Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο έλεγχος των διαιτητών!!

Στο διήμερο της 10ης αγωνιστικής ο Γιάχος αποτέλεσε την πυξίδα για το πώς πρέπει να σφυρίζουν οι διαιτητές σε ένα ντέρμπι, αλλά και σε οποιοδήποτε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο έλεγχος των διαιτητών
Tώρα που πέρασε η… λαίλαπα των στημένων πρέπει κάτι να βρούμε για να γκρινιάζουμε όλοι μαζί… Τι καλύτερο από τους διαιτητές, έστω και αν φέτος δε μας δίνουν και πολλές αφορμές για κράξιμο. "Φωτεινή εξαίρεση" ορισμένοι αμετανόητοι πρωταγωνιστές. Άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, δεν εκνεύρισε, δεν προκάλεσε κανέναν και κυρίως δεν είχε το ψώνιο να πρωταγωνιστήσει.
Άλλοι συνάδελφοι του βέβαια, δεν τον ακολούθησαν. Πρώτος και καλύτερος ο Μήτσιος που τα έκανε "θάλασσα" στο ΟΦΗ-Άρης. Ο ρέφερι από το σύνδεσμο Ηπείρου… έκλεψε -για αρνητικούς λόγους- την παράσταση σε ένα κατά τα άλλα συναρπαστικό ματς.
Απέβαλε χωρίς λόγο τον Ούμπιδες, δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στον Μάντζιο, τον χρέωσε με κίτρινη κάρτα και έφτασε να τον αποβάλει σε επόμενη φάση όπου έπεσε μέσα στην περιοχή δίχως όμως να υπάρχει κάτι κραυγαλέο. Αν προσθέσουμε και την καθυστερημένη αντίδραση στην αποβολή του Ταυλαρίδη, τότε συνθέτεται πλήρως το παζλ με τα αποτυχημένα σφυρίγματα του Μήτσιου.
Το επόμενο "χρυσό βατόμουρο" το κέρδισε πανάξια ο συνήθης ύποπτος Πέτρος Κωνσταντινέας. Ο Μεσσήνιος φούρναρης (αυτό είναι το επάγγελμα του) επέστρεψε μετά την σιωπηρή τιμωρία του λόγω των σφυριγμάτων στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός και εκνεύρισε σε τέτοιο βαθμό τον Εργοτέλη, που ανάγκασε τον Παπουτσάκη να βγάλει ανακοίνωση εναντίον του. Εκείνο βέβαια που προκαλεί εντύπωση πέρα από την κακή απόδοση του Κωνσταντινέα είναι η ευκολία με την οποία έπαιρνε αποφάσεις σε βάρος της ομάδας του προέδρου της Super League.
"Φάλτσο" παραλίγο να δημιουργηθεί στον αγώνα της Τούμπας… Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος από την Κόρινθο δεν είδε το καθαρό χέρι του Άντι στη φάση του 7ου λεπτού, αλλά ευτυχώς για αυτόν το αντιλήφθηκε ο βοηθός Σταθόπουλος και έτσι το μόνο που έμεινε ως κακή εικόνα ήταν η αργοπορημένη υπόδειξη της άσπρης βούλας και η επίσης καθυστερημένη μετατροπή της κίτρινης σε κόκκινη στον αμυντικό του Παναιτωλικού.
Στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη ο Τάσος Κάκος και οι βοηθοί του "ήλθαν και απήλθαν" κύριοι. Απαρατήρητοι πέρασαν και οι διαιτητές των αγώνων Ατρόμητος-Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας-Πανιώνιος.
Ο Στυλιάρας στο Περιστέρι βοηθήθηκε και από τις σωστές υποδείξεις των βοηθών του, ενώ το ίδιο συνέβη και στο Καυτανζόγλειο με τον Σελίμο να τα πηγαίνει πολύ καλά χάρη και στη συνδρομή των βοηθών που είδαν σωστά όλες τις φάσεις, με πιο σημαντική αυτή του οφ-σάιντ του Κουμορτζί ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ορθώς δεν υπήρξε γκολ.
Τελευταίο αφήσαμε τον Βοσκάκη. Η νίκη της ΑΕΚ με 2-0 τον έσωσε από τις γκρίνιες. Δεν έδωσε πέναλτι σε κεφαλοκλείδωμα του Αλβάρες στον Καφέ (ήταν και κόκκινη κάρτα) ενώ άργησε να πάρει χαμπάρι, και αυτός και ο πρώτος βοηθός, το χέρι του Ράγιος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: