Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Άνιση κόντρα τριών…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την άνιση κόντρα μεταξύ των τριών διεκδικητών του φετινού τίτλου.
Τελείωσε άλλη μία αγωνιστική για τους τρεις πρωτοπόρους. Ο Παναθηναϊκός έχασε πόντους στη Νέα Σμύρνη (όπου θα μπορούσε να χάσει και το παιχνίδι…) ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κέρδισαν δύσκολα στην έδρα τους.
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε σε ένα ματς που λίγες ομοιότητες είχε με τους άλλους αγώνες του στην Τούμπα. Αλλά και εκτός έδρας. Ήταν πολύ πιο συντηρητική η ομάδα του Αναστασιάδη κόντρα στον Πλατανιά και επικράτησε σε αγώνα λίγων φάσεων, ενώ για πρώτη φορά μετά από μήνες δεν εκτέθηκε σε κόντρα-επιθέσεις των αντιπάλων. Κι’ αυτό δεν έγινε βέβαια επειδή δεν έκανε λάθη στο κέντρο, όπως είπε ο Αναστασιάδης (πώς είναι δυνατόν να το πιστεύει αυτό;) αλλά επειδή η ομάδα του (με τα μπακ, τα χαφ και φυσικά τα στόπερ) ήταν πολύ πιο πειθαρχημένη και επιφυλακτική όταν επιτίθονταν, έτσι ώστε να έχει καλές επιστροφές και αρκετούς παίκτες πίσω όταν χάνονταν η μπάλα. (Αλήθεια εκτός από Ρεάλ, Μπάγιερν και Μπάρτσα, ποια άλλη ομάδα δεν κάνει λάθη στο κέντρο και στην κυκλοφορία της μπάλας έτσι ώστε αυτό να τονίζεται αναφορικά με το κακό τρανζίσιον;).
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χάρη στην ικανότητα του Κλάους, επικράτησε σε ματς που η Τούμπα συγκέντρωσε 18-20 χιλιάδες φιλάθλους, κέρδισε με αναμενόμενα δίκαιη διαιτησία του Τριτσώνη, που μπορεί να έδωσε και δύο-τρία σφυρίγματα στην έδρα. Ένα σε κόρνερ και ένα σε πλάγιο… Έδωσε και ένα στον Πλατανιά… Φυσιολογικά πράγματα για το ποδόσφαιρο, από έναν διαιτητή που μετά τον τελικό προ τριετίας μάλλον (από ντροπή) πήρε τον άλλο  δρόμο και θέλει να κάνει καριέρα στην Ευρώπη, αφού στην Ελλάδα δεν τον βάζουν σε αρκετά και σημαντικά ματς, από αυτά τα εκτός έδρας των τριών όπου παίζονται τα πιο πολλά. Φέτος τον έβαλαν (επί Ντάλλας) στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός και μετά… χάθηκε. 1-0 το σκορ, αν το ξεχάσατε…
(Αλήθεια που είναι αυτή η ψυχή, ο Σκοτσέζος; Ακόμη δεν τον βρήκαν οι φωστήρες της ΕΠΟ να το καλέσουν στην Λίγκα, όπου οι ομάδες θέλουν να τον ρωτήσουν πώς τον «έφαγαν»;).
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας. Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα όπως το Ελληνικό, όπου για μερικούς απαγορεύεται η γκέλα (ειδικά στον δεύτερο γύρο) αυτή η αλλαγή εικόνας του Παναθηναϊκού από έδρα σε έδρα, είναι χτυπητή. Ένας Παναθηναϊκός που καταφέρνει με την πολιτική του να αντιμετωπίζεται προσεκτικά από διαιτητές τύπου Αρετόπουλου και Μάνταλου. Η αντιμετώπισή του είναι πολύ καλύτερη από αυτή που έχει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ. Ίσως εδώ να ισχύει και το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος, ίσως παίζει ρόλο και η απόδοση μίας ομάδας. Ο Παναθηναϊκός πάντως, Παππά (όπως σφύριξε στην Λιβαδειά), Μήτσιο (όπως έπαιξε στην Λέσβο), Αρετόπουλο (όπως έπαιξε στο Καραϊσκάκη), Καλογερόπουλο (όπως έπαιξε στην αρχή του αγώνα της Τρίπολης) δεν είχε να αντιμετωπίσει… (Ίσως να τους βρει μπροστά του αν πλησιάσει στην κορυφή, ή αν βελτιωθεί εκτός έδρας, ή αν σταματήσει να αντιδρά ΠΡΙΝ τα ματς, κάτι που απ’ ότι φαίνεται βοηθάει, κάτι που φυσικά δεν κάνει ο ΠΑΟΚ…).
Ο Παναθηναϊκός όμως που είναι δυνατός στην Λεωφόρο, θα υποδεχθεί Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Όποιος τον κερδίσει εκεί (αν τον κερδίσει κανείς) θα κάνει μεγάλο βήμα να πετύχει τους στόχους του. Αν τους κερδίσει όλους ο Παναθηναϊκός, τότε… αλλάζει το πράγμα.
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κέρδισε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Παναιτωλικός, έστω κι’ αν σήμερα έπαιζε… μισός. Γι’ άλλη μία φορά οι τηλεοράσεις και οι διάφοροι τηλεκριτικοί δεν θα έχουν ιδιαίτερες αμφισβητούμενες φάσεις για να δείξουν…. Όπως και οι άλλοι της συνομοταξίας, έτσι και ο Δημητρόπουλος, έπαιξαν 100-0 μόνο στα μη τηλεοπτικά σφυρίγματα που αφορούν φάσεις εκτός περιοχής.
Κάποιος συνάδελφος μια στιγμή έγραψε στο διαδίκτυο: «Δώσε και σε αυτούς κάτι… Μάνα τους γέννησε».
Ήταν για λύπηση οι παίκτες του Χάβου βλέποντας τον Δημητρόπουλο, ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου το 0-0 δημιουργούσε άγχος.
Σε 20 μόνο λεπτά από 45΄ έως 65΄ έδωσε ή δεν έδωσε:
«Στο 50΄ κράτημα Αυλωνίτη σε αντίπαλο. Παίζετε…
Στο 52΄ ο Κασάμι κλαδεύει αντίπαλο, ο διαιτητής αφήνει πλεονέκτημα και μετά «ξεχνάει» την κίτρινη.
Στο 54΄ φάουλ από πίσω στον Φωτάκη. Τίποτα…
Στο 57΄πέφτει ο Αυλωνίτης μόνος του, φάουλ δίνει σε βάρος του Κάπελ.
Στο 63΄ φάουλ εντός μικρής περιοχής στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Δεν βλέπει τίποτα...
Στο 65΄ ανύπαρκτο φάουλ κατά του σέντερ φορ της ομάδας του Αγρινίου.
Στο 67΄ χέρι του Μήτρογλου σε κοντρόλ και πάλι τίποτα…».
Μετά το 1-0… ηρέμησε, αφού έπαιξε 80-20…
Τελικός απολογισμός των δύο ομάδων που έπαιζαν… ίδιο άθλημα: 5-23 τα φάουλ και 1-5 οι κίτρινες… (Πέρα από όλα τα άλλα μικρά-μικρά ανάποδα σφυρίγματα…)
Αλλά με τόσα φάουλ (και τόσα νεύρα που προκαλούνται….) και πιο συγκεκριμένα με 22-4 φάουλ, ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει εκεί.
Οι άλλοι λυγίζουν…
Για τον ΠΑΟΚ, είναι έτσι ακριβώς όπως το είπε ο Αναστασιάδης: «Είναι θαύμα ότι κάνουμε πρωταθλητισμό, φτιάχνοντας παίκτες. Αυτό δεν γίνεται πουθενά…».
Είπε και το άλλο, για πρώτη φορά: «Γιατί είμαστε δεύτεροι, αφήνω εσάς να το γράψετε…».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: