Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Κανείς ανάμεσα σε εμάς και ε-ΣΕΝΑ!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει (και υπενθυμίζει) για τον ασύγκριτο και μοναδικό Αϊρτόν Σένα. Ο Αϊρτόν Σένα ήταν ο μεγαλύτερος πιλότος που έτρεξε ποτέ στις πίστες. Ο Βραζιλιάνος δεν πήρε τους περισσότερους τίτλους από οποιονδήποτε άλλον όπως ο Σουμάχερ, ούτε βεβαίως ήταν (κι εκείνος) το καλύτερο παιδί την ώρα που καθόταν στο στενό κόκπιτ του μονοθεσίου.
Αυτά που έκανε, όμως, με το τιμόνι στα χέρια τις εποχές που τα αυτοκίνητα δεν ήταν πύραυλοι με «αυτόματο πιλότο», αλλά ήθελαν δεξιοτεχνία, μαεστρία και οδηγικό μπρίο, δεν έχουν επαναληφθεί. Ούτε από τον Γερμανό, ούτε από τον Μάνσελ, ούτε από τον «αιώνιο εχθρό» Προστ, ούτε (πολύ περισσότερο) από τον Μίκα Χάκινεν και τους νεότερους Αλόνσο, Φέτελ, Χάμιλτον, Ραϊκόνεν.
Ο Βραζιλιάνος ήταν ο καλύτερος. Από τον τρόπο σκέψης και συγκέντρωσης πίσω από το τιμόνι, μέχρι το ζύγισμα του μονοθεσίου και την τοποθέτηση των τεσσάρων τροχών στην είσοδο και την έξοδο της στροφής. Εξαίρεση στον κανόνα, η καταραμένη Πρωτομαγιά του '94 που η Γουίλιαμς δεν έστριψε ποτέ, καρφώθηκε στον τοίχο και Aϊρτόν πέρασε στην αιωνιότητα.
Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1960 στο Σάο Πάολο και η Google τον τιμά με το doodle της ημέρας. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει για τον μεγάλο αυτό πιλότο.
Κι από 'δω τι άλλο να πούμε για την προσωπική και αγωνιστική ζωή του Βραζιλιάνου;
Μάλλον τίποτα, γι' αυτό επαναφέρω ένα κείμενο από την 8η Νοεμβρίου του 2012. Μια μέρα πριν, το γαλλικό ινστιτούτο Αθηνών είχε παρουσιάσει τη νέα ταινία-ντοκιμαντέρ για τον θρύλο της πίστας και της Φόρμουλα 1.
Σας μεταφέρω τις εικόνες:
«Κανείς δεν θα μπει ανάμεσα σε εμένα και το Θεό» έχει πει -σε ελεύθερη μετάφραση- ο μεγάλος Αϊρτόν Σένα, φράση χαραγμένη στο μυαλό των θαυμαστών του και στην επιγραφή πάνω από την τελευταία του κατοικία. Αν θέλαμε να δώσουμε μια απάντηση σ' αυτή την τόσο απόλυτη θέση, θα μπορούσαμε να πούμε «κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σ' ε-Σένα και σ' όλους εμάς».
Τετάρτη βράδυ και ρίχνει... καρέκλες. Παρόλα αυτά, οι πολυθρόνες στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου είναι πλημμυρισμένες από κόσμο, όπως και οι δρόμοι της Αθήνας, ειδικά γύρω από τη Βουλή.
Μια επιπλέον «απόδειξη» πόσο σπουδαίος ήταν ο Βραζιλιάνος. Τόσο, που ώρες-ώρες σε έκανε να πιστεύεις αυτό που είπε μετά από μια μεγάλη του νίκη, ότι οραματίστηκε το Θεό, ότι μίλησε μαζί του. Μιλούσε συνέχεια για τη “σχέση” του με την ύψιστη δύναμη. Σε τέτοιο σημείο που ο ορκισμένος εχθρός του, Αλέν Προστ, στην κορύφωση της κόντρας τους, απαξίωσε διακριτικά.
Η σχέση του Βραζιλιάνου με τον Γάλλο ήταν εκείνη που κυριάρχησε στο ντοκιμαντέρ που μας προσέφερε το Γαλλικό Ινστιτούτο με το Βρετανικό Συμβούλιο. Δικαίως. Σκεφτείτε μια κόντρα Πελέ-Μαραντόνα στο ποδόσφαιρο, Τζόρνταν-Μάτζικ στο μπάσκετ, McLaren-Ferrari στις πίστες, τον τόπο του εγκλήματος...
Η αρχή έγινε από την ανάδειξη του φυσικού ταλέντου του Σένα στα καρτ και στη συνέχεια περάσαμε στην Ευρώπη και στη μεταγραφή του στην Toleman, το 1984. Μια μικρή ομάδα που μόνο ένας πιλότος σαν αυτόν μπορούσε να ανεβάσει στο βάθρο. Οι εικόνες από την κάμερα μέσα στο αυτοκίνητο, μιλάνε μόνες τους. Η οδήγηση είναι “αντρική”, οι ταχύτητες αλλάζουν χειροκίνητα και ο οδηγός δεν εκτελεί όπως τώρα, είναι εκείνος που δίνει τις εντολές.
Η πρόταση από μια ομάδα σαν τη Λότους έμοιαζε με στημένο παιχνίδι. Η βρετανική ομάδα μπορούσε να του δώσει νίκες κι εκείνος τις πήρε. Αρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του σε ρυθμούς... Formula 1. Με το δεξί πόδι κολλημένο στο πάτωμα, τη συγκέντρωσή του πριν την εκκίνηση να θυμίζει ομαδικό προσκύνημα στη Μέκκα και τις ικανότητές του να ξεπερνούν ακόμη κι αυτές τις δυνατότητες του μονοθεσίου που του ετοίμαζαν οι μηχανικοί του.
Τα στιγμιότυπα, φυσικά, εναλλάσσονται. Από τις πίστες και τις αγωνίες, στις προσωπικές στιγμές με την οικογένεια και από εκεί πίσω στην προετοιμασία του αγώνα, αλλά και στη Βραζιλία που λάτρευε και λατρευόταν όλο και πιο πολύ, Κυριακή με την Κυριακή. Ο Σένα άρχισε να αποκτά φήμη και αίγλη... σελεσάο, Εθνικής Βραζιλίας του '70. Γινόταν διέξοδος από τη φτώχεια και τα βάσανα του λαού και κυρίως των παιδιών που τόσο αγαπούσε. Είναι γνωστό, αλλά θα το ξαναπούμε. Το ίδρυμα «Αϊρτόν Σένα» βοήθησε περισσότερα από 12 εκατομμύρια μη προνομιούχα παιδιά της Βραζιλίας να πάνε στο σχολείο, να πάρουν τα βασικά για τη μετέπειτα πορεία τους.
Οι επιτυχίες δεν θα σταματήσουν στα σιρκουί, θα επεκταθούν και στις αιθέριες υπάρξεις. Δεν θα τη "δει" ποτέ Δον Ζουάν, διότι είναι βαθιά θρησκευόμενος κι αυτό θα παίξει το ρόλο του στις σχέσεις που θα αναπτύξει με τις συντρόφους του. Το “βλέμμα” του και το μυαλό του δεν μπορούσε να προσπεράσει τη μεγάλη του αγάπη, τους αγώνες ταχύτητας. Ηξερε και ένιωθε ότι ήταν φτιαγμένος γι' αυτή τη δουλειά. Οντας παιδί πλούσιας οικογένειας, θα μπορούσε να γίνει ο Νο 1 πλέι μπόι της Βραζιλίας και να... καρναβαλίζεται.
Οχι, εκείνος ήθελε απλά να είναι γρήγορος και να γίνεται πιο γρήγορος από τον εαυτό του. Οι εμφανίσεις με τη Λότους θα φέρουν το μεγάλο έρωτα. ΜcLaren και Αλέν Προστ. Ερωτας με τα όλα του. Από το βαθύ κόκκινο στην απόσχιση και το αντίο του Γάλλου από τη βρετανική ομάδα.
Αρχικά όλα ήταν ειδυλλιακά. Ο Προστ, όμως, βαθιά μέσα του έτρεμε. Ηταν πανέξυπνος ο κύριος καθηγητής και όπως υπολόγιζε ακόμη και την τελευταία σταγόνα από τη βενζίνη στο ρεζερβουάρ του, έτσι υπολόγισε και την εξέλιξη της σχέσης του με τον τιμ μέιτ του. Ο οποίος αποδείχθηκε όχι συμπαίκτης, αλλά ο μεγαλύτερος αντίπαλος, όπως δηλαδή συμβαίνει σε μια ομάδα F1 που... σέβεται τον εαυτό της.
Ο Σένα αρχίζει να δείχνει την υπεροχή του και ειδικά στο βρεγμένο “χορεύει”. Παρόλα αυτά, δεν παίρνει τον τίτλο από μια αμφιλεγόμενη απόφαση, που ο ίδιος δεν μπορεί να ξεπεράσει. Θεωρεί ότι του γίνεται πόλεμος και πως να του φύγουν τα ζιζάνια από τη στιγμή που το κουμάντο στο άθλημα το κάνει ένας Γάλλος, πολύ καλός φίλος του εχθρού Προστ, ο Μπαλέστρ.
Τηλεσχολιαστές από όλα τα μεγάλα δίκτυα του πλανήτη που ασχολούνται με το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα επί γης, θυμούνται και διηγούνται. Το ίδιο και ο δαιμόνιος Ρον Ντένις, ο ιθύνων νους της ομάδας, που τότε ακόμη είχε λίγα... μαλλιά.
Το σκηνικό έχει μεταφερθεί στην Ιαπωνία που ευτύχησε να ζήσει μαγικές στιγμές με τους δύο μεγάλους αντιπάλους να κάνουν τα πάντα για να υπονομεύσει ο ένας τον άλλο, με όσο πιο μαεστρικό και καμουφλαρισμένο τρόπο γίνεται. Τη μία χρονιά παίρνει την κούπα ο Προστ, την άλλη ο Σένα, έπειτα από εκείνα τα επικά και ιστορικά “τροχαία” που είχαν μεταξύ τους.
Από τον Τζάκι Στιούαρτ “κατηγορήθηκε” σε ένα τετ α τετ πρωταθλητών ότι έχει πιο πολλά ατυχήματα με αντιπάλους από όλους τους άλλους μαζί. «Ησουν οδηγός και ξέρεις» θα του πει. «Τρέχεις μόνο για να είσαι πρώτος, τίποτα άλλο» θα συνεχίσει εκνευρισμένος ο Αϊρτόν.
Τα βέλη που εκτοξεύουν πια, Σένα και Προστ, έχουν εξελιχθεί σε προσωπική μονομαχία μέσα και έξω από τις πίστες, με το μετέπειτα αφεντικό του αθλήματος, Μπέρνι Εκλεστοουν, να κάνει παιχνίδι με τα media και να την εκμεταλλεύεται στο έπακρο.
Οι δύο αντίπαλοι είναι “σφηνωμένοι” στην αντιπαράθεση, όπως το κορμί τους στο ασφυκτικό κέλυφος του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ο Σένα προσπαθεί να ηρεμεί λίγες μέρες το καλοκαίρι στην ύπαιθρο και στις παραλίες της Βραζιλίας με το ταχύπλοο και τον ανιψιό του παραδίπλα. Οι κάμερες μεταφέρονται στο σπίτι της οικογένειας, στην έπαυλη, και δείχνουν έναν ανέμελο Σένα με σορτσάκι και γυμνό από τη μέση και πάνω, ο οποίος όμως «συλλαμβάνεται» σε διάφορες στιγμές να έχει ανεβάσει στροφές στο μυαλό και να σκέφτεται τον επόμενο αγώνα που «είναι κάτι καινούριο, σα να έρχεται μια νέα ζωή» όπως είπε κάποια φορά στη σύντομη ζωή του και αναφέρεται στο βιβλίο “Ayrton Senna, adeus”.
Στο ντοκιμαντέρ-ταινία «έρχεται» το αντίο του Προστ για τη Ferrari και μετά για την ηλεκτρονική Williams, με την οποία θα είναι ασυναγώνιστος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα βάλει όρο να μην προσληφθεί επί των ημερών του ο Βραζιλιάνος. Ειρωνεία; Ο Γάλλος δεν ήθελε τον Σένα στο αυτοκίνητο που θα γίνει ένα χρόνο μετά το φέρετρο του Βραζιλιάνου.
Είναι 1994 και ο Σένα έχει κάνει τη μεγάλη μεταγραφή. Φεύγει από τη McLaren που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ομάδα του Φρανκ Γουίλιαμς και ενσωματώνεται σε ένα κόκπιτ που ποτέ δεν θα τιθασεύσει. Κάτι οι τεχνολογικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής και η επαναφορά των τεχνικών προδιαγραφών στη... γη, ώστε να μη χαθούν οι “φτωχές” ομάδες, κάτι η αδυναμία των μηχανικών του να αξιοποιήσουν την εξωπραγματική αίσθηση που διαθέτει, αναφορικά με τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, θα τον αφήσουν πίσω.
Η χρονιά δεν θα ξεκινήσει καλά, ώσπου φτάνει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Η Williams ποντάρει πολλά στο γκραν πρι της Ιμολα και η κάμερα πάει στον Σένα ο οποίος δηλώνει «η χρονιά τώρα ξεκινάει για εμάς, από εδώ». Που να ξέρει ότι λίγες ώρες μετά εκεί έξω, δεν θα έκανε επανεκκίνηση, αλλά θα τελείωνε η ζωή του.
Ο φακός της παρακάμερας τον ακολουθεί παντού. Ολοι αγωνιούν για το τι θα κάνει ο ίδιος και η ομάδα του. Εκείνος για πρώτη φορά, δεν χαμογελά. Είναι βυθισμένος στις σκέψεις του. Λες και το 'νιωθε ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι θα συμβεί. Στην ασυνήθιστα “αρνητική” εικόνα που εκπέμπει, προστίθεται το θανατηφόρο ατύχημα συναδέλφου του στα δοκιμαστικά. Δακρύζει και δεν αντέχει, πάει κοντά να δει τι έχει γίνει.
Η κάμερα τον πιάνει σκυμμένο και λυπημένο, σχεδόν απογοητευμένο. Σα να θέλει να περάσει στην ιστορία γρήγορα αυτό το αγωνιστικό τριήμερο. Στα επίσημα δοκιμαστικά όλα πηγαίνουν καλά και παίρνει την πολ ποζίσιον. Πίσω του ο Σουμάχερ. Ο Σένα φεύγει καλά, ο Γερμανός τον ακολουθεί και τα στιγμιότυπα έρχονται “απευθείας” από το αμάξι του Βραζιλιάνου.
Η κάμερα έχει τοποθετηθεί πάνω από το κεφάλι του και οι διπλανοί και παραδιπλανοί στην αίθουσα που παρακολουθούμε την ταινία, αρχίζουν και σφίγγονται. Ξέρουν τι θα επακολουθήσει και οι γυναίκες βάζουν το χέρι μπροστά στο στόμα.
Η κάμερα “φεύγει” από το μονοθέσιο και παίρνει θέση μπροστά του, λες και έχει διαβάσει το σενάριο. Στημένη στην Ταμπουρέλο, την καταραμένη στροφή, αποτυπώνει το τραγικότερο δυστύχημα στην ιστορία του αθλήματος.
Η Williams δεν στρίβει ποτέ, πέφτει στον τοίχο με αμέτρητα χιλιόμετρα και στη σκοτεινή αίθουσα ακούγεται η εκκωφαντική σιωπή από το σοκ. Τελικά ο θάνατος δεν σε πονάει λιγότερο, ακόμα κι αν τον περιμένεις. Ισα-ίσα, είναι πιο μαρτυρικός.
Τα πλάνα από το ελικόπτερο με το -περικυκλωμένο από τους διασώστες- άψυχο σώμα του Σένα και το κεφάλι του να έχει γείρει αριστερά, εγκλωβίζουν τον εγκέφαλο και αιχμαλωτίζουν τη μνήμη. Θυμηθείτε πόσα χρόνια έχουν περάσει. Τίποτα δεν άλλαξε στις αντιδράσεις του κοινού που χαμηλόφωνα και ψιθυριστά άρχιζε σιγά-σιγά να σχολιάζει τη στιγμή.
Το ελικόπτερο άφηνε μέτρα κάτω του την πίστα, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να φρενάρουν τα γκάζια του θανάτου. Το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στη Βραζιλία, μετέφερε στο χώρο αποσκευών το εθνικό πένθος που είδαμε στα επόμενα πλάνα.
Πλάνα που βούρκωναν τα μάτια. Ο Σένα έκανε δηλώσεις και “καπάκι” μεταφερόταν το σκεπασμένο από τη βραζιλιάνικη σημαία φέρετρό του. Ο Προστ μιλούσε γι' αυτόν, έτρεχε δίπλα του στην πίστα και αμέσως μετά τον “είχε” στους ώμους του. Η μάνα του τον ευχαριστούσε που υπήρξε τόσο καλός γιος και αστραπιαία κατέρρεε μπροστά του από τον πόνο. Ο πατέρας του τον αγκάλιαζε μέσα στο πάντοκ για τις επιδόσεις του και την “ίδια στιγμή” υποβασταζόμενος κοιτούσε χαμένος τη ζωή του να φεύγει. Η πολυαγαπημένη του αδελφή, τα ίδια, όπως και η σύντροφός του. Από την αγκαλιά που τον κρατούσε πάνω στη μηχανή όταν την πήγαινε βόλτα, τώρα άπλωνε το χέρι για να χαϊδέψει το μαύρο κουτί.
Οι τίτλοι τέλους έπεσαν, τα φώτα άναψαν και δεν άκουγες πολλά-πολλά. Εβλεπες κάτι αντιφατικό, τη θλίψη να συνοδεύεται από θαυμασμό, αλλά και από απορία γιατί να είναι αυτό το τέλος. Επειδή τον ήθελε ο Θεός, όσο κι εκείνος; Επειδή τα καλύτερα διαρκούν λίγο; Ή μήπως επειδή έπρεπε να μας αφήσει άναυδους ακόμη και με το αντίο του, όπως τότε που κέρδισε αγώνα με κολλημένο το κιβώτιο στην έκτη ταχύτητα;
Στο ερώτημα αν υπάρχει Θεός, για όλους εμάς -ας μην... ντρεπόμαστε- δόθηκε απάντηση. Στο ερώτημα “γιατί έφυγε έτσι;” δεν θα δοθεί ποτέ. Ενα ίχνος εξήγησης θα μπορούσε να είναι αυτό που επιθυμούσε ο ίδιος: «γρήγορα»...
Πηγή: gazzetta.gr

«Κάνει ΠΑΟΚτσάκια ο Πάμπλο»

garcia+flouri
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος συνδέσμου Αριδαίας, Μπάμπης Μηλόπουλος και μίλησε για την γιορτή που θα κάνει ο σύλλογος στην οποία θα τιμηθεί ο Πάμπλο Γκαρσία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπάμπης Μηλόπουλος:
Για την εκδήλωση:
“Είναι ο επετειακός μας χορός κάθε χρόνο. Φέτος έχουμε καλεσμένο τον Πάμπλο Γκαρσία και γιορτάζουμε τα 20 χρόνια μας. Γίνεται στο κέντρο “Δήμητρα”. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, με την ευκαιρία ανακαινίσαμε τον σύνδεσμο και ρωτάει πάρα πολύ κόσμος για την έλευση του Πάμπλο. Είναι τεράστιο γεγονός και όλα τα παιδιά που συνδέσμου είμαστε από το πρωί σε εγρήγορση σήμερα. ΤΑ παιδιά μέχρι 12 χρονών μπαίνουν δωρεάν στο χορό. Θέλουμε να φωτογραφηθούν με τον Πάμπλο γιατί έτσι κάνεις ΠΑΟΚτσάκια και πελάτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού πρωτάθλημα δεν σε αφήνουν να πάρεις. Θα έχει μπουζούκι, λύρα και θα διασκεδάσουμε. Θα πούμε και θα συνθηματάκια μας. Θα απονείμουμε πλακέτα στον Πάμπλο. Ο Πάμπλο επανέφερε την χαμένη υπερηφάνεια μας. Αν ο ΠΑΟΚ ήταν άνθρωπος, θα ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία”.
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:
“Περιμένουμε φέτος το κύπελλο για να μην πω το απαιτούμε. Η ομάδα με τα καλά της και τα άσχημα της είναι αυτή. Μακάρι να δέσει η ομάδα και να πάει καλά μέχρι το τέλος της σεζόν”.
Πηγή: arenafm.gr

«Την μπάλα στην εξέδρα ο Σαρρής…»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, πως αποφεύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με επιχειρήματα με το «Δικέφαλο του Βορρά».

«Την μπάλα στην εξέδρα ο Σαρρής…»
Ο Γιώργος Σαρρής επέλεξε να μην απαντήσει στις κατηγορίες του Ζήση Βρύζα στο σημερινό ΔΣ της ΕΠΟ. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, εξέλαβε τη στάση αυτή ως αποφυγή… καταστάσεων και κατηγόρησε τον ισχυρό άνδρα της ομοσπονδίας πως πετά την μπάλα στην εξέδρα.

Ιδού τι έγραψε στο Facebook: «Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Αισθάνεστε θιγμένος κύριε Σαρρή; Έχετε μπροστά σας τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ για να ζητήσετε τα ρέστα (όπως έντεχνα διαρρέετε τις προηγούμενες μέρες) και προτιμάτε "ήπιους τόνους"... Τι φοβάστε; Τις απαντήσεις που θα πάρετε; Την κατακραυγή της κοινής γνώμης; Το ράγισμα στα θεμέλια του συστήματος; Αυτά έχουν δρομολογηθεί πολύ πριν καν μιλήσει ο ΠΑΟΚ... Δεν έχετε να απαντήσετε αν η κουβέντα πάει σε ουσιαστικό επίπεδο... Γι αυτό καταφεύγετε σε αυτό που κατηγορείτε... Διαρροές, ανακοινώσεις και τη μπάλα στην κερκίδα...».

Βρύζας σε Σαρρή: «Είστε μέρος του συστήματος»

Επίθεση προς τον Γιώργο Σαρρή εξαπέλυσε ο Ζήσης Βρύζας στο συμβούλιο της ΕΠΟ, αναφέροντας ότι είναι κομμάτι του συστήματος και πως δεν θέλει να δώσει καθαρή λύση.

Βρύζας σε Σαρρή: «Είστε μέρος του συστήματος»
Συνεχίζεται η κόντρα ΠΑΟΚ-ΕΠΟ, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της δεύτερης ο Ζήσης Βρύζας έκανε ευθεία επίθεση στον Γιώργο Σαρρή. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» χαρακτήρισε τον ομόλογο του στην Ομοσπονδία «μέρος του συστήματος», σχολιάζοντας πως δεν θέλει να δώσει καθαρή λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Πιστεύουμε ότι είστε κομμάτι του συστήματος και το συντηρείτε. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν σας ξέρουμε, δεν σας βλέπουμε ποτέ στα γήπεδα κ. Σαρρή. Το μόνο που ξέρατε να κάνετε… είναι συνέντευξη Τύπου για θέματα του ποδοσφαίρου την ημέρα που ο ΠΑΟΚ έδινε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σας δώσαμε περίοδο χάριτος και όταν καταλάβαμε τι γίνεται καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην πολιτεία. Δεν θέλετε να δώσετε καθαρή λύση και δεν σας εμπιστευόμαστε», του είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θέλησε να απαντήσει στις κατηγορίες του Ζήση Βρύζα.Πηγή: sport-fm.gr

Αρετόπουλος στη Λιβαδειά!!

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας όρισε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Αρετόπουλος στη Λιβαδειά
Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους διαιτητές που θα σφυρίξουν τις αναμετρήσεις της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων θα διευθύνει την αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τη Βέροια σε έναν αγώνα πολύ σημαντικό για τη μάχη της σωτηρίας που δίνουν οι δύο ομάδες.

Ο Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου θα διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ, ο Μήτσιος θα ορίσει την εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 30ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 22 Μαρτίου

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00)

Διαιτητής: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης, Γεωργιάδης, Μαντάκης

Πανθρακικός-Άρης (17:15)

Διαιτητής: Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Πετρόπουλος, Αμπάρκιολης

Παναθηναϊκός-Απόλλων (19:30)

Διαιτητής: Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπαλτάς, Σωτηρόπουλος, Σιδηρόπουλος

Κυριακή, 23 Μαρτίου

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ (15:00)

Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχάλης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης, Κόντιζας, Τοπούζης

Ξάνθη-Πανιώνιος (17:15)

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Τάτσης, Κωστάρας, Κύζας

Καλλονή-ΟΦΗ (17:15)

Διαιτητής: Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Τσολάκης, Κουρομπύλια, Δυτίκης

Ατρόμητος-Πλατανιάς (17:15)

Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου)
Βοηθοί: Γκάγκας, Καρατζίκας, Τριτσώνης

Λεβαδειακός-Βέροια (17:15)

Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Καρσιώτης, Βερρής, Λαμπρόπουλος

Εργοτέλης-Ολυμπιακός (19:30)

Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Αλεξέας, Κούλα, Λιαχούδης

Δίπλα στη μικρή Θεοδώρα (και πάλι) ο ΠΑΟΚ!!

Στήριξη προς την άτυχη Θεοδώρα συνεχίζει να παρέχει ο ΠΑΟΚ καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργείο, λόγω του όγκου στο συκώτι.

Δίπλα στη μικρή Θεοδώρα (και πάλι) ο ΠΑΟΚ
Μέρος από τα έσοδα του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να βοηθήσει τη μικρή Θεοδώρα που έχει όγκο στο συκώτι, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνεισφέρει οικονομικά και ο κόσμος της ομάδας μέσω του PAOK Action.

inner

Η 12χρονή υποβλήθηκε σε επέμβαση πριν δύο ημέρες, διότι δεν ξεπέρασε το συγκεκριμένο πρόβλημα μετά την τελευταία φορά που εισήχθη στο νοσοκομείο. Τότε, την είχε επισκεφθεί στο Ιπποκράτειο ο Πάμπλο Γκαρσία, ενώ ο Ουρουγουανός πρήω παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» την κάλεσε στην Τούμπα και μπήκε στο γήπεδο, συνοδευόμενη από τον Λίνο. Πηγή: sport-fm.gr

Αλλαγή πλάνου από Γεωργιάδη!

Οι απουσίες στα αμυντικά χαφ ωθούν τον Γιώργο Γεωργιάδη σε αλλαγή σχηματισμού του ΠΑΟΚ στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Κερδίζει θέση στην ενδεκάδα ο Βούκιτς.

Αλλαγή πλάνου από Γεωργιάδη
Αναπροσαρμόζει τα πλάνα του ο Γιώργος Γεωργιάδης, όπως φαίνεται, για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στην Τούμπα (15:00).

Από τη στιγμή που εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Λάζαρ και ο τιμωρημένος Κάτσε, ενώ ο Μαντούρο-παρότι μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς χθες-είναι ανέτοιμος έχοντας χάσει πολλές προπονήσεις, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στη θέση του αμυντικού χαφ. Πάλι καλά που ο Κατσουράνης ξεπέρασε το πρόβλημα στον προσαγωγό και όλα δείχνουν πως θα είναι στο βασικό σχήμα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης προσανατολίζεται στο να μετατρέψει το σχήμα σε 4-4-1-1, με τους Κατσουράνη και Νάτχο ως κεντρικά χαφ και μπροστά τους τον Βούκιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αθανασιάδη. Ο Γλύκος θα είναι στο τέρμα, με Ινσαουράλδε-Βίτορ στόπερ και Σκόνδρα-Τζαβέλλα στα άκρα της άμυνας, ενώ Στοχ αριστερά και Λούκας ή Σαλπιγγίδης δεξιά αναμένεται να πλαισιώσουν τους προαναφερθέντες.

Ασφαλέστερα συμπεράσματα για τις προθέσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ θα βγουν μετά και τη σημερινή προπόνηση το μεσημέρι στη Νέα Μεσημβρία. Πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφή Εντινγκά και… Βέργου!!

Επαφές με τη Μονακό για την αγορά του Ντελβίν Εντινγκά έχει αρχίσει ο Ολυμπιακός. Δεν έχει πείσει ακόμη ο Νέλσον Βαλντές. Μονιμοποιείται στην πρώτη ομάδα ο Βέργος που έχει πολύ υψηλή ρήτρα.

Μεταγραφή Εντινγκά και… Βέργου
Ο Ντελβίν Εντινγκά ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού και στον δεύτερο αγώνα των «16» του Champions League απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Πλέον οι άνθρωποι της ομάδας έχουν πειστεί απόλυτα για τις ικανότητές του και η απόφαση να αποκτηθεί από τη Μονακό, η οποία τον έχει παραχωρήσει δανεικό μέχρι το καλοκαίρι, είναι δεδομένη.

Μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει οι επαφές με τους Μονεγάσκους για την αγορά των δικαιωμάτων του. Η οψιόν αγοράς ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, αλλά πρόθεση των Πειραιωτών είναι να… ρίξουν την τιμή με κάποια «παζάρια» και να κάνουν δικό τους τον 26χρονο Κονγκολέζο.

Αντίθετα, ο Νέλσον Βαλντές ακόμη δεν έχει πείσει απόλυτα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα για την κορυφή της επίθεσης. Το βάρος της κληρονομιάς του Κώστα Μήτρογλου μετά τα κατορθώματά του στο πρώτο μισό της σεζόν είναι μεγάλο και ο Παραγουανός ακόμη δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί, αλλά ελαφρυντικό αποτελεί για τον ίδιο το γεγονός ότι προερχόταν από απραξία και έχει αντιμετωπίσει κάποιους τραυματισμούς που δεν του έχουν επιτρέψει να βρει ρυθμό.

«Ανεβαίνει» ο Βέργος

Ο Νίκος Βέργος κερδίζει με το σπαθί του θέση στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο 18χρονος άσος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ, που δεν δίστασε να τον ρίξει στα πολύ βαθιά στο φινάλε του αγώνα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Από τη στιγμή που ο Μάικλ Ολαϊτάν φαίνεται πως δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν, ο νεαρός φορ που έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις με την ομάδα Νέων θα μονιμοποιηθεί στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, θα βρίσκεται σε αρκετές αποστολές και πιθανώς να παίξει σε αρκετά ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που ο τίτλος έχει εξασφαλιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως-όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του Χωριού» στη SportDay-στο συμβόλαιο που υπέγραψε μέχρι το 2017 το περασμένο καλοκαίρι υπάρχει ρήτρα 5 εκατ. ευρώ! Αυτό και μόνο δείχνει την πίστη που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας στον Βέργο και στις προοπτικές που έχει να εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής.Πηγή: sport-fm.gr

Επέστρεψε ο Τραπ!

Μία ημέρα νωρίτερα επέστρεψε από την Τσεχία ο Πετρ Τραπ, ο οποίος ενσωματώθηκε με την ομάδα και συγκεντρώνει πιθανότητες να αγωνιστεί κόντρα στον Λεβαδειακό.

Επέστρεψε ο Τραπ
Με την ομάδα της Βέροιας ενσωματώθηκε ο Τραπ, ο οποίος επέστρεψε μία μέρα νωρίτερα από την πατρίδα του, όπου είχε μεταβεί εσπευσμένα την περασμένη εβδομάδα, λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος που αντιμετώπιζε.

Ο Τσέχος μέσος της «βασίλισσας του βορρά» πήρε μέρος στο χθεσινό πρόγραμμα της ομάδας, συγκεντρώνοντας αρκετές ελπίδες να συμμετάσχει στην κυριακάτικη αναμέτρηση στην Λιβαδειά (23/3) αν και έχει χάσει αρκετές προπονήσεις.

Στη διάθεση του τεχνικού της ομάδας, Ράτκο Ντόστανιτς, για τον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό θα είναι οι Σισοκό και Καλτσάς, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους στην αναμέτρηση με τον Αρόμητο. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει με ΠΑΟΚ ο Σιόβας!!

Στο τελικό στάδιο είναι η αποθεραπεία του Δημήτρη Σιόβα στον Ολυμπιακό. Πολύ πιθανή η επανεμφάνισή του στα ημιτελικά Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Επιστρέφει με ΠΑΟΚ ο Σιόβας!
Μεταγραφή… εκ των έσω είναι έτοιμος να κάνει ο Ολυμπιακός μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν. Ο Δημήτρης Σιόβας βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την επιστροφή του στα γήπεδα και είναι πάρα πολύ πιθανό να επιστρέψει στη δράση για τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στις 16 Απριλίου. Πιθανώς, δε, αυτό να γίνει και νωρίτερα σε κάποιο λιγότερο δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι.

Ο διεθνής άσος, που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρώτο μισό της σεζόν μέχρι να τραυματιστεί, εξέπληξε ακόμη και τους δημοσιογράφους όταν τον είδαν σε πολύ καλή κατάσταση να προπονείται επί αγγλικού εδάφους την παραμονή της ρεβάνς με τη Μαν. Γιουνάιτεντ.

Ο 25χρονος αμυντικός έχει λείψει πολύ από τη στιγμή που τραυματίστηκε και αρκετοί θα τον… νοστάλγησαν στο «Ολντ Τράφορντ», όπου η άμυνα του Ολυμπιακού παρουσίασε αρκετά προβλήματα απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Επιστρέφοντας στη δράση για την τελική ευθεία της σεζόν, ο Μίτσελ αποκτά μία ακόμη λύση για τα μετόπισθεν δίπλα στους Μανωλά, Μαρκάνο και Παπαδόπουλο.

Πάντως ο Ολυμπιακός μπαίνει με απώλειες στην τελική ευθεία της σεζόν, καθώς εκτός μέχρι το φινάλε της περιόδου είναι ο Μάικλ Ολαϊτάν, ενώ εκτός παραμένει για άλλες 2-3 εβδομάδες ο Αριέλ Ιμπαγάσα και ο Χαβιέρ Σαβιόλα είναι στόχος να εμφανιστεί έτοιμος στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στις 2 Απριλίου.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανάσες… αισιοδοξίας!

Ξεκουράζει παίκτες που έχουν τραβήξει… κουπί στον φετινό Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου στα προσεχή παιχνίδια. Μεγάλη αισιοδοξία στην ΠΑΕ για αδειοδότηση.

Ανάσες… αισιοδοξίας
Είναι εμφανής στα τελευταία παιχνίδια η κόπωση κάποιων παικτών που από την αρχή της σεζόν αγωνίζονται σχεδόν αδιάκοπα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν κυρίως Νάνο και Ζέκα, για τους οποίους στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν ισάξιοι αντικαταστάτες και θεωρούνται… περίπου αναντικατάστατοι από τον Γιάννη Αναστασίου. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να τους φρεσκάρει εν όψει της τελικής ευθείας της σεζόν, που περιλαμβάνει τα ματς των play offs αλλά και τον επαναληπτικό ημιτελικό (κι ενδεχομένως τον τελικό) του Κυπέλλου, ο προπονητής των «πράσινων» έχει αποφασίσει στα προσεχή ματς να δώσει κάποιες ανάσες σε όσους έχουν επιβαρυνθεί.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα στη Λεωφόρο πιθανώς να δοθούν οι πρώτες ευκαιρίες για rotation. Το βέβαιο είναι πως στο βασικό σχήμα θα επανέλθουν οι Πράνιτς και Καρέλης, πιθανώς και ο Κλωναρίδης. Αντίθετα σίγουρα εκτός είναι ο τιμωρημένος Ρισβάνης και οι τραυματίες Λαγός, Πέτριτς και Μπαϊράμι.

Παράλληλα ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα έχει προσεχώς διαδοχικά τετ-α-τετ με παίκτες για να ζητήσει σοβαρότητα και συγκέντρωση στα επερχόμενα παιχνίδια, καθώς η αλήθεια είναι πως θορυβήθηκε μετά τις δύο τελευταίες μέτριες ως κακές εμφανίσεις, στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ και στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Ανάβει… πράσινο

Αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας υπάρχει στον Παναθηναϊκό για την εξασφάλιση της αδειοδότησης μετά το νέο ραντεβού που είχε χθες ο Γιάννης Αλαφούζος με ανθρώπους της ΕΠΟ. Ο φάκελος που θα κατατεθεί αναμένεται να είναι πλήρης, αφού οι «πράσινοι» έχουν πετύχει να μειώσουν το μπάτζετ, να τακτοποιήσουν οφειλές και να έρθουν σε διακανονισμούς με πιστωτές. Ακόμη και στις τάξεις της ομοσπονδίας φαίνεται πως σε πρώτη φάση υπάρχει η αίσθηση πως φέτος ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πράσινο φως από την επιτροπή αδειοδότησης για να αγωνιστεί στα play offs και φυσικά να παίξει στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

Ένας αιώνας… Άρης!

Τα εκατό χρόνια ιστορίας του θα γιορτάσει ο Άρης την Τρίτη , 25 Μαρτίου, και με αφορμή το γεγονός αυτό καλεί φίλους και φιλάθλους στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στις 18:00.

Ένας αιώνας… Άρης
Έναν αιώνα ζωής κλείνει ο Άρης την Τρίτη, 25 Μαρτίου, και για αυτό το λόγο καλεί φίλους και φιλάθλους να γιορτάσουν μαζί του στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στις 18:00.

Επιπλέον, θα βραβευθούν αθλητές που έγραψαν «χρυσές» σελίδες στην ιστορία όλων των τμημάτων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ μετά το τέλος της, η γιορτή θα συνεχιστεί στον Λευκό Πύργο.

Η ανακοίνωση σχετικά αναφέρει:

«Στις 25 Μαρτίου του 2014 ο Α.Σ. Άρης συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής από τη γέννησή του, το 1914. Την ημέρα αυτή, λοιπόν, καλεί τους φίλους του και όλους τους φιλάθλους, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στις 6 το απόγευμα, να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα γενέθλια της αγαπημένης μας ομάδας.

Στο NICK GALIS HALL, εκεί όπου κτίστηκε ο θρύλος του Αυτοκράτορα, θα
μαζευτούμε για να ομολογήσουμε την πίστη μας στο θεό Άρη και να
διατρανώσουμε την προσκόλλησή μας στις ιδρυτικές αρχές των ανθρώπων που τον έφεραν στο φως, μια μέρα σαν κι αυτή: Ο Άρης θα παραμένει πάντοτε η καρδιά του αθλητικού πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Τα εκατό χρόνια ιστορίας που θα παρελάσουν κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα αποδείξουν ποια είναι η μεγαλύτερη μακεδονική ομάδα την τελευταία εκατονταετία, που με την πολυσχιδή δραστηριότητά της δεν άφησε κανένα σημείο της αθλητικής δραστηριότητας απάτητο. Συγχρόνως, θα τιμηθούν η κυπελλούχος ομάδα ποδοσφαίρου του 1970, η νικηφόρα ομάδα της Ευρώπης του 1980, οι καλαθοσφαιριστές που υπηρέτησαν τον Αυτοκράτορα σε όλη την Ευρώπη και η πρωταθλήτρια ομάδα του βόλεΐ, του 1997. Όλοι αυτοί σαν εκπρόσωποι των χιλιάδων αθλητών που φόρεσαν και φορούν τη φανέλα με το θεό στο στήθος, στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του συλλόγου μας.

Στη συνέχεια, η γιορτή θα ολοκληρωθεί στη σκιά του Λευκού Πύργου, εκεί όπου τόσες φορές η Θεσσαλονίκη γιόρτασε με τα κιτρινόμαυρα λάβαρα, νίκες και κύπελλα. Με υμνητικές μουσικές θα δοξαστεί ο Άρης κι εμείς εκεί, πάντα πιστοί του».

«Πράσινη» πιθανότητα για Μαυρία!!

Δεν αποκλείεται το προσεχές καλοκαίρι να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ο Χάρης Μαυρίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η SportDay.

«Πράσινη» πιθανότητα για Μαυρία
Εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν το καλοκαίρι όσον αφορά το μέλλον του Χάρη Μαυρία, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για την Σάντερλαντ, στην οποία ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει μόλις έξι συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού», αν ο αγγλικός σύλλογος υποβιβαστεί (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη από το τέλος θέση στην Premier League) είναι πιθανό να τον κρατήσει στην Championship και να πάρει περισσότερα ματς στα πόδια του.

Υπάρχει, όμως, και το σενάριο που θέλει τον Μαυρία να φεύγει με τη μορφή δανεισμού και εκεί ενδέχεται να ζητήσει να παίξει ως δανεικός στον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε, πριν από καιρό είχε δηλώσει στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως αν επέστρεψε στην Ελλάδα, τότε αυτό θα γινόταν μόνο για το «τριφύλλι», το οποίο του χρόνου θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Στην… έξοδο τα δύο Ελληνόπουλα!!

Παρελθόν είναι πιθανό να αποτελέσουν το καλοκαίρι οι δύο Έλληνες της Φορτούνα Ντίσελντορφ, Στέλιος Μαλεζάς και Γιάννης Γιαννιώτας, καθώς δεν υπολογίζονται στη γερμανική ομάδα.

Στην… έξοδο τα δύο Ελληνόπουλα
Ελάχιστες είναι οι συμμετοχές που έχουν ο Στέλιος Μαλεζάς και ο Γιάννης Γιαννιώτας στη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Οι δύο Έλληνες έχουν… εξαφανιστεί από τις υποχρεώσεις της γερμανικής ομάδας και όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι η τελευταία τους σεζόν με τα ερυθρόλευκα.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του (λήγει το καλοκαίρι) και με τον πρώην μεσοεπιθετικό του Άρη οι Γερμανοί θα προχωρήσουν σε «διαζύγιο». Πηγή: sport-fm.gr

Η Google τιμά τον Σένα!

Μέσω του doodle η Google τιμά τον Άιρτον Σένα, ο οποίος σαν σήμερα (21 Μαρτίου 1960) γεννήθηκε στη Βραζιλία.

Η Google τιμά τον Σένα
Τον θρύλο του πρωταθλήματος της Formula 1, Άιρτον Σενα, τιμά η Google μέσω του doodle, καθώς σαν σήμερα 21 Μαρτίου το 1960 γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Ο άτυχος πιλότος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 34 ετών στο γκραν πρι του Σαν Μαρίνο (1η Μαΐου του 1994), ύστερα από ατύχημα στην στροφή Ταμπουρέλο είχε προλάβει να πανηγυρίσει τρεις Παγκόσμιους τίτλους.Πηγή: sport-fm.gr

Θα γίνει… χαμός!

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο, Ρεάλ-Ντόρτμουντ, Παρί-Τσέλσι και Μαν. Γιουνάιτεντ-Μπάγερν τα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση για τα προημιτελικά του Champions League.

Θα γίνει… χαμός
Σπουδαία ματς, όπως αναμενόταν άλλωστε, ανέδειξε η κλήρωση για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο ισπανικός εμφύλιος μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, η επανάληψη του περσινού ημιτελικού μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ, η τιτανομαχία μεταξύ Μαν. Γιουνάιτεντ και Μπάγερν που ξυπνά μνήμες του απίθανου τελικού του 1999, αλλά και η μάχη των ζάπλουτων Παρί και Τσέλσι είναι τα ζευγάρια που αναδείχθηκαν από την κληρωτίδα στη Νιόν.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των "8" του Champions League:

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ
Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Μπάγερν Μονάχου


Η κλήρωση των ημιτελικών θα γίνει στις 11 Απριλίου. Οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών θα γίνουν 22 και 23 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς 29 και 30 του μήνα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου στο «Ντα Λους» της Λισαβόνας. Πηγή: sport-fm.gr

Μικρό… σεντόνι!

Ζευγάρια επιπέδου Champions League ανέδειξε η κλήρωση για τα προημιτελικά του Europa League. Άλκμααρ-Μπενφίκα, Λιόν-Γιουβέντους, Βασιλεία-Βαλένθια και Πόρτο-Σεβίλλη.

Μικρό… σεντόνι
Η τιτανομαχία αποφεύχθηκε, αλλά η κλήρωση για τα προημιτελικά του Europa League ανέδειξε άκρως ενδιαφέροντα ζευγάρια.

Στο ζευγάρι με το… ελληνικό ενδιαφέρον, η Βασιλεία από την Ελβετία που απειλεί την Ελλάδα για τη δωδέκατη θέση, αναμετράται με τη Βαλένθια. Άλκμααρ-Μπενφίκα, Βασιλεία-Βαλένθια και Πόρτο-Σεβίλλη

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Άλκμααρ-Μπενφίκα
Λιόν-Γιουβέντους
Βασιλεία-Βαλένθια
Πόρτο-Σεβίλλη

Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα γίνουν 3 και 10 Απριλίου. Θα ακολουθήσει κλήρωση για τους αγώνες των ημιτελικών που θα γίνουν 24 Απριλίου και 1 Μαΐου. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου στο γήπεδο της Γιουβέντους, στο Τορίνο.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Γέλινεκ η Λαμποράλ!

Απρόοπτο της τελευταίας στιγμής για την Λαμποράλ Κούτσα ενόψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, καθώς ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ντέιβιντ Γέλινεκ.

Χωρίς Γέλινεκ η Λαμποράλ
Χωρίς τον Ντέιβιντ Γέλινεκ θα αγωνιστεί η Λαμποράλ Κούτσα κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 11η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Ο Τσέχος γκαρντ, ταξίδεψε κανονικά με την αποστολή των Βάσκων, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στο πρωινό χαλάρωμα που έγινε στην έδρα των «ερυθρόλευκων», καθώς αντιμετωπίζει στομαχικές διαταραχές.

Έτσι, ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν τον υπολογίζει για τη μάχη με τους πρωταθλητές Ευρώπης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει έναν… πονοκέφαλο λιγότερο στην αντιμετώπιση της περιφερειακής γραμμής της Λαμπροάλ. Πηγή: sport-fm.gr

Ένας μύθος, τρεις σωματοφύλακες και ένας Μπράμος!

Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός για πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας νικώντας τη Φενέρ και ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sportfm.gr για τη τιμή στον Ομπράντοβιτς και τους τέσσερις…δήμιους του.

Ένας μύθος, τρεις σωματοφύλακες και ένας Μπράμος
Όταν είκοσι χιλιάδες κόσμου και μία διοίκηση αποδίδει τις πρέπουσες τιμές στο παρελθόν της και… δακρύζουν μέχρι και τα τσιμέντα, το αγωνιστικό κομμάτι πάει σε δεύτερη μοίρα. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επέστρεψε στο σπίτι του, όπως αναμενόταν μετά βαΐων και κλάδων, σε μία παρουσία και ένα τελετουργικό που επιβεβαιώνει πόσο όμορφες στιγμές επιφυλάσσει ο αθλητισμός και δικαιώνει όλους όσοι λατρεύουμε να τον αγαπάμε.


Μπορεί η εικόνα του «Ζοτς» να συγκρατεί με δυσκολία τα δάκρυά του στις αντιδράσεις λατρείας του κόσμου του Παναθηναϊκού, να μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη, όμως όπως και ο ίδιος τόνισε, έτσι είναι ο αθλητισμός. Φέρνει αντίπαλους, ακόμα και έναν πατέρα μύθο, με το δοξασμένο στα χέρια του για 13 χρόνια, παιδί.

Μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρα συγκινητικό κλίμα λοιπόν, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μην επηρεαστεί αρνητικά και να κάνει στο παρκέ το καθήκον του. Επικράτησε από ένα σημείο και μετά κατά κράτος της Φενέρμπαχτσε, παίρνοντας μία νίκη που τον κρατάει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά και δίνει ακόμα περισσότερη ώθηση στο προπονητικό τρικ που εμπνεύστηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Απέναντι στον μύθο Ομπράντοβιτς, ο οποίος όμως δεν έχει επ’ ουδενί καταφέρει να βάλει τη «σφραγίδα» του σε αυτή την ομάδα, αντιπαρέταξε –πως τα φέρνει η ζωή- τρία δικά του παιδιά, τους καταπληκτικούς… σωματοφύλακες Φώτση, Μπατίστ, Διαμαντίδη και τον εξωπραγματικό Μπράμο. Σαν η μοίρα να ήθελε αυτή η νίκη, να έχει και αρκετή από την αύρα της μετά-Ζοτς εποχής…

Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, πληγώθηκαν πολύ από το transition game της Φενέρ, έκαναν λάθη στη κυκλοφορία και η άμυνά τους ήταν τρωτή στο χαμηλό ποστ. Η είσοδος των Ράιτ (απάντησε με τρέξιμο στο… τρέξιμο) και Μπατίστ, άλλαξε άρδην την εικόνα επιθετικά και αμυντικά αντίστοιχα, ο ρυθμός του αγώνα πέρασε σε «πράσινα» χέρια και σιγά-σιγά το νερό μπήκε στο αυλάκι. Σε συνδυασμό με τη σταθερότητα του Φώτση (συγκλονιστικός ακόμα και ως 5αρι) και την ευστοχία του Μπράμου έξω από τα 6.75, οι «πράσινοι» πήγαν στο ημίχρονο, όντας μπροστά στο σκορ, έχοντας μάλιστα πετύχει 41 πόντους! Εκεί φρονώ πως είναι και το «κλειδί» της νίκης, αφού ακόμα και στην κακή βραδιά της τουρκικής ομάδας, θα χρειάζονταν περισσότεροι από 70 πόντοι για το ροζ φύλλο.

Ο Παναθηναϊκός αγκομαχούσε μέχρι τώρα να τους ξεπεράσει ακόμα και στο ΟΑΚΑ. Το έκανε απόψε και από τη στιγμή που δεδομένα κάποια στιγμή θα έπαιζε καλύτερη άμυνα, απλοποίησε την κατάσταση. Θα ήταν αδιανόητο να χαθεί αυτή η νίκη με τη Φενέρ να έχει μόνο τους Πρέλτζιτς και Ονάν θετικούς και εκτός εξίσωσης τα βασικά της ατού, ΜακΚάλεμπ, Κλέιζα και Μπογκντάνοβιτς. Παίρνοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση από τη γιορτή του ημιχρόνου, οι «πράσινοι» έπαιξαν με πάθος, ήλεγξαν τα ριμπάουντ και παρότι έκαναν περισσότερα λάθη και «πούλησαν» πολλές φορές τη μπάλα δεν κινδύνεψαν ποτέ. Η Φενέρ είχε αποσυνδεθεί για τα καλά, ήταν άστοχη και δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα από τα μις ματς που επιχειρεί σε όλη τη σεζόν με τα ψηλά κορμιά των Μπιέλιτσα, Πρέλτζιτς να κινούνται πιο περιφερειακά.

Παίζοντας με τον αγαπημένο τρόπο (rotation οκτώ παικτών), τα ίδια πρόσωπα (δεν έπαιξαν Παππάς, Γιάνκοβιτς και Μαυροκεφαλίδης) του πρώην προπονητή του και σημαντικές απουσίες (Γκιστ-Κάρι), ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως αν τελικά δεν καταφέρει να μπει στην επόμενη φάση, θα έχει… αυτοκτονήσει πριν δεκαπέντε βράδια κόντρα στην Λαμποράλ, σε μία ήττα που μπορεί να σημαδέψει τη φετινή του πορεία. Το ότι κάλυψε το -5 της Κωνσταντινούπολης, συν το ότι δείχνει να έχει αλλάξει ψυχολογία και διάθεση στο εσωτερικό του μετά το «ηλεκτροσόκ» της αποπομπής Πεδουλάκη, είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί του ενόψει των τριών τελικών που απομένουν…

Υ.Γ. Μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ, έγραφα πως το «αιώνιο» ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στο ΣΕΦ θα κρίνει λογικά το ποια εκ των δύο ελληνικών ομάδων θα συνεχίσουν στη διοργάνωση. Αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μείνει μισοί ελέω τραυματισμών, η παραπάνω πρόβλεψη θα είχε επιβεβαιωθεί ήδη… Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Έτσι… σκοράρει ο Βελάσκεζ! (videos)

Ο 33χρονος αριστερός αμυντικός Μαξιμιλιάνο Βελάσκεζ έκλεψε την παράσταση στο 2-0 της Λανούς επί της Ντεπορτίβο Κάλι για τη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Το σκορ άνοιξε από το 2ο λεπτό με τον Χόρχε Περέιρα Ντίαζ, ενώ στο 5ο ο Βελάσκεζ διαμόρφωσε το 2-0 με ξερό σουτ από το… σπίτι του. Ακολούθησε πέναλτι του Πάολο Γκολτζ στο δοκάρι, αλλά οι Αργεντίνοι πήραν τη νίκη. Ωστόσο, η Λανούς παρέμεινε στην τελευταία θέση του τρίτου γκρουπ, αφού η Σέρο Πορτένιο κέρδισε την Ο’ Χίγκινς με 2-1 με γκολ του έμπειρου Ντάνιελ Γκουίθα στο 2ο λεπτό και πέναλτι του Ζούλιο Σέζαρ Σάντος στο 8ο, ενώ οι Χιλιανοί μείωσαν σε 2-1 με πέναλτι του Πάμπλο Καλάντρια στο 10ο.
Ακόμα, στο πέμπτο γκρουπ Κρουζέιρο και Ντεφενσόρ έφεραν 2-2 σε επεισοδιακό ματς, που περιείχε αποβολές των Νίλτον και Ματίας Μαλβίνο των δύο ομάδων στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στην επόμενη φάση ο Έβερτον Ριμπέιρο άνοιξε το σκορ με ωραία εκτέλεση φάουλ και στο 62ο ο Ζούλιο Μπατίστα σημείωσε το 2-0 για τους Βραζιλιάνους. Οι Ουρουγουανοί, όμως, μείωσαν με τον Φελίπε στο 62ο λεπτό και ισοφάρισαν με τον Εμίλο Ζεμπάγιος στο 92ο!
Στον πρώτο όμιλο, η Ατλέτικο Παραναένσε κατέβαλε την Ουνιβερσιτάριο με 3-0, καθώς ευνοήθηκε από αυτογκόλ του πρώην παίκτης της, Ντάλτον, στο 10ο λεπτό και από λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα στο γκολ του Έντερσον στο 85ο, ενώ μεσολάβησε και ο Φελίπε με ένα ακόμα γκολ στο 62ο. Τέλος, η Ουνιόν Εσπανιόλα εκμεταλλεύτηκε αποβολή του Μάουρο Τσέτο στο 53ο λεπτό και κέρδισε τη Σαν Λορένζο με 1-0 στο δεύτερο γκρουπ χάρη σε τέρμα του Γκουστάβο Κανάλες στο 67ο.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
Ατλέτικο Παραναένσε-Ουνιβερσιτάριο 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βελέζ (Αργεντινή) 9 (4 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 7 (4 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6 (4 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (4 αγ.).

Δεύτερος Όμιλος
Ουνιόν Εσπανιόλα-Σαν Λορένζο 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 7 (4 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 6 (4 αγ.).Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 4 (4 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 4 (4 αγ.).

Τρίτος Όμιλος
Σέρο Πορτένιο-Ο’ Χίγκινς 2-1
Λανούς-Ντεπορτίβο Κάλι 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 7 (4 αγ), Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 6 (4 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 5 (4 αγ.), Λανούς (Αργεντινή) 4 (4 αγ.).

Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Μινέιρο 8 (4 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (4 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 4 (4 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 4 (4 αγ.).

Πέμπτος Όμιλος
Κρουζέιρο-Ντεφενσόρ 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 9 (4 αγ.), Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 7 (4 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (4 αγ.).

Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γκρέμιο (Βραζιλία) 8 (4 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (4 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 5 (4 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (4 αγ.).

Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λεόν (Μεξικό) 7 (4 αγ.), Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (4 αγ.), Μπολιβάρ (Βολιβία) 5 (4 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.).

Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 10 (4 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί 6 (4 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (4 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (4 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον επόμενο γύρο.












Πηγή: onsports.gr

Αυστραλία: Το πιο... απαίσιο γκολ στην ιστορία! (video)

Η ομορφιά ενός γκολ δεν έγκειται μόνο στον τρόπο που αυτό επετεύχθη, αλλά και τις συνθήκες γύρω από αυτό. Και αυτό που μπήκε στην Αυστραλία είναι εντυπωσιακό, αλλά για διαφορετικούς λόγους από τους συνηθισμένους.
Ο λόγος αφορά το γήπεδο και τον τερματοφύλακα που ήταν... χάλια. Το χορτάρι ήταν... βούρκος και ο γκολκίπερ... απαράδεκτος. Τι και αν η μπάλα διένυσε 55 μέτρα για να αγγίξει τα δίχτυα από τη στιγμή που έφυγε από τα πόδια ποδοσφαιριστή της Parkmore στην αναμέτρηση με την St Kevins Old Boys (1-1);
Η εικόνα που δημιουργείται είναι μάλλον... αρνητική για τους πρωταγωνιστές της φάσης και τους εμπλεκόμενους στο ματς. Το τέρμα είναι περισσότερο για Όσκαρ… κωμωδίας παρά καλύτερου γκολ.

Δείτε το βίντεο από το 4:23 και μετά:



Πηγή: onsports.gr

Ηλεκτροσόκ αν... χάσεις πέναλτι!! (video)

Μια ασυνήθιστη τιμωρία υφίστανται ποδοσφαιριστές αν χάσουν πέναλτι. Αν αστοχήσουν από τα ένδεκα βήματα τους γίνεται… ηλεκτροσόκ μέσα από το ειδικό περιβραχιόνιο που φορούν!
Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που κάνουν... ακροβατικά στο ποδόσφαιρο και έχουν ονομάσει αυτή την τιμωρία: «Shocking Football». Μάλιστα, έχουν γίνει διάσημοι σε όλον τον κόσμο για τις περίεργες... τάσεις τους στο ποδόσφαιρο.
Η ιδέα τους είναι ενδιαφέρουσα, δεν λέμε, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως… φασιστική αν μια επαγγελματική ή οποιουδήποτε άλλου είδους ομάδα την εφάρμοζε με σκοπό να φοβερίσει τους παίκτες της για να μην χάσουν ένα πέναλτι. Και αυτό γιατί, πονάει πολύ, όπως θα καταλάβετε και από τις αντιδράσεις των εμπλεκόμενων στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: onsports.gr

Άμεσος κίνδυνος για Ελλάδα από Ελβετία!

Η πρόκριση της Βασιλείας αυξάνει τον κίνδυνο να χάσει η Ελλάδα από την Ελβετία τη δωδέκατη προνομιούχο θέση στην κατάταξη της UEFA.

Άμεσος κίνδυνος για Ελλάδα από Ελβετία
Η Βασιλεία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League χαρίζοντας 600 βαθμούς στην Ελβετία, η οποία πλέον απειλεί να «κλέψει» από την Ελλάδα τη δωδέκατη προνομιούχο θέση στην κατάταξη της UEFA. Η απόσταση πλέον των δύο χωρών είναι δύο νίκες και ο κίνδυνος μεγάλος.

Υπενθυμίζεται πως αν η Ελλάδα τελειώσει τη φετινή χρονιά κάτω από τη δωδέκατη θέση, θα χάσει την απευθείας θέση στους ομίλους του Champions League από τη σεζόν 2015/16.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ισπανία 93.284 (5/7)
2. Αγγλία 84.034 (2/7)
3. Γερμανία 80.784 (2/7)
4. Ιταλία 65.938 (1/6)
5. Πορτογαλία 60.299 (2/6)
6. Γαλλία 56.166 (2/6)
7. Ρωσία 46.998 (0/6)
8. Ολλανδία 44.312 (1/6)
9. Ουκρανία 40.966 (0/6)
10. Βέλγιο 36.300 (0/5)
11. Τουρκία 34.200 (0/5)
12. Ελλάδα 33.600 (0/5)
13. Ελβετία 32.825 (1/5)
14. Αυστρία 30.925 (0/5)
15. Τσεχία 29.350 (0/4)
16. Ρουμανία 27.257 (0/4)
17. Ισραήλ 26.875 (0/4)
18. Κύπρος 23.250 (0/4)
19. Δανία 21.300 (0/5)
20. Κροατία 19.625 (0/4) Πηγή: sport-fm.gr

Το «ταμείο» της Ελλάδας στην UEFA!

Με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Μαν. Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε η εκπροσώπηση των ελληνικών ομάδων στα φετινά Κύπελλα Ευρώπης και το www.sport-fm.gr κάνει το… ταμείο.

Το «ταμείο» της Ελλάδας στην UEFA
Η αυλαία για τις ελληνικές ομάδες στα φετινά Κύπελλα Ευρώπης έπεσε άδοξα μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Η χώρα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν με 6.100 πόντους, που προστίθενται στις συγκομιδές της προηγούμενης τετραετίας και τη φέρνουν στους 33.600 και τη δωδέκατη θέση της κατάταξης της UEFA, αλλά με τον κίνδυνο από Ελβετία και Αυστρία που ακολουθούν.

Η συγκομιδή των 6.100 πόντων προέρχεται από 18 βαθμούς του Ολυμπιακού (4 νίκες και 1 ισοπαλία συν 9 βαθμούς μπόνους από προκρίσεις), 10 του ΠΑΟΚ (3 νίκες και 3 ισοπαλίες), έναν βαθμό από τον Ατρόμητο (1 νίκη στα play offs του Europa League), όπως και από Skoda Ξάνθη (1 νίκη στα play offs του Europa League), καθώς και μισό από τον Αστέρα Τρίπολης (1 ισοπαλία στα play offs του Europa League).

Οι 6.100 βαθμοί για τη φετινή περίοδο αποτελούν πρόοδο σε σχέση με τους 4.400 περσινούς, αλλά με εξαίρεση εκείνη τη σεζόν πρέπει να φτάσουμε στη σεζόν 2006/07 για να βρούμε μικρότερη συγκομιδή (4.666), αφού στο μεσοδιάστημα υπήρχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τις ελληνικές ομάδες. Δείτε τι έκανε η χώρα μας την τελευταία 15ετία:

1996/97: 3.500 1997/98: 6.500 1998/99: 6.200
1999/00: 5.416 2000/01: 6.750 2001/02: 11.250
2002/03: 7.166 2003/04: 4.166 2004/05: 6.166
2005/06: 3.333 2006/07: 4.666 2007/08: 7.500
2008/09: 6.500 2009/10: 7.900 2010/11: 7.600
2011/12: 7.600 2012/13: 4.400 2013/14: 6.100

Χαμηλά φέτος

Η συγκομιδή 6.100 βαθμών της Ελλάδας για το 2013/14 είναι η 15η μεταξύ των χωρών στην UEFA και υπάρχει πιθανότητα να πέσει 16η μένοντας πίσω και από την Ολλανδία εφόσον η Άλκμααρ προχωρήσει στο Champions League.

Αναλυτικά η φετινή κατάταξη:

1. Ισπανία 17.714 (συνεχίζει με έξι από τις επτά ομάδες της)
2. Αγγλία 15.928 (3/7)
3. Γερμανία 13.857 (2/7)
4. Ιταλία 12.500 (3/6)
5. Ρωσία 10.250 (1/6)
6. Γαλλία 8.000 (2/6)
7. Ουκρανία 7.833 (0/7)
8. Αυστρία 7.800 (1/5)
9. Τσεχία 7.500 (1/4)
10. Πορτογαλία 7.250 (2/6)
11. Ρουμανία 6.875 (0/4)
12. Τουρκία 6.700 (0/5)
13. Βέλγιο 6.400 (0/5)
14. Ελβετία 6.200 (1/5)
15. Ελλάδα 6.100 (0/5)
16. Ισραήλ 5.750 (0/4)
17. Βουλγαρία 5.625 (1/4)
18. Ολλανδία 5.583 (1/6)
19. Κροατία 4.375 (0/4)
20. Δανία 3.800 (0/5)

Δύσκολο το μέλλον

Η κατάταξη των χωρών της UEFA προκύπτει από τη συγκομιδή τους την τελευταία πενταετία. Την επόμενη σεζόν η Ελλάδα χάνει τους 7.900 από την περίοδο 2009/10, που ήταν και η μεγαλύτερη συγκομιδή της τα τελευταία χρόνια. Με βάση τα τωρινά δεδομένα κι ενώ αρκετές χώρες ακόμη δεν έχουν κάνει «ταμείο» για τη φετινή περίοδο, η χώρα μας θα εκκινήσει την επόμενη περίοδο από τη 13η θέση της κατάταξης με 25.700.

Δείτε πώς θα είχε η κατάταξη της UEFA αν άρχιζε τώρα η επόμενη σεζόν (με αστερίσκο οι χώρες που ακόμη μπορούν να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους καθώς ομάδες τους συνεχίζουν στην Ευρώπη):

1. Ισπανία 74.499 *
2. Αγγλία 65.963 *
3. Γερμανία 62.701 *
4. Ιταλία 49.844 *
5. Πορτογαλία 49.633 *
6. Γαλλία 41.000 *
7. Ρωσία 40.666 *
8. Ουκρανία 35.166
9. Ολλανδία 34.563 *
10. Βέλγιο 27.600
11. Τουρκία 26.600
12. Ελβετία 26.475 *
13. Ελλάδα 25.700
14. Τσεχία 24.750 *
15. Αυστρία 21.550 *
16. Ρουμανία 21.174
17. Ισραήλ 19.625
18. Κύπρος 19.000
19. Δανία 16.900
20. 16.750
Πηγή: sport-fm.gr

Γυαλιά-καρφιά τα αποδυτήρια!! (pic)

Η Μπέτις κατηγορεί τη Σεβίλλη πως οι παίκτες της έκαναν γυαλιά-καρφιά τα αποδυτήρια μετά την πρόκριση επί της συμπολίτισσας στο Europa League.

Γυαλιά-καρφιά τα αποδυτήρια (pic)
Επεισοδιακά τελείωσε ο «εμφύλιος» μεταξύ Μπέτις και Σεβίλλης για τους «16» του Europa League. Λίγο μετά την πρόκριση της δεύτερης στα πέναλτι, οι «βερδιμπλάνκος» κατηγόρησαν τους φιλοξενούμενους πως έκαναν γυαλιά-καρφιά τα αποδυτήρια του «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Όπως αναφέρουν, υπάλληλοι του γηπέδου αντίκρισαν κομμάτια της οροφής, από τους καθρέφτες αλλά και άλλα αντικείμενα στα οποία φαίνεται πως… ξέσπασαν από τη χαρά τους οι παίκτες της Σεβίλλης.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Ντέρμπι για τη δεύτερη θέση!

Το τελευταίο της… χαρτί στη «μάχη» που δίνει για τη δεύτερη θέση θα παίξει η Λιλ στο προσεχές ματς με τη Μονακό.

Ντέρμπι για τη δεύτερη θέση
Η αναμέτρηση Μονακό-Λιλ ξεχωρίζει στην 30η αγωνιστική του Championnat και πιθανόν θα κρίνει πολλά για τη δεύτερη θέση, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν προβάδισμα εννέα βαθμών. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη μεγάλη νίκη (3-2) στην έδρα της Λιόν και οι φιλοξενούμενοι από την ισοπαλία στο γήπεδο τους με τη Ναντ.

Η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ξεπέρασε και το εμπόδιο της Σεντ Ετιέν και διατήρησε το +8, θα παίξει εκτός με τη Λοριάν, την οποία είχε νικήσει με 4-0 στο ματς του πρώτου γύρου.

Η τέταρτη της βαθμολογίας Σεντ Ετιέν μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι με την ομάδα του Λοράν Μπλαν, αλλά αυτό δεν της κόστισε, καθώς διατήρησε την απόσταση της από την πέμπτη θέση, λόγω του διπλού των «Μονεγάσκων» και την Κυριακή θα υποδεχθεί τη Σοσό.

Αναλυτικά η 30η αγωνιστική

Παρασκευή (21/3)

Λοριάν-Παρί Σεν Ζερμέν (21:30)

Σάββατο (22/3, 21:00)

Μαρσέιγ-Ρεν (18:00)
Μπαστιά-Ρεμς
Μπορντό-Νις
Ναντ-Μονπελιέ
Τουλούζ-Εβιάν
Βαλανσιάν-Αζαξιό

Κυριακή (23/3)

Σεντ Ετιέν- Σοσό (15:00)
Γκινγκάμπ-Λιόν (18:00)
Μονακό-Λιλ (22:00)

Επόμενη (31η) αγωνιστική

Σάββατο (29/3, 21:00)

Αζαξιό-Τουλούζ
Εβιάν-Μονακό
Μονπελιέ-Βαλανσιάν
Ναντ-Μπορντό
Νις- Παρί Σ.Ζ.
Ρεμς-Λοριάν
Σοσό-Μαρσέιγ

Κυριακή (30/3)

Ρεν-Μπαστιά (15:00)
Λιλ-Γκινγκάμπ (18:00)
Λιόν – Σεντ Ετιέν (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

«Χρυσώνει» για το Champions League η Παρί!!

Πριμ-μαμούθ έταξαν οι Άραβες ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν στους παίκτες της ομάδας για την κατάκτηση του Champions League.

«Χρυσώνει» για το Champions League η Παρί
Η πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων της Παρί. Βλέποντας και την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, οι Άραβες ιδιοκτήτες του συλλόγου κάνουν όνειρα που φτάνουν μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με την «L’ Equipe», μάλιστα, έταξαν σε κάθε παίκτη των Παριζιάνων πριμ 1 εκατ. ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.

Η Παρί περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά (αλλά και τα ημιτελικά εφόσον προκριθεί) της διοργάνωσης.Πηγή: sport-fm.gr

Υπογραφές για «Αγια-Σοφιά!»

Υπογράφηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ποια βήματα απομένουν για το όνειρο. Ο σίγουρος Μπρέσεβιτς.

Υπογραφές για «Αγια-Σοφιά!»
Η πρώτη και κυριότερη έγκριση για να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» είναι γεγονός! Όπως αναφέρει η «Ώρα των Σπορ», ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε τη νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να αρχίσουν λίαν συντόμως τα έργα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Εκκρεμούν οι αντίστοιχες υπογραφές από τρία ακόμη Υπουργεία. Οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχουν δεσμευτεί πως δεν θα σταθούν εμπόδιο και οι δικές τους υπογραφές αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Εκτιμάται πως την επόμενη εβδομάδα το νομοθετικό σχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την «Αγια-Σοφιά» θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή κι εν συνεχεία θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να ψηφιστεί. Από εκεί κι έπειτα θα μπορεί η ΑΕΚ να εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια για να αρχίσουν τα έργα, αφού στο μεταξύ (και από μέρα σε μέρα) αναμένεται να έχει εγκριθεί από τη ΓΓΑ ο φάκελος καταλληλότητας λειτουργίας του γηπέδου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων της «Ένωσης» τα έργα στο γήπεδο θα μπορούν να αρχίσουν το αργότερα μέσα στο Μάιο.

Στο μεταξύ, υπάρχει ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κόσμου στην αγορά μετοχών της «Δικέφαλος 1924», καθώς γεμίζει ο… κουμπαράς για τη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου.

Ιβάν, ο… σίγουρος

Ο Ιβάν Μπρέσεβιτς είδε τη σεζόν να λαμβάνει πρόωρα τέλος για τον ίδιο μετά την επέμβαση που έκανε στο γόνατο και θα τον κρατήσει τρεις μήνες εκτός δράσης. Πάντως ο Κροάτης φορ είναι ένας από τους-όχι πολλούς είναι η αλήθεια-παίκτες της ΑΕΚ που έχει εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Αν και άργησε να πάρει μπρος, έχει αφήσει καλές εντυπώσεις με την παρουσία του και πέτυχε 17 γκολ σε 20 συμμετοχές με την «Ένωση». Σημειώνεται πως ο Μπρέσεβιτς έχει τριετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Με την απουσία του «ελευθερώνεται» και μία θέση ξένου (αφού υπάρχει ο περιορισμός για τέσσερις ξένους στη 18άδα), ενώ παράλληλα ο Άλεξ Ντακόλ θα έχει την ευκαιρία να παίξει πιο προωθημένος, στη φυσική του θέση, προκειμένου να κριθεί ασφαλέστερα για το μέλλον. Ο Βραζιλιάνος φορ έχει πετύχει μεν φέτος 18 γκολ, ωστόσο ακόμη δεν είναι βέβαιο πως θα διατηρήσει τη θέση του στην ΑΕΚ της Football League, αν και οι πιθανότητες είναι με το μέρος του καθώς γνωρίζει την κατηγορία.
Πηγή: sport-fm.gr

Λέτε… αυτή;

Οι μεγάλοι της Bundesliga δεν κατάφεραν να σταματήσουν την Μπάγερν. Μήπως στην 26η αγωνιστική τα καταφέρει η έκπληξη του πρωταθλήματος, Μάιντς.

Λέτε… αυτή;
Στην έδρα της Μάιντς, που έχει αναρριχηθεί στην πέμπτη θέση της Bundesliga και… ορέγεται έξοδο στο Champions League δοκιμάζεται η Μπάγερν για την 26η αγωνιστική. Οι Βαυαροί μετρούν αήττητο 50 αγώνων και νικηφόρο σερί 17 ματς στο πρωτάθλημα, ενώ μετρούν αντίστροφα για τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου όντας στο +23 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ. Ο Μπαντστούμπερ είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η Μπορούσια, που προέρχεται από δύο σερί ήττες από Γκλάντμπαχ και Ζενίτ μέσα στο «σπίτι» της, παίζει στο Ανόβερο με τον Σμέλτσερ να προστίθεται στη λίστα τραυματιών με τους Σούμποτιτς, Μπέντερ, Μπλαστσικόφσκι και Γκουντογκάν. Η τρίτη Σάλκε φιλοξενεί την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ και η τέταρτη Λεβερκούζεν τη Χόφενχαϊμ.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:

Παρασκευή 21/3
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (21:30)

Σάββατο 22/3 (16.30)
Σάλκε-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Στουτγκάρδη-Αμβούργο
Ανόβερο-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου
Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή 23/3
Νυρεμβέργη- Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16.30)
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Τρίτη 25/3 (21:00)
Ντόρτμουντ-Σάλκε
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Μάιντς
Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου

Τετάρτη 26/3 (21:00)
Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Ανόβερο
Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Αμβούργο-Φράιμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα… clasico!!

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα… Έτσι απλά. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια όταν μονομαχούν τα δύο μεγαθήρια, όπως θα συμβεί στην 29η αγωνιστική της Primera Division.

Ώρα… clasico
Κάθε μονομαχία τους είναι ξεχωριστή. Αυτή για την 29η αγωνιστική είναι κάτι παραπάνω, αφού πρόκειται για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την τρίτη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» με τη… δεύτερη Ατλέτικο να καραδοκεί για να εκμεταλλευτεί κάθε απώλεια που θα έχει μία (ή και οι δύο σε περίπτωση ισοπαλίας) από τις μεγάλες της αντιπάλους.

Η «βασίλισσα» βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, δεν έχει ηττηθεί στο πρωτάθλημα από το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Καμπ Νου» (2-0) κι έκτοτε έχει μόλις τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να έχει ξεφύγει με τρεις και τέσσερις βαθμούς από Ατλέτικο και «Μπάρτσα» αντίστοιχα. Ο Κάρλο Αντσελότι έδωσε μεσοβδόμαδα ανάσες σε αρκετούς παίκτες του στον επαναληπτικό με τη Σάλκε για τους «16» του Champions League. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Χεσέ, Αρμπελόα και Κεντίρα, αλλά ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι διαθέσιμος ο Μπενζεμά.

Η «Μπάρτσα» προέρχεται από το επιβλητικό 7-0 επί της Οσασούνα, αλλά με τρεις ήττες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές έχει χάσει πολύτιμο έδαφος κι έχει ανάγκη τη νίκη περισσότερο από τη μεγάλη της αντίπαλο. Μοναδικό πρόβλημα για τον Χεράρδο Μαρτίνο είναι ο Κάρλες Πουγιόλ, που παραμένει τραυματίας.

Η παράδοση είναι αρκετά ισορροπημένη με τη Ρεάλ να έχει 70 και την Μπαρτσελόνα 65 νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος, αλλά με γηπεδούχους τους Μαδριλένους το πλεονέκτημα είναι σαφώς υπέρ τους με 51 νίκες έναντι 17 των Καταλανών. Πάντως την τελευταία πενταετία η «Μπάρτσα» έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία στο «Μπερναμπέου», χάνοντας μόνο πέρσι με 2-1.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει δύσκολο έργο στη Σεβίλλη απέναντι στην απογοητευμένη (μετά τον αποκλεισμό της στα πέναλτι για το Europa League από την συμπολίτισσα) Μπέτις, ενώ στη μάχη για την τέταρτη θέση η Μπιλμπάο φιλοξενεί τη Χετάφε και η Ρεάλ Σοσιεδάδ παίζει στην έδρα της Αλμερία.

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική

Παρασκευή 21/3
Θέλτα-Μάλαγα (22:00)

Σάββατο 22/3
Γρανάδα-Έλτσε (17:00)
Εσπανιόλ-Λεβάντε (19:00)
Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγεκάνο (21:00)
Μπιλμπάο-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 23/3
Οσασούνα-Σεβίλλη (13:00)
Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης (18:00)
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014
Αλμερία-Σοσιεδάδ (23:00)

Η επόμενη (30η) αγωνιστική

Τρίτη 25/3
Μάλαγα-Εσπανιόλ (21:00)
Έλτσε-Μπιλμπάο (23:00)

Τετάρτη 26/3
Μπαρτσελόνα-Θέλτα (21:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Οσασούνα (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα (23:00)
Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Πέμπτη 27/3
Χετάφε-Βιγιαρεάλ (21:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βαγιαδολίδ (21:00)
Αλμερία-Βαλένθια (23:00)
Λεβάντε-Μπέτις (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Νύχτα μαγική, επιστροφή… ονειρεμένη!

Μια βραδιά για να θυμούνται στο υπόλοιπο της ζωής του χάρισε στους φίλους του χθες ο Παναθηναϊκός συνδυάζοντας αποθέωση Ομπράντοβιτς και νίκη επί της «Φενέρ». Ο… σπόρος της μεγάλης επιστροφής μπήκε.

Νύχτα μαγική, επιστροφή… ονειρεμένη
Στον αθλητισμό δεν μετρούν μόνο οι νίκες και οι τίτλοι. Στη μνήμη χαράσσονται ίσως και πιο βαθιά ορισμένες στιγμές σαν κι αυτή που έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ ή έστω παρακολούθησαν ό,τι συνέβη από μακριά. Ο Παναθηναϊκός συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς υποδέχτηκε και αποθέωσε όμως αξίζει σε έναν άνθρωπο με τη δική του προσφορά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά ταυτόχρονα έφτασε και στο ζητούμενο της νίκης (76-67) υπερκαλύπτοντας τη διαφορά του -5 της Κωνσταντινούπολης.

Ο «Ζοτς» και ο σπόρος της επιστροφής

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά βίας κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στις εκδηλώσεις λατρείας των οποίων έγινε αποδέκτης. Μπορεί να μην άφησε να εκδηλωθούν τα συναισθήματά του, ως άριστος επαγγελματίας, ωστόσο ήταν εμφανές πως τον είχαν κατακλύσει. Τα μάτια του ήταν υγρά και ήταν… αναψοκοκκινισμένος παίρνοντας το γνωστό «μελιτζανί» χρώμα που συνηθίζει όταν έχει νεύρα. Εκεί που ο 54χρονος προπονητής φάνηκε να λυγίζει περισσότερο ήταν όταν αντίκρισε στο παρκέ τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας του ήταν εκεί για να τιμήσει τον άνθρωπο με τον οποίο έχτισαν μαζί την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού, αλλά και όταν είδε τον έτερο συνοδοιπόρο, Θανάση Γιαννακόπουλο, να ξεσπάει σε λυγμούς κατά τη βράβευσή του.



Ίσως όμως πιο… ουσιαστική για το μέλλον να ήταν η αντάμωσή του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, που άκουσε τη λαϊκή απαίτηση να φέρει ξανά στην ομάδα τον «Ζοτς», είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη την επιθυμία του κοινού αλλά και τη δική του, αργά ή γρήγορα. Για το προσεχές καλοκαίρι φαντάζει απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κλειστό διετές συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει «καθαρές» αποδοχές 1,35 εκατ. ευρώ ετησίως και με τα μπόνους μπορεί να του αποφέρει για αυτή τη διετία συνολικά κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο «Ζοτς» εκτιμώντας τόσο την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο πρόσωπό του, όσο και την τεράστια επένδυση που έχουν κάνει τόσο προσλαμβάνοντάς τον όσο και διαθέτοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό για μεταγραφές, δεν πρόκειται να ζητήσει ο ίδιος να φύγει.

Οι όποιες επαφές για επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα γίνουν, λοιπόν, το καλοκαίρι του 2015, κι ασφαλώς πέρα από τη δεδομένη επιθυμία των δύο πλευρών να συνεργαστούν ξανά, υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων που πρέπει να ξεκαθαρίσουν, με κυριότερο το μπάτζετ που ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους της αποχώρησης του «Ζοτς» τον Ιούνιο του 2012. Μέχρι το καλοκαίρι του 2015, λοιπόν, ουδείς γνωρίζει πώς θα έχει πορευτεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα έχει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι στον πάγκο του τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Σε τροχιά πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη χθες απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και είναι για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Όμως θα απαιτηθούν ακόμη τουλάχιστον δύο νίκες στα τρία εναπομείναντα ματς για να επιτευχθεί ο στόχος. Οι «πράσινοι» έχουν την επόμενη εβδομάδα το πολύ δύσκολο ματς με την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», εν συνεχεία υποδέχονται την διεκδικήτρια της πρόκρισης Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και ολοκληρώνουν την πορεία τους στο Top 16 κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» περιμένουν απόψε νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ουνικάχα στη Μάλαγα και ελπίζουν σε εκπλήξεις από τις αδιάφορες Λαμποράλ Κούτσα και Αναντολού Εφές απέναντι σε Ολυμπιακό και Μιλάνο αντίστοιχα. Πρωτίστως, όμως, κοιτάζουν τι θα κάνουν οι ίδιοι. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως υπερτερεί σε ισοβαθμία με τη «Φενέρ» και την Αρμάνι, αλλά από την άλλη είναι δύσκολο να κάνει το ίδιο κόντρα στη Μάλαγα (είχε χάσει 87-71 στην Ισπανία) και έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό με μικρή διαφορά (66-62).

Το παρήγορο για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη είναι πως ο Τζέιμς Γκιστ είναι σε τροχιά επιστροφής κι αν δεν προλάβει το δύσκολο ματς με την Μπαρτσελόνα θα είναι σίγουρα έτοιμος για τα δύο τελευταία του Top 16.Πηγή: sport-fm.gr

Do or… die!

Έχοντας στο μυαλό τους ως μοναδικό αποτέλεσμα τη νίκη, οι παίκτες του Ολυμπιακού αντιμετωπίζουν απόψε, τη Λαμποράλ για την 11η αγωνιστική του Top 16. Μέσα ο Σπανούλης, εκτός Πρίντεζης-Περπέρογλου!

Do or… die
«Νίκη γιατί… χανόμαστε»… Κάπως έτσι βλέπουν το αποψινό (21:30, ΔΤ, ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6) εντός έδρας παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα οι παίκτες του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του E’ ομίλου του Top 16 της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες στη φάση των «16» -οι τρεις εξ αυτών απόντος του αρχηγού τους Βασίλη Σπανούλη- και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, με ρεκόρ 4-6, να βρίσκονται πίσω από Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο, Παναθηναϊκό, Φενέρ και Μάλαγα. Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό πως η νίκη κόντρα στους Βάσκους, που είναι ουραγοί στον όμιλο, κρίνεται παραπάνω από… απαραίτητη αν οι back to back Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στα play offs.

Στην προσπάθειά τους αυτοί οι Πειραιώτες θα έχουν μαζί τους και τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός της ομάδας που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από τενοντίτιδα στο γόνατο θα συμπεριληφθεί στην αποστολή και θα αγωνιστεί κανονικά. Αμφίβολη είναι από την άλλη η συμμετοχή του Γιώργου Πρίντεζη στον οποίο διαγνώσθηκε θλάση σε έναν πλευρικό μυ. Οι πιθανότητες, πάντως να αγωνιστεί ο διεθνής φόργουορντ είναι λίγες. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Στράτο Περπέρογλου ο οποίος υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.

Κίνητρο αλλά και… απουσίες δεν λείπουν και για τους φιλοξενούμενους. Οι Βάσκοι με το πρώτο τζάμπολ του αγώνα στο ΣΕΦ θα γίνουν η δεύτερη ομάδα στην Euroleague που φτάνει τις 300 αναμετρήσεις στη διοργάνωση και είναι λογικό πως θα θέλουν να συνδυάσουν αυτό το επίτευγμα με νίκη. Σύμμαχός τους; Η απουσία άγχους η οποία και τους βοήθησε να κάνουν την έκπληξη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και ο Σέρτζιο Σκαριόλο έχει «πονοκεφάλους» αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Χάμιλτον αλλά και στον Όντομ που τελικά αποχώρησε από την ισπανική ομάδα καθώς αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στη μέση.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Ζοσέφ Μπισάνγκ (Γαλλία).


Οι αριθμοί δείχνουν…

… με διαφορά Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτεροι σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες, πλην μιας. Συγκεκριμένα τα νούμερα τους είναι καλύτερα σε πόντους, ριμπάουντ (σύνολο, αμυντικά, επιθετικά), ασίστ, κοψίματα, ποσοστό σε δίποντα και τρίποντα και Index, ενώ είναι λιγότερο επιρρεπείς στα λάθη. Εμφανίζονται… ισοδύναμοι με τους Βάσκους στα κλεψίματα και ο μοναδικός τομέας που υστερούν είναι το ποσοστό στις ελεύθερες βολές.


Οι αριθμοί Ολυμπιακού-Λαμποράλ

Πόντοι: 77,5-73,6
Σύνολο ριμπάουντ: 34,2-32,6
Επιθετικά ριμπάουντ: 9,8-9,1
Αμυντικά ριμπάουντ: 24,4-23,6
Ασίστ: 16,8-15,7
Κλεψίματα: 5,3-5,3
Κοψίματα: 3,8-3,3
Λάθη: 11,8-13,7
Ποσοστά σε δίποντα: 53,2%-52,4%
Ποσοστά σε τρίποντα: 37,0%-32,4%
Ποσοστό σε βολές: 71,7%-79,2%
Ιndex: 86,6-78,3


Η προϊστορία δείχνει…

…«ισοπαλία», αφού Ολυμπιακός και Λαμποράλ Κούτσα έχουν από 11 νίκες στις 22 φορές που έχουν συναντηθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι με οκτώ νίκες σε έντεκα αναμετρήσεις ως γηπεδούχοι, έξι εκ των οποίων μάλιστα συνεχείς. Η πιο πρόσφατη ήττα τους στο Φάληρο από τους Βάσκους ήταν με 95-89 για τα play offs του 2007, ενώ η πιο πρόσφατη νίκη τους πέρσι για το Top 16 με 82-74. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Βιτόρια ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει δια περιπάτου με 89-70.


Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ όμιλος

Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 76-67
Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 21/03, 21:30
Ουνικάχα Μάλαγα-Μπαρτσελόνα, 21/03, 21:45
Αρμάνι Μιλάνο-Εφές Αναντολού 21/03, 22:00

Η κατάταξη σε 10 αγωνιστικές

Μπαρτσελόνα 10-0
Αρμάνι Μιλάνο 7-3
Παναθηναϊκός 6-5*
Ουνικάχα Μάλαγα 5-5
Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ 5-6*
Ολυμπιακός 4-6
Εφές Αναντολού 2-8
Λαμποράλ Κούτσα 2-5

*Παναθηναϊκός και Φενέμπαχτσε σε 11 παιχνίδια.

ΣΤ’ όμιλος

Ζαλγκίρις Κάουνας-Λοκομοτίβ Κουμπάν 85-86
Παρτίζαν-Μακάμπι Τελ Αβίβ 72-70
Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 93-79
Γαλατασαράι-Μπάγερν Μονάχου 21/03, 20:00

Η κατάταξη σε 10 αγωνιστικές

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-2*
Ρεάλ Μαδρίτης 9-2*
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-4*
Μπάγερν Μονάχου 5-5
Λοκομοτίβ Κουμπάν 5-6*
Γαλατασαράι 4-6
Παρτίζαν 3-8*
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-9*

*ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μακάμπι, Κουμπάν, Παρτίζαν και Ζαλγκίρις σε 11 παιχνίδια.Πηγή: sport-fm.gr

Μπράμος: «Για νίκη με Μπαρτσελόνα»

Να υπάρχει ανάλογη συνέχεια στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας που είναι μπροστά του επεσήμανε ο Μάικ Μπράμος μιλώντας μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ.

Μπράμος: «Για νίκη με Μπαρτσελόνα»
Να υπάρχει ανάλογη συνέχεια στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας που είναι μπροστά του επεσήμανε ο Μάικ Μπράμος μιλώντας μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ.

«Αυτό πρέπει να κάνουμε. Και να πάμε για τη νίκη με την Μπαρτσελόνα», ανέφερε ο άσος του τριφυλλιού, ο οποίος σχολίασε για την ευστοχία που είχε σήμερα από τη γραμμή του τριπόντου.

«Πέτυχα πρώτα ένα –δυο εύκολα σουτ και με βοήθησε αυτό. Καταφέραμε τελικά να πάρουμε μια πολύ μεγάλη νίκη», κατέληξε.

Ράιτ: «Δουλειά μου να βοηθάω την ομάδα»

Έτοιμος να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά δήλωσε ο Ζακ Ράιτ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ, στην οποία έχει καταλυτικό ρόλο.

Ο Ζακ Ράιτ σε ακόμα ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού είχε ρόλο καταλυτικό, έδωσε ενέργεια και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη κόντρα στη Φενέρ. Ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε ενθουσιασμένος στην κάμερα της Nova από τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ, έτοιμος να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, ενώ εντυπωσιάστηκε από την αποθέωση κόσμου και ομάδας στο πρόσωπο του Ομπράντοβιτς.

«Αυτή είναι η δουλειά μου, να φέρνω ενέργεια και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθάω την ομάδα να φτάνει σε νίκες. Το κάνω επιτυχημένα μέχρι τώρα. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι», είπε και πρόσθεσε για τη συνέχεια:

«Η χημεία μου με την ομάδα θα γίνεται ολοένα και καλύτερη. Πρόκειται για μια σπουδαία ομάδα. Το μέλλον φαντάζει λαμπρό. Είμαι ευχαριστημένος που είμαι εδώ και έχω καλούς συμπαίκτες. Μπορώ να μείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά που πρέπει να κάνω».

Όσο για τις διαφορές στο ελληνικό και το γερμανικό πρωτάθλημα; «Στην Ελλάδα, στη Σερβία το μπάσκετ δεν είναι μόνο για πλάκα… Ο κόσμος καταλαβαίνει το παιχνίδι δεν είναι μόνο οι… πόντοι. Αυτό το αγαπώ. Μπορεί να βάζεις πέντε πόντους αλλά να κάνεις άλλη δουλειά. Ο κόσμος το καταλαβαίνει και το αναγνωρίζει. Οι φίλαθλοι μας είναι φανταστικοί και σήμερα μας βοήθησαν πολύ για να πάρουμε τη νίκη».

Ο Ράιτ μίλησε και για την βράβευση του Ομπράντοβιτς; «Είναι όμορφο μια ομάδα να τιμά ανθρώπους από το παρελθόν της. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν σπουδαίο προπονητή που έχει φέρει πολλούς τίτλους, πάρα πολλούς τίτλους και νιώθει ότι επέστρεψε… σπίτι του, απολαμβάνοντας τον σεβασμό του κόσμου».

Φώτσης: «Μεγάλη νίκη»
Στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον Αντώνη Φώτση που έκανε λόγο για μεγάλη νίκη κόντρα σε μια δυνατή, όπως είναι η Φενέρμπαχτσε.

Στη σημασία της νίκης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε αναφέρθηκε ο Αντώνης Φώτσης μετά το ροζ φύλλο αγώνα που πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Ο πάουερ φόργουορντ των πράσινων εξήρε το εγκώμιο του Μάικ Μπράμου, που έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι και πέτυχε συνολικά 23 πόντους.

«Έχουμε υπάρξει όλοι παίκτες του μεγάλου Ομπράντοβιτς. Έκανε ό,τι μπορούσε να νικήσει, εμείς το ίδιο και τελικά πήραμε μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Παίξαμε καλό μπάσκετ, με βάση να μπούμε μέσα απ’ την αρχή και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Μπράμος ξέρουμε πόσο καλός είναι κι αν βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να σκοράρει συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωραίος, αλλά χαμένος ο Γιάννης!

Η πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν αρκούσε στους Μπακς που έχασαν με 115-110 από τους Ουόριορς. Νίκες για Θάντερ, Ρόκετς και Μπλέιζερς.

Ωραίος, αλλά χαμένος ο Γιάννης
Ένα ακόμη παιχνίδι απέναντι σε ισχυρότερο αντίπαλο πάλεψαν μέχρι τέλους οι Μπακς, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 115-110 από τους Ουόριορς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Μιλγουόκι έχοντας 11 πόντους (5/6 βολές, 3/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 31 λεπτά. Ο Στίβεν Κάρι με 31 πόντους και 11 ασίστ ήταν και πάλι ο ηγέτης των «πολεμιστών».

Παρά την απουσία του Ντουάιτ Χάουαρντ με διάστρεμμα για δεύτερο σερί ματς, οι Ρόκετς δεν είχαν πρόβλημα να συντρίψουν με 129-106 τους Τίμπεργουλβς με 28 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν.

Η Θάντερ, που εξακολουθεί να κυνηγά τους Σπερς για την πρωτιά στη Δύση, επικράτησε 102-95 των Καβαλίερς με τον Κέβιν Ντουράντ να σταματά στους 35 πόντους και να αυξάνει στα 33 τα παιχνίδια που έχει 25+ πόντους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί μετά τα 40 του Μάικλ Τζόρνταν τη σεζόν 1986/87.

Οι Μπλέιζερς νίκησαν 116-103 τους Ουίζαρντς με 23 πόντους και 10 ασίστ του Ντέμιαν Λίλαρντ παραμένοντας πέμπτοι στη Δύση.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 95-102 Γουέιτερς 30, Χόους 20, Ντελαβεντόβα 11 (10 ριμπ.)-Ντουράντ 35 (11 ριμπ.), Ιμπάκα 16 (11 ριμπ.), Τζάκσον 13, Φίσερ 12, Λαμπ 10.

Χιούστον Ρόκετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 129-106 Χάρντεν 28, Μοτιεγιούνας 20, Πάρσονς 19, Μπέβερλι 14, Ασίκ 12, Τζόουνς 10-Λοβ 29, Ντιένγκ 22 (21 ριμπ.), Εμπά α Μουτ 11, Μπάντιντζερ 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 116-103 Μάθιους 28, Λίλαρντ 23 (10 ασίστ), Ράιτ 15, Μπατούμ 12 (14 ριμπ.)-Γουόλ 24 (14 ασίστ), Μπιλ 18, Γκούντεν 18, Αρίζα 15, Μπούκερ 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μιλγουόκι Μπακς 115-110 Κάρι 31 (11 ασίστ), Τόμπσον 29, Λι 22 (12 ριμπ.), Κρόφορντ 12, Μπόγκουτ 8 (12 ριμπ.)-Νάιτ 27, Σέσιονς 18, Χένσον 13, Αντετοκούνμπο 11, Μίντλετον 11, Ιλιασόβα 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Κόμπι: «Ο Ομπάμα μπορεί να παίξει στους Λέικερς»

Ικανό να παίξει στους Λέικερς χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο Κόμπι Μπράιαντ.

Κόμπι: «Ο Ομπάμα μπορεί να παίξει στους Λέικερς»
Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν μπορεί να χωνέψει πόσο κακή σεζόν κάνουν οι Λέικερς. Με τον ίδιο να έχει περιοριστεί σε έξι συμμετοχές, οι «λιμνάνθρωποι» έχουν μόλις 22 νίκες σε 67 αγώνες.

Ο σούπερ σταρ της ομάδας έφτασε στο σημείο να πει πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα έπαιζε άνετα στους Λέικερς. «Θα μπορούσε», δήλωσε ο 35χρονος άσος σπεύδοντας στη συνέχεια να το… μαζέψει για να μην παρεξηγηθεί. «Δεν είναι αιχμή για το τωρινό ματς ρόστερ, αλλά περισσότερο μία ένδειξη σεβασμού στις ικανότητες του προέδρου των ΗΠΑ», τόνισε.
Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή την κούπα ποιος θα την πάρει;

«Ντου από Παντού» για το καλύτερο Tσάμπιονς Λιγκ των τελευταίων ετών. Οι ζημιές, ο Μέσι, η Βασίλισσα και η υπέρβαση... Έχω την αίσθηση ότι το φετινό τσάμπιονς λιγκ που βλέπουμε είναι ίσως το καλύτερο των τελευταίων ετών. Με την έννοια ότι στους «8» έχουν φτάσει τουλάχιστον 4-5 φορμαρισμένες ομάδες. Ίσως κι έξι. Άρα, από εδώ και πέρα θα γίνει χαμός για το ποιος θα σηκώσει την κούπα.
Τα ζευγάρια
Σε λίγες ώρες, λοιπόν, γίνεται η κλήρωση για τα προημιτελικά. Και μόλις βγούνε τα ζευγάρια ενδεχομένως να μπορούμε να πούμε περισσότερα, αφού από τα κέφια της κληρωτίδας εξαρτώνται πολλά.
Αμφίρροπα
Όπως, όμως, έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα, όλα μοιάζουν αμφίρροπα. Έχουμε και λέμε.
Για Μπάγερν
Η Μπάγερν είναι φορμαρισμένη και δείχνει να μπορεί να κάνει το δυο στα δυο. Οι δυνατότητές της είναι μεγάλες κι αυτό το ξέρουν όλοι.
Με Μέσι
Η Μπαρτσελόνα μοιάζει να συνέρχεται και ο Μέσι να ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα. Ό,τι κι αν γίνει στο κλάσικο για την πριμέρα, το τσάμπιονς λιγκ είναι πάντα ο μεγάλος στόχος.
Η βασίλισσα
Η Ρεάλ δείχνει κι αυτή έτοιμη για την μεγάλη πρόκληση. Έχει βελτιωθεί σαφώς φέτος, στο πρωτάθλημα πάει καλά, στο τσάμπιονς λιγκ πείθει.
Ζημιές
Η Τσέλσι του Μουρίνιο μπορεί να κάνει ζημιές. Το έργο του Πορτογάλου έχει αρχίσει να αποδίδει. Είναι μέσα στο πρωτάθλημα, ενώ έφτασε στους «8» εύκολα.
Για υπέρβαση
Και η Παρί θέλει να κάνει την υπέρβασή της. Το ότι έχει καλή ομάδα δεν το αμφισβητεί κανένας. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα.
Η φιναλίστ, η Μάντσεστερ και η Ατλέτικο
Αυτές δείχνουν οι πιο φορμαρισμένες ομάδες στην οκτάδα. Υπάρχουν, όμως, και η Ντόρτμουντ που ήταν φιναλίστ πέρυσι και δεν μπορεί να την ξεγράψει κανένας, όπως και η Μάντσεστερ που είναι πάντα Μάντσεστερ κι ας μην είναι στην καλύτερή της κατάσταση.
Αντέχει
Άφησα τελευταία την Ατλέτικο. Όποιος την υποτιμήσει, μπορεί να πάθει μεγάλες ζημιές. Σκληρό καρύδι! Και φέτος κάνει μια εξαιρετική σεζόν. Μάλιστα, φαίνεται να αντέχει κι άλλο για να κρατηθεί σ’ αυτό το επίπεδο ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Πηγή: sportdog.gr

ΠΑΟΚ… ενωμένος!!

Σε δείπνο συσπείρωσης σε εστιατόριο της Περσαίας παραβρέθηκε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ κάτι που δείχνει πως πλέον το κλίμα είναι το καλύτερο δυνατό.

ΠΑΟΚ… ενωμένος
Πλέον το κλίμα στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ έχει αλλάξει!

Την Πέμπτη το βράδυ, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του «Δικεφάλου του Βορρά» παραβρέθηκε σε δείπνο συσπείρωσης, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως οι σχέσεις ανάμεσα σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο είναι καλύτερες δυνατές.

Αυτό ωστόσο, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, αφού υπάρχει η δυνατότητα για νέα νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Κυριακή το μεσημέρι.Πηγή: sport-fm.gr