Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δεν έκανε στο 8ο ματς, ό,τι είχε κάνει και στα 7 προηγούμενα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr με απλό τρόπο το πώς αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τη Γιουνάϊτεντ…

Δεν έκανε στο 8ο ματς, ό,τι είχε κάνει και στα 7 προηγούμενα!
*** Εγώ φίλοι μου την ιστορία τη σέβομαι. Διδάσκομαι από αυτή. Γιατί πολύ απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται.

*** Ο τίτλος του χθεσινού κομματιού μου ήταν απλός: «Ο Ολυμπιακός περνάει μόνο όταν δεν χάνει!».

*** Κι αυτό ακριβώς φοβόμουν. Κι αναρωτιόμουν αν ήρθε η στιγμή που μια φορά ο Ολυμπιακός θα περάσει νοκ άουτ παιχνίδι στην Ευρώπη με μία ήττα του…

*** Η στιγμή λοιπόν δεν ήταν στο Μάντσεστερ. Αλλά τουλάχιστον ήταν η στιγμή στο Μάντσεστερ να δούμε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό Ολυμπιακό μέσα σε ένα αγγλικό γήπεδο σε ένα παιχνίδι στο οποίο κρίνονταν τόσα πολλά.

*** Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός το μόνο που δεν έκανε χθες, ήταν αυτό που είχε κάνει και στα υπόλοιπα εφτά φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια του! Δεν έβαλε έστω ένα γκολ. Το είχε κάνει και στο Παρίσι (1-2) και στη Λισσαβόνα (1-1) και στο Φάληρο με την Παρί (1-4) και στο Φάληρο με την Μπενφίκα (1-0). Είχε βάλει δύο γκολ στη Γιουνάϊτεντ (2-0) και από δύο φορές τρία γκολ στην Άντερλεχτ (3-0 έξω, 3-1 εδώ).

*** Και στο πιο κρίσιμο ματς, στο 8ο, δεν μπόρεσε να κάνει αυτό το ένα γκολ που χρειάζονταν για να περάσει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά με τον Ολαϊτάν στην Αθήνα και τον Σαβιόλα στην εξέδρα, το ξέραμε ότι θα ήταν πιο δύσκολα (βλέπε προχθές εδώ).

*** Το δύσκολο σε τέτοια γήπεδα σαν το Όλντ Τράφορντ είναι να κάνεις φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε 14 τελικές! Οι δύο ευκαιρίες ήταν τεράστιες. Άλλες τέσσερις τουλάχιστον φορές η Γιουνάϊτεντ απειλήθηκε άμεσα. Όταν απειλείς τόσες φορές τον γηπεδούχο και δεν κάνεις ένα γκολάκι, πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί να την πληρώσεις.

*** Απλά βλέπεις και κάτι άλλο μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία. Βλέπεις ότι πραγματικά μπορείς να σταθείς στο πιο υψηλό επίπεδο… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: