Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

«Έμεινα χρόνια γιατί είμαι φτηνός»

«Έμεινα χρόνια γιατί είμαι φτηνός»
Με πολύ χιούμορ, αλλά και ρεαλισμό, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Μόρτεν Όλσεν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της παραμονής του αγώνα της ομάδας του με την Ιταλία. Ο προπονητής της εθνικής Δανίας δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει ποιους παίκτες της «Σκουάντρα Ατζούρα» φοβάται περισσότερο, ενώ σημείωσε πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την τεχνική της Ιταλίας με τη δύναμη.

Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κεντρικούς αμυντικούς της εποχής του. Ο Μόρτεν Όλσεν αγωνίστηκε με τη φανέλα της εθνικής Δανίας σε 102 παιχνίδια και από τη μέρα που αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, σε ηλικία 40 ετών, όλοι περίμεναν πότε θα επέστρεφε ως προπονητής.

Αυτό τελικά έγινε το 1999, κάτι που σημαίνει πως ο Όλσεν συμπληρώνει 13 χρόνια στον πάγκο της Δανίας και, αν και δεν σπάει το ρεκόρ που κατέχει ο Γερμανός Χέρμπεργκερ που κάθισε για 28 χρόνια στον ίδιο πάγκο, είναι αυτή τη στιγμή ο μακροβιότερος εν ενεργεία ομοσπονδιακός προπονητής του κόσμου.

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα της Ιταλίας με τη Δανία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2014, ο Όλσεν αστειεύτηκε για τα χρόνια που εργάζεται στην εθνική του. «Δύο πράγματα δικαιολογούν τα τόσα πολλά χρόνια που είμαι στον πάγκο της εθνικής. Τα σπουδαία αποτελέσματα που έφερα και ο χαμηλός μισθός που παίρνω. Ποιος ξέρει, μπορεί να συμφέρει την ομοσπονδία μου να με κρατάει ακόμα», είπε γελώντας ο Όλσεν.

Η ομάδα του αντιμετωπίζει την Ιταλία σε ένα σημαντικό ματς για την πρόκριση. «Δύσκολος αγώνας με έναν δύσκολο αντίπαλο. Δεν χρειάζεται συστάσεις η Ιταλία. Για μένα πρέπει να περιορίσουμε τον Μπαλοτέλι και τον Πίρλο, αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από το ματς. Σκοπεύουμε να αντιπαρατάξουμε τη δύναμη στην τεχνική τους, ελπίζοντας να αρκεί για να φύγουμε με ένα τουλάχιστον βαθμό από το Μιλάνο», τόνισε ο προπονητής της Δανίας.

Κλείνοντας ο Όλσεν αναφέρθηκε και στο περίφημο «μπισκότο», το ματς που έληξε 2-2 ανάμεσα στην ομάδα του και τη Σουηδία στο Euro του 2004 και προκάλεσε τον αποκλεισμό των Ιταλών. «Ανάμεσα σε μας και στους Σουηδούς υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Σας αποκαλύπτω πως παλέψαμε ως το τέλος για τη νίκη, αλλά οι Σουηδοί κατάφεραν να μας ισοφαρίσουν. Αν δεν το πιστεύετε, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Φταίει η νοοτροπία σας, ίσως», είπε ο Όλσεν, με τους Ιταλούς δημοσιογράφους να δυσανασχετούν έντονα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: