Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ανατροπή και τίτλος για τη Βραζιλία


Δύο γκολ πέτυχε ο Λουίς Φαμπιάνο στον τελικό Η Βραζιλία νίκησε 3-2 τις ΗΠΑ στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, και κατέκτησε το τρόπαιο. Οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο, με τέρματα των Ντέμπσεϊ (10') και Ντόνοβαν (27'), αλλά οι Βραζιλιάνοι γύρισαν το σκορ με δύο γκολ του Λουίς Φαμπιάνο (46', 74') και ένα του Λούσιο (84').

Με εκπληκτική αμυντική λειτουργία και δεμένη τη μεσαία γραμμή, το αουτσάιντερ της διοργάνωσης πέτυχε τον αιφνιδιασμό μόλις στο 10ο λεπτό, όταν ο Ντέμπσεϊ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με σουτ άνοιξε το σκορ. Η Βραζιλία προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Τιμ Χάουαρντ κράτησε την εστία του ανέπαφη με εξαιρετικές αποκρούσεις, όπως στο 13' σε σουτ του Ρουμπίνο και στο 25' σε «κεραυνό» του Φελίπε Μέλο. Και όσο οι παίκτες του Ντούνγκα προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, στο 27' και σε μια ξαφνική και υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντόνοβαν διπλασίασε τα τέρματα και έδωσε ένα σαφές προβάδισμα στην ομάδα των ΗΠΑ.

Η Βραζιλία ευτύχησε να μπει και πάλι μέσα στο παιχνίδι με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Στο 46' ο Λουίς Φαμπιάνο γύρισε το σώμα του και με σουτ μείωσε σε 2-1. Ηταν επόμενο στη συνέχεια οι Βραζιλιάνοι να κλείσουν την αμερικανική ομάδα στο μισό γήπεδο. Στο 61' και σε σέντρα του Ρομπίνιο, ο Κακά έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα φάνηκε να περνά τη γραμμή, αλλά ο Χάουαρντ με τη βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε και ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 71' ο Λουίς Φαμπιάνο βρέθηκε απέναντι στον Χάουαρντ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και στο 74' ήρθε η ισοφάριση με τον ίδιο παίκτη, έστω και με περιπετειώδη τρόπο. Ο Κακά γύρισε την μπάλα, ο Ρομπίνιο από κοντά την έστειλε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λουίς Φαμπιάνο ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 84' με τον αρχηγό. Ο Ελάνο εκτέλεσε κόρνερ και ο Λούσιο με κεφαλιά έκανε το 3-2 και έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ο τελικός ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Καμερουνέζου άσου Μαρκ Βιβιέν Φοέ και πριν την έναρξη ο γιός του έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο για τον αδικοχαμένο πατέρα του.

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Μποκανέγκρα - Φελίπε Μέλο, Αντρέ Σάντος, Λούσιο

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ) : Χάουαρντ, Σπέκτορ, ΝτεΜέριτ, Ονιέβου, Μποκανέγκρα, Ντέμπσεϊ, Φαιλχάμπερ (75' Κλέσταν), Κλαρκ ( 87' Κάσεϊ), Ντέιβις, Ντόνοβαν, ’λτιντορ (75' Μπορστάιν).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντόυνγκα) : Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Λουϊζάο, Αντρέ Σάντος (65' Ντάνι Aλβες), Φελίπε Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ραμίρες (65' Ελάνο), Ρομπίνιο,Κακά, Λουΐς Φαμπιάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: