Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ενθουσιασμός στην πρώτη του Πανιωνίου


Στιγμιότυπο από την πρώτη του Πανιωνίου Περίπου 2.000 οπαδοί του Πανιωνίου βρέθηκαν την Δευτέρα στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για την νέα περίοδο και φυσικά αποθέωσαν τόσο τους νέους παίκτες, όσο και αυτούς που παρέμειναν. Φυσικά την τιμητική τους είχαν οι Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε, Σκούφαλης, Μανιάτης.

Μάλιστα η διοίκηση φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο να διασκεδάσει την φημολογία των τελευταίων ημερών, όταν κυκλοφόρησε η "πληροφορία" ότι έχει συμφωνήσει ο Ρονάλντο και πράγματι ανακοίνωσαν τον Βραζιλιάνο!

Απαντες έστρεψαν το βλέμμα τους στην φυσούνα και είδαν τον... "μίστερ Ζονγκ" να βγαίνει από αυτή με την φανέλα του Ρονάλντο της Εθνικής Βραζιλίας και να παίρνει θέση δίπλα στον... Μπάλαμπαν.

Ο Εμίλιο Φερέρα έμεινε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα και αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις του: "Είμαι εντυπωσιασμένος από την εικόνα και τη θερμή υποδοχή. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό στην καριέρα μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και τους παίκτες μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα είμαστε πλήρεις. Το 95% των μεταγραφών έχει γίνει. Ισως χρειαστεί να αποκτήσουμε ακόμα έναν επιθετικό" , ήταν η απάντησή του. Οσο για τον κόσμο της ομάδας, είπε: "Πρέπει να υπάρχουν πολλές προσδοκίες απέναντι στον κόσμο και να μην κάνουμε λάθη".

Ο νέος γενικός αρχηγός της ομάδας, Ακης Μάντζιος, είπε: "Είναι μια καινούρια χρονιά με νέα πρόσωπα και ρόστερ. Να βγάλουμε εντελώς από το μυαλό μας την περσινή άσχημη χρονιά. Να συνεχίσουμε όπως τις προηγούμενες χρονιές. Οχι πολλά λόγια, απλά πρέπει να κάνουμε ό,τι τις προηγούμενες χρονιές πλην της περσινής".

Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν, τόνισε: "Ο Πανιώνιος ήταν η πρώτη μου επιλογή. Είχα μιλήσει με τον Εμίλιο Φερέρα. Απλά είχαμε πει να τελειώσουμε πρώτα το θέμα με την Ντιναμό και στην συνέχεια θα ερχόμουν στον Πανιώνιο. Είμαι επιθετικός και θα προσπαθήσω να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ γίνεται. Από κει και πέρα, ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα".

Ο Κάρλος Καστελόνε, είπε: "Είναι η πρώτη φορά που συναντώ τέτοια ατμόσφαιρα σε μία προπόνηση. Ηταν μια πολύ ωραία και συγκινητική εμπειρία. Θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα, ώστε ο Πανιώνιος να πετύχει τους στόχους του. Πάντοτε η αρχή είναι δύσκολη αλλά έχω όρεξη να προσαρμοστώ για να βοηθήσω την ομάδα μου".

Τέλος ο Γιώργος Τζαβέλλας, επεσήμανε: "Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόμο που είναι πάντα κοντά μας και στα καλά και στα άσχημα. Τον θέλουμε και φέτος και ελπίζω να πάμε καλύτερα. Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για δουλειά".

Αλλαγές πολλές υπάρχουν στα νούμερα που επέλεξαν οι παίκτες για την νέα χρονιά. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν θα παίζει με το "9" το οποίο άφησε ο Ρεκόμπα γιατί πήρε το "10" το οποίο είχε ο Κοιλιάρας. Ο τελευταίος πήρε το "8".

Ο Εστογιανόφ πήρε το "11", το οποίο είχε ο Γκονζάγκα. Ο τελευταίος δεν θα συνεχίσει στην ομάδα και την Τετάρτη αναμένεται να περάσει από τα γραφεία για να λύσει το συμβόλαιό του. Επίσης ο Κουμορτζί άφησε το "15" και πήρε το "14" το οποίο είχε όλα αυτά τα χρόνια ο Μάκος

Ηρθε ο Νασούτι, αναμένεται ο Ντέιλι


Από την άφιξη του Νασούτι Οι φίλοι του Αρη υποδέχθηκαν στον Κριστιάν Νασούτι που έφτασε τη Δευτέρα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει νέο συμβόλαιο προκειμένου να "δέσει" με τους "κίτρινους" για τον επόμενο χρόνο. Ο Νασούτι, στις λιγοστές πρώτες του δηλώσεις είχε να πει ότι: "Είμαι ευχαριστημένος για ότι συνέβη με τον Αρη Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Και με τον Αρη, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Υπάρχουν συμπατριώτες μου στην ομάδα και νομίζω ότι αυτό θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ".

Ο Νασούτι ήρθε δανεικός από τη Ρίβερ Πλέιτ για ένα χρόνο και υπάρχει οψιόν αγοράς έναντι 1,2 εκ. ευρώ για να συνεχίσει να είναι ποδοσφαιριστής του Αρη.

  • Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και ο Ίαν Ντέιλι. Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός επρόκειτο να φτάσει την Κυριακή, ωστόσο ένα προσωπικό ζήτημα μετέθεσε για τη Δευτέρα την άφιξή του. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει μαζί με αυτή του Κριστιάν Νασούτι την Τρίτη το μεσημέρι, στην αίθουσα Τύπου του "Κλεάνθης Βικελίδης".

  • H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την συνεργασία με δύο νέους επαγγελματίες γυμναστές. Πιο συγκεκριμένα μετά από σχετική εισήγηση μέλη του προπονητικού τιμ θα είναι ο Βραζιλιάνος Luis Henrique Areal De Souza με θητεία στην Univercitad της Βραζιλίας και ο Ισπανός Pedro Abraham Capella ο οποίος επί σειρά ετών εργάζοταν στην Barcelona FC.

    Ανακοινώθηκαν τα φιλικά της προετοιμασίας
    Η ΠΑΕ Αρης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα διεξαχθούν κατά το διάστημα της παραμονής της ομάδας (15-7 ως και 3-8) στην Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Ιομάρ Μαζίνιο θα παίξει κόντρα στην Μπάρι (που θα αγωνίζεται στην A Ιταλίας τη νέα αγωνιστική περίοδο) στις 22 Ιουλίου στο γήπεδο της Βαλριντάνα στις 17:00 τοπική ώρα.

    Στις 25 Ιουλίου ο Αρης θα αγωνιστεί κόντρα στην Σιένα (που τερμάτισε στην 14η θέση της A) στο γήπεδο του Μπολτσάνο στις 19:00 τοπική ώρα. Στις 28 Ιουλίου κόντρα στην Λιβόρνο (που θα αγωνίζεται στην A κατηγορία επίσης τη νέα αγωνιστική περίοδο) στο γήπεδο της Βαλνταόρα στις 17:00 τοπική ώρα.

    Το τελευταίο φιλικό επί ιταλικού εδάφους θα διεξαχθεί κόντρα στην Τορίνο (η ομάδα του Τορίνο υποβιβάστηκε στην Β' κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος) στις 31 Ιουλίου στο γήπεδο του Ροβεράτε στις 17:00 τοπική ώρα.

  • ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΦΗΣΕ-ΜΙΛΑΝΟ:ΥΠΟΣΧΟΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΙ ΑΞΙΖΩ.


    Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

    «Υπόσχομαι να δείξω στον κόσμο του Ηρακλή ότι αξίζω». Ο Μάουρο Μιλάνο μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» από την Αργεντινή κι ενώ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, 1/7, το βράδυ. Ο 25χρονος Αργεντινός, όπως είναι γνωστό, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα είναι καλά θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την ομάδα και θα μπει και στις έξτρα προπονήσεις.

    Ο Μιλάνο είπε ακόμη ότι… «θέλω να ευχαριστήσω πρόεδρο και όλη τη διοίκηση του Ηρακλή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Έχουμε συμφωνήσει, απλά απομένουν οι εξετάσεις και οι υπογραφές του συμβολαίου». Ο Αργεντινός ρωτήθηκε για το αν νιώθει καλά. «Ναι, νιώθω πολύ καλά. Ένα πρόβλημα που είχα το ξεπέρασα πλήρως και μένουν οι εξετάσεις για να το επιβεβαιώσουν αυτό».

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΦΗΣΕ:«Το τελευταίο διάστημα ο ΣΦΗΣΕ είναι αλήθεια πως δεν ξεκουράστηκε. Ανοικτές και κλειστές συνελεύσεις, συναντήσεις με διοικητικούς παράγοντες και Ηρακληδείς, συναντήσεις με τους υπόλοιπους αδερφούς συνδέσμους, όλα για να έχουμε σωστή ενημέρωση, να κάνουμε τις δικές μας διευκρινήσεις και επισυμάνσεις και να ξεκινήσει η νέα χρονιά με το δεξί.Είναι αλήθεια πως περιμέναμε όλοι περισσότερα πράγματα από την διοίκηση Ρέμου. Είναι αλήθεια επίσης πως περιμέναμε περισσότερα και από τους θεωρητικά υπόλοιπους παράγοντες του ΗΡΑΚΛΗ (θεωρητικά, γιατί στην πράξη όλοι αυτοί οι κύριοι απέδειξαν πως απλά δεν το έχουν το θέμα). Είναι αλήθεια πως η πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια μας έχει κάνει όλους καχύποπτους και επιφυλακτικούς.Γίναμε καχύποπτοι και επιφυλακτικοί όλοι μας, οργανωμένοι και μη. Αυτό φαίνεται καθημερινά από τον παλμό του κόσμου όπως τον αφουγκραζόμαστε τόσο μέσα από τον σύνδεσμο, όσο και μέσα από τα ραδιόφωνα και τις εκπομπές.Τις τελευταίες ημέρες ακούμε και βλέπουμε καθημερινά όλο τον κόσμο. Έχουμε ακούσει τα πάντα. Μέχρι και να μην συναντηθούμε με την διοίκηση μας είπαν κάποιοι, γιατί θα μας τουμπάρει. ΕΛΕΟΣ. Σαν απάντηση σε αυτό έχουμε να αντιπαραθέσουμε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια οι σύνδεσμοι μπροστάρηδες δεν μάσησαν από καμμιά διοίκηση.Μετά το πέρας όλων αυτών των κρίσιμων ημερών μπορούμε να πούμε πως πήραμε όλες τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις πως καλύτερες ημέρες θα έρθουν. Δεν γίναμε ξαφνικά ευκολόπιστοι, όμως η αγάπη μας για την ομάδα μας προϋποθέτει να ακολουθήσμουμε την καρδιά μας και να κάνουμε αυτό για το οποίο υπάρχουμε, να στηρίζουμε τον ΗΡΑΚΛΗ.Πλέον όλες οι διαμαρτυρίες και γκρίνιες πρέπει να σταματήσουν. Όχι γιατί γίνονται μεταγραφικές κινήσεις. Όχι γιατί σβήσαμε το παρελθόν. Όχι γιατί πάψαμε να ενδιαφερόμαστε. Αλλά για το καλό του ΗΡΑΚΛΗ.Μια νέα χρονιά ξεκινάει. Τα τελευταία χρόνια μας έκαναν όλους πιο σοφούς, πιο δυνατούς. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ μας χρειάζεται όλους πέρα από πρόσωπα και πιστέυω, πέρα από προσωπικές και μη, διαφορές. Πέρα από το πως θέλει ο καθένας μας να βλέπει την ομάδα να αγωνίζεται μέσα στο γήπεδο. Η στήριξη από όλους εμάς, τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ που πέρασε τόσα όλα αυτά τα χρόνια, πρέπει να είναι και φέτος δυναμική και συνεχόμενη. Αρχής γενομένης από το καλοκαίρι.Καλούμε άμεσα όλους τους οπαδούς του ΗΡΑΚΛΗ να σταματήσουν άμεσα την δημόσια κριτική από τα ραδιόφωνα η οποία δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα. Υποστηρίζουμε τον ΗΡΑΚΛΗ, μέσα και έξω από τα γήπεδα. Στηρίζουμε την ομάδα μας, που μας χάρισε τόσες συγκινήσεις και της έχουμε χαρίσει ολόκληρη τη ζωή μας.
    ΗΡΑΚΛΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ».Ο ΣΦΗΣΕ ανακοίνωσε επίσης πως από αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου 2009, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές για τα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2009-10 για το ποδόσφαιρο. Οι τιμές για τα εισιτήρια στο πέταλο είναι 120€ και για όσους ανανεώσουν έως την προκαθορισμένη από την ΠΑΕ περίοδο 108€. Οι ώρες λειτουργίας του Συνδέσμου τις καθημερινές είναι από τις 7:30 έως τις 10:00.

    Στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7 και στην εκπομπή «Η ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ», φιλοξενήθηκε ο γυμναστής του Ηρακλή, Νίκος Καρύδας, μιλώντας για την προετοιμασία που ξεκινά για επτά ποδοσφαιριστές, τις καταστάσεις που συνάντησε ερχόμενος στην ομάδα, αλλά και τι πρέπει να γίνει για να πρωταγωνιστήσουν οι «κυανόλευκοι». Αρχικά για τους επτά ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν νωρίτερα την προετοιμασία, ανέφερε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι βάσανο. Η περίοδος της προετοιμασίας είναι κάτι ωφέλιμο για τους ποδοσφαιριστές. Εδώ και αρκετά χρόνια αναλαμβάνω προετοιμασίες. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είναι κάτι φυσιολογικό μερικοί παίκτες να ξεκινούν νωρίτερα την προετοιμασία, καθώς κάποιοι έχουν κάνει διακοπές μακράς διαρκείας, κάποιοι έρχονται από τραυματισμό και κάποιοι από μόνοι τους ζήτησαν να συμμετάσχουν. Είναι πιθανό σταδιακά να μπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές σε αυτό το πρόγραμμα». Ακολούθως αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις που έχει αποκομίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπω ότι ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που έχει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει, να ανέβει ψηλά. Εκείνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι ο σωστός προγραμματισμός. Στον Ηρακλή υπάρχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πέντε γήπεδα για να προπονούνται αλλά και γυμναστήριο. Με χαροποιεί που βλέπω πέρα από τον Ηρακλή και άλλες ομάδες στην Θεσσαλονίκη να δραστηριοποιούνται για τα τμήματα υποδομής». Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν μόνο νεαροί παίκτες στην ομάδα. Υπάρχουν και πιο ώριμοι. Νεαρός παίκτης δεν είναι κάτω τον 21 ετών. Νεαροί ποδοσφαιριστές είναι στα 17 τους, όταν και θα πρέπει να βρίσκονται στο τοπ της απόδοσης τους. Στην Ελλάδα υπάρχει απαξίωση για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που θεωρούνται ακόμη ταλέντα, ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμοι παίκτες. Ο Ηρακλής πρέπει να παλέψει εσωτερικά για να το αλλάξει. Πρέπει οι νεαροί παίκτες να είναι σε ψηλό επίπεδο, να έχουν όραμα και φιλοδοξίες για να ανεβάσουν ψηλά την ομάδα και ανέβουν και οι ίδιοι. Η επόμενη χρονιά για τον Ηρακλή έχει απαιτήσεις; «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Πάντα πιστεύω στην προσωπική μου δουλειά, η οποία βέβαια είναι αποτέλεσμα τις δουλειάς που κάνουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αν οι παίκτες κάνουν σωστή προσπάθεια, τότε θα βοηθήσουν και τη δική μου δουλειά. Είναι θέμα συνολικής δουλειάς. Όλοι πρέπει να βάλουμε το μεράκι μας και τις δυνατότητες μας», ήταν τα λόγια του έμπειρου γυμναστή. Ερωτηθείς για τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκ, απάντησε: «Βλέπω ότι όλες οι ομάδες δυναμώνουν. Περιμένω να δω ένα ποιοτικότερο πρωτάθλημα, από αυτά των προηγουμένων ετών. Ο Ηρακλής είναι τώρα η ομάδα που εργάζομαι και υποστηρίζω. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και δεν θέλω να περάσει αυτά που πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια. Φέτος η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει για τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η διοίκηση είναι αυτή που βάζει τα λεφτά και θέτει στόχους. Οι στόχοι έρχονται μόνο μέσα από την δουλειά. Προσωπικά ο Ηρακλής θέλω να πάρει την πρώτη θέση και όχι μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Η πέμπτη θέση ίσως να μην είναι αρκετή για μένα και τον κ. Προτάσοφ. Σε όλα τα επίπεδα πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά για να έρθουν οι επιτυχίες. Πρέπει όλοι να είμαστε μαζί». Τέλος απευθυνόμενος στον κόσμο του Ηρακλή, τόνισε: «Θέλω να χαιρετίσω τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τον κόσμο του Ηρακλή. Θέλω να ζητήσω την συμπαράσταση του κόσμου, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».


    ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΛΕΚΙ-ΧΑΡΤΛΕΥ.


    ΠΑΟΚ: Αγωνία για Καλαφατάκη και Παπαδάκη

    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Την ίδια ώρα που η διοίκηση Πρωτοδικείου της ΚΑΕ κινείται για να βρει λύσεις σε όλα τα ανοιχτά θέματα που εισέπραξε επί οικονομικής και αγωνιστικής μορφής δύο ακόμα προβλήματα φαίνεται να είναι προ των πυλών.

    Το ένα εξ αυτών έχει να κάνει με τον πρώην τεχνικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Γιώργο Καλαφατάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπομονή του για τα χρήματα που έχει λαμβάνειν εξαντλείται και είναι πολύ πιθανό άμεσα να προχωρήσει σε προσφυγή για το ποσό των 54.000 ευρώ.

    Όσο για το άλλο, αφορά τον εκπρόσωπο παικτών Κώστα Παπαδάκη. Την Τρίτη λήγει η δεύτερη επιταγή που έχει στα χέρια του για το ποσό των 120.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 480.000 ευρώ και σε περίπτωση που δεν καλυφθεί τότε αναμένεται να σφραγιστεί.

    Την ίδια ώρα ο Νίκος Σταυρόπουλος συνεχίζει να ασχολείται με το αγωνιστικό τμήμα με προτεραιότητά του την διευθέτηση στο θέμα του προπονητή.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα είναι εκείνος που θα βρεθεί και πάλι στην άκρη του πάγκου της ομάδας με την συνάντηση της περασμένης εβδομάδας να έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα.

    Καραγεωργίου: "Είμαι αισιόδοξος"


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Λίγα λόγια και χαμόγελα για τον Εργοτέλη στην πρώτη προπόνηση ενόψει της νέας περιόδου που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας.
    Παρόντες στο Παγρήτιο ήταν όλοι οι νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας και φυσικά ο Απόστολος Παπουτσάκης, ο οποίος έδειξε αισιόδοξος για μια καλύτερη πορεία τη νέα σεζόν.

    "Σε τούτη τη νέα χρονιά θα κινηθούμε για να πραγματοποιήσουμε ακόμα μια καλύτερη πορεία. Το 2009 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για την ομάδα μας γιατί συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής. Ο Εργοτέλης συνεχίζει την ανοδική του πορεία σε όλα τα επίπεδα", τόνισε μεταξύ άλλων.

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραγεωργίου είπε: "Το θέμα είναι τι θα γίνει τον επόμενο Μαΐο αφού τότε έχουν σημασία τα λόγια και οι πράξεις. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά γιατί βλέπω ότι ο σύλλογος οργανώνεται καλύτερα. Η παρουσία του Απόστολου Παπουτσάκη αποτελεί εγγύηση για την ομάδα".

    Οσον αφορά στο μεταγραφικό κομμάτι, ο τεχνικός του Εργοτέλη είπε: "Εκτός από τον Βασίλη Κουτσιανικούλη που έφυγε χωρίς να το σχεδιάσουμε, όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν μετά από δικό μας αίτημα. Ήρθαν κάποια παιδιά που μπορούν να δώσουν αρκετά πράγματα στον Εργοτέλη".

    Μπουφόν: Να φτάσουμε την Ίντερ


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Οι υποχρεώσεις του Τζιανλουίτζι Μπουφόν με την εθνική ομάδα της Ιταλίας ολοκληρώθηκαν και αυτή τη στιγμή το μυαλό του «Τζίτζι» επικεντρώνεται στην Γιουβέντους. Με δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα των «μπιανκονέρι», ο διεθνής τερματοφύλακας έθεσε ως στόχο της ομάδας να φτάσει στο επίπεδο της Ίντερ.

    «Αρχίζουμε με το καλύτερο δυνατό υλικό αλλά έχουμε αρκετούς στόχους μπροστά μας ενόψει της νέας σεζόν» τόνισε αρχικά ο Μπουφόν και συνέχισε κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο παρελθόν. «Δυστυχώς στο τέλος της περασμένης χρονιάς δεν πετύχαμε τους στόχους μας αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε τη νέα περίοδο, έτσι ώστε να κλείσουμε την διαφορά από την Ίντερ».

    Φυσικά, δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στην εικόνα που παρουσίασε η «σκουάτρα ατζούρα» στο κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ο 31χρονος τερματοφύλακας, άφησε αιχμές μιλώντας για την φυσική κατάσταση της ομάδας. «Δεν ψάχνω δικαιολογίες για την εικόνα μας αλλά είναι αλήθεια πως δεν πήγαμε στην Νότια Αφρική στην καλύτερη δυνατή κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην γκολκίπερ της Πάρμα.

    AEΛ: Κυριάκος τέλος

    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Παρελθόν αποτελεί ο Τάσος Κυριακός απ’ τη Λάρισα όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/6) η θεσσαλική ΠΑΕ μέσω της ιστοσελίδας της. Οι «βυσσινί» έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους με τον Έλληνα μέσο, τον οποίο ευχαρίστησαν για την προσφορά του.

    Η ανακοίνωση

    «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Τάσο Κυριάκο, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα μας και τους εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

    Παναθηναϊκός: Οριστικά παρελθόν ο Γκούμας

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.


    Τη λύση της συνεργασίας τους αποφάσισαν από κοινού η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Γκούμας. Το αναμενόμενο διαζύγιο έγινε επίσημο την Δευτέρα (29/6) με τον ποδοσφαιριστή να μένει ελεύθερος και να ψάχνει τη νέα του ομάδα.
    H ανακοίνωση...

    Αυτό που είχε προαναγγελθεί από τις δύο πλευρές στις τελευταίες συναντήσεις είναι πια γεγονός. Παναθηναϊκός και Γκούμας "χωρίζουν" με τον 34χρονο αμυντικός, ο οποίος αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του συλλόγου και τον υπηρέτησε για 15 χρόνια να αποχωρεί για άλλες πολιτείες.

    Ο Γκούμας όπως είχε φανεί από το τέλος της περσινής χρονιάς δεν βρισκόταν στα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος παράλληλα δεν τον δέχτηκε στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα περίοδο. Ετσι, μετά και την νέα συνάντησή του με τον Κώστα Αντωνίου, αποφασίστηκε το "διαζύγιο".

    "Η ΠΑΕ ευχαριστεί θερμά τον ποδοσφαιριστή για την αφοσίωση και την προσφορά του στην ομάδα, του εύχεται κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του και κρατάει ανοιχτή την πόρτα της Παιανίας για να τον υποδεχτεί όταν αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση" αναφέρει η ανακοίνωση για τον Γκούμα, που θα εισπράξει ένα ποσό της τάξεως των 200-250.000 ευρώ για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

    ΠΑΟΚ: 1η προπόνηση

    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σημερα οτι την Τετάρτη 01/07/09 η ομάδα θα συγκεντρωθεί για πρώτη φορά το πρωί (09:00) και το απόγευμα (18:00) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση στην Τούμπα, η οποία θα είναι ανοιχτή για τους φιλάθλους.

    Στην Μπαρτσελόνα ο Μάικλ

    michael_pete_tau2.jpgΑφού συνέβαλε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας από την Τάου και την πρόκριση των Βάσκων στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, ο Πιτ Μάικλ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπαρτσελόνα. Ο 31χρομος Αμερικανός φόργουορντ είχε 10.7 πόντους και 5.6 ριμπάουντ μ.ό. σε 19 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα.



    Επιπλέον ο Μάικλ είχε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ μ.ό. σε 29 συμμετοχές στην ισπανική Λίγκα. Πέρσι κατέκτησε τον τίτλο του MVP των τελικών. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Κορέα, στην ισπανική Μπρεογκάν, στον Μακεδονικό, στο Περιστέρι και την Ντιναμό Μόσχας.

    «Τελειώνει» του Βαλέντσια στη Γιουνάιτεντ

    antonio_valencia.jpgΠαίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να θεωρείται ο Αντόνιο Βαλέντσια, με τον πρώην παίκτη της Γουίγκαν να είναι πιθανό να υπογράψει τις επόμενες ώρες. Η μετακίνηση του παίκτη στους «κόκκινους διάβολους» θα κοστίσει περισσότερα από 16 εκ. λίρες.


    Μετά από τρεις εξαιρετικές σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, ήρθε η ώρα του Αντόνιο Βαλέντσια να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βρετανίας ο διεθνής μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ βρίσκεται μια ανάσα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να υπογράψει συμβόλαιο με τους «κόκκινους διάβολους». Μάλιστα, γίνεται λόγος, πως ο παίκτης είναι στο Μάντσεστερ, όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. Το κόστος της μεταγραφής του Βαλέντσια θα ξεπεράσει τα 16 εκ. λίρες, με τον παίκτη να θεωρείται ο αντικαταστάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο.

    Ρόσι: Δε θα το ξεχάσω ποτέ

    rossi_pano.jpgΟ Βαλεντίνο Ρόσι πέτυχε το στόχο του στο Άσσεν, που ήταν οι εκατό νίκες, και έγινε ο δεύτερος αναβάτης στην ιστορία του Moto GP που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Ο «Γιατρός», έτσι, δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ αυτή τη στιγμή της καριέρας του, όπως δήλωσε μετά τον αγώνα του Άσσεν, όπου και ευχαρίστησε, γεμάτος χαρά και ικανοποίηση για το επίτευγμά του, όλους όσους τον βοήθησαν για να φτάσει στη νίκη αυτή.


    «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μια στιγμή στη ζωή μου την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ διότι έφτασα τις 100 νίκες και… με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας μου και τον Τζέρεμι Μπέργκις. Την Yamaha που τα τελευταία χρόνια μου φέρθηκε πολύ καλά και μου έδωσε κίνητρο, ενώ σήμερα η μοτοσικλέτα ήταν υπέροχη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον φίλο μου Ούτσιο, τον Κάρλο, την οικογένεια μου και όλους τους ανθρώπους που έδωσαν το κίνητρο να μείνω συγκεντρωμένος και να πάρω αυτή τη νίκη.

    Είμαι ο δεύτερος αναβάτης που φτάνει τις 100 νίκες πίσω από τον Τζιακόμο Αγκοστίνι. Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά ελπίζω να έχω και άλλες χρονιές με νίκες ώστε να δώσω μάχες με τους αντιπάλους μου», είπε ο Ιταλός αναβάτης. Από την πλευρά του ο Χόρχε Λορέντσο παραδέχτηκε την ήττα από τον ομόσταυλό του και τον χαρακτήρισε ήρωα. «Σήμερα ο ήρωας είναι ο Valentino. Το να κερδίσει 100 αγώνες είναι… απίστευτος αριθμός. Ο δικός μου αγώνας ήταν δύσκολος διότι χάναμε σημαντικό χρόνο σε μερικά σημεία της πίστας, ιδιαίτερα στο T4.

    Δεν έλυσα το πρόβλημα ώστε να πιάσω τον Valentino, έτσι έπρεπε να προσπαθήσω πολύ για να μειώσω αυτή την απόσταση. Όταν το εμπρός μου ελαστικό άρχισε να φθείρεται τότε είπα, εντάξει αυτό μπορώ να κάνω σήμερα». Τέλος, απών από τη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Κέισι Στόνερ, ο οποίος μετά τον αγώνα μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας για προληπτικούς λόγους.

    Συμφώνησε και έρχεται ο Τσέρνατ


    Ο Φλόριν Τσέρνατ σε προσπάθειά του... Δραματική αλλαγή στα δεδομένα της απόκτησης του Φλορίν Τσέρνατ από την Λάρισα, σημειώθηκε την Δευτέρα. Ο Ρουμάνος ποδοσφαριστής, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε τελικά την πρόταση που του κατέθεσε η διοίκηση της ΑΕΛ και πλέον αναμένεται να φτάσει το βράδυ στην χώρα μας.

    Η απόκτηση του Τσέρνατ από την Λάρισα, αποτελεί δικαίωση του προέδρου της ομάδας, Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε την υπόθεση του παίκτη και πλέον φαίνεται πως τον έπεισε να έρθει στον Κάμπο.

    Από κει και πέρα, η αποστολή της ομάδας είναι στην Γερμανία, όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει και των υποχρεώσεων για το Europa League.

    ΠΑΣ Γιάννινα Κανακούδης: "Ήμουν κοντά στην ΑΕΚ"

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης φιλοξενήθηκε στο "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και πως τελικά τα Γιάννινα κέρδισαν την υπογραφή του.

    Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για:

    Τη μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτηση του, πριν τελικά υπογράψει στον "Άγιαξ της Ηπείρου":

    "Είναι αλήθεια, ήμουν σε προχωρημένο επίπεδο διαπραγματεύσεων με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Όμως ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που με προσέγγισε ο ΠΑΣ και με τα δεδομένα που υπήρχαν, υπέγραψα στον ΠΑΣ. Οι συζητήσεις γινόταν κυρίως με την ΑΕΚ και βρέθηκα ένα βήμα πριν να υπογράψω, όμως δεν υπέγραψα διότι είχε εσωτερικά προβλήματα η ομάδα, τα οποία με αφήσανε πίσω χρονικά. Σίγα σιγά άρχισαν να κλείνουν τα ρόστερ τους οι ομάδες και δεν γινόταν να περιμένω, διότι θα έμενα χωρίς ομάδα. Όμως δεν πήγα στον ΠΑΣ για αυτούς τους λόγους.

    Ήταν ζεστό το ενδιαφέρον της ομάδας και ο ζεστός είναι ο τρόπος που με προσεγγίζει ο κόσμος, όταν με συναντά στον δρόμο και το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους παίκτες. Ο κόσμος δείχνει την αγάπη του. Το έκανε και στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, όταν ήρθαν περίπου 4.000 κόσμος στο γήπεδο. Για τον φίλαθλο κόσμο των Ιωαννίνων δεν υπάρχει άλλη ομάδα, μόνο ο ΠΑΣ".

    Τη νέα του ομάδα και τις 12 μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι τώρα, αλλά και τους στόχους εν όψει της νέας σεζόν:

    "Είναι δύσκολο και συνάμα εύκολο, διότι υπάρχει σοβαρός προπονητής, ενώ πολλοί από τους βασικούς παίκτες θα είναι Έλληνες. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε για το κοινό καλό της ομάδας και το κλίμα στα αποδυτήρια είναι άριστο.

    Όταν ανεβαίνει μία ομάδα από τη Β' Εθνική στη SuperLeague ο στόχος της είναι να κερδίσει γρήγορα την παραμονή. Εμείς οι ποδοσφαιριστές για το δικό μας καλό θα θέλαμε να βγούμε στην Ευρώπη, για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον, όμως δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες στην κατηγορία".

    ΗΡΑΚΛΗΣ:ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ Ο ΓΙΑΚΟΜΠ-ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΛΕΚΙ-ΧΑΡΤΛΕΥ.


    Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


    Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας δύο ετών (έως το καλοκαίρι του 2011), με τον Ρουμάνο κεντρικό επιθετικό Victoras Iacob (Victoras Constantin Iacob). Ο νεοαποκτηθείς κυνηγός του ΗΡΑΚΛΗ, μετά και την τυπική ολοκλήρωση της ένταξής του στην ομάδα, σημείωσε: 'Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη θετική έκβαση της μεταγραφής μου στον ΗΡΑΚΛΗ. Πρόκειται για μια ομάδα με εξαιρετικές προοπτικές και, όπως διαπίστωσα, με αξιόλογο επίπεδο οργάνωσης και εγκαταστάσεων. Έχω την αίσθηση ότι ομάδα και κόσμο μας περιμένει μια πολύ αισιόδοξη αγωνιστική περίοδος και για εμένα, προσωπικά, είναι ό,τι καλύτερο το να έχω την ευκαιρία να αποδείξω τις δυνατότητές μου, σε ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Ομολογώ πως είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι θα ξαναβρεθώ συμπαίκτης με τον Nicolae Dica και ότι θα έχουμε προπονητή τον κ. Protasov. Ξεκινώ με πολλή διάθεση για δουλειά και μεγάλες φιλοδοξίες προσφοράς στον ΗΡΑΚΛΗ'.
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΟ ΖΗΦΚΑ:Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες για την προσφορά του και τις θερμότερες ευχές τους, τόσο για τη συνέχιση της επαγγελματικής καριέρας του, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, στον κ. Χρήστο Ζίφκα, ο οποίος αποχωρεί από την Τεχνική Ομάδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου. Ο κ. Ζίφκας παραμένει - ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ιστορίας του Ηρακλή και συνεπής Ηρακλειδέας - στην οικογένεια του μεγάλου Συλλόγου μας και η πόρτα της ομάδας θα είναι πάντοτε, με χαρά και τιμή, ανοικτή για εκείνον. Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Ζίφκας, επιθυμεί να ευχαριστήσει την Διοίκηση, τους τεχνικούς συνεργάτες, τους ποδοσφαιριστές και όλους στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για την άψογη συνεργασία. Εύχεται στον ΗΡΑΚΛΗ το καλύτερο για τη συνέχεια, τόσο σε επίπεδο πρώτης ομάδας όσο και Τμημάτων Υποδομής.
    Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΟΦ:Τη θέση του τεχνικού συνεργάτη του κ. Oleg Protasov, αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Νεντίδης, ο οποίος φόρεσε, ως ποδοσφαιριστής, τη φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ κατά την αγωνιστική περίοδο 1993 – 1994. Ο κ. Νεντίδης, ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε συμπαίκτης του Προπονητή της ομάδας, συμφώνησε με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για συνεργασία δύο ετών (έως το καλοκαίρι του 2011). Ο Νίκος Νεντίδης γεννήθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης (07-06-1966). Αγωνίστηκε, κατά σειρά, στον ΠΑΟ Κουφαλίων (1982-1985), στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1985-1987), στον Ολυμπιακό (1988-1993), στον ΗΡΑΚΛΗ (1993-1994), στον Αγροτικό Αστέρα (1994-1995), στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1995-1997), στον Ναυπακτιακό Αστέρα (1997-1998) και στον ΠΑΟ Κουφαλίων (1998-1999). Ως Α΄ Προπονητής εργάστηκε: Στα Τμήματα Υποδομής του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ Κουφαλίων, στις πρώτες ομάδες του Καμπανιακού και του ΠΑΟ Κουφαλίων. Πέρσι, μετείχε στο Scouting Team της Α΄ Ομάδας του Ολυμπιακού. Μετά την πρόσληψη και του κ. Νεντίδη, διαμορφώθηκε η τελική σύνθεση του Τεχνικού Team της ομάδας για την περίοδο 2009-2010: Προπονητής: Oleg Protasov Βοηθός Προπονητή: Νίκος Ντεντίδης Γυμναστής: Νίκος Καρύδας Προπονητής Τερματοφυλάκων: Φώτης Γκιζέλης.
    Θυμίζουμε ότι έχουν ήδη κλειστεί άλλα τρία φιλικά, για τη α' φάση στο εξωτερικό, τη φάση της Αυστρίας δηλαδή (13/7-24/7), με τη Λεχ Πόζναν (15/7), Κλουζ (18/7) και Μόναχο 1860, στις 21/7. Στο φιλικό με τον Ηρακλή και στα υπόλοιπα της Πάρμα κάνει αναφορά, μεταξύ άλλων, και ο Τύπος της ιταλικής πόλης. Χαρακτηριστική αναφορά η εξής: http://www.gazzettadiparma.it/primapagina/dettaglio/6/22570/Amichevoli_destate:_il_calendario_delle_partite_del_Parma.html
    Η Πάρμα προστίθεται και αυτή στις ομάδες με τις οποίες θα παίξει φιλικό ο Ηρακλής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Ολεγκ Προτάσοφ εξ αρχής ζήτησε δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας και αυτό γίνεται. Κι αυτό γίνεται ώστε να βγούνε σημαντικά συμπεράσματα
    Σε αναμονή των απαντήσεων του Λέκι-Χάρτλευ είναι οι κυανόλευκοι.Τα νεότερα από εδώ www.athlhtikoipsithykoi.blospot.com

    Στη Νότια Αφρική ο Στόιτσκοφ

    stoi.jpgΟ Βούλγαρος προπονητής Κρίστο Στόιτσκοφ αναλαμβάνει την Μαμελόντι Σαντάουνς καθώς ήρθε σε αρχική συμφωνία με τους ιθύνοντες του συλλόγου.


    Ο άλλοτε επιθετικός βρέθηκε στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει το κύπελλο Συνομοσπονδιών και τελικά έδωσε τα χέρια με τους παράγοντες της Μαμελόντι. Ο πρόεδος των Σαντάουνς Πατρίς Μοτσέπε προτίθεται να κάνει τον Στόιτσκοφ τον πιο ακροβοπληρωμένο προπονητή στη Νότια Αφρική. Το βιογράφικο του Στόοιτσκοφ είναι πλούσιο αφού στο παρελθόν έχει καθίσει στους πάγκους της Πλάμεν , της Θέλτα και της Εθνικής Βουλγαρίας.

    Ενδιαφέρον Μίλαν για Λουίς Φαμπιάνο

    luis_fabiano.jpgΤο Κύπελλο Συνομοσπονδιών τελείωσε και ο Λουίς Φαμπιάνο ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του για τον Βραζιλιάνο επιθετικό ενδιαφέρεται η Μίλαν.


    Ο εκπρόσωπος του στράικερ της Σεβίλλης, Ζοσέ Φουέντες ανέφερε «Δεν έχουμε επίσημη επαφή με την Μίλαν αλλά υπάρχει ενδιαφέρον από τον Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο Λουίς Φαμπιάνο θα μπορούσε να πάει και σε μία ιταλική ομάδα. Προς το παρόν πάντως, είναι παίκτης της Σεβίλλης, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το πού θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν».

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Κριστιάν Νασούτι

    Ετοιμος και εντυπωσιασμένος ο Νασούτι

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Κριστιάν Νασούτι για λογαριασμό του Άρη. Ο Αργεντινός αμυντικός αποθεώθηκε από φιλάθλους των «κιτρίνων» και δήλωσε έτοιμος να προσφέρει στη νέα του ομάδα.
    «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ήρθα στην Ευρώπη, επιλέγοντας τον Άρη για να συνεχίσω την καριέρα μου. Έχω διάθεση και όρεξη για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Εντυπωσιάστηκα από την υποδοχή που μου επεφύλασσαν οι φίλαθλοι του Άρη. Είμαι έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα στη νέα σεζόν» ήταν τα λόγια του Νασούτι, ο οποίος αποθεώθηκε από πολλούς φίλους της μακεδονικής ομάδας.
    Ο Νασούτι θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο με την “κίτρινη” ΠΑΕ, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει αύριο.
    Σήμερα το απόγευμα, θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη και ο Ίαν Ντέιλι, ο νεαρός Ιρλανδός, που έχει συμφωνήσει με τον Άρη.

    Ψιθυροι......................

    • Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 110μ. εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης προτίμησε να μην αγωνιστεί στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα καθώς θέλει να είναι απόλυτα έτοιμος για το Ευρωπαϊκό νέων του Κάουνας και το Παγκόσμιο του Βερολίνου. Στην Ιταλία δεν θα ταξιδέψει και ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Στέργιος Τσιφτσόγλου επειδή ανέβασε πυρετό τις τελευταίες μέρες.
    • Οπως ανέφερε το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SKY, ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να επανέλθει για την απόκτηση του Χούλιο Κρουζ, καταθέτοντάς του νέα, βελτιωμένη πρόταση. Για τον 35χρονο αργεντίνο φορ ενδιαφέρον υπάρχει και από τις Φιορεντία και Νάπολι
    • Κρουαζιέρα σε Πόρο και Σπέτσες με το κότερο του Νικόλα Πατέρα έκανε το Σάββατο (27/6) το βράδυ ο Τζιμπρίλ Σισέ με την οικογένεια του.

    "Δεν υπάρχει θέμα με Ολυμπιακό"

    Φρένο στα σενάρια που τον θέλουν να έχει επαφές με ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός για μια πιθανή συνεργασία μαζί τους την ερχόμενη σεζόν, έβαλε ο Πέτζα Στογιάκοβιτς.




    "Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα", ξεκαθάρισε ο σέρβος άσος κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο προπονητικό καμπ των Φραγκίσκου Αλβέρτη, Ευθύμη Ρεντζιά και Δημήτρη Παπανικολάου.

    "Ξεκίνησε μια φημολογία από την Αμερική και έφτασε μέχρι εδώ. Πολύ δύσκολα θα επιστρέψω φέτος στην Ελλάδα, καθώς έχω ακόμη δυο χρόνια συμβόλαιο με τη Νέα Ορλεάνη".

    Ο Στογιάκοβιτς μίλησε και για το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια στιγμή την προεδρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, λέγοντας: "Δεν ξέρω. Θα δούμε στο μέλλον".

    ΠΑΟΚ: Παρουσίαση Lucio Filomeno

    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έκανε ο Λούσιο Φιλομένο, κατά την παρουσίασή του που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (29/6), μετά τις επιτυχείς ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

    "Είναι πρόκληση ο ΠΑΟΚ, έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες σε διάφορες χώρες και έχω κατακτήσει πρωτάθλημα. Εδώ ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε πιο υψηλό επίπεδο. Πάνω απ΄ όλα είναι η ομάδα. Πρέπει να παίζουμε κάθε Κυριακή ή Σάββατο και να κάνουμε τη δουλειά μας".

    Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσε ότι οι επαφές με τον "δικέφαλο του βορρά" είχαν αρχίσει τον Απρίλιο και τόνισε: "Μέχρι να καταλήξουμε στη συμφωνία έγιναν πολλά, υπήρξαν διάφορες φήμες. Από τη στιγμή, όμως, που ήρθε πρόταση και γραμμένη στο χαρτί, δεν είχα αμφιβολία πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν ο επόμενος σταθμός μου".

    Οσο για τον κόσμο της ομάδας, σημείωσε: "Νιώθω την αγάπη τους που με φέρνει κοντά στη χώρα μου, όπου και εκεί ο κόσμος είναι το ίδιο θερμός".

    Τέλος, όσον αφορά την ακριβή του θέση (αποκάλυψε ότι ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον Φερνάντο Σάντος), ο Φιλομένο υπογράμμισε: "Εξαρτάται από το τι θέλει ο προπονητής, την τακτική της ομάδας. Για παράδειγμα, τον πρώτο χρόνο στην Τρίπολη έπαιζα δεξιά, ενώ το καλό πόδι μου είναι το αριστερό, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Εχω παίξει και ως δεύτερος επιθετικός και μόνος στην επίθεση. Ολα εξαρτώνται από το τι θέλει η ομάδα. Προσωπικά μου αρέσει να παίζω πίσω από τον επιθετικό ή και μαζί με δεύτερο επιθετικό μπροστά. Δεν έχει σημασία αν σκοράρω. Σημαντικό για μένα είναι να κερδίζει η ομάδα".

    Έξι «μνηστήρες» για Γκουγκουλιά

    gkougkou.jpgΤο μεταγραφικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών είναι ο Γιώργος Γκουγκουλιάς καθώς ενδιαφέρονται έξι ομάδες της Β΄Εθνικής για την απόκτηση του.


    Συγκεκριμένα την πιο συμφέρουσα πρόταση στον 26χρονο επιθετικό φέρεται να έχει κάνει ο Πιερικός ο οποίος προσφέρει 140.000 ευρώ. Λίγο μικρότερη φαίνεται ότι είναι η πρόταση που του έχει κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου (130.000 ευρώ) ενώ επίσημο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει εκδηλώσει και ο Εθνικός με προσφορά 110.000 ευρώ. Από κει και πέρα ζωηρό ενδιαφέρον για τον άλλοτε στράικερ του Άρη έχουν δείξει ο ΟΦΗ, η Δόξα Δράμας και η Κέρκυρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμία του Γκουγκουλιά είναι να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Βορείου Ελλάδας ώστε να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του.

    Βασσάρας: «Η διαιτησία χρειάζεται ηγέτη»

    basaras.jpgΟ Κύρος Βασσάρας είναι ο νέος υπεύθυνος ανάπτυξης της ΕΠΟ. Ο πρώην διαιτητής αναφέρθηκε στο νέο του πόστο και επισήμανε ότι έκανε την σωστή επιλογή να κρεμάσει την... σφυρίχτρα του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί η διαιτησία χρειάζεται κάποιον που να μπορεί να ηγηθεί.


    Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4»
    Κύριε Βασσάρα, θα θέλαμε καταρχήν να μας μιλήσετε για τα νέα σας καθήκοντα…
    «Έγινε μία πρόταση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την οποία αποδέχτηκα, διότι πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά και ανάπτυξη. Πρέπει να συμβαδίσουμε με τη γραμμή της ΟΥΕΦΑ, ούτως ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην ελληνική διαιτησία. Υπάρχει η διοίκηση της διαιτησίας και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Η διοίκηση της διαιτησίας, με επικεφαλής τον υπεύθυνο ανάπτυξης που είμαι εγώ, θα πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε την εκπαίδευση και την επιμόρφωση όλων των διαιτητών, παρατηρητών και εκπαιδευτών για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ως πυραμίδα. Να ξεκινήσουμε από την κεφαλή που είναι η Σούπερ Λίγκα και πρώτα τα μέλη της επιτροπής, μέχρι τη βάση που είναι οι εθνικές κατηγορίες. Στα εθνικά πρωταθλήματα χωρίζουμε αρμοδιότητες και με τα ίδια τα μέλη της επιτροπής αλλά και με τους εκπαιδευτές, οι οποίοι θα πιστοποιηθούν και από μένα και από επιτηρητή της UEFA ή της FIFA, προκειμένου να δημιουργήσουμε για τα εθνικά πρωταθλήματα την ανάπτυξη με την κατάλληλη εκπαίδευση και ακολούθως να γίνει το ίδιο σε συνεργασία με τους συνδέσμους, τις ενώσεις και τους εκπαιδευτές ανά περιφέρεια και ανά ένωση στις εθνικές κατηγορίες. Αυτό το εγχείρημα θέλει πολύ δουλειά, από την άποψη ότι πρέπει όλο αυτό το κομμάτι να το οργανώσουμε γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε αυτή η εκπαίδευση που έπρεπε να υπάρχει. Πρέπει να υπάρχει ενιαία εφαρμογή των κανονισμών. Για να το πετύχουμε πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να μιλάμε μία γλώσσα και αυτή τη γλώσσα να τη μιλούν όλοι οι διαιτητές. Θέλω να μπορώ να έχω μία επαφή με τους διαιτητές που θα είναι οι συνεργάτες μου, για να γίνει κάτι ανάλογο με μία ποδοσφαιρική ομάδα. Μία ομάδα όταν οι παίκτες της παίζουν καλά, όπως είναι φυσικό θα παίξουν και την επόμενη Κυριακή. Αυτό πάμε να κάνουμε κι εμείς στην ελληνική διαιτησία. Θέλω οι διαιτητές να λειτουργούν απερίσπαστοι, χωρίς πιέσεις, χωρίς να έχουν στο νου τους ότι μπορεί κάποιος να τους πειράξει όσο κάνουν καλά τη δουλειά τους».

    Είσαστε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας;
    «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Όταν αναλαμβάνω κάτι, θέτω υψηλούς στόχους. Πιστεύω ότι αν βοηθήσουν οι διαιτητές θα πάνε όλα καλά. Εδώ όμως χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των παραγόντων. Μέσα στο πλαίσιο της ανάπτυξης της διαιτησίας περιλαμβάνεται η επιμόρφωση και η συνεργασία και με αυτούς τους φορείς. Θέλω να κάνω ξεκάθαρο στους ποδοσφαιριστές όλων των κατηγοριών ότι τη νέα χρονιά θα τους δώσουμε κάποιες οδηγίες, για να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών θα γνωρίζει ποιες οδηγίες έχουν πάρει οι διαιτητές και πού θα πρέπει να είναι αυστηροί, για να κρατήσουμε σε αθλητικά πλαίσια το ποδόσφαιρο».

    Ποιο είναι το προφίλ του κορυφαίου διαιτητή στην Ελλάδα;
    «Κορυφαίος είναι αυτός που συνεχίζει να βελτιώνεται και όταν φτάνει στην κορυφή συνεχίζει να διατηρείται. Αυτός ο διαιτητής λοιπόν που θα καταφέρει να πετύχει αυτό το στόχο, θα χαρακτηριστεί κορυφαίος όχι μόνο στην Ελλάδα, διότι στη χώρα μας ταλέντα υπάρχουν, διαιτητές υπάρχουν και νομίζω ότι χρειάζονται τη βοήθειά μας για να γίνει αυτό».

    Ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να παίξει με επιτυχία αυτό το ρόλο;
    «Πρώτα από όλα πρέπει να αγαπάει το ποδόσφαιρο και κατά δεύτερο λόγο να έχει ισχυρή προσωπικότητα. Μια προσωπικότητα που δεν λυγίζει και του δίνει τη δυνατότητα να βελτιώνεται είτε σε φυσική κατάσταση είτε στη διάρκεια της ψυχολογικής προετοιμασίας και να έχει γνώση των κανονισμών».

    Σταματήσατε λίγο πρόωρα τη δράση σας στα γήπεδα. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;
    «Πάντως δεν σταμάτησα πολύ νωρίς. Γιατί αν δεν το έκανα αυτή τη φορά θα το έκανα του χρόνου το καλοκαίρι, διότι ούτως ή άλλως ηλικιακά αυτή είναι η προϋπόθεση για να μπορώ να είμαι διεθνής διαιτητής ή διαιτητής στη χώρα μου. Πιστεύω ότι σταμάτησα την κατάλληλη στιγμή. Έχω μάθει τόσο καιρό να κάνω πρωταθλητισμό. Όταν νιώθω ότι δεν μπορώ να είμαι εκατό τοις εκατό έτοιμος να κάνω πρωταθλητισμό δεν αισθάνομαι καλά να συνεχίσω. Δεν θα ήθελα ποτέ να σταματήσω μεσούσης της περιόδου είτε λόγω κάποιου προβλήματος είτε λόγω κάποιας άλλης αιτίας, που θα προκαλούσε δυσαρέσκεια και θα με ανάγκαζε να σταματήσω. Πιστεύω ότι ήταν σωστή η επιλογή μου να σταματήσω τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί η διαιτησία χρειάζεται κάποιον που να μπορεί να ηγηθεί, να βγει μπροστά και να συνεργαστεί με διαιτητές που έχουν όρεξη να δουλέψουν για τη βελτίωσή της. Άλλωστε, έχω κάνει τόσα πράγματα. Έχω πάει σε όλες τις διοργανώσεις. Έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλά παιχνίδια. Έχω γεμίσει τη βαλίτσα μου με πάρα πολλές εμπειρίες που καλούμαι να τις μεταδώσω και νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνουν όλοι».

    Υπάρχει μέσα σας το απωθημένο του τελικού μιας ξένης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης;
    «Κάποτε στην Ελλάδα συζητούσαμε αν μπορεί κάποιος Έλληνας διαιτητής να παίξει σε αγώνα κυπέλλου UEFA ή να πάει σε ένα intertoto και αργότερα να πάει σε Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι έχω φτάσει σε ένα σημείο που έχω ανοίξει το δρόμο για να πάμε σε έναν τελικό παγκοσμίου κυπέλλου. Εύχομαι τα επόμενα παιδιά να τον ανοίξουν ακόμη περισσότερο και να με ξεπεράσουν, διότι αυτός είναι και ο στόχος. Αν μπορέσουν να τα καταφέρουν, θα προσθέσουν κάτι ακόμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική διαιτησία».

    Γιατί δεν γίνατε τελικά αρχιδιαιτητής;
    «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έγινε μια επιλογή πέντε ατόμων από την ΕΠΟ. Για μένα είναι μεγάλη τιμή που μου προτάθηκε αυτό το καίριο πόστο, διότι εκτός από τους ορισμούς όλο το υπόλοιπο κομμάτι είναι ευθύνη δική μου και εγώ θα δώσω τις κατευθυντήριες γραμμές. Από τη στιγμή που έχω επιλεγεί γι’ αυτό το πόστο, πιστεύω ότι πρέπει να το υπηρετήσω και πρέπει να προσπαθήσω πάνω σε αυτό. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποια χρονικά όρια, αφού ο διαιτητής σταματήσει, για να ασχοληθεί με τη διοικητική. Αυτή τη στιγμή χρονικά δεν μου δίνεται αυτή η δυνατότητα».

    Κύριε Βασσάρα, εδώ και αρκετά χρόνια στην Αθήνα ακούγεται ότι είσαστε φίλος του Παναθηναϊκού και στη Θεσσαλονίκη του ΠΑΟΚ. Αυτός είναι και ο λόγος που πολύς κόσμος ξαφνιάστηκε όταν η πράσινη ΠΑΕ πρόβαλε ενστάσεις για να πάρετε τη θέση του αρχιδιαιτητή. Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι που μερίδα των φιλάθλων έχει αυτή την εντύπωση για εσάς και πώς κρίνετε την αντίδραση των εκπροσώπων της ομάδας του τριφυλλιού όταν ακούστηκε το όνομά σας για το συγκεκριμένο πόστο;
    «Στην Ελλάδα κάθε χρόνο προσπαθούν να βάζουν ταμπέλες. Χαίρομαι όταν βάζω άλλες ταμπέλες που αναφέρουν ότι η ελληνική τριάδα έπαιξε δύο ημιτελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και έπαιξε στο Πανευρωπαϊκό. Τέτοιες ταμπέλες βάζω. Όσοι θέλουν να βάζουν ταμπέλες ομάδων στους διαιτητές καλά κάνουν και ας συνεχίσουν να προσπαθούν με αυτό τον τρόπο. Να ξέρουν όμως ότι με τέτοιες συμπεριφορές το ποδόσφαιρο θα σταματήσει να αναπτύσσεται. Το ποδόσφαιρο θέλει άλλα πράγματα. Θέλει ειλικρίνεια και νομίζω ότι την ειλικρίνεια την έχω δείξει όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι και την ακεραιότητα σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί. Για την απάντηση στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, σας παραπέμπω στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Δεν έχω με κανέναν τίποτα. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει κάτι. Από εκεί και πέρα, απαντώ μόνο με τη δουλειά μου και με τις διακρίσεις που έχω φέρει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπαίνω ποτέ στη διαδικασία να κάνω δήλωση σκοπιμότητας και σε οτιδήποτε πάει κόντρα στην προσωπικότητα μου και στην αξιοπρέπειά που έχω δείξει τόσα χρόνια. Δεν υπάρχουν αυτά που υπήρχαν κάποτε, που βρίσκαμε κάποιον και πέφταμε όλοι πάνω του. Τώρα πλέον ο καθένας έχει την αρμοδιότητά του και είναι υπεύθυνος για κάθε τι που κάνει».

    Με άριστα το δέκα τι βαθμό θα βάζατε στην ελληνική διαιτησία σήμερα;
    «Επειδή υπήρξα μέχρι τώρα εν ενεργεία διαιτητής, δεν μπορώ να τη βαθμολογήσω. Καλό θα ήταν να μου κάνετε αυτό το ερώτημα του χρόνου».

    Είναι δικαιολογημένη, κατά τη γνώμη σας, η δυσπιστία του κόσμου για την ελληνική διαιτησία;
    «Στην Ελλάδα είμαστε δύσπιστοι για τα πάντα. Θα πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι με ουσιώδεις προσπάθειες. Να διώξουμε την οποιαδήποτε δυσπιστία ή, εν πάση περιπτώσει, να την περιορίσουμε».

    ΠΑΟΚ: Υπέγραψε ο Olivier Sorlin


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την FC Stade Rennais για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Olivier Sorlin. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε σήμερα διετές συμβόλαιο και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

    "Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Ήταν η λογική συνέχεια των 6 υπέροχων προηγούμενων μηνών στην ομάδα.

    Όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τους οποίους συνεργάστηκα και το φανταστικό κοινό μας, που γνώρισα στους αγώνες εντός και εκτός Τούμπας, ήταν οι βασικοί λόγοι που ήθελα να παραμείνω. Επιπλέον η οικογένειά μου βρήκε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω όσο διάστημα θα βρίσκομαι εδώ να επιτύχουμε όλους τους στόχους του ΠΑΟΚ".

    ΑΕΛ: Πηλαδάκης:"Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα"

    Επιμέλεια: Δ.Μ.


    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Εξέδρα", ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ μίλησε για την επιλογή του να αγοράσει την ομάδα, το καινούργιο γήπεδο που ετοιμάζεται και φυσικά για την μεταγραφική ενίσχυση.

    Για τα συναισθήματα που αποκόμισε τα πέντε χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΛ, ο Κώστας Πηλαδάκης είπε:

    "Υπήρχαν στιγμές που προβληματίστηκα για αυτό το εγχείρημα. Όχι επειδή μίλησε άσχημα κάποιος παίκτης ή προπονητής. Απλά θεωρούσα το ποδόσφαιρο πιο ρομαντικό. Δεν μου αρέσει να ακούω βρισιές για φυσικά πρόσωπα, αν βρίσουν μια ομάδα με έξυπνο σύνθημα δεν με ενοχλεί.

    Η καλύτερη στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα. Θα είναι αυτή που θα πάμε στο νέο γήπεδο. Εγώ επιφυλάσσομαι ακόμα και τώρα που έχουν αρχίσει τα έργα. Ίσως φταίει που οηγαίνουμε με τον σταυρό στο χέρι”.

    "Το γήπεδο είναι το Άλφα και το Ωμέγα"

    Για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ και την επιλογή του να το φτιάξει τόσο νωρίς δήλωσε:

    "Θεωρούσα ότι το γήπεδο ήταν η πεμπτουσία της πρωτοβουλίας που πήραμε σε σχέση με τους υπόλοιπους μεγάλους συλλόγους, οι οποίοι κοιτάζουν τις μεταγραφές, αλλά δεν έχουν έδρα. Είναι το άλφα και το ωμέγα. Αυτό ίσως να το πληρώνουν για πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

    Γιατί το ΟΑΚΑ είναι πολύ ωραίο γήπεδο, αλλά δεν είναι έδρα. Σε ομάδες όπως η Λάρισα που ισχύει τo: "Μια πόλη μια ομάδα", θα πρέπει το αθλητικό γεγονός της εβδομάδας να προσεκλύει όλη την οικογένεια".

    Για τις μεταγραφές που έγιναν και που θα γίνουν ο Κώστας Πηλαδάκης τόνισε:

    "Η ομάδα θα ενδυναμωθεί ούτως ή άλλος. Υπάρχουν δυο τρόποι για να διεκδικήσεις παίκτες του βεληνεκούς που θέλουμε. Ο πρώτος είναι να μπεις φυλακή. Να τους δίνουν 500.000 ευρώ και εσύ να δώσεις 1 εκ. Ο δεύτερος είναι να έχεις υπομονή.

    Οι παίκτες που θέλουμε συνήθως μεταγράφονται σε ομάδες όπως η ΑΕΛ μεταξύ 20 Ιουλίου και 10 Αυγούστου. Ο Τσέρνατ ανέλαβε τρεις φορές την ημερομηνία απάντησης του και εμείς αποσύραμε το ενδιαφέρον μας".

    Με τον Κοτσόλη είμαστε φίλοι

    Για τον Κοτσόλη και τις σχέσεις του μαζί του είπε:

    "Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ότι τον Στέφανο τον αισθάνομαι φίλο. Την έχει ιδρώσει την φανέλα. Η θέση του τερματοφύλακα για εμάς είχε συγκεκριμένο ταβάνι στα οικονομικά που αντέχαμε.

    Με αγωνιστικά κριτήρια, μακάρι να είχε μείνει μαζί μας".

    Τέλος για τους στόχους της ΑΕΛ είπε:

    "Δεν έχω βάλει στόχο το πρωτάθλημα, αν και θα το ευχόμουν. Θα ήταν η μεγαλύτερη χαρά για ένα παράγοντα. Το πρωτάθλημα δεν έρχεται αν το βάλεις αυτοσκοπό από την αρχή της χρονιάς. Ούτε το Κύπελλο πιστεύαμε εξαρχής ότι θα το πάρουμε, αλλά εισπράξαμε την χαρά".

    Για άλλον έναν χρόνο στη Μίλαν ο Φαβάλι

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Τη φανέλα της Μίλαν θα φορά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Τζιουζέπε Φαβάλι.

    Ο 37χρονος Ιταλός αμυντικός, το συμβόλαιο του οποίου έληγε στο τέλος του Ιουνίου, υπέγραψε τη μονοετή ανανέωσή του έπειτα από εισήγηση του νέου τεχνικού των "ροσονέρι", Λεονάρντο.

    Ο Φαβάλι αγωνίζεται στη Μίλαν από το 2006 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε αυτήν θα ολοκληρώσει την καριέρα του. Την περυσινή σεζόν είχε 28 συμμετοχές στις οποίες αντίκρισε 7 φορές την κίτρινη κάρτα και μία την κόκκινη.

    Παλατσίδης: "Θα... χτίσουμε νέα ομάδα"


    Ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς Τζο Παλατσίδης  Το... χτίσιμο μίας νέας ομάδας προανήγγειλε ο καινοούργιος προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς Τζο Παλατσίδης με δηλώσεις του στην εκπομπή του Απόλλωνα στο "Αθλητικό Metropolis", ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για την προσπάθεια από τους αδελφούς Σολομωνίδη και έδωσε το στίγμα της σκέψης του και της φιλοσοφίας του.

    "Εχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας, όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Από τους αδελφούς Σολομωνίδη και από πλευράς μου υπάρχει το πάθος για να πετύχουμε. Υπάρχει κοινή φιλοσοφία με τη διοίκηση και στο μυαλό μας είναι μόνο το καλό του Απόλλωνα. Η ομάδα πέρυσι σώθηκε στο παρά πέντε, πέρασε πολλές δυσκολίες και ελπίζουμε ότι τέτοιες στιγμές δε θα επαναληφθούν.

    Εχουμε βάλει στόχο να χτίσουμε μια νέα ομάδα και να μπει ο σύλλογος στο σωστό δρόμο. Υπάρχουν βέβαια αρκετές εκκρεμότητες, όμως η ομάδα έχει συγκεκριμένο πλάνο. Φιλοδοξούμε να φτιάξουμε μια ομάδα από το μηδέν, μια ομάδα που θα ματώνει κάθε Κυριακή και στοχεύουμε στο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε", τόνισε ο Παλατσίδης.

    Σε ό,τι έχει να κάνει με την επάνδρωση του ρόστερ, ο Παλατσίδης ανέφερε: "Εχω άποψη για το ρόστερ, είδα κάποια παιχνίδια πέρυσι και θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας για να δούμε τι θα γίνει και σε ποιες θέσεις θα ενισχυθούμε. Η ομάδα θα αποτελείται από φιλόδοξους ποδοσφαιριστές αλλά και από κάποιους πιο έμπειρους.

    Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους καλύτερους που μπορούμε, βάσει του μπάτζετ που θα έχουμε. Το μεγάλο μπάτζετ δε φέρνει πάντα και τα αποτελέσματα. Εμείς θα κάνουμε προσεκτικές κινήσεις, με παίκτες που πιστεύουμε ότι είναι ποιοτικοί".

    Ο νέος τεχνικός του Απόλλωνα δήλωσε σε άλλο σημείο: "Ο Απόλλων ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξα στην Ελλάδα και τον αγάπησα. Και τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε ευκαιρία ερχόμουν και την έβλεπα. Είμαι δεμένος με την ομάδα και είναι τιμή μου που είμαι εδώ", ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του προκατόχου του, Στράτου Βουτσακέλη:

    "Στον κ. Στράτο τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση και ως προπονητή και ως άνθρωπο. Εχει δείξει έργο σε όλες τις ομάδες που αναλάμβανε και φυσικά μεγάλο κομμάτι στην παραμονή πέρυσι του αναλογεί. Εγινε μεγάλος ντόρος στο θέμα του προπονητή τις τελευταίες μέρες, όμως εγώ εξαρχής είχα πει ότι όποιος κι αν ήταν ο προπονητής εγώ δε θα είχα πρόβλημα και θα στήριζα την προσπάθεια που γίνεται".

    A.E.K-Κληρώνει για δεξί μπακ

    giourkas_ethniki.jpgΟ Ντούσαν Μπάγεβιτς «ζυγίζει» τα δεδομένα και αποφασίζει για τον παίκτη που θα καλύψει την δεξιά πτέρυγα της ΑΕΚ με τον Σεϊταρίδη και τον Έλντερ να είναι οι παίκτες που βρίσκονται ψηλά στην μεταγραφική λίστα. Ο Χουανφράν ξεκαθάρισε σε φίλους της «Ένωσης» ότι θα παραμείνει στον «δικέφαλο» την επόμενη σεζόν.



    Σε μεταγραφικούς ρυθμούς κινούνται στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να τονίζει στους ιθύνοντες του συλλόγου την επιτακτική ανάγκη ώστε να καλυφθεί άμεσα η δεξιά πλευρά. Ο Σερβοέλληνας προπονητής φαίνεται ότι έχει προωθήσει δύο περιπτώσεις παικτών αυτή του Σεϊταρίδη και του Βραζιλιάνου Έλντερ. Σε ότι αφορά τον πρώτο η εκτίμηση του «Ντούσκο προς το πρόσωπο του είναι δεδομένη ωστόσο η ενδεχόμενη προσφορά που θα του καταθέσει η ΑΕΚ εξαρτάται από αρκετούς οικονομικούς παράγοντες. Στην ΑΕΚ περιμένουν κάποια χρήματα από τις περιπτώσεις των Εντίνιο, Σορεντίνο και Πλιάτσικα ώστε να γεμίσει το ταμείο και να μπορούν να καταθέσουν μια πρόταση που θα βρίσκεται κοντά στις απαιτήσεις του παίκτη, οι οποίες ανέρχονται λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Σε ότι αφορά τον Έλντερ πρόκειται για μια καλή περίπτωση και το γεγονός ότι μπορεί να αποκτηθεί ακόμα και ως δανεικός από την Νανσί φαίνεται να ελκύει τους «κιτρινόμαυρους». Επιπλέον ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται να πιστεύει στην αγωνιστική αξία του Λατινοαμερικανού παίκτη καθώς τον έχει παρακολουθήσει σε dvd.

    ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΧΑΡΤΛΕΥ-ΛΕΚΙ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.


    Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

    Τις απαντήσεις των Πολ Χάρτλεϊ και Ματίας Λέκι περιμένουν από μέρα σε μέρα οι άνθρωποι του Ηρακλή. Οι προτάσεις του «γηραιού» τόσο στον Σκωτσέζο όσο και στον Αργεντινό είναι κάτι παραπάνω από καλές, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Ρέμος και οι άνθρωποί του να αισιοδοξούν για αίσιο τέλος και των δύο περιπτώσεων, κάτι που μετά τις μετεγγραφές των Ντίκα και Μιλάνο, θα δώσει νέα ώθηση στην ομάδα.Ο Χάρτλεϊ, φαίνεται πως σταδιακά καταλήγει στον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αυτό επειδή ο 32χρονος διεθνής μέσος, δεν θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην Σέλτικ, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο διατήρησής του στο ρόστερ της, ενώ οι προτάσεις που έχει από συλλόγους της Σκωτίας αλλά και από την Μπόλτον δεν είναι καλύτερες αυτής των «κυανόλευκων », με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο του… yes στο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης να είναι πολύ πιθανό.Όσο για την περίπτωση του Λέκι; Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός, είναι έτοιμος να πει το ναι και να ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιστροφή του στην Ευρώπη.Οι “κυανόλευκοι” θα περιμένουν να πάρουν την υπογραφή του στο μονοετές συμβόλαιο που του έχουν αποστείλει ώστε να ολοκληρωθεί η μετακινηση του στον Ηρακλή.Ο 28χρονος αμυντικός έχει σκεφτεί σοβαρά την πρόταση του Ηρακλή και θεωρεί ότι είναι εξαιρετική, ευκαιρία για τον ίδιο να έρθει ξανά στην Ευρώπη. Οι αποδοχές που του προσφέρονται είναι πολύ καλές και ταυτόχρονα θα έχει την δυνατότητα να δείξει ξανά τις ικανότητες του. Η δεδομένη συμφωνία του Ηρακλή με τον Βικτοράς Γιάκομπ θα λάβει “σάρκα και οστά” σήμερα επισήμως, με την υπογραφή του συμβολαίου που θα “δένει” τις δύο πλευρές για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι “κυανόλευκοι” άλλωστε είχαν συμφωνήσει με τον Ρουμάνο πανύψηλο επιθετικό, τόσο όσον αφορά στις οικονομικές του απολαβές, όσο και στη διάρκεια του συμβολαίου.Από τη στιγμή που το ιατρικό τιμ του Ηρακλή “άναψε πράσινο φως”, ενεργοποιείται αυτή η συμφωνία, με τον Γιάκομπ να βάζει την υπογραφή του σήμερα στο διετές συμβόλαιο και να αποτελεί επισήμως την τέταρτη κίνηση μετά τους Ντίκα, Πιλότο και Τουμά και Τετάρτη ο Μιλάνο αφού περάσει πρώτα τις ιατρικές εξετάσεις.Εβδομάδα και αποχωρήσεων θα είναι αυτή που μπήκαμε καθώς αναμένονται πολλές συζητήσεις.Η επίσημη «πρώτη» του Ηρακλή είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιουλίου, αλλά για κάποιους παίκτες η προετοιμασία ξεκινά από σήμερα και ο λόγος είναι πως τα εργομετρικά τους βρέθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα στον έλεγχο που έγινε με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους Παπαζαχαρία, Επστάιν, Παπαστεριανό, Φούφουλα, Περπερίδη και Σαρακατσάνο. Μαζί τους θα είναι και ο νεοαποκτηθείς Ιάκομπ. Από την ΠΑΕ εξετάζουν κάποιες λεπτομέρειες πριν αποφασίσουν να ολοκληρώσουν την μεταγραφή ενός περιφερειακού επιθετικού ποδοσφαιριστή με σπουδαίο βιογραφικό και το όνομα του θα προκαλέσει αίσθηση.Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα δώσει ο Ηρακλής στο διάστημα παραμονής της ομάδας στο Μπολζάνο της Ιταλίας για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομάδες κυρίως από το Καμπιονάτο, ενώ στο σύνολό τους θα είναι πιο ισχυρές από αυτές που θα αντιμετωπίσουν οι «κυανόλευκοι» στην Αυστρία. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των παικτών (που προέρχονται κυρίως από την ομάδα Νέων) που θα παραχωρηθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες.



    Ψίθυροι-Ψίθυροι

    *Προτάσεις από Κέρκυρα-Παναχαϊκή έχει ο Φούφουλας και αναμένονται και άλλοι στο κόλπο για την απόκτηση του.

    *Αμα επέλθει συμφωνία με Χάρτλευ-Λέκι θα πρόκειται για κινήσεις εξαιρετικές.Ο Λέκι θέλει να αποδήξει πολλά πράγματα.Οσο για τον Χάρτλευ,ένας ακόμα αρχηγός σε άλλη γραμμή.Ενας είναι ο Κατσαμπής αν προστεθεί ο Χάρτλευ θα είναι στο κέντρο ένας ακόμα ''αρχηγός.Στην επίθεση υπάρχει ο Ντίκα και περιμένει τη μεταγραφή έκπληξη...


    *Στις 19:30 στο Καυτατζογλειο 6 Ιουλίου η ''πρώτη'' προπόνηση της ομάδας.

    *Ωρα αποδεσμεύσεων είναι η εβδομάδα με τον ερχομό μάνατζερ για συζητήσεις.

    *Προτάθηκε ο Γκαγκαλούδης στο μπάσκετ.Ακόμα δεν υπάρχει κάποια κρούση.Σε αναμονή ο κόσμος για τις μεταγραφές...

    Πρόβλημα υγείας ο Πεντράθα, αποχωρεί απο τον Πανσερραϊκό

    Ενα σοβαρό πρόβλημα υγείας του Ισπανού προπονητή Ανχελ Πεντράθα, τον οδηγεί πρός την πόρτα της εξόδου. Πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός του Πανσερραϊκού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, που δεν του επιτρέπει να εργαστεί στην Ελλάδα. Οι εξελίξεις ειναι ραγδαίες και ο Πανσερραϊκός ψάχνει τον αντικαταστάτη του.

    Βρήκε τον "νέο Κουτσιανικούλη" ο Εργοτέλης


    Κώτσιος και Ογκουνσότο σε φάση από το παιχνίδι Λάρισα-Εργοτέλης Τον παίκτη που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βασίλη Κουτσιανικούλη και θα απασχολήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο βρήκε ο Εργοτέλης. Πρόκειται για τον 18χρονο Κώστα Τεγούση, ο οποίος αγωνίζονταν στον Ακαρνανικό Φυτειών στο περιφερειακό πρωτάθλημα και αναμένεται να αποκτηθεί. Πρόκειται για τον 18χρονο Κώστα Τεγούση, ο οποίος αγωνίζονταν στον Ακαρνανικό Φυτειών στο περιφερειακό πρωτάθλημα και αναμένεται να αποκτηθεί.

    Μάλιστα η ομάδα του Ηρακλείου φαίνεται ότι κερδίζει στο... νήμα κι άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη, όπως ο Αρης, ο Πανιώνιος, αλλά και ο ΟΦΗ.

    Ο Τεγούσης λογικά θα δωθεί δανεικός στον Πλατανιά, προκειμένου να αγωνιστεί ένα χρόνο στην Γ' Εθνική και στην συνέχεια θα μετακομίσει στον Εργοτέλη. Προπονητής στον Πλατανιά είναι ο Χρήστος Βασιλείου, ο οποίος γνωρίζει τον παίκτη από το Αγρίνιο, κοινό τόπο καταγωγής και των δύο τους.

    25 χρόνια για το «φονικό» της Λούτσας

    loutsa.jpgΜε ποινή κάθειρξης από 12-25 χρόνια τιμωρήθηκαν τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού για το φονικό έξω από καφετέρια της Αρτέμιδας τον Ιανούαριο του 2008 μετά από αναμέτρηση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά του οπαδού του Ολυμπιακού Θεόφιλου Σταυράκη.



    Παράλληλα ο Α. Κολυδέρης σύμφωνα με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστήριυ Αθηνών ο Κολυδέρης κρίθηκε ένοχος απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Μπακανδρίτσου. Επιπλέον σε κάθειρξη 18 ετών τιμωρήθηκε ως συνεργός ο Π. Κουκουλάς και με ποινή 12 ετών ο Ε. Κολιός για την ίδια κατηγορία.

    Στην απολογία του ο Α. Κολυδέρης είπε « Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Ήταν μια ατυχής στιγμή. Ζητώ συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του παιδιού που σκοτώθηκε». Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο έντιμο βίο του Κολυδέρου ενώ απορρίφθηκε το αίτημα των άλλων δύο κατηγορουμένων ώστε να έχει η έφεση ανασταλτικό χαρακτήρα.

    Κατά τις απολογίες τους οι τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ υποστήριξαν ότι ο Κολυβέρης χτυπήθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

    Η οικογένεια Σταυράκη θα ζητήσει από την εισαγγελία να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «Οι Α. Κολυβέρης και Π.Κουκουλάς αποφάσισαν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που επέτρεπε την ελεύθερη σκέψη να αναζητήσουν οπαδούς του Ολυμπιακού., να δημιουργήσουν έντονο επεισόδιο και να τους θανατώσουν ή έστω αποδέχτηκαν τον βάσιμο κίνδυνο του θανατηφόρου αποτελέσματος των ενεργειών τους. Αποφάσισαν να μεταβούν στην Αρτέμιδα όπου γνώριζαν ότι στις καφετέριες συχνάζουν οπαδοί του Ολυμπιακού και ζήτησαν από τον Ε. Κολιό να τους μεταφέρει από την Ραφήνα στην Αρτέμιδα.

    Ανακοίνωσε Νουόκο ο Πανθρακικός


    Ο Οντοτσούκου Νουόκο Μία ακόμα μεταγραφή ανακοίνωσε ο Πανθρακικός. Συγκεκριμένα η ομάδα της Κομοτηνής, ενέταξε στο δυναμικό της τον Νιγηριανό, διεθνή με την Εθνική... Μάλτας, Οντοτσούκου Νουόκο, ο οποίος και έχει αγωνιστεί στην Πορτογαλία, στην Βραιλία και την Αγγλία, αλλά φυσικά και την Μάλτα.

    Η ανακοίνωση της ομάδας, αναφέρει: "Την έκτη του μεταγραφή ανακοινώνει ο Πανθρακικός. Η ομάδα της Κομοτηνής συμφώνησε για συμβόλαιο τριών ετών με τον Νηγιριανής καταγωγής 24χρονο μεσο-επιθετικό διεθνή με την Εθνική ομάδα της Μάλτας Ουντοτσούκου Νουόκο (9 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της Μάλτας).

    Ο Νουόκο αγωνίστηκε στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη Λεϊσόες 2007-2008, ενώ παλαιότερα σε ομάδες της Μάλτας (Μόστα, Χιμπέρνιανς, Μάρσαξλοκ). Ακολούθησε το πέρασμά του από τη Αγγλική Ρίντινγκ το 2008. Το 2009 αγωνίστηκε και στην Βραζιλιάνικη Ναούτικο όπου και έμεινε ελεύθερος τον Απρίλιο. Από Δευτέρα αναμένεται να περάσει ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο".

    Λαπόρτα: "Τεράστια πρόταση από Σίτι σε Ετό"


    Λαπόρτα και Ινγκλα μπροστά από την κάλπη Ο Λαπόρτα δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλονίας ότι ο Ετό έχει δεχθεί μια τεράστια οικονομική πρόταση από τη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία αν αποδεχθεί θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον κόσμο. Ο πρόεδρος της Μπάρτσα σήκωσε τα χέρια ψηλά.

    "Του έχει γίνει μία αστρονομική προσφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι, που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον κόσμο. Είναι ξεκάθαρο ότι η προσφορά αυτή είναι τερατώδης. Θέλει να μείνει στη Μπαρτσελόνα, αλλά σε μία τέτοια πρόταση πως είναι δυνατόν να πεις όχι.

    Εάν ο Ετό αποδεχτεί αυτή την πρόταση θα πρέπει να βρούμε τον αντικαταστάτη του", είπε ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα, που θα πρέπει να απαντήσει στην πρόταση των 30.000.000 ευρώ που έχει καταθέσει η αγγλική ομάδα στην πρωταθλήτρια Ευρώ

    Ειπε..........................

    "Ισως πικράνω τους αγαπημένους μου φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια μεγάλη μεταγραφή. Ο Σισέ θα κάνει πάταγο στην Ελλάδα"

    Κριστάν Καρεμπέ

    (Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού στο Sport.gr

    «Ήρθα για πρωτάθλημα»

    luk.jpgO Mίλαν Λούκατς βρίσκεται στην Αθήνα από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώστε να δώσει το παρών στην αυριανή πρώτη της ΑΕΚ. Ο Σέρβος πορτιέρο κατά την άφιξη του έκανε λόγο για όνειρο που έγινε πραγματικότητα ενώ αναφέρθηκε και στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.


    «Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα, είμαι πολύ χαρούμενος. Έρχομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα με υπέροχο κόσμο και λαμπρή ιστορία» είπε αρχικά συνέχισε: « Σίγουρα ένας από τους λόγους που ήρθα είναι και ο Ντούσαν Μάγεβιτς. Ελπίζω και εύχομαι να πάρουμε το πρωτάθλημα».

    Άγιε μου Γιώργη σώσε με...

    _mg_1398.jpgΤο τουρνουά της Νάξου, αποτελεί πλέον παρελθόν, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε με τις φωτογραφίες που αξιζουν περισσότερες από 1.000 λέξεις να σας κάνουμε να το θυμάστε για καιρό... Για ακόμα μία φορά η παραλία του Αγίου Γεωργίου γέμισε με κορμιά... θανατηφόρα και αν την πρώτη είχαμε γράψει «Νάξος και τα μυαλά στα κάγκελα», τώρα επικαλούμαστε την βοήθεια του Αγίου για να μην έχουμε πρόβλημα με την καρδιά μας....



    dila.jpgΧωρίς σκέψη ακολουθούμε την διαφήμιση και λέμε πως όντως είναι φροντίδα που αξίζει!!!




    kalitero_sto_telos.jpg






    Και το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος... Άντε μέχρι την Καβάλα και την Κεραμωτή καλή ανάγνωση!!!

    Επίθεση Σκολάρι σε Ντρογκμπά, Τσεχ, Μπάλακ


    Ο Φελίπε Σκολάρι από προπόνηση της Τσέλσι Επίθεση σε τρεις παίκτες της Τσέλσι εξαπέλυσε ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, θεωρώντας τους, εμμέσως πλην σαφώς, ως υπαίτιους για το σύντομο πέρασμά του από τον πάγκο των Λονδρέζων. Στην ιστοσελίδα της FIFA υπάρχουν δηλώσεις του νυν τεχνικού της Μπουνιοντκόρ του Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με τις οποίες οι Ντρογκμπά, Μπάλακ και Τσεχ "...δεν δέχονταν τις εντολές μου και τις προπονητικές μου μεθόδους".

    "Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του ποδοσφαίρου αυτή την περίοδο είναι οι παίκτες. Ο προπονητής, στα περισσότερα ευρωπαϊκά κλαμπ, δεν έχει τη δύναμη να αντιπαρατεθεί μαζί τους. Συνήθως αυτοί που απολύονται είναι οι προπονητές. Οι βασικοί παίκτες το γνωρίζουν, ήδη, αυτό. Αυτό ήταν το πρόβλημά μου στην Τσέλσι. Ο Ντογκμπά, ο Μπάλακ και ο Τσεχ δεν δέχονταν τις εντολές μου και τις προπονητικές μου μεθόδους", τόνισε ο Σκολάρι, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο.

    "Ο Κακά είναι ένας παράξενος παίκτης για ό,τι κάνει εντός κι εκτός του γηπέδου. Θα μπορούσα να τον παρομοιάσω με περίεργο διαμάντι. Παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει πολλά χρήματα και δόξα εξακολουθεί να τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο σαν νεαρός. Είμαι βέβαιος ότι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο θα συνεργαστούν άψογα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θεωρώ ότι θα γίνουν δύο καλοί φίλοι".

    Ανατροπή και τίτλος για τη Βραζιλία


    Δύο γκολ πέτυχε ο Λουίς Φαμπιάνο στον τελικό Η Βραζιλία νίκησε 3-2 τις ΗΠΑ στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, και κατέκτησε το τρόπαιο. Οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο, με τέρματα των Ντέμπσεϊ (10') και Ντόνοβαν (27'), αλλά οι Βραζιλιάνοι γύρισαν το σκορ με δύο γκολ του Λουίς Φαμπιάνο (46', 74') και ένα του Λούσιο (84').

    Με εκπληκτική αμυντική λειτουργία και δεμένη τη μεσαία γραμμή, το αουτσάιντερ της διοργάνωσης πέτυχε τον αιφνιδιασμό μόλις στο 10ο λεπτό, όταν ο Ντέμπσεϊ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με σουτ άνοιξε το σκορ. Η Βραζιλία προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Τιμ Χάουαρντ κράτησε την εστία του ανέπαφη με εξαιρετικές αποκρούσεις, όπως στο 13' σε σουτ του Ρουμπίνο και στο 25' σε «κεραυνό» του Φελίπε Μέλο. Και όσο οι παίκτες του Ντούνγκα προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, στο 27' και σε μια ξαφνική και υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντόνοβαν διπλασίασε τα τέρματα και έδωσε ένα σαφές προβάδισμα στην ομάδα των ΗΠΑ.

    Η Βραζιλία ευτύχησε να μπει και πάλι μέσα στο παιχνίδι με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Στο 46' ο Λουίς Φαμπιάνο γύρισε το σώμα του και με σουτ μείωσε σε 2-1. Ηταν επόμενο στη συνέχεια οι Βραζιλιάνοι να κλείσουν την αμερικανική ομάδα στο μισό γήπεδο. Στο 61' και σε σέντρα του Ρομπίνιο, ο Κακά έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα φάνηκε να περνά τη γραμμή, αλλά ο Χάουαρντ με τη βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε και ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 71' ο Λουίς Φαμπιάνο βρέθηκε απέναντι στον Χάουαρντ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και στο 74' ήρθε η ισοφάριση με τον ίδιο παίκτη, έστω και με περιπετειώδη τρόπο. Ο Κακά γύρισε την μπάλα, ο Ρομπίνιο από κοντά την έστειλε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λουίς Φαμπιάνο ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 2-2.

    Η ολική ανατροπή ήρθε στο 84' με τον αρχηγό. Ο Ελάνο εκτέλεσε κόρνερ και ο Λούσιο με κεφαλιά έκανε το 3-2 και έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του.

    Ο τελικός ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Καμερουνέζου άσου Μαρκ Βιβιέν Φοέ και πριν την έναρξη ο γιός του έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο για τον αδικοχαμένο πατέρα του.

    Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

    Κίτρινες: Μποκανέγκρα - Φελίπε Μέλο, Αντρέ Σάντος, Λούσιο

    ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ) : Χάουαρντ, Σπέκτορ, ΝτεΜέριτ, Ονιέβου, Μποκανέγκρα, Ντέμπσεϊ, Φαιλχάμπερ (75' Κλέσταν), Κλαρκ ( 87' Κάσεϊ), Ντέιβις, Ντόνοβαν, ’λτιντορ (75' Μπορστάιν).

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντόυνγκα) : Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Λουϊζάο, Αντρέ Σάντος (65' Ντάνι Aλβες), Φελίπε Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ραμίρες (65' Ελάνο), Ρομπίνιο,Κακά, Λουΐς Φαμπιάνο.

    Κοιτάζει Σεβαντόν ο Αρης


    Ο Χαβιέ Σεβαντόν Μια ακόμη μεταγραφή εξίσου εντυπωσιακή με τις προηγούμενες αναζητούν στον Αρη. Στην... επιφάνεια το όνομα του Ουρουγουανού, Χαβιέ Σεβαντόν (Σεβίλλη), ο οποίος φέρεται να έχει προταθεί. Ένα απρόοπτο πρόβλημα ανέβαλλε την προγραμματισμένη για άφιξη του Ίαν Ντέιλι. Έτσι ο Ιρλανδός αναμένεται τη Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον Κρίστιαν Νασούτι και θα παρουσιαστούν αμφότεροι την Τρίτη.

    Χιλιάδες κόσμος αναμένεται να δώσει το παρών στην "πρώτη", στις 19:30, την ερχόμενη Τετάρτη και με την παρουσία του να δώσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο το έναυσμα για μια προσπάθεια.

    Οι μεταγραφές και η αλλαγή στη διοίκηση αποτελούν ισχυρά κίνητρα για να τους φέρουν αρκετό κόσμο στο "Κλεάνθης Βικελίδης", την ερχόμενη Τετάρτη.

    Ετοιμάζει βόμβα με Οουεν;


    Δεν κοιτάζει πίσω ο Οουεν Τον Μάικλ Οουεν έχει βάλει στο στόχαστρο του ο Ολυμπιακός, όπως αναφέρει η εφημερίδα "sportday" σε δημοσίευμα της. Ο Αγγλος άσος θα είναι η απάντηση των "ερυθρόλευκων" στην μεταγραφή του Σισέ και παράλληλα θα ανεβάσει ένα επίπεδο πάνω την επιθετική γραμμή της ομάδας.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε γραφείο μάνατζερ της Αγγλίας ακούστηκε ότι ο διεθνής Αγγλος είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό. Ο Μάικλ Οουεν έχει μείνει ελεύθερος από τη Νιουκάστλ, η οποία υποβιβάστηκε και ψάχνει το νέο σταθμό της καριέρας του.

    Πάντως για τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και οι Χαλ, Εβερτον.

    1 μήνας λειτουργίας

    Το blog μας έκλεισε ήδη 1 μήνα ζωής ! Η ανταπόκρισή σας ήταν πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό!

    Μετά τιμής,
    Στέλιος Γελαστός