Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το ρόστερ του Μπόλονι, η μιζέρια του Καυτανζογλείου και ο πρωταγωνιστής Μήτσιος!!

Η γρήγορη αποβολή του Αντι δεν έδωσε αφορμές για σχολιασμό στο παιχνίδι της Τούμπας. Γράφει ο Δημήτρης Δραγώγιας.
Το ρόστερ του Μπόλονι, η μιζέρια του Καυτανζογλείου και ο πρωταγωνιστής Μήτσιος
Ο ΠΑΟΚ χωρίς να θέλξει έβαλε τρία γκολ, είχε ποικιλία και την επιστροφή Αθανασιάδη και Γκαρσία, ξόρκισε και τον κακό Οκτώβρη ελπίζοντας σε έναν καλύτερο μισό Νοέμβριο, μια πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League και ό,τι προκύψει. Η προσέγγιση της κορυφής δεν εξαρτάται τόσο από τα αποτελέσματά του όσο από τις απώλειες των γνωστών διεκδικητών του τίτλου.
Προς το παρόν, ο Μπόλονι δεν έχει δώσει απάντηση στο ερώτημα αν η ομάδα που οικοδόμησε το καλοκαίρι άρχισε να παίζει σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω. Αν όντως άρχισε, τότε μάλλον θα πρέπει να αμφιβάλουμε για τα πιστεύω του. Αν όχι, τότε οφείλει να βιαστεί. Είναι βέβαιο ότι έχει υλικό για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες των διαδοχικών αγώνων Κυριακής - Πέμπτης. Το άλλοθι του ελλιπούς ρόστερ μπορεί να ευδοκιμούσε πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, όχι όμως τώρα. Ούτε και οι απώλειες των υπερπολύτιμων Γκαρσία και Αθανασιάδη.
Στην πρώτη πλήρη αγωνιστική από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Λεβαδειακός τσίμπησε βαθμό με τον Ατρόμητο προμηνύοντας την ομάδα που ήδη γνωρίζουμε. Το παιχνίδι που θα μείνει όμως στις αντενδείξεις του φετινού επαγγελματικού πρωταθλήματος έγινε στο Καυτανζόγλειο: Δόξα Δράμας - Πανιώνιος. Σε ένα αχανές γήπεδο αδειάσαμε από συναισθήματα. Δεν ξέρω αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά το θέαμα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές συγκρινόταν σε μιζέρια μόνο με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων μεγάλων καναλιών. Η Δόξα οφείλει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στην έδρα της.
Παρά τη χθεσινή ισοπαλία, στη Δράμα είναι άλλη ομάδα, και μακριά από εκεί το έργο για την παραμονή της θα είναι πολλαπλάσια δυσκολότερο. Πάνω που αποφασίσαμε να αποκτήσουμε ένα κίνητρο έτσι ώστε να μην ασχοληθούμε με τους αρνητικούς πρωταγωνιστές βλέπεις το παιχνίδι του Ηρακλείου και απογοητεύεσαι. Σ’ ένα παιχνίδι που στο μεγαλύτερο μέρος του μετρούσες τις κλοτσιές και όχι πάνω από τρεις πάσες χωρίς λάθος, ο Μήτσιος (φωτ.) χάνει τον έλεγχο κι αρχίζει να δίνει δικαιώματα: λάθος αποβολή του Ουμπίντες, αγνοείται πέναλτι του Σανκαρέ στον Μάντζιο κι ένα ματς από το οποίο θα έβγαζες συμπεράσματα ασχολείται μαζί του. Ας αδιαφορήσουμε για να δούμε τι συνέβη στον υπόλοιπο αγώνα.
Ο Πρόμπιερζ πιστώνεται την επιμονή του στο κεντρικό δίδυμο της άμυνας, στους Ντίκο – Σανκαρέ, μολονότι απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ο αδύναμος κρίκος του. Ηταν όμως αποτελεσματικό στο Ηράκλειο πάλι απέναντι στον Εργοτέλη. Ο Μάντζιος εξουδετερώθηκε, ενώ ο ΟΦΗ άρχισε να γίνεται απειλητικός μόνο με την είσοδο του Παπουλή ο οποίος είτε κέρδιζε φάουλ είτε ντρίμπλαρε από την αριστερή πλευρά. Ο Φατί κράτησε μόνος του για το μεγαλύτερο διάστημα τη μεσαία γραμμή, ενώ ο Γιαννιώτας έχει τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει υποψηφιότητα για τον τίτλο της ατραξιόν του πρωταθλήματος. Γρήγορος, εξαιρετικός τεχνίτης, αποδείχτηκε ό,τι είναι και αποτελεσματικός. Ο ΟΦΗ μπλοκαρίστηκε στη φλυαρία του Σουμπίνιο, ενώ ο Μπουλούτ εκτέθηκε από τον πιτσιρικά του Αρη (Γιαννιώτα).
Ουσιαστικά οι Θεσσαλονικείς πήραν το μέγιστο δυνατό σε μια έδρα που παραδοσιακά κερδίζουν βαθμούς ή βαθμό, εισπράττοντας ό,τι απέτυχαν να εισπράξουν στο γειτονικό Παγκρήτιο ή στους «Ζωσιμάδες» που ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Οσο για τα πλην; Παραμένει ευάλωτος στη θέση του αμυντικού μέσου, με αποτέλεσμα να φαίνονται μεγάλες οι αποστάσεις μεταξύ μεσαίας γραμμής και άμυνας. Η θέση του σέντερ φορ τείνει να αποτελέσει ανίατη νόσο. Και η ψυχοθεραπεία στον Καστίγιο ακόμη δεν απέδωσε ως φαίνεται…
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: