Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Φωτιά στην τσέπη μας!!

Μειώσεις μισθών και φορo... κεραμίδες για όλους. - 1.300 ευρώ το χρόνο χάνουν οι μισθωτοί. - 500 ευρώ το τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Φωτιά στην τσέπη μας!
Την λαϊκή ρήση «όπου φτωχός και η μοίρα του», φαίνεται να υιοθετεί ο προϋπολογισμός του 2012: Χωρίς ασπίδα προστασίας αφήνει η Κυβέρνηση τις στρατιές των ανέργων που αναμένεται να μπουν στις λίστες ΟΑΕΔ την ερχόμενη χρονιά, αφού παρά τις προβλέψεις για εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας η χρηματοδότηση προς τον Οργανισμό «ψαλιδίζεται». Ανάλογη τύχη θα έχουν και όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, μένοντας απόλυτα εκτεθειμένοι απέναντι στην κρίση.
Συγκεκριμένα, αν και ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι σχεδόν 200.000 άτομα θα χάσουν τη δουλειά τους μέσα στο 2012 (ανεργία στο 17,1% έναντι 15,5% φέτος), το κράτος θα δώσει στον ΟΑΕΔ 188 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με φέτος για επιδότηση ανεργίας και 140 εκατ. λιγότερα για προγράμματα απασχόλησης!
Την ίδια στιγμή θα τεθούν νέα («ορθολογικά») κριτήρια για τα πάσης φύσεως προνοιακές παροχές που θα μειωθούν κατά 30%, από τα 698 εκατ. σε μόλις 500 εκατ. ευρώ.
Έτσι και αλλιώς όλο το οικοδόμημα του προϋπολογισμού στηρίζεται στην γνωστή συνταγή: Νέα αφαίμαξη για τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους και ιδιοκτήτες ακινήτων.
Τι βάρος όμως θα κληθεί να «σηκώσει» κάθε μία από τις κατηγορίες των φορολογουμένων;
Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: