Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Τα παιδιά της γειτονιάς!! (pics)

Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει το top 10 των τοπικών ηρώων της Premier League!
Η αίσθηση του τοπικού ήρωα, του παιδιού που μεγάλωσε στη γειτονιά ή στην ευρύτερη περιοχή της ομάδας του και στη συνέχεια δόξασε τη φανέλα της, ξεθωριάζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως ακόμα ποδοσφαιριστές που είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό εκπροσωπούν τη βάση του συλλόγου στον οποίο αγωνίζονται, την αισθάνονται διαφορετικά και πραγματοποιούν το όνειρό τους παίζοντας για αυτήν. Η Telegraph κατέγραψε τις περιπτώσεις και το gazzetta.gr ξεχωρίζει το top 10 και την ιστορία που κρύβει πίσω του!
Τζον Τέρι - Τσέλσι
Γεννημένος στο Μπάρκινγκ, στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, ο Τζον Τέρι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Σένραμπ, φημισμένη τοπική ομάδα της πρωτεύουσας. Έπαιξε για λίγο στη Γουέστ Χαμ, πριν ενταχθεί στο μεγάλο... εχθρό, την Τσέλσι όταν ήταν 14 ετών. Έπαιξε κατ' ανάγκην ως αμυντικός, σε μια περίοδο κρίσης τραυματισμών και από τότε καθιερώθηκε ως σέντερ μπακ. Στα 17 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «Μπλε» και από τότε έχει συνδέσει την καριέρα του με την ομάδα που βρίσκεται μόλις 23 χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Ρίο Φέρντιναντ - ΚΠΡ
Άφησε το Λονδίνο το 2000, όταν η Λιντς έσπασε το ρεκόρ για τον πιο ακριβοπληρωμένο Βρετανό ποδοσφαιριστή, βγάζοντας από τα ταμεία της 18 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει. Οι περισσότεροι τον θυμούνται για τα οκτώ χρόνια που έμεινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνδέοντας το όνομά του με τις επιτυχίες που έγραψε ο σύλλογος στα χρόνια το Σερ Άλεξ. Φέτος, ωστόσο, έκλεισε αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της καριέρας του φέτος και επέστρεψε στην παλιά του γειτονιά! Το Πέκαμ, στο οποίο στο οποίο μεγάλωσε, απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από το Loftus Road.

Ρίκι Λάμπερτ Λίβερπουλ
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Ο Ρίκι Λάμπερτ είναι γεννημένος στο Κίρκμπι του Μέρσεϊσαϊντ, δίπλα στο Λίβερπουλ. Από μικρό παιδί οπαδός των Ρεντς, ο Λάμπερτ έπαιξε για πέντε χρόνια στις ακαδημίες, πριν φύγει για τη Μπλάκπουλ, αρχίζοντας να χτίζει την καριέρα του. Το 2009 έκανε το βήμα που έμελλε να αλλάξει την πορεία του, υπογράφοντας για τη Σαουθάμπτον. Με 106 γκολ σε 207 ματς έπεισε τη Λίβερπουλ να τον αποκτήσει και να τον φέρει πίσω στο Άνφιλντ, στο δικό του ποδοσφαιρικό σπίτι...

Πίτερ Κράουτς - Στόουκ
Το Μάκλσφιλντ, στο οποίο γεννήθηκε ο διεθνής Άγγλος φορ απέχει περίπου 38 χιλιόμετρα από το Στόουκ, το οποίο αποτελεί την ποδοσφαιρική στέγη του Κράουτς από το 2011. Η περιοχή αποτελεί όμως μόνο τοποθεσία γέννησης. Κι αυτό γιατί όταν ήταν ενός έτους, η οικογένειά του μετακόμισε για τρία χρόνια στη Σιγκαπούρη. Όταν επέστρεψε στην Αγγλία, προτίμησε το Λονδίνο, όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Τότεναμ, αλλά ως οπαδός της ΚΠΡ! Στα 33 του πλέον, ο συμπαθής Άγγλος, που είναι σαφώς πιο τεχνίτης από ό,τι μαρτυρά η σωματοδομή του, έχει ρίξει άγκυρα στην ομάδα που είναι δίπλα στο... πατρικό του.

Τζέιμς Μίλνερ - Μάντσεστερ Σίτι
Δεν γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αλλά στο Λιντς. Το πατρικό του από την έδρα της ομάδας του το χωρίζουν 68 χιλιόμετρα όμως, οπότε θεωρείται... κοντινός. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Λιντς, όπως ήταν αναμενόμενο και στη Σίτι πήγε το 2010, μετά από μια σούπερ διετία στην Άστον Βίλα. Οι «Πολίτες» πλήρωσαν 28.5 εκατομμύρια λίρες και μαζί τους κατέκτησε  δύο Πρωταθλήματα και ένα FA Cup, αποτελώντας σημαντικότατο εργαλείο στη μεσαία γραμμή. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και είναι πιθανόν να απομακρυνθεί ξανά.

Χάρι Κέιν - Τότεναμ
Aποτελεί τον φετινό ήρωα της Τότεναμ, οι οπαδοί της οποίας έχουν τρελαθεί μαζί του! Τα οκτώ φετινά του γκολ στην Premier League, ο τσαμπουκάς και το πάθος που δείχνει στο γήπεδο αποτελούν τους βασικούς λόγους, ωστόσο ο Κέιν έχει όλα τα φώτα να γίνει ολόκληρωμένος τοπικός ήρωας, μιας και είναι γεννημένος σε προάστιο του Λονδίνου, μόλις 5.5 χιλιόμετρα από το γήπεδο. Έχει κερδίσει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος δουλεύει πολύ μαζί του και πιστεύει στην εξέλιξή του. Όπως και οι φίλοι των Σπερς.

Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ - Άστον Βίλα
Γεννημένος στο Έρντινγκντον με καταγωγή από Νιγηρία και Σκωτία, αποτελεί γνήσιο παιδί του Μπέρμιγχαμ, μεγαλώνοντας σε ένα από τα προάστιά του. Και η καριέρα του είναι παντελώς συνυφασμένη με την Άστον Βίλα. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της, έκανε ντεμπούτο το 2006 σε ηλικία 19 ετών υπό τις οδηγίες του Ο' Λίρι και αποτελεί τον μεγαλύτερο σκόρερ των «Villans» στην Premier League, βρίσκοντας δίκτυα στην μεγάλη κατηγορία για 10 σερί έτη.  Ως παίκτης της Βίλα έγινε και διεθνής, υπό τις οδηγίες του Φάμπιο Καπέλο.

Ρος Μπάρκλεϊ - Έβερτον
Ο Μπάρκλεϊ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λίβερπουλ, αποτελώντας έναν ποδοσφαιριστή γέννημα-θρέμμα της πόλης.  Σε ηλικία 11 ετών, επέλεξε την «μπλε» πλευρά της πόλης για να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο. Μετά από δανεισμούςς στην Σέφιλντ και την Λιντς, η ώρα της καθιέρωσης δεν άργησε. Μέσος με εκπληκτικά χαρίσματα, η προηγούμενη σεζόν ήταν εκείνη που τον εκτόξευσε, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις. Ένας τραυματισμός το καλοκαίρι καθυστέρηση την προσαρμογή του στη φετινή ομάδα, ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να φρενάρει την καριέρα που προδιαγράφεται μπροστά του.

Τάιλερ Μπλάκετ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γέννημα-θρέμμα του Μάντσεστερ, ο Μπλάκετ φοράει τη φανέλα της Γιουνάιτεντ από τα οκτώ του, όταν και εντάχθηκε στο σύστημα υποδομών της. Έκανε το «αγροτικό» του στη Μπέρμιγχαμ και την Μπλάκπουλ και στην προετοιμασία της φετινής σεζόν στις ΗΠΑ εντυπωσίασε τους πάντες. Ακόμα και τον ίδιο τον Φαν Χάαλ, ο οποίος τόνισε ότι τον υπολογίζει. Η φυσική του θέση είναι αυτή του αριστερού μπακ, ωστόσο ο Ολλανδός τον χρησιμοποιεί ως αριστερό σέντερ μπακ στο 3-5-2. Η σωματοδομή του τον βοηθάει πολύ στο παιχνίδι και το μέλλον στους «Κόκκινους Διαβόλους» δείχνει να του ανήκει.

Μαρκ Νομπλ - Γουέστ Χαμ
Ο ποδοσφαιριστής που θέλει κάθε οπαδός να έχει στην ομάδα του. Γέννημα-θρέμμα των Irons, ο Νομπλ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα τους στα 17 του. Και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του με τα πόδια! Παιδί του East End 100%, αρχικά, όταν ήταν 11 ετών, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Ωστόσο, ο πατέρας του δεν προλάβαινε πάντα να τον πηγαίνει για προπόνηση και η πρόταση της... γειτονικής Γουέστ  Χαμ ήρθε για να του λύσει τα χέρια. Πραγματικός οπαδός της ομάδας, ο Νομπλ αποτελεί τον μακροβιότερο παίκτη στην ομάδα του Άλαρνταϊς, φορώντας τη φανέλα της από το 2004 και έχοντας κουβαλήσει και το περιβραχιόνιο. Με τις φετινές του εμφανίσεις, ελπίζει, στα 27 του χρόνια, να κάνει  ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της χώρας του.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: