Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Δεν γίνεται να κάθεται ο Κάμπος στον πάγκο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Ανδριόπουλος και μίλησε για το γεγονός πως ο Πάουλο Κάμπος δεν μπορεί να κάτσει στον πάγκο του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Η πρώτη παρατυπία είναι πως ο κ. Κάμπος είναι μη κοινοτικός και απαγορεύεται να δουλέψει σε ελληνική ερασιτεχνική ομάδα. Η δεύτερη παρατυπία είναι πως έχει πάρει ένα δίπλωμα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο που θα έπρεπε να το είχε εξελίξει σύμφωνα με τα πρότυπα της UEFA. Το συγκεκριμένο δίπλωμα δεν ξέρουμε πως μεταφράζεται με το αντίστοιχο της UEFA».
Για το πώς ήταν προπονητής στον Αστέρα Τρίπολης ο Κάμπος:
« Έχει αλλάξει αυτό. Μέχρι το 2012 τα πράγματα ήταν ελαστικά αλλά τώρα εφαρμόζεται αυτό. Κάποιος κοινοτικός μπορεί όπως και ένας προπονητής που έχει πάρει δίπλωμα στην Ελλάδα να κάτσει στον πάγκο. Εγώ ενημέρωσα τον Άρη. Την Πέμπτη πήρα όλα τα χαρτιά, τα είδα  αλλά δεν έχουν ισχύ στην Ελλάδα. Η κοπέλα από τα γραφεία του Άρη μου είπε πως τα γνώριζε όλα αυτά».
Για τον έλεγχο που πρέπει να κάνει ο διαιτητής:
«Ο διαιτητής που παίζει ζητάει και τις ταυτότητες πιστοποίησης προπονητών. Πως θα κάτσει κάποιος χωρίς ταυτότητα; Χωρίς πιστοποίηση από την ΕΠΟ δεν μπορεί να κάθεται ο προπονητής στο πάγκο. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε διαιτητής. Στην Ελλάδα οι νόμοι είναι ελαστικοί και δεν ξέρω τι θα κάνει ο κάθε διαιτητής και αν θα ρισκάρει να τιμωρηθεί».
Για το αν υπήρξε καταγγελία από κάποια ομάδα:
«Δεν το γνωρίζω αυτό. Εμείς πήραμε εντολή από την ομοσπονδία, έστειλε τα χαρτιά ο Άρης και στην ΕΠΟ και του είπαμε πως δεν μπορεί να κάθεται ο προπονητής Κάμπος στον πάγκο. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται γιατί υπάρχουν σχολές και ο καθένας πρέπει να παίρνει το δίπλωμα του».
Για το αν πρέπει υποχρεωτικά να κάθεται κάποιος στον πάγκο του Άρη:
«Πρέπει κάποιος να κάθεται στον πάγκο. Σου δίνει η ΕΠΟ μια προθεσμία 15 ημερών για να βρεις κάποιον προπονητή που να μπορεί να κάθεται πάγκο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: