Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

«Τα όνειρα του Δημήτρη δεν σταματούν στον Πανθρακικό»

«Τα όνειρα του Δημήτρη δεν σταματούν στον Πανθρακικό»
«Στο πρόσωπό του είδα έναν άνθρωπο με πολλή όρεξη που τα όνειρά του δεν σταματούν στον Πανθρακικό»… Ο Σάββας Παντελίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 στάθηκε στον Δημήτρη Παπαδόπουλο υπερθεματίζοντας την επιθυμία του παίκτη του να επιστρέψει και να δώσει απαντήσεις… «Μόνος μας στόχος η παραμονή», πρόσθεσε αναφερόμενος στην προσπάθεια του ίδιου και των ποδοσφαιριστών του και σχολίασε για την Εθνική και το παιχνίδι με τη Βοσνία… «Αν ρισκάραμε περισσότερο μπορεί να είχαμε χάσει».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στους Τσάρλι και Χρήστο Σούτο

-για τον Πανθρακικό και την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα…
«Είναι σημαντικό ότι καταφέρνεις να δουλεύεις στην ομάδα αυτή. Υπάρχει νοικοκυριό και αυτό βοηθά. Όσο πιο σοβαρή είναι η διοίκηση τόσο πιο εύκολο είναι το έργο σου.
Δεν μπορώ να διδάξω την ομάδα μου να μένει πίσω. Όσο ασχολούμαι με την προπονητική αυτό προσπαθώ. Είμαστε ευτυχείς γιατί και τα παιδιά που ήρθαν μας βοηθούν και μπορούμε να βγάλουμε παιχνίδι και όταν παίρνει την μπάλα να έχει ένα πλάνο.

-Ποιος ο στόχος
Το να διατηρηθεί η ομάδα και στην κατηγορία είναι ο μόνος μας στόχος. Η χρονιά που έπεσε από τη Σούπερ Λίγκα δεν ήταν καλή. Είχε προβληματιστεί η ομάδα και τώρα είναι η ώρα της ισορροπίας. Η προσπάθειά μας βασίζεται σε αυτό, πως όλοι μας μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα.

-Ξένοι: Λίγοι αλλά καλοί:
Αποφασίσαμε ότι πρέπει να κρατήσουμε τον κορμό της περσινής ομάδας. Οι δέκα παίκτες από πέρσι ήταν εδώ. Προσπαθήσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους ξένους γίνεται. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δυσκολεύτηκα. Κάποιοι Έλληνες δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την αλλαγή των δεδομένων. Στη συνέχεια ήταν δύσκολο να βρεις καλούς ξένους με τόσο λίγα χρήματα. Το μεγάλο στοίχημα για να πάρεις έναν καλό ξένο παίκτη είναι ο λόγος που έρχεται στην ομάδα.
Υπάρχουν παίκτες που έχουν έρθει ως δανεικοί και ένα μέρος του συμβολαίου το πληρώνει η άλλη ομάδα. Τέτοια περίπτωση είναι και ο Βαϊρουά… Δύο ημέρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος αποφάσισε η ομάδα του να τον δώσει. Τον είχα δει και έτσι μπορέσαμε να τον φέρουμε στην ομάδα.

-Για τον Βαϊρουά:
«Πήγε στη Μονακό και δεν είχε πολλά παιχνίδια. Όταν ήρθε δεν ήταν ο Βαϊρουά που ξέραμε από το Λοριάν αλλά τώρα είναι καλύτερος.

- Δημήτρη Παπαδόπουλος: είναι στοίχημα να τον ίδιο η καλή του παρουσία;
«Μέσα από μια συζήτηση προσπαθώ να δω τι θέλει ο κάθε παίκτης. Ο Δημήτρης έχει τρομερή θέληση να γυρίσει. Στο πρόσωπο του Δημήτρη είδα έναν άνθρωπο με πολλή όρεξη που τα όνειρά του δεν σταματούν στον Πανθρακικό».

-για το δύσκολο πρόγραμμα:
«Απλώς κοιτώ κοντά. Ποτέ μακριά…»

-για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Θα κοιτάξω τι έχουν κάνει εκτός. Έχουν παίξει με τον Παναθηναϊκό που ήταν πολύ καλός και με τη Βέροια που έπρεπε να έχει νικήσει 4-0. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε ένα τρίτο καλό παιχνίδι.

-διαφορές με τις άλλες κατηγορίες:
«Είναι πιο εύκολα τα πράγματα στη Σούπερ Λίγκα. Σίγουρα όμως το άγχος είναι μεγαλύτερο. Στις άλλες κατηγορίες και να δεις παιχνίδια δεν αναγνωρίζεις τις ομάδες. Είναι πιο δύσκολο να αντιληφθείς πώς παίζει μια ομάδα στις άλλες κατηγορίες»

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟ:
«Ο ΠΑΟ δεν ήταν καθόλου καλός. Έπαιζε με ένα τσούρμο παίκτες και το πιο σημαντικό ήταν το τι έγραφε πίσω η φανέλα και όχι το σήμα μπροστά. Ο ΠΑΟ πλέον βελτιώνεται και ένας προπονητής βλέπει και διαβάζει καλύτερα τα παιχνίδια εάν έρθουν καλά αποτελέσματα.»

-για τους νέους παίκτες στο πρωτάθλημα λόγω κρίσης:
«Φέτος δύσκολα θα είναι γιατί οι ομάδες έβαλαν νέα παιδιά με μεγάλες προσδοκίες. Αποτέλεσμα θα είναι δύσκολες καταστάσεις για τα παιδιά όταν θα υπάρχει μεγάλη πίεση στις ομάδες τους. Εκτός από ομάδες όπως ο Πανιώνιος που μπορούν να βγάλουν κάτι παραπάνω που έχουν έρθει τα καλά αποτελέσματα.

Για τον Πανιώνιο:
«Ο άξονας του Πανιωνίου αποτελείται από έμπειρους παίκτες. Τα άκρα του δεν είναι, αλλά έχει παίκτες με ταχύτητα και με φυσική κατάσταση».

-Ποιον νεαρό παίκτη έχει ξεχωρίσει:
Μ’ αρέσει ο Κολοβός του Πανιώνιου αλλά έχω την εικόνα από πριν.

-για την Εθνική και το παιχνίδι με την Βοσνία:
«Ήταν δύσκολο το παιχνίδι της Παρασκευής. Θα μπορούσε να χαθεί. Αφού δεν έβαλε το γκολ ο αντίπαλος κατάλαβε τα λάθη του. Το χειριστήκαμε πολύ καλά και δεν προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά και να ρισκάρουμε. Εάν το κάναμε είχαμε περισσότερες πιθανότητες να χάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: