Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αυτό ήταν ντέρμπι!!

Το φινάλε του δικού μας κλασικού ντέρμπι, αφήνει γλυκόπικρη γεύση και στους δύο μονομάχους και μια μικρή στάλα… στεναχώριας σε όλους όσοι παρακολουθήσαμε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι…. Και αυτό γιατί… θέλαμε κι άλλο! Γράφει ο Νίκος Τζουάννης.
Αυτό ήταν ντέρμπι!
Δεν χόρταιναν τα μάτια να παρακολουθούν αυτή τη μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση… Σασπένς, θέαμα, πάθος, θέληση και επιθετική φιλοσοφία από τους «αιώνιους» σε ένα ντέρμπι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο μας….
Οι Ίβηρες τεχνικοί και οι ποδοσφαιριστές τους τα έδωσαν όλα, μας χάρισαν στιγμές μοναδικές και αξίζουν ένα δυνατό χειροκρότημα για την προσπάθεια τους…. Ευχής έργον θα ήταν να βλέπουμε κάθε φορά τέτοια ντέρμπι…. Χωρίς σκοπιμότητες και γκρίνιες, με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές να λάμπουν στο γρασίδι….
Οι Πράσινοι έφυγαν από το «Γ. Καραϊσκάκης» με ανάμεικτα συναισθήματα…. «Σκασμένοι» για την απώλεια δύο σημαντικών βαθμών και… ικανοποιημένοι για την διατήρηση της αναπαυτικής θέσης στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα….
Πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρείς σε όλους τους αγώνες τα ίδια υψηλά επίπεδα απόδοσης και ο Παναθηναϊκός δεν ήταν…σούπερ στο ντέρμπι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλντο Φερέιρα δεν πάλεψαν για τους τρεις βαθμούς….
Απλά τα βασικά όπλα του Τριφυλλιού δεν βρέθηκαν στην καλύτερη τους ημέρα…. Όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ακόμα και όταν δεν πιάνεις το pick της απόδοσης σου, να φεύγεις από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά.
Ο Παναθηναϊκός έφερε εις πέρας και αυτή την δύσκολη αποστολή, κολύμπησε με …θράσος στην φουρτουνιασμένη θάλασσα των ντέρμπι και έφτασε ως πρωτοπόρος στον πρώτο προορισμό του με πολλαπλά κέρδη….
Τα ντέρμπι δεν κρίνουν τον τίτλο και οι Πράσινοι γνωρίζουν καλά πως για να κόψουν πρώτοι το νήμα του τερματισμού, πρέπει πρώτα να διανύσουν ένα μακρύ μονοπάτι…. Ωστόσο φαίνεται πως η ομάδα έχει βρει το δρόμο της. Και αν ακολουθήσει την ίδια σταθερή πορεία και στο μέλλον, τότε ο τίτλος του πρωταθλητή μπορεί να καταλήξει στα χέρια των Πρασίνων. Ο Φερέιρα έχει καταφέρει να …σφυρηλατήσει το μέταλλο νικητή σε αυτή την ομάδα και έβγαλε…τερματοφύλακα από το μανίκι του….
Ο νεαρός γίγαντας Στέφανος Καπίνο μοιάζει σαν ένας μικρός θησαυρός για το Τριφύλλι…. Κλέβει τις εντυπώσεις με τη σταθερότητα και την ωριμότητα του, έδωσε…χείρα βοηθείας στην ομάδα του και στο ντέρμπι «αιωνίων» και πρέπει να φυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού από τους ανθρώπους του Τριφυλλιού.
Ακόμα … «μπουσουλάει», όπως εύστοχα είπε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα για τον 17χρονο πορτιέρε, όμως έχω την εντύπωση πως σύντομα θα αρχίσει να πατά γερά στα πόδια του… Αρκεί να τον αφήσουμε ΟΛΟΙ, να κάνει τη δουλειά του….
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: