Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

«Αναπόσπαστο κομμάτι του ΑΠΟΕΛ ο Κόντης»l

Για την σπουδαία νίκη που πήρε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ζενίτ, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τον Χρήστο Κόντη, μίλησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής της κυπριακής ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στον Sentra 103,3 και τόνισε για τον Έλληνα αμυντικό, ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά από το πρόβλημα στην καρδιά…«Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας, η προσφορά του στον ΑΠΟΕΛ όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστια».


Αναλυτικά ο «Γιόβα» μίλησε…

Για την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μπάτζετ των ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Η απόφαση του Πλατινί να δημιουργήσει ένα δρόμο για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βοήθησε πάρα πολύ και κάποιες μικρές ομάδες να έχουν συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το θέμα ήταν αυτές οι μικρές ομάδες να τον δικαιώσουν κατά κάποιο τρόπο και να δείξουν ανταγωνιστικές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ομάδα μου δικαιώνει τον ίδιο και την επιλογή του πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και η διάθεση και η δίψα για διάκριση, κάτι που χαρακτηρίζει την ομάδα μας».

Για την πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Είναι μεγάλη επιτυχία να συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε μικρή ομάδα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και προερχόμαστε και από μια μικρή, τόσο ποδοσφαιρικά όσο και πληθυσμιακά, χώρα. Όταν μπεις στους ομίλους, έχεις να κάνεις με ομάδες μεγάλου βεληνεκούς και οικονομικά πανίσχυρες. Και  παρά τη διάθεση και την ποιότητα που μπορεί να έχεις σαν ομάδα, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι, όπως συμβαίνει πολλές φορές με κάποια κλαμπ, να μην πάρεις βαθμό στον όμιλο και να είσαι ουσιαστικά ένας αδύναμος κρίκος στο γκρουπ. Σίγουρα πλέον, έχουμε κάποιες εμπειρίες από την πρώτη μας συμμετοχή και έχουμε μια καλή ομάδα, έχω καλούς παίχτες. Τα παιδιά είναι πολύ σοβαρά, έχουν πολύ μεγάλη διάθεση για να διακριθούν και ήταν φανερό από το καλοκαίρι ότι έχουμε μια πιο δυνατή ομάδα σε σχέση με την πρώτη μας φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, με περισσότερο ταλέντο. Προσπαθούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μας ταιριάζει και που ξέρουμε, χωρίς σκοπιμότητες και ανάλογα με τις περιστάσεις ενός παιχνιδιού και με λίγη τύχη να προσπαθήσουμε να πάρουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα, όπως χθες με τη Ζενίτ. Χθες πραγματικά ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για την ομάδα μου, όχι μόνο γιατί κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά γιατί το κερδίσαμε πανάξια, γιατί ήμασταν καλύτεροι από την Ζενίτ μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την “συνήθεια” πολλών συλλόγων να αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους κάθε καλοκαίρι:

«Για μένα, είναι μεγάλο λάθος να γίνεται αυτό. Δεν υπάρχει κανένας προπονητής που να θέλει να αλλάζει κάθε χρόνο η ομάδα και να προσπαθεί να κάνει ένα ομοιογενές σύνολο μετά από τόσες αλλαγές. Οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη δεν κάνουν πολλές μεταγραφές. Αυτές που πετυχαίνουν τους στόχους τους κάνουν συγκεκριμένες προσθήκες, σε θέσεις που έχουν πρόβλημα και όχι περιττές μεταγραφές χωρίς λόγο».

Για τον στόχο του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ:

«Δεν γίναμε καλύτεροι μετά τη νίκη μας επί της Ζενίτ. Δεν έχουμε δικαίωμα σαν ομάδα όταν συμμετέχουμε σε αυτό τον δύσκολο όμιλο να βάλουμε στόχο. Είναι πολύ εύκολο να πει κάποιος θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν μπορούμε με δύο συμμετοχές σε τρία χρόνια σε ομίλους, να πούμε ότι έχουμε και την υποδομή και την δυνατότητα να βάλουμε τόσο εύκολα στόχους. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό και αντικειμενικό. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας, στους παίχτες μας, στον κόσμο μας, σε όλους. Τα ίδια τα παιχνίδια στους ομίλους μπορούν να μας δείξουν ποιοι θα είναι οι στόχοι μας. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο είμαστε ομάδα που δεν εξαρτάται μόνο από την δίκη της απόδοση, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό μπορεί να εξαρτάται από τους αντιπάλους. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί. Τα μεγάλα λόγια μπορεί να ακούγονται καλά, αλλά δεν είναι ωραία να τα λες πολλές φορές γιατί πρέπει να δείξεις σεβασμό και προς την ομάδα σου, αλλά και προς τους αντίπαλους σου. Πρέπει να είμαστε πολύ ταπεινοί όπως μέχρι τώρα και να μην μας παρασύρει αυτή η νίκη. Είμαστε μια  ομάδα που προσπαθεί να κάνει το δικό της παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν το καταφέρουμε αυτό μέσα σε ένα ματς, μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποιο καλό αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει και αρκετό ρίσκο, γιατί είμαστε ομάδα που παίζει σε όλο το γήπεδο και καμιά φορά μπορεί να μην έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε και τα παιδιά να απογοητευθούν. Δεν θέλω η ομάδα μου να απογοητεύεται. Θέλω να έχουν το κεφάλι ψηλά τα παιδιά και να παίζουν αυτό που μπορούν και ξέρουν και τα αποτελέσματα θα δείξουν που μπορούμε να φτάσουμε».

Για την περιπέτεια υγείας του Χρήστου Κόντη:

«Μέσα σε δύο εβδομάδες ζήσαμε εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Αρχικά πανηγυρίσαμε την πρόκριση στους ομίλους και αμέσως μετά, τρομάξαμε όλοι με την περιπέτεια του Χρήστου. Τώρα είναι καλά, είναι και ο ίδιος χαρούμενος και ήρθε και στην προπόνηση την Δευτέρα να δει και τα άλλα παιδιά. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας, η προσφορά του στον ΑΠΟΕΛ όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστια  και είναι κι ένας αθλητής που έχει αγαπηθεί από όλους εδώ στην Κύπρο όσο λίγοι. Ο Χρήστος είναι ένας αθλητής με όλη τη σημασία της λέξης. Περάσαμε δύσκολες στιγμές όλοι μας και δεν είναι εύκολο να το δεχτείς, όταν ένας ποδοσφαιριστής  σταμάτα έτσι το ποδόσφαιρο. Το ευχάριστο είναι ότι ο Χρήστος είναι καλά πλέον και σύντομα θα είναι μαζί μας. Είμαι σίγουρος πως και η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ και ο ίδιος  θα πάρουν τις  αποφάσεις, ώστε ο Χρήστος να είναι για πολλά χρόνια ακόμη στην ομάδα, γιατί είναι πανέξυπνος και μπορεί να βοηθήσει αυτή την ομάδα ακόμα περισσότερο και έξω από τον αγωνιστικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: