Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ακόμα ένα «θρίλερ»

Ακόμα ένα «θρίλερ»
Το ‘χε η πρεμιέρα της Α1, να εξελίσσονται σε «θρίλερ» όλα τα ματς (πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού).

Κάτι ανάλογο συνέβη και στη Γλυφάδα, με τον Ίκαρο Καλλιθέας να παίρνει εν τέλει τη νίκη με 67-65 κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, στην επανεμφάνιση των Πατρινών στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από 5 χρόνια.

Τρομερός ο Αλέξης Κυρίτσης για τους νικητές, που σταμάτησε στους 23 πόντους, αρκετά άστοχοι οι φιλοξενούμενοι- με χαρακτηριστικό γεγονός τα 46 ριμπάουντ των γηπεδούχων- πάλεψαν ως το τέλος.

Το ματς

Στο κλειστό της Γλυφάδας οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα. Και φάνηκε με το… καλημέρα, καθώς ο Ίκαρος προηγήθηκε 8-0. Ο Απόλλωνας ήταν πολύ άστοχος, έχοντας 0/4 τρίποντα και άρχισε να ξυπνάει μετά το 3’. Κυρίτσης και Γκίμπσον οδηγούσαν την ομάδα της Καλλιθέας επιθετικά, ενώ μοιρασμένο ήταν το σκοράρισμα για τους Πατρινούς. Μάλιστα, αν η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν είχε υποπέσει σε 5 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, θα μπορούσε να είχε καλύτερη διαφορά από το 17-12.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, το παιχνίδι πήγε να… ξεφύγει για τον Απόλλωνα. Στο 13’ ο δείκτης του σκορ για τον Ίκαρο πήγε στο +10, παίρνοντας προβάδισμα με 26-16, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν λύσεις επιθετικά. Ο Νίκος Βετούλας πήρε τάιμ-άουτ, το οποίο «αφύπνισε» τους Πατρινούς για να μείωσαν στους δύο πόντους σε 33-31 στο 18’. Και πάλι όμως δεν κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ, με τον Κυρίτση να πετυχαίνει 8 συνεχόμενους πόντους από βολές(!), κάνοντας το 41-34 στο ημίχρονο.

Η τρίτη περίοδος δεν διεκδικεί… δάφνες ποιότητας. Χαμηλό σχετικά σκορ με βάση τα προηγούμενα δεκάλεπτα, με τον Ίκαρο να ανεβάζει εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Ο Κλάιμπερ για τον Απόλλωνα μείωσε προς στιγμήν σε 43-39, όμως και πάλι οι Καλλιθεώτες πάτησαν… γκάζι και με επιμέρους σκορ 10-4, έκαναν το 53-43. Χαρακτηριστικό της αστοχίας των Πατρινών τα 2/14 τρίποντα που είχαν μέχρι εκείνη την ώρα και τα 36 ριμπάουντ των γηπεδούχων! Το δεκάλεπτο έκλεισε με το +10 για τον Ίκαρο και 55-45, μια διαφορά ασφαλείας για τα τελευταία κρίσιμα 10λεπτά του αγώνα.

Ο Κλάιμπερ ήταν όλα τα… λεφτά για τον Απόλλωνα και προσπαθούσε μόνος του να γυρίσει το ματς. Μέχρι το 35’ οι φιλοξενούμενοι έτρεχαν μίνι σερί 10-4, με τον Αμερικανό να έχει πετύχει τους 8 και το ματς να έχει πάρει «φωτιά». Κακός… χαμός στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα, με τον Απόλλωνα να έχει μειώσει σε 61-59 και τα πάντα να είναι ανοιχτά, με τον Ίκαρο να έχει φοβερό πρόβλημα στην επίθεση, έχοντας 6 πόντους σε εννιά λεπτά. Ο ΜακΚόλουμ έκανε το 63-63, όμως τα τελευταία δευτερόλεπτα έμοιαζαν με… αιωνιότητα. Ο Κυρίτσης πέτυχε καλάθι, την ώρα που ο Απόλλωνας έχασε τα κρίσιμα τελευταία σουτ, με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να είναι πιο ψύχραιμη από τη γραμμή των βολών και να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με 67-65. Οι Πατρινοί δεν κατάφεραν να μπουν με το… δεξί στην Α1, μετά από 5 χρόνια.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 41-34, 55-45, 67-65

Ίκαρος Καλλιθέας (Δημήτρης Πρίφτης): Στρναντ 6, Βρκιτς, Σίμτσακ 5, Λαρεντζάκης 2, Κυρίτσης 23, Στέβοβιτς, Ουάιατ 17, Φαγέ, Γκίμπσον 10, Γιαννακίδης, Αγαδάκος 2, Οικονομόπουλος, Μήτσιαλος 2

Απόλλων Πατρών (Νίκος Βετούλας): ΜακΚόλουμ 13, Καπερώνης, Γκραντ 13, Λιανός 6, Ουόκερ 3, Πέτροβιτς 11, Πελεκούδας, Κλάιμπερ 12, Ζαφίρης 2, Μολφέτας, Τέρνερ 5



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: