Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Την «κανόνισε» στο Έτιχαντ!!

Η Άρσεναλ ήταν κυνική στο «Έτιχαντ», νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, που… έμεινε με τα υψηλά ποσοστά κατοχής και την άφησε πέντε βαθμούς πίσω από την Τσέλσι, παίρνοντας ρεβάνς για την περυσινή εξάρα.

Την «κανόνισε» στο Έτιχαντ! (video)

Αυτή, όμως, που έδειξε να θέλει παθιασμένα το ματς ήταν η Άρσεναλ. Υπό την εξαιρετική τεχνική καθοδήγηση του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος έκανε ματ στον Μανουέλ Πελεγκρίνι, πήρε μεγάλη νίκη 2-0 μέσα στο «Έτιχαντ» και μαζί μια μεγάλη ρεβάνς για την περυσινή ντροπιαστική ήττα με 6-3.

Το σκορ άνοιξε στο 22’ ο Καθόρλα με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Μονρεάλ από τον Κομπανί, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 67’ ο Ζιρού με κεφαλιά. Με τη νίκη αυτή, οι «κανονιέρηδες» σκαρφάλωσαν στην πέμπτη θέση με 39 βαθμούς και ξαναμπήκαν για τα καλά στο κυνήγι μιας θέσης για το Champions League.

Από την άλλη, οι «πολίτες», που έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, έμειναν στους 47 και πλέον βρίσκονται πέντε πίσω από την κορυφή και την πρωτοπόρο Τσέλσι. Μολονότι είχαν υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική τους στο παιχνίδι έγινε στο 36’(!), κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2012!

Το ματς:

Χωρίς τη μεγάλη φάση κύλησαν τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, που ήταν περισσότερο αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας σε υψηλό ποσοστό (79%-21%), αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 18’ για την Άρσεναλ, όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Τσάμπερλεϊν, ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κομπανί έβαλε το πόδι κι έδιωξε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 22’, οι Λονδρέζοι έριξαν την πρώτη «κανονιά». Ο Μονρεάλ ανατράπηκε από τον Κομπανί μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Καθόρλα δεν λάθεψε και έκανε το 0-1. Στα πρώτα τριάντα λεπτά, ο Οσπίνα ήταν θεατής και δεν είχε ακουμπήσει καν τη μπάλα, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε μια τελική προσπάθεια. Ο Αγουέρο είχε πέντε επαφές με τη μπάλα, δύο περισσότερες από τον Χαρτ και αυτό είναι ενδεικτικό για το πόσο κακή ήταν η ανάπτυξη των «σίτιζενς». Έτσι κύλησαν και τα υπόλοιπα δεκαπέντε λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την είσοδο του Γιόβετιτς αντί του Μίλνερ, η Μάντσεστερ Σίτι έγινε πιο επιθετική και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με τους Αγουέρο και Νάβας. Η Άρσεναλ «απάντησε» στο 56’ με τον Ράμσεϊ, που αστόχησε από πλεονεκτική θέση και ο ρυθμός όσο περνούσε η ώρα, γινόταν όλο και πιο γρήγορος. Στο 60’ ο Νάβας έκανε παράλληλη σέντρα προς τους Γιόβετιτς και Αγουέρο, αλλά τους «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» ο Κοσιελνί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 67’ έγινε το 2-0. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα, ο Ζιρού με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στους «κανονιέρηδες».

Η Σίτι ήταν σοκαρισμένη από το δεύτερο γκολ και στο 72’ λίγο έλειψε να δεχθεί και τρίτο, αλλά ο Χαρτ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αλέξις. Στο 80’ ο Γιόβετιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά απέτυχε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση και να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι και κάπου εκεί, όλα τελείωσαν. Παρά την πίεση στα τελευταία λεπτά, η Άρσεναλ άντεξε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μάικ Ντιν την βρήκε νικήτρια με σκορ 2-0, αφού στο 90’ ο Φλαμινί απέτυχε να βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ.







Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερναντίνιο (62’ Λάμπαρντ), Φερνάντο, Νάβας (75’ Ντζέκο), Σίλβα, Μίλνερ (46’ Γιόβετιτς), Αγουέρο.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκελέν, Ράμσεϊ (83’ Ράμσεϊ), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (66’ Ροσίτσκι), Καθόρλα, Αλέξις (83’ Γκιμπς), Ζιρού.



Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/1

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 0-2
(24’ Μπορίνι, 79’ Λάμπερτ)

Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας 2-3
(12’ Μι, 16’ Ινγκς - 28’, 87’ Γκέιλ, 48’ Πάντσιον)

Λέστερ-Στόουκ Σίτι 0-1
(63’ Κρκιτς)

ΚΠΡ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(58’ Φελαϊνί, 90’ Γουίλσον)

Σουόνσι-Τσέλσι 0-5
(1’, 36’ Όσκαρ, 20’, 34’ Κόστα, 79’ Σίρλε)

Τότεναμ-Σάντερλαντ 2-1
(3’ Φερτόνχεν, 89’ Έρικσεν - 31’ Λάρσον)

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 1-2
(29’ Γκουφράν - 14’, 62’ Ελία)

Κυριακή 18/1

Γουέστ Χαμ-Χαλ 3-0
(49’ Κάρολ, 69’ Αμαλφιτανό, 73’ Ντάουνινγκ)

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 0-2
(22’ πεν. Καθόρλα, 67’ Ζιρού)

Δευτέρα 19/1

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Σάββατο 31/1

Χαλ- Νιούκαστλ (14:45)
Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον (17:00)
Λίβερπουλ- Γουέστ Χαμ (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ (17:00)
Στόουκ Σίτι- ΚΠΡ (17:00)
Σάντερλαντ- Μπέρνλι (17:00)
Γουέστ Μπρομ- Τότεναμ (17:00)
Τσέλσι- Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 1/2

Άρσεναλ-Άστον Βίλα (15:30)
Σαουθάμπτον-Σουόνσι (18:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: