδια και τους φίλους της.

Εξετάσεις και… τεστ

Σε αιματολογικές εξετάσεις θα υποβληθούν οι παίκτες της ΑΕΚ σήμερα για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, προκειμένου να μην υπάρχουν δυσάρεστα με μυϊκούς τραυματισμούς. Μετά την αυριανή προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή για το φιλικό της Τετάρτης με τη Λάρισα, που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα διεξαχθεί στο AEL FC Arena ή στο Αλκαζάρ.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αδικούμε τους εαυτούς μας»

Τα αίτια της ήττας από την Καλλονή έψαξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κλείστηκαν για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια και τόνισαν ότι πρέπει άμεσα να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση.

«Αδικούμε τους εαυτούς μας»
Θυμός και στεναχώρια επικρατούσε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, ύστερα από την ήττα με την Καλλονή με σκορ 1-0.

Οι «πράσινοι», με πρωτοβουλία των αρχηγών και των πιο παλιών παικτών, κλείστηκαν για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια και συζήτησαν για τα αίτια αυτού του αρνητικού αποτελέσματος.

Το μίνι… group therapy έγινε παρουσία μόνο των ποδοσφαιριστών και όλοι στάθηκαν στο λάθος του Τριτσώνη στο 8’, αλλά δεν ξέχασαν να αναγνωρίσουν και τα δικά τους λάθη.

«Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή. Χάνουμε τον έλεγχο, εκνευριζόμαστε και δεν έχουμε καμία συγκέντρωση στο παιχνίδι. Πάλι κάναμε λάθος και φάγαμε ένα εύκολο γκολ με την πρώτη αφορμή, πάλι χάσαμε ευκαιρίες. Αδικούμε τους εαυτούς μας. Στο χέρι μας είναι να γυρίσουμε την κατάσταση και πρέπει να τη γυρίσουμε στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε και κόντρα στους διαιτητές», είναι μόνο μερικά από αυτά που ειπώθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Μυτιλήνη.

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Παναθηναϊκού υπογράμμισαν ότι πρέπει να κάνουν μία νέα αρχή, με αφετηρία το επικείμενο παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας στην πρεμιέρα του Europa League και στη συνέχεια τον αγώνα με τον Πλατανιά για το πρωτάθλημα.

Ιδιαίτερα στεναχωρημένος ήταν ο Κουτρουμπής για το δικό του λάθος, που έκανε στο τέρμα της Καλλονής, και ο Πέτριτς για τις ευκαιρίες που δεν κατάφερε να τις μετατρέψει σε γκολ. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ήταν εκνευρισμένοι από την διαιτησία του Τριτσώνη και έλεγαν χαρακτηριστικά πως «σε μία φάση που είδε όλη η Ελλάδα και ήταν κόκκινη κάρτα στον Χογκ για καρατιά στον Κλωναρίδη και φάουλ, έδειξε "παίζετε"».

Μάλιστα, εκτιμούν ότι αυτή η φάση άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, αφού ήταν πολύ νωρίς και θα είχε τη δυνατότητα ο Παναθηναϊκός να παίζει για ώρα με παίκτη παραπάνω.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Αναστασίου υπολογίζει κανονικά τον Τάσο Λαγό, αφού οι τρεις κίτρινες κάρτες που είχε δεχθεί στα προκριματικά του Europa League δεν μετρούν για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Έτσι ο Έλληνας τεχνικός θα έχει μία επιπλέον λύση για τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

* Μετά το τέλος του αγώνα περίπου τριάντα οπαδοί της ομάδας περίμεναν τους παίκτες έξω από τα αποδυτήρια και προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους «πράσινους» για τη συνέχεια της σεζόν και τους ζήτησαν να μην απογοητευτούν από το άτυχο αποτέλεσμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λαγός: «Έκαναν όλο καθυστερήσεις και θέατρο»

Τα παράπονα του για την διαιτησία, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού των ποδοσφαιριστών της Καλλονής εξέφρασε ο Τάσος Λαγός, ενώ ο Στέφανος Κοτσόλης τόνισε πως αυτή εικόνα δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό.

Λαγός: «Έκαναν όλο καθυστερήσεις και θέατρο»
Ο Τάσος Λαγός μίλησε στην κάμερα της Nova για το παιχνίδι Καλλονή-Παναθηναϊκός, στο οποίος η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0 και στάθηκε σχολίασε πως οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας έκαναν καθυστερήσεις και πως ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν τους τιμώρησε, όπως θα έπρεπε.

Από την άλλη ο Στέφανος Κοτσόλης έδειξε προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας του.

«Αν δεχτείς το γκολ, ιδίως εκτός έδρας και με τέτοιες ομάδες, είδατε τι συνέβη εκτός έδρας. Πέφτανε κάτω, έκαναν όλο καθυστερήσεις, θέατρο για χτύπημα... Νομίζω πως όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Ολο λέμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και κάθε χρόνο γίνονται και χειρότερα. Δεν γίνεται να πέφτουν όλη την ώρα κάτω, να κάνουν καθυστερήσεις, να κάνουν θέατρο και ο διαιτητής να κάθεται έτσι και να μην κάνει τίποτα. Ας τους βγάζει κάρτα και ας είναι δεύτερη. Δεν το κατάλαβα. Δηλαδή όταν εμείς κερδίζουμε και είμαστε στη Λεωφόρο ή όπου αλλού και αν είμαστε, θα κάνουμε αυτά τα πράγματα; Θα καθίσουμε να κάνουμε καθυστέρηση; Ας μας βγάλει κάρτα και εμάς ο διαιτητής. Οι πιο πολλοί παίκτες σήμερα είχαν κάρτα, έκαναν καθυστέρηση και ο διαιτητής δεν έβγαζε δεύτερη κίτρινη. Τι να πω...», ανέφερε ο Τάσος Λαγός.

Κοτσόλης: Σίγουρα μας έλειψε το γκολ. Αν δεν βάζεις γκολ δεν μπορείς να νικήσεις. Το ανησυχητικό είναι πως για τρίτο σερί ματς του πρωταθλήματος έχουμε την ίδια εικόνα, δηλαδή να δεχθούμε γκολ, να δεχθούμε πίεση από τον αντίπαλο, προκειμένου να αντιδράσουμε. Είμαστε προβληματισμένοι, δεν είναι εικόνα αυτή που ταιριάζει στην ομάδα μας. Εμείς ανεβάσαμε τον πήχη με τις περσινές εμφανίσεις και τα περσινά αποτελέσματα, εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε με το πρόσωπο που πρέπει και να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στο πρωτάθλημα. Δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα στο πρωτάθλημα. Οσο είναι νωρίς θα πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δώσουμε παραπάνω πράγματα, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση καθημερινά. Να βγάλουμε δηλαδή το πρόσωπο που δείξαμε στο δεύτερο γύρο πέρσι»

Αν λείπει το γκολ, λόγω της απουσίας του Μπεργκ: Πολύ εύκολο να πεις τετριμμένα πράγματα, να σταθείς σε απουσίες. Ο προπονητής, έχει πίστη σε εμάς. Εχώ πει για την αξία του Μάρκους και τη βοήθεια που δίνει, αλλά αν σταθούμε σε αυτό δεν θα κερδίσουμε κανέναν. Αυτό που τονίζουμε πάντα είναι πως έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, οφείλουμε όλοι να καλύψουμε το κενό του Μπεργκ όσο καιρό θα απουσιάζει και να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε»

Αν ήταν εκνευρισμένοι, όπως έδειχναν στα πρώτα λεπτά: Οχι μόνο στα πρώτα, γενικά ήμασταν εκνευρισμένοι. Θεωρώ πως πέσαμε στην παγίδα του αντιπάλου μας από ένα σημείο και μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Καθημερινά συζητάμε πως πρέπει να έχουμε αυτοσυγκέντρωση στα παιχνίδια μας από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Πέσαμε στην παγίδα του αντιπάλου και δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι σήμερα»

Τι έχει αλλάξει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ίδια εικόνα με τον πέρσι: Είναι κάτι που συζητήσαμε και τώρα μετά το παιχνίδι. Δεν είναι εικόνα αυτή του Παναθηναϊκού, δεν είναι η εικόνα της ομάδας του περσινού δεύτερου γύρου που κατέκτησε και το Κύπελλο. Οπως είπα και πριν εμείς ανεβάσαμε τον πήχη, εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να βρούμε τη λύση και να παρουσιαστούμε όπως πέρσι»

Πόσο μπορεί να αλλάξει η εικόνα και η ψυχολογία του Παναθηναϊκού σε λίγες μέρες: Οφείλουμε να αλλάξουμε την εικόνα, οφείλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τι δεν κάνουμε καλά και να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Είναι πολλά τα παιχνίδια, είναι πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια, δεν πρέπει να σταθούμε στο σημερινό και από αύριο να ξεκινήσουμε να σκεπτόμαστε αυτό με τη Ντιναμό. Κάθε ματς να γινόμαστε καλύτεροι για να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα. Τη Ντιναμό θα τη μελετήσουμε από αύριο. Είναι διαφορετικό παιχνίδι, τα πλάνα θα τα καταστρώσει ο προπονητής από αύριο και θα δούμε πως θα παρουσιαστούμεΚοτσόλης: Σίγουρα μας έλειψε το γκολ. Αν δεν βάζεις γκολ δεν μπορείς να νικήσεις. Το ανησυχητικό είναι πως για τρίτο σερί ματς του πρωταθλήματος έχουμε την ίδια εικόνα, δηλαδή να δεχθούμε γκολ, να δεχθούμε πίεση από τον αντίπαλο, προκειμένου να αντιδράσουμε. Είμαστε προβληματισμένοι, δεν είναι εικόνα αυτή που ταιριάζει στην ομάδα μας. Εμείς ανεβάσαμε τον πήχη με τις περσινές εμφανίσεις και τα περσινά αποτελέσματα, εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε με το πρόσωπο που πρέπει και να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στο πρωτάθλημα. Δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα στο πρωτάθλημα. Οσο είναι νωρίς θα πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δώσουμε παραπάνω πράγματα, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση καθημερινά. Να βγάλουμε δηλαδή το πρόσωπο που δείξαμε στο δεύτερο γύρο πέρσι»

Αν λείπει το γκολ, λόγω της απουσίας του Μπεργκ: Πολύ εύκολο να πεις τετριμμένα πράγματα, να σταθείς σε απουσίες. Ο προπονητής, έχει πίστη σε εμάς. Εχώ πει για την αξία του Μάρκους και τη βοήθεια που δίνει, αλλά αν σταθούμε σε αυτό δεν θα κερδίσουμε κανέναν. Αυτό που τονίζουμε πάντα είναι πως έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, οφείλουμε όλοι να καλύψουμε το κενό του Μπεργκ όσο καιρό θα απουσιάζει και να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε»

Αν ήταν εκνευρισμένοι, όπως έδειχναν στα πρώτα λεπτά: Οχι μόνο στα πρώτα, γενικά ήμασταν εκνευρισμένοι. Θεωρώ πως πέσαμε στην παγίδα του αντιπάλου μας από ένα σημείο και μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Καθημερινά συζητάμε πως πρέπει να έχουμε αυτοσυγκέντρωση στα παιχνίδια μας από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Πέσαμε στην παγίδα του αντιπάλου και δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι σήμερα»

Τι έχει αλλάξει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ίδια εικόνα με τον πέρσι: Είναι κάτι που συζητήσαμε και τώρα μετά το παιχνίδι. Δεν είναι εικόνα αυτή του Παναθηναϊκού, δεν είναι η εικόνα της ομάδας του περσινού δεύτερου γύρου που κατέκτησε και το Κύπελλο. Οπως είπα και πριν εμείς ανεβάσαμε τον πήχη, εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να βρούμε τη λύση και να παρουσιαστούμε όπως πέρσι»

Πόσο μπορεί να αλλάξει η εικόνα και η ψυχολογία του Παναθηναϊκού σε λίγες μέρες: Οφείλουμε να αλλάξουμε την εικόνα, οφείλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τι δεν κάνουμε καλά και να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Είναι πολλά τα παιχνίδια, είναι πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια, δεν πρέπει να σταθούμε στο σημερινό και από αύριο να ξεκινήσουμε να σκεπτόμαστε αυτό με τη Ντιναμό. Κάθε ματς να γινόμαστε καλύτεροι για να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα. Τη Ντιναμό θα τη μελετήσουμε από αύριο. Είναι διαφορετικό παιχνίδι, τα πλάνα θα τα καταστρώσει ο προπονητής από αύριο και θα δούμε πως θα παρουσιαστούμε»

Τέλος η εθνική για Κρστιτς!

Ο Νέναντ Κρστιτς ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ξανά με την εθνική Σερβίας.

Τέλος η εθνική για Κρστιτς
Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας και το αργυρό μετάλλιο ήταν το κύκνειο άσμα στην καριέρα του Νέναντ Κρστιτς στην εθνική Σερβίας.

«Αυτό ήταν. Ήταν σίγουρα η τελευταία μου διοργάνωση με την εθνική ομάδα. Πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσω από μια ομάδα που αγαπώ και στην οποία αγωνίστηκα τόσα χρόνια», δήλωσε ο 31χρονος σέντερ της Αναντολού Εφές.

«Ήταν μια σπουδαία πορεία για μας σε αυτή τη διοργάνωση. Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στον τελικό, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει ό,τι καταφέραμε», πρόσθεσε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Περήφανος και… τρομαγμένος ο Τεόντοσιτς!! (video)

Ο Μίλος Τεόντοσιτς δήλωσε περήφανος για την πορεία της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφότου τον κατατρόμαξαν τα ουρλιαχτά του Στέφαν Μάρκοβιτς.

Περήφανος και… τρομαγμένος ο Τεόντοσιτς (video)
Η βαριά ήττα από τις ΗΠΑ δεν πτόησε τον Μίλος Τεόντοσιτς, όσο το ουρλιαχτό του Στέφαν Μάρκοβιτς που περνώντας πίσω του στη μικτή ζώνη τον κατατρόμαξε.

«Πιστεύω πως η ήττα μας στον τελικό δεν αποτυπώνει την ποιότητά μας και μας αδικεί. Η όλη μας πορεία στη διοργάνωση ήταν εξαιρετική και το επίτευγμά μας είναι σπουδαίο. Ήμασταν ομάδα από την πρώτη στιγμή, όλοι για έναν κι ένας για όλους. Είμαι περήφανος για ό,τι πετύχαμε», ανέφερε ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ίρβινγκ: «Η κορυφαία μου στιγμή»

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τοποθέτησε την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου και του τίτλου του MVP στην κορυφή των επιτευγμάτων του.

Ίρβινγκ: «Η κορυφαία μου στιγμή»
Πανευτυχής για την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ, αλλά και την προσωπική του διάκριση με την ανάδειξή του σε MVP δήλωσε ο Κάιρι Ίρβινγκ.

«Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής μου. Είναι σπουδαία υπόθεση να παίρνεις έναν τίτλο για τη χώρα σου και το καταφέραμε με όλα αυτά τα παιδιά, με τα οποία θα μας ενώνει για πάντα αυτή η στιγμή και θα είμαστε αδέρφια για πάντα. Πριν από αυτή τη διοργάνωση δεν ήξερα καλά αυτά τα παιδιά. Αυτή η επιτυχία θα μας συνδέει πλέον για πάντα. Από την πλευρά μου προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου, ακόμη και υποστηρίζοντάς τους από τον πάγκο. Θέλω να παίζω με τους καλύτερους και να βελτιώνομαι συνέχεια. Με αυτή την ψυχολογία και με την ίδια αυτοπεποίθηση που έχω πάντα θα πάω τώρα στο Κλίβελαντ για τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ», τόνισε ο γκαρντ των Καβαλίερς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σιζέφσκι: «Είχαμε ένα ξέσπασμα… 35 λεπτών»

Ο Μάικ Σιζέφσκι εξήρε τους παίκτες του για την εμφάνιση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την κατάκτηση του τροπαίου.

Σιζέφσκι: «Είχαμε ένα ξέσπασμα… 35 λεπτών»
Η αντίδραση των ΗΠΑ στο καλό ξεκίνημα της Σερβίας ήταν κλειδί για την εξέλιξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο προπονητής των νικητών, Μάικ Σιζέφσκι.

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Είναι μια πολύ καλή ομάδα ανθρώπων για να δουλέψεις μαζί τους. Δεν ήμασταν η ομάδα του ενός παίκτη, αλλά δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό σύνολο. Αξίζουν συγχαρητήρια και στη Σερβία, γιατί έκανε μία εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση και μας δυσκόλεψε στο ξεκίνημα του αγώνα. Ευτυχώς είχαμε ένα ξέσπασμα… 35 λεπτών (γέλια). Εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο, να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα και να μην μας επηρεάζουν οι κακές βραδιές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους ανθρώπους στην Ισπανία, σε όλες τις πόλεις που μας φιλοξένησαν, γιατί μας έκαναν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας», ανέφερε ο κόουτς.*Πηγή: sport-fm.gr*