Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μόνος του κι όλοι οι άλλοι απέναντι!!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ μήνες πίσω, 8 Ιουνίου, στη Βαρσοβία. Αργά το βράδυ μετά το ματς της Εθνικής με την Πολωνία στο «Σέρατον», το ξενοδοχείο της UEFA. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Μόνος του κι όλοι οι άλλοι απέναντι
Στην παρέα ο Θόδωρος Θεοδωρίδης και το επιτελείο του, έρχεται να προστεθεί και ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Θέμα της βραδιάς, πέρα από την ήττα και την κακή εμφάνιση της Εθνικής, ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ. Οταν έγινε γνωστό ότι συνέχιζε να παίζει με σοβαρό πρόβλημα στο πόδι είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου στον Πιλάβιο: «Κανόνισε την πορεία σου, πώς θα γλιτώσεις αύριο από τον Βαγγέλη».
Δεν ήταν ανάγκη να πας σε καφετζού ή να ρίξεις τα χαρτιά για να προβλέψεις την έντονη αντίδραση του Μαρινάκη. Και πράγματι την άλλη μέρα το μεσημέρι ο Ολυμπιακός έβγαλε σκληρή ανακοίνωση. Δεν θα μπορούσε να φερθεί διαφορετικά ο Αλαφούζος για τους τραυματισμούς Χριστοδουλόπουλου-Βύντρα. Κόκκινο πανί για τον Μαρινάκη ο πράσινος Πιλάβιος, κόκκινο πανί για τον Αλαφούζο ο «εντολοδόχος του Ολυμπιακού» Σαρρής όπως τον έχει βαφτίσει. Μέχρι του σημείου να φταίει η αμαρτωλή ΕΠΟ για τους μυϊκούς τραυματισμούς των πράσινων ποδοσφαιριστών στην προπόνηση. Εδώ θα πούμε ότι η απάντηση του Φ. Σάντος ήταν εμπεριστατωμένη και κατατοπιστική. Αυτά όμως δεν αλλάζουνε. Είναι μία σου και μία μου.
Σ' αυτήν τη λογική και νοοτροπία έχει χτιστεί η καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Στην αμφισβήτηση, στην αντιπαράθεση που καταλήγουν στο μίσος. Οπως αυτό εκφράζεται στα γήπεδα, στα πρωτοσέλιδα και στη συνέχεια στις επιδρομές και στα «ραντεβού». Ο Μαρινάκης μετράει δύο χρόνια και κάτι μήνες στο ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο ότι έμαθε πολύ γρήγορα. Οταν πήγε στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός προερχόταν από το νταμπλ και τα πόστα ήταν πράσινα, αλλά πρόθυμα προς αποχαρακτηρισμό. Η επάνοδος Βγενόπουλου-Πατέρα στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ σύντομη και δεν ήταν δυνατόν να κόψει τη φόρα του Βαγγέλη. Παίζοντας στη συνέχεια μόνος του και χωρίς αντίπαλο δεν είχε να κάνει απολύτως τίποτα.
Μόνο να διαλέγει όσους ήταν πρόθυμοι και διαθέσιμοι να τον υπηρετήσουν. Και δεν ήταν ούτε είναι λίγοι. Ετσι γίνεται πάντα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο: Ολοι πάνε με τον δυνατό. Οπως οι αναποφάσιστοι με το πρώτο κόμμα. Δεκατέσσερις στους δεκάξι πήρε ο Μώραλης στις εκλογές της ΠΑΕ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μόνο το δικό του λευκό και του ΠΑΟΚ για λόγους ιστορίας και παράδοσης. Στις εκλογές της ΕΠΟ τρέχανε όλοι εκλέγοντες και εκλεγόμενοι ποιος θα προλάβει πρώτος.
Κι απ' ότι φάνηκε στη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα κάποιοι δεν προλάβανε, ήρθανε δεύτεροι, την πατήσανε και άσχημα μάλιστα. Ετσι έχει η κατάσταση στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Μόνος του ο Ολυμπιακός όπως συνηθίζουνε να λένε οι ίδιοι κι όλοι οι άλλοι απέναντι. Οι άλλοι διαλέγουν και παίρνουν. Ή φωνάζουνε σαν τον Παναθηναϊκό ή σηκώνουνε ουδέτερη σημαία Ελβετίας ή όπως οι περισσότεροι τρέχουνε ποιος θα είναι πιο κοντά για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη εύνοια. Το ζουλάπι αυτό ο Κομπότης το ξέρει από πρώτο χέρι και το έμαθε καλύτερα με τον Μαντάκη. Αυτά.
Θέλοντας και μη κουβαλάει μια βαριά κληρονομιά
ΤΟ μίσος υπήρχε ανέκαθεν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς. Ανάμεσα σε Βορρά και Νότο. Ανάμεσα σε ΠΑΟΚτσήδες και Αρειανούς. Εδώ και 16 χρόνια από το 1996 και εντεύθεν υπάρχει η δικτατορία του Ολυμπιακού. Οι Αρειανοί πάντα πλακώνονται με τους ΠΑΟΚτσήδες όπως κι οι ΑΕΚτζήδες με τους Παναθηναϊκούς, αλλά όλοι μισούν τον Ολυμπιακό. Ακόμα περισσότερο. Οι ΑΕΚτζήδες θεωρούν τον Κόκκαλη σαν τον άνθρωπο που επέφερε την αρχή της διάλυσής τους με την αρπαγή του Μπάγεβιτς και τις σφαγές της «παράγκας». Ανάλογο μίσος κι από τους Παναθηναϊκούς για τις κλοπές των πρωταθλημάτων από την ομάδα του Δημοσίου. Που σε κάποιο βαθμό βέβαια θυμίζουν τις αντιδράσεις κατά της Μέρκελ.
Οπως οι Ελληνες δεν κοιτάνε τι έχουν πάθει καταρχήν από τους πολιτικούς και τα κόμματα που επιμένουν μέχρι και τώρα να ψηφίζουν, έτσι Παναθηναϊκοί και ΑΕΚτζήδες βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις εγκληματικές ευθύνες των δικών τους ανθρώπων και διοικήσεων. Ο Βορράς έτσι ή αλλιώς είναι κόντρα στην Αθήνα και πολύ περισσότερο όταν όλοι εκεί στη Θεσσαλονίκη τα χρόνια της «παράγκας» τρώγανε τις μπιστολιές τους. Λέμε λοιπόν ότι ο Μαρινάκης κουβαλάει θέλοντας και μη αυτήν τη βαριά κληρονομιά. Κι όντας σήμερα ο μοναδικός που έχει και βάζει λεφτά, ο μοναδικός που έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα επιρροής, ο έτσι ή αλλιώς σίγουρος πρωταθλητής, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εισπράττει αυτό το μίσος και την αντιπάθεια.
Να κάνει τον Γενάρη μια αγαθοεργία
ΟΛΑ αυτά μαζί είναι πολλά. Κι έχω ξαναγράψει σε ανύποπτο χρόνο, πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμα ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όταν μια ομάδα έχει πάρει δεκατρία στα δεκατέσσερα πρωταθλήματα. Και στη συνέχεια θυμάμαι το είχε επαναλάβει σε δήλωσή του ο Τεν Κάτε. Για να ελαφρύνουμε, λοιπόν, έχω να υποβάλω την εξής πρόταση. Ολοι όσοι έχουνε λεφτά κι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο δείχνουν τα φιλανθρωπικά συναισθήματά τους. Βοηθάνε τους φτωχούς, βοηθάνε τις εκκλησίες όπως ο Μαρινάκης, βοηθάνε την αστυνομία όπως ο Πατέρας. Με δεδομένο λοιπόν όπως είπαμε ότι ο Ολυμπιακός, καλώς ή κακώς, είναι μισητή ομάδα για όλους τους άλλους, να κάνει τον Ιανουάριο ο Βαγγέλης μια κίνηση καλής θέλησης. Μια αγαθοεργία. Το πρωτάθλημα είναι δεδομένο ότι το έχει πάρει.
Να διαλέξει λοιπόν μια φτωχή ομάδα, από αυτές που κινδυνεύουνε να υποβιβαστούνε, και να τη βοηθήσει. Να δώσει δανεικούς Τάτο, Βλαχοδήμο, Φετφατζίδη. Κι αν δεν φτάνουνε αυτοί και πληρωμένο τον Πάντελιτς. Να τη σώσει περίπατο και όλη η πόλη, είτε Κέρκυρα είναι αυτή είτε όποια άλλη, να έχουνε τον Ολυμπιακό εικόνισμα και τον Βαγγέλη κορώνα στο κεφάλι τους. Εγώ πάντως αν ήμουνα στη θέση του θα έκανα αυτήν την προσφορά στην ΑΕΚ. Οπως οι Αγγελόπουλοι π.χ. κάνουν δωρεές στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ο Μαρινάκης να κάνει στην ΑΕΚ. Το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία εκφράζουν και οι δύο. Ούτε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές έχει η ΑΕΚ τον Γενάρη ούτε λεφτά. Μόνο έναν παίκτη άνω των 24 ετών μπορεί να πάρει. Να τους δώσει, λοιπόν, δωρεάν ο Βαγγέλης ό,τι καλύτερο έχει από πιτσιρικάδες ο Ολυμπιακός. Αν θέλουνε. Αν δεν θέλουνε ας πέσουνε με ψηλά το κεφάλι.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Περάσανε τα νεύρα του Βαγγέλη που δεν κάλεσε ο Σάντος τον Μανωλά στην Εθνική;
Και οι Γερμανοί τους προδότες στην Κατοχή τους εκτελούσαν. (Κάθε ομοιότης με τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΠΟ σε σώμα, τυχαία και συμπτωματική).
-Observer
Πηγή: Goal

Με το ζόρι… Χίτλερ ο Φαν Γκάαλ!!

Με το ζόρι… Χίτλερ ο Φαν Γκάαλ! Το επίμαχο πρωτοσέλιδο της «Pro Sport»
Σύμφωνα με το ξεφτισμένο πια (από τη χρήση) κλισέ του Πάολο Κοέλιο «όταν θες κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις».

Κι αν εσύ -και εκατομμύρια ακόμα στον κόσμο- μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το σύμπαν παρέμεινε… απαθέστατο σε πολλά από τα πράγματα που επιθυμήσαμε κατά καιρούς, το ίδιο δεν έγινε με μια όχι και τόσο πρωτοφανή απόπειρα:

Αυτή της παρομοίωσης του Λούις Φαν Γκάαλ με τον Αδόλφο Χίτλερ!

Διότι εντάξει, ο Τζιοβάνι ήταν ο πρώτος που την επιχείρησε το 2010, αιτιολογώντας τη φρικτή συνύπαρξή τους στην Μπαρτσελόνα με το ότι «ο Φαν Γκάαλ είναι ο Χίτλερ των Βραζιλιάνων παικτών».

Πώς αλλιώς να το εξηγήσεις όμως (πέρα από μεταφυσικές ερμηνείες) ότι ενώ έχει προηγηθεί αυτό -και αρκετές ακόμα συνδέσεις του ιδιότροπου Ολλανδού με τον Αδόλφο- κυκλοφόρησε φωτογραφία στο twitter που τον απεικονίζει να του μοιάζει δραματικά! Όχι όμως με δόλο, αλλά με έναν… ιμάντα απ’ αυτούς που συγκρατούν τα περιοδικά, η πόρπη του οποίου βρέθηκε σε σημείο τέτοιο που να του σχηματίζει τον σεσημασμένο μύστακα του Χίτλερ!

Μπορεί όμως το κόνσεπτ της φωτογραφίας να ήταν σατανικά τυχαίο, αλλά ο χρόνος που διέρρευσε μόνο προϊόν τύχης δεν είναι. Κι αυτό διότι κυκλοφόρησε την ίδια ακριβώς μέρα που η ρουμανική εφημερίδα «Pro Sport» (θέλοντας να πικάρει τον 61χρονο τεχνικό ενόψει του ματς με την εθνική Ολλανδίας) βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Φαν Χίτλερ». Προκαλώντας την οργή των συμπατριωτών του και δημιουργώντας φημολογία πως ο ίδιος ζήτησε παρέμβαση της FIFA και της UEFA για την υπόθεση.



πηγή: sport-fm.gr
 

Κλόζε, ο mr. fair play!!

Κλόζε, ο mr. fair play
Ελάχιστοι είναι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα παραδεχόντουσαν πως έχουν κάνει κάποια παράβαση σε ένα γκολ που έχουν σημειώσει.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε ανήκει σε αυτό το… club, γι’ αυτό η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου τον βράβευσε για την κίνησή του στον αγώνα απέναντι στην Νάπολι να ομολογήσει στον διαιτητή της αναμέτρησης πως είχε βρει την μπάλα με το χέρι, πριν την στείλει στα δίχτυα των «παρτενοπέι».

«Ο διαιτητής με ρώτησε αν η μπάλα είχε χτυπήσει στο χέρι μου. Εγώ παραδέχτηκα πως την είχα βρει με το χέρι. Πιστεύω πως έκανα το προφανές. Υπάρχουν τόσο πολλά νέα παιδιά, τα οποία κάθονται μπροστά από μία τηλεόραση και είναι καλό που είδαν ένα τέτοιο παράδειγμα», τα λόγια του Κλόζε.

Ο 34χρονος στράικερ είχε κερδίσει και το 2005 ένα παρόμοιο βραβείο, όντας παίκτης της Βέρντερ Βρέμης κόντρα σε έναν αγώνα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Τότε είχε κερδίσει πέναλτι, όμως, ως τίμιος που είναι, πήγε στον διαιτητή λέγοντάς του πως ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε βρει πρώτα την μπάλα και μετά εκείνον.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Φίλαθλοι ντυθείτε καλά»

«Φίλαθλοι ντυθείτε καλά»
Με αδιάβροχα και αντιανεμικά μπουφάν καλεί η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Σλοβακίας του φιλάθλους που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της χώρας κόντρα στην Ελλάδα. Καταρρακτώδης βροχή και αέρας από το πρωί στην Μπρατσισλάβα, σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος.

Τα καιρικά φαινόμενα είναι τόσο έντονα που υποχρέωσαν τον διαιτητή του αγώνα, Γουΐλιαμ Κόλουμ να πραγματοποιήσει νωρίτερα έλεγχο στο «Πασιένκι», γήπεδο το οποίο θα φιλοξενήσει τον αγώνα.

Ο χλοοτάπητας δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση, παρά τις βροχοπτώσεις, όμως αποφασίστηκε να γίνει επανέλεγχος της κατάστασης ενενήντα λεπτά πριν τη σέντρα του ματς.

Μάλιστα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σλοβακίας με μήνυμά της μέσω facebook καλεί όσους έχουν εισιτήρια και προτίθενται το βράδυ να βρεθούν στο γήπεδο να έχουν μαζί τους αντιανεμικά μπουφάν αλλά και αδιάβροχα, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA δεν επιτρέπονται ομπρέλες στις εξέδρες.



πηγή: sport-fm.gr
 

Οριστικά έξω ο Μπουφόν!!

Οριστικά έξω ο Μπουφόν
Δεν κατάφερε, τελικά, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι της Ιταλίας κόντρα στη Δανία. Ο τερματοφύλακας της «Γιούβε» δοκίμασε το πρωί της Τρίτης να προπονηθεί, αλλά οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από το γήπεδο. Τη θέση του θα πάρει ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις.

Ήταν η μοναδική αμφιβολία του Τσέζαρε Πραντέλι για το ματς της Ιταλίας με τη Δανία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν υπέφερε από μυϊκή κόπωση στους προσαγωγούς και, αν και οι γιατροί έδειχναν αισιόδοξοι πως θα προλάβαινε το ματς της Τρίτης, τελικά θα απουσιάσει.

Ο Μπουφόν δοκίμασε να προπονηθεί το πρωί της Τρίτης στο Σαν Σίρο αλλά οι ενοχλήσεις που αισθανόταν δεν υποχωρούσαν. Μαζί με τους γιατρούς και τον προπονητή της ομάδας, Τσέζαρε Πραντέλι, αποφάσισε να μην ρισκάρει και να ξεκουραστεί. Ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού πριν το μεγάλο παιχνίδι της Γιουβέντους με τη Νάπολι, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, έπαιξε, σίγουρα, ρόλο σε αυτή την απόφαση.

Τη θέση του στην εστία της Ιταλίας θα πάρει ο τερματοφύλακας της Νάπολι, Μόργκαν Ντε Σάνκτις.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Έμεινα χρόνια γιατί είμαι φτηνός»

«Έμεινα χρόνια γιατί είμαι φτηνός»
Με πολύ χιούμορ, αλλά και ρεαλισμό, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Μόρτεν Όλσεν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της παραμονής του αγώνα της ομάδας του με την Ιταλία. Ο προπονητής της εθνικής Δανίας δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει ποιους παίκτες της «Σκουάντρα Ατζούρα» φοβάται περισσότερο, ενώ σημείωσε πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την τεχνική της Ιταλίας με τη δύναμη.

Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κεντρικούς αμυντικούς της εποχής του. Ο Μόρτεν Όλσεν αγωνίστηκε με τη φανέλα της εθνικής Δανίας σε 102 παιχνίδια και από τη μέρα που αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, σε ηλικία 40 ετών, όλοι περίμεναν πότε θα επέστρεφε ως προπονητής.

Αυτό τελικά έγινε το 1999, κάτι που σημαίνει πως ο Όλσεν συμπληρώνει 13 χρόνια στον πάγκο της Δανίας και, αν και δεν σπάει το ρεκόρ που κατέχει ο Γερμανός Χέρμπεργκερ που κάθισε για 28 χρόνια στον ίδιο πάγκο, είναι αυτή τη στιγμή ο μακροβιότερος εν ενεργεία ομοσπονδιακός προπονητής του κόσμου.

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα της Ιταλίας με τη Δανία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2014, ο Όλσεν αστειεύτηκε για τα χρόνια που εργάζεται στην εθνική του. «Δύο πράγματα δικαιολογούν τα τόσα πολλά χρόνια που είμαι στον πάγκο της εθνικής. Τα σπουδαία αποτελέσματα που έφερα και ο χαμηλός μισθός που παίρνω. Ποιος ξέρει, μπορεί να συμφέρει την ομοσπονδία μου να με κρατάει ακόμα», είπε γελώντας ο Όλσεν.

Η ομάδα του αντιμετωπίζει την Ιταλία σε ένα σημαντικό ματς για την πρόκριση. «Δύσκολος αγώνας με έναν δύσκολο αντίπαλο. Δεν χρειάζεται συστάσεις η Ιταλία. Για μένα πρέπει να περιορίσουμε τον Μπαλοτέλι και τον Πίρλο, αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από το ματς. Σκοπεύουμε να αντιπαρατάξουμε τη δύναμη στην τεχνική τους, ελπίζοντας να αρκεί για να φύγουμε με ένα τουλάχιστον βαθμό από το Μιλάνο», τόνισε ο προπονητής της Δανίας.

Κλείνοντας ο Όλσεν αναφέρθηκε και στο περίφημο «μπισκότο», το ματς που έληξε 2-2 ανάμεσα στην ομάδα του και τη Σουηδία στο Euro του 2004 και προκάλεσε τον αποκλεισμό των Ιταλών. «Ανάμεσα σε μας και στους Σουηδούς υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Σας αποκαλύπτω πως παλέψαμε ως το τέλος για τη νίκη, αλλά οι Σουηδοί κατάφεραν να μας ισοφαρίσουν. Αν δεν το πιστεύετε, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Φταίει η νοοτροπία σας, ίσως», είπε ο Όλσεν, με τους Ιταλούς δημοσιογράφους να δυσανασχετούν έντονα.



πηγή: sport-fm.gr