Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

«Στα τέλη Φεβρουαρίου έτοιμο το γήπεδο»


ÁÇÄÏÍÇÓ
ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÃÉÁ ÔÏÍ 29ï ÊËÁÓÉÊÏ ÌÁÑÁÈÙÍÉÏ ÁÈÇÍÙÍ

Ο βουλευτής Δράμας και τέως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλλελεγγύης, Χρήστος Αηδόνης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπονπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την πρεμιέρα της Δόξας στη Σούπερ Λίγκα μακριά από τη φυσική της έδρα, αλλά και τα τεκταινόμενα στον ελληνικό αθλητισμό.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Αηδόνης στο Τρίτο Ημίχρονο:

Για την πρεμιέρα της Δόξας στο Καυτανζόγλειο:

«Ήταν αναμφίβολα μια σημαντική εμπειρία η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αισθανθήκαμε περίεργα, γιατί θέλαμε το ματς να είναι μέσα στη Δράμα. Θα είχε το διπλάσιο κόσμο και θα δίναμε περισσότερο χρώμα και ώθηση στα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο. Γίνονται προσπάθειες να κλείσουμε με το θέμα των προϋποθυέσεων της UEFA και της Σούπερ Λίγκας για το γήπεδό μας και θα μπορέσουμε πιστεύω στο τέλος Φεβρουαρίου να είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει επαφή με ΟΠΑΠ για να χρηματοδοτήσει το 50% των έργων, το 20% θα καλυφθεί από τη Λίγκα και το 30% από την ΠΑΕ. Θα γίνει αυτοψία από την επιτροπή του ΟΠΑΠ για να υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος και να αποφασιστεί το σύνολο της χρηματοδότησης, δηλαδή η ανακατασκευή του γηπέδου, η λειτουργία των προβολέων, η κατασκευή μιας νέας κερκίδας και να πληροί τις προδιαγραφές το γήπεδο. Πρέπει όλα αυτά να τα τρέξουμε με γρήγορους ρυθμούς».
Για την περιβόητη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Έγινε προσπάθεια για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπήρξε παρέμβαση για την εξυγίανση στο χώρο, που είναι πολύ δύσκολος. Έγιναν βήματα, η προσπάθεια δε σταμάτησε, συνεχίζεται, χρειαζόμαστε αθλητισμό καθαρό για να τον απολαμβάνει ο καθένας που τον αγαπάει. Υπήρχε βέβαια και μία αδυναμία με την αποτελεσματικότητα της αθλητικής δικαιοσύνης. Η Πολιτεία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δικαιοσύηνη, αλλά να δώσει τη δυνατότητα να αποφασίσει σωστά. Εδώ προκπύτπει μείζον θέμα και αυτό που χρειάζεται είναι γενναία αλλαγή στην αθλητική δικαιοσύνη».
Ο κ. Αηδόνης κλήθηκε να απαντήσει για το αν εκτιμά και ο ίδος ότι η ηγεσία του αθλητισμού στη χώρα μας (κ.κ. Γερουλάνος, Νικητιάδης, Μπιτσαξής) δεν είναι σχετική με το αντικείμενο:
«Το αν είναι έξω από το χώρο κάποιος δε σημαίνει ότι δεν είναι και πιο αποτελεσματικός. Η πολιτική ηγεσία τα πήγε καταπληκτικά στα θέματα του αθλητισμού. Κι εγώ δεν είχα σχέση με τον τομέα της υγείας, όπως και ο κ. Λοβέρδος, αλλά ήταν εξαιρετικός υπουργός, ο καλύτερος μετά το Γεννηματά. Αυτά άλλωστε είανι αποφάσεις του πρωθυπουργού. Το έργο τους πιστεύω όμως ότι είναι επιτυχημένο. Δεν πρέπει να ξθεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι πλέον βιοημηχανία και όχι ένα ιδεώδες. Πρέπει να διαμορφώσουμε συνεπώς τους κανόνες διαφάνειας, αλλά και του κέρδους, διότι πρέπει να πορεύεται μέσα στο πλαίσιο τους υγιούς ανταγωνισμού».
Τέλος, ρωτήθηκε και για το αν η οικονομική κρίση πρέπει να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τον αθλητισμό, ώστε να μαραζώνουν οι εγκαταστάσεις που αθλούνται καθημερινά χιλιάδες παιδιά:
«Είναι μια δύσκολη οικονομικά περίδος, η χρηματδότηση σε δράσεις του αθλητισμού αναγκαστικά μπαίνει κι αυτή σε διαδικασία περικοπών, όπως σε όλους τους τομείς. Πολλές εγκαταστάσεις δυστυχώς αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν γίνει προσπάθειες όμως από τη Γ.Γ.Α. και όλα αυτά τα θέματα έχουν αντιμετωπιστεί.
Όλα αυτά πιστεύω θα είναι μεταβατικά, αυτός ο μαύρος κύικλος θα κλείσει και θα αποκατασταθεί αυτή η εικόνα. Πρέπει να δούμε όμως πώς θα αξιοποοηθεί ο εθνικός πλούτος που αφορά τις αθλητικές εκγαταστάσεις. Ο αθλητισμός έχει πολλές δυνατότηρες και χρειάζεται όσοι έχουν την ευθύνη να δουν αυτή τη διάσταση και να την αξιοποιήσουμε. Μπορούμε να παράγουμε μέσα από τον αθλητισμό ένα τεράστιο εθνικό προϊόν. Υπήρξαν άλλωστε δύο παραδείγματα, η αναβίωση του ποδηλατικού γύρου, αλλά και ο μαραθώνιος που έλαβε χώρα πρόσφατα και ήταν ένα παγκόσμιο γεγονός».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: