Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ψεκάστε, σκουπίστε... τελειώσατε σε 10 λεπτά!!

Η Ισπανία στο πρώτο ημίχρονο δεν ήθελε ανέβασε ρυθμούς. Όταν είδε, όμως, πως η Σλοβενία άρχισε να πιστεύει στη νίκη, με ένα μαγικό τρίτο δεκάλεπτο (36-14) καθάρισε το ματς (86-64) και πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό.
Ψεκάστε, σκουπίστε... τελειώσατε σε 10 λεπτά!

Εκεί, οι Ισπανοί περιμένουν να μάθουν αν θα βρουν απέναντι τους την Λιθουανία ή τα Σκόπια που θα παλέψουν για το άλλο εισιτήριο σε λίγη ώρα.
Το παιχνίδι άρχισε με τους Σλοβένους να έχουν...ντυθεί Ισπανοί και να παίζουν διαστημικό μπάσκετ. Λόρμπεκ και Λάκοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν την ισπανική άμυνα με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει ακόμη και στο +8 (14-6), έπειτα από μόλις τέσσερα λεπτά αγώνα. Στο τέλος του δεκαλέπτου η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς προηγήθηκε με 23-16 κάνοντας ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Την ίδια στιγμή που οι Ισπανοί έφταναν στο καλάθι, κυρίως με βολές...
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, Γκασόλ και Ναβάρο αποφάσισαν να ανεβάσουν ρυθμό. Ο Ρούντι βρήκε και αυτός ανοιχτό γήπεδο και έτσι η ανατροπή ήταν θέμα χρόνου. Το 23-16 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε 25-25 σε έξι λεπτά για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με 35-31 υπέρ της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο.
Η τρίτη περίοδος είναι ένα δεκάλεπτο που οι Σλοβένοι θα το θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Οι Ισπανοί φαίνεται πως έδωσαν όρκο νίκης στα αποδυτήρια και υποσχέθηκαν στον προπονητή τους να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν. Έτσι, το +4 του πρώτου ημιχρόνου έγινε μέσα σε δέκα λεπτά +26 για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Και αυτό γιατί οι Ναβάρο και Φερνάντεθ τα έβαζαν από παντού, ο Πάου Γκασόλ θυμήθηκε πως είναι παίκτης των Λέικερς και έτσι το 36-14 του τρίτου δεκαλέπτου κρίνεται φυσιολογικό.
Έτσι, το τέταρτο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Ισπανοί είχαν πάρει ήδη την πρόκριση στον ημιτελικό και απέμενε να γίνει γνωστό το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Οι Σλοβένοι προσπάθησαν να μαζέψουν κάπως τη διαφορά, αλλά δεν τα κατάφεραν σε σημαντικό βαθμό. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο πήρε και τη νίκη-πρόκριση με 86-64.
Δεκάλεπτα: 16-23, 35-31, 71-45, 86-64
Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 19 (16ριμπ), Φερνάντεθ 8 (5ριμπ), Ρούμπιο 4ριμπ, 3ασ, Ναβάρο 26 (2ριμπ), Καλντερόν 9 (6ριμπ, 3ασ), Ρέγιες 3, Κλαβέρ, Σαν Εμετέριο 2, Γιουλ 3, Μ.Γκασόλ 7 (5ριμπ), Ιμπάκα 9, Σάδα.
Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ 4, Λάκοβιτς 3, Ρούπνικ 2, Όζμπολτ 6, Σμόντις 6, Ούντριχ, Μούριτς 4, Ντράγκιτς 14, Γιαγκόντνικ 6, Ντράγκιτς Ζ 2, Μπέγκιτς 10 (5ριμπ), Λόρμπεκ 7.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: