Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Νοοτροπία, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τη νοοτροπία στους πάικτες του ΑΡΗ, τον Πρόμπιερζ, τα στοιχεία που διέκρινε στο ματς της Κρήτης, αλλά και το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι όλοι πρέπει να «παίζουν» και να «κινούνται» γύρω από τους δύο της πρωτεύουσας.
Νοοτροπία, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ...
Μετά από πολύ καιρό ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι έτσι όπως πρέπει. Και δεν αναφέρομαι τόσο στην εμφάνιση και την απόδοση της ομάδας.
Σαφέστατα και σε αυτό το κομμάτι υπήρχε βελτίωση. Κυρίως στην αμυντική λειτουργία και στις αντιδράσεις στα στημένα (αποτελεί την κύρια πηγή… γκολ για τον ΟΦΗ), στην κυκλοφορία της μπάλας, στην κατοχή της μπάλας (μέχρι χθες μόνο με τον ΠΑΟΚ ο ΑΡΗΣ είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας), στην δημιουργία ευκαιριών στα αντίπαλα καρέ με ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, στις αλληλοκαλύψεις.
Παρόλα αυτά ο ΑΡΗΣ είχε εμφανέστατα προβλήματα ειδικά στο διάστημα 45-65 τόσο στην λειτουργία του μεσοαμυντικά, όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δεν κατάφερε να κοντρολάρει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, υποχώρησε εμφανέστατα σε θέση άμυνας με κίνδυνο να δεχτεί την ισοφάριση, αλλά όποτε χρειάστηκε υπήρχε ο αλάνθαστος Βελλίδης που κράτησε σε 2-3 κλασσικές ευκαιρίες το μηδέν.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: