Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ψάχνει το... μαγικό "33" μέχρι τον Ιανουάριο!!

Η νίκη με τον Παναθηναϊκό δεν ήρθε παρότι οι πρωταθλητές ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι από τον αντίπαλό τους και πλέον ο στόχος για τον Ολυμπιακό στη συνέχεια του φετινού μαραθωνίου είναι το απόλυτο στα επόμενα 11 παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Ψάχνει το... μαγικό "33" μέχρι τον Ιανουάριο
Βεβαίως στου Ρέντη βλέπουν κάθε ματς ξεχωριστά, όμως από την ερχόμενη Κυριακή που πηγαίνει στην Τρίπολη μέχρι και τον Ιανουάριο τον περιμένουν απανωτοί αγώνες (υπάρχει βεβαίως η διακοπή των Χριστουγέννων) τους οποίους επιβάλλεται πια να κερδίσει αν θέλει να μείνει ζωντανός στην κούρσα του τίτλου.
Το -2 απο τον Παναθηναϊκό σίγουρα δεν ικανοποιεί κανέναν στον Πειραιά, πόσο μάλιστα η συγκομιδή των 18 βαθμών σε 8 αγώνες, όμως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πιο βατό πρόγραμμα, οφείλει να δείξει τον χαρακτήρα που έδειξε και πέρσι στους αγώνες της επαρχίας, αλλά και στα εντός έδρας ματς. Πέρσι το 8 στα 8 στην επαρχία σε συνδυασμό με το 15 στα 15 στο Καραϊσκάκη χάρισαν στον Ολυμπιακό ουσιαστικά το πρωτάθλημα.
Φέτος, στη μοναδική του εξόρμηση στην επαρχία, στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη, ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο, όμως στο Καραϊσκάκη έχει ήδη χαλάσει τη «μαγιά». Δύο νίκες με Ξάνθη και ΠΑΟΚ και δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό για τους «ερυθρόλευκους» που πια πρέπει πάση θυσία να εκμεταλλευτούν την έδρα τους από εδώ και στο εξής.
Ο Ολυμπιακός στα επόμενα 11 ματς δεν έχει στο πρόγραμμά του ντέρμπι, αλλά ματς στην επαρχία και στο Καραϊσκάκη, τα οποία πρέπει να κερδίσει για να μπορέσει να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό εφόσον γκελάρει ή στη χειρότερη να διατηρηθεί σε απόσταση βολής.
Από την ερχόμενη Κυριακή στην Τρίπολη μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός έχει 6 καθοριστικά παιχνίδια με Αστέρα, Δόξα, Παναιτωλικό, Κέρκυρα, Λεβαδειακό και Γιάννενα, ενώ με το ξεκίνημα και πάλι του πρωταθλήματος ακολουθούν άλλα 4 με Ατρόμητο, Δόξα, Λεβαδειακό και Εργοτέλη, πριν πάει για το πρώτο ντέρμπι του 2012 στην Τούμπα. Ολα αυτά τα ματς είναι στα λεγόμενα βατά, στα οποία όμως ο στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι το απόλυτο και οι 33 βαθμοί.
Στο -1 στα ντέρμπι σε σχέση με πέρυσι
Γλυκόπικρη γεύση έχουν αφήσει τα ντέρμπι στον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο. Οι «ερυθρόλευκοι» σε σχέση με τις περσινές τους επιδόσεις στα αντίστοιχα παιχνίδια βρίσκονται στο -1, καθώς πέρσι μπορεί να είχαν χάσει από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όμως είχαν κερδίσει τα άλλα τρία αντίστοιχα ντέρμπι, δηλαδή τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης».
Φέτος έκαναν το ίδιο με τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, όμως έμειναν στο 1-1 και με την ΑΕΚ εκτός έδρας και με τους «πράσινους» εντός έδρας. Δύο ματς με διαφορετική ανάγνωση, καθώς με την Ενωση πήρε αυτό που άξιζε, ενώ με τον Παναθηναϊκό δεν εξαργύρωσε την καθολική υπεροχή του.
Τα 11 επόμενα ματς:
27/11 Αστέρας Τρίπολης*
30/11 Δόξα
3/12 Παναιτωλικός
11/12 Κέρκυρα*
14/12 Λεβαδειακός*
18/12 ΠΑΣ Γιάννινα
4/1 Ατρόμητος
Δόξα*
Λεβαδειακός
Ξάνθη*
Εργοτέλης
* Εκτός έδρας αγώνες
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: