Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Οι 10 λόγοι που σας διαγράφουν από φίλο στο fb!!

Τρώτε συχνά πόρτα στο facebook; Σας διαγράφουν από «φίλο» και νιώθετε έκπληκτος κι αμήχανος; «Μα, τι έκανα, ρε παιδιά; Γιατί δεν με θέλετε κι εμένα στην παρέα σας; Γιατί με διαγράφετε και κάνετε σα να μην με ξέρετε;».
Οι 10 λόγοι που σας διαγράφουν από φίλο στο fb
Επιστήμονες από το Κολοράντο προσπάθησαν να βρούνε τι φταίει, όταν κάποιος τραβάει «delete» στην… φιλία σας στο facebook.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που έγινε οι 10 σημαντικότεροι λόγοι διαγραφής είναι:
1. Βαρετά posts
2. Πάρα πολλές ενημερώσεις του status
3. Σκληρά ή αγενή σχόλια
4. Ρατσιστικά σχόλια
5. Πολιτικές αντιλήψεις
6. Θρησκευτικές αντιλήψεις
7. Τέλος μιας φιλίας/σχέσης
8. Διαφωνία (offline)
9. Διαφωνία (online)
10.Διαγραφή ενοχλητικών γονέων.

Τα πιάσαμε τα... λεφτά μας!!

Δύο εβδομάδες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Γιώργος Καραγκούνης, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει τα παιχνίδια με ΟΦΗ και Άρη, αντίστοιχα.
Τα πιάσαμε τα... λεφτά μας!
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο πεπειραμένος χαφ, έδειξαν ότι έχει πάθει διάταση στον δεξί προσαγωγό.
Κάτι που σημαίνει ότι η επιστροφή του αναμένεται μετά από περίπου 15 ημέρες, αλλά και ότι θα απουσιάσει από τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Άρη.

Ουστ... μαυρόγατα!!

Πόδι αναμένεται να πάρει από τη Γαλατασαράι ο Άλμπερτ Ριέρα, με τις "Μαυρόγατες" της Σάντερλαντ να ετοιμάζουν πρόταση για την απόκτησή του και κάποιους στο Λιμάνι να νιώθουν δικαιωμένοι!
Ουστ... μαυρόγατα!
Ο Ισπανός εξτρέμ αποφάσισε να αποχωρήσει στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού από τον Ολυμπιακό, καθώς η πρόταση από την Τουρκία που είχε στα χέρια του ήταν πολύ καλή και δεν μπορεύσε να την αρνηθεί.
Δεν κατάφερε ποτέ, όμως, να προσαρμοστεί στη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά τη μετακόμισή του στη Γαλατά, να βρίσκεται με 1,5 πόδι εκτός ομάδας. Κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από ανθρώπους που είναι χρόνια κοντά στον Ολυμπιακό, οι οποίοι όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε ξοδέψει ένα καράβι χρήματα για να τον φέρει στον Πειραιά, υποστήριζαν πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν το αξίζει.
"Ολόκληρη την περασμένη περίοδο περιμέναμε να βρει τα πατήματά του και συνεχώς έπαιρνε ευκαιρίες που ουσιαστικά δεν αξιοποίησε. Δεν είδαμε ένα μεγάλο παιχνίδι από εκείνον, παρά μερικά ξεσπάσματα", έλεγαν στο Λιμάνι όταν ο Ολυμπιακός ουσιαστικά "ξεφορτώθηκε" το βαρύ συμβόλαιο και τον ίδιο τον Ριέρα, υπενθυμίζοντας πως στην Ελλάδα τον είχαν όλοι σαν βασιλιά και έκαναν τα στραβά μάτια με την απόδοσή του.
Τουλάχιστον η ομάδα πήρε αρκετά χρήματα από την πώλησή του, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο. Για αυτό τώρα που βλέπουν πως η καριέρα του δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και αναλογίζονται πως θα μπορούσε να αγωνίζεται ακόμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν κρύβουν τη χαρά τους...

πηγή: sportdog.gr

Διαψεύδουν Τσάκα στην ΠΑΕ!!

Καμία καθυστέρηση δεν υπήρξε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα στοιχεία που ζήτησαν οι άνθρωποι του Αλ Σαούντ για να διεξάγουν τον έλεγχο.
Διαψεύδουν Τσάκα στην ΠΑΕ
Η απάντηση δίνεται, επειδή αυτό ισχυρίστηκε ο Βλάσης Τσάκας νωρίτερα σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ με τον επικεφαλής του ελέγχου, Αναστάσιο Μπερέτα, πήραν την απάντηση πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνεργασίας «αδειάζοντας» εν μέρει και αυτοί τον Τσάκα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ενοχλούνται στην ΠΑΕ από λεγόμενα του εκπροσώπου του πρίγκιπα και ούτε η πρώτη φορά που ο Βλάσης Τσάκας ρίχνει «βολές» στους διοικούντες τον Παναθηναϊκό.
Το συγκεκριμένο θέμα, δημιουργήθηκε επειδή ο Έλληνας εκπρόσωπος του Πρίγκιπα είπε στον "Sentra-fm" πως η καθυστέρηση οφείλεται ολοκληρωσης του ελέγχου δημιουργήθηκε για δύο λόγους. Πρώτον, στο γεγονός πως άργησε αυτός να να ξεκινήσει και δεύτερον, πως καθυστέρησαν να δοθούν κάποια στοιχεία που έπρεπε να προσκομίσει η ΠΑΕ στους οικονομολόγους που τον διεξάγουν τον έλεγχο.
Αυτό, το δεύτερο σκέλος ήταν που υπήρξε η διαφωνία, αφού όπως διατείνονται οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, ότι ζητήθηκε από την πλευρά του πρίγκιπα, τους το παρείχαν άμεσα. Κάτι, που όπως λένε οι από την ΠΑΕ, επιβεβαιώθηκε και απο τον Αναστάσιο Μπερέτα και τους συνεργάτες του στην τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε.
Πηγή: Sportfm.gr

Μία...μπίρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!!

Εκτός από τα ήδη γνωστά οφέλη του κρασιού (σε μέτριες ποσότητες) για την καρδιά, μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα έρχεται να διαπιστώσει για πρώτη φορά ότι ανάλογα οφέλη, αν και σε κάπως μικρότερο βαθμό, προσφέρει η κατανάλωση μπίρας.
Μία...μπίρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα
Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας "European Journal of Epidemiology", αξιολόγησαν συγκριτικά (μετα-ανάλυση) 16 επιστημονικές μελέτες που αφορούσαν πάνω από 200.000 άτομα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρδιολογικός κίνδυνος μειώνεται κατά 31% κατά μέσο όρο για όσους πίνουν περίπου μια μπίρα τη μέρα.
Όπως και στην περίπτωση του κρασιού, ο κίνδυνος αυξάνεται για την καρδιά, όταν αυξάνεται η κατανάλωση μπίρας. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το μέτριο αλκοόλ, είτε στο κρασί, είτε στην μπίρα, μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας, της λεγόμενης "καλής" χοληστερόλης (HDL), με συνέπεια να μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.
Εξάλλου, η μπίρα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του κρασιού: επειδή περιέχει περισσότερο νερό, ο πότης φουσκώνει ευκολότερα και έτσι τείνει να πίνει λιγότερο, άρα να καταναλώνει λιγότερο αλκοόλ. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα οφέλη για την καρδιά δεν φαίνεται να επεκτείνονται σε άλλα αλκοολούχα ποτά, αν και έχουν γίνει λιγότερες έρευνες για αυτά. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που παρέχουν το όφελος για την καρδιά και όχι το αλκοόλ, αν και οι ερευνητές προσπάθησαν να τους απομονώσουν.

Από «σωτήρας», άνεργος…!!

Μη έχοντας συμπληρώσει καν ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε τις τύχες του Πανιωνίου, ο Τάκης Λεμονής αποτελεί (ουσιαστικά) παρελθόν για δεύτερη φορά από τον πάγκο της ομάδας!
Από «σωτήρας», άνεργος…
Η επιστροφή του… ασώτου
Στις 10 Νοεμβρίου 2010 η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει για δεύτερη φορά την πρόσληψη του Τάκη Λεμονή, δύο περίπου χρόνια μετά το πρώτο του πέρασμα από τον «κυανέρυθρο» πάγκο, που άντεξε μόλις 20 μέρες λόγω μη συμφωνίας του με τη διοίκηση σε θέματα μεταγραφών και αποδεσμεύσεων.
Οι δηλώσεις του κατά την επίσημη παρουσίασή του δείχνουν και την άποψή του για την πρώτη του απόπειρα να γίνει κάτοικος Νέας Σμύρνης:
«Άφησα πριν από δυόμισι χρόνια κάτι πολύ γρήγορα. Ο κόσμος βλέπει 90 λεπτά αγώνα και δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται πριν ή μετά από αυτόν. Πρώτο μας μέλημα είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες δουλειάς στην ομάδα».
Το πολύτιμο έργο του
Έτσι, σε μια δύσκολη συγκυρία, αφού την ίδια περίοδο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Κώστας Τσακίρης, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην ασχοληθεί άλλο με τα κοινά της ομάδας, αλλά και τον Πανιώνιο να βρίσκεται συνεχώς κοντά (ή και μέσα) στην επικίνδυνη ζώνη, ο Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να τον βγάλει από το «τέλμα».
Και τα κατάφερε περίφημα, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 21 βαθμούς στον δεύτερο γύρο και μαζί με τους 14 του πρώτου έφτασε τους 35 που του έδωσαν την 10η θέση στο πρωτάθλημα, κάτι που πριν αναλάβει ο Λεμονής φαινόταν απίθανο.
Μπορεί να αναγκάστηκε να πουλήσει τον ηγέτη και αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Μανιάτη, στον Ολυμπιακό, αλλά οι προσθήκες των Σβέρκος, Κβιρκβέλια και περισσότερο από όλους του Μήτρογλου (ο οποίος σκόραρε οχτώ φορές σε έντεκα συμμετοχές) βοήθησαν τα μέγιστα και δημιούργησαν μια ομάδα που κοιτούσε στα μάτια τους αντιπάλους της.
Η αλλαγή του κλίματος
Μετά την καλή πορεία της ομάδας στην περσινή σεζόν, οι προσδοκίες για φέτος ήταν μεγάλες, μετά και την επιστροφή του Φαμπιάν Εστογιανόφ από την Πενιαρόλ.
Όμως, τα πολλά προβλήματα δεν άφησαν σε ησυχία τους «κυανέρυθρους». Το σήριαλ με την μεταβίβαση των μετοχών και τελικά το ναυάγιο στην υπόθεση επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα. Σε συνδυασμό με ανάμεσα στον Λεμονή και τις «βεντέτες» της ομάδας, Σίτο Ριέρα, Μπόσκο Μπάλαμπαν και Φαμπιάν Εστογιανόφ, αλλά κυρίως τα πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα έφεραν τον Πανιώνιο κυριολεκτικά στο «χείλος του γκρεμού».
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει μαζέψει μόνο 9 βαθμούς στις 10 πρώτες αγωνιστικές, χωρίς να έχει πείσει κανένα με το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, λόγω χρεών. Ο Ουρουγουανός αστέρας έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα και με τον Τάκη Λεμονή.
Πλέον, αναζητείται αυτός θα αναλάβει το δύσκολο έργο να βγάλει τους Νεοσμυρνιώτες από το νέο «τέλμα», κάτι που είχε κάνει πέρσι ο 51χρονος προπονητής. Μόνο που τώρα η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.
Πηγή: Sday.gr

"Με τη νίκη, άλλαξε και η ψυχολογία"

Νίκη ψυχολογίας ήταν για τον Άρη αυτή επί του ΟΦΗ, σύμφωνα με τον Μάρκο Βελλίδη, ο οποίος τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου να έρθουν και καλύτερες εμφανίσεις.
"Με τη νίκη, άλλαξε και η ψυχολογία"
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πορτιέρο του Άρη στον "Novasportfm 94,6":

Για το κακό ξεκίνημα: «Δεν ήμασταν πειθαρχημένοι και σοβαροί σε πολλά παιχνίδια. Αν μάλιστα τα δούμε ξεχωριστά δεν κατάφερε να προηγηθεί, δεχθήκαμε πίεση, γκολ την ώρα που εμείς δεν καταφέρναμε».
Για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα: «Ο Άρης πλέον είναι πολύ δεμένος. Ζητάει επίμονα τη νίκη. Το θέλαμε πολύ χθες και τα καταφέραμε».
Για την συνέχεια: «Από τη στιγμή που ήρθε η πρώτη νίκη, άλλαξε όλη η ψυχολογία. Αν είμαστε πραγματικά σοβαροί και δουλεύουμε στην προπόνηση όπως τον τελευταίο καιρό θα εμφανιστούμε καλύτεροι. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες».
Για την περιθωριοποίηση των νέων: «Ξεχάστηκαν διότι τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Όταν δεν έρχονται θετικά αποτελέσματα και υπάρχει πίεση».
Για την αξιοποίηση του Γιαννιώτα: «Πήγε εξαιρετικά. Μεγάλο μερίδιο πρέπει να πιστωθεί στον κ. Πασσιαλή. Με εκείνον βρέθηκε στην ενδεκάδα. Και φυσικά στον νέο προπονητή που την έδωσε την ευκαιρία να ξαναπαίξει.
Μακάρι όλες οι ομάδες να βάζουν νεαρά παιδιά. Βλέπουμε ότι οι μικρές Εθνικές ομάδες τα πηγαίνουν περίφημα. Στο ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται να παίζει κάποιος ανάλογα με το πόσο κοστίζει, αν είναι μεγάλη μεταγραφή. Όποιος αξίζει να παίζει».
Για τον έντονο ανταγωνισμό για τα γάντια του βασικού: «Είναι πάρα πολύ καλός, βελτιώνεσαι σε πολλούς τομείς. Τώρα ο Σηφάκης είναι τραυματίας. Θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα αν ήταν έτοιμος».
Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και την συμπλήρωση των κενών θέσεων στην Σούπερ Λίγκα: «Ήταν περίεργο μια να παίζουμε και μια να καθόμαστε δυο εβδομάδες. Πιστεύω πως ουσιαστικά τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα όλα θα αποκτήσουν μια ροή. Η συμπλήρωση των ομάδων θα κάνει καλό σε όλους, ομάδες, ποδοσφαιριστές, κόσμο και θα δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

"Να μας βοηθήσει ο κόσμος". Του Ολυμπιακού;

Μία... παράξενη δήλωση έκανε ο Ρότζερ Γκριμάου, της Μπιλμπάο, για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, καθώς θέλει γεμάτο το ΣΕΦ...
"Να μας βοηθήσει ο κόσμος". Του Ολυμπιακού;
"Η ομάδα μας είναι αρκετά ισορροπημένη κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Η νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ μας έδωσε έναν αέρα μετά την ήττα από την Φενερμπαχτσέ που έκανε την κατάσταση πιο μπερδεμένη για μας.
Ελπίζω να είναι γεμάτο το γήπεδο στον Πειραιά και να μας βοηθήσει στο ματς με τον Ολυμπιακό", σχολίασε ο Ισπανός γκαρντ στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας...

Η τιμή τιμή δεν έχει...!!

Μπλόκο Τζίγγερ σε οποιονδήποτε παλαιό μέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θελήσει να συμμετάσχει στην αύξηση του Μ.Κ. Σχεδόν στο τετραπλάσιο η τιμή της μετοχής!
Η τιμή τιμή δεν έχει...
Αλλαγή δεδομένων σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 15 εκατομμυριών ευρώ που «τρέχει» και πρέπει να καλύψει ο Πρίγκιπας.
Την ώρα που σημειώθηκε ακόμη μία καθυστέρηση από την πλευρά του Σουλτάν, το πρωί της Δευτέρας οι μέτοχοι της ΠΑΕ ενημερώθηκαν πως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν γίνει με τιμή μετοχής τα 0,33 ευρώ αλλά με 1,12!
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο gazzetta.gr

Πες τα, ρε Σάντος: «Κτηνωδία το χαράτσι της ΔΕΗ»

Τρομερός ο Σάντος. Όσο μαζεμένος δείχνει στις δηλώσεις του και τις συμπεριφορές του στους αγώνες της Εθνικής, τόσο επιθετικός είναι στα κοινωνικά ζητήματα.
Πες τα, ρε Σάντος: «Κτηνωδία το χαράτσι της ΔΕΗ»
Και πραγματικά, μίλησε πολύ σκληρά για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Τα έχωσε κανονικά.

Σε τηλεοπτική εκπομπή της Πορτογαλίας, ο Σάντος είπε σκληρές αλήθειες. Και μεταξύ άλλων τόνισε για το χαράτσι της ΔΕΗ ότι «υπάρχουν κάποιοι φόροι που αφορούν όλους, και τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Πρόκειται για μια κτηνωδία. Αν δεν πληρώσουν, θα διακοπεί το ρεύμα».
Επίσης ο Σάντος δήλωσε: «Είναι πολιτιστικό ζήτημα. Ο Έλληνας θέλει να μιλήσει, ωστόσο, υπάρχει η σκιά της αύξησης των φόρων, της λιτότητας και της ανεργίας. Τα χειρότερα ήρθαν μετά την εμπλοκή του ΔΝΤ. Έχουν αρχίσει βάναυσες περικοπές, και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η ανεργία έχει αυξηθεί. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν αξίζει να συνεχιστεί αυτό. Το 70% με 75% των Ελλήνων δεν θέλουν η Ελλάδα να αφήσει το ευρώ επειδή φοβάται ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα».
Μην ξεχνάμε ότι και η Πορτογαλία έχει τη θηλιά στο λαιμό, αφού κι αυτή είναι στο ΔΝΤ και ο κόσμος κακοπερνάει κι εκεί. Τέλος ο Σάντος συμφώνησε με τα γκάλοπ και προέβλεψε ότι νικήτρια των εκλογών στην Ελλάδα, όποτε αυτές γίνουν, θα είναι η ΝΔ.

"Προσήλωση στο στόχο μας"

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ δεν στάθηκε καθόλου στο ματς με τον ΟΦΗ και ζήτησε από τους παίκτες του Άρη να συνεχίσουν την προσπάθεια για βελτίωση, αλλά και προσήλωση στον στόχο τους.
"Προσήλωση στο στόχο μας"
«Θέλουμε ακόμη δουλειά. Χρειαζόμαστε βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς πάνω στους οποίους θα δουλέψουμε αυτή την εβδομάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Θέλω προσήλωση στο στόχο και όλα θα πάνε καλά», ήταν τα λόγια του Πολωνού τεχνικού προς τους παίκτες του Άρη στην προπόνηση της Δευτέρας.

Όσον αφορά στα της προπόνησης, όσοι αγωνίστηκαν στο Ηράκλειο έκαναν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

«Τα 170 χιλιόμετρα προς την δόξα»

H άγνωστη ιστορία του 18χρονου Γιάννη Γιαννιώτα και οι καθημερινές θυσίες μέχρι να έρθει στο Γεντί Κουλέ ή ώρα της δικαίωσης.
«Τα 170 χιλιόμετρα προς την δόξα»
«Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία…» Και μπορεί να μην γράφτηκε στον τοίχο με μπογιά, όπως έχουμε σιγοτραγουδήσει οι περισσότεροι στα μαθητικά μας χρόνια, αλλά γράφτηκε με κίτρινα γράμματα το βράδυ της Κυριακής στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ».
Μια ιστορία, ένα ταξίδι, ένα όνειρο… Μια ιστορία που άρχισε να ξετυλίγεται πριν από 18 χρόνια, ένα ταξίδι που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2006, ένα όνειρο προς την καθιέρωση και την καταξίωση.
Η πρώτη πράξη αυτής της ιστορίας γράφτηκε στο Νεοχώρι, στην ορεινή Χαλκιδική, λίγα χιλιόμετρα από την Αρναία. Εκεί που έκανε τα πρώτα του βήματα ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο «Μικρός Ήρωας» του ΑΡΗ. Ο «Ήρωας» της Κρήτης. Ο άνθρωπος που «σφράγισε» την μοίρα ενός αγώνα και με το γκολ που πέτυχε έγραψε την ιστορία της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στον Ο.Φ.Η. Της πρώτης νίκης των Κιτρίνων στο φετινό πρωτάθλημα.
Στις 29 Απριλίου 1993 είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής. Ο πατέρας του, Χρήστος, από πολύ μικρό τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στο γήπεδο του χωριού. Εκεί που και ο ίδιος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στα 13 του χρόνια υπέγραψε το πρώτο του δελτίο στην ομάδα του χωρίου του. Τον Μ. Αλέξανδρο Νεοχωρίου.
Το καλοκαίρι του 2006 ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι και το όνειρο προς την καθιέρωση και την καταξίωση. Αφετηρία: Νεοχώρι Χαλκιδικής. Τερματισμός: «Κλεάνθης Βικελίδης». Απόσταση: 170 χιλιόμετρα. Πρώτος σταθμός: Ακαδημίες του ΑΡΗ. Τμήμα: Παιδικό 2.
Μια-δυο προπονήσεις ήταν αρκετές για τον τότε προπονητή των Ακαδημιών του Συλλόγου Παντελή Κοντούτσικο. «Κύριε Χρήστο, ξαναφέρτον. Είναι ταλέντο. Αξίζει τον κόπο. Ο πιτσιρικάς έχει πολλές δυνατότητες και αν δουλέψει μπορεί να πάει ψηλά…» Και για τον μπαμπά του Γιάννη Γιαννιώτα δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Από τότε το κοντέρ άρχισε να γράφει χιλιόμετρα. Έξι φορές την εβδομάδα, για πέντε χρόνια, με χιόνια και βροχές, το ίδιο δρομολόγιο. Στρατώνι-Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Χρήστος μόλις τελείωνε την βάρδια του στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, έπαιρνε το αυτοκίνητο πήγαινε στο Νεοχώρι για να πάρει τον μικρό Γιάννη από το σχολείο, όπου μαζί ξεκινούσαν για να πάνε στην προπόνηση και το βράδυ επέστρεφαν στο σπίτι. Και την επόμενη μέρα το ίδιο πράγμα. Και την επόμενη και την επόμενη…
Το ταλέντο του τον έκανε να ξεχωρίσει γρήγορα από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του κι έτσι άρχισε να ανεβαίνει τα τμήματα σαν ασανσέρ. Από το Παιδικό 2 στο Παιδικό 1 και από εκεί κατευθείαν στην –τότε- ομάδα Κ 18 του ΑΡΗ. Επόμενος και προτελευταίος σταθμός η Κ 20. Και μαζί ήρθαν οι πρώτες αποστολές. Το δωμάτιο το μοιράζονταν συνήθως με τον Σωκράτη Διούδη, με τον οποίο –άλλωστε- έχουν κοινή πορεία, υπογράφοντας αμφότεροι το περασμένο καλοκαίρι επαγγελματικό συμβόλαιο. Ενίοτε είχε συγκάτοικο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τόσο τον Γιώργο Κατίδη όσο και τον Αλέξανδρο Γιώρη. Όλοι τους βασικά στελέχη της περσινής ομάδας Κ 20, που έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Στις 29 Απριλίου 1993 έκλαψε για πρώτη φορά, βλέποντας το φως της ζωής . Στις 20 Νοεμβρίου 2011 πέτυχε το πρώτο του γκολ και πανηγύρισε έξαλλα βλέποντας την μπάλα στα δίχτυα…
Το βιβλίο του Γιάννη Γιαννιώτα έχει πολλές σελίδες ακόμη…
Πηγή: allaboutaris.com

Oι λύσεις είναι ελάχιστες και ο Ερνέστο δεν ρισκάρει…!

Μπορεί ο Φέισα να μπήκε στην αποστολή για το ματς με την Μαρσέιγ, αλλά δεν μπορεί να παίξει βασικός. Αμφίβολο είναι και αν μπορεί να παίξει έστω και λίγο, αλλά βασικός αποκλείεται. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Oι λύσεις είναι ελάχιστες και ο Ερνέστο δεν ρισκάρει…
Συνεπώς ο Ολυμπιακός θα παίξει την Τετάρτη το βράδυ στο «Βελοντρόμ» χωρίς τις τέσσερις βασικές επιλογές για τον άξονα της μεσαίας γραμμής του (Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν και Φέισα). Ολοι ψάχνουν να βρουν τις αλχημείες που θα κάνει ο Ερνέστο προκειμένου να καλύψει τα κενά, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Βαλβέρδε θα κάνει τα απολύτως συμβατικά.
Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει στη Μασσαλία όπως ακριβώς ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό με μία αλλαγή. Τη θέση του Μακούν θα πάρει ο Μαρκάνο και θα γίνουν μία σειρά από εσωτερικές αλλαγές. Τέρμα θα είναι ο Μέγιερι, τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβράαμ και Μαρκάνο, τρεις κεντρικοί χαφ οι Μοδέστο, Γέστε και Φουστέρ, δύο εξτρέμ οι Μιραλάς και Χολέμπας και ένα φορ ο Τζεμπούρ.
Μπορεί να είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι και ο Τοροσίδης πέφτει κόφτης και ο Μανιάτης μπορεί να παίξει εκεί ή ακόμη ακόμη και ο Χολέμπας λόγω αγωνιστικών προσόντων, αλλά ο Βαλβέρδε δεν είναι αυτής της λογικής. Σπάνια αλλάζει θέση σε παίκτη ή για την ακρίβεια σπάνια βάζει κάποιον σε τόσο δύσκολο ματς να παίξει σε μία θέση που δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Ως εκ τούτου το βλέπω πολύ δύσκολο να μην είναι αρχική ενδεκάδα αυτή που προανέφερα. Θα μου πείτε βεβαίως για αυτό το ματς τριάδα στα χαφ με Γέστε, Φουστέρ και Μοδέστο δεν είναι πολύ light… Είναι αλλά ο Βαλβέρδε αυτούς έχει για αυτές τις θέσεις, αυτούς ξέρει, αυτούς θα εμπιστευτεί. Αν έχει δίκιο η άδικο θα το δούμε μετά τη λήξη του ματς, όχι ανάλογα με το αποτέλεσμα, αλλά ανάλογα με την εμφάνιση αυτών των τριών παικτών.
Πάντως η λογική λέει ότι θα έπρεπε να δοκιμάσει κάτι άλλο για αυτό το ματς και θα έπρεπε να πάρει το ρίσκο να δοκιμάσει να καλύψει το κενό των τεσσάρων μέσων με κάποιον άλλον παίκτη που δεν παίζει συνήθως σε αυτή τη θέση. Αλλωστε εκεί είχε μεγαλουργήσει πριν αρκετοί καιρό για δύο τρία συνεχόμενα παιχνίδια ο Τοροσίδης όταν προπονητής ήταν ο Ζίκο. Στο ξεκίνημα του Βραζιλιάνου στον Ολυμπιακό ο «Τόρο» είχε παίξει αμυντικό χαφ και στο μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑπου είχε βάλει καταπληκτικό γκολ, αλλά και σε κανά δύο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ…
Λίγο ρίσκο (τέτοιου είδους) λοιπόν ίσως και να μην έβλαπτε, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Ερνέστο δεν θα το πάρει.
Πηγή: Sportfm.gr

"Συναντήστε μας, να σας πληρώσουμε"

Επαφή με ανθρώπους της Πολιτείας αναμένεται να έχει μέσα στην εβδομάδα ο Ζαγοράκης, προκειμένου να πληρώσει η ΠΑΕ το πρωτογενές κεφάλαιο με μια ρύθμιση.
"Συναντήστε μας, να σας πληρώσουμε"
Αυτό σχολίασε σε δηλώσεις του το μέλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλη Ποζατζίδης, μιλώντας στον Sport 103 fm: "Υπάρχει μια θετική αύρα στην ομάδα. Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου, Θόδωρου Ζαγοράκη, με εκπροσώπους της Πολιτείας.
Εμείς δεν ζητάμε να χαριστεί τίποτα. Θέλουμε να πληρώσουμε το πρωτογενές κεφάλαιο με μια ρύθμιση. Νομίζω η Πολιτεία να το καταλάβει"

Φλίσκας: «Αφιερωμένη στον κόσμο»


ËÕÌÐÅÑÏÐÏÕËÏÓ ÖËÉÓÊÁÓ 
ÎÁÍÈÇ - ÁÅÊ 
LIBEROPOULOS FLISKAS
XANTHI - AEK

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο μέσος της SKODA Ξάνθης, Κώστας Φλίσκας, με αφορμή το πρώτο φετινό διπλό της SKODA Ξάνθης μέσα στους «Ζωσιμάδες», αφιερώνοντας το τρίποντο στον κόσμο της ομάδας και σε όσους ξεκίνησαν από την Ξάνθη για να δουν το παιχνίδι, αλλά τους… γύρισαν πίσω.
Αναλυτικά, τα όσα ανέφερε στο Τρίτο Ημίχρονο:
Για τη νίκη εποί του ΠΑΣ:

«Είναι μια σημαντική νίκη, βαθμολογικά και ψυχολογικά. Δε μένουμε εκεί, δεν έχουμε κάνει κάτι σπουδαίο μέχρι στιγμής. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια, αλλά αυτό που μετράει είΝαι το αποτέλεσμα. αυτό ήρθε στα τελευταία ματς και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί. Το ματς ήταν μέτριο, στην αρχή μπήκε καλύτερα ο ΠΑΣ, το ισορροπήσαμε, πετύχαμε εμείς το γκολ και ελέγξαμε το ρυθμό, παρά την πίεση του αντιπάλου. Στα προηγούμενα παιχνίδια μπορεί να ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν παίρναμε τους βαθμούς, χθες έγινε μάλλον το αντίστροφο. Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο που ξεκίνησε να έρθει στα Γιάννενα και τον γύρισαν πίσω»
Για το στόχο της ομάδας του:
«Κοιτάμε σαν ομάδα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, προκειμένου να φτάσΟυμε στο στόχο που είναι να βγούμε στην Ευρώπη».
Για την ελληνική συνταγή που επιχειρεί να ακολουθήσει η Ξάνθη:

«Κάθε ομάδα πρέπει να έχει Έλληνες, γιατί μιλάνε πιο άνετα μέσα στο παιχνίδι. Όμως υπάρχουν πολλοί ξένοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε εμάς έγινε σωστή δουλειά από την αρχή της προετοιμασίας και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο».
Για την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά και του κόσμου της Ξάνθης:

«Έχουμε τη στήριξη από τον κόσμο, αλλά το γήπεδα πρέπει να γεμίζει κάθε Κυριακή για να βοηθηθούμε περισσότερο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδξης ξέριε τη νοοτροπία της ομάδας και μας έχει βοηθήσει, όλη την ομάδα, αλλά και μένα προσωπικά. Κανένας δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, κοιτάμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια».
Τέλος, ρωτήθηκε για το ποια θεωρεί ομάδα έκπληξη στο πρωτάθλημα αλλά και για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη:

«Ο Παναθηναϊκός είναι για μένα έκπληξη, αφού ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει τη ηνία. Είναι βέβαια νωρίς ακόμη για να πούμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι γενικά πάει προς το καλύτερο το ελληνικό πρωτάθλήμα και έχει ανταγωνιστικές ομάδες. Τόσο ο Π[ΑΟΚ όσο και ο Άρης νομίζω ότι πέρυσι είχαν σύνολο, αυτό δε μου το βγάζουν φέτος. Για τον ΠΑΟΚ ίσως φταίει η κούραση για τον Άρη ίσως οι πολλές μεταγραφές».

πηγή: metrosport.gr

Μαρκόπουλος:«Ο ΠΑΟΚ παίζει μόνο για τη νίκη»


markopoulos-diloseis-pao-paok-105-65

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον αυριανό (22/11, 19:45) αγώνα με τη Σολέ στο κλειστό της Πυλαίας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europe Cup, εκεί όπου θέλει μόνο νίκη μετά το ανεπυτυχές αποτέλεσμα με τη Ρίγα στο πρώτο του παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση.
Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του για ακόμη μία φορά τον Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους που ξεκίνησε τρέξιμο, αλλά και τον Ευθήμη Τσακαλέρη.
Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» μίλησε για τη Σολέ τονίζοντας ότι η ομάδα του πρέπει να προσέξει τον γρήγορο ρυθμό των Γάλλων. «Είναι μία καλή ευκαιρία να έρθει ο κόσμος και να δει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι, να δημιουργήσει καλή ατμόσφαιρα για να κάνουμε κι εμείς ένα καλό παιχνίδι, αλλά και ο κόσμος να δει ένα όμορφο θέαμα», επεσήμανε ο Σούλης Μαρκόπουλος.
Για τον όμιλο και τη μέχρι τώρα πορεία τους: «Παίζουμε σε έναν δυνατό όμιλο. Κάναμε μία καλή εμφάνιση στη Ρίγα και θέλουμε την αντίστοιχη εμφάνιση και μία νίκη για να μπούμε στη μάχη της πρόκρισης. Στη Ρίγα παίξαμε καλά. Στο Μαρούσι κάναμε μία νίκη, χωρίς να παίξουμε καλό μπάσκετ, αλλά υπήρχαν και αστάθμητοι παράγοντες με πολλά φάουλ. Το ρόστερ δεν είναι μεγάλο και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Υπάρχει κούραση από παιχνίδια και ταξίδια. Εμείς κοιτάμε να παίξουμε μπάσκετ και με τις λίγες επιλογές που έχουμε, θα πρέπει να προσέχουμε το καθετί. Πιστεύω ότι αυτό θα το λύσουμε και ελπίζω να φανεί στα επόμενα παιχνίδια».
Όσο για τις επιλογές στους ψηλούς ανέφερε: «Θα φανούν αυτές οι ελλείψεις ανάλογα με το παιχνίδι. Έχουμε παίξει 2-3 παιχνίδια με αυτούς τους ψηλούς, σε δύσκολες καταστάσεις και αυτό δίνει μία περαιτέρω αυτοπεποίθηση».

πηγή: metrosport.gr

«Στα τέλη Φεβρουαρίου έτοιμο το γήπεδο»


ÁÇÄÏÍÇÓ
ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÃÉÁ ÔÏÍ 29ï ÊËÁÓÉÊÏ ÌÁÑÁÈÙÍÉÏ ÁÈÇÍÙÍ

Ο βουλευτής Δράμας και τέως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλλελεγγύης, Χρήστος Αηδόνης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπονπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την πρεμιέρα της Δόξας στη Σούπερ Λίγκα μακριά από τη φυσική της έδρα, αλλά και τα τεκταινόμενα στον ελληνικό αθλητισμό.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Αηδόνης στο Τρίτο Ημίχρονο:

Για την πρεμιέρα της Δόξας στο Καυτανζόγλειο:

«Ήταν αναμφίβολα μια σημαντική εμπειρία η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αισθανθήκαμε περίεργα, γιατί θέλαμε το ματς να είναι μέσα στη Δράμα. Θα είχε το διπλάσιο κόσμο και θα δίναμε περισσότερο χρώμα και ώθηση στα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο. Γίνονται προσπάθειες να κλείσουμε με το θέμα των προϋποθυέσεων της UEFA και της Σούπερ Λίγκας για το γήπεδό μας και θα μπορέσουμε πιστεύω στο τέλος Φεβρουαρίου να είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει επαφή με ΟΠΑΠ για να χρηματοδοτήσει το 50% των έργων, το 20% θα καλυφθεί από τη Λίγκα και το 30% από την ΠΑΕ. Θα γίνει αυτοψία από την επιτροπή του ΟΠΑΠ για να υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος και να αποφασιστεί το σύνολο της χρηματοδότησης, δηλαδή η ανακατασκευή του γηπέδου, η λειτουργία των προβολέων, η κατασκευή μιας νέας κερκίδας και να πληροί τις προδιαγραφές το γήπεδο. Πρέπει όλα αυτά να τα τρέξουμε με γρήγορους ρυθμούς».
Για την περιβόητη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Έγινε προσπάθεια για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπήρξε παρέμβαση για την εξυγίανση στο χώρο, που είναι πολύ δύσκολος. Έγιναν βήματα, η προσπάθεια δε σταμάτησε, συνεχίζεται, χρειαζόμαστε αθλητισμό καθαρό για να τον απολαμβάνει ο καθένας που τον αγαπάει. Υπήρχε βέβαια και μία αδυναμία με την αποτελεσματικότητα της αθλητικής δικαιοσύνης. Η Πολιτεία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δικαιοσύηνη, αλλά να δώσει τη δυνατότητα να αποφασίσει σωστά. Εδώ προκπύτπει μείζον θέμα και αυτό που χρειάζεται είναι γενναία αλλαγή στην αθλητική δικαιοσύνη».
Ο κ. Αηδόνης κλήθηκε να απαντήσει για το αν εκτιμά και ο ίδος ότι η ηγεσία του αθλητισμού στη χώρα μας (κ.κ. Γερουλάνος, Νικητιάδης, Μπιτσαξής) δεν είναι σχετική με το αντικείμενο:
«Το αν είναι έξω από το χώρο κάποιος δε σημαίνει ότι δεν είναι και πιο αποτελεσματικός. Η πολιτική ηγεσία τα πήγε καταπληκτικά στα θέματα του αθλητισμού. Κι εγώ δεν είχα σχέση με τον τομέα της υγείας, όπως και ο κ. Λοβέρδος, αλλά ήταν εξαιρετικός υπουργός, ο καλύτερος μετά το Γεννηματά. Αυτά άλλωστε είανι αποφάσεις του πρωθυπουργού. Το έργο τους πιστεύω όμως ότι είναι επιτυχημένο. Δεν πρέπει να ξθεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι πλέον βιοημηχανία και όχι ένα ιδεώδες. Πρέπει να διαμορφώσουμε συνεπώς τους κανόνες διαφάνειας, αλλά και του κέρδους, διότι πρέπει να πορεύεται μέσα στο πλαίσιο τους υγιούς ανταγωνισμού».
Τέλος, ρωτήθηκε και για το αν η οικονομική κρίση πρέπει να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τον αθλητισμό, ώστε να μαραζώνουν οι εγκαταστάσεις που αθλούνται καθημερινά χιλιάδες παιδιά:
«Είναι μια δύσκολη οικονομικά περίδος, η χρηματδότηση σε δράσεις του αθλητισμού αναγκαστικά μπαίνει κι αυτή σε διαδικασία περικοπών, όπως σε όλους τους τομείς. Πολλές εγκαταστάσεις δυστυχώς αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν γίνει προσπάθειες όμως από τη Γ.Γ.Α. και όλα αυτά τα θέματα έχουν αντιμετωπιστεί.
Όλα αυτά πιστεύω θα είναι μεταβατικά, αυτός ο μαύρος κύικλος θα κλείσει και θα αποκατασταθεί αυτή η εικόνα. Πρέπει να δούμε όμως πώς θα αξιοποοηθεί ο εθνικός πλούτος που αφορά τις αθλητικές εκγαταστάσεις. Ο αθλητισμός έχει πολλές δυνατότηρες και χρειάζεται όσοι έχουν την ευθύνη να δουν αυτή τη διάσταση και να την αξιοποιήσουμε. Μπορούμε να παράγουμε μέσα από τον αθλητισμό ένα τεράστιο εθνικό προϊόν. Υπήρξαν άλλωστε δύο παραδείγματα, η αναβίωση του ποδηλατικού γύρου, αλλά και ο μαραθώνιος που έλαβε χώρα πρόσφατα και ήταν ένα παγκόσμιο γεγονός».

πηγή: metrosport.gr

Μόλντροου:«Αν είμαστε ενωμένοι θα κερδίσουμε»


moldroou

Ο Άρης προετοιμάζεται στο Κάουνας για τον αυριανό (22/11 19:00) κρίσιμο αγώνα απέναντι στην Ρουντούπις στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Europe Cup. Το παιχνίδι είναι ακόμη κρισιμότερο λόγω της ήττας στο πρώτο παιχνίδι άρα η νίκη κρίνεται επιτακτική.
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής πάντως δεν αντιμετωπίζει προβήματα και η ομάδα του αναμένεται να παραταχθεί πλήρης στο ματς με τους Λιθουανούς, με σκοπό να σπάσει το… ρόδι και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Για την αναμέτρηση με την Ρουντούπις μίλησε και ο Σαμ Μόλντροου τονίζοντας ότι: «Μας περιμένει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά ως ομάδα, να είμαστε ενωμένοι και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Δεν είχαμε ασχοληθεί με την Ρουντούπις γιατί είχαμε τον αγώνα με τον Ίκαρο, αλλά δεν με προβληματίζει το στιλ μπάσκετ που παίζει η ομάδα αυτή από όσα μου έχουν πει.
Θα τους αναλύσουμε, θα μας εξηγήσει ο κόουτς τι πρέπει να κάνουμε και αν είμαστε εμείς ενωμένοι σαν ομάδα, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα, που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό από το γεγονός ότι χάσαμε στη πρεμιέρα στην έδρα μας και πρέπει να καλύψουμε αυτή την ήττα ».
Τέλος, για το αν οι δύο αγώνες τη βδομάδα θα λειτουργήσουν ευεργετικά για την ομάδα του επεσήμανε: «Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ να βρούμε ρυθμό, ειδικά εμάς που είμαστε νέοι και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όσο περισσότερα παιχνίδια παίζουμε, τόσο το καλύτερο».

πηγή: metrosport.gr

Δημητρίου: «Φαβορί και μόνο λόγω ονόματος»


ÐÁÍÓÅÑÑÁÉÊÏÓ - ÁÍÁÃÅÍÍÇÓÇ ÅÐÁÍÙÌÇÓ

Ο Πανσερραϊκός μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Football League και ο προπονητής του, Παύλος Δημητρίου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την πορεία της ομάδας, αλλά και τη νίκη επί της Επανομής το περασμένο Σάββατο:
«Από βαθμολογικής πλευράς η συγκομιδή είναι πολύ καλή, αλλά και όσον αφορά την απόδοση είμαι ευχαριστημένος. Παίξαμε όπως έπρεπε για να κερδίσουμε», είπε αρχικά.
Για το αν η ομάδα του είναι φαβορί για την άνοδο, είπε:
«Από το όνομα και μόνο ο Πανσερραϊκός είναι φαβορί, είναι μέσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Πιστεύω όμως ότι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε. Διαθέτουμε μεγάλο ρόστερ που θα μας βοηθήσει διότι θα έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ έχουμε και ποιοτικούς παίκτες που δεν είναι 100% έτοιμοι. Όταν αυτοί είναι έτοιμοι θα έχοπυμε ακόμη μεγαλύτερη δυναμική».
Για τον τραυματισμό του Δημήτρη Ορφανού τόνισε:

«Ο γιατρός κ. Σαμαράς θα δει τη μαγνητική και θα προγραμματιστεί η εγχείρηση. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση είναι πρόσθιος χιαστός, ένας σοβαρός τραυματισμός. Ο Δημήτρης προσπάθησε να επανέλθει, αφού είχε δύσκολο καλοκαίρι με τη μέση του, ήταν σε ανοδική πορεία και ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσαμε να πάθουμε».
Για τη συνέχεια του Πανσερραϊκού, τον προσεχή αγώνα κυπέλλου στην Τσαριτσάνη, αλλά και πρωταθλήματος στα Γιαννιτσά υπογράμμισε:

«Η Τσαριτσάνη είναι άγνωστη ομάδα, θα κάνουμε μερικές αλλαγές. Υπάρχει θετικό κλίμα και καλή ψυχολογία, οι παίκτες που θα μπουν πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν και θα φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα. Η Αναγέννηση Γιαννιτσών είναι έκπληξη και χωρίς μεγάλες μεταγραφές παρουσιάζει πολύ καλό πρόσωπο. Εγώ βέβαια το περίμενα γιατί έχει έναν εξαίρετο προπονητή, που είναι η βάση της ομάδας, το Σπύρο Μπαξεβάνο».
Τέλος, σχολίασε για το πρωτάθλημα της Football League: «Είναι υποβαθμισμένο γενικά το πρωτάθλημα, αλλά φαίνεται να έχει πολλές καλές ομάδες».

πηγή: metrosport.gr

Ντίκο: «Μας έκανε πιο ομάδα ο Πρόμπιερτς»


ÊÅÑÊÕÑÁ - ÁÑÇÓ  (ÖÉËÉÊÏ)

Για την πρώτη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα μέσα στο «Γεντί Κουλε» επί του ΟΦΗ μίλησε στο «Τρίτο Ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis» ο Φράνσις Ντίκο. Ο Γκανέζος κεντρικός αμυντικός των «κιτρίνων» εξήρε την παρουσία του Μίχαλ Πρόμπιερτς, κάνοντας λόγο για το πνεύμα νικητή που τους μετέδωσε, έπλεξε το εγκώμιο του Γιαννιώτα και επίσης αναφέρθηκε στη δύσκολη συνέχεια.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φρανσις Ντίκο στο «Τρίτο Ημίχρονο»
Για το αν ήταν η καλύτερη Δευτέρα από την αρχή της σεζόν είπε:

«Είναι απόλυτα. Μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κρήτη και αφού κατακτήσαμε το τρίποντο απέναντι σε μια καλή ομάδα και μόνο το ότι κερδίσαμε κάνει τη Δευτέρα αυτή την καλύτερη της σεζόν ως τώρα. Η νίκη μας δίνει αυτοπεποπίθηση, αλλά ως επαγγελματίες γνωρίζουμε ότι δεν είναι αρκετή για να αλλάξει πολλά στη βαθμολογία. Αν ο Άρης συνεχίσει με νίκες κοιτάζοντας κάθε ματς ξεχωριστά, θα τονωθεί ακόμη περισσότερο η ψυχολογία μας».
Για το καθοριστικό στοιχείο για το οποίο ο Άρης έφτασε στην πρώτη του νίκη επεσήμανε:

«Ήταν ένα παιχνίδι must win για τον Άρη, δεν υπήρχε γυρισμός. Αν δεν νικούσαμε, θα γινόμασταν μια ομάδα που θα πάλευε για τον υποβιβασμό, ενώ εμείς είμαστε ομάδα που στοχεύει στο να βγει στην Ευρώπη. Ήμασταν αποφασισμένοι και τα καταφέραμε. Παίζουμε σαν μια ομάδα με αυταπάρνηση, 11 παίκτες για την ομάδα με κοινό στόχο και ένα μυαλό».
Για την παρουσία του Μίχαλ Πρόμπιερτς και τι άλλαξε στον Άρη, τόνισε:
:
«Μας έκανε ομάδα, παίζουμε για τον Άρη, απ’ όποια χώρα κι αν προέρχεται ο καθένας. Μας είπε ότι πρέπει να γίνουμε μια οικογένεια, έδωσε αυτοποίθηση σε όλους τους παίκτες και μας είπε ότι να δίνουμε τα πάντα για την ομάδα, Η αλλαγή προπονητή έφερε αλλαγή στη νοοτροπία και προσπαθεί να μας περάσει το πνεύμα νικητή. Πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στον προπονητή για τη νίκη αυτή, είναι νικητής. Όταν γίνεται αλλαγή προπονμητή υπάρχει αλλαγή στην ψυχολογία και φάνηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου μπορεί να χάσαμε αλλά δείξαμε καλύτερη εικόνα».
Για τη συνέχεια, μετά την πρώτη νίκη του Άρη, ανέφερε:

«Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι σα λιοντάρια. θα δίνουμε τα πάντα για τη νίκη. Είναι δύσκολο να πω τι θα γίνει όλη τη σεζόν. Είμαστε σε μεγάλη ομάδα, όλοι οι παίκτες έχουν ποιότητα, ακόμη και οι νεαροί παίκτες έχουν ποιότητα όπως φάνηκε χθες. Τα εύσημα πρέπει να πάνε στον προπονητή, όσο και στους παίκτες, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα, έπρεπε να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά είναι χαζό να δέχεσαι γκολ από ένα κόρνερ, όπως έγινε για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι και όντας πιο συγκεντρωμένοι πήραμε τη νίκη».
Για τη συνεργασία του με το Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας:

«Θα γινόμαστε καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός, δεν είχαμε ξαναπαίξει μαζί, όσο περισσότερο παίζουμε μαζί, τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε. Ο Σανκαρέ είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο πρωτάθλημα, το έδειξε και την περσινή περίοδο, ενώ εγώ είμαι καινούργιος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το σημαντικό όμως είναι η ομάδα να αμύνεται όλη μαζί και να είναι συγκεντρωμένη».
Για το τι άλλαξε στοπαιχνίδι του ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι, σε σχέση με τα προηγούμενα είπε:

«Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, να περιορίσουμε τις ψηλές μπαλιές, αλλά με συνδυασμούς να παίξουμε ποδόσφαιρο. Μας έλειψε μόνο η τελική πάσα. Πάμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και μάλιστα είδατε μια πολύ ωραία μπαλιά του Ουμπίντες στο Γιαννιώτα, από την οποία ήρθε και το γκολ».
Για την παρουσία του νεαρού Γιαννιώτα και το νικητίριο τέρμα που πέτυχε:
«Απέναντι στον Ολυμπιακό έκανε καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, χθες πραγματικα έλαμψε αυτό που μου αρέσει με το Γιαννιώτα είναι ότι θέλει να μαθαίνει, είναι ταπεινός, δουλεύει στις προπονήσεις, είναι πεινασμένος για να μάθει και αν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά θα τα πάει πολύ καλά».
Για την εικόνα που έχει αποκομίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα υπογράμμισε:

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι λίγο περισσότερο τεχνικό σε σχέση με αυτά που είχα παίξει. Εξαρτάται βέβαια και από τον παίκτη που έχεις δίπλα σου, με το Σανκαρέ που είναι δυνατός χρειάζεται να παίξω πιο τεχνικά, ενώ ο Λαζαρίδης συνδυάζει και τα δύο στοιχεία. Αυτό που έχω καταλάβει πάντως είναι ότι ένας αμυντικός στην Ελλάδα χρειάζεται να παίζει και λίγο μπάλα. Μου ήταν λίγο δύσκολο να προσαρμοστώ εδώ, ελπίζω ότι θα προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός».
Για τον επιθετικό που τον δυσκόλεψε περισσότερο ως τώρα στο πρωτάθλημα είπε:

«Ο Μήτρογλου ήταν πολύ κινητικός, με καλή τεχνική και δυνατός. Είναι πολύ καλός στην αντίπαλη περιοχή και με αυτό το στυλ είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις».
Και τέλος έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη:
«Αυτό που θέλω είναι να ευχαριστήσω τον κόσμο του Άρη, ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να μας υποστηρίζουν ανάλογα. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο, θέλουμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και ελπίζω να τους έχουμε μαζί μας στη Νέα Σμύρνη».

πηγή: metrosport.gr

Γκολ και... ξύλο στην Πάτρα!!

Επεισόδια σε αγώνα παλαιμάχων σημειώθηκαν στην Πάτρα σε τουρνουά που διοργάνωσε η Παναχαϊκή με σκοπό να γιορτάσει τα 120 χρόνια από την μέρα της ίδρυσής της.
Γκολ και... ξύλο στην Πάτρα!
Στο τουρνουά πήραν οι ομάδες παλαιμάχων της Παναχαϊκής, της Καλαμάτας, του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ! Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι με κράνη επιτέθηκαν και χτύπησαν φιλάθλους της ΑΕΚ που παρακολουθούσαν το ματς της Ένωσης με την Παναχαϊκή.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και εκτός γηπέδου με συνέπεια να υπάρχουν υλικές ζημιές, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Μετά από επέμβαση της Αστυνομίας, η κατάσταση ηρέμησε.
Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος του τουρνουά. Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 της Παναχαϊκής και ο Παναθηναϊκός 2-0 της Καλαμάτας.
πηγή: sportdog.gr

Νοκ άουτ ο Νεμπεγλέρας!!

Τις υπηρεσίες του Κώτσα Νεμπεγλέρα θα στερηθεί η Λάρισα για τον επόμενο μήνα, καθώς ο έμπειρος μέσος υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού.
Νοκ άουτ ο Νεμπεγλέρας
Ο Έλληνας μέσος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Βέροια και η διάγνωση έδειξε θλάση δευτέρου βαθμού και υπολογίζεται ότι θα λείψει από την αγωνιστική δράση για περίπου ένα μήνα.
πηγή: sportdog.gr

Οπαδοί εν χορώ!!

Κυκλοφορεί νέο βιβλίο για τα γηπεδικά συνθήματα των οπαδών!
Οπαδοί εν χορώ!
Το βιβλίο «Οπαδοί εν Χορώ» αποτελεί μία προσέγγιση στα συνθήματα των Ελλήνων οπαδών. Πρόκειται για αθλητικό-κοινωνικό δοκίμιο, το πρώτο στην ελληνική βιβλιογραφία με εκτεταμένη αναφορά στη συνθηματολογία των γηπέδων. Γιατί μπορεί το φαινόμενο του χουλιγκανισμού να έχει αναλυθεί, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον οργανωμένο, μαζικά εκφωνούμενο λόγο των οπαδών στα γήπεδα.
Πρόκειται για λόγο αποκαλυπτικό για την όλο και πιο ενεργή συμμετοχή των οπαδών στα αθλητικά πράγματα, εδώ και τρεις δεκαετίες. Και λόγο, επίσης, μεστό από στερεότυπα σεξιστικά και φαλλοκρατικά.
Αυτά τα θέματα θίγει η εν λόγω πραγματεία, παρουσιάζοντας, τέλος, -εν είδει χαλαρής 'εξόδου' -τις μελωδίες και τους ρυθμούς οι οποίοι διαχρονικά εμπνέουν τους Έλληνες οπαδούς στην κατασκευή των συνθημάτων τους.
Δεν αφορά μόνο τους οπαδούς ή όσους ασχολούνται με τα λαοφιλή αθλήματα: αφορά όλους όσοι ενδιαφέρονται για την καταγραφή της συμπεριφοράς του πλήθους. Και μόνη η ανάγνωση της λίστας, ωστόσο, των συνθημάτων, έρχεται -έστω και προσωρινά- ως ψυχαγωγικό αντίβαρο στα αρνητικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν καθημερινά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις αφων Κυριακίδη (Θεσσαλονίκη, 2011).Τιμή, μόνο 7,20 ευρώ

ΠΑΟ, μπορείς, μπορείς, γιατί έχει ο Τσάκας ...μπόρεση!

Θα μας ...κουφάνει τελείως ο Τσάκας. "Η βούληση και η ...μπόρεση είναι δεδομένες από την πλευρά μας", είπε ο εκπρόσωπος του Πρίγκιπα που θα νιώθει ...ιδιοκτήτης από τις 30 του μήνα!
ΠΑΟ, μπορείς, μπορείς, γιατί έχει ο Τσάκας ...μπόρεση!
Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα έκανε δηλώσεις για την παράταση που ζήτησε ο νομικός εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ στην Ελλάδα, μέχρι την Παρασκευή για να έχει ολοκληρωθεί ο νομικός και ο οικονομικός έλεγχος στην πράσινη ΠΑΕ, που έτσι κι αλλιώς άργησε να ξεκινήσει.
Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους επιθυμούν διακαώς την απόσυρση της πρότασης ή τη δημιουργία προβλημάτων στο έργο της πλευράς του υποψήφιου επενδυτή.
«Η καθυστέρηση έναρξης του ελέγχου και οι ενδιάμεσες καθυστερήσεις προσκόμισης στοιχείων μας οδήγησαν στη μη ολοκλήρωση του ελέγχου όπως ήταν αναμενόμενο. Ο έλεγχος ολοκληρώνεται την Παρασκευή και ακολουθεί η συμβατική υποχρέωση παρουσίασης των χρημάτων (σ.σ. 15 εκατ. ευρώ) για λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Για την τελική ολοκλήρωση, όπως ρητά το MoU ορίζει, απαιτείται η σχετική τροπολογία που επιτρέπει σε αλλοδαπό (σ.σ. πολίτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) να αποκτήσει ελληνική Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα για να μην είμαστε δέσμιοι του σχετικού νόμου και να μην αναζητήσουμε να καταφύγουμε σε τεχνάσματα εφαρμοσμένα ήδη στην Ελλάδα.
Παράλληλα θέλω να τονίσω σε όσους επιθυμούν διακαώς την απόσυρση της πρότασής μας ή τη δημιουργία προβλημάτων στο έργο μας, ότι πλανώνται. Η βούληση και η μπόρεση είναι δεδομένες από την πλευρά μας και θα νιώθουμε ιδιοκτήτες μετά τις 30 του μηνός, ανεξαρτήτως της πορείας της ψήφισης, της σχετικής τροπολογίας», σχολίασε μέσω του Sentragoal ο Βλάσης Τσάκας, που σε κάθε δήλωσή του έχει κάτι καινούργιο να πει. Ακόμα και νέες λέξεις της ελληνικής γλώσσας...

πηγή: sportdog.gr

"Δεν ήταν έκπληξη η εμφάνισή του"

Ο μικρός του ΠΑΟΚ, Κώστας Σταφυλίδης, έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Παναιτωλικό και ο προπονητής της δεύτερης ομάδας, Νίκος Κολομπούρδας, εμφανίστηκε δικαιωμένος από την προώθησή του στην μεγάλη ομάδα.
"Δεν ήταν έκπληξη η εμφάνισή του"
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Κολομπούρδας στον "Sport 103 fm":

Για το ντεμπούτο του Σταφυλίδη:
«Δεν ήταν έκπληξη γατί τον παρακολουθούσαμε. Το είπαμε και με τον Μπόλονι αυτό. Στα παιχνίδια ξεχώριζε έχει τρέλα και ενθουσιασμό στο παιχνίδι του και για μένα δεν ήταν έκπληξη η εμφάνιση του. Όσο περνάει ο χρόνος θα αποδώσει πολλά ακόμα. Είναι άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Επιθετικά έχει καλή τεχνική, έχει δύναμη και θα δώσει κι εκεί πολλές βοήθειες».
Για τα στοιχεία που τον διακρίνουν: «Έχει τρέλα και ενθουσιασμό στο παιχνίδι του. Η δύναμη του είναι η τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να βγει μπροστά έχει καλή σέντρα και θα το δείτε στην πορεία ότι αυτό το έχει μέσα του».
Για το αν υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του: «Θα έχει σίγουρα σκαμπανεβάσματα, απλά τα κακά παιχνίδια να είναι λίγα. Σημαντικό είναι όταν έρθει η στιγμή να κάνει ένα αρνητικό παιχνίδι, να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, τότε δε φαίνεται και τόσο πολύ η κακή απόδοση ενός παίκτη».
Για την προώθηση νεαρών παικτών, όπως του Αποστολόπουλου: «Και ο Αποστολόπουλος είναι σε άριστη κατάσταση. Τα τελευταία παιχνίδια που έδωσε με την Κ20 ήταν πολύ καλά και νομίζω ότι θα έρθει και για αυτόν η στιγμή να πάρει την ευκαιρία με την πρώτη ομάδα».
Για το αν έπρεπε εδώ και χρόνια να προωθούνται νεαροί παίκτες: «Θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια αυτό. Υπάρχουν πολλοί έτοιμοι παίκτες, ωστόσο δε πέφτει βάρος στα τμήματα υποδομής σε σύγκριση με το εξωτερικό, όπου ρίχνουν πολλά λεφτά για τους μικρούς ποδοσφαιριστές. Το γεγονός ότι στα προηγούμενα χρόνια δεν έπαιξαν νεαροί ίσως να μην είχε γίνει η απαραίτητη δουλειά. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ γίνεται δουλειά και θα βλέπουμε σιγά σιγά κι άλλα παιδιά να ανεβαίνουν επίπεδο».
Για αυτό που είπε ο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου ότι μπορεί να νευριάσουν κάποιοι έμπειροι παίκτες αν παίζουν πολλοί μικροί και χάνουν τη θέση τους: «Σίγουρα σε μία ομάδα κανένας δεν θέλει να χάσει την θέση του. Στον ΠΑΟΚ πιστεύω ότι έχουμε καλά παιδιά που βοηθάνε τους μικρούς στα αποδυτήρια. Στο "Δικέφαλο" δε θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Ένα παράδειγμα είναι ο Γκαρσία. Έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σίγουρα. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές τον βλέπουν σαν είδωλο».
Για την πορεία της Κ20: «Κοιτάμε να είμαστε ψηλά, να κυνηγάμε την πρωτιά. Πρέπει να είμαστε και στη φιλοσοφία του επιθετικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να μη μας βγει κάποιες φορές στο παιχνίδι μας, όμως, αυτός είναι ο στόχος μας».
 

Πάει Μασσαλία ...φορτωμένος!

Τον χάλασε τον Ράφικ Τζιμπούρ η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και ο τρόπος που πήρε ο αιώνιος αποτέλεσμα στο "Καραϊσκάκη". Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δηλώνει θυμωμένος ο Αλγερινός!
Πάει Μασσαλία ...φορτωμένος!
Μετά τα όσα λέει στα ελληνικά Μέσα, τώρα ο "τρομοκράτης" τονίζει πως τα έχει ...πάρει στο κρανίο για την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και στα ξένα ΜΜΕ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μιλώντας στην "Le Buteur" της πατρίδος του, είπε:
"Είμαι θυμωμένος γιατί έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Ειλικρινά είμαι λυπημένος με την ισοπαλία που παραχωρήσαμε στο γήπεδό μας.
Εύχομαι στη συνέχεια τα γκολ μου να δίνουν νίκες στην ομάδα, γιατί χωρίς τη νίκη ότι σκοράρω εγώ δεν με ικανοποιεί. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και για αυτό φυσικά είμαι απογοητευμένος", επεσήμανε για να συνεχίσει:
"Δεν είμαι… γεμάτος με την ισοπαλία που πήραμε. Είμαι θυμωμένος όχι με κάποιον συγκεκριμένα, αλλά για το αποτέλεσμα. Ακολουθήσαμε μία τακτική να κερδίσουμε τον αγώνα αλλά δεν τα καταφέραμε και είναι πολύ κακό που η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας".
Ο Ράφικ θέλει τώρα να "ξεφορτώσει" στο ματς με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία, ώστε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει το αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει ζωντανό στο Champions League.
Αυτό τουλάχιστον λέει τις τελευταίες ώρες στο περιβάλλον του. Πως ένα γκολάκι στο "Βελοντρόμ" θα γλυκάνει την απογοήτευση για τις χαμένες ευκαιρίες και τους δύο βαθμούς που πέταξε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, παίζοντας πολύ καλύτερα από τον αντίπαλό του...

πηγή: sportdog.gr   

Χαμός στο Αγρίνιο!

Από αύριο Τρίτη (22/11) θα τεθούν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα ανάμεσα σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/11).
Χαμός στο Αγρίνιο!
Οι Αγρινιώτες θέλουν για ένα ακόμα παιχνίδι την υποστήριξη των οπαδών τους και αισιοδοξούν πως το ματς με την ΑΕΚ θα είναι μια καλή ευκαιρία προκειμένου να γεμίσει για άλλη μια φορά το γήπεδο.

Τα εισιτήρια θα πωλούνται από αύριο (22/11) στα εκδοτήρια του γηπέδου από τις 12:00 μέχρι τις 18:00.

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων:

ΘΥΡΑ 2: 30 ευρώ
ΘΥΡΑ 3: 20 ευρώ
ΘΥΡΑ 4: 25 ευρώ
ΘΥΡΑ 5: 20 ευρώ
ΘΥΡΑ 6: 17 ευρώ
ΘΥΡΑ 8: 30 ευρώ

Τρίποντο σε φουγάρο πλοίου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις δυνατότητές του στα μακρινά σουτ ξεδιπλώνει ο νεαρός Τούρκος του βίντεο. Μόνο που το τελευταίο σουτ δεν ήταν σε μπασκέτα αλλά φουγάρο πλοίου. Μάλιστα μπήκε με... στεφάνι!
Τρίποντο σε φουγάρο πλοίου! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το γεγονός συνέβη πριν από ένα χρόνο, σε ανοιχτό γήπεδο δίπλα στη θάλασσα. Ο μικρός άρχισε να σουτάρει από παντού και να τα βάζει... χλατσωτά, όπως λέγεται στην μπασκετική διάλεκτο.
Στο τελευταίο σουτ έβαλε στόχο το φουγάρο ενός πλοίου! Η μπάλα του έκανε το χατίρι αλλά μπήκε με... στεφάνι.
Δείτε το βίντεο:







Κόψτε το junk food...!!

Τα φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε, γιατί περιέχουν τρανς λιπαρά!
Κόψτε το junk food...
Yπάρχουν πολλά τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα κιλά μας ή αν θέλουμε να ακολουθήσουμε μία διατροφή που θα κάνει καλό στον οργανισμό μας. Όμως τα παρακάτω τρόφιμα είναι...
όπως λένε οι διατροφολόγοι, ό,τι χειρότερο στη λίστα με τα απαγορευμένα. Η λέξη κλειδί: τα τρανς λιπαρά. Έλληνες και ξένοι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα προϊόντα που περιέχουν αυτά τα ανθυγιεινά υδρογονωμένα φυτικά έλαια πρέπει να «εξοριστούν» από την αγορά. Παράγονται κατά τη μετατροπή του υγρού φυτικού ελαίου σε στερεό λίπος με χρήση υψηλών θερμοκρασιών, δηλαδή κατά την υδρογόνωση, η οποία έχει δύο προτερήματα: επιμηκύνει τον χρόνο παραμονής στο ράφι και είναι φθηνή.
Κατεψυγμένα γεύματα: Bλαβερά για την υγεία. Τα τρανς λιπαρά κάνουν τα τρόφιμα πιο σταθερά, ενώ ταυτόχρονα τους δίνουν μια πιο γεμάτη γεύση, έτσι ώστε να αισθανόμαστε ότι ευχαριστιόμαστε το γεύμα μας και ταυτόχρονα ικανοποιούμε την πείνα μας. Μείγματα για βάφλες και τηγανίτες: Το καλύτερο είναι να τα φτιάχνετε μόνοι σας, γιατί τα μείγματα που κυκλοφορούν έξω έχουν υδρογονωμένα έλαια.
Μαργαρίνη: Θεωρείται καλύτερη από το βούτυρο καθώς παρασκευάζεται από φυτικά έλαια, αντί για ζωικά λίπη. Πολλές εταιρείες, όμως, προκειμένου να διατηρήσουν τη στέρεα μορφή της, εξαρτώνται στα υδρογονωμένα έλαια και κατ’ επέκταση οι μαργαρίνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.
Μοσχαρίσιο κρέας: Καλό είναι να αποφεύγετε να το παραγγέλνετε όταν βγαίνετε έξω για φαγητό και να μειώσετε την κατανάλωση χάμπουργκερ κ.λπ., ενώ αν μαγειρεύετε μοσχάρι στο σπίτι, φροντίστε να αφαιρείτε το εμφανές λίπος.
Κατεψυγμένες μπουκίτσες κοτόπουλου: Οι κατεψυγμένες μπουκίτσες κοτόπουλου, όμως, ενδέχεται να μην είναι απαλλαγμένες από τρανς λιπαρά. Ακόμα, αν τις παραγγέλνετε έξω, τότε να είστε σίγουροι πως είναι το ίδιο ανθυγιεινά όσο οι πατάτες (άλλωστε τηγανίζονται στο ίδιο λάδι).
Δημητριακά, μπάρες δημητριακών: Όχι και τόσο αθώα τελικά, γιατί πολλά από τα δημητριακά που καταναλώνουμε κάθε πρωί, αλλά και από τις ενεργειακές μπάρες που έχουμε στην τσάντα μας για ώρα ανάγκης, βρίσκονται στη λίστα με τις τροφές που περιέχουν τρανς λιπαρά.
ΠΗΓΗ: akous.gr