Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Υπογραφές για «Αγια-Σοφιά!»

Υπογράφηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ποια βήματα απομένουν για το όνειρο. Ο σίγουρος Μπρέσεβιτς.

Υπογραφές για «Αγια-Σοφιά!»
Η πρώτη και κυριότερη έγκριση για να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» είναι γεγονός! Όπως αναφέρει η «Ώρα των Σπορ», ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε τη νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να αρχίσουν λίαν συντόμως τα έργα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Εκκρεμούν οι αντίστοιχες υπογραφές από τρία ακόμη Υπουργεία. Οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχουν δεσμευτεί πως δεν θα σταθούν εμπόδιο και οι δικές τους υπογραφές αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Εκτιμάται πως την επόμενη εβδομάδα το νομοθετικό σχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την «Αγια-Σοφιά» θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή κι εν συνεχεία θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να ψηφιστεί. Από εκεί κι έπειτα θα μπορεί η ΑΕΚ να εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια για να αρχίσουν τα έργα, αφού στο μεταξύ (και από μέρα σε μέρα) αναμένεται να έχει εγκριθεί από τη ΓΓΑ ο φάκελος καταλληλότητας λειτουργίας του γηπέδου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων της «Ένωσης» τα έργα στο γήπεδο θα μπορούν να αρχίσουν το αργότερα μέσα στο Μάιο.

Στο μεταξύ, υπάρχει ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κόσμου στην αγορά μετοχών της «Δικέφαλος 1924», καθώς γεμίζει ο… κουμπαράς για τη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου.

Ιβάν, ο… σίγουρος

Ο Ιβάν Μπρέσεβιτς είδε τη σεζόν να λαμβάνει πρόωρα τέλος για τον ίδιο μετά την επέμβαση που έκανε στο γόνατο και θα τον κρατήσει τρεις μήνες εκτός δράσης. Πάντως ο Κροάτης φορ είναι ένας από τους-όχι πολλούς είναι η αλήθεια-παίκτες της ΑΕΚ που έχει εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Αν και άργησε να πάρει μπρος, έχει αφήσει καλές εντυπώσεις με την παρουσία του και πέτυχε 17 γκολ σε 20 συμμετοχές με την «Ένωση». Σημειώνεται πως ο Μπρέσεβιτς έχει τριετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Με την απουσία του «ελευθερώνεται» και μία θέση ξένου (αφού υπάρχει ο περιορισμός για τέσσερις ξένους στη 18άδα), ενώ παράλληλα ο Άλεξ Ντακόλ θα έχει την ευκαιρία να παίξει πιο προωθημένος, στη φυσική του θέση, προκειμένου να κριθεί ασφαλέστερα για το μέλλον. Ο Βραζιλιάνος φορ έχει πετύχει μεν φέτος 18 γκολ, ωστόσο ακόμη δεν είναι βέβαιο πως θα διατηρήσει τη θέση του στην ΑΕΚ της Football League, αν και οι πιθανότητες είναι με το μέρος του καθώς γνωρίζει την κατηγορία.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: