Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Αλεξανδρής: «Κρατάω τα τρία δεκάλεπτα»

Αλεξανδρής: «Κρατάω τα τρία δεκάλεπτα»
Ευχαριστημένος από τον τρόπο που απέδωσε ο Άρης στο μεγαλύτερος μέρος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, ήταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Παρά την ήττα της ομάδας του, ο κόουτς των «κίτρινων» ήταν ικανοποιημένος από τους παίκτες του με μοναδική εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο, όπου και όπως εξήγησε κρίθηκε το ματς.

Ο «Τίγρης» εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια της χρονιάς καθώς θεωρεί ότι έχουν γίνει σωστές κινήσεις δεδομένων των οικονομικών συνθηκών.

«Κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία για το αυτό το παιχνίδι, από τη στιγμή που είδαμε ότι το ρόστερ μας είναι αυτό που αγωνίστηκε σήμερα. Παίξαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όπου ήμασταν καλά οργανωμένοι κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Μπορέσαμε και μπλοκάραμε την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού και κρατήσαμε το σκορ χαμηλά. Η παραγωγικότητα μας βέβαια δεν ήταν μεγάλη. Ξέροντας ότι έχουμε πολύ καλό περιφερειακό σουτ δεν μπορέσαμε να σουτάρουμε», είπε για τον αγώνα και πρόσθεσε:

«Ενώ είπαμε στο δεύτερο μέρος ότι τα πρώτα πέντε λεπτά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να διεκδικήσουμε με τη βοήθεια το κόσμου το παιχνίδι, δεν τα καταφέραμε γιατί μπήκαμε χωρίς ενέργεια. Δεχτήκαμε καλάθια που δεν έπρεπε να δεχτούμε και φεύγοντας στο σκορ ο Παναθηναϊκός, δεν είχαμε την απαιτούμενη εμπειρία και τις λύσεις για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές κρατάω τα τρία δεκάλεπτα και εξαιρώ το τρίτο, που ήταν το καθοριστικό και δεν παίξαμε καλά».

Όσο για τη συνέχεια της αγωνιστικής σεζόν; «Η προσπάθεια συνεχίζεται. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψε ο Βεργίνης. Από εκεί και πέρα, όποια λάθη και αδυναμίες παρουσιάστηκαν, θα τις στεκάρουμε, θα τις δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε από το επόμενο παιχνίδι να παρουσιάσουμε μια καλύτερη εικόνα. Δεν μου αρέσει να κάνω κριτική στην ομάδα μου. Είμαι ένας από τους στρατιώτες και ακολουθώ στις εντολές της διοίκησης, στις οποίες συμμετέχω και εγώ. Ο φετινός σχεδιασμός ήταν απόλυτα πτυχωμένος. Κάναμε καλή ομάδα με τους τρεις ξένους και με πολύ λίγα λεφτά. Το ότι δεν έπαιξαν σε κανένα επίσημο και μπήκαμε στη διαδικασία να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, δεν αφορά το λειτουργικό κομμάτι».

Τέλος, για την συνομιλία που είχε με τον Φούφη μετά το τέλος του αγώνα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, σχολίασε: «Η δουλειά μου έμενα είναι να παραπονιέμαι όταν βλέπω κάτι που με ενοχλεί. Αυτό που μου είπε πάντως δεν το τιμάει».

Από την πλευρά των παικτών, ο Μιχάλης Πελεκάνος, σχολίασε: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, λειτουργήσαμε με βάση το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει κυρίως στην άμυνα. Στο δεύτερο όμως χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και αυτό μας επηρέασε σημαντικά, βρεθήκαμε γρήγορα πίσω στο σκορ. Σίγουρα οι απουσίες των τριών Αμερικανών μας επηρέασαν γιατί είχαμε μάθει να παίζουμε με αυτούς. Έπαιξε και αυτό το στοιχείο τον ρόλο του στην αναμέτρηση. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με την έλευση και του Βεργίνη θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στην περιφέρεια, να γίνουμε καλύτεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: