Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Υπάρχει και ποδόσφαιρο!!

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι στο επίκεντρο στην Κριμαία. Όμως η… ποδοσφαιρική ζωή συνεχίζεται και θέτει δίλημμα «Ρωσία ή Ουκρανία» στις δύο κορυφαίες ομάδες της χερσονήσου.

Υπάρχει και ποδόσφαιρο!
Η Ρωσία… μεγαλώνει με την προσάρτηση της Κριμαίας σ’ αυτή. Μαζί της όμως παρασύρει και ποδοσφαιρικές ομάδες που αγωνίζονται στο ουκρανικό πρωτάθλημα και σύντομα θα κληθούν να επιλέξουν αν θα το αποχωριστούν για χάρη του ρωσικού.

Η Ταβρίγια -στην οποία μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν προπονητής ο Γιάννης Χριστόπουλος- και η Σεβαστούπολη σκέφτονται ήδη την ενσωμάτωσή τους στο πρωτάθλημα της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο.

Όπως ανέφερε πάντως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Κριμαίας, αναμένεται να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με την ουκρανική ομοσπονδία.

«Η Ταβρίγια θα ολοκληρώσει οπωσδήποτε την φετινή σεζόν στο ουκρανικό πρωτάθλημα» ξεκαθαρίζει ο Νικολάι Γκοστέβ, τονίζοντας τις δυσκολίες που θα έχει το εγχείρημα της «μετακόμισης» σε διαφορετικό πρωτάθλημα: «Θα θέλαμε πολύ να αποτελέσουμε μέλος της ρωσικής ομοσπονδίας, όμως κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο. Για να συμβεί αυτό, χρειαζόμαστε τις “ευλογίες” της ουκρανικής ομοσπονδίας, αλλά και την ευτυχία να μας δεχτεί η ρωσική. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρος της Ρωσίας. Ευτυχώς θα παρθούν αποφάσεις μετά την 27η Μαρτίου, στο συνέδριο της UEFA στην Αστάνα».

Οι αποφάσεις που αναμένεται να παρθούν σε καμία περίπτωση δεν θα είναι βιαστικές, αφού υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να λυθούν, με το κυριότερο να είναι η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται οι ομάδες.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο και να μη πέσουμε κατηγορίες» αναφέρει ο πρόεδρος της Σεβαστούπολης, Αλεξάντρ Κρασίλνικοφ. «Θα αυξήσει τις ομάδες της το πρωτάθλημα Ρωσίας, για να ενσωματωθούμε; Είναι ένα απ’ τα θέματα που θα συζητηθούν…».

Αυτό είναι άλλωστε το μεγαλύτερο «αγκάθι» και για τη Ταβρίγια, η οποία μπορεί φέτος να παλεύει για την παραμονή της, όμως για πολλά χρόνια αποτέλεσε τη μοναδική που κατάφερε να μπει εμπόδια στην κυριαρχία των Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ Ντόνετσκ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: