Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

"Δεν ήταν έκπληξη η εμφάνισή του"

Ο μικρός του ΠΑΟΚ, Κώστας Σταφυλίδης, έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Παναιτωλικό και ο προπονητής της δεύτερης ομάδας, Νίκος Κολομπούρδας, εμφανίστηκε δικαιωμένος από την προώθησή του στην μεγάλη ομάδα.
"Δεν ήταν έκπληξη η εμφάνισή του"
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Κολομπούρδας στον "Sport 103 fm":

Για το ντεμπούτο του Σταφυλίδη:
«Δεν ήταν έκπληξη γατί τον παρακολουθούσαμε. Το είπαμε και με τον Μπόλονι αυτό. Στα παιχνίδια ξεχώριζε έχει τρέλα και ενθουσιασμό στο παιχνίδι του και για μένα δεν ήταν έκπληξη η εμφάνιση του. Όσο περνάει ο χρόνος θα αποδώσει πολλά ακόμα. Είναι άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Επιθετικά έχει καλή τεχνική, έχει δύναμη και θα δώσει κι εκεί πολλές βοήθειες».
Για τα στοιχεία που τον διακρίνουν: «Έχει τρέλα και ενθουσιασμό στο παιχνίδι του. Η δύναμη του είναι η τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να βγει μπροστά έχει καλή σέντρα και θα το δείτε στην πορεία ότι αυτό το έχει μέσα του».
Για το αν υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του: «Θα έχει σίγουρα σκαμπανεβάσματα, απλά τα κακά παιχνίδια να είναι λίγα. Σημαντικό είναι όταν έρθει η στιγμή να κάνει ένα αρνητικό παιχνίδι, να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, τότε δε φαίνεται και τόσο πολύ η κακή απόδοση ενός παίκτη».
Για την προώθηση νεαρών παικτών, όπως του Αποστολόπουλου: «Και ο Αποστολόπουλος είναι σε άριστη κατάσταση. Τα τελευταία παιχνίδια που έδωσε με την Κ20 ήταν πολύ καλά και νομίζω ότι θα έρθει και για αυτόν η στιγμή να πάρει την ευκαιρία με την πρώτη ομάδα».
Για το αν έπρεπε εδώ και χρόνια να προωθούνται νεαροί παίκτες: «Θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια αυτό. Υπάρχουν πολλοί έτοιμοι παίκτες, ωστόσο δε πέφτει βάρος στα τμήματα υποδομής σε σύγκριση με το εξωτερικό, όπου ρίχνουν πολλά λεφτά για τους μικρούς ποδοσφαιριστές. Το γεγονός ότι στα προηγούμενα χρόνια δεν έπαιξαν νεαροί ίσως να μην είχε γίνει η απαραίτητη δουλειά. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ γίνεται δουλειά και θα βλέπουμε σιγά σιγά κι άλλα παιδιά να ανεβαίνουν επίπεδο».
Για αυτό που είπε ο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου ότι μπορεί να νευριάσουν κάποιοι έμπειροι παίκτες αν παίζουν πολλοί μικροί και χάνουν τη θέση τους: «Σίγουρα σε μία ομάδα κανένας δεν θέλει να χάσει την θέση του. Στον ΠΑΟΚ πιστεύω ότι έχουμε καλά παιδιά που βοηθάνε τους μικρούς στα αποδυτήρια. Στο "Δικέφαλο" δε θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Ένα παράδειγμα είναι ο Γκαρσία. Έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σίγουρα. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές τον βλέπουν σαν είδωλο».
Για την πορεία της Κ20: «Κοιτάμε να είμαστε ψηλά, να κυνηγάμε την πρωτιά. Πρέπει να είμαστε και στη φιλοσοφία του επιθετικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να μη μας βγει κάποιες φορές στο παιχνίδι μας, όμως, αυτός είναι ο στόχος μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: