Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στην Ανδαλουσία «βασίλισσα» είναι η Σεβίλλη…!

Η Σεβίλλη βγήκε «ζωντανή» από το «θρίλερ» των «16» του Europa League κόντρα στην Μπέτις, επικρατώντας στα πέναλτι 4-3 (κ.α. παρατ. 0-2) στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Στην Ανδαλουσία «βασίλισσα» είναι η Σεβίλλη…
Η Σεβίλλη επικράτησε με 4-3 της Μπέτις στα πέναλτι στον "εμφύλιο" της Ανφαλουσίας στην έδρα των «ασπροπράσινων», ενώ έχανε με 2-3 στη διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του φετινού Europa League, αφού στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης με 2-0 είχε ισοφαρίσει την ήττα της στο πρώτο ματς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με το ίδιο σκορ την περασμένη Πέμπτη. Ετσι, έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν μέρες του 2006 και του 2007.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο, όμως τα γκολ των Ρέγες και Μπάκα έστειλαν το ματς στο έξτρα ημίωρο και, στη συνέχεια, στα πέναλτι, όπου οι Ν’ Ντιαγιέ και Νόνο αστόχησαν στα δύο τελευταία για τους "ροχιμπλάνκος" και με τον Ράκιτιτς ενδιάμεσα να ευστοχεί για τη Σεβίγια.

Οι δυο φορές κυπελλούχοι UEFA ήταν ανώτεροι στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης και πίεσαν την εστία του Αντάν, οπότε και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ρέγες στο 20’, όταν δέχτηκε την μπαλιά του Μορένο μέσα στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, ανοίγοντας το σκορ. Στη συνέχεια, οι «βερντιμπλάνκος» προσπάθησαν να πιέσουν, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι σημαντικό στην εστία του Μπέτο μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Μπαπτιστάο έχασε κάποιες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους μέχρι το 65’, με τους ουραγούς της Primera Division να έχουν εγκατασταθεί στα καρέ της Σεβίγια και να συνεχίζουν να χάνουν ευκαιρίες. Μετά το 70’, οι παίκτες του Ουνάι Εμερι άρχισαν να δημιουργούν, με τη σειρά τους, ευκαιρίες και στο 75’ ο Μπάκα μέσα από την περιοχή μετά από την ασίστ του Μορένο, έκανε το 0-2 και έφερνε τις δυο ομάδες ισόπαλες στα δύο ματς. Μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας δεν υπήρξαν άλλες συγκινήσεις και οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, οι δυο ομάδες φάνηκαν επηρεασμένες από την κούραση και δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, χάνοντας ουσιαστικά από δυο εκατέρωθεν. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Μπέτις φάνηκε πιο επιθετική και δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μπέτο, όμως δεν άλλαξε τίποτα. Έτσι, οδηγηθήκαμε στη «ρωσική ρουλέτα» των πέναλτι.


Η διαδικασία των πέναλτι:


Βιτόλο αποκρούστηκε
Ρουμπέν Κάστρο 1-0
Κόκε 1-1
Σεβίγια 2-1
Γκαμεϊρό 2-2
Αμάγια 3-2
Μορένο 3-3
Ν’ Ντιαγιέ δοκάρι
Ράκιτιτς 3-4
Νόνο άουτ


ΜΠΕΤΙΣ: Αντάν, Αμάγια, Χουανφράν, Περκίς (15’ Νόνο), Γιόρντι, Ν’ Ντιαγιέ, Χουάν Κάρλος, Ρέγες (92’ Μολίνα), Κέντρικ, Ρούμπεν Κάστρο, Μπαπτιστάο (73’ Σεβίγια)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Φάζιο, Φιγκέιρας, Μορένο, Παρέχα, Μ’ Μπία (76’ Βιτόλο), Μαρίν, Ράκιτιτς, Μπάκα (105’ Σαμπέριο), Γκαμεϊρό, Ρέγες (50’ Κόκε) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: