Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Champions League: Κρίσιμες μάχες με θέα τους "16"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κρίσιμες αναμετρήσεις με θέα την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, περιλαμβάνει το δεύτερο πιάτο της πέμπτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε δύσκολη θέση και εκτός από τη νίκη στην έδρα της επί της Μακάμπι Χάιφα, χρειάζεται και η Μπορντό την ίδια ώρα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της απέναντι στην Γιουβέντους προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση-πρόκριση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Οι Γάλλοι είναι στην κορυφή του πρώτου ομίλου και θέλουν τη νίκη ή την ισοπαλία για να "σφραγίσουν" και την πρωτιά ενώ η "Μεγάλη Κυρία" με νίκη θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους "16". Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Μπεσίκτας(21:45-ΝΟVASPORTS 6) με στόχο πλέον να κατακτήσει και την πρώτη θέση στον όμιλο της, ενώ στο άλλο παιχνίδι διεξάγεται ένα ντέρμπι για την πρόκριση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αντιμετωπίζει την Βόλφσμπουργκ(19:30-NOVASPORTS 2) καθώς η νικήτρια της αναμέτρησης θα αυξήσει κατά πολύ τις ελπίδες της.

Η Μίλαν ψάχνει για το...κλειδί της πρόκρισης αντιμετωπίζοντας στην έδρα της την Μαρσέιγ(21:45-ΝΕΤ) καθώς σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει το τρίποντο θα βρεθεί στην επόμενη φάση, κάτι που θα συμβεί και με την Ρεάλ Μαδρίτης που αντιμετωπίζει την Ζυρίχη(21:45-ΝΟVASPORTS 2).

Εξάλλου η Πόρτο κοντράρεται με την Τσέλσι(21:45-ΝΟVASPORTS 4) με θέα την πρώτη θέση του ομίλου τους ενώ ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης(21:45-NOVASPORTS 7) κυνηγώντας την τρίτη θέση και την ευρωπαϊκή συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Πιο αναλυτικά:

1ος όμιλος:Παράταση ζωής θέλει να πάρει η Μπάγερν Μονάχου αναφορικά με το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι "Βαυαροί" βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και η νίκη στην έδρα τους απέναντι στην αδιάφορη Μακάμπι Χάιφα δεν αρκεί καθώς χρειάζονται και ένα ευνοικό αποτέλεσμα από το άλλο παιχνίδι στην Γαλλία.

Η Μπορντό υποδέχεται την Γιουβέντους και κυνηγάει πλέον και την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στο γκρουπ. Η "Μεγάλη Κυρία" στην αντίπερα όχθη στοχεύει στη νίκη με την οποία θα εξασφαλίσει πλέον και τυπικά την πρόκριση στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση αναμένεται λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον και έχει και ως άμεσα ενδιαφερόμενη για το αποτέλεσμα της την Μπάγερν που θα περιμένει στο...ακουστικό της για να δει αν θα έχει ελπίδες για το φινάλε όπου αντιμετωπίζει την Γιουβέντους στην Ιταλία.

2ος όμιλος:Τα φώτα πέφτουν στην μάχη για τη δεύτερη θέση και η αναμέτρηση στην Μόσχα θα κρίνει πολλά. Η νίκη για την ΤΣΣΚΑ αποτελεί μονόδρομο απέναντι στην Βόλφσμπουργκ προκειμένου να συνεχίσει να ελπίζει ότι θα βρεθεί στον επόμενο γύρο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής όπου θα αγωνιστεί στην Τουρκία απέναντι στην αδιάφορη Μπεσίκτας.

Οι Γερμανοί από την άλλη πλευρά βρίσκονται σε πιο πλεονεκτική θέση καθώς και η ισοπαλία θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να παραμείνουν το "αφεντικό" για τη δεύτερη θέση. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί στο "Ολντ Τράφορντ" τη Μπεσίκτας και στοχεύει στο τρίποντο για να "σφραγίσει" και την πρωτιά στον όμιλο, απέναντι στους Τούρκους που έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την τρίτη θέση και τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

3ος όμιλος:Χαρακτήρα έχει ντέρμπι έχει η αναμέτρηση στο Μιλάνο. Η Μίλαν χρειάζεται μόνο τη νίκη στην έδρα της απέναντι στην Μαρσέιγ για να πάρει το εισιτήριο για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "ροσονέρι" έχουν ένα βαθμό διαφορά από τους Μασσαλούς και αν πάρουν το τρίποντο, τότε θα θέσουν και νοκ-άουτ την αντίπαλο τους ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα με το οποίο θα παραμείνουν ζωντανοί για το φινάλε όπου υποδέχονται την Ρεάλ Μαδρίτης. Η "Βασίλισσα" λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Ζυρίχη και θέλει να "καθαρίσει" την υπόθεση-πρόκριση με τη νίκη.

4ος όμιλος: Ο ΑΠΟΕΛ έχει αξιοπρεπή παρουσία στον όμιλο του και πλέον θα κυνηγήσει στην έδρα του την ευρωπαϊκή συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, μέσω της τρίτης θέσης. Η νίκη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να αποκτήσει αβαντάζ έναντι των "ροχιμπλάνκος" για τον συγκεκριμένο στόχο πριν την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Οι Ισπανοί από την άλλη πλευρά και με ισοπαλία θα παραμείνουν σε θέση ισχύος για την τρίτη θέση. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Πόρτο αντιμετωπίζει την Τσέλσι και καθώς οι δύο ομάδες έχουν πάρει ήδη την πρόκριση για τους "16", στοχεύουν στη νίκη για να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο τους.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

(Σε 4 αγώνες)

1ος όμιλος

1. ΜΠΟΡΝΤΟ 10 6-2

2.ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 8 3-1

3.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 4 4-4

4.ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ 0 0-6

2ος όμιλος

1.ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 10 7-4

2.ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 7 7-3

3.ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 4 6-8

4.ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 1 1-6

3ος όμιλος

1.ΜΙΛΑΝ 7 6-5

2.ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 7 11-6

3.ΜΑΡΣΕΪΓ 6 8-6

4.ΖΥΡΙΧΗ 3 4-12

4ος όμιλος

1.ΤΣΕΛΣΙ 10 8-2

2.ΠΟΡΤΟ 9 5-2

3.ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2 2-8

4.ΑΠΟΕΛ 1 1-4

Δεν υπάρχουν σχόλια: