Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Μανιάτης:"Στόχος να κληθώ στην Εθνική"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο άσος του Πανιωνίου με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, παράλληλα τόνισε ότι στόχος του είναι να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της ενώ παράλληλα δεν έκρυψε ότι θα επιθυμούσε να συνεχίσει την καριέρα του σε σύλλογο του εξωτερικού.

"Αν κάποια στιγμή έρθει πρόταση από το εξωτερικό, με ενδιαφέρει πάρα πολύ και θέλω να κάνω αυτό το βήμα. Είναι πολύ καλό να βγεις στην Ευρώπη και να δεις αν μπορείς να καταφέρεις κάτι εκεί. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει να αποδίδω καλά και να βοηθώ τον Πανιώνιο να πετυχαίνει τους στόχους μου", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Ο πρώτος μου στόχος είναι να κληθώ στην Εθνική. Γι’αυτό θα δουλέψω τώρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήμουν στα πλάνα για τον αγώνα με την Ουκρανία, γιατί δείχνει ότι ο κύριος Ρεχάγκελ παρακολουθεί την ομάδα του Πανιωνίου και τα νέα παιδιά.

Δυστυχώς όμως είχα έναν τραυματισμό και δεν μπορούσα να βοηθήσω. Εγώ από την πλευρά μου πρέπει να συνεχίσω να προσπαθώ κι ελπίζω στο μέλλον να καταφέρω να είμαι στις κλήσεις της Εθνικής".

Σχετικά με την εξαιρετική πορεία των "κυανέρυθρων" το τελευταίο διάστημα εξάλλου, είπε:"Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν άσχημα και η ψυχολογία μας δεν ήταν καλή. Από εκεί και πέρα μιλήσαμε μεταξύ μας, ξέραμε πως είχαμε ποιότητα και δείξαμε χαρακτήρα.

Μετά το ματς με τον Ατρόμητο αντιληφθήκαμε πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό και με τη βοήθεια του προπονητή πάμε πολύ καλά. Έχει αλλάξει το κλίμα, τα αποδυτήρια πλέον είναι πολύ καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.Δεν θέλω να πω ότι πλέον κοιτάμε το Europa League ή κάτι άλλο.

Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και στο μέλλον θέλουμε να δείξουμε ακόμη καλύτερα στοιχεία. Πιστεύω πως έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Ο Λόλο (σ.σ Εστογιανόφ), που επέστρεψε από τραυματισμό, θα μας βοηθήσει πολύ, όπως κι άλλα παιδιά που είναι στον πάγκο".

Τέλος για το παιχνίδι με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την προσεχή Κυριακή, ανέφερε:"Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρουμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια.

Το ματς με τον Άρη το αντιμετωπίζουμε όπως όλα τα άλλα. Θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Ο Άρης είναι καλή ομάδα, με δύσκολη έδρα, αλλά αν παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και αποδώσουμε όπως τις τελευταίες 5-6 αγωνιστικές, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Επέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Κόκκαλη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι φήμες ότι ο Νικόλας Πατέρας υπέβαλλε μήνυση στον Σωκράτη Κόκκαλη διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από πλευράς Παναθηναϊκού, ωστόσο, φαίνεται ότι ο αθλητικός εισαγγελέας ενεργώντας αυτεπάγγελτα έκανε παρέμβαση μετά τα όσα φέρεται να είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στην ομιλία του προς τους παίκτες.

Με βάση τα δημοσιεύματα ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρολεύκων" είπε στους παίκτες του "σκοτώστε τους αν χρειαστεί" και "αφήστε τους με πέντε ή με δύο παίκτες, δεν με νοιάζει, εγώ θέλω τη νίκη".

Από τα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να κάνει παρέμβαση και να διερευνήσει σε βάθος το θέμα, με στόχο φυσικά την εξομάλυνση της κατάστασης πριν από το ντέρμπι "αιωνίων".

Επισήμως διατάχθηκε την Τρίτη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά προανακριτική εξέταση για την παραβίαση του νόμου περί βίας στα γήπεδα. Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιεύτηκε ότι προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι που όμως διαψεύδεται από "πράσινους" κύκλους.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει πριν από δύο χρόνια σε ανάλογη δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη (σε γιορτή του Παναθηναϊκού) πριν από το αντίστοιχο παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη. Τότε ο Τζίγκερ είχε απολογηθεί λέγοντας ότι έκανε τη δήλωση σε στενό φιλικό κύκλο, αν και στην εκδήλωση βρισκόντουσαν δημοσιογράφοι και αρκετός κόσμος.

Στο μεταξύ τρεις εισαγγελείς αναμένεται να δώσουν το παρών την Κυριακή στο φαληρικό στάδιο, ενώ την Τετάρτη οι παράγοντες των δύο ομάδων κλήθηκαν να παρευρευθούν σε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία φυσικά θα συζητηθούν οι αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, που έχουν οδηγήσει σε έναν... χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων.

ΞΑΝΘΗ: «Τέλος» ο Κουκιέλκα!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από τη Skoda Ξάνθη αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάριους Κουκιέλκα. Το τελευταίο διάστημα είχε γίνει αντιληπτό στην ακριτική πόλη ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Πολωνό μέσο, ο οποίος είχε δείξει καλά στοιχεία, αλλά ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής ήταν επιλογή του Βόλφγκανγκ Βολφ, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα στο ρόστερ των Ακρίτων.

Παπαστεριανός: «Μεγάλη τιμή το βραβείο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μανώλης Παπαστεριανός παρέλαβε σήμερα το έπαθλο για την επίτευξη του καλύτερου γκολ την περσινή σεζόν. Ο 22χρονος μέσος του Ηρακλή που παρέλαβε το βραβείο από τον Παγώνη Βακαλόπουλο, τόνισε:

«Είναι χαρά και τιμή να με βραβεύει ένας άνθρωπος που τον είχα προπονητή στις ακαδημίες και με βοήθησε πολύ να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο. Είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα το έπαιρνα ποτέ. Δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι εσκεμμένα. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που δεν με ενδιαφέρει κιόλας».

Ο Παπαστεριανός γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε την φάση με την οποία έκανε το τελείωμα με «ψαλιδάκι»: «Χωρίς την βοήθεια των συμπαικτών μου δεν θα το είχα πετύχει. Είχαμε κερδίσει ένα πλάγιο το εκτέλεσε ο Μάρτος, έγινε μία κεφαλιά και μόνο με ψαλίδι θα έμπαινε. Έχω βάλει και στην προπόνηση. Είχα μιλήσει με τον Μπαντή και μου είπε ότι θα βάλω γκολ.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βγήκε καλύτερο γκολ της σεζόν και ευχαριστώ όσους με ψήφισαν. Ο ποδοσφαιριστής ποτέ δεν πρέπει να έχει ταβάνι προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου και να δουλεύω για να φτάνω ολοένα και ψηλότερα».

Ο μέσος των «κυανολεύκων» αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο: «Στο προηγούμενο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν τραγικοί. Θα μπορούσε το σκορ να ήταν και 0-4, ήταν 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την κατάλληλη νοοτροπία και το γυρίσαμε. Ίσως μετά το πρώτο 10λεπτό θεωρήσαμε ότι θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι από τις ευκαιρίες που χάσαμε.

Δεν υπάρχει άγχος αλλά πίεση γιατί ο Ηρακλής είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Θα πρέπει να κερδίζεις και να παίζεις καλό ποδόσφαιρο για τον κόσμο του, που έχει τον Ηρακλή πολύ ψηλά. Από αύριο θα πούμε συγκεκριμένα τι θα κάνουμε για το επόμενο παιχνίδι. Όλα είναι δύσκολα και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο».

Βακαλόπουλος: «Χαρά και τιμή»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής της ομάδας νέων του Ηρακλή, Παγώνης Βακαλόπουλος, παρέδωσε το έπαθλο στον Μανώλη Παπαστεριανό για το καλύτερο γκολ της περασμένης σεζόν.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή και την χαρά που μου δίνετε να βραβεύσω το Μανώλη. Είναι σημαντικό παιδιά που πέρασαν από τις ακαδημίες και παίζουν πλέον σε υψηλό επίπεδο να βραβεύονται. Εύχομαι στον ίδιο ακόμα μεγαλύτερα πράγματα και πολλές ανάλογες βραβεύσεις».

Προπόνηση δύο... ταχυτήτων

Σε δύο γκρουπ χωρίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή στην σημερινή προπόνηση στη Μίκρα. Ο Σάββας Κωφίδης παρείχε την ευχέρεια ελεύθερου προγράμματος στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον πρόσφατο αγώνα με τον Ατρόμητο. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε πλήρεις ρυθμούς υπό την καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου των «κυανολεύκων». Εντατικό ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ματίας Λέκι και Σαμουέλε Ντάλα Μπόνα οι οποίοι χρειάζονται λίγο ακόμα χρόνο ώστε να τεθούν σε πλήρη ετοιμότητα.

*Με επίσημο έγγραφο που απέστειλε η ΠΑΕ Ηρακλής στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε τον αριθμό των 1.000 εισιτηρίων για τις ανάγκες των οπαδών του «Γηραιού» στη μεταξύ τους αναμέτρηση στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής.

Θέλει Ρόμα ο Λούκα Τόνι



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρόμα εμφανίστηκε ο επιθετικός της Μπάγερν, Λούκα Τόνι, ο οποίος δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι οι μέρες του στο Μόναχο με προπονητή τον Λουίς Φαν Γκάαλ είναι μετρημένες.

Η υπομονή του 32χρονου επιθετικού με τον τεχνικό των Βαυαρών έχει εξαντληθεί καθώς δεν τον έχει στα πλάνα του και περιμένει να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη τον Ιανουάριο, προκειμένου να έχει χρόνο συμμετοχής μιάς και στόχος του είναι να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Ιταλίας για την τελική φάση του Μουντιάλ.

«Είναι τέσσερις μήνες που έχω προβλήματα μαζί του. Αρκετά, αυτό δεν πάει άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα ήθελα να επιστρέψω στην Ιταλία για να πετύχω τα γκολ που θα με φέρουν ξανά στην Εθνική ομάδα. Εκτός όλων των άλλων, είμαι ο επιθετικός που έχω πετύχει περισσότερα γκολ από οποιοσδήποτε άλλος για τους ατζούρι. Όσο για τη Ρόμα που με ρωτάτε, έχω καλή σχέση με τον Τότι».

Αισιόδοξος ο Φαν Ντερ Σαρ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ώρα που ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα, η Ίντερ και η Μπάγερν πασχίζουν να προκριθούν στους «16» του Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και κάνει σχέδια για τη συνέχεια της διοργάνωσης, Ο τερματοφύλακας των «κόκκινων διαβόλων», Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, πάντως δεν βιάζεται να μιλήσει για το τρόπαιο και εποικεντρώνεται στον αυριανό αγώνα (25/11), στον οποίο η ομάδα του Μάντσεστερ φιλοξενεί τη Μπεσίκτας.

«Δεν είναι εύκολο να βρεθούμε στον τελικό. Το ότι έχουμε πάει σε δύο διαδοχικούς τελικούς δεν σημαίνει ότι θα πάμε και σε ένα τρίτο. Χρειάζεται πολλή δουλειά και συγκέντρωση».

Champions League: Κρίσιμες μάχες με θέα τους "16"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κρίσιμες αναμετρήσεις με θέα την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, περιλαμβάνει το δεύτερο πιάτο της πέμπτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε δύσκολη θέση και εκτός από τη νίκη στην έδρα της επί της Μακάμπι Χάιφα, χρειάζεται και η Μπορντό την ίδια ώρα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της απέναντι στην Γιουβέντους προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση-πρόκριση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Οι Γάλλοι είναι στην κορυφή του πρώτου ομίλου και θέλουν τη νίκη ή την ισοπαλία για να "σφραγίσουν" και την πρωτιά ενώ η "Μεγάλη Κυρία" με νίκη θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους "16". Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Μπεσίκτας(21:45-ΝΟVASPORTS 6) με στόχο πλέον να κατακτήσει και την πρώτη θέση στον όμιλο της, ενώ στο άλλο παιχνίδι διεξάγεται ένα ντέρμπι για την πρόκριση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αντιμετωπίζει την Βόλφσμπουργκ(19:30-NOVASPORTS 2) καθώς η νικήτρια της αναμέτρησης θα αυξήσει κατά πολύ τις ελπίδες της.

Η Μίλαν ψάχνει για το...κλειδί της πρόκρισης αντιμετωπίζοντας στην έδρα της την Μαρσέιγ(21:45-ΝΕΤ) καθώς σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει το τρίποντο θα βρεθεί στην επόμενη φάση, κάτι που θα συμβεί και με την Ρεάλ Μαδρίτης που αντιμετωπίζει την Ζυρίχη(21:45-ΝΟVASPORTS 2).

Εξάλλου η Πόρτο κοντράρεται με την Τσέλσι(21:45-ΝΟVASPORTS 4) με θέα την πρώτη θέση του ομίλου τους ενώ ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης(21:45-NOVASPORTS 7) κυνηγώντας την τρίτη θέση και την ευρωπαϊκή συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Πιο αναλυτικά:

1ος όμιλος:Παράταση ζωής θέλει να πάρει η Μπάγερν Μονάχου αναφορικά με το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι "Βαυαροί" βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και η νίκη στην έδρα τους απέναντι στην αδιάφορη Μακάμπι Χάιφα δεν αρκεί καθώς χρειάζονται και ένα ευνοικό αποτέλεσμα από το άλλο παιχνίδι στην Γαλλία.

Η Μπορντό υποδέχεται την Γιουβέντους και κυνηγάει πλέον και την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στο γκρουπ. Η "Μεγάλη Κυρία" στην αντίπερα όχθη στοχεύει στη νίκη με την οποία θα εξασφαλίσει πλέον και τυπικά την πρόκριση στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση αναμένεται λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον και έχει και ως άμεσα ενδιαφερόμενη για το αποτέλεσμα της την Μπάγερν που θα περιμένει στο...ακουστικό της για να δει αν θα έχει ελπίδες για το φινάλε όπου αντιμετωπίζει την Γιουβέντους στην Ιταλία.

2ος όμιλος:Τα φώτα πέφτουν στην μάχη για τη δεύτερη θέση και η αναμέτρηση στην Μόσχα θα κρίνει πολλά. Η νίκη για την ΤΣΣΚΑ αποτελεί μονόδρομο απέναντι στην Βόλφσμπουργκ προκειμένου να συνεχίσει να ελπίζει ότι θα βρεθεί στον επόμενο γύρο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής όπου θα αγωνιστεί στην Τουρκία απέναντι στην αδιάφορη Μπεσίκτας.

Οι Γερμανοί από την άλλη πλευρά βρίσκονται σε πιο πλεονεκτική θέση καθώς και η ισοπαλία θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να παραμείνουν το "αφεντικό" για τη δεύτερη θέση. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί στο "Ολντ Τράφορντ" τη Μπεσίκτας και στοχεύει στο τρίποντο για να "σφραγίσει" και την πρωτιά στον όμιλο, απέναντι στους Τούρκους που έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την τρίτη θέση και τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

3ος όμιλος:Χαρακτήρα έχει ντέρμπι έχει η αναμέτρηση στο Μιλάνο. Η Μίλαν χρειάζεται μόνο τη νίκη στην έδρα της απέναντι στην Μαρσέιγ για να πάρει το εισιτήριο για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "ροσονέρι" έχουν ένα βαθμό διαφορά από τους Μασσαλούς και αν πάρουν το τρίποντο, τότε θα θέσουν και νοκ-άουτ την αντίπαλο τους ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα με το οποίο θα παραμείνουν ζωντανοί για το φινάλε όπου υποδέχονται την Ρεάλ Μαδρίτης. Η "Βασίλισσα" λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Ζυρίχη και θέλει να "καθαρίσει" την υπόθεση-πρόκριση με τη νίκη.

4ος όμιλος: Ο ΑΠΟΕΛ έχει αξιοπρεπή παρουσία στον όμιλο του και πλέον θα κυνηγήσει στην έδρα του την ευρωπαϊκή συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, μέσω της τρίτης θέσης. Η νίκη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να αποκτήσει αβαντάζ έναντι των "ροχιμπλάνκος" για τον συγκεκριμένο στόχο πριν την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Οι Ισπανοί από την άλλη πλευρά και με ισοπαλία θα παραμείνουν σε θέση ισχύος για την τρίτη θέση. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Πόρτο αντιμετωπίζει την Τσέλσι και καθώς οι δύο ομάδες έχουν πάρει ήδη την πρόκριση για τους "16", στοχεύουν στη νίκη για να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο τους.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

(Σε 4 αγώνες)

1ος όμιλος

1. ΜΠΟΡΝΤΟ 10 6-2

2.ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 8 3-1

3.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 4 4-4

4.ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ 0 0-6

2ος όμιλος

1.ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 10 7-4

2.ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 7 7-3

3.ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 4 6-8

4.ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 1 1-6

3ος όμιλος

1.ΜΙΛΑΝ 7 6-5

2.ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 7 11-6

3.ΜΑΡΣΕΪΓ 6 8-6

4.ΖΥΡΙΧΗ 3 4-12

4ος όμιλος

1.ΤΣΕΛΣΙ 10 8-2

2.ΠΟΡΤΟ 9 5-2

3.ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2 2-8

4.ΑΠΟΕΛ 1 1-4

ΧΟΛΤΣΧΟΪΖΕΡ: «Ο Γκέκας δεν είναι για τον πάγκο»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Πολυτέλεια θεωρείται ο Φάνης Γκέκας για τον πάγκο της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Το παραδέχτηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της πρωτοπόρου της Μπουντεσλίγκα, Βόλφγκανγκ Χόλτσχοϊζερ, μιλώντας στην εφημερίδα «Express».

Ο Γερμανός παράγοντας άφησε με λίγα λόγια ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησης του Έλληνα διεθνούς επιθετικού.
«Ένας επιθετικός σαν κι αυτόν είναι πολύ καλός για να κάθεται στον πάγκο. Δεν είναι όμως σίγουρα πως θα τον παραχωρήσουμε», τόνισε o Χόλτσχοϊζερ.

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως για τον 29χρονο άσο υπάρχει ενδιαφέρον από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τη Χέρτα Βερολίνου, καθώς επίσης από Ελλάδα και Ισπανία.

Τοπαλίδης:"Θα ήταν το τελευταίο ματς του Ρεχάγκελ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αποκάλυψη ότι το παιχνίδι με την Ουκρανία θα ήταν το τελευταίο του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας αν δεν κατάφερνε να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ, έκανε ο συνεργάτης του Γερμανού τεχνικού.

Ο Γιάννης Τοπαλίδης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ Fm 94.6" είπε χαρακτηριστικά: "Διαισθανόμασταν πως σε περίπτωση που δεν πήγαινε κάτι καλά, αυτό θα ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι. Δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβεις.

Όμως δεν σκεφτόταν κανείς το δικό του μέλλον. Η μεγαλύτερη πίεση ήταν να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν έχουμε κάνει καμία τέτοια συζήτηση για το πότε θα σταματήσει την προπονητική ο Ρεχάγκελ και συνεπώς δεν θα μπορούσα να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Τον βλέπω ότι είναι δυνατός και ορεξάτος, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του".

Όσο για το παιχνίδι μπαράζ και την πρόκριση της "γαλανόλευκης", ανέφερε:"Ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε γκολ στο Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοί είχαν πρόβλημα στο σκοράρισμα στην έδρα τους. Είχαμε δώσει οδηγία να πετύχουμε και δεύτερο γκολ για να τους αποτελειώσουμε.

Όλοι οι παίκτες ήταν ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι στο ημίχρονο. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε ξανά, αλλά κρατήσαμε το «μηδέν». Όταν παίζουμε εκτός έδρας και οι αντίπαλοι είναι το φαβορί, μας πηγαίνει καλύτερα. Είμαστε καλύτεροι όταν παίζουμε με αντεπιθέσεις και αμυντικά".

Ακόμα για το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και αν η πρόκριση ήταν απάντηση στους επικριτές του Ρεχάγκελ, τόνισε:" Το κλίμα ήταν πάντα καλό και παραμένει. Δεν ξέρω από πού βγήκαν αυτά τα πράγματα από τα ΜΜΕ για άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια.

Το μόνο που είχε συμβεί ήταν να πει ένας παίκτης στον άλλο στο ημίχρονο ενός αγώνα ‘Μη φωνάζεις, μας αγχώνεις’. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, όλοι είμαστε στενοχωρημένοι. Το κλίμα όμως ουδέποτε διαταράχθηκε. Ο κύριος Ρεχάγκελ δεν θέλει ο Τύπος να είναι προσβλητικός.

Λέει πως όταν έρχονται άσχημα αποτελέσματα είναι φυσικό να γράφονται άσχημα πράγματα. Η καλύτερη απάντηση είναι το αποτέλεσμα. Δεν θεωρεί πως με την πρόκριση έδωσε απάντηση σε κάποιους. Είναι ρεαλιστής".

Επίσης για τους υποψήφιους αντιπάλους στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, την προετοιμασία της ομάδας και το ρόστερ της «γαλανόλευκης» στα τελικά, επεσήμανε:"Δεν έχουμε ασχοληθεί με το ποιος θα μας πέσει στην κλήρωση. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.

Απολαμβάνουμε αυτό που πετύχαμε, είναι μεγάλη επιτυχία. Έχουμε πάει σε δύο EURO, ένα Συνομοσπονδιών και τώρα ένα Μουντιάλ τα τελευταία χρόνια. Θα δώσουμε ένα φιλικό στις 3 Μαρτίου και πριν φύγει η ομάδα για τη Νότιο Αφρική θα παίξουμε άλλα δύο με τρία παιχνίδια.

Η προετοιμασία δεν θα γίνει στη Γερμανία. Παρακολουθούμε συνεχώς τους Έλληνες παίκτες κι έχουμε μία λίστα. Νομίζω πως τον πρώτο λόγο έχουν οι παίκτες που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Αν όμως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα διακριθούν και μπορούν να μας βοηθήσουν, ίσως να κληθούν".

Τέλος αναφορικά με τον δικό του ρόλο στην ομάδα,είπε:"Ο βοηθός ενημερώνει για τα πάντα το αφεντικό. Παρακολούθησα τα δέκα επίσημα και τα πέντε φιλικά της Ουκρανίας, Αυτό δεν το κάνω μόνο εγώ, αλλά κάθε βοηθός προπονητή".

Μπάμπελ:"Θέλω να φύγω"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έτοιμος να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ την περίοδο του Ιανουαρίου, εμφανίστηκε ο Ράιαν Μπάμπελ.

Ο 22χρονος Ολλανδός άσος θεώρησε ότι η καριέρα του στην Λίβερπουλ είναι στάσιμη και κατηγόρησε τον Ράφα Μπενίτεθ.

"Προσπάθησα να μιλήσω στον προπονητή αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι με την αντιμετώπιση που έχει ο Μπενίτεθ απέναντι μου.

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση τον χειμώνα. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, πρέπει να είμαι ειλικρινής, θέλω να αγωνιστώ κάπου αλλού", τόνισε.

Γεια σας

Καλώς σας βρίσκω και πάλι!
Ύστερα από μια πολυήμερη περιπέτεια με την υγεία μου βρίσκομαι ξανά πίσω στην καθημερινότητά μου υγιής και ιδιαίτερα αισιόδοξος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διευθυντή της ουρολογικής μονάδας στο Θεαγένειο, Σάββα Πεφτουλίδη, τους συνεργάτες του και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που μου παρείχαν, καθώς και τον προσωπικό μου γιατρό Διονύση Ανανιάδη (δερματολόγο και πρώην καλαθοσφαιριστή του Άρη και της ΧΑΝΘ).

Στέλιος Γελαστός

ΛΙΜΑΧΕΡ: Νέες κατηγορίες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Επιμένει ο Πίτερ Λιμάχερ να θεωρεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρή συμμετοχή κυκλωμάτων για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες που πλήττει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της ΟΥΕΦΑ και των διωκτικών αρχών.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» ο αρμόδιος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την σχετική έρευνα αναφέρει ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε με αφορμή τις πληροφορίες που υπήρξαν για τον περιβόητο αγώνα του Πανιωνίου με την Ντιναμό Τιφλίδας το 2004.

Ο κ. Λιμάχερ κάνει και πάλι λόγο για στενές σχέσεις των Ελλήνων παραγόντων με το πολιτικό σύστημα της χώρας, για απειλές σε βάρος συνεργατών του που έψαξαν την υπόθεση στο Βελιγράδι, καθώς σύμφωνα με όσα είπε είχε πονταριστεί ένα μεγάλο ποσό εκεί από συγγενικό πρόσωπο παίκτη του Πανιωνίου!

Επιπλέον κάνει πάλι λόγο για πολλούς ύποπτους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα της Β Εθνικής και τονίζει ότι η ιστορία μπορεί να διαλευκανθεί με την συνδρομή μυστικών αστυνομικών.

Τσιρίλο: «Η αδρεναλίνη στα ύψη»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Η αδρεναλίνη σε αυτά τα παιχνίδια είναι στα ύψη κι εκείνη τη στιγμή αυτό μου ήρθε να κάνω κι αυτό έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Goal» ο αμυντικός της ομάδας, Μπρούνο Τσιρίλο, εξηγώντας γιατί ανέβηκε στα κάγκελα μετά την επίτευξη του 2-0 στο ντέρμπι με τον Αρη.

Και συνέχισε: «Πήγα στον κόσμο, που τόσο μας έχει βοηθήσει φέτος και είχε δημιουργήσει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Δεν είναι δυνατόν να παίζεις ποδόσφαιρο σε αυτή την ατμόσφαιρα και να μένεις αμέτοχος. Και για μένα αυτό το ντέρμπι ήταν ένα από τα καλύτερα της ζωής μου».

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και όταν ο Βιτόλο ευστόχησε στο πέναλτι και έγραψε το 3-0, ο Ιταλός αμυντικός κατευθύνθηκε προς τον Φερνάντο Σάντος και με μια πολύ χαρακτηριστική κίνηση χτύπησε τρεις φορές το κεφάλι του στο κεφάλι του προπονητή του. Γιατί το έκανε; «Ήταν μια κίνηση της στιγμής, αλλά έτσι ένιωθα και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κάτι εσωτερικό μας.

Ήθελα να χαρώ αυτό το γκολ μαζί με τον προπονητή, με τον οποίο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, υπάρχει αλληλοεκτίμηση μεταξύ μας και μας έχει βοηθήσει πολύ. Έχει κάνει πολλή δουλειά και ειδικά την εβδομάδα που προηγήθηκε, μας προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο για το παιχνίδι». Όσο για τη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος. «Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να δούμε αμέσως το επόμενο παιχνίδι και σε καμία περίπτωση να μη μείνουμε σε ό,τι έγινε στον αγώνα με τον Αρη.

Σίγουρα πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του και γι' αυτό ήμασταν από την αρχή τόσο παθιασμένοι, αλλά υπάρχει το παιχνίδι με την ΑΕΚ πλέον και αυτό μας ενδιαφέρει. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο στο παιχνίδι με τον Αρη και γι' αυτό ξεκινάμε ήδη να δουλεύουμε για το επόμενο.

Ελπίζω ότι ήρθε η ώρα να κερδίσουμε και σε αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε καλή ψυχολογία, είμαστε σε καλή κατάσταση και απομένει να το δείξουμε στο γήπεδο. Αυτό είναι και το μόνο που με ενδιαφέρει. Έ χω καλές αναμνήσεις από την ΑΕΚ, πέρασα δύο καλά χρόνια εκεί, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν και το μυαλό μου είναι πλέον στον ΠΑΟΚ και μόνο εκεί».

Βιτόλο: «Μπορούμε να νικήσουμε την ΑΕΚ!»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να νικήσει και την ΑΕΚ εξέφρασε ο Βίκτορ Βιτόλο, μιλώντας στη «SportDay». «Τώρα θα πάμε στην Αθήνα και εφόσον είμαστε συγκεντρωμένοι, πιστεύω ότι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες, ανεξαρτήτως αντιπάλου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός μέσος.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν, πλέον, το μυαλό τους στο σαββατιάτικο ντέρμπι με την «Ένωση» στο Ολυμπιακό Στάδιο και θεωρούν ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι σημαντική για τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικές, δεδομένου ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν φορτωμένο πρόγραμμα, έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα τραυματισμών του Βιτόλο και του Ίβιτς «πονοκεφαλιάζουν» τον Φερνάντο Σάντος. Ο πρώτος έχει ένα αιμάτωμα από κλοτσιά αντιπάλου και ο δεύτερος είχε μυϊκές ενοχλήσεις. Στη διάθεση του Πορτογάλου θα επιστρέψει ο Κώστας Χαλκιάς.

Στο μεταξύ, στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που θα ισχύσουν στον σαββατιάτικο αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δεν αποδέχθηκε το αίτημα των «ασπρόμαυρων» να βρεθούν 5.000 οπαδοί στο Στάδιο της Καλογρέζας, αν και δεν είχε πρόβλημα η «Ένωση».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Βιτόλο στη «SportDay»

Παρατηρήσαμε ότι εσύ και ο Ιβιτς πανηγυρίσατε έξαλλα τα γκολ εναντίον του Αρη, της πρώην ομάδας σας. Υπάρχει κάποια εκδικητική τάση για τον Αρη;

«Προσωπικά δεν σκοράρω συχνά στην καριέρα μου, γι' αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή αισθάνθηκα πολύ χαρούμενος, διότι και εγώ προσέφερα μεγάλη χαρά στον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένα αίσθημα εκδίκησης για τον Αρη. Το ίδιο θα έκανα απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι πρόσφατα επέστρεψα από τραυματισμό και ήθελα να δείξω σε όλους ότι είμαι πλέον πανέτοιμος».

Γιατί θεωρείς ότι εκνευρίστηκαν μαζί σου οι παίκτες του Αρη; Τι έγινε στα τελευταία λεπτά;

«Πιστεύω ότι δεν πήραν χαμπάρι ότι εγώ έχω πλέον χρέος στην ομάδα που είμαι τώρα. Οταν ήμουν στον Αρη, έδινα το 100% για τον Αρη. Σήμερα φοράω φανέλα του ΠΑΟΚ και υποστηρίζω πάνω απ' όλα τον ΠΑΟΚ. Οταν έχω αντίπαλο τον Αρη, πρέπει να τον "πατήσω". Ετσι και με τον Πανθρακικό, τον Λεβαδειακό, οποιονδήποτε».

Με όλα αυτά να θεωρήσουμε ότι νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να αγωνιστείς στον ΠΑΟΚ;

«Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή στην καριέρα μου. Αν έπρεπε να αποφασίσω άλλες χίλιες φορές, πάλι το ίδιο θα έκανα. Δεν είναι μόνο το δικό μου καλό, αλλά και της οικογένειάς μου. Και πάνω από την οικογένειά μου δεν υπάρχει τίποτα».

Πώς βλέπεις το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ σε συνδυασμό με τις απώλειες και των πρωτοπόρων;

«Πρώτα απ' όλα κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι. Τώρα θα πάμε στην Αθήνα και εφόσον είμαστε συγκεντρωμένοι, πιστεύω ότι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες, ανεξαρτήτως αντιπάλου».

ΑΡΗΣ: Λύνεται το συμβόλαιο του Φλάβιο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μέσα στις επόμενες ώρες ο Φλάβιο Πίντο θα αποτελέσει παρελθόν για τον Άρη. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναμένεται να λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τους «κίτρινους». Οι Θεσσαλονικείς πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση για δύο λόγους: ο πρώτος είναι οι μέτριες εμφανίσεις του, με τις οποίες δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο δεύτερος είναι ότι δημοσιοποιεί τη δυσφορία του για ορισμένα εσωτερικά ζητήματα, κάτι που ενόχλησε τη διοίκηση και τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Από την πλευρά του, ο Αργεντινός τεχνικός φαίνεται πως είναι θετικός στη λύση του συμβολαίου του 29χρονου παίκτη, ο οποίος είναι και επιρρεπής στους τραυματισμούς. Η περίπτωση του Φλάβιο αποτελεί την απαρχή των διορθωτικών κινήσεων που θα γίνουν τον Ιανουάριο καθ’ υπόδειξη του νέο προπονητή της ομάδας. Ο Κούπερ αναμένεται μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων να έχει σχηματίσει άποψη για το ρόστερ του Άρη και θα κάνει τις εισηγήσεις του εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Προβληματίζει η διαιτησία

Ενοχλημένοι με τη διαιτησία είναι στον Άρη, με τον Θανάση Αθανασιάδη να έχει το επόμενο διάστημα τηλεφωνική επαφή τόσο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ (Σοφοκλή Πιλάβιο) όσο και με τον επικεφαλής της ΚΕΔ (Βασίλη Τεροβίτσα), στους οποίους θα εκφράσει τη δυσφορία της «κίτρινης» ΠΑΕ.

* Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Αράνο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και σήμερα θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα παιχνίδια θα εκτίσει την ποινή του. Από την πλευρά του, ο Νασούτι έφτασε τις έξι κίτρινες κάρτες και αν δεχθεί ακόμα μία, θα απουσιάσει από δύο αγώνες.

Σάντος: «Δεν σκεφτόμαστε ακόμη το πρωτάθλημα»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στον ΠΑΟΚ μετά το... διαστημικό 4-1 επί του Άρη, ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος φρόντισε να βάλει «φρένο» στην υπεραισιοδοξία.

Με δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα «Record», ο τεχνικός του «δικέφαλου» επεσήμανε πως η ομάδα του πάει βάσει πλάνου, παραδεχόμενος βέβαια, πως η υπόθεση τίτλος δεν είναι εύκολη υπόθεση: «Το πλάνο που έχουμε είναι για τρία χρόνια. Είμαστε στον δεύτερο χρόνο και ο σύλλογος μεγαλώνει, αλλά δεν σκεφτόμαστε ακόμη το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Και πρόσθεσε σχετικά με τα φαβορί για το πρωτάθλημα: «Οι ανταγωνιστές μας, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, είναι πιο δυνατοί. Εμείς θέλουμε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι και θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε».

Όσο για το ντέρμπι με τον Άρη; «Ήταν πολύ καλό που νικήσαμε τον Άρη. Είναι ένα ντέρμπι σαν το Σπόρτινγκ-Μπενφίκα. Ελπίζουμε η σεζόν να εξελιχθεί όπως έχουμε σχεδιάσει και η ομάδα να συνεχίσει να βελτιώνεται, όπως κάνει μέχρι τώρα».

Τέλος, σχολίασε την απόφαση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να αφήσει το ποδόσφαιρο για να γίνει τεχνικός διευθυντής: «Μιλήσαμε και τον υποστήριξα στην απόφασή του. Ήταν δική του επιλογή και θα κάνει καλό σε όλους, παρόλο που θα μπορούσε ακόμη να αγωνίζεται. Πλέον ανήκει σε ένα άλλο πεδίο».

ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ: Οριστική συμφωνία με Τομάσεβιτς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Επεσαν» χθες οι υπογραφές μεταξύ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και του Ντέγιαν Τομάσεβιτς αναφορικά με το διακανονισμό στον οποίο συμφώνησαν για τα χρήματα του περσινού του συμβολαίου. Ο Τομάσεβιτς είναι πιθανό να τιμηθεί από την «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ σε κάποιο από τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

«Εχουμε καλές σχέσεις με την ΕΟΚ»

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Παπαδόπουλου (σ.σ.: είχε πει ότι «η ομοσπονδία καταστρέφει το μπάσκετ»), στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει:

«Σχετικά με τις δηλώσεις του καλαθοσφαιριστή Λάζαρου Παπαδόπουλου διευκρινίζουμε πως αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις του αθλητή και δεν υιοθετούνται ούτε εκφράζουν την εταιρεία μας. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είχε και θα έχει καλές σχέσεις τόσο με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όσο και με τον ίδιο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, του οποίου το έργο και την προσφορά για την ανάπτυξη του αθλήματος αναγνωρίζει και τιμά».

Εξετάσεις για τον Μονρό

Ο Κρις Μονρό παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον καρπό και χθες υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ σήμερα θα φανεί αν ο Καυκής, αλλά και ο Ταπούτος (απουσίασαν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) είναι σε θέση να μπουν σε ρυθμούς προπονήσεων.

Από σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα. Για σήμερα στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη και η σύσκεψη που θα γίνει στην Καβάλα για τα μέτρα ασφάλειας του σαββατιάτικου αγώνα.


Μπόλονι: "Δεν είναι στην ελίτ η Άρσεναλ"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η Άρσεναλ να μετράει 10 νίκες σε ισάριθμα φετινά ματς στην έδρα της σε όλες τις διοργανώσεις, όμως το γεγονός αυτό δεν φαίνεται αρκετό για να τρομάξει τον Λάζλο Μπόλονι.

Ο τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης, που ψάχνει σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Emirates Stadium" για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκάλυψε τον θαυμασμό του για τον Αρσέν Βενγκέρ αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε την άποψη ότι οι "κανονιέρηδες" υστερούν σε σχέση με τα παραδοσιακά ευρωπαϊκά μεγαθήρια.

"Νιώθω πως η πολιτική που εφαρμόζει η Άρσεναλ είναι κάτι πραγματικά εκπληκτικό και αξιοθαύμαστο. Η πολιτική του Αρσέν Βενγκέρ και ο τρόπος που ελέγχει τις καταστάσεις είναι πολύ έξυπνα, όπως και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τα παιχνίδια.

Θυμάμαι να συζητώ μαζί του όταν ήμουν νεαρός τεχνικός, θαύμαζα πραγματικά την εξυπνάδα του και το όραμά του για το μέλλον του συλλόγου, όμως σε σύγκριση με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ίντερ, ίσως τους λείπει κάτι", τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε:

"Η Άρσεναλ έχει μερικούς πολεμιστές στην ομάδα της, δεν είναι νεαρά αρνιά. Είναι εύκολο να λες ότι "πας στον πόλεμο", όμως χωρίς τη μπάλα είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να έχουμε δύναμη για να κάνουμε κάτι περισσότερο.

Θα είμαστε οργανωμένοι και με τη δύναμή μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το μάξιμουμ έτσι ώστε να μας σεβαστούν. Είναι πάντα ωραίο να έρχεσαι στην Αγγλία και συγκεκριμένα σε τέτοιο στάδιο, είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός ναός.

Θα ήταν επίσης ωραίο να φύγουμε από αυτό το στάδιο χαρούμενοι".

Η αποκάλυψη για το... άσθμα του Μπέκαμ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Xρειάστηκε να περάσουν πάνω από 15 χρόνια επαγγελματικής ποδοσφαιρικής καριέρας και σπουδαίας διαδρομής στα γήπεδα του κόσμου για να βγει στη... φόρα ένα μεγάλο μυστικό του Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο πλαίσιο του τελικού του MLS.

Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι υποφέρει από χρόνιο άσθμα που τον ταλαιπωρεί από τα παιδικά του χρόνια, με τον φωτογραφικό φακό να τον απαθανατίζει να χρησιμοποιεί μηχάνημα εισπνοής στη μύτη του ύστερα από 120 λεπτά αγώνα μεταξύ των Λος Άντζελες Γκάλαξι και του Σολτ Λέικ Σίτι, και τις συγκεκριμένες φωτογραφίες να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Η αγγλική εφημερίδα "Daily Mail" δραματοποιεί μάλιστα τα πράγματα κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του αλλά και για φόβους μήπως χάσει πλέον το Μουντιάλ του 2010, μα τους ανθρώπους που γνώριζαν αυτή την αδυναμία του να είναι καθησυχαστικοί.

Την ώρα μάλιστα που οι Γκάλαξι είπαν επίσημα πως ο Μπέκαμ κατέφυγε σε μηχάνημα εισπνοής για την καταπολέμηση αλλεργίας, ο μάνατζέρ του Σίμον Ολιβέιρα δήλωσε: "Ο Ντέιβιντ υποφέρει από αυτό από τότε που ήταν μικρό παιδί, όμως δεν είχε καμία επίδραση στην απόδοσή του.

Δεν επιδίωξε ποτέ να το δημοσιοποιήσει, όμως εάν αυτό κάνει εκείνους που υποφέρουν να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα όπως πολλοί άλλοι αθλητές, τότεαυτό είναι εξαιρετικό", δήλωσε χαρακτηριστικά, με τον ειδικό γιατρό για το άσθμα Μάικ Τόμας να επισημαίνει:

"Το άσθμα είναι κάτι πολύ κοινό στο χώρο του αθλητισμού. Τόσο ο Πολ Σκόουλς όσο και η Πόλα Ράντκλιφ αντιμετωπίζουν κάτι ανάλογο, γεγονός που αποδεικνύει ότι το άσθμα δεν είναι απαραίτητο πως σε εμποδίζει να συναγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο".