Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

"Να κυλήσουν όλα ομαλά"

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε στη NOVA και αναφέρθηκε στη μεγάλη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ αλλά και στην παρουσία των φίλων της ομάδας, που όπως τόνισε πρέπει να είναι κόσμια...
"Να κυλήσουν όλα ομαλά"
«Στόχος πάντα είναι η νίκη. Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι. Απέναντι σε μια αναμφίβολα μεγάλη ομάδα όπως η Τότεναμ, το γήπεδο θα είναι κατάμεστο.
Έχουν απομείνει περίπου 500 αδιάθετα εισιτήρια. Πρέπει όλα να κυλήσουν ομαλά. Η ΠΑΕ εξέδωσε μια ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους φιλάθλους. Πρέπει να είναι κόσμιοι, αυτόν τον σκοπό είχε και η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση σήμερα», ήταν τα λόγια του.

Τεννές: «Καθαρή νίκη»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτώνξ του και τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης εμφανίστηκε ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Μπάμπης Τεννές.

Ο προπονητής των «καναρινιών», μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι μετά τη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να πραγματοποιήσει καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι ήταν μια καθαρή, αλλά αγχωτική νίκη. Χρειαζόμαστε χρόνο για να συνηθίσουμε τη Super League, όμως έχουμε τις δυνατότητες για να κάνουμε καλή πορεία. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Τσουχτερό το χαράτσι στα ακίνητα

Σε δύο δόσεις το 2011 και 4 το 2012 θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι το νέο τέλος στα ακίνητα. Πώς θα υπολογίζεται ο φόρος. Οι εξαιρέσεις και οι κυρώσεις για όσους δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους
Τσουχτερό το χαράτσι στα ακίνητα
Σε διευκρινιστική ανακοίνωση σε σχέση με το πώς θα πληρώσουμε το νέο χαράτσι για τα ακίνητα προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Το τέλος, θα καταβληθεί σε δύο δόσεις το 2011 και τέσσερις το 2012. Για τον υπολογισμό του θα λαμβάνεται το ύψος της τιμής ζώνης, το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου.
Σε ποιον επιβάλλεται το τέλος;
Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας βαρυνόμενοι είναι οι συνιδιοκτήτες κατά το λόγο της συμμετοχής καθενός από αυτούς. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.
Πώς υπολογίζεται το έκτακτο ειδικό τέλος;
Για τον υπολογισμό του τέλος λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου. Συγκεκριμένα:
Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.) και Τιμή ζώνης
0,5 για ευπαθείς ομάδες
3 έως € 500
4 € 501-1000
5 € 1001-1500
6 € 1501-2000
8 € 2001-2500
10 € 2501-3000
12 € 3001-4000
14 € 4001-5000
16 € 5001 και άνω
Παλαιότητα και Συντελεστής έως 26 έτη 1 25-20 έτη 1,05 19-15 έτη 1,1 14-10 έτη 1,15 9-5 έτη 1,2 4-0 έτη 1,25
Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους;
Οι υποκειμενικές και αντικειμενικές απαλλαγές από το έκτακτο ειδικό τέλος ταυτίζονται με τις απαλλαγές που προβλέπονται στο νόμο (παρ. 7, άρ. 24, ν. 2130/1993)*
Σε τι είδους ακίνητα επιβάλλεται το τέλος;
Επιβάλλεται πάνω στις δομημένες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται για οικιακή ή εμπορική χρήση και οι οποίες αποτελούν την βάση και για το τέλος της ακίνητης περιουσίας υπέρ των Ο.Τ.Α. (άρ. 24, ν. 2130/1993).
Πώς γίνεται ο υπολογισμός του τέλους;
Με την εφαρμογή δέκα συντελεστών, από 0,5 (για τις ευπαθείς ομάδες) έως και 16 ευρώ (για πολύ ακριβές περιοχές) ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και την εφαρμογή συντελεστή προσαύξησης για τα νεόδμητα κτίρια.
Πώς εξασφαλίζεται η εισπραξιμότητα του τέλους;
Το θέμα της εισπραξιμότητας του τέλους κατέστησε επιβεβλημένη την ανάγκη επιβολής του με βάση τα δεδομένα των μηχανογραφικών καταστάσεων της ΔΕΗ.
Πώς καταβάλλεται το ειδικό έκτακτο τέλος;
Το ειδικό έκτακτο τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
* Για το 2011 σε δύο ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012,
* Για το 2012 σε τέσσερις ισόποσες δόσεις από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο 2012.
Υπάρχουν κυρώσεις αν δεν καταβληθεί το τέλος;
Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στη διακοπή του ρεύματος και δεν το επαναχορηγούν μέχρι την εξόφλησή του. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο συνδρομητή ενημερώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.
Oι απαλλαγές
Απαλλαγές που προβλέπει ο ν. 2130/1993 (άρθ. 24, παρ. 7) από το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) των ακινήτων οι πάσης φύσεως ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες ακινήτων που ανήκουν:
Στο Ελληνικό Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ και στις δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις.
Στους Ναούς, στις Ιερές Μονές, στο Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά, στο Άγιο Όρος, στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στα Θρησκευτικά γενικά ιδρύματα.
* Στα αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα, που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την άσκηση δημόσιας λατρείας και την διεξαγωγή υπηρεσιών θρησκευτικής φύσεως.
Στα φιλανθρωπικά ιδρύματα δημόσιου χαρακτήρα.
Στα ημεδαπά νομικά πρόσωπα που υπάρχουν ή θα συσταθούν και δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς και οι περιουσίες του άρθρου 96 του α.ν. 2039/1939 (ΦΕΚ 455 Α`) «Περί τροποποιήσεως, συμπληρώσεως και κωδικοποιήσεως των εις το Κράτος και υπέρ κοινωφελών σκοπών καταλειπομένων κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών», εφόσον επιδιώκονται από αυτά αποδεδειγμένα σκοποί εθνωφελείς ή θρησκευτικοί ή σε ευρύτερο κύκλο φιλανθρωπικοί ή εκπαιδευτικοί ή καλλιτεχνικοί ή κοινωφελείς ή εκκλησιαστικοί, καθώς και ξένα που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς, με τον όρο της αμοιβαιότητας.
* Στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες που έχουν νόμιμα αναγνωρισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεως για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών.
Στα ξένα κράτη όταν αυτά χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων αυτών με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών
Τα ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί:
Ως δημόσιοι χώροι ταφής (νεκροταφεία)
Ως διατηρητέα, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, και δεν ιδιοχρησιμοποιούνται ή δεν αποφέρουν εισόδημα.
Ως χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων.
Τα κτίσματα που βρίσκονται εκτός οικισμού ή σε αγροτικές περιοχές και χρησιμοποιούνται για το σταυλισμό ολιγάριθμων οικόσιτων ζώων για οικιακές ανάγκες του υπόχρεου.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Νοκ-άουτ ο Μπέντερ!!

Χωρίς τον βασικό της μέσο, Σβεν Μπέντερ θα παραταχθεί η Μπορούσια Ντόρτμουντ στο κυριακάτικο παιχνίδι με το Ανόβερο, καθώς ο 22χρονος αποκόμισε τραυματισμό από το ματς με την Άρσεναλ.

Πάντως, ο εν λόγω τραυματισμός δεν είναι σοβαρός σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο, αλλά ο παίκτης θα προφυλαχθεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Έτσι, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στον άξονα, καθώς εκτός του Μπέντερ θα απουσιάσουν και οι τιμωρημένοι Σεμπάστιαν Κελ και Μάριο Γκέτζε.

πηγή: theplayer.gr

Νέο συμβόλαιο σε Μοντολίβο!!

Αποφασισμένη να κρατήσει στο δυναμικό της τον Ρικάρντο Μοντολίβο είναι η Φιορεντίνα, η οποία κινδύνεψε να χάσει τον ποδοσφαιριστή κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Το συμβόλαιο του διεθνούς μέσου εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι και η Μίλαν που προσπάθησε να τον κάνει δικό της... περιμένει στη γωνία. Οι διοικούντες τους «βιόλα» δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται πως θα χάσουν τον αρχηγό της ομάδας, έτσι ετοιμάζουν πρόταση επέκτασης με καλύτερες αποδοχές.

Τα χρονικά και οικονομικά δεδομένα του νέου συμβολαίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όμως ο ιταλικός Τύπος αναφέρει πως έχει προγραμματιστεί ραντεβού πριν το κυριακάτικο παιχνίδι της ομάδας της Φλωρεντίας.

πηγή: theplayer.gr

Τα 2 στα 4 κερνάει ο Λόπες...!!

Με 4-0 επικράτησε ο ΟΦΗ του ΑΟ Χανίων σε φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο Γεντί Κουλέ.
Τα 2 στα 4 κερνάει ο Λόπες...
Μεγαλύτερος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τζόρντι Λόπες ο οποίος... κέρασε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του.
Τα άλλα γκολ πέτυχαν ο Καμπάνταης και ο Ουκάρ.
 

Από τα πιο ωραία... αυτογκόλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αυτογκόλ της χρονιάς πέτυχε ο Ράντβαν Αλ Μούσα στην αναμέτρηση της Αλ Χιλάλ με την Αλ Άνσαρ στην Σαουδική Αραβία, προκαλώντας το γέλιο όλου του γηπέδου!
Από τα πιο ωραία... αυτογκόλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Απολαύστε τον!
Πηγή: gazzetta.gr

Συσκέπτονται Πιλάβιος, Παπουτσάκης και Μπιτσαξής!!

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην οποία συμμετέχουν ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της SuperLeague, Απόστολος Παπουτσάκης και ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας, Πατρίκ Κομνηνός.
Συσκέπτονται Πιλάβιος, Παπουτσάκης και Μπιτσαξής!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αντικείμενο της συνάντησης των τεσσάρων ανδρών είναι «τρέχοντα θέματα του ποδοσφαίρου». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η πλήρης ατζέντα, καθώς η συνάντηση είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Πηγή: sentra-goal.gr

"Δύσκολο παιχνίδι"

Ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ, έχρισε τον ΠΑΟΚ φαβορί, λόγω των πολλών απουσιών της ομάδας του και τόνισε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.
"Δύσκολο παιχνίδι"
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Χάρι Ρέντναπ:

Για το πόσο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι:
«Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά ανυπομονούμε για αυτό»
Για την επιλογή νέων και την έδρα του ΠΑΟΚ: «Θα είναι μία νέα εμπειρία για αυτούς αλλά ελπίζω να το απολαύσουν».
Για το πώς προετοίμασε την ομάδα: «Ουσιαστικά δεν τους έχω μιλήσει ακόμα, αλλά δουλέψαμε το πρωί και ελπίζω να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που δουλέψαμε».
Για το πόσο δύσκολο ήταν να φτιάξει την ομάδα του: «Ηταν δύσκολο γιατί έχω 9 τραυματισμούς. Υπήρχαν και τα παιχνίδια με τις εθνικές ομάδες».
Για το τι γνωρίζει για τον ΠΑΟΚ: «Από τότε που έγινε η κλήρωση είδαμε την ομάδα, έχουμε δει κάποιους καλούς παίκτες και έχουμε δει ότι έχει κάποιους καλούς παίκτες. Δε θα ήθελα να διαλέξω ένα συγκεκριμένο, έχει τέσσερις καλούς αμυντικούς, στην επίθεση έχει επίσης κάποιους καλούς επιθετικούς».
Για το πόσο δύσκολο είναι να βγει στους τέσσερις πρώτους της Πρέμιερ Λιγκ και να προχωρήσει και στο Γιουρόπα Λιγκ: «Είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν έχω καθόλου υποστήριξη, όταν έχω 9 τραυματισμούς. Εχουμε μαζί μας και άλλους έμπειρους όμως».
Για το αν θα έπρεπε να προσεχθούν κάποιοι από τους νεαρούς: «Είναι δύο παίκτες που πρέπει να προσεχθούν. Ο ένας μάλιστα ήταν πολύ καλός και εναντίον της Χαρτς. Προσδοκώ ότι ο Ντος Σάντος ο οποίος έχει κοστίσει 13 εκατομμύρια λίρες, ότι θα κάνει ένα καλό παιχνίδι αύριο».
Για το αν έχει υπεροψία ενόψει του αυριανού αγώνα: «Όχι σε καμία περίπτωση. Αποφασίσαμε να προπονηθούμε στο σπίτι μας και ελπίζαμε να έχουμε κάποιους υγιείς μαζί μας. Ελπίζουμε να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Εχουμε έναν καλό αντίπαλο το σεβόμαστε, το εκτιμάμε και θέλουμε να παίξουμε καλά».
Για το αν είναι ο ΠΑΟΚ φαβορί: «Ναι. Είναι μία δυνατή ομάδα και εμείς παίζουμε με τους άπειρους και τους αναπληρωματικούς".

Αρχ-Άγγελος... Χαριστέας!!

Με γκολ-τακουνάκι (!) του Άγγελου Χαριστέα στο 74` ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο, στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιτικής, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στη Super League!
Αρχ-Άγγελος... Χαριστέας!
Πάντως, το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους Αρκάδες, οι οποίοι είχαν τις ευκαιρίες, ιδίως μετά το 1-0 για να φύγουν με το βαθμό, αλλά αυτή τη φορά σε αντίθεση με το ματς με τον Πανιώνιο η τύχη ήταν με τους γηπεεδούχους.
Μοιρασμένα τα πράγματα
Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο ματς και στο πρώτο κιόλας 10λεπτο είχε δυο καλές φάσεις για γκολ (3` Αρσενίεβιτς, 4` Τσαμπούρης), αλλά μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων, ο Παναιτωλικός έκλεισε τους χώρους και πίεσε ψηλά φτάνοντας στην περιοχή του Χακόμπο.
Οι Αγρινιώτες στο 29` με τον Καραμαλίκη δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ, όπως και ο Λαδάκης στο επόμενο λεπτό που από καλή θέση είχε κεφαλιά άουτ. Εν τέλει, ο Παναιτωλικός έκλεισε καλύτερα το πρώτο μέρος, καθώς πίεσε και στο 44` ο Καραμαλίκης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων, καθώς από τη μικρή περιοχή σούταρε άουτ.
Ο Άγγελος του Αγρινίου!
Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός μπήκε πάλι με σκοπό να ελέγξει το ματς, είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Χακόμπο. Όλα αυτά ως το 74`, όταν οι Αγρινιώτες έκρυψαν την μπάλα, ο Καμαρά έβγαλε από δεξιά στον Χαριστέα και ο 31χρονος φορ με τακουνάκι έκανε το 1-0!
Ο Αστέρας ξύπνησε μετά το 1-0, χάνοντας δυο καταπληκτικές ευκαιρίες με Λαδάκη και Χούλι μέσα σε δυο λεπτά. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ γύρισαν πίσω δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να βγουν στην επίθεση και μάλιστα αυτό φώναζε συνέχεια και ο Τεννές, να μην γυρίσουν δηλαδή οι παίκτες του. Μ` αυτά και μ` αυτά, πάντως, το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-0!
Το φιλμ του αγώνα 
90+3` Λήξη του αγώνα
86` Kίτρινη στον Αργυρόπουλο
80` Κίτρινη στον Μπαρτολίνι
78` Ο Χούλι δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Τζενάμο, μετά το λάθος του Εντζεγκουέλε!
74` Ο Χαριστέας με τακουνάκι ανοίγει το σκορ στο Αγρίνιο  από σέντρα του Καμαρά από τα δεξιά!
69` O Mουμίν στη θέση του Σιόντη
64' Ο Μπακασέτας στη θέση του Αρσενίεβιτς
63' Σουτ Ενζεγκουέλεέξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι
55' Σουτ Ρότσα έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Χακόμπο
53' Κίτρινη στον Εζενγκουέλε
53' Ο Κούσας στη θέση του τραυματία Μπουμάλ
53` Kίτρινη στον Εντζεγκουέλε
51' Ο Σέσμα στη θέση του Εγκον
49' Σουτ Καμαρά έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Χακόμπο
47' Κίτρινη στον Αναστασιάδη για φάουλ στον Χούλι
46' Ο Καμαρά στη θέση του Καραμαλίκη
46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου
45+2` Λήξη του πρώτου μέρους
44` Ο Χαριστέας βρήκε τον Καραμαλίκη στην περιοχή, το σουτ του τελευταίου, άουτ
40` Κίτρινη στον Σιόντη
36` Κίτρινη κάρτα σε Καραμαλίκη και Πιπίνη
30` O Λαδάκης έπιασε την κεφαλιά αφύλακτος μετά από κόρνερ, η μπάλα πέρασε άουτ
28` Κεφαλιά του Καραμαλίκη από καλή θέση μπλόκαρε ο Χακόμπο
20` Στη θέση του Χουανίτο ο Λαδάκης
13` Ο Χαριστέας γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Θεοδωρίδης δεν έπιασε καλά το σουτ
4` Καλό σουτ του Τσαμπούρη, λίγο άουτ
3` Ο Χούλι έβγαλε δεξιά στον Αρσενίεβιτς, αλλά ο Τζενάμο βγήκε έγκαιρα και απεσόβησε τον κίνδυνο
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Κουτρουμάνος, Άντι, Αναστασιάδης, Εντζεγκουέλε, Σιόντης, Ρότσα, Μπουμάλ, Καραμαλίκης, Θεοδωρίδης, Χαριστέας
Στον πάγκο οι: Μπλάζιτς, Μουμίν, Καμαρά, Παλαιολόγος, Κούσας, Σέγε, Γκόλιας
Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Χουανίτο, Τσαμπούρης, Αρσενίεβιτς, Έγκον, Χούλι
Στον πάγκο οι: Μπαντής, Κωστούλας, Μπακασέτας, Λαδάκης, Σέσμα, Ράγιος, Περόνε
Διαιτητής: Αρετόπουλος.
πηγή: sportdog.gr   

Μόνο με τα φιλικά δεν γίνεται... χωριό!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σχολιάζει την εμφάνιση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ.
Μόνο με τα φιλικά δεν γίνεται... χωριό
Όταν αγοράζεις ένα καινούργιο κινητό, όσο προηγμένο μοντέλο και αν είναι, πρέπει να το φορτίσεις. Έτσι υπαγορεύει το manual. Έτσι και με τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός, χωρίς να ευθύνονται οι παίκτες του και ο προπονητής του γι' αυτό, πήγε κατευθείαν στην «υψηλή τάση» του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς φορτισμένη μπαταρία.
Η παντελής έλλειψη επίσημων αγώνων στα «ερυθρόλευκα» πόδια φάνηκε από το α' ημίχρονο κιόλας. Από ένα σημείο κι έπειτα δεν υπήρχαν οι κατάλληλες ανάσες και η αρρυθμία κατέληξε σε γκολ των Μαρσεγέζων. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανταποδώσει, ώστε να φανεί πιστός στον χρυσό κανόνα του Τσάμπιονς Λιγκ, ότι αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, φρόντισε τουλάχιστον να μην το χάσεις, αλλά επί του πρακτέου μόνο μία κλασική ευκαιρία με τον Τζεμπούρ και πέραν τούτης ελάχιστα πράγματα.
Οι «Φωκαείς», κακά τα ψέματα, ανταποκρίθηκαν πολύ καλύτερα από τους Πειραιώτες στις απαιτήσεις της πρεμιέρας των ομίλων. Είχαν έναν Σεϊρού που έκανε τα πάντα στο κέντρο, έναν Ντιαρά να συνεπικουρεί ανασταλτικά, τον Αμαλφιτανό πολύ δραστήριο στη δεξιά πλευρά, τον Ντιαβαρά «βράχο» στα μετόπισθεν και τον Λούτσο Γκονζάλες να σφραγίζει τη γενικά καλή παρουσία του με ένα γκολ.

Τι είχε να αντιπαρατάξει στο συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν ο Ερνέστο Βαλβέρδε; Εναν Μέλμπεργκ κατά πρώτο λόγο και έναν Αβραάμ Παπδόπουλο κατά δεύτερο. Τελεία. Μόνο με τα φιλικά δεν γίνεται... χωριό. Μπορεί οι Γάλλοι στο Σαμπιονά να έχουν τα προβλήματά τους, πλην όμως ήρθαν «ψημένοι» σε κανονικούς αγώνες και έδρεψαν ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο». Απεναντίας, για τον Ολυμπιακό αυτή η ήττα τον βάζει σε δυσχερή θέση μόλις από την πρώτη αγωνιστική. Απομένουν, ωστόσο, άλλες πέντε για να δούμε πόσο θα του στοιχίσει, αν τελικά του στοιχίσει, η κακή εκκίνηση.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Παίζει δεν παίζει ο Ζελαμπάλ!!

Ο Μικαέλ Ζελαμπάλ έλαβε μέρος στην απογευματινή προπόνηση της Γαλλίας συμμετέχοντας αυτή τη φορά σε ασκήσεις με πέντε εναντίον πέντε.
Παίζει δεν παίζει ο Ζελαμπάλ
Η βελτίωση στον τραυματισμένο του αστράγαλο (είχε υποστεί διάστρεμμα στο πρώτο ματς του δευτέρου γύρου απέναντι στην Τουρκία) είναι εμφανής, αλλά η συμμετοχή του στον προημιτελικό της Πέμπτης απέναντι στην Ελλάδα φαίνεται πως θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.
Πηγή: sport-fm.gr

«Να κατακτήσουμε τίτλους»

Την αισιοδοξία του για τη συνέχεια της χρονιάς εξέφρασε ο μέσος της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, τονίζοντας ωστόσο ότι οι «Κανονιέρηδες» χρειάζονται χρόνο.
«Να κατακτήσουμε τίτλους»

Ο Αρτέτα, ο οποίος αποκτήθηκε τελευταία στιγμή από την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, υποστήριξε: «Σε ένα σύλλογο σαν την Άρσεναλ θα βρίσκεσαι υπό πίεση και πρέπει να το χειριστείς και να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Σε κάθε σύλλογο που βρισκόμουν είχα πίεση, έτσι και εδώ δεν θα είναι διαφορετικά. Αλλά το να είσαι υπό πίεση είναι καλό, σημαίνει ότι ο κόσμος περιμένει κάτι από σένα. Νομίζω ότι έχουμε τους παίκτες για να γίνουμε καλοί και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.
Πρέπει να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα στους τομείς που μπορώ. Έχουμε πέντε ή έξι νέους παίκτες και θα είναι όλοι σημαντικά κομμάτια της ομάδας. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και νομίζω ότι πνεύμα της ομάδας είναι καλό, ο προπονητής είναι θετικός και ξέρουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Οι περισσότεροι από τους νέους παίκτες ήρθαν την τελευταία στιγμή οπότε δεν πρόκειται να συμβεί από την πρώτη στιγμή, αλλά όταν έχεις την ποιότητα, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα.
Η πρόκληση είναι να κερδίσουμε τίτλους και στην Έβερτον δεν είχα τη δυνατότητα να το κάνω. Θα την έχουμε εδώ. Η διαφορά του να κερδίσεις τίτλους ή όχι, μπορεί να εξαρτηθεί από πολύ μικρές λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι να φτάσεις μέχρι εκεί, γιατί αν το κάνεις, έχεις την ευκαιρία. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε κοντά».
πηγή: sportdog.gr