Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Σύσκεψη κορυφής στον ΠΑΟΚ!!

Συνάντηση κορυφής στον ΠΑΟΚ με παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, στην οποία θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα κινηθεί ο «δικέφαλος του βορρά» μετά τα ραντεβού της Αθήνας.
Ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά τα ραντεβού του Ιβάν Σαββίδη με Αλαφούζο και Μελισσανίδη στην Αθήνα, οι ιθύνοντες του «δικεφάλου του βορρά» αποφασίζουν τον τρόπο δράσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη κορυφής στο «Μακεδονία Παλλάς» παρουσία του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ. Ο Σαββίδης συζητά με τους Αγγελίδη, Βρύζα και Γκοντσάρεβα τα συμπεράσματα από τα ραντεβού της Αθήνας και τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνει ο σύλλογος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: Το παλεύει για Αλανίς επαφές με ευρωπαίο στόπερ!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ο ΠΑΟΚ παλεύει την περίπτωση του Οσβάλντο Αλανίς, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Οι Θεσσαλονικείς ταυτόχρονα βρίσκονται σε συζητήσεις με κεντροευρωπαίο αμυντικό.  
Στον Δικέφαλο προσπαθούν να κλείσουν κεντρικό αμυντικό κοιτάζονται διάφορες περιπτώσεις παικτών. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr στον ΠΑΟΚ παλεύουν την περίπτωση του Οσβάλντο Αλανίς. Με τον 25χρονο αμυντικό υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας όμως στην Τούμπα θεωρούν δύσκολη την περίπτωση από την στιγμή που ανανέωσε το συμβόλαιο του. Τις τελευταίες ώρες ο Ζήσης Βρύζας βρίσκεται σε επαφές με κεντροευρωπαίο κεντρικό αμυντικό το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να πάρουν την υπογραφή του και να πιέσουν στην συνέχεια την ομάδα του να τον αφήσει ελεύθερο. Πάντως σήμερα δεν θα ανακοινωθεί κάποια μεταγραφή, αυτό ενδεχομένως να γίνει τις επόμενες ημέρες.  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σε 16 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Λάμπρος Σκόρδας!!

Σε 16 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 1800 πρόστιμο καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας.

Ο πρώην πρόεδρος δικάστηκε για δυο υποθέσεις καταβολής οφειλών προς τους εργαζόμενους του εκδοτικού οργανισμού που διατηρούσε.

Η ποινή αφορά την πρώτη υπόθεση, ενώ η δεύτερη μπήκε στο αρχείο.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Δεν γίνεται να κάθεται ο Κάμπος στον πάγκο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Ανδριόπουλος και μίλησε για το γεγονός πως ο Πάουλο Κάμπος δεν μπορεί να κάτσει στον πάγκο του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Η πρώτη παρατυπία είναι πως ο κ. Κάμπος είναι μη κοινοτικός και απαγορεύεται να δουλέψει σε ελληνική ερασιτεχνική ομάδα. Η δεύτερη παρατυπία είναι πως έχει πάρει ένα δίπλωμα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο που θα έπρεπε να το είχε εξελίξει σύμφωνα με τα πρότυπα της UEFA. Το συγκεκριμένο δίπλωμα δεν ξέρουμε πως μεταφράζεται με το αντίστοιχο της UEFA».
Για το πώς ήταν προπονητής στον Αστέρα Τρίπολης ο Κάμπος:
« Έχει αλλάξει αυτό. Μέχρι το 2012 τα πράγματα ήταν ελαστικά αλλά τώρα εφαρμόζεται αυτό. Κάποιος κοινοτικός μπορεί όπως και ένας προπονητής που έχει πάρει δίπλωμα στην Ελλάδα να κάτσει στον πάγκο. Εγώ ενημέρωσα τον Άρη. Την Πέμπτη πήρα όλα τα χαρτιά, τα είδα  αλλά δεν έχουν ισχύ στην Ελλάδα. Η κοπέλα από τα γραφεία του Άρη μου είπε πως τα γνώριζε όλα αυτά».
Για τον έλεγχο που πρέπει να κάνει ο διαιτητής:
«Ο διαιτητής που παίζει ζητάει και τις ταυτότητες πιστοποίησης προπονητών. Πως θα κάτσει κάποιος χωρίς ταυτότητα; Χωρίς πιστοποίηση από την ΕΠΟ δεν μπορεί να κάθεται ο προπονητής στο πάγκο. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε διαιτητής. Στην Ελλάδα οι νόμοι είναι ελαστικοί και δεν ξέρω τι θα κάνει ο κάθε διαιτητής και αν θα ρισκάρει να τιμωρηθεί».
Για το αν υπήρξε καταγγελία από κάποια ομάδα:
«Δεν το γνωρίζω αυτό. Εμείς πήραμε εντολή από την ομοσπονδία, έστειλε τα χαρτιά ο Άρης και στην ΕΠΟ και του είπαμε πως δεν μπορεί να κάθεται ο προπονητής Κάμπος στον πάγκο. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται γιατί υπάρχουν σχολές και ο καθένας πρέπει να παίρνει το δίπλωμα του».
Για το αν πρέπει υποχρεωτικά να κάθεται κάποιος στον πάγκο του Άρη:
«Πρέπει κάποιος να κάθεται στον πάγκο. Σου δίνει η ΕΠΟ μια προθεσμία 15 ημερών για να βρεις κάποιον προπονητή που να μπορεί να κάθεται πάγκο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Έβερτον – Γουέστ Μπρομ!! (preview)

Αντίθετους δρόμους ακολουθούν οι Έβερτον και Γουέστ Μπρομ το τελευταίο διάστημα και σήμερα ολοκληρώνουν την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Γκούντισον Παρκ». Έναν μήνα χωρίς νίκη τα «ζαχαρωτά», αναγεννημένοι οι «baggies» με την πρόσληψη του Τόνι Πιούλις.  
Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει θέματα. Πάνω απ' όλα, έχει να πάρει νίκη σε όλες τις διοργανώσεις από τις 12 Δεκεμβρίου, όταν είχε επικρατήσει της ΚΠΡ με σκορ 3-1. Και πάλι, εκείνο το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο θετικό έπειτα από τέσσερα ματς!
Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ προβληματίζει, αδυνατεί να παρουσιάσει το ανταγωνιστικό πρόσωπο το οποίο είχαν συνηθίσει οι οπαδοί του και βρίσκεται με 22 πόντους στη 13η θέση της βαθμολογίας, στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη! Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, η Έβερτον τα έδωσε όλα απέναντι στη Γουέστ Χαμ για τον μεταξύ τους επαναληπτικό στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, έπαιξε για περισσότερη από μια ώρα (μαζί με την παράταση) με παίκτη λιγότερο και ηττήθηκε στα πέναλτι χάρη σε εύστοχο χτύπημα του Αντριάν μετά την αστοχία του δικού της, Ρομπλς.
Η Γουέστ Μπρομ από την πλευρά της έχει ξεκινήσει το νέο έτος με δύο νίκες και μια ισοπαλία στα τρία ματς που έχει δώσει και πλέον, κάνει νέο ξεκίνημα με τον Τόνι Πιούλις στον πάγκο που φέρνει νέα δεδομένα στην ομάδα και την επιθυμία για πολύ καλύτερη συνέχεια. Η πρόσληψη του άλλοτε κόουτς των Στόουκ και Κρίσταλ Πάλας έχει ενθουσιάσει τον κόσμο της ομάδας και αυτός έδειξε από το πρώτο του κιόλας ματς στον πάγκο, κάτι διαφορετικό. Παρουσίασε ένα σύνολο που κατά διαστήματα – μικρά μεν, αλλά υπαρκτά – έπαιζε στρωτό και καλό ποδόσφαιρο, πράγμα που δεν έβλεπε ποτέ ο κόσμος επί Άλαν Έρβιν και το 1-0 επί της Χαλ έκανε απόλυτα επιτυχημένο το ντεμπούτο του κόουτς στην τεχνική ηγεσία των «baggies».
Στα αγωνιστικά, για την Έβερτον, ο Έιντεν ΜακΓκίντι είναι τιμωρημένος έπειτα από την αποβολή του στο ματς Κυπέλλου με τη Γουέστ Χαμ, από τεστ ετοιμότητας θα περάσουν οι Ντιστέιν και Χίμπερτ.
Διαθέσιμος για τη Γουέστ Μπρομ ο Σαΐντο Μπεραΐνο μετά την αλλαγή της ημερομηνίας της εκδίκασης για την κατηγορία της οδήγησης υπό της επήρεια αλκοόλ, δεν πρόλαβε ο Γιόνας Όλσον να συμπεριληφθεί στην αποστολή παρά το γεγονός πως επέστρεψε στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες.
Πιθανές ενδεκάδες:
Έβερτον (4-2-3-1): Ρομπλς – Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς – Μπέσιτς, Μπάρι – Μιραλάς, Μπάρκλεϊ, Νέισμιθ – Λουκάκου
Γουέστ Μπρομ (4-4-2): Φόστερ – Γουίσντομ, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Ποκονιόλι – Σεσενιόν, Γκάρντνερ, Μόρισον, Μπραντ – Μπεραΐνο, Ανιτσέμπε
*Πηγή: england365.gr*

Έσβησαν (προσωρινά) τα φώτα…!!


Με καθυστέρηση μισής ώρας ξεκίνησε ο αγώνας (για τις 18:00 ήταν προγραμματισμένος) του Απόλλωνα Πατρών με τον Παναθηναϊκό, στην Περιβόλα λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση.

Έσβησαν (προσωρινά) τα φώτα…
Απρόοπτο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση προέκυψε στην Περβόλα, στην έδρα του Απόλλωνα Πατρών, όπου για τις 18:00 ήταν προγραμματισμένο το τζάμπολ του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό.

Τα φώτα έσβησαν και το παιχνίδι εν τέλει ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας (18:30), με τους ανθρώπους του κλειστού να βρίσκουν λύση μετά από αρκετή προσπάθεια και ταλαιπωρία για τις δύο ομάδες και τον κόσμο που έχει κατακλύσει κάθε γωνιά του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες των δύο αντιπάλων έκαναν ζέσταμα στο σκοτάδι -μετά από απόφαση των διαιτητών- που ήλπιζαν σε πρώτη φάση πως το πρόβλημα δεν ήταν κάτι σοβαρό και πως θα αντιμετωπιζόταν άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως για τους πράσινους δεν αγωνίζονται οι Γιάνκοβιτς, Μποχωρίδης και Μαυροκεφαλίδης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένουν για υπογραφές τον Ετό!

Στην Σαμπντόρια όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σαμουέλ Ετό. Οι Ιταλοί περιμένουν τον Καμερουνέζο φορ την Τρίτη, ώστε, να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του από την Έβερτον.

Περιμένουν για υπογραφές τον Ετό
Κοντά στο «μπαμ» με την απόκτηση του Σαμουέλ Ετό βρίσκεται η Σαμπντόρια.

Μάλιστα, στην Ιταλία κάνουν λόγο πως ο Καμερουνέζος επιθετικός θα βρεθεί την Τρίτη στην Γένοβα για να ολοκληρώσει το «deal».

Mέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ανάμεσα στην Σαμπντόρια και την Έβερτον. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 33χρονος φορ έχει συμβόλαιο με τα «ζαχαρωτά» έως το καλοκαίρι του 2016.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καταγγελίες από τον Άρη!!

Δριμύτατη επίθεση του Άρη κατά «φιλάθλων» της Καβάλας που εισέβαλαν χθες στον αγωνιστικό χώρο για να χτυπήσουν τους «κίτρινους» και κατά της «εχθρικής, ανεξήγητης, επικίνδυνης» στάσης της Αστυνομίας!

Καταγγελίες από τον Άρη
Ευθεία επίθεση του Άρη κατά της φιλοξενίας της Καβάλας, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν οι «κίτρινοι», αλλά και κατά της Αστυνομίας για την στάση που κράτησε στο χθεσινό παιχνίδι, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν σοβαρά παράπονα για το πώς οι Αρχές αντιμετώπισαν την κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία του Άρη για τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι στο «Ανθή Καραγιάννη» με την Καβάλα:

Η Διοίκηση του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του ΑΡΗ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με τη λήξη του κυριακάτικου αγώνα μεταξύ των ομάδων της Καβάλας και του ΑΡΗ στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη», ανακοινώνει τα εξής:

1. Κατά την προσέλευση των 1.500 περίπου φιλάθλων της ομάδας μας, αλλά και κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου αγώνα, δεν δημιουργήθηκε κανένα συμβάν με υπαιτιότητα των φιλάθλων μας. Μολονότι οι φίλαθλοι της τοπικής ομάδας είχαν ανακοινώσει δημόσια και προκλητικά την εχθρική αντίθεσή τους στην προσέλευση των φιλάθλων μας, κανείς δεν προέβη σε οποιαδήποτε αποδοκιμασία.

2. Με τη λήξη του αγώνα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη» «φίλαθλοι» της Καβάλας (ο ένας, μάλιστα, έφερε και διαπιστευτήριο του Α.Ο.Κ.), κινούμενοι εναντίον των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας.

3. Με τη λήξη του αγώνα επίσης οι ποδοσφαιριστές μας δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις πολλών αντιπάλων «συναδέλφων» τους ποδοσφαιριστών.

4. Καταγγέλλεται η τοπική Αστυνομική δύναμη για τα εξής:

Α. Δεν προστάτευσε τους ποδοσφαιριστές μας είτε από τις επιθέσεις των «συναδέλφων» τους είτε από μεμονωμένους οπαδούς της ομάδας της Καβάλας.

Β. Η τοπική Αστυνομία βίαια και προκλητικά απώθησε τους ποδοσφαιριστές μας εντός των αποδυτηρίων, χτυπώντας τους αδιάκριτα σε μερικές περιπτώσεις.

Αντιπαρερχόμενοι την συμπεριφορά και τις προκλήσεις των ντόπιων φιλάθλων, είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε για την εχθρική στάση της Αστυνομίας, που είναι ανεξήγητη, ανώφελη, αλλά και επικίνδυνη.

Τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει ούτε με τον ρόλο, αλλά ούτε και με τον χαρακτήρα του Σώματος.

Την ανωτέρω συμπεριφορά της Αστυνομίας καταγγέλλουμε δημόσια και προς όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Τέλος από τον Άρη ο Ρένια!!

Παρελθόν από τον Άρη αποτελεί ο Άντι Ρένια, με τους «κίτρινους» ν’ ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασίας με τον νεαρό επιθετικό. Στην U-21 της Αλβανίας κλήθηκε ο Δημήτρης Γκίνο.

Τέλος από τον Άρη ο Ρένια
Από τα γραφεία της οδού Αλκμήνης πέρασε σήμερα ο Άντι Ρένια για να λύσει το συμβόλαιό του με τον Άρη.

«Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ανακοινώνει τη λύση –κοινή συναινέσει- της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Άντι Ρένια και του εύχεται καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του», αναφέρει η ανακοίνωση των «κίτρινων».

Νέα κλήση για Γκίνο

«Με έγγραφο που απέστειλε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας στο Ποδοσφαιρικό Τμήμα του Άρη ενημερώνει για την κλήση του Δημήτρη Γκίνο στην U-21.

Ο 20χρονος μέσος της ομάδας μας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της γειτονικής χώρας για το Διεθνές τουρνουά, που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο Δημήτρης Γκίνο αναχώρησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει στις 27 του μήνα».

Ατλέτικο… Πεκίνου!!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης περνάει και σε κινεζικά χέρια! Ο Κινέζος εκατομμυριούχος, Γουάνγκ Γιανλιν ήρθε σε συμφωνία με τους υπεύθυνους των πρωταθλητών Ισπανίας για την αγορά του 20% των μετοχών της.

Ατλέτικο… Πεκίνου!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης σύντομα θα περάσει και σε κινεζικά χέρια καθώς ο εκατομμυριούχος, Γουάνγκ Γιανλίν ήρθε σε συμφωνία με τους διοικούντες την ισπανική ομάδα για να αποκτήσει μετοχές της ομάδας.

Τελικά, οι δύο πλευρές τα βρήκαν… Ο Γιανλίν θα βγάλει από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς σαράντα εκατομμύρια ευρώ και θα αποκτήσει το 20% του συνόλου των μετοχών.

Η συμφωνία είναι κλεισμένη και από σήμερα από Ενρίκε Θερέθο βρίσκεται στο Πεκίνο για να πέσουν οι υπογραφές που θα επισημοποιήσουν το deal. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Παουλίστα η Άρσεναλ!

Σε συζητήσεις με την Άρσεναλ για την μεταγραφή του Γκαμπριέλ Παουλίστα της Βιγιαρεάλ βρίσκεται ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου άσου, σύμφωνα με τον «Guardian». Τι «παίζει» με τον Τζόελ Κάμπελ.

Κοντά σε Παουλίστα η Άρσεναλ
Προχωρημένες είναι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Βιγιαρεάλ για τη μεταγραφή του Γκαμπριέλ Παουλίστα στους Λονδρέζους, αφού ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου αμυντικού συζητά αυτή τη στιγμή με τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου.

Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στις επαφές των δύο ομάδων παίζει και ο πιθανός δανεισμός του Τζόελ Κάμπελ στο «κίτρινο υποβρύχιο», αφού θέλει να βρει χρόνο συμμετοχής μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όσον αφορά τον Παουλίστα, θεωρείται… πολυεργαλείο, αφού μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ, έχοντας 28 συμμετοχές και μια ασίστ στο ενεργητικό του. Το συμβόλαιο του 24χρόνου μπακ λήγει το καλοκαίρι του 2018. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το αμυντικό τρανζίσιον ο Νέτο και ο... Κάμπελ!!

Ο Ολυμπιακός του Περέιρα δείχνει πιο... τακτοποιημένος στο γήπεδο και προσέχει πολύ το τρανζίσιον, φουλάροντας πλέον για την ενίσχυσή του. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.
Δεν είναι από εκείνες τις ιστορίες που τις εκτιμά κανείς σε... κοινή θέα. Όσοι πλήρωσαν εισιτήριο για να πάνε στο γήπεδο, ή όσοι επένδυσαν το απόγευμα της Κυριακής για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναιτωλικό. Πήρε το τρίποντο ο πρωταθλητής με αρκετό κόπο, έβαλε το... κερασάκι και ο Μανιάτης στο 90΄+ (στην πρώτη αξιομνημόνευτη «ποδοσφαιρική» ενέργεια του Τζίμι Ντουρμάζ με την Ερυθρόλευκη) κράτησαν και οι Πειραιώτες την κορυφή έχοντας το +2 από τον ΠΑΟΚ και θεωρητικά αυτό είναι όλο. Ματς που ήδη το... ξέχασαν. Και οι νικητές και οι ηττημένοι. 
Οι περισσότεροι λοιπόν έμειναν με την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός συνέχισε τις εντός έδρας πτήσεις (έπειτα από τα ματς με ΠΑΟΚ, ΠΑΣ, Πανιώνιο, Πλατανιά) και το επιχείρημα ότι το σκορ άνοιξε στο 69΄σε μια φάση όπου ο Ντοσεβί βρέθηκε με... ασίστ από καραμπόλα, λέει πολλά. Δεν είδαν όμως αυτό το ματς οι δύο προπονητές. Και δεν είναι τυχαίο ότι συμφώνησαν σε μια λεπτομέρεια που ομολογουμένως αποτελεί δεύτερη διαδοχική «ένδειξη» για τον τρόπο που ο Περέιρα προσπαθεί να παρέμβει στην εικόνα των Ερυθρόλευκων. Το σημειώσαμε και μετά το ματς με τη Ξάνθη. Το είπαν οι δύο κόουτς και χθες. Ο Ολυμπιακός καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει τον τρόπο που αμύνεται. Για να μειώσει το «νούμερο ένα» φετινό πρόβλημα του στη Σούπερ Λιγκ. Την ανύπαρκτη εφαρμογή του αμυντικού τρανζίσιον. Την ευκολία με την οποία προέκυπταν φάσεις απέναντι στον Ρομπέρτο, ακόμη και κόντρα στη ροή του εκάστοτε ματς.
«Αυτό που μου άρεσε ήταν το πως δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Είναι ένας αντίπαλος με ποιοτικούς παίκτες που κάνει αντεπιθέσεις και δημιουργεί προβλήματα. Εμείς δεν τον αφήσαμε» υποστήριξε ο Βίτορ Περέιρα. Και ακόμη πιο παραστατικά το έθεσε ο Μάκης Χάβος «Πίεζε ο Ολυμπιακός εκεί που χανόταν η μπάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε τις κόντρα επιθέσεις. Βλέπω ότι προσπαθεί να επιτεθεί με περισσότερους παίκτες, αλλά δίνει μεγάλη προσοχή στο αμυντικό τρανζίσιον που είναι σημαντικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».
Τα ίδια... ακριβώς είπε και η στατιστική του ματς. Μόλις 3 τελικές δέχτηκε ο Ολυμπιακός από τον Παναιτωλικό που για την ιστορία είχε να ηττηθεί εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα από τις 23 Αυγούστου (ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-0). Τρεις τελικές και ενώ το γκολ δεν έρχονταν απέναντι. Και ενώ ο χρόνος περνούσε, και όπως είναι λογικό οι Ερυθρόλευκοι και αγχώνονταν και μεγαλύτερα «ρίσκα» πήραν στο σχεδιασμό τους στο χορτάρι (4-4-2 με Ντοσεβί-Ντουρμάζ στα άκρα και Μήτρογλου-Μπενίτες από το 64΄).
Τι συνέβαινε ως εδώ σε αντίστοιχες ιστορίες; Όσο πιο ψηλά ανέβαιναν οι Πειραιώτες για να πιέσουν για το γκολ, τόσο μεγαλύτερος κίνδυνος προέκυπτε ανασταλτικά στην «κόντρα μπάλα». Πόσες φορές δεν έγινε φέτος; Μόνο στο ματς με τον Πλατανιά (11-11 οι τελικές) οι Χανιώτες βγήκαν σε τέσσερα κλασικά τετ α τετ. Και στο 0-0, και στο 1-0 και στο 1-1. Στο ακριβώς προηγούμενο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού...
Είναι καλύτερα τακτοποιημένοι οι Ερυθρόλευκοι στο χορτάρι σε αυτά τα δύο 90άλεπτα με τον Περέιρα. Άλλαξε τη διάταξη ο Πορτογάλος (σε 4-2-3-1) αλλάζει όμως και τη λογική. Κάνει άμυνα με περισσότερους ποδοσφαιριστές πίσω από τη μπάλα. Με τον Κασάμι να δείχνει πολύ καλή προσαρμογή στο νέο του ρόλο (δίπλα στον Μανιάτη), τον Ελαμπντελαουί να λειτουργεί περισσότερο σαν ανασταλτικός μπακ αφήνοντας τα... σολαρίσματα για τον Μαζουακού απέναντι. Αλλά και με τους Αφελάι και Ντοσεβί να βρίσκονται πίσω από τη σέντρα στις φάσεις που ο αντίπαλος ξεκινά οργανωμένη επίθεση.
Είναι ένα μοτίβο ποδοσφαίρου που θυμίζει περισσότερο Ζαρντίμ. Περισσότερο Πορτογάλο προπονητή. Όσο για το δια ταύτα: «Όταν κάτι αλλάζει και προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο δουλειάς μας, είναι σημαντικό να συνδυάζεται με νίκες. Όταν προσπαθείς κάτι καινούριο η νίκη σου δίνει την αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό στα επόμενα παιχνίδια να έρχονται οι νίκες γιατί αυτές θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε» είπε ο Περέιρα. Και νομίζουμε ότι έχει απόλυτο δίκιο. Αυτό είναι το μυστικό στην αφετηρία της δικής του εποχής στο μεγάλο λιμάνι. Νίκες που θα κρατήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όσο ο ίδιος θα επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας...
Και μιλώντας για αλλαγές; Μπαίνουμε πλέον στην ευθεία της μεταγραφικής περιόδου. Ουσιαστικά μιάμιση εβδομάδα έμεινε. Και οι Πειραιώτες έχουν δημιουργήσει ανάγκες για 2+1 κινήσεις. Στόπερ, εξτρέμ και ίσως ένας ακόμη δημιουργικός χαφ. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα Δευτέρα, υπάρχει μια νέα συνάντηση ανάμεσα σε προπονητή και διοίκηση για το θέμα αυτό. Και δεν αποκλείεται το αργότερο ως την Τρίτη να γίνει ένα ταξίδι με θέα στην πρώτη μεταγραφή του 2015. Την απόκτηση στόπερ. Όλα δείχνουν τον Λουίς Νέτο ως το μεγάλο φαβορί. Όπως νούμερο ένα μεταγραφικός στόχος για τα «άκρα» παραμένει ο δανεισμός του Τζόελ Κάμπελ που ολοένα και δίνει την αίσθηση ότι αυξάνει τις πιθανότητες του. Ένα σενάριο που κρατά μήνες, που έδειξε κάποια στιγμή ανέφικτο αλλά που σε αυτό το τελευταίο κομμάτι του Γενάρη είναι πραγματικά υπαρκτό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι... πτήσεις της εβδομάδας!! (vid)

To NBA παρουσίασε τα πιο εντυπωσιακά καρφώματα της εβδομάδας που πέρασε (11/1-17/1) με έναν Ευρωπαίο να βρίσκεται στην κορυφή του TOP 10!

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκολα Βούτσεβιτς που έκανε POSTER τον Πάου Γκασόλ, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να καρφώνει τους Λέικερς στο Νο.2!
Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το TOP 10 στο video που ακολουθεί:





*Πηγή: gazzetta.gr*

Θεαματικές ασίστ και... Γιάννης!! (vid)

Ένα απολαυστικό video με τις κορυφαίες ασίστ της εβδομάδας που πέρασε (11/1-17/1) δημοσίευσε το επίσημο κανάλι του ΝΒΑ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει θέση στη λίστα.
Όχι, ο διεθνής πόιντ φόργουορντ δεν έβγαλε κάποια θεαματική τελική πάσα, απλά ολοκλήρωσε εντυπωσιακά τη φάση στο Νο.7 της λίστας!
Απολαύστε τις ασίστ στο video που ακολουθεί:





*Πηγή: gazzetta.gr*

Έβαλαν βόμβα στο σπίτι διαιτητή!!

Στο πατρικό διαιτητή στην Κύπρο τοποθέτησαν βόμβα σήμερα το πρωί!

Έβαλαν βόμβα στο σπίτι διαιτητή!
Τις πρώτες πρωινές ώρες τοποθετήθηκε βόμβα που έκανε έκρηξη στην οικία της μητέρας του διαιτητή Θωμά Μούσκου στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή Καψάλου.

Η βόμβα τοποθετήθηκε στην είσοδο της οικίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα και έχουν προκύψει εκτεταμένες ζημιές ενώ η 60χρονή γυναίκα πανικοβλήθηκε.

Για το περιστατικό το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει τα πιο κάτω:

«Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ έξω από την οικία 60χρονης στη Λεμεσό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, ο μηχανισμός τοποθετήθηκε έξω από την οικία της 60χρονυς και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της οικίας. Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση»

Πηγή: sport-fm.com.cy

Η μάχη του… νέου και του… μόνιμου!!

Το παιχνίδι του Εργοτέλη με την Καλλονή ρίχνει την αυλαία της 19ης αγωνιστικής σε μια μάχη που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των ανθρώπων που θα κάτσουν στους πάγκους των δύο ομάδων.

Η μάχη του… νέου και του… μόνιμου
Η ζημιά στο σκέπαστρο στο «Παγκρήτιο» αποκαταστάθηκε και ο Εργοτέλης μετά από περίπου μια εβδομάδα αδράνειας σήμερα ρίχνεται και πάλι στη μάχη της Σούπερ Λίγκας.

Οι Κρητικοί υποδέχονται την Καλλονή στις 19:30 στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με στόχο μια νίκη! Το ενδιαφέρον στο ματς αυτό συγκεντρώνεται στα πρόσωπα των πάγκων.

Για τον Εργοτέλη θα κάθεται και πάλι ο Γιάννης Ταουσιάνης ο οποίος όμως πλέον θα είναι… μόνιμος. Έχοντας περάσει με επιτυχία τα τεστ ως υπηρεσιακός, οι κρητικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί του μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Την ίδια στιγμή στον πάγκο της Καλλονής θα κάθεται ο Βαγγέλης Βλάχος. Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο οι νησιώτες διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον Ματζουράκη και ελπίζουν σε καλύτερα αποτελέσματα με τον Βλάχο. Στόχος τους να μαζέψουν άμεσα βαθμούς και το συντομότερο δυνατό να νιώσουν σίγουροι στην βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών των Τζανακάκη και Γιοβάνοβιτς που είναι τραυματίες.

Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Βλάχος δεν θα έχει στη διάθεση του, τους Βαλιό και Πιπίνη (τιμωρημένος). *Πηγή: sport-fm.gr*

Με την πλάτη στον τοίχο ο Βαλβέρδε!

Καθοριστικό για το μέλλον του στην Μπιλμπάο θεωρείται το παιχνίδι με τη Μάλαγα στο Ροσαλέδα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ύστερα από τα τελευταία αποτελέσματα των Βάσκων.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Βαλβέρδε
Πέντε ήττες και μία ισοπαλία μετράει η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε στα τελευταία έξι παιχνίδια, έχοντας παράλληλα πετύχει 3 γκολ και δεχθεί 11 τέρματα.

Έτσι προκύπτει θέμα με την παρουσία του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού στον πάγκο βασκικής ομάδας, με το μέλλον του 51χρονου τεχνικού να κρίνεται στην προσεχή αναμέτρηση με τη Μάλαγα στο «Ροσαλέδα».

Στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι οι οπαδοί - παρά τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας – στηρίζουν τον «τσινγκούρι», αλλά δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους φαίνεται πως δεν διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

Τα τελευταία αποτελέσματα της Μπιλμπάο

2 Δεκεμβρίου
Αλκογιάνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1 (Κύπελλο Ισπανίας)

6 Δεκεμβρίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Κόρδοβα 0-0 (Πρωτάθλημα)

14 Δεκεμβρίου
Σοσιεδάδ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1 (Πρωτάθλημα)

18 Δεκεμβρίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλκογιάνο 1-0 (Κύπελλο)

21 Δεκεμβρίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4 (Πρωτάθλημα)

3 Ιανουαρίου
Λα Κορούνια- Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0 (Πρωτάθλημα)

6 Ιανουαρίου
Θέλτα- Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-4 (Κύπελλο)

11 Ιανουαρίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Έλτσε 1-2 (Πρωτάθλημα)

14 Ιανουαρίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Θέλτα 0-2 (Πρωτάθλημα)

17 Ιανουαρίου
Βιγιαρεάλ- Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0 (Πρωτάθλημα) *Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για επιθετικό!

Στο παρελθόν ανήκει από σήμερα για τον Άρη το ντέρμπι με την Καβάλα και πλέον οι ιθύνοντες της ομάδας στρέφουν την προσοχή τους στις μεταγραφικές υποθέσεις. Φορ και τερματοφύλακας σε πρώτο πλάνο.

Προχωράει για επιθετικό
Τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ θα εντείνουν από σήμερα στον Άρη, ύστερα από το ισόπαλο (0-0) παιχνίδι με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη».

Οι Θεσσαλονικείς επιθυμούν να ενισχυθούν με ποδοσφαιριστές που θα καταφέρουν να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στη Football League.

Ο Ν’ Λουντούλου αναμένεται να έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον αγώνα με Ορφέα Ελευθερούπολης αποτελεί μία λύση για την επίθεση, αλλά δεν πρόκειται για κλασικό σέντερ φορ.

Πρόθεση των «κιτρίνων» είναι να αποκτηθεί ένας τέτοιος παίκτης, που θα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και θα έχει… ερωτική επαφή με αντίπαλα δίχτυα. Παράλληλα, στον Άρη μία από τις θέσεις που αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση είναι και εκείνη του τερματοφύλακα, με τον Δημήτρη Ρίζο (που έμεινε ελεύθερος από τα Χανιά) να είναι ψηλά στη σχετική λίστα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καθόλου καλός σε… ντεμπούτο!

Πώς τα πηγαίνει ο Βαγγέλης Βλάχος όταν κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο μιας νέας του ομάδας; Τα στατιστικά δεν είναι υπέρ του…

Καθόλου καλός σε… ντεμπούτο
Το ντεμπούτο του στον πάγκο της Καλλονής θα κάνει σήμερα ο Βαγγέλης Βλάχος στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσουμε πώς τα έχει πάει ο Έλληνας τεχνικός μέχρι τώρα στις πρώτες του εμφανίσεις τους πάγκους των ομάδων που έχει αναλάβει.

Η αλήθεια είναι πως δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά καθώς μετρά μόλις δύο νίκες σε εννέα αγώνες.

Το καλό όμως είναι ότι και οι δύο επιτυχίες του Βαγγέλη Βλάχου είναι σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Το 2002-3 είχε νικήσει 2-1 την Παναχαϊκή στην Πάτρα με την Καλλιθέα… Η δεύτερη νίκη του ήταν με τον Πανιώνιο στην αγωνιστική σεζόν 2005-6 όταν είχε επικρατήσει 2-1 της Καλλιθέας στο «Ελ Πάσο».*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για το «μπαμ»!

Στον ΠΑΟΚ, εκτός από τις περιπτώσεις του Μπλάνκο και του Μπεν, φέρονται να ψάχνονται για κάποια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή με τα ίδια χαρακτηριστικά των δύο παικτών.

Πάει για το «μπαμ»!

Οι Θεσσαλονικείς είχαν προσεγγίσει την πλευρά του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, ήρθαν σε συμφωνία μαζί του και τη Γουέστ Μπρομ (στην οποία ανήκει), αλλά την τελευταία στιγμή ο μάνατζερ του παίκτη προέβαλε υψηλές απαιτήσεις και έβαλε στο κόλπο τον Ολυμπιακό.

Χθες προέκυψε η πληροφορία ότι ο εκπρόσωπος του παίκτη έριξε γέφυρες στον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά και πάλι παρουσιάζονται κάποια προβλήματα όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, στα υπ’ όψιν των Θεσσαλονικέων είναι ο Μοχάμεντ Μπεν της Βέροιας, αλλά ο μάνατζέρ του ενημέρωσε τον Ζήση Βρύζα πως υπάρχει ενδιαφέρον από μία αγγλική ομάδα και δίνει προτεραιότητα σε εκείνον τον σύλλογο.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και κινούνται για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου, ο οποίος θα είναι… πιο εξτρέμ από τον Μπλάνκο και τον Γαλλοαφρικανό άσο της Βέροιας.

Όσον αφορά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο «Μακεδονία Παλλάς» υπό τον Ιβάν Σαββίδη, όλα δείχνουν πως συζητήθηκαν τα δεδομένα στα μεταγραφικά και άλλα ζητήματα που αφορούν την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Εκτός από τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος (Αγγελίδης, Βρύζας, Αναστασιάδης), το «παρών» έδωσαν επίσης η Γκοντσάρεβα και ο Μαυροφρύδης.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο ΠΑΟΚ – από τη στιγμή που έχει αποκλειστεί στο Κύπελλο – δεν έχει υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, ενώ παράλληλα το επόμενο Σαββατοκύριο δεν θα παίξει για το πρωτάθλημα, καθώς ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον Άγγελο Αναστασιάδη να δουλέψει σε αυτό το διάστημα με την ομάδα του, ενώ είναι ευκαιρία για κάποιους από τους τραυματίες (π.χ.: Τζιόλης, Γλύκος) να μην βιαστούν για την επάνοδό τους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φήμες για Τζαβέλλα!

Πολύ σοβαρά θα σκεφτούν το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα στον Ατρόμητο ειδικά στην περίπτωση που ο παίκτης μείνει ελεύθερος.

Φήμες για Τζαβέλλα!

Ο διεθνής αμυντικός θέλει να επιστρέψει σε κάποια ομάδα της πρωτεύουσας για να συνεχίσει την καριέρα του με τον Ατρόμητο να είναι μια από αυτές που έχουν όλα όσα θέλει.

Στην ομάδα του Περιστερίου υποστηρίζουν ότι έχουν ως στόχο να αποκτήσουν έναν εξτρέμ (Μαρτσελίνιο) και έναν επιθετικό (Καράσκο), ωστόσο δεν θα πουν «όχι» σε κάποια… ευκαιρία που ενδεχομένως να παρουσιαστεί στο μεταγραφικό παζάρι.

Εάν μάλιστα ο Γιώργος Τζαβέλας μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ τότε στο Περιστέρι θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να κινηθούν για τον διεθνή άσο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στροφή στο Κύπελλο!!

Στον εκτός έδρας αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας με την Κέρκυρα στρέφει την προσοχή της η ΑΕΚ, ύστερα από την 6η σερί νίκη της «Ένωσης» σε όλες τις διοργανώσεις. Χτύπησαν Ρόβας, Ανέστης.

Στροφή στο Κύπελλο
Ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΕΚ μετά την 6η συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα, η οποία χθες επικράτησε με σκορ 1-0 του Αλίμου.

Παρά τα χαμόγελα για ακόμη ένα «τρίποντο» οι άνθρωποι του συλλόγου εξέφραζαν τα έντονα παράπονά τους και εξέφρασαν τη θλίψη τους πως γίνεται εν έτη 2015 να διεξάγονται αγώνες σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους, όπως ήταν χθες αυτός στο γήπεδο της Καισαριανής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Βασίλης Ρόβας και ο Γιάννης Ανέστης να αποχωρήσουν με προβλήματα τραυματισμών από το χθεσινό ματς.

Ο πρώτος δέχθηκε μια κλοτσιά στον προσαγωγό στο πρώτο ημίχρονο και τελικά αντικαταστάθηκε στο 73', ενώ ο τερματοφύλακας της «Ένωσης » έβγαλε όλο το ματς, αλλά έχει ένα αιμάτωμα στο πόδι στη σύγκρουσή του με τον Σαγανά στο 71'. Και η δύο η κατάσταση επανεκτιμηθεί σήμερα.

Ωστόσο, ο «Δικέφαλος» δεν μένει στο χθεσινό αγώνα και κοιτάει την επικείμενη (21/01, 19:30) αναμέτρηση με την Κέρκυρα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ θέλει να πάρει ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα καταφέρει να βάλει τις βάσεις για πρόκριση, καθώς ακολουθεί επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Φρεσκάρισμα» εν όψει Ξάνθης!

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ξεκούραση στον Παναθηναϊκό και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με την Skoda Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδας. Επιστρέφει ο Νάνο, αλλαγές ετοιμάζει ο Αναστασίου.

«Φρεσκάρισμα» εν όψει Ξάνθης
Συνεχόμενα είναι τα παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (0-0) ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας με την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια για το Κύπελλο Ελλάδας.

Πρόθεση του Γιάννη Αναστασίου είναι να ξεκουράσει ορισμένοι ποδοσφαιριστές στην επικείμενη αναμέτρηση, αφού το Σάββατο το «τριφύλλι» θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Καλλονή στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι», άλλωστε, εκτός από τη δυσκολία που έχει το ματς με τους Ακρίτες θα επιβαρυνθούν και με ένα ακόμα μακρινό ταξίδι.

Όλα δείχνουν ότι ο Έλληνας τεχνικός προσανατολίζεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος και πιθανότατα τον Δώνη με έναν εκ των Καρέλη, Κλωναρίδη. Από εκεί και πέρα, «ανάσες» θα δοθούν στους Χουχούμη, Πέτριτς, Πράνιτς, Ατζαγκούν.

Από την πλευρά του, ο Μπούρμπος θα είναι στη διάθεση του προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος σήμερα θα κάνει την ανάλυση της Ξάνθης στους παίκτες για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επίκειται ενίσχυση!!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα στον Παναιτωλικό, παρέμεινε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας και σήμερα θα υπάρξει σύσκεψη για τα μεταγραφικά. «Υπάρχει συμφωνία για Νέτο», γράφουν οι Πορτογάλοι.

Επίκειται ενίσχυση!

Πιθανότατα αυτός θα είναι ο Λουίς Νέτο. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στον Βίτορ Περέιρα και τους υπόλοιπους ιθύνοντες του συλλόγου, με τον Πορτογάλο τεχνικό να κάνει τις εισηγήσεις του για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από το υπάρχον ρόστερ.

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά Μέσα, οι Πειραιώτες έχουν έρθει σε συμφωνία με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και τον διεθνή στόπερ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν επιβεβαιώνουν τίποτα.

Όλα δείχνουν ότι εξελίξεις θα υπάρξουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να αποκτούν με τη μορφή δανεισμού τον 27χρονο παίκτη (με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι).

Υπενθυμίζεται ότι ο Νέτο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Τζόελ Κάμπελ, η διοίκηση δεν επιβεβαίωνε ότι θέλει να επιστρέψει στην ομάδα, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή για να φορέσει τα ερυθρόλευκα ξανά ο Κοσταρικανός εξτρέμ της Άρσεναλ. Ενδέχεται όμως ο Περέιρα να εισηγηθεί εκείνος και τον ακραίο επιθετικό που θέλει να πάρει στην ομάδα, όπως συμβαίνει και με τον Νέτο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλη ομάδα με τον MVP!!

Ο Καουάι Λέοναρντ έχει μεταμορφώσει τους Σπερς που σάρωσαν 89-69 τους Τζαζ. Σάρωσε η Θάντερ στο Ορλάντο, νέα ήττα για Τορόντο, από Πέλικανς.

Άλλη ομάδα με τον MVP
Η απουσία του Καουάι Λέοναρντ για 15 στοίχισε πολύ στους Σπερς, αλλά τώρα που επέστρεψε δριμύτερος η εικόνα των πρωταθλητών έχει βελτιωθεί θεαματικά. Οι πρωταθλητές σάρωσαν 89-69 τους Τζαζ συμπληρώνοντας τρεις σερί νίκες και δύο με διψήφια διαφορά και ο MVP των περσινών τελικών είχε σημαντικό μερίδιο σε αυτό με 12 πόντους και τη γενικότερη απόδοσή του. Οι 69 πόντοι των φιλοξενούμενων αποτελούν τη μικρότερη φετινή επίδοση και δίνουν ένα ακόμη «παράσημο» στους νικητές.

Με ένα λέι απ του Ταϊρίκ Έβανς στο 1,6’’ πριν το τέλος και συνολικά 26 πόντους, οι Πέλικανς επικράτησαν 95-93 στο Τορόντο παρά τις σημαντικές απουσίες των τραυματιών Άντονι Ντέιβις και Τζρου Χόλιντεϊ. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με 22 πόντους δεν κατάφερε να αποτρέψει την έβδομη ήττα στα τελευταία εννιά ματς για τους Ράπτορς, που βρίσκονται σε διαρκή πτώση.

Η Θάντερ έκανε… βόλτα στο Ορλάντο με 127-99. Όλα είχαν κριθεί από το πρώτο μέρος, όταν οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 79 πόντους (!), με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +38. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ χωρίς να χρειαστεί να παίξει πάνω από 27:32.

Αναλυτικά:

Τορόντο Ράπτορς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 93-95 ΝτεΡόζαν 22, Ουίλιαμς 17, Βάσκες 16, Α. Τζόνσον 14 (10 ριμπ.), Λάουρι 8-Έβανς 26, Αζανσά 22, Γκόρντον 14, Ασίκ 11, Άντερσον 9.

Ορλάντο Μάτζικ-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 99-127 Ολαντίπο 23, Πέιτον 19, Φράι 9, Γκόρντον 8, Φουρνιέ 8-Ντουράντ 21 (11 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 17, Ιμπάκα 16, Γουέιτερς 16, Τζάκσον 13, Πέρκινς 11, Ρόμπερσον 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Γιούτα Τζαζ 89-69 Σπλίτερ 14, Γκριν 13, Λέοναρντ 12, Μπέινς 12 (11 ριμπ.), Ντάνκαν 11, Μιλς 8-Γκομπέρ 13 (18 ριμπ.), Χέιγουορντ 10, Φέιβορς 9 (13 ριμπ.), Μπερκ 8.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άνιση κόντρα τριών…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την άνιση κόντρα μεταξύ των τριών διεκδικητών του φετινού τίτλου.
Τελείωσε άλλη μία αγωνιστική για τους τρεις πρωτοπόρους. Ο Παναθηναϊκός έχασε πόντους στη Νέα Σμύρνη (όπου θα μπορούσε να χάσει και το παιχνίδι…) ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κέρδισαν δύσκολα στην έδρα τους.
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε σε ένα ματς που λίγες ομοιότητες είχε με τους άλλους αγώνες του στην Τούμπα. Αλλά και εκτός έδρας. Ήταν πολύ πιο συντηρητική η ομάδα του Αναστασιάδη κόντρα στον Πλατανιά και επικράτησε σε αγώνα λίγων φάσεων, ενώ για πρώτη φορά μετά από μήνες δεν εκτέθηκε σε κόντρα-επιθέσεις των αντιπάλων. Κι’ αυτό δεν έγινε βέβαια επειδή δεν έκανε λάθη στο κέντρο, όπως είπε ο Αναστασιάδης (πώς είναι δυνατόν να το πιστεύει αυτό;) αλλά επειδή η ομάδα του (με τα μπακ, τα χαφ και φυσικά τα στόπερ) ήταν πολύ πιο πειθαρχημένη και επιφυλακτική όταν επιτίθονταν, έτσι ώστε να έχει καλές επιστροφές και αρκετούς παίκτες πίσω όταν χάνονταν η μπάλα. (Αλήθεια εκτός από Ρεάλ, Μπάγιερν και Μπάρτσα, ποια άλλη ομάδα δεν κάνει λάθη στο κέντρο και στην κυκλοφορία της μπάλας έτσι ώστε αυτό να τονίζεται αναφορικά με το κακό τρανζίσιον;).
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χάρη στην ικανότητα του Κλάους, επικράτησε σε ματς που η Τούμπα συγκέντρωσε 18-20 χιλιάδες φιλάθλους, κέρδισε με αναμενόμενα δίκαιη διαιτησία του Τριτσώνη, που μπορεί να έδωσε και δύο-τρία σφυρίγματα στην έδρα. Ένα σε κόρνερ και ένα σε πλάγιο… Έδωσε και ένα στον Πλατανιά… Φυσιολογικά πράγματα για το ποδόσφαιρο, από έναν διαιτητή που μετά τον τελικό προ τριετίας μάλλον (από ντροπή) πήρε τον άλλο  δρόμο και θέλει να κάνει καριέρα στην Ευρώπη, αφού στην Ελλάδα δεν τον βάζουν σε αρκετά και σημαντικά ματς, από αυτά τα εκτός έδρας των τριών όπου παίζονται τα πιο πολλά. Φέτος τον έβαλαν (επί Ντάλλας) στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός και μετά… χάθηκε. 1-0 το σκορ, αν το ξεχάσατε…
(Αλήθεια που είναι αυτή η ψυχή, ο Σκοτσέζος; Ακόμη δεν τον βρήκαν οι φωστήρες της ΕΠΟ να το καλέσουν στην Λίγκα, όπου οι ομάδες θέλουν να τον ρωτήσουν πώς τον «έφαγαν»;).
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας. Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα όπως το Ελληνικό, όπου για μερικούς απαγορεύεται η γκέλα (ειδικά στον δεύτερο γύρο) αυτή η αλλαγή εικόνας του Παναθηναϊκού από έδρα σε έδρα, είναι χτυπητή. Ένας Παναθηναϊκός που καταφέρνει με την πολιτική του να αντιμετωπίζεται προσεκτικά από διαιτητές τύπου Αρετόπουλου και Μάνταλου. Η αντιμετώπισή του είναι πολύ καλύτερη από αυτή που έχει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ. Ίσως εδώ να ισχύει και το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος, ίσως παίζει ρόλο και η απόδοση μίας ομάδας. Ο Παναθηναϊκός πάντως, Παππά (όπως σφύριξε στην Λιβαδειά), Μήτσιο (όπως έπαιξε στην Λέσβο), Αρετόπουλο (όπως έπαιξε στο Καραϊσκάκη), Καλογερόπουλο (όπως έπαιξε στην αρχή του αγώνα της Τρίπολης) δεν είχε να αντιμετωπίσει… (Ίσως να τους βρει μπροστά του αν πλησιάσει στην κορυφή, ή αν βελτιωθεί εκτός έδρας, ή αν σταματήσει να αντιδρά ΠΡΙΝ τα ματς, κάτι που απ’ ότι φαίνεται βοηθάει, κάτι που φυσικά δεν κάνει ο ΠΑΟΚ…).
Ο Παναθηναϊκός όμως που είναι δυνατός στην Λεωφόρο, θα υποδεχθεί Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Όποιος τον κερδίσει εκεί (αν τον κερδίσει κανείς) θα κάνει μεγάλο βήμα να πετύχει τους στόχους του. Αν τους κερδίσει όλους ο Παναθηναϊκός, τότε… αλλάζει το πράγμα.
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κέρδισε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Παναιτωλικός, έστω κι’ αν σήμερα έπαιζε… μισός. Γι’ άλλη μία φορά οι τηλεοράσεις και οι διάφοροι τηλεκριτικοί δεν θα έχουν ιδιαίτερες αμφισβητούμενες φάσεις για να δείξουν…. Όπως και οι άλλοι της συνομοταξίας, έτσι και ο Δημητρόπουλος, έπαιξαν 100-0 μόνο στα μη τηλεοπτικά σφυρίγματα που αφορούν φάσεις εκτός περιοχής.
Κάποιος συνάδελφος μια στιγμή έγραψε στο διαδίκτυο: «Δώσε και σε αυτούς κάτι… Μάνα τους γέννησε».
Ήταν για λύπηση οι παίκτες του Χάβου βλέποντας τον Δημητρόπουλο, ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου το 0-0 δημιουργούσε άγχος.
Σε 20 μόνο λεπτά από 45΄ έως 65΄ έδωσε ή δεν έδωσε:
«Στο 50΄ κράτημα Αυλωνίτη σε αντίπαλο. Παίζετε…
Στο 52΄ ο Κασάμι κλαδεύει αντίπαλο, ο διαιτητής αφήνει πλεονέκτημα και μετά «ξεχνάει» την κίτρινη.
Στο 54΄ φάουλ από πίσω στον Φωτάκη. Τίποτα…
Στο 57΄πέφτει ο Αυλωνίτης μόνος του, φάουλ δίνει σε βάρος του Κάπελ.
Στο 63΄ φάουλ εντός μικρής περιοχής στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Δεν βλέπει τίποτα...
Στο 65΄ ανύπαρκτο φάουλ κατά του σέντερ φορ της ομάδας του Αγρινίου.
Στο 67΄ χέρι του Μήτρογλου σε κοντρόλ και πάλι τίποτα…».
Μετά το 1-0… ηρέμησε, αφού έπαιξε 80-20…
Τελικός απολογισμός των δύο ομάδων που έπαιζαν… ίδιο άθλημα: 5-23 τα φάουλ και 1-5 οι κίτρινες… (Πέρα από όλα τα άλλα μικρά-μικρά ανάποδα σφυρίγματα…)
Αλλά με τόσα φάουλ (και τόσα νεύρα που προκαλούνται….) και πιο συγκεκριμένα με 22-4 φάουλ, ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει εκεί.
Οι άλλοι λυγίζουν…
Για τον ΠΑΟΚ, είναι έτσι ακριβώς όπως το είπε ο Αναστασιάδης: «Είναι θαύμα ότι κάνουμε πρωταθλητισμό, φτιάχνοντας παίκτες. Αυτό δεν γίνεται πουθενά…».
Είπε και το άλλο, για πρώτη φορά: «Γιατί είμαστε δεύτεροι, αφήνω εσάς να το γράψετε…».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όλα ανοιχτά για στόπερ!!

Ο Ολυμπιακός μπαίνει από την Δευτέρα και μετά σε μία κρίσιμη εβδομάδα για το θέμα του στόπερ και της ενίσχυσής του γενικότερα.  
Οι στόχοι των Πειραιωτών συνεχίζουν να είναι οι γνωστοί (σ.σ. όπως οι Νέτο και Κάμπελ) και όχι μόνο και ενώ μπαίνουμε σε μία καθοριστική εβδομάδα. Όπως σας τονίσαμε και χθες όλα είναι ανοιχτά τόσο ως προς το θέμα του στόπερ όσο και ως προς την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Στον Ολυμπιακό αποφεύγουν να γίνουν πιο ξεκάθαροι για τις επόμενες ημέρες ενώ ο Βίτορ Περέιρα άφησε να εννοηθεί πως οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα (ιδίως για τον κεντρικό αμυντικό) και ενώ μένει να δώσει την Δευτέρα την προσωπική του έκθεση για το ρόστερ. Η Δευτέρα δεν αποκλείεται να είναι ημέρα εξελίξεων και ενώ διέρρευσε ξανά πως οι Πειραιώτες θα κινηθούν για δύο στόπερ και έναν εξτρέμ και όχι έναν κεντρικό αμυντικό, έναν μέσο και έναν ακραίο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πέρασε τον Ραούλ ο Ρονάλντο!!

Σχεδόν κάθε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο καταρρίπτει κάποιο ρεκόρ. Αυτήν τη φορά ήταν το ρεκόρ που κρατούσε ο Ραούλ, με τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ για τη Ρεάλ στην Primera Division.
Ο Πορτογάλος με τα δύο γκολ κόντρα στη Χετάφε, έφτασε τα 89 με τη φανέλα των Μαδριλένων σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον θρυλικό Ισπανό επιθετικό, που είχε πετύχει 87. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο με 71 και στην τέταρτη ο Ούγκο Σάντσες με 70.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Παναχαϊκή: «Δεν θα μείνουμε σιωπηροί»

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως θα τοποθετηθεί για τα τεκταινόμενα στη διαιτησία με τη λήξη του πρώτου γύρου, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή.
Η ανακοίνωση αναφέρει: »Η ΠΑΕ Παναχαϊκή η οποία αγωνίζεται με υπερηφάνεια και ανεξαρτησία για να κερδίσει την άνοδο της στην Σούπερ Λιγκ παρατηρεί με κάθε λεπτομέρεια τους διαιτητές που σφυρίζουν τα παιχνίδια της και τα παιχνίδια των βασικών της αντιπάλων και θα τοποθετηθεί σε ειδική συνέντευξη τύπου με αφορμή την λήξη του πρώτου γύρου.
Ειδικά τα ονόματα των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών που την  σφύριξαν στα παιχνίδια της με ΑΕΚ, Παναιγιάλειο και Χανιά καθώς επίσης και τα ονόματα των 4 διαιτητών που δημοσιοποιήθηκαν (Τίκας, Τζήλος, Σωσσωνης, Καρυοφίλλης) με αφορμή την απόπειρα ανθρωποκτονίας Ζωγράφου, αλλά και  διαιτητής τύπου Κορδολαίμη, έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή όπως και στο παρελθόν δεν πρόκειται να μείνει σιωπηρή ακόμα και αν πρόκειται να καταγγείλει με ονοματεπώνυμα πρόσωπα με τα οποία έχει καλές σχέσεις.
Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν έγκαιρα ότι αγώνας μας δεν εξαντλήθηκε με τα όσα έχουμε καταγγείλει στους εισαγγελείς μέχρι σήμερα και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουμε ο σάκος του μποξ σε ένα πρωτάθλημα όπου ένα ολόκληρο σύστημα Μ.Μ.Ε. έχει προανακυρήξει ως πρωταθλήτρια την ΑΕΚ και προορίζει τις υπόλοιπες 5 ομάδες  που θα συμμετάσχουν στα πλει-οφ να σφαγούν μεταξύ τους για τη 2η θέση».

Μην... κάψουμε και τον Αναστασίου!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις ευθύνες του Έλληνα τεχνικού αλλά και για την ανεξήγητη, άμπαλη και επικίνδυνη προσπάθεια... ισοπέδωσης του!  
Το καλοκαίρι του 2013 ανέλαβε μία ομάδα διαλυμένη. Μία ομάδα που θύμιζε Παναθηναϊκό μόνο στο χρώμα της φανέλας και το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς. Μία ομάδα που μετά από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, έμενε εκτός Ευρώπης! Έκανε προετοιμασία με την ομάδα Νέων. Με μοναχά πέντε «κανονικούς» ποδοσφαιριστές και αμούστακα παιδάκια. Κατάφερε ένα καινούριο σύνολο ποδοσφαιριστών να το μεταμορφώσει σε μια «κανονική» έκδοση Παναθηναϊκού.  Αρχή, μέση, τέλος, ωραίο ποδόσφαιρο! Κατάφερε να «γράψει» μια επική νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη, να πάρει το Κύπελλο με τεσσάρα απέναντι στον ΠΑΟΚ και να οδηγήσει το «τριφύλλι» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Βελτίωσε, εξέλιξε νεαρούς ποδοσφαιριστές, βοήθησε έμπειρους και με ποιότητα να κάνουν... restart στην καριέρα τους.
Όλα τα παραπάνω στην παρθενική του χρονιά ως πρώτος προπονητής. Όλα τα παραπάνω με το μικρότερο μπάτζετ στην σύγχρονη ιστορία του κλαμπ. Δεν είναι και λίγα, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Για να μην τρελαθούμε. Διέψευσε ακόμη και τον πιο απαιτητικό φίλο του συλλόγου, σε μια σεζόν... όνειρο, με βάση τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που υπήρχαν σην αρχή του καλοκαιριού.
Πάμε και στο φέτος. Χωρίς καμία φοβερή και τρομερή μεταγραφική ενίσχυση λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων και την απόφαση της διοίκησης να μην κάνει υπέρβαση, ο Παναθηναϊκός μπήκε στους ομίλους του Europa League(αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου για τις εκτός συνόρων υποχρεώσεις) και αυτή την στιγμή βρίσκεται-έστω και με λίγες ελπίδες- στο κυνήγι της κορυφής. Το μέχρι στιγμής... ταμείο του νεαρού, άπειρου αλλά φιλόδοξου και με όρεξη για δουλειά, Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού, είναι πέρα για πέρα θετικό. Εκτός και αν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει, ότι με αυτό το ρόστερ-που είναι καλό αλλά χρειάζεται μεγάλη ενίσχυση για το κάτι παραπάνω- και άλλον προπονητή στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, το «τριφύλλι» θα έπαιρνε... αέρα τον τίτλο και θα έμπαινε για πλάκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!
Οπότε και κρίνοντας από την μέχρι τώρα... ιστορία, είναι τουλάχιστον αστείο, κωμικό, άμπαλο και ανεξήγητο όλο αυτό που γίνεται στα social media, στα σχόλια των σάιτ και στα ραδιόφωνα για τον Έλληνα προπονητή. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες πάνω στους τεχνικούς. Λες και είναι μάγοι, λες και όλοι εμείς γνωρίζουμε περισσότερα ή θέλουμε πιο πολύ από εκείνους να πετύχουμε κάτι αξιόλογο. Αν ανοίξουμε την λίστα με προπονητές που... φαγώθηκαν χωρίς να φταίνε και ενώ είχαν προσφέρει, θα χρειαστεί και δεύτερο σάιτ για να «φιλοξενήσει» το θέμα. Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την κριτική από την απόλυτη ισοπέδωση, λες και μιλάμε για έναν τύπο που είναι λίγο πιο... σοβαρός από τον Αλέφαντο και τον Φάμπρι μαζί!
Πάμε τώρα και στις ευθύνες του. Ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντικό έδαφος χθες στην Νέα Σμύρνη. Όχι επειδή έπαιξε ο Μπαϊράμι. Ναι, ο Σουηδός δεν μπορεί να προσφέρει, ναι το πρόβλημα στην μέση τον έχει βγάλει... νοκ-άουτ και δεν θυμίζει τον παικταρά του παρελθόντος. Δεν φταίει αυτό, δεν είναι αυτό το πιο μεγάλο λάθος του «Ολλανδού», ο οποίος επιμένει στον διεθνή εξτρέμ. Προφανώς θα είχε κάποια λογική η χρησιμοποίηση του, όπως εκείνη του Ζέκα(να ανακόψει τον Κολοβό, να δημιουργήσει παιχνίδι) στα δεξιά της άμυνας. Το θέμα είναι πως για ακόμη μία φορά δεν του «βγήκε». Δεν τον δικαίωσε. Τον εξέθεσε.
Η μεγάλη ευθύνη του νεαρού προπονητή είναι πως δεν έχει καταφέρει να περάσει νοοτροπία... πολέμου στους παίκτες του. Πεταμένα πρώτα ημίχρονα, πεταμένες ευκαιρίες. Σε Τρίπολη, Ξάνθη, Γιάννενα και Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός αντί να... δαγκώνει μέσα στο γήπεδο, τον... πήρε από κάτω η πίεση του αποτελέσματος. Ναι σε αυτό έχει ευθύνη ο Αναστασίου και μάλιστα μεγάλη. Όπως ευθύνη-τουλάχιστον από όσα λίγα γνωρίζουμε- δική του είναι το γεγονός πως δεν απαιτεί, δεν «γκρινιάζει», δεν πιέζει για ποιοτική ενίσχυση στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Όπως του είχε πει και ο Νταμπίζας το περασμένο καλοκαίρι-σύμφωνα με δική του δήλωση σε πρόσφατη συνέντευξη- ''τι προπονητής είσαι εσύ και δεν ζητάς μεταγραφές'';
Για να μην το κουράζουμε. Αν ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γίνει άμεσα ξανά... Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο και να μεγαλώσει τις απαιτήσεις εκεί που αρμόζει στην ιστορία του, το οφείλει κατά έναν μεγάλο βαθμό στον Αναστασίου. Το αν ο 41χρονος κόουτς καταφέρει να γράψει ιστορία με ένα πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια, αυτό δεν είναι αποκλειστικά στο δικό του χέρι. Είναι σε εκείνο της διοίκησης πρωτίστως και στις συνθήκες που επικρατούν και κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Του ντραφτ του '86 τα εννιάμερα...!!

Στα εννιάμερα του Ρόι Τάρπλεϊ, ο Βασίλης Σκουντής γυρίζει τον χρόνο πίσω και ανατρέχει στην εκατόμβη του καταραμένου ντραφτ του 1986.
Ακόμη κι αν δεν είχε αποδημήσει εις Κύριον ο Ρόι Τάρπλεϊ, ακόμη κι αν (στο «Pick N' Roll» της προηγούμενης Τρίτης στον ΟΤΕ ΤV) ο σεσημασμένος για τον κυνισμό του Παναγιώτης Φασούλας δεν γύριζε να μου πει «ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε», αυτή η ιστορία θα βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο για να υπογραμμίζει τη ματαιότητα των πραγμάτων και να υπενθυμίζει τον αναλώσιμο και εφήμερο χαρακτήρα της δόξας...
Είναι όντως μια δραματική και μακάβρια ιστορία αυτή που ενώνει σαν κρίκους μιας σπασμένης αλυσίδας τους παίκτες οι οποίοι επιλέχθηκαν στο ντραφτ του ΝΒΑ το 1986 (17 Ιουνίου) και πολλοί από δαύτους είδαν όχι απλώς την πολλά υποσχόμενη καριέρα τους, αλλά τη ζωή τους ολόκληρη να παίρνει στραβό δρόμο ή να χάνεται εντελώς...
Μια τρομακτική σύμπτωση άραγε; Η μήπως μια φοβερή κατάρα; Ουδείς προφανώς μπορεί να ερμηνεύσει το αίτιο, αλλά όλοι ανατριχιάζουν με το αιτιατό, καθώς ο κύκλος του θανάτου μεγαλώνει διαρκώς: το προπερασμένο Σάββατο, ο Ρόι έγινε ο τέταρτος παίκτης που επιλέχθηκε σε εκείνο το ντραφτ και πέταξε στον ουρανό, ενώ κάμποσοι άλλοι από εκείνη τη συντροφιά έχουν υποφέρει των παθών τους τον τάραχον, βασανίστηκαν από αναποδιές στη ζωή τους, δεν έδρεψαν το ταλέντο τους και μετά από 29 χρόνια αισθάνονται καταδικασμένοι να ξορκίζουν το κακό και να διώχνουν από πάνω τους δαίμονες!
Η υπόθεση άρχισε να...βρομάει, προτού καν προλάβει ο Ντέηβιντ Στερν να βγει από το Felt Forum της Νέας Υόρκης!  Τη μεθεπόμενη κιόλας μέρα βρέθηκε νεκρός από καρδιακή αρρυθμία (εξαιτίας υπερβολικής δόσης κοκαίνης) ο σταρ του Μέριλαντ Λεν Μπάιας, τον οποίο είχαν επιλέξει στο Νο 2 οι πρωταθλητές Σέλτικς που έμελλε να ξανακτυπηθούν από την κακοδαιμονία στις 27 Ιουλίου του 1993, όταν έφυγε από τη ζωή, ο Ρέτζι Λούις.
Ο αδόκητος θάνατος του Μπάιας θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα ατυχές, αλλά... τυχαίο περιστατικό, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου, αποδείχθηκε πώς εκείνο το βράδυ απλώς άνοιξε ένας κύκλος, που κανείς δεν ξέρει πότε και εάν θα κλείσει ποτέ...
Μολονότι το ντραφτ του '86 δημιούργησε ένα ρεκόρ που κρατά ακόμη, με 66 παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ, όλα όσα συνέβησαν από εκεί και πέρα το καθιστούν συνώνυμο της κακοτυχίας. Συν τοις άλλοις και με τη λογική ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση, αυτή η κακοτυχία εξελίχθηκε σε μια στοιχειωμένη ιστορία, η οποία ξεπερνάει κατά πολύ τη γκαντεμιά!
Επτά χρόνια μετά τον Μπάιας, στις 7 Ιουνίου του 1993, έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα ο Ντράζεν Πέτροβιτς, που είχε επιλεγεί στο Νο 60 από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Το επόμενο θύμα της κατάρας υπήρξε ο Κέβιν Ντάκγουερθ (Νο 33, Σαν Αντόνιο Σπερς) που πέθανε στις 25 Αυγούστου του 2008 από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ το κουαρτέτο συμπλήρωσε  στις 9 Ιανουαρίου του 2015 ο Ρόι Τάρπλεϊ (Νο 7, Ντάλας Μάβερικς).
Σαν να μην έφταναν αυτοί οι τέσσερις θάνατοι, πολλοί από τους παίκτες οι οποίοι επιλέχθηκαν σε εκείνο το ντραφτ αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα είτε λόγω τραυματισμών, είτε εξαιτίας των παρανομιών τους, που μάλιστα κάποιους τους οδήγησαν και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής..
Ο συμπαίκτης του Φασούλα στο Νορθ Καρολάινα Στέιτ, Κρις Γουόσμπερν, που επιλέχθηκε στο Νο 3 από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, είχε αρχίσει να διάγει έκλυτο βίο ως κολεγιόπαις και εντέλει κατέστρεψε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα και αποκλείσθηκε δια βίου από το ΝΒΑ, λόγω των ναρκωτικών. Παρόμοια μπλεξίματα είχε και ο εξαρτημένος από τη μαριχουάνα, Γουίλιαμ Μπέντφορντ (Νο 6, Φοίνιξ Σανς), ο οποίος μετά την απόσυρση του μπαινοβγαίνει στη φυλακή.
Αλλοι παίκτες από εκείνο το ντραφτ στάθηκαν λιγότερο άτυχοι, άρα θα πρέπει να φτύνουν τον κόρφο τους, που τη σκαπουλάρησαν!
Ανάμεσα τους ο Αρβιντας Σαμπόνις (Νο 24, Πόρτλαντ) είδε τον αχίλλειο τένοντα του να γίνεται σμπαράλια, έμεινε έξω από το μπάσκετ για 18 μήνες, αλλά επέστρεψε με θριαμβευτικό τρόπο, ενώ ο Παναγιώτης Φασούλας ο οποίος επιλέχθηκε επίσης από τους Μπλέιζερς στο Νο 37 πέρασε μετά από χρόνια μια μεγάλη οικογενειακή περιπέτεια με τη λευχαιμία του γιου του, Γιάννη, που ευτυχώς αποθεραπεύθηκε και έχει μια φυσιολογική ζωή...
Εκτός από καταραμένο και γρουσούζικο, το ντραφτ του 1986, (στο Νο 1 του οποίου επιλέχθηκε από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς ο σέντερ του Νορθ Καρολάινα, Μπραντ Ντόχερτι) είναι μακράν και το πιο ελληνικό όλων των εποχών! Πέραν του Παναγιώτη Φασούλα, ανέδειξε (στους πρώτους δυο γύρους) άλλους 13 ξένους παίκτες οι οποίοι πέρασαν από τα μέρη μας: τον μακαρίτη Ρόι Τάρπλεϊ, τον Τζον Σάλεϊ, τον Μπακ Τζόνσον, τον Σκοτ Σκάιλς, τον Κεν Μπάρλοου, τον Τζόνι Ρότζερς, τον Λέμον Λάμπλεϊ, τον Ράφαελ Αντισον, τον Τζον Σάσκι, τον Αντονι Μπούι, τον Ρον Ρόουαν, τον Κόνερ Χένρι και τον Αλεξάντερ Βολκόφ!
·       ΥΓ: Ας κάνουμε τον σταυρό μας ή (όπως συνηθίζουν οι Αμερικανοί) «cross one's fingers», ώστε αυτός ο τρομακτικός κύκλος του θανάτου να έκλεισε οριστικώς και αμετακλήτως το προπερασμένο Σάββατο στο Αρλινγκτον του Τέξας και να τον πήρε μαζί του στον τάφο ο Ρόι...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέλει Σαμαρά η Αλ Χιλάλ!!

Ο Σαμαράς στη Σαουδική Αραβία; Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr η Αλ Χιλάλ επιθυμεί την απόκτηση του επιθετικού της Γουέστ Μπρομ και βρίσκεται σε επαφές με τον σύλλογο. 
Ο Γιώργος Σαμαράς δεν βρίσκει τον ρόλο που θέλει στη Γουέστ Μπρομ και ο Τόνι Πιούλις δεν δείχνει να τον υπολογίζει στα βασικά του πλάνα! Ο Ελληνας φορ θέλει χρόνο συμμετοχής και φέρεται να εξετάζει προτάσεις από ομάδες εκτός Ευρώπης! Ο Σαμαράς επιθυμεί να το παλέψει ακόμα στη Γουέστ Μπρομ, ωστόσο όσο ο Πιούλις δεν αλλάζει στάση τόσο οι πιθανότητες παραμονής μειώνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, η Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία έχει εκφράσει ενδιαφέρον και φέρεται να είναι σε επαφές με την Γουέστ Μπρομ και τον ποδοσφαιριστή. Ο Ρέγκεκαμπφ είναι τεχνικός του συλλόγου κι έχει ζητήσει την απόκτηση του διεθνή επιθετικού, με τους Σαουδάραβες να είναι αισιόδοξοι για το deal. Μάλιστα, άνθρωπος της ομάδας είναι στην Αγγλία, όπου είχε συζητήσεις και με τον ισχυρό άνδρα της Μπρομ, Τζέρεμι Πις. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σύσκεψη ζήτησε ο Σαββίδης!

Στο Μακεδονία Παλλάς βρίσκονται όλα τα κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύστερα από επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη. Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό την εποπτεία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.
Στο Μακεδονία Παλλάς βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης όπου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη παρουσία του Ιάκωβου Αγγελίδη, Ζήση Βρύζα και Μαρία Γκοντσάρεβα προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αφορούν την ΠΑΕ. Επίσης αναμένεται να συζητηθούν και τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας που απασχολούν όλο τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως να κληθεί και ο προπονητής της ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Είμαστε στο πλευρό σου»

Την συμπαράσταση τους προς τον αγώνα που κάνει ο Ιβάν Σαββίδης για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου εξέφρασαν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα.  
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είπε το παραμικρό στα τηλεοπτικά συνεργεία που τον περίμεναν έξω από την Τούμπα με αφορμή τις συναντήσεις που είχε με τους Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ άκουσε τους φιλάθλους να τον στηρίζουν για τον αγώνα που κάνει για να έρθει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο κόσμος τον χειροκρότησε και του ζήτησε να συνεχίσει τον αγώνα λέγοντας τα εξής: «Μπράβο πρόεδρε συνέχισε την προσπάθεια. Μη σε ανησυχεί τίποτα εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια και θα είμαστε μέχρι το τέλος δίπλα στην ομάδα».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα παιδιά της γειτονιάς!! (pics)

Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει το top 10 των τοπικών ηρώων της Premier League!
Η αίσθηση του τοπικού ήρωα, του παιδιού που μεγάλωσε στη γειτονιά ή στην ευρύτερη περιοχή της ομάδας του και στη συνέχεια δόξασε τη φανέλα της, ξεθωριάζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως ακόμα ποδοσφαιριστές που είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό εκπροσωπούν τη βάση του συλλόγου στον οποίο αγωνίζονται, την αισθάνονται διαφορετικά και πραγματοποιούν το όνειρό τους παίζοντας για αυτήν. Η Telegraph κατέγραψε τις περιπτώσεις και το gazzetta.gr ξεχωρίζει το top 10 και την ιστορία που κρύβει πίσω του!
Τζον Τέρι - Τσέλσι
Γεννημένος στο Μπάρκινγκ, στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, ο Τζον Τέρι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Σένραμπ, φημισμένη τοπική ομάδα της πρωτεύουσας. Έπαιξε για λίγο στη Γουέστ Χαμ, πριν ενταχθεί στο μεγάλο... εχθρό, την Τσέλσι όταν ήταν 14 ετών. Έπαιξε κατ' ανάγκην ως αμυντικός, σε μια περίοδο κρίσης τραυματισμών και από τότε καθιερώθηκε ως σέντερ μπακ. Στα 17 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «Μπλε» και από τότε έχει συνδέσει την καριέρα του με την ομάδα που βρίσκεται μόλις 23 χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Ρίο Φέρντιναντ - ΚΠΡ
Άφησε το Λονδίνο το 2000, όταν η Λιντς έσπασε το ρεκόρ για τον πιο ακριβοπληρωμένο Βρετανό ποδοσφαιριστή, βγάζοντας από τα ταμεία της 18 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει. Οι περισσότεροι τον θυμούνται για τα οκτώ χρόνια που έμεινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνδέοντας το όνομά του με τις επιτυχίες που έγραψε ο σύλλογος στα χρόνια το Σερ Άλεξ. Φέτος, ωστόσο, έκλεισε αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της καριέρας του φέτος και επέστρεψε στην παλιά του γειτονιά! Το Πέκαμ, στο οποίο στο οποίο μεγάλωσε, απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από το Loftus Road.

Ρίκι Λάμπερτ Λίβερπουλ
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Ο Ρίκι Λάμπερτ είναι γεννημένος στο Κίρκμπι του Μέρσεϊσαϊντ, δίπλα στο Λίβερπουλ. Από μικρό παιδί οπαδός των Ρεντς, ο Λάμπερτ έπαιξε για πέντε χρόνια στις ακαδημίες, πριν φύγει για τη Μπλάκπουλ, αρχίζοντας να χτίζει την καριέρα του. Το 2009 έκανε το βήμα που έμελλε να αλλάξει την πορεία του, υπογράφοντας για τη Σαουθάμπτον. Με 106 γκολ σε 207 ματς έπεισε τη Λίβερπουλ να τον αποκτήσει και να τον φέρει πίσω στο Άνφιλντ, στο δικό του ποδοσφαιρικό σπίτι...

Πίτερ Κράουτς - Στόουκ
Το Μάκλσφιλντ, στο οποίο γεννήθηκε ο διεθνής Άγγλος φορ απέχει περίπου 38 χιλιόμετρα από το Στόουκ, το οποίο αποτελεί την ποδοσφαιρική στέγη του Κράουτς από το 2011. Η περιοχή αποτελεί όμως μόνο τοποθεσία γέννησης. Κι αυτό γιατί όταν ήταν ενός έτους, η οικογένειά του μετακόμισε για τρία χρόνια στη Σιγκαπούρη. Όταν επέστρεψε στην Αγγλία, προτίμησε το Λονδίνο, όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Τότεναμ, αλλά ως οπαδός της ΚΠΡ! Στα 33 του πλέον, ο συμπαθής Άγγλος, που είναι σαφώς πιο τεχνίτης από ό,τι μαρτυρά η σωματοδομή του, έχει ρίξει άγκυρα στην ομάδα που είναι δίπλα στο... πατρικό του.

Τζέιμς Μίλνερ - Μάντσεστερ Σίτι
Δεν γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αλλά στο Λιντς. Το πατρικό του από την έδρα της ομάδας του το χωρίζουν 68 χιλιόμετρα όμως, οπότε θεωρείται... κοντινός. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Λιντς, όπως ήταν αναμενόμενο και στη Σίτι πήγε το 2010, μετά από μια σούπερ διετία στην Άστον Βίλα. Οι «Πολίτες» πλήρωσαν 28.5 εκατομμύρια λίρες και μαζί τους κατέκτησε  δύο Πρωταθλήματα και ένα FA Cup, αποτελώντας σημαντικότατο εργαλείο στη μεσαία γραμμή. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και είναι πιθανόν να απομακρυνθεί ξανά.

Χάρι Κέιν - Τότεναμ
Aποτελεί τον φετινό ήρωα της Τότεναμ, οι οπαδοί της οποίας έχουν τρελαθεί μαζί του! Τα οκτώ φετινά του γκολ στην Premier League, ο τσαμπουκάς και το πάθος που δείχνει στο γήπεδο αποτελούν τους βασικούς λόγους, ωστόσο ο Κέιν έχει όλα τα φώτα να γίνει ολόκληρωμένος τοπικός ήρωας, μιας και είναι γεννημένος σε προάστιο του Λονδίνου, μόλις 5.5 χιλιόμετρα από το γήπεδο. Έχει κερδίσει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος δουλεύει πολύ μαζί του και πιστεύει στην εξέλιξή του. Όπως και οι φίλοι των Σπερς.

Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ - Άστον Βίλα
Γεννημένος στο Έρντινγκντον με καταγωγή από Νιγηρία και Σκωτία, αποτελεί γνήσιο παιδί του Μπέρμιγχαμ, μεγαλώνοντας σε ένα από τα προάστιά του. Και η καριέρα του είναι παντελώς συνυφασμένη με την Άστον Βίλα. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της, έκανε ντεμπούτο το 2006 σε ηλικία 19 ετών υπό τις οδηγίες του Ο' Λίρι και αποτελεί τον μεγαλύτερο σκόρερ των «Villans» στην Premier League, βρίσκοντας δίκτυα στην μεγάλη κατηγορία για 10 σερί έτη.  Ως παίκτης της Βίλα έγινε και διεθνής, υπό τις οδηγίες του Φάμπιο Καπέλο.

Ρος Μπάρκλεϊ - Έβερτον
Ο Μπάρκλεϊ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λίβερπουλ, αποτελώντας έναν ποδοσφαιριστή γέννημα-θρέμμα της πόλης.  Σε ηλικία 11 ετών, επέλεξε την «μπλε» πλευρά της πόλης για να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο. Μετά από δανεισμούςς στην Σέφιλντ και την Λιντς, η ώρα της καθιέρωσης δεν άργησε. Μέσος με εκπληκτικά χαρίσματα, η προηγούμενη σεζόν ήταν εκείνη που τον εκτόξευσε, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις. Ένας τραυματισμός το καλοκαίρι καθυστέρηση την προσαρμογή του στη φετινή ομάδα, ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να φρενάρει την καριέρα που προδιαγράφεται μπροστά του.

Τάιλερ Μπλάκετ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γέννημα-θρέμμα του Μάντσεστερ, ο Μπλάκετ φοράει τη φανέλα της Γιουνάιτεντ από τα οκτώ του, όταν και εντάχθηκε στο σύστημα υποδομών της. Έκανε το «αγροτικό» του στη Μπέρμιγχαμ και την Μπλάκπουλ και στην προετοιμασία της φετινής σεζόν στις ΗΠΑ εντυπωσίασε τους πάντες. Ακόμα και τον ίδιο τον Φαν Χάαλ, ο οποίος τόνισε ότι τον υπολογίζει. Η φυσική του θέση είναι αυτή του αριστερού μπακ, ωστόσο ο Ολλανδός τον χρησιμοποιεί ως αριστερό σέντερ μπακ στο 3-5-2. Η σωματοδομή του τον βοηθάει πολύ στο παιχνίδι και το μέλλον στους «Κόκκινους Διαβόλους» δείχνει να του ανήκει.

Μαρκ Νομπλ - Γουέστ Χαμ
Ο ποδοσφαιριστής που θέλει κάθε οπαδός να έχει στην ομάδα του. Γέννημα-θρέμμα των Irons, ο Νομπλ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα τους στα 17 του. Και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του με τα πόδια! Παιδί του East End 100%, αρχικά, όταν ήταν 11 ετών, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Ωστόσο, ο πατέρας του δεν προλάβαινε πάντα να τον πηγαίνει για προπόνηση και η πρόταση της... γειτονικής Γουέστ  Χαμ ήρθε για να του λύσει τα χέρια. Πραγματικός οπαδός της ομάδας, ο Νομπλ αποτελεί τον μακροβιότερο παίκτη στην ομάδα του Άλαρνταϊς, φορώντας τη φανέλα της από το 2004 και έχοντας κουβαλήσει και το περιβραχιόνιο. Με τις φετινές του εμφανίσεις, ελπίζει, στα 27 του χρόνια, να κάνει  ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της χώρας του.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Ζέεντορφ: «Το καλύτερό μου γκολ» (vid)

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ θυμάται στο FourFourTwo το εκπληκτικό του γκολ στο ντέρμπι της Μαδρίτης το 1997.
Τις περισσότερες φορές το ντέρμπι της Μαδρίτης είναι μονόπλευρο. Είτε για την Ρεάλ είτε για την Ατλέτικο. Έτσι, χρειάζεται μία σπίθα, για να ενθουσιάσει τους οπαδούς. Κάτι σαν τον Ζέεντορφ, που το πήρε πάνω του, σκοράροντας ένα απίστευτο γκολ.
Έχοντας δει τον τερματοφύλακα εκτός θέσης, ο Ολλανδός εξαπέλυσε έναν κεραυνό, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι! «Για τους οπαδούς μου αυτό είναι το καλύτερο γκολ στην καριέρα μου», μας λέει ο Ζέεντορφ. «Ήταν απίστευτο και από συναισθηματικής πλευράς, καθώς μία ημέρα νωρίτερα είχε γεννηθεί ο πρώτος μου γιος. Επέστρεψα στην Ισπανία το ίδιο πρωί, έφαγα, ξεκουράστηκα λίγο και στη συνέχεια πέτυχα εκείνο το γκολ στο ντέρμπι!».
«Υπάρχουν γκολ που τεχνικά είναι πιο δύσκολα. Για παράδειγμα εκείνο με την Τορίνο, όταν πέρασα τρεις παίκτες ή το βολέ με το αριστερό κόντρα στην Γιουβέντους με μία πολύ δύσκολη κίνηση. Στο σπίτι μου έχω μία φωτογραφία του Μπουφόν στον αέρα να προσπαθεί να πιάσει εκείνο το σουτ. Το γκολ μου, όμως, με την Ατλέτικο μου απέφερε βραβεία, ανάμεσα στα οποία και 250 μπουκάλια κρασί! Αν σκεφτείτε ότι δεν έπινα αλκοόλ, καταλαβαίνετε πόσα από αυτά έπρεπε να πετάξω στα σκουπίδια», θυμήθηκε ο Ζέεντορφ για λογαριασμό του FourFourTwo.




  *Πηγή: gazzetta.gr*

Νίκη και… ιστορία η Σεβίλλη!! (vids)

Η Σεβίλλη νίκησε 2-0 την Μάλαγα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και έκανε την καλύτερη επίδοσή της ever ύστερα από 18 αγώνες. Νέα νίκη για Ελτσε!
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του Ουνάι Εμερι, που κλείνει τον πρώτο γύρο στην Primera Division στην 4η θέση. Οι Ανδαλουσιάνοι έχουν να δώσουν ένα ακόμα παιχίδι, με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» αλλά ό,τι και να γίνει σε αυτό το ματς βρίσκονται σε θέση Champions League στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Η Σεβίλλη έχει 12 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες, απολογισμός που είναι ο καλύτερος στην ιστορία της ύστερα από 18 αγώνες.
Εξαιρετικό ματς έκανε ο Ντεουλοφέου και σέρβιρε στο 36' στον Κάρλος Μπάκα ο οποίος τελείωσε τη φάση για το 1-0. Οι καλύτερες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους ήταν με τον Κολομβιανό επιθετικό στο 19' και το 28' όμως και στις δύο περιπτώσεις ο πορτέρο της Μάλαγα, Κάρλος Καμενί, είπε «όχι». Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Χάβι Γκράθια, έριξε στη μάχη τον νεοαποκτηθέντα, Χάβι Γκέρα, για να πάρει κάτι από τον αγώνα, όμως αυτός που σκόραρε ήταν ο Ντένις Σουάρεθ, ο οποίος πέρασε στη θέση του Μπανέγα στο 60'. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός απέφυγε δύο αντιπάλους, συνδυάστηκε με τον Μπάκα και νίκησε τον Καμενί γράφοντας το τελικό 2-0.
Ξεκόλλησε από τον πάτο η Ελτσε
Για πρώτη φορά φέτος η Ελτσε είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης, πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη, ενώ έμεινε τρίτο ματς αήττητη. Αυτή τη φορά επικράτησε 1-0 της Λεβάντε χάρη σε ένα τέρμα του Ζόνατας στο 12'. Οι γηπεδούχοι μόλις στο 6' βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω, αφού ο Ναβάρο χτύπησε στο πρόσωπο τον Πελεγκρίν και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Ελτσε θα μπορούσε να τελειώσει το ματς στο 21', ο Βύντρα ανέτρεψε τον Ζόνατας, αλλά ο Μαρίνο κέρδισε τον Φαΐρ από την άσπρη βούλα! Ο Μαροκινός ήταν ο... αδύναμος κρίκος της ομάδας του, αφού σε δυο μεγάλες φάσεις στο β' μέρος δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Λεβάντε ανέβασε ρυθμό μετά το 65' και στο 71' είχε τη μεγάλη φάση να ισοφαρίσει, με τον Βίκτορ να κερδίζει πέναλτι, αλλά τον Ρούμπεν Γκαρθία να αστοχεί! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Ελτσε πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη!



  *Πηγή: gazzetta.gr*