Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τα… διαβολικά ρεκόρ!

Πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα επιτεύγματα που σημειώθηκαν στη χθεσινή βραδιά του Champions League, στην οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και απέκλεισε τον Ολυμπιακό.

Τα… διαβολικά ρεκόρ
Γεμάτη ρεκόρ και σημαντικά επιτεύγματα ήταν η χθεσινή βραδιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στην ήττα-αποκλεισμό του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League.

Επίσης, ο Ράιαν Γκιγκς κατάφερε να γράψει ιστορία με την 140 συμμετοχή του σε νοκ-αουτ αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα εξ’ αυτών

*** Για πρώτη φορά στην σύγχρονη μορφή της διοργάνωσης (από το 2003/04) όλες οι ομάδες που είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση στη φάση των ομίλων κατάφεραν να φτάσουμε στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πρόκειται για τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι.

*** Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – μετά την Μπάγερν Μονάχου – κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά του θεσμού για 13η φορά, επίδοση ρεκόρ.

*** Ο Ολυμπιακός έχει χάσει 18 από τα 21 παιχνίδια μακριά από την έδρα του σε Αγγλία, Γερμανία και Ισπανία (έχοντας μία νίκη και δύο ισοπαλίες), ενώ η εστία του έχει μείνει καθαρή μόνο μία φορά.

*** Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατορθώνει να πετύχει χατ-τρικ σε νοκ-άουτ φάση του Champions League.

*** Επίσης, ο διεθνής στράικερ έγινε ο τέταρτος Ολλανδός που σημειώνει τρία γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά τους Μάρκο Φαν Μπάστεν, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και Ρόι Μακάι.

*** Στο 1-0, όταν σκόραρε ο 31χρονος παίκτης, αυτό ήταν το 6ο πέναλτι στην καριέρα του στον θεσμό, με τους Φαν Νίστελροϊ (10), Φίγκο (10) και Μέσι (8) να έχουν περισσότερα από εκείνον.

*** Η Γιουνάιτεντ έχει το απόλυτο απέναντι σε ελληνικές ομάδες (6 νίκες σε ισάριθμα ματς) και ο Ολυμπιακός έχει χάσει όλα τα παιχνίδια του μακριά στην Αγγλία (12 ήττες με διαφορά τερμάτων 3 - 37).

*** Ο Ράιαν Γκιγκς είναι ο δεύτερος παίκτης που αγωνίστηκε σε 140 αγώνες μετά τον Ραούλ (που είχε 142 συμμετοχές).

*** Επίσης, ο Ουαλός χαφ, 40 ετών και 110 ημερών, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που παίζει σε νοκ-άουτ αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: