Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Επέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Κόκκαλη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι φήμες ότι ο Νικόλας Πατέρας υπέβαλλε μήνυση στον Σωκράτη Κόκκαλη διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από πλευράς Παναθηναϊκού, ωστόσο, φαίνεται ότι ο αθλητικός εισαγγελέας ενεργώντας αυτεπάγγελτα έκανε παρέμβαση μετά τα όσα φέρεται να είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στην ομιλία του προς τους παίκτες.

Με βάση τα δημοσιεύματα ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρολεύκων" είπε στους παίκτες του "σκοτώστε τους αν χρειαστεί" και "αφήστε τους με πέντε ή με δύο παίκτες, δεν με νοιάζει, εγώ θέλω τη νίκη".

Από τα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να κάνει παρέμβαση και να διερευνήσει σε βάθος το θέμα, με στόχο φυσικά την εξομάλυνση της κατάστασης πριν από το ντέρμπι "αιωνίων".

Επισήμως διατάχθηκε την Τρίτη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά προανακριτική εξέταση για την παραβίαση του νόμου περί βίας στα γήπεδα. Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιεύτηκε ότι προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι που όμως διαψεύδεται από "πράσινους" κύκλους.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει πριν από δύο χρόνια σε ανάλογη δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη (σε γιορτή του Παναθηναϊκού) πριν από το αντίστοιχο παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη. Τότε ο Τζίγκερ είχε απολογηθεί λέγοντας ότι έκανε τη δήλωση σε στενό φιλικό κύκλο, αν και στην εκδήλωση βρισκόντουσαν δημοσιογράφοι και αρκετός κόσμος.

Στο μεταξύ τρεις εισαγγελείς αναμένεται να δώσουν το παρών την Κυριακή στο φαληρικό στάδιο, ενώ την Τετάρτη οι παράγοντες των δύο ομάδων κλήθηκαν να παρευρευθούν σε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία φυσικά θα συζητηθούν οι αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, που έχουν οδηγήσει σε έναν... χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: