Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Σοκάρει ο Άγκασι στην αυτοβιογραφία του.


Με αυτά που εξομολογείται ο Άντρε Άγκασι, θα... πέσουν τα δικά μας μαλλιά! Ο θρυλικός τενίστας που έχει σοκάρει με τις αποκαλύψεις στην αυτοβιογραφία του, ομολογεί ότι η... λιονταρίσια χαίτη-σήμα κατατεθέν του δεν ήταν παρά μία περούκα!

Ο Αμερικάνος τενίστας άρχισε να χάνει από νεαρή ηλικία τα μαλλιά του και έχοντας χαμηλή αυτοπεποίθηση, κατέφυγε στη λύση της περούκας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι έχασε έναν τελικό στο Ρολάν Γκαρός (σ.σ. το 1990 από τον Αντρές Γκόμεζ), καθώς φοβήθηκε ότι θα του έφευγε η περούκα!

"Κάθε πρωί που σηκωνόμουν από το κρεβάτι, έβρισκα στο μαξιλάρι μου ένα μέρος της ταυτότητας μου. Έβρισκα τρίχες στο νιπτήρα, παντού! Ρώτησα τον εαυτό μου "θέλεις να φορέσεις περουκίνι; Στο κορτ;" Απάντησα στον εαυτό μου, ρωτώντας "τι άλλο μπορώ να κάνω;", τόνισε ο Άγκασι, η αυτοβιογραφία του οποίου κυκλοφόρησε.. παράνομα την Παρασκευή (30/11) στη Γερμανία.

Οι παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam τουρνουά είθισται να έχουν άγχος! Το 1990 ο Άγκασι επρόκειτο να συμμετάσχει στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Είχε έναν ακόμα λόγο να ανησυχεί, αφού φοβόταν ότι θα του πέσει η περούκα και θα γινόταν ρεζίλι.

"Την ώρα που έκανα μπάνιο την παραμονή του αγώνα, ένιωσα την περούκα να εγκαταλείπει το κεφάλι μου. Πανικοβλήθηκα και κάλεσα τον "αδερφό" μου, Φίλι στο δωμάτιο. Χρειαστήκαμε 20 φουρκέτες για να στερεώσουμε την περούκα στο κεφάλι μου. "Νομίζεις ότι θα αντέξει;, ρώτησα και μου είπε "μην μετακινείσαι τόσο πολύ". Φυσικά θα μπορούσα να αγωνιστώ χωρίς να φοράω την περούκα, αλλά τι θα έγραφαν οι δημοσιογράφοι αν μάθαιναν ότι στην πραγματικότητα φορούσα περούκα τόσα χρόνια;".

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σκεφτόταν ότι θα φύγει η περούκα και θα γίνει ρεζίλι. Φυσικά ο Αντρές Γκόμεζ κατέκτησε εύκολα τον έναν από τους δύο τίτλους στο Ρολάν Γκαρός.

Ο Άγκασι αποχωρίστηκε την περούκα του μετά τη συμβουλή της πρώτης γυναίκας του, Μπρουκ Σιλντς. Η διάσημη ηθοποιός του συνέστησε να πει σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ξύρισε το κεφάλι του.

Ο πρώην Νο1 τενίστας αποχωρίστηκε το περιττό βάρος από την περούκα και... γέμισε τίτλους και διακρίσεις μετά το διαζύγιο του με την πρωταγωνίστρια της "Γαλάζιας Λίμνης".

Η αυτοβιογραφία "Open" έχει εξασφαλίσει ήδη μία θέση στη λίστα των best sellers στην εφημερίδα "New York Times". Ειδικά αφότου θίγει ένα από τα μεγάλα προβλήματα του μέσου Αμερικάνου, την τριχόπτωση!

Ντεσάμπ: Διαφορετική Ρεάλ χωρίς Ρονάλντο


Την άποψή του πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεσή της εξέφρασε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο Γάλλος προπονητής αναφέρθηκε και στην έκπληξη που του προκάλεσε η ήττα της «βασίλισσας» από την Αλκορκόν (4-0), για το Κύπελλο Ισπανίας.

«Ήταν αναπάντεχο το αποτέλεσμα της Τετάρτης, όχι τόσο για το γεγονός πως ηττήθηκε η Ρεάλ, αλλά για το εύρος του σκορ» δήλωσε στην “As”, ο τεχνικός της Μαρσέιγ, συμπληρώνοντας πως «αν κοιτάξει βέβαια κάποιος στο ρόστερ της Ρεάλ στο συγκεκριμένο ματς θα καταλάβει το γιατί. Υπάρχει μια Ρεάλ με τον Ρονάλντο και μια εντελώς διαφορετική χωρίς αυτόν».

«Όταν παίζει ο Ρονάλντο είναι ικανός να απασχολεί πολλούς αντιπάλους του μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά, αφού οι συμπαίκτες του βρίσκουν περισσότερους κενούς χώρους. Είναι κάτι σαν τον Τζέραρντ στη Λίβερπουλ ή τον Γκουρκίφ στην Μπορντό» τόνισε ο τεχνικός της αντιπάλου των «μερένχες» στο Champions League.

Ολυμπιακός-Επιστροφή Σχορτσιανίτη


Η αναμέτρηση με τη Μάλαγα ανήκει στο παρελθόν και στον Ολυμπιακό ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής (1/11) με το Μαρούσι.

Η εικόνα που παρουσίασαν οι "ερυθρόλευκοι" απέναντι στη Μάλαγα σίγουρα δεν ήταν καλή, όμως ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος και δεν χάθηκε τίποτα. Στο παιχνίδι με το Μαρούσι ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει το καλό του πρόσωπο παρότι δεν θα έχει εύκολη αποστολή τη στιγμή που η ομάδα των Βορείων Προαστίων σημείωσε μία σημαντική νίκη για την Ευρωλίγκα και έδειξε πως μπορεί να καλύψει τις απουσίες της.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που έμεινε εκτός δωδεκάδας στον αγώνα με τη Μάλαγα θα επιστρέψει και πάλι στην αγωνιστική δράση και πιθανότατα θα έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής λόγω της απουσίας του Γιάννη Μπουρούση που θα κάνει θεραπείες το επόμενο διάστημα μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως ο τραυματισμός του.

Αυτοκριτική στον Πανθρακικό


Έγιναν λάθη, στην διοίκηση ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει". Με τη δήλωση του αυτή, ο Θόδωρος Σαββάκης παραδέχτηκε τις λάθος κινήσεις και τις λάθος επιλογές των Ακριτών, που έχουν ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τον έναν μόλις βαθμό του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα.
Ο μεγαλομέτοχος των "πρασίνων", μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Κομοτηνής, είπε πως: "Το πρώτο και σπουδαιότερο λάθος μας, ήταν η επιλογή του Ρουμάνου προπονητή Ντουμιτρέσκου. Αν και αποχώρησαν από μας μόνο τέσσερις βασικοί παίκτες και ήρθαν αρκετοί έμπειροι, θεωρώ πως δεν έγινε καλή προετοιμασία το καλοκαίρι και το έχουμε πληρώσει. Κανείς δεν πίστευε στο ξεκίνημα ότι η ομάδα θα έφτανε εδώ που έφτασε σήμερα".
Ο κύριος Σαββάκης ανέφερε πως δεν πίστευε ότι η ομάδα θα κινδύνευε και τόνισε πως: "Όλοι θα παλέψουμε έως τη τελευταία αγωνιστική. Πέρασαν 2 μήνες, όπως δήλωσε και ο προπονητής που ήταν το όριο, προκειμένου οι παίκτες να επανέλθουν εκεί που ήταν στο ξεκίνημα και με δουλειά και μεθοδικότητα όλα θα πάνε καλά".
Τέλος, ο Θόδωρος Σαββάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση παραμονής της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, λέγοντας πως: "Φέτος πιστεύω πως θα χρειαστούν 27 με 28 βαθμούς για την σωτηρία, αφού υπάρχουν αρκετά ισόπαλα αποτελέσματα έως τώρα. Με οχτώ ή εννιά νίκες πιθανόν να κριθεί η παραμονή και θα επιδιώξουμε να ττις πετύχουμε. Γι΄ αυτό το λόγο θα πάμε στην Καβάλα για το διπλό".

Κωφίδης: «Προέχει η ηρεμία»

Ο Σάββας Κωφίδης, αντικαταστάτης του Όλεγκ Προτάσοφ, μίλησε για τη νέα του θητεία στο «γηραιό», τονίζοντας την ανάγκη που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα για ηρεμία ώστε να ορθοποδήσει. Ξεκαθάρισε ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και παρά τα προβλήματα πιστεύει ότι τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν.
Μου ζητήθηκε να είμαι στον πάγκο της ομάδας. Προέχει να έχουμε ηρεμία και να πάμε ενωμένοι στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ως ποδοσφαιριστές και προπονητές είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε κάτω από πίεση. Γι΄αυτό πρέπει να ξεχωρίζουμε με την ποιότητά μας και σαν ομάδα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Πρέπει και εμείς και ο κόσμος να δείξουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες. Υπάρχει ποιότητα, η οποία πρέπει να φανεί. Το θέμα της πίεσης σε έναν ποδοσφαιριστή είναι δεδομένο. Οφείλουμε όμως να έχουμε σύντομα αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλά και δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας», ήταν τα λόγια του Κωφίδη.

Ερωτηθείς για τους φιλάθλους της ομάδας, απάντησε: «Θέλουμε και οι γύρω από την ομάδα να γίνουν ένα με την ομάδα. Να βαδίσουμε μαζί. Το σοκ στην ομάδα μπορεί να έρθει και μέσα από την ηρεμία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης».

Βγήκαν τα ονόματα των τεσσάρων


Πολύς ντόρος έγινε από το βράδυ της Πέμπτης κι έπειτα για την περίφημη πεντάδα που "φωτογράφισε" ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και... φταίει για όλα τα κακά της ομάδας.
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήθελε τους Αργεντινούς (βλέπε Σκόκο, Σάχα, Μπλάνκο, Αραούχο) να πληρώνουν το μάρμαρο για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό στη Φυλή, ωστόσο το απόγευμα της Παρασκευής διαπιστώσαμε πως ο Σέρβος προπονητής αποφάσισε να θυσιάσει τα "δικά" του παιδιά.
Οι πέντε έγιναν τέσσερις και αυτοί είναι οι: Λεονάρντο, Μάκος, Ιορντάκε και Αρτσε, οι οποίοι δεν βρίσκονται στην αποστολή της Ενωσης για τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη.
Οι δύο πρώτοι ήταν το μέγα σίριαλ του καλοκαιριού και χρειάστηκε να δαπανηθούν κοντά στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ μαζί με τον Ιορντάκε, πρόκειται για την τριάδα παικτών που πήρε η ΑΕΚ από τη συνεργασία της με τον Γιάννη Καινούργιο. Μια συνεργασία η οποία παρεξηγήθηκε λόγω της σχέσης του Καινούργιου με τον Μπάγεβιτς (κουμπάροι).
Ο τέταρτος της παρέας, ο Αρτσε, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει απογοητεύσει πλήρως με τις έως τώρα εμφανίσεις του και είναι εξαιρετικά απίθανο να δαπανηθούν τα 1,8 εκατομμύρια που απαιτούνται για την απόκτηση των δικαιωμάτων του το επόμενο καλοκαίρι, αφού, θυμίζουμε, πως έχει έρθει δανεικός από τη Σαν Λορέντζο. Eπίσης, με τον αποκλεισμό του Αρτσε ο Μπάγεβιτς δείχνει πως θα εμπιστευτεί -επιτέλους- κάποια εγχώρια λύση για το κέντρο της άμυνας, δηλαδή τους Ελληνες Γκέντσογλου ή Μανωλά.
Το μήνυμα, λοιπόν, που περνάει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και δη των Λεονάρνο, Μάκου και Ιορντάκε είναι ξεκάθαρο: Εγώ πρώτος θυσιάζω τα "δικά" μου παιδιά για το καλό της ΑΕΚ. Παράλληλα, βάζει τέλος στις φήμες και τα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί από το πρωί και ήθελαν -όπως προαναφέραμε στην αρχή του κειμένου- τους Αργεντινούς να μένουν εκτός αποστολής.
Το σίγουρο είναι πως κάποιοι θα έμεναν εκτός αποστολής με δεδομένη την επιστροφή των Μαντούκα, Νέμεθ, Γκερέιρο και Καφέ. Ωστόσο, ο Μπάγεβιτς θα μπορούσε να αφήσει στην Αθήνα -για παράδειγμα- τους Μανωλά, Γιαχάγια ή Παυλή, οι οποίοι όμως θα ταξιδέψουν στην Κρήτη.

Η αποστολή, λοιπόν της ΑΕΚ που θα ταξιδέψει στην Κρήτη και η οποία μετά τα τελευταία γεγονότα έχει αποκτήσει τόση σημασία, αποτελείται από τους: Σάχα, Λούκατς, Αραούχο, Γεωργέα, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελα, Μανωλά, Γιάχιτς, Καφέ, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδη, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Παυλής, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο.

Χάντμπολ: Συγχώνευση ΒΑΟ - Ηρακλή


Η συγχώνευση είναι μία λύση στην οποία έχουν καταφύγει αρκετοί ελληνικοί σύλλογοι τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να επιβιώσουν. Δύο ιστορικά ονόματα της Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής και ο Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος (ΒΑΟ) ένωσαν το μέλλον τους για να μην αρχίσουν να αναπολούν το παρελθόν τους.

Ο ΒΑΟ μαζί με τη ΧΑΝΘ είναι οι ιστορικότεροι σύλλογοι στο χάντμπολ της Θεσσαλονίκης. Τη δεκαετία του 80' (1983, 84) ο ΒΑΟ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια το τμήμα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Έτσι οι παράγοντες του συλλόγου αποφάσισαν να αποδεχθούν την πρόταση του Ηρακλή για συγχώνευση των δύο ομάδων. Ο "γηραιός" θα πάρει τη θέση του ΒΑΟ στη Β' εθνική κατηγορία.

Κεχαγιάς-Μας υποτίμησε η ΑΕΚ



Την απόψή του για την αναμέτρηση κυπέλλου με την ΑΕΚ εξέφρασε ο Νίκος Κεχαγιάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Novasports FM". Ο προπονητής του Θρασύβουλου τόνισε ότι η ΑΕΚ υποτίμησε την ομάδα του, σε αντίθεση με τους δικούς του ποδοσφαιριστές.
"Από τη μεριά μου τόνισα στους παίκτες ότι με ενδιαφέρει η πορεία μας στο πρωτάθλημα. Ασφαλώς, όμως, τους ζήτησα να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ και από εκεί και πέρα, ό,τι προκύψει", τόνισε αρχικά ο Κεχαγιάς για να προσθέσει:
"Είναι γεγονός ότι σταθήκαμε αρκετά τυχεροί. Εκμεταλλευτήκαμε τις λιγοστές ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν και τελικά, πήραμε μια σπουδαία πρόκριση. Από την εμπειρία μου αντιλαμβάνομαι ότι η ΑΕΚ μας υποτίμησε. Συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι παίκτες της ήταν "χαλαροί", υποτίμησαν τις δυνατότητές μας, επειδή είμαστε ομάδα μικρότερης κατηγορίας".
Οσον αφορά στη συνέχεια, ο Ελληνας προπονητής αφήνει στην άκρη την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου: "Δεν ασχολούμαστε άλλο με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, με στόχο να επανέλθουμε άμεσα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας".

Σακίλ ο Σερίφης!


Δεν διαβάσατε λάθος! Το νέο απόκτημα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο θηριώδης Σακίλ Ο’ Νιλ, ανέλαβε χρέη ως βοηθός σερίφη στην πολιτεία του Οχάιο. Ο 36χρονος σέντερ συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα και αναμένεται να αναλάβει μέσα στις προσεχείς ημέρες τα νέα του καθήκοντα.

Δηλώσεις για το θέμα δεν έκανε ο ίδιος ο Σακίλ, έκανε όμως ο εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του σερίφη, Τζον Ο’ Μπράιαν: «Θα έχει το δικαίωμα να οπλοφορεί και να κάνει συλλήψεις χωρίς όμως να πληρώνεται», είπε ο άνθρωπος του σερίφη.

Κάλυψε Χούντελααρ ο Λεονάρτο

Δρυμοί κριτική δέχεται από τον κόσμο και τον τύπο της Ιταλίας ο επιθετικός της Μίλαν Γιαν Χούντελααρ για την απόδοση του μέχρι στιγμής.

Ο προπονητής των Μιλανέζων, πάντως, υπερασπίστηκε τον παίκτη του, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι σύντομα θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και αυτό θα τον βοηθήσει πολύ ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας.

«Βλέπω ότι είναι πολύ ήρεμος. Τα γκολ είναι εξαιρετικά σημαντικά για έναν σέντερ φορ και είναι λογικό να χρειάζεται λίγο χρόνο, καθώς είναι η πρώτη του χρονιά στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθει η ώρα του», τόνισε για τον Ολλανδό επιθετικό ο Λεονάρντο, που αναφέρθηκε στη συνέχεια στην Πάρμα, που εντυπωσιάζει με την ως τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα.

«Περιμένω ότι οι οπαδοί μας θα είναι ενθουσιώδεις αύριο και θα μας υποστηρίξουν μέχρι και το τέλος του αγώνα. Υπάρχει ακόμη μια πικρή γεύση στο στόμα για την ισοπαλία με τη Νάπολι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς, παρά μόνο να κρίνουμε την ομάδα με βάση την απόδοση της σε κάθε ματς. Δεν πιστεύω ότι δεχθήκαμε δύο γκολ στις καθυστερήσεις λόγω της τακτικής μας, αλλά λόγω της ψυχολογίας που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή», κατέληξε ο Βραζιλιάνος τεχνικός.

Δένει Ρομάνο ο Εργοτέλης


Στην «πρόωρη» ανανέωση του συμβολαίου του Ντιέγκο Ρομάνο (μέχρι το 2013) προχώρησε η ΠΑΕ Εργοτέλης. Ο Αργεντινός μέσος επιβραβεύτηκε για τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν, ενώ μετά την έξοδό του από τα γραφεία της Κρητικού συλλόγου, δήλωσε ότι «είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που θα μείνω για πολλά χρόνια ακόμα στον Εργοτέλη».

Ο Ρομάνο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «τον πρόεδρο (Απόστολο Παπουτσάκη), τον προπονητή μου (Γιώργο Καραγεωργίου), όλους στην ομάδα και τους φιλάθλους για τη βοήθειά τους και τους υπόσχομαι ότι θα είμαι ακόμα καλύτερος στη συνέχεια. Η εξέλιξη αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα και την οικογένειά μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα».

Κλείνοντας έθεσε τους -υψηλούς- στόχους του συλλόγου: «Τώρα μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον Εργοτέλη και μαζί με τους συμπαίκτες μου να διεκδικήσουμε μια θέση στο Europe League».

Ευχαριστίες Πανσερραϊκού σε ΟΣΦΠ

Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον Ολυμπιακό για τη στάση του στο θέμα της ένστασης, εξέδωσε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πλούσια ιστορία του Πανσερραϊκού έχει καταγράψει ότι η ομάδα μας κερδίζει ή χάνει μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ Πανσερραϊκός αναγνώρισε δημόσια το ανθρώπινο λάθος της, με τη συμμετοχή έκτου αλλοδαπού ποδοσφαιριστή για τρία λεπτά (3΄). Η απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να απεμπολήσει το δικαίωμα της ένστασης και η στάση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πιστεύουμε ότι κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την προάσπιση των ιδανικών του λαοφιλέστερου αθλήματος».

Επιστρέφει ο Ανρί


Επανέρχεται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα ο Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος επιθετικός θα αγωνιστεί κανονικά στην αναμέτρηση του «Ρέινο Ντε Ναβάρα» με αντίπαλο την Οσασούνα, ύστερα από την απουσία δύο εβδομάδων, λόγω τραυματισμού του στο πόδι…

Ο 32χρονος στράικερ προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του την Παρασκευή και έδειξε στον Πεπ Γκουαρντιόλα, πως μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά για την αρχική ενδεκάδα του παιχνιδιού της Παμπλόνα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γάλλος διεθνής απουσίασε από τα τελευταία τρία παιχνίδια των Καταλανών για την Primera Division.

Ζαννιάς: "Ανθρώπινο λάθος"

Η γραπτή δήλωση αναφέρει τα παρακάτω:
"Η ομάδα των ανθρώπων που δούλεψε για την Λαμπαδηδρομία του "Βανκούβερ 2010", κατέθεσε ψυχή και χιλιάδες ώρες για την απόλυτα επιτυχημένη Εθνική επιχείρηση και αυτό πρέπει να μείνει.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Δήμοι κλπ αποστέλλουν αριθμούς Λαμπαδηδρόμων και θέσεις. Ο Σ.Ε.Ο., με το Εθνικό απόθεμα που διαθέτει και τον θεσμικό ρόλο του, ανέλαβε, με τον Πρόεδρό του κ. Σιγάλα, την ευθύνη των συμμετεχόντων.

Η παράληψη ελέγχου του καταλόγου Λαμπαδηδρόμων του Σ.Ε.Ο. είναι δική μου, μιας και είμαι επικεφαλής της Επιτροπής. Το φορτίο των ημερών ήταν μεγάλο και έγινε ανθρώπινο λάθος. Ουδεμία ευθύνη έχουν ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ο.Ε
".

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων Ολυμπιονικών Γιώργος Σιγάλας είχε αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή της Χαλκιά

Νικοπολίδης: "Δεν σκέφτομαι το τέλος"


Ο Έλληνας πορτιέρο σε συνέντευξή του στη φωνητική υπηρεσία του Ολυμπιακού (14925) μίλησε για την απόφασή του να φορέσει τα "ερυθρόλευκα", τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας τερματοφύλακας, την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή του, την οικογένειαά του, ενώ για την φετινή χρονιά δήλωσε πως η ομάδα του δεν έχει αντίπαλο αν δείξει συγκέντρωση, αυτοθυσία, πειθαρχία.

Για το αν νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του να πάει στον Ολυμπιακό: "Φυσικά και νιώθω δικαιωμένος αφού μέσα σ' αυτά τα 5 χρόνια έχω κατακτήσει τόσους πολλούς τίτλους ενώ έχουμε κάνει και καλές πορείες στο Champions League και στο UEFA. Σίγουρα η μετάβαση ήταν δύσκολη γιατί ήρθα από τον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολο ειδικά για τον ποδοσφαριστή. Βρήκα όμως καλό κλίμα και ανθρώπους που ήταν κοντά μου και με την στήριξή τους κατάφερα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

Για το πως βλέπει κάποιος τον Ολυμπιακό ως παίκτης του και ως αντίπαλος: "Ως παίκτης είναι τιμή να αγωνίζεσαι με τον Ολυμπιακό που έχει βαριά φανέλα, οι απαιτήσεις είναι πολλές αλλά όλοι όσοι αγωνίζονται έχουν αυτά τα στοιχεία. Από την άλλη, οι αντίπαλοι μας περιμένουν όλοι να αγωνιστούν εναντίον μας, να μας κερδίσουν και δίνουν το κάτι παραπάνω".

Ερωτηθείς για το ποιός είναι ο λόγος που όλοι οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα θέλουν να παίξουν στρον Ολυμπιακό: "Όλοι θέλουν να παίξουν στον Ολυμπιακό που είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, η ομάδα που πρωταγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Τα πρωταθλήματα δικαιώνουν τους ποδοσφαιριστές, ενώ οι πορείες σε καταξιώνουν. Είναι βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού, πολλές οι απαιτήσεις, θέλει ψυχική δύναμη αλλά και ταλεντο για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις".

Για την μέχρι τώρα πορεία και τον αποκλεισμό από τον Πανσερραϊκό: "Και στο πρωτάθλημα και στο Champions League έχουμε μια καλή πορεία, όμως δεν έχουμε δείξει το θέαμα που θέλουμε, αλλά είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και πολύ κοντά στην πρόκριση στο Champions League που θα είναι μια μεγάλη επιτυχία αν τα καταφερουμε.

Όσο για τον αποκλεισμό, ήταν ένα παιχνίδι νοκ άουτ με μια ομάδα Β' Εθνικής και βαση της δική μας αποδοσης και του αντιπάλου μας ήταν απολύτως δίκαιο το αποτέλεσμα. Το έχουμε ξαναπάθει με τα Γιάννενα μας στεναχωρεί αλλά οι στόχοι της ομάδα είναι πάντα το Champions League και το πρωτάθλημα"
.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πετύχει και φέτος: "Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι κάθε Κυριακή και να κερδίζουμε. Με συγκέντρωση, αυτοθυσία, πειθαρχία δεν έχουμε αντίπαλο και θα είμαστε πάλι εμείς πρωταθλητές".

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του: "Το 2004 η πορεία και η κατάκτηση του Euro είναι μια κορυφαία στιγμή. Προσωπικά για μένα το παιχνίδι με την Τουρκια στο "Καραϊσκάκη" ήταν μια απογοήτευση και δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι".

Για τις στιγμές που άλλαξαν την καριέρα του: "Πάντα υπάρχουν σταθμοί που δεν μπορείς να θυμηθείς. Υπήρχαν κομβικά σημεία και αποδόσεις που δείχνεις το ταλέντο σου όμως σημασία έχει η πορεία. Από την ομάδα του χωριού που έπαιζα έβλεπα βήμα βήμα μπροστά το στόχο μου και μετά από 23 χρονια αισθάνομαι χαρούμενος που αργά και σταθερά καθιερώθηκα".

Τι θα έλεγε για τα παιδιά που τώρα ξεκινούν: "Θα τους έλεγα να αγαπούν αυτό που κάνουν να σκέφτονται το πως να βελτιώνονται στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και να αποκτούν νοοτροπία επαγγελματία όπου πολλοί δεν έχουν και αργά και σταθερά και με την τύχη να πετύχουν τους στόχους τους".

Για τις δυσκολίες του τερματοφύλακα: "Σίγουρα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα, το βλέπω τόσα χρόνια. Η δύναμη που έχουν αποκτήσει οι σημερινοι ποδοσφαιριστές είναι ένα πρόβλημα. Οι μπάλες είναι προβληματικές για έναν τερματοφύλακα, τα συστήματα, η επίθετικότητα, η επίθεση που πάιζουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι κι αυτό ένα πρόβλημα. Ένας τερματοφύλακας πέρα από το ταλέντο χρειάζεται και συνεχόμενη δουλειά, βελτίωση, ψυχραιμία στις δύσκολες καταστάσεις και συγκράτηση στις καλές γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο".

Για την Εθνική που δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση αλλά και τα ματς με την Ουκρανία: "Εκ των συστέρων μπορείς να πεις πολλά. Αυτό που όμως προέχει για όλους μας είναι να δούμε τα ματς με την Ουκρανια και να αποφύγουμε την κριτική. Είναι δύσκολα παιχνίδια και για τους δύο. Η πρόκριση είναι 50-50. Έχουμε και εμείς πολλά ατού αλλά νομίζω είναι πρόκληση για τα νέα παιδία να παίξουν σ' ένα παγκόσμιο Κύπελλο αν με το καλό περάσουν. Πιστεύω πως θα δώσουν το 100% και με την βοήθεια όλων μας μπορούν να τα καταφέρουν".

Για την ζωή των ποδοσφαιριστών: "Πάντα κοιτάμε κορυφή και κανένας δεν κοιτάει τι γίνεται πιο κάτω. Σίγουρα όταν παίζεις σε ΟΣΦΠ, ΠΑΟ ΑΕΚ έχεις υψηλές απολαβές όχι όμως για πολλά χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν υψηλές αμοιβές, υπάρχουν όμως και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Β' και Γ' Εθνική. Ουσιαστικά οι ποδοσφαιριστές κάνουν την ίδια σκληρή προπόνηση με μας αλλά αμείβονται με πολύ λιγότερα και με το κίνδυνο να τραυματιστούν και να μην μπορούν να ξαναπαίξουν.

Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να σκέφτεται καθαρά επαγγεματικά. Πρέπει να ξυπνάει και να κοιμάται έχοντας στο μυαλό του το πως να βελτιώνεται, ποιός είναι ο καλύτερος τροπος ζωής, να είναι ξεκούραστος, να κάνει προπόνηση δίνοντας το 100% και να αγωνίζεται με τις ιδανικότερες συνθήκες. Αυτό χρειάζεται μια επαγγλεματική εκπαίδευση των ίδιων των ομάδων σε νεότερους για επαγγελματική νοοτροία όμως δυστυχώς κανείς δεν το κάνει μέχρι τώρα"
.

Για το ρόλο της οικογένειας: "Η οικογένεια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Είναι η ισορροπία ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή γιατί στα κακά απότέλεσμα και τις κακές αποδόσεις η οικογένεια είναι πάντα κοντά και βοηθάει να ανταπεξέλθεις σ όλες τις δυσκολίες. Βέβαια και στις μεγάλες χαρές σε φέρνει στα ίσα σου γιατί μπορείς να χάσεις το μυαλό σου. Οι οικογένεια λειτουργεί σαν ισσοροπιστής και σε βοηθάει πάντα να είσαι σε μια καλή κατάσταση".

Για το μυστικό της επιτυχίας: "Δεν υπάρχει μυστικό αλλά μόνο σεβασμός στον εαυτό μου σ αυτά που έχω στην ομάδα και στους φιλάθλους. Πάντα αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Θέλω η ομάδα και οι φίλαθλοι να είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία μου στο γήπεδο αλλά και εκτός".

Για το τέλος της καριέρας του κι αν το σκέφτεται: "Ποτέ δεν σκέφτομαι το τέλος ειδικά όταν είμαι στην αρχή της χρονιάς γιατί έχει γίνει πολλές χρονιές. Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά, όπου θέλει συγκέντρωση και πολύ δύναμη για να μπορέσεις ανταπεξελθεις κι αν από τώρα σκεφτόμουν το τέλος θα την έχαναν. Δεν θέλω να χάσω τη χρονιά, θέλω να είναι καλύτερη και πιο επιτυχημένη".

Τα εισιτήρια με Ηρακλή

Ανακοίνωση εξέδωσε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ για το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Αναλυτικά: "Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενόψει του αγώνα της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League, που θα διεξαχθεί στο στάδιο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ το Σάββατο 07.11.2009 και ώρα 19:00, μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός- Ηρακλής, ενημερώνει τους φίλους της ομάδος για τα εξής:

Εισιτήρια του αγώνα θα διατεθούν από τα εκδοτήρια του σταδίου ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, που βρίσκονται έξω από τη θύρα 17, από την Δευτέρα 02.11.2009 και ώρα 10:00.

Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά. Κάθε φίλαθλος μπορεί να προμηθευτεί έως δύο (2) εισιτήρια με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσης εισιτήρια θα διατεθούν μέσω Citibank από την Δευτέρα 02/11 έως την Πέμπτη 05/11 στο τηλ. 801 500 7777 - τηλεφωνική αγορά έως δύο (2) εισιτηρίων για κάθε κάτοχο Ολυμπιακός Citibank Visa.

Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από το εκδοτήριο που βρίσκεται έξω από την θύρα 5 του σταδίου Καραϊσκάκη, με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, την Παρασκευή 06/11 και ώρες 10:00 - 18:00 και το Σάββατο 07/11 από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα.

Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος θέλει να παραλάβει εισιτήρια άλλου φιλάθλου που έχει κάνει αγορά μέσω Ολυμπιακός Citibank VISA, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσει το αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φιλάθλου του οποίου το εισιτήριο επιθυμεί να παραλάβει.

Τιμές εισιτηρίων: 15 €, 20 €, 25 €, 30 €, 40 €"

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

Αναλυτικά το πρόγραμμα των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη:

Premier League - 11η αγωνιστική

Σάββατο
Άρσεναλ - Τότεναμ (14:45)
Μπόλτον - Τσέλσι (17:00)
Μπέρνλι - Χαλ
Έβερτον - Άστον Βίλα
Φούλαμ - Λίβερπουλ
Πόρτσμουθ - Γουΐγκαν
Στόουκ - Γουλβς
Σάντερλαντ - Γουέστ Χαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπλάκμπερν (19:30)
Κυριακή
Μπέρμπιγχαμ - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Serie A - 11η αγωνιστική

Σάββατο
Γιουβέντους - Νάπολι (19:00)
Μίλαν - Πάρμα (21:45)
Κυριακή
Κάλιαρι - Αταλάντα (14:00)
Κιέβο - Ουντινέζε
Φιορεντίνα - Κατάνια
Λιβόρνο - Ίντερ
Ρόμα - Μπολόνια
Σαμπντόρια - Μπάρι
Σιένα - Λάτσιο
Παλέρμο - Τζένοα (21:45)

Primera Division - 9η αγωνιστική

Σάββατο
Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε (19:00)
Χερέθ - Σεβίλλη (21:00)
Οσασούνα - Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)
Κυριακή
Βιγιαρεάλ - Τενερίφη (18:00)
Εσπανιόλ - Βαγιαδολίδ
Μαγιόρκα - Σανταντέρ
Σαραγόσα - Αλμερία
Μάλαγα - Βαλένθια (20:00)
Ντεπορτίβο - Χιχόν (22:00)

Bundesliga - 11η αγωνιστική

Παρασκευή
Ντόρτμουντ - Χέρτα (21:30)
Σάββατο
Βόλφσμπουργκ - Μάιντζ (16:30)
Στουτγκάρδη - Μπάγερν
Αμβούργο - Γκλάντμπαχ
Κολωνία - Ανόβερο
Νυρεμβέργη - Βέρντερ
Σάλκε - Λεβερκούζεν (19:30)
Κυριακή
Φράιμπουργκ - Χόφενχαϊμ (16:30)
Φρανκφούρτη - Μπόχουμ (18:30)

Ligue 1 - 12η αγωνιστική

Σάββατο
Οσέρ - Μοντπελιέ (20:00)
Μπορντό - Μονακό
Μπουλόν - Νανσί
Γκρενόμπλ - Λιλ
Λανς - Λοριάν
Μαρσέιγ - Τουλούζ
Σεντ-Ετιέν - Λιόν
Κυριακή
Νις - Λε Μαν (18:00)
Ρεν - Βαλενσιέν
Σοσό - Παρί Σ.Ζ. (22:00)

Liga Sagres - 9η αγωνιστική

Παρασκευή
Πόρτο - Μπελενένσες (22:15)
Σάββατο
Μπράγκα - Μπενφίκα (23:15)
Κυριακή
Ολαλένσε - Ρίο Άβε (18:00)
Ναβάλ - Λεϊσόες
Πάσος Φερέιρα - Λεϊρία
Νασιονάλ - Βιτόρια (20:00)
Σπόρτινγκ - Μαρίτιμο (22:15)
Δευτέρα
Ακαντέμικα -Γκιμαράες (22:15)

Eredivisie - 12η αγωνιστική

Παρασκευή
Φένλο - Μπρέντα (21:45)
Σάββατο
Χέερενφεεν - Ντεν Χάαγκ (19:45)
Ρόντα - Τβέντε (20:45)
Αϊντχόφεν - Φίτεσε
Γκρόνινγκεν - Άλκμααρ
Κυριακή
Άγιαξ - Φέγενοορντ (13:30)
Βάαλβαϊκ - Βίλεμ (15:30)
Σπάρτα Ρότερνταμ - Ναϊμέγκεν
Χέρακλες - Ουτρέχτη

Jupiler League - 13η αγωνιστική

Παρασκευή
Μουσκρόν - Σταντάρ Λιέγης (21:30)
Σάββατο
Μπριζ - Σιντ-Τρούιντεντ (21:00)
Άντερλεχτ - Λόκερεν
Ζούλτε-Βάρεγκεμ - Σαρλερουά
Κόρτραϊκ - Μέκελεν
Βέστερλο - Ρόζελαρ
Κυριακή
Γάνδη - Γκερμινάλ (21:30)
Δευτέρα
Γκενκ - Σερκλ Μπριζ (21:00)

Scottish Premier League - 10η αγωνιστική

Σάββατο
Σέλτικ - Κιλμάρνοκ (17:00)
Χιμπέρνιαν - Αμπερντίν
Μάδεργουελ - Χαρτς
Σεντ Τζόνστοουν - Φόλκερκ
Σεντ Μίρεν - Χάμιλτον
Κυριακή
Νταντί Γιουνάιτεντ - Ρέιντζερς (14:45)

Süper Lig - 11η αγωνιστική

Σάββατο
Αντάλιασπορ - Μπούρσασπορ (16:00)
Μπεσικτάς - Ανκαραγκιουτσού (20:00)
Κυριακή
Άνκαρασπορ - Τράμπζονσπορ 0-3 (στα χαρτιά)
Ντενίζλισπορ - Ίστανμπουλ (14:00)
Γκαζιάντεπσπορ - Ντιγιάρμπακιρσπορ
Γκεντσλέρμπιρλιγί - Μανίσασπορ
Κασίμπασα - Εσκισέχιρσπορ
Γαλατάσαράι - Σίβασπορ (16:00)
Καϊσέρισπορ - Φενέρμπαχτσε (20:00)

Κύπρος - 7η αγωνιστική

Παρασκευή
Άρης - ΑΠΟΕΛ (19:00)
Σάββατο
Νέα Σαλαμίνα - Ερμής (18:00)
Δόξα - Ανόρθωση
Εθνικός - ΑΠΕΠ
ΑΕΛ - ΕΝΠ (20:00)
Κυριακή
Ομόνοια - ΑΠΟΠ/Κινύρας (18:00)
Δευτέρα
ΑΕΠ - Απόλλων (19:00)

Στην αποστολή Μούσλι, Χαλκιάς

Μείον δύο προβλήματα για τον Φερνάντο Σάντος! Ο Κώστας Χαλκιάς και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης του ΠΑΟΚ το απόγευμα της Παρασκευής (30/11) και έτσι, ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά» τους συμπεριέλαβε στην αποστολή ενόψει του αγώνα με την Skoda Ξάνθη (ΣΚΑΪ, 16:45) στο γήπεδο της Τούμπας.

Πέρα από τους προαναφερθέντες και ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι γυμνάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δεν κρίθηκε έτοιμος να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Η 18μελής αποστολή: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης.

Προπονείται στην Κύπρο ο Μάρκος!


Ο Μάρκος Παγδατής, μετά την επιτυχία του στο If Stockholm Open την περασμένη εβδομάδα, περνά μια εβδομάδα στο σπίτι του με την οικογένεια του στην γενέτειρα του Λεμεσό, στην Κύπρο.

Ενώ προπονείται σκληρά με τον προπονητή του Eduardo και τον φυσιοθεραπευτή του Diego - που είναι και οι δυο μαζί του στη Λεμεσό αυτήν την εβδομάδα - ο Μάρκος βρήκε την ευκαιρία να γιορτάσει, με την οικογένεια και φίλους του, την κατάκτηση του τρίτου του τίτλου σε ATP World Tour με ένα δείπνο στην Λεμεσό την Τρίτη το βράδυ.

Ο Μάρκος έχει αποσυρθεί από την συνάντηση του ATP Challenger Tour που θα γίνει στην Νότιο Κορέα την ερχόμενη εβδομάδα. Θα σας μεταδόσουμε τα τελευταία νέα για το πρόγραμμα του για το υπόλοιπο της σαιζόν 2009, μόλις αυτό θα έχει αποφασιστεί.

www.baghdatis.com

«Mea culpa» Σιγάλα για Χαλκιά


Την ευθύνη για την ατυχή επιλογή της Φανής Χαλκιά ως λαμπαδηδρόμο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, που θα γίνουν τον ερχόμενο Φλεβάρη, πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός ως «ένα ανθρώπινο λάθος».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σιγάλα: «Είναι ένα ανθρώπινο λάθος και τίποτε άλλο. Ήταν λάθος μου που δεν έλεγξα τα ονόματα του καταλόγου που κληρώθηκαν και στη συνέχεια εστάλησαν στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Αυτό δεν υπέπεσε στην αντίληψη ούτε της ΕΟΕ, αλλά ο κατάλογος έφυγε από μας στο τέλος της ημέρας. Γι’ αυτόν το λόγο αναλαμβάνω όλη την ευθύνη».

Ιτούδης: «Πρόβλημα οι άδειες εξέδρες»

«Ιδιαίτερο» χαρακτήρισε το παιχνίδι της Κυριακής (ΟΑΚΑ , 17:00, ΣΚΑΪ) με τον Πανελλήνιο ο Δημήτρης Ιτούδης, καθώς η αναμέτρηση θα γίνει χωρίς υποστήριξη από τους φίλους του «τριφυλλιού». «Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και με δεδομένο ότι εμείς θα αγωνιστούμε με άδειες εξέδρες το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο, γιατί διαφορετικά είναι να έχεις τον κόσμο, τις ιαχές και την παρότρυνση και να ξέρεις ότι ο κόσμος είναι μαζί σου, να το αισθάνεσαι αυτό το πράγμα και διαφορετικά να παίζεις κεκλεισμένων των θυρών. Είναι διαφορετικό. Είναι «κρύο». Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε πρώτον καλά, να συνεχίσουμε αυτές τις καλές εμφανίσεις μας όχι μόνο στα επίσημα παιχνίδια. Σημαντικό είναι να συνεχίσουμε την καλή μας προπόνηση. Αυτό είναι κάτι που ανέφερε και ο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου και το λέμε κάθε μέρα. Κάνουμε καλή προπόνηση. Και όταν είμαστε καλοί στην προπόνηση, πιο επιθετικοί και έχουμε σαφείς ιδέες, όταν δεν «κλέβουμε» στην προπόνηση, τότε θα παρουσιαζόμαστε δυνατοί και στα παιχνίδια», είπε ο βοηθός του «Ζοτς» που στη συνέχεια ανέλυσε το προφίλ του αντιπάλου και τόνισε τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι»για να πάρουν τη δεύτερη τους νίκη: «Ο Πανελλήνιος ξεκίνησε πιο νωρίς την προετοιμασία του, εξαιτίας των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι μια ομάδα, η οποία έχει σαφή προσανατολισμό και δεδομένο σχέδιο. Η εκτέλεση των επιθετικών τους κινήσεων δείχνει μια ομάδα που έχει αποκτήσει πολύ ψηλούς αυτοματισμούς στον επιθετικό τομέα, είτε γίνεται αυτό για να ποστάρουν τον Βουγιούκα, είτε γίνεται για να βγάλουν μονά ή διπλά σκριν για τον Σμιθ και τον Χαραλαμπίδη, είτε γίνεται για τα πικ εντ ρολ του Μπλάκνεϊ, είτε για να βγει ο Ντέιβις να σουτάρει. Γενικότερα πάντως δείχνει μια ομάδα που έχει ψηλό αυτοματισμό στα επιθετικά της συστήματα, αλλά και στις αμυντικές της προσαρμογές. Σε ότι αφορά το κομμάτι αυτό, ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα που είναι επιθετική στην άμυνα, πρεσάρει σε όλο το γήπεδο, χρησιμοποιεί ραν εντ τζαμπ παγίδες, συνήθως παίζει ζώνες στα άουτ, ζώνες 2-3 ή και 3-2. Περιμένουμε να πάνε με παγίδες στον Πέκοβιτς πριν από την ντρίπλα του, είτε από την μπέιζ λάιν, είτε από τη δυνατή πλευρά, δηλαδή να παίξουν με παγίδες στο χαμηλό ποστ. Στον επιθετικό τομέα τα πράγματα είναι δεδομένα. Είναι ομάδα που τρέχει πολύ καλά στον αιφνιδιασμό και σκοράρει και με τρίποντα από αυτές τις καταστάσεις. Αν πάρουμε ως παράδειγμα τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, είχε 8/14 τρίποντα και από αυτά 6/9 ήταν στον αιφνιδιασμό! Ποσοστό 70% στον αιφνιδιασμό από τρίποντο. Από εκεί και έπειτα η μπάλα θα πάει στον Βουγιούκα ή τον Όστοϊτς που έχουν καλές επιθετικές κινήσεις και καλό «spacing». Έχει τα πικ εντ ρολ του Μπλάκνεϊ και του Χαραλαμπίδη, που είναι και δημιουργοί και εκτελεστές. Είχε μια περίοδο με τραυματισμούς, αλλά έχουν επανέρθει και ο Παπαμακάριος και ο Καλαϊτζής. Σημαντικό επίσης είναι ότι ο Πανελλήνιος έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση, έχοντας έτσι πετύχει ήδη έναν πρώτο στόχο».

Όσον αφορά στην προετοιμασία των πρωταθλητών Ελλάδας, ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ απόντες θα είναι και σε αυτόν τον αγώνα οι Μάικ Μπατίστ, Κώστας Τσαρτσαρής και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Για την μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κίμκι με 101-66, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, μίλησαν στην ιστοσελίδα του συλλόγου οι Νικ Καλάθης, Γιώργος Μπόγρης και Δημήτρης Βεργίνης

Νικ Καλάθη:ς «Δεν το περιμέναμε»

«Η Κίμκι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Το ξέραμε και από το φιλικό στην Κύπρο. Είχαμε δει και τον αγώνα της με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν περιμέναμε ότι η νίκη θα ερχόταν τόσο εύκολα για εμάς. Βγάλαμε πολύ ενέργεια στο παρκέ και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν κάτι που μας οδήγησε στη νίκη. Η διαφορά στο σκορ είναι κάτι που πρέπει να μην επιτρέψουμε να μας παραπλανήσει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε με σοβαρότητα, δουλεύοντας καθημερινά. Αν κάνουμε αυτά τα δύο πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει».

Γιώργος Μπόγρης: «Το οφείλω στους συμπαίκτες μου»

«Τι να πω; Τι θα μπορούσα να πω; Είμαι απλά χαρούμενος. Πολύ χαρούμενος. Ούτε που το φανταζόμουν, ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει τόσο γρήγορα. Και μάλιστα, που είναι και το σημαντικότερο, σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε τόσο καλά για την ομάδα. Για τη δική μου παρουσία δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο πέρα από το ότι το οφείλω στους συμπαίκτες μου. Αυτοί με έκαναν «μάγκα», αυτοί με βοηθούν σε κάθε στιγμή… Αυτοί και οι προπονητές μου και σ’ αυτούς θέλω να πω ένα «ευχαριστώ» για όλα».

Ο Δημήτρης Βεργίνης: «Χαρούμενος για την νίκη και την πρώτη παρουσία»

«Πέρυσι δεν είχα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Το περίμενα όμως και το ήθελα πολύ. Και δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος γι’ αυτή την πρώτη παρουσία. Το καλό είναι πως αυτό το ντεμπούτο συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας, μια μεγάλη νίκη, σε έναν αγώνα που πιστεύω ότι ευχαριστήθηκε και ο κόσμος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Ντέρμπι κορυφής στο σαμπιονά


Οι παίκτες της Μπορντό πανηγυρίζουν.... Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το σαμπιονά. Πιό συγκεκριμένα, η Μπορντό υποδέχεται την Μονακό και με νίκη θα παραμείνει επικεφαλής, ενώ η Μονπελιέ που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, δοκιμάζεται στην έδρα της Οσέρ σε μία ανοικτή αναμέτρηση.

Παράλληλα, η Λιόν που παρουσιάζει αγωνιστικές μεταπτώσεις, φιλοξενείται από την Σεντ Ετιέν και έχει δύσκολη αποστολή, ενώ η Μαρσέιγ θα φιλοξενήσει την Τουλούζ και είναι το φαβορί για την νίκη.


Το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Σάββατο 31 Οκτωβρίου
Οσέρ-Μονπελιέ
Μπουλόν-Νανσί
Μπορντό-Μονακό
Γκρενόμπλ-Λιλ
Μαρσέιγ-Τολούζ
Λανς-Λοριάν
Σεντ Ετιέν-Λιόν

Κυριακή 1η Νοεμβρίου
Νις-Λε Μαν
Ρεν-Βαλανσιέν
Σοσό-Παρί Σεν Ζερμέν


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
Μπορντό 22
Μονακό 21
Μονπελιέ 20
Λιόν 20
Μαρσέιγ 17 -9αγ.
Λοριάν 17
Οσέρ 17
Βαλανσιέν 16
Ρεν 16
Σοσό 15
Τουλούζ 14
Νανσί 14
Παρί Σεν Ζερμέν 13 -9αγ.
Νις 11
Λιλ 10
Σεντ Ετιέν 10
Μπουλόν 9
Λανς 8
Λε Μαν 8
Γκρενόμπλ 0

Ξεχωρίζει το Σάλκε - Λεβερκούζεν


Φάση από τον αγώνα Μάιντζ - Σάλκε Η αναμέτρηση της Σάλκε με την Λεβερκούζεν ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται η Μπουντεσλίγκα. Οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη για να βρεθούν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, ενώ οι «ασπιρίνες» θα επιδιώξουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μείνουν σε τροχιά κορυφής.

Παράλληλα, το Αμβούργο υποδέχεται την Γκλάντμπαχ και με νίκη θα παραμείνει επικεφαλής στην κατάταξη, ενώ η Βέρντερ Βρέμης φιλοξενείται από την Νυρεμβέργη και είναι το φαβορί για την νίκη. Τέλος, η Μπάγερν Μονάχου, που δείχνει να συνέρχεται αγωνιστικά, φιλοξενείται από την Στουτγκάρδη σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

Ντόρτμουντ-Χέρτα

Σάββατο 31 Οκτωβρίου
Κολονία-Ανόβερο
Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς
Σάλκε-Λεβερκούζεν

Κυριακή 1η Νοεμβρίου
Φράιμπουργκ-Χοφενχάιμ
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπόχουμ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
Λεβερκούζεν 22
Αμβούργο 22
Βέρντερ Βρ. 21
Σάλκε 20
Μπάγερν Μονάχου 18
Χοφενχάιμ 17
Μάιντς 17
Βόλφσμπουργκ 17
’ϊντραχτ Φρ. 13
Ντόρτμουντ 13
Ανόβερο 12
Φράιμπουργκ 10
Κολονία 9
Μπόχουμ 8
Στουτγκάρδη 8
Γκλάντμπαχ 8
Νυρεμβέργη 8
Χέρτα Βερολίνου 4

Στο "Αρμάντο Πίκι" δοκιμάζεται η Ιντερ


Οι παίκτες της Ίντερ πανηγυρίζουν το γκολ του Μουντάρι Εκτός έδρας υποχρέωση έχει η Ίντερ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα. Οι -πρωταθλητές και πρωτοπόροι- «νερατζούρι» αναμετρώνται με τη Λιβόρνο στο «Αρμάντο Πίκι», με το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών έναντι της δεύτερης Γιουβέντους, αλλά και ανεβασμένη ψυχολογία, ύστερα από τη χθεσινοβραδυνή νίκη επί της Παλέρμο στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» με 5-3.

Στο μεταξύ, η «γηραιά κυρία» υποδέχεται το Σάββατο (19:00) τη Νάπολι στο «Ολίμπικο» του Τορίνο, στην αναμέτρηση που ανοίγει την «αυλαία» της 11ης αγωνιστικής, ενώ η Σαμπντόρια φιλοξενεί στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας την Μπάρι. Τέλος, η Μίλαν υποδέχεται στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» την Πάρμα, σε μία αναμέτρηση με «έπαθλο» την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο
Γιουβέντους-Νάπολι 31/10
Μίλαν-Πάρμα 31/10
Κιέβο-Ουντινέζε 01/11
Ρόμα-Μπολόνια 01/11
Σαμπντόρια-Μπάρι 01/11
Λιβόρνο-Ίντερ 01/11
Φιορεντίνα-Κατάνια 01/11
Κάλιαρι-Αταλάντα 01/11
Σιένα-Λάτσιο 01/11
Παλέρμο-Τζένοα 01/11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
Ιντερ 25
Γιουβέντους 21
Σαμπντόρια 20
Πάρμα 17
Μίλαν 16
Τζένοα 16
Παλέρμο 15
Φιορεντίνα 15
Μπάρι 14
Κιέβο 14
Ουντινέζε 14
Νάπολι 14
Κάλιαρι 13
Ρόμα 11
Λάτσιο 10
Αταλάντα 9
Μπολόνια 9
Λιβόρνο 9
Κατάνια 7
Σιένα 5

Ο κάμπος θα κρίνει πολλά

aris_proponisi.jpgΤο παιχνίδι με την Λάρισα είναι καθοριστικό για τον Άρη. Θα κρίνει πολλά μέσα στην ομάδα. Από την θέση του προπονητή μέχρι και την παρουσία κάποιων παικτών. Η διοίκηση των «κίτρινων» είναι αποφασισμένη να πάρει μέτρα αν η ομάδα δεν μπορέσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Αλκαζάρ.


Με μια προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για το αυριανό (31/10) παιχνίδι με την Λάρισα στο Αλκαζάρ. Αν η εξέλιξη του αγώνα είναι θετική τότε οι εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα όπως τις σκέφτονταν και τις φαντάζονταν στην διοίκηση θα πάρουνε κάποιες ημέρες παράταση. Αλλιώς από Δευτέρα (2/11) θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αφορούν την μετέπειτα πορεία της ομάδας.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο και οι παίκτες έχουν αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν περιθώρια για να νέα στραβοπατήματα στο Πρωτάθλημα, αλλά και άσχημες εμφανίσεις. Εμφανίζονται αποφασισμένοι να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός την ολοκλήρωσή της προπόνησης επέλεξε τους 18 ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν το απόγευμα για την Λάρισα ενόψει του αγώνα στις 16:45 στο Αλκαζάρ. Πιο συγκεκριμένα την αποστολή αποτελούν οι: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρόβας, Κουλουχέρης, Πρίττας, Λαμπριάκος, Γκρασιάν, Αμπρέου, Νασούτι, Ναφτί, Αράνο, Πίτου Γκαρσία, Φερνάντεζ, Ντέιλι, Κόκε, Φλάβιο, Κάλβο, Χαβίτο.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κάμπορα, Γκαρσία, Βανγκέλι που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ο Ρονάλντο που προπονήθηκε, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος, ο Νέτο που αν και μπήκε στο πρόγραμμα ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε, όπως επίσης και οι Ρομπέρζ, Αραβίδης, Ρενάτο, Γραικός, Μπουγαίδης, Οικονομόπουλος.

Ο προπονητής των «κίτρινων» προτίθεται κόντρα στην Λάρισα να χρησιμοποιήσει και πάλι το 4-2-3-1 με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και αμυντικό δίδυμο τους Νασούτι και Κουλουχέρη με τους Φλάβιο και Αράνο στα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στα χαφ θα είναι οι Ναφτί και Φερνάντεζ έχοντας μπροστά τους στα αριστερά τους τον Πίτου Γκαρσία, στα δεξιά τον Χαβίτο και στον άξονα τον Κόκε ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αμπρέου.

Πολύκαρπος:όλοι έχουμε ευθύνες»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Δήμος Πολύκαρπος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την αλλαγή προπονητή και την κατάσταση στην ομάδα: «Δεν είναι η λογική μου και της διοίκησης να κρυβόμαστε και πρέπει να ενημερώνουμε τον κόσμο, όσο καλύτερα μπορούμε. Ο κόσμος έβλεπε τα προβλήματα, όπως κι εμείς» και συνέχισε για τον αποκλεισμό από τα Τρίκαλα στο Κύπελλο Ελλάδος ότι ήταν: «Δραματικός, τραγικός, ένα αποτέλεσμα που μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Είχαμε μία κουβέντα με τον Όλεγκ Προτάσοφ και είπαμε ότι είναι καλύτερο για την ομάδα να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Ήταν και αυτός προβληματισμένος και αναγνώρισε μεγάλο μερίδιο ευθύνης, σε μία ομάδα οι ευθύνες είναι συλλογικές. Δεν φταίει μόνο ο ένας ή ο άλλος. Του εύχομαι το καλύτερο. Ο χρόνος που είχαμε για αποφάσεις ήταν λίγος. Ευχαριστώ τον Σάββα Κωφίδη που έδειξε αμέσως την αγάπη του για την ομάδα και είπε ότι είναι εδώ για να βοηθήσω. Δεν έκανε πίσω, για τον οποιοδήποτε είναι ρίσκο να αναλάβει την ομάδα τώρα. Κάναμε επίσης πρόταση στον Τάσο Καφκενάρη για να… θωρακίσουμε την ομάδα, να βοηθήσουμε την ομάδα στο θέμα του κλίματος στα αποδυτήρια».
Ο κ. Πολύκαρπος συνέχισε λέγοντας: «Όλοι έχουμε ευθύνες, κι εμείς ως διοίκηση. Η ομάδα ήθελε ένα… ηλεκτροσόκ. Υπήρχε πρόβλημα στην ομάδα, με άλλους στόχους ξεκινήσαμε και αλλού καταλήξαμε. Δεν αποτέλεσε ο αποκλεισμός από τα Τρίκαλα αιτία προβληματισμού, από πριν είχαμε εντοπίσει ότι υπήρχε πρόβλημα».

Οι "λεγεωνάριοι" για τα μπαράζ με Ουκρανία


Aπό προπόνηση της Εθνικής στο ΟΑΚΑ Ο Ότο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε τα ονόματα των οκτώ "λεγεωνάριων", τους οποίους κάλεσε στην αποστολή για τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επιστρέφει ο Αγγελος Χαριστέας, ο οποίος απουσίασε, λόγω τραυματισμού, από τις αναμετρήσεις με Λετονία και Λουξεμβούργο. Αντίθετα, εκτός αποστολής έμεινε ο Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος είναι τραυματίας.

Οι οκτώ παίκτες που αγωνίζονται εκτός συνόρων και τους οποίους κάλεσε ο Γερμανός ομοσπονδιακός στην αποστολή για τους αγώνες με την Ουκρανία είναι οι Αγγελος Χαριστέας, Σωτήρης Κυργιάκος, Βαγγέλης Μόρας, Χρήστος Πατσατζόγλου, Γιώργος Σαμαράς, Φάνης Γκέκας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Βασίλης Πλιάτσικας.

Δύσκολα για Πανελλήνιο, καλύτερα για Αρη


Φάση από τον αγώνα Αρης - Πανελλήνιος Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ομίλων του Eurocup της νέας περιόδου στη Βαρκελώνη. Δύσκολο έργο θα έχει ο Πανελλήνιος που κληρώθηκε με τις Τουρόφ, Νανσί και Αούνα, ενώ ο Αρης έχει καλές πιθανότητες πρόκρισης κόντρα σε Ζαντάρ, Σιαουλιάι και Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Ο Αρης, λοιπόν, τοποθετήθηκε στον τρίτο όμιλο και οι αντίπαλοί του είναι αντιμετωπίσιμοι. Η Ζαντάρ διαθέτει πολύ καλή έδρα, η Σιαουλιάι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι ομάδα που αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ κι έχει καλό ρόστερ.

Ο Πανελλήνιος από την άλλη έχει να αντιμετωπίσει την Νανσί που πέρυσι αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα, αλλά και φέτος είναι πολύ δυνατή. Την Αούνα από τα Κανάρια Νησία, η οποία αποδυναμώθηκε το καλοκαίρι, αλλά κάποια στιγμή θα βρει ρυθμό και την πολωνική Τουρόφ που έχει πολύ καλό ρόστερ.


1ος ΟΜΙΛΟΣ: Αλμπα Βερολίνουμ Αζοφμας, Γαλατασαράι, Τέραμο

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Λε Μαν, Χέμοφαρμ, Τριουμφ, Βαλένθια

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Αρης, Ζαντάρ, Σιαουλιάι, Χάποελ Ιερουσαλήμ

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπανταλόνα, Ούνικς Καζάν, Βόννη, Μπεσίκτας

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Σαρλερουά, Τουρκ Τέλεκομ, Σπαρτάκ, Μπιλμπάο ή Ντόνετσκ

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπενετόν, Ερυθρός Αστέρας, Σολέ, Ντιναμό Μόσχας

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Νανσί, Αούνα, Τουρόφ, Πανελλήνιος

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Βέντσπιλς, Νίμπουργκ, Μπάμπεργκ, Μπιέλα

ΜΠΟΚΑ: Εκτός δράσης για 40 μέρες ο Ρικέλμε

Εκτός γηπέδων για περίπου 40 ημέρες θα μείνει ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. Ο Αργεντινός άσος τραυματίστηκε στο ματς της Μπόκα Τζούνιορς κόντρα στην Τσακαρίτα (3-0) και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του Μπουένος Αϊρες θα επιστρέψει στις προπονήσεις στα μέσα του επόμενου μήνα.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Καρμέλο Αντονι


Εντυπωσιακός ο Καρμέλο Αντονι Ο Καρμέλο Aντονι έπαιξε σαν... εξωγήινος και έχοντας στο ενεργητικό του 41 πόντους, έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ, οδήγησε τους Ντένβερ Νάγκετς στη νίκη μέσα στο Πόρτλαντ. Η ομάδα του Τζορτζ Καρλ νίκησε με 97-94 εκτός έδρας τους Τρέιλ Μπλέιζερς, παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ, κατά διαστήματα.

Μεγάλη νίκη και για τους Σικάγο Μπουλς, οι οποίοι στηρίχθηκαν στην πολύ καλή τους άμυνα και επικράτησαν με 92-85 των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

  • Σικάγο-Σαν Αντόνιο 92-85
    22-23, 25-23, 27-18, 18-21, 92-85
    ΣΙΚΑΓΟ: Ντενγκ 17, Τόμας 13, Νοα 10, Σάλμονς 10, Ρόουζ 13, Χάινριχ 14, Γκίμπσον 6, Μίλερ 9.
    ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ: Τζέφερσον 9, Ντάνκαν 28, Μπόνερ 7, Φίνλεϊ 6, Πάρλερ 8, Τζινόμπιλι 12, ΜακΝτάις 1, Χιλ 8, Μπλερ 6.

  • Πόρτλαντ-Ντένβερ 94-97
    17-24, 26-18, 24-20, 27-35, 94-97
    ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Ουέμπστερ 10, Ολντριτζ 9, Οντεν 6, Ρόι 30, Αουτλο 4, Μίλερ 8, Πρζιμπιλα 2, Φερνάντεζ 22, Χάουαρντ 3.
    ΝΤΕΝΒΕΡ: Αντονι 41, Μάρτιν 6, Νενε 7, Κάρτερ 7, Μπίλαπς 22, Αντερσεν 5, Λόσον 7, Γκράχαμ 2.


    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

    Βοστώνη 2-0
    Τορόντο 1-0
    Νιού Τζέρσεϊ 0-1
    Φιλαδέλφεια 0-1
    Νέα Υόρκη 0-1

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ντιτρόιτ 1-0
    Σικάγο 1-0
    Μιλγουόκι 0-0
    Ιντιάνα 0-1
    Κλίβελαντ 0-2

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Μαϊάμι 1-0
    Ουάσινγκτον 1-0
    Ορλάντο 1-0
    Ατλάντα 1-0
    Σάρλοτ 0-1

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ντένβερ 2-0
    Μινεσότα 1-0
    Οκλαχόμα Σίτι 1-0
    Πόρτλαντ 1-1
    Γιούτα 0-1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
    Λ.Α. Λέικερς 1-0
    Φοίνιξ 1-0
    Γκόλντεν Στέιτ 0-1
    Σακραμέντο 0-1
    Λ.Α. Κλίπερς 0-2

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Σαν Αντόνιο 1-1
    Χιούστον 1-1
    Ντάλας 0-1
    Νέα Ορλεάνη 0-1
    Μέμφις 0-1
  • Μαρσελίνιο: "Οι νίκες φέρνουν αισιοδοξία"


    Μαρσελίνιο Λέιτε Περέιρα Μαρσέλο "Οι πρόσφατες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο μας έχουν δώσει την απαραίτητη ψυχολογία να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον στη φετινή σεζόν. Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ θα γίνει μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο κι αυτό δεν είναι μόνον ένα καλό κίνητρο για εμένα που είμαι Βραζιλιάνος αλλά και για όλους τους συμπαίκτες μου. Στην βαθμολογία μπορούν να συμβούν τα πάντα από τη στιγμή που από την 3η ως την 15η θέση τις ομάδες χωρίζουν μόλις έξι βαθμοί."

    Ο 22χρονος Βραζιλιάνος μέσος της Ξάνθης Μαρσέλο Λέιτε Περέιρα "Μαρσελίνιο", μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για τις φετινές προσδοκίες του στην ακριτική ομάδα αλλά και τους νέους ορίζοντες που υπάρχουν πλέον για τον ίδιο αλλά και το σύλλογό του μετά τις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα αλλά και την πρόκριση της Σκόντα Ξάνθη στους "16" του κυπέλλου Ελλάδος. Θεωρεί πως ήρθε η ώρα να δείξει ο ίδιος τον καλό του εαυτό βοηθώντας την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Εξηγεί για ποιό λόγο περιμένει ανυπόμονα την αναμέτρηση της ερχόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ και θεωρεί πως όλα είναι πιθανά για την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων καθώς από την 3η θέση και κάτω όλοι είναι περίπου ισοδύναμοι και τα πάντα μπορούν να συμβούν για μια ομάδα με σοβαρότητα και καλή απόδοση.
    Ποια τα οφέλη της ομάδας από την χθεσινή νίκη στο κύπελλο Ελλάδος; Μια καλή πορεία στο θεσμό του κυπέλλου είναι στις προτεραιότητές σας;

    - Το κύπελλο είναι μια διοργάνωση με τις δικές του ιδιαιτερότητες και εκπλήξεις και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Για την ομάδα μου σημασία έχει η πρόκριση στην επόμενη φάση παρόλο που δεν παίξαμε ένα καλό παιχνίδι. Η SKODA ΞΑΝΘΗ για πολλά χρόνια κοιτάζει αυτόν τον θεσμό και θέλει να πετύχει οπότε σίγουρα το κύπελλο Ελλάδος είναι κάτι που ενδιαφέρει ως ομάδα.

    Βλέπεις αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας στο τελευταίο χρονικό διάστημα; Οι δύσκολες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο μπορούν να βοηθήσουν ψυχολογικά την ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας;

    - Ο κύριος Ματζουράκης είναι ένας έμπειρος και πολύ καλός προπονητής. Προσπαθεί να περάσει την δικιά του φιλοσοφία μέσα στην ομάδα και ως ένα σημείο τα έχει καταφέρει. Θέλει χρόνο όπως θέλουμε και εμείς χρόνο για να αφομοιώσουμε αυτό που κάνουμε στην προπόνηση. Οι νίκες αυτή την στιγμή ήρθαν επί πολύ καλών αντιπάλων ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιχνίδι απέναντι στην Καβάλα ήταν ένα γειτονικό ντέρμπι, οπότε είχε επιπλέον δυσκολίες. Μας έδωσαν μια καλή ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος και πιστεύω ότι θα το δείξουμε στο γήπεδο.

    Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο επόμενο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ; Πως περιμένει ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έναν αγώνα σε γήπεδο γεμάτο από κόσμο;

    - Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην σύνθεση του οπότε πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι. Επιπλέον αγωνιζόμαστε σε μια δύσκολο έδρα όπου οι φίλαθλοι υποστηρίζουν θερμά την ομάδα τους και τους βοηθάνε για να πετύχουν τον στόχο τους. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα πλάνα μας και να αγωνιστούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Το να αγωνίζεσαι μπροστά σε γεμάτες κερκίδες είναι ότι το καλύτερο και φυσικά δεν ισχύει μόνο για μένα που είμαι Βραζιλιάνος. Όλοι οι παίχτες θέλουνε να αγωνίζονται μπροστά σε κόσμο καθώς αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο. Περιμένω με μεγάλη αγωνία την αναμέτρηση εναντίον του ΠΑΟΚ.

    Που μπορούμε φέτος να περιμένουμε την Σκόντα Ξάνθη; Πιστεύεις πως μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσει η ομάδα σου μια θέση ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα;

    - Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο με την αλλαγή του προπονητή και πλέον έχουμε καταφέρει να έχουμε καλές εμφανίσεις αλλά και να έχουμε βαθμολογική συγκομιδή. Το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στις αρχές και μόνο ο Παναθαναικός με τον Ολυμπιακό έχουμε μεγάλη βαθμολογική συγκομιδή. Οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται σε απόσταση βολής και ανακατατάξεις είναι μεγάλες από αγωνιστική σε αγωνιστική. Πρέπει να μεταφέρουμε την δουλειά των προπονήσεων στα ματς και πιστεύω πως θα φτάσουμε εκεί που πραγματικά αξίζουμε.

    Από τον εαυτό σου τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος και ποιες οι προσωπικές σου φιλοδοξίες στη φετινή σεζόν;

    - Η θητεία μου στην Καλαμάτα όπου αγωνίστηκα δανεικός μου έκανε πολύ καλό. Κατανόησα περισσότερο τον τρόπο παιχνιδιού στην Ελλάδα και προσαρμόστηκα στις συνθήκες. Βέβαια το πρωτάθλημα της Β! Εθνικής κατηγορίας απέχει αρκετά από αυτό της Super League οπότε χρειάζεται περίοδος προσαρμογής. Έχω αρχίσει να αγωνίζομαι στα τελευταία παιχνίδια και αυτή την στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συνεχίσω την δουλειά και να βοηθάω όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα μου.

    Ποια η άποψή σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος και του Ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα;

    - Το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και οι ισορροπίες είναι μικρές. Ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν αφού διαθέτουν πολύ καλές μονάδες που κάνουν την διαφορά. Επίσης από την 3η θέση έως την 15η θέση υπάρχει μια διαφορά 6 βαθμών οπότε όλα μπορούν να αλλάξουν με ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Το ότι δεν υπάρχουν φαβορί δίνει μια επιπλέον αγωνία στο πρωτάθλημα καθώς όλες οι ομάδες παλεύουν σε όλες τις έδρες. Η Εθνική ομάδα για ακόμη μια φορά βρίσκεται κοντά στο να πάρει μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση και αυτό θα βοηθήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι οι αγώνες με την Ουκρανία να έχουν θετική κατάληξη.

    Οι μεταδόσεις της Ημέρας

    • 17.00EUROSPORT:ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U-17: ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΝΔΟΥΡΑ
    • 17.30NOVASPORTS 1:ΠΟΛΟ Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ
    • 19.00NOVASPORTS 1:ΒΟΛΕΪ Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    • 19.00CONN-X TV SPORTS 1:ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΦΟΡΤΟΥΝΑ-ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ
    • 19.00NOVASPORTS 1:ΠΟΛΟ Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΠΑΟΚ
    • 20.00EUROSPORT:ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U-17: ΕΛΒΕΤΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ
    • 21.30CONN-X TV SPORTS:ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΧΕΡΤΑ
    • 21.30CONN-X TV SPORTS 3:ΒΕΛΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΜΟΥΣΚΡΟΝ-ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

    Η νέα... Barbie της Αργεντινής

    claudia_ciardone77.jpgΞεχάστε την Λούλι Σαλαζάρ και ασχοληθείτε με την Κλαούντια Σιαρντόνε. Αυτό αναφέρει το 27χρονο μοντέλο από την Αργεντινή που θέλει να πάρει την θέση της συμπατριώτισσας της που έχει ουκ ολίγες σχέσης με ποδοσφαιριστές. Μια από αυτές ήταν και με τον Λιονέλ Μέσι.
    Η Σιαρντόνε θέλει να κάνει άπαντες να ξεχάσουν την Σαλαζάρ: «Είναι καιρός η Λουτσιάνα ( http://www.gazzetta.gr/content/view/36636/30/) να αφήσει τον χώρο για κάποιον άλλον. Σας ευχαριστώ που με συγκρίνετε μαζί αλλά ξεχάστε το. Είμαι η νέα Barbie της Αργεντινής», ενώ για τους άντρες τόνισε: «Ξεκινάμε πάντα με ένα ρομαντικό δείπνο στον κήπο. Ολα είναι οργανωμένα πολύ καλά. Μου αρέσει το κρεβάτι αλλά ο έρωτας σε περίεργα μέρη είναι πιο ωραίο. Οι βραδιές αυτές μένουν αξέχαστες».

    claudia_ciardone399.jpg

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ SALONICA PRESS

    Κλείνουμε ένα χρόνο σήμερα στην blogoσφαιρα. 4867 αναρτήσεις, πάνω από 110.000 επισκέψεις...

    Η δημιουργία του Salonica Press Radio, καθώς και η πρώτη εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημερωτική εφημερίδα Salonica Press News δείχνουν την απόλυτη πίστη μας στα "νέα μέσα" και προχωρούμε στους νέους δρόμους που χαράζονται από τους πρωτοπόρους του είδους.

    Ευχαριστούμε πολύ, όλην την "κοινωνία του διαδικτύου" για την αγαστή συνεργασία και την αμφίδρομη επικοινωνία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.

    Με τιμή και σεβασμό,

    Η ομάδα του Salonica Press

    Χρόνια μας πολλά..

    Ευχαριστίες και κλήση για συμπαράσταση


    Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου πανηγυρίζουν Εκκληση στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να συμπαρασταθεί στην ομάδα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο απευθύνει η διοίκηση της θεσσαλικής ΠΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε. Με άλλη ανακοίνωση ευχαριστεί τους φιλάθλους για την παρουσία τους στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΛ.

    "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ καλεί όλους τους φιλάθλους της ομάδας να ταξιδέψουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Στάδιο Φυλής για τον αγώνα με τον Θρασύβουλο και να τη στηρίξουν με το μοναδικό, ενθουσιώδη και πολιτισμένο τρόπο τους, γιατί η ομάδα τους χρειάζεται κοντά της.

    Η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Θρασύβουλος-Ολυμπιακός Βόλου ξεκινά από σήμερα το απόγευμα, από 6 μ.μ. Οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν μεμονωμένα μπορούν να τα προμηθεύονται από τα γραφεία της ΠΑΕ, Π. Μελά 3 με Ιάσονος, τηλ: 24210 34507, ενώ οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν οργανωμένα θα τα προμηθεύονται από το Σύνδεσμο "Austrian Boys", Ιωλκού με Μαγνήτων, τηλ: 6973328028, 6938676856", αναφέρεται στην πρώτη ανακοίνωση.

    Στη δεύτερη τονίζεται: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλον τον υπέροχο φίλαθλο κόσμο που κατέκλυσε χθες το ΕΑΚ και στήριξε την ομάδα με ενθουσιασμό από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Επιτέλους, η πόλη ξύπνησε"

    Απογοητευμένος ο Βγενόπουλος


    Ανδρέας Βγενόπουλος Συνέντευξη στο περιοδικό "Lifo" παραχώρησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο εκ των μεγαλομετόχων της "πράσινης" ΠΑΕ, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό ενώ ξεκαθάρισε ότι όσα βίωσε το διάστημα που ασχολήθηκε με την ομάδα, τον απογοήτευσαν.

    - Έρχεται ποτέ μία τέτοια στιγμή στις επιχειρήσεις που αισθάνεσαι ότι μπορείς να φύγεις και τα πράγματα να κυλούν;
    "Έρχεται, έρχεται. Έχω κάνει πολλά πράγματα εις την καριέρα μου τα οποία εθεωρούντο ότι δε θα μπορούσαν να συμβούν. Έρχεται... Όπως κάποια στιγμή, όταν είχα ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό, κι όλοι μου έλεγαν "Αααα, τώρα έμπλεξες" και εγώ τους έλεγα ότι είναι προσωρινό και ότι θα τελειώσει, όπως και έγινε.

    - Αυτό που δεν κατάλαβα στην εμπλοκή σας με τον Παναθηναϊκό είναι η δήλωσή σας όταν αποχωρήσατε... Εσείς ένας άνθρωπος που ήξερε τα μέσα στην ομάδα και κάποτε ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας της, τι είδε ξαφνικά που δεν το ήξερε ήδη, ώστε να απογοητευθεί τόσο;
    "Ήμουν υπεύθυνος επικοινωνίας το 1983 και ξανά ασχολήθηκα μετά από 25 χρόνια. Είδα πολλά που δεν γνώριζα και που με απογοήτευσαν - βασικά το τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας και το περίσσευμα προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων."

    - Κύριε Βγενόπουλε, σε ποια στιγμή της ζωής σας νιώσατε πραγματικά ευτυχισμένος;
    "Σε πολλές. Οι περισσότερες έχουν σχέση με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Αλλά έχω νιώσει και ευτυχισμένος όταν νικήσαμε τον Ερυθρό Αστέρα και προκριθήκαμε στο Γουέμπλεϊ, ας πούμε. Ένιωσα πολύ ευτυχισμένος ως γονιός, ή με κάποιες πολύ σημαντικές επιχειρηματικές ή οικονομικές επιτυχίες, παλιά όταν ήμουν στο ξεκίνημα μου - τότε που αυτά μετρούσαν πολύ περισσότερο."

    Εκτός και ο Μαρέσκα!


    Ο Ντε Καμάργκο παρακολουθεί τον Μαρέσκα Τα προβλήματα όχι απλά δεν μειώνονται για τον Ολυμπιακό αλλά αυξάνονται! Ο Έντσο Μαρέσκα τέθηκε νοκ αουτ από τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ατρόμητο και έτσι ο Ζίκο θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα καθώς εκτός από τον Ιταλό δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Ντουντού και Α. Παπαδόπουλο αλλά και στους τραυματίες Τοροσίδη, Ντιόγο, Ντάρμπισαιρ και Λεονάρντο.

    Οι "ερυθρόλευκοι" προπονήθηκαν το απόγευμα με τους Ζεβλάκοφ και Μέλμπεργκ να ακολουθούν το πρόγραμμα σε αντίθεση με τους Λεονάρντο και Ντιόγκο που ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας. Ο Τοροσίδης ακολούθησε πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο.
    Ο Μαρέσκα που ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στον αριστερό μηρό έκανε θεραπεία, ενώ ο Ντάρμπισιρ θα υποβληθεί σε έλεγχο (μαγνητική τομογραφία), προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της αποκατάστασής του.

    Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας μας Αρτούρ Αντούνες Κοΐμπρα (Ζίκο), ανακοίνωσε τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Νικλητσιώτης, Γ. Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης, Στολτίδης, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Φετφατζίδης.

    Θα τα ξαναπούν...


    Νοτιάς και Θανόπουλος στη συνέντευξη Τύπου για το μέλλον της ΑΕΚ Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος των συζητήσεων του Χαράλαμπου Κοζώνη, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ. Ο Νίκος Νοτιάς μαζί με τον Νάσο Θανόπουλο τα είπαν για αρκετή ώρα με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και τους συνεργάτες του και συμφώνησαν να τα πουν ξανά. Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα έχουν τελειώσει και την δεύτερη ημέρα των συζητήσεων, με την ελπίδα πως δεν θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

    Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει οτι οι συζητήσεις δεν είναι σε καλό επίπεδο. Το αντίθετο... Απλά όταν τίθεται υπό διαπραγμάτευση κάτι τόσο σημαντικό, όπως είναι ουσιαστικά η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ όλοι είναι επιφυλακτικοί.

    Αθλητικός Τύπος 30/10/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Metrosport
    Σπορ του Βορρά

    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα
    The Match

    Πατρίς Sport

    ΙΣΠΑΝΙΑ: Τα αποτελέσματα στο Copa del Rey

    Σε αγώνες για τη φάση των «32″ του κυπέλλου Ισπανίας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

    Μαρμπέγια-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
    Ατλέτικο Θιουδάδ-Σεβίλη 2-4
    Ουέλβα-Χιχόν 1-1
    Αλκορκόν-Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
    Σαραγόσα-Μάλαγα 1-1
    Χετάφε-Εσπανιόλ 2-0
    Ράγιο Βαγεκάνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0
    Έρκουλες-Αλμερία 2-1
    Αλκογιάνο-Βαλένθια 0-1
    Θέλτα Βίγκο-Τενερίφη 2-1
    Χερέθ-Οσασούνα 1-2
    Μούρθια-Λα Κορούνια 0-1
    Κουλτουράλ Λεονέσα-Μπαρτσελόνα 0-2
    Πουερτογιάνο-Βιγιαρεάλ 1-1
    Βαγιαδολίδ-Μαγιόρκα 2-1
    Σαλαμάνκα-Σανταντέρ 1-0

    *Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 10 Νοεμβρίου

    Αποδοκιμασίες… Νο 2

    Μετά το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ, παίκτες και τεχνική ηγεσία των «κίτρινων» δέχθηκαν για δεύτερη φορά την Τετάρτη και μέσα τρεις μέρες τα «πυρά» των φιλάθλων. Για την ακρίβεια οι 300 «ηρωικοί» φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν την Τετάρτη στα Λιόσια, αποδοκίμασαν μετά το τέλος του αγώνα τους ποδοσφαιριστές για την απαράδεκτη τους εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο. Μάλιστα στη στιγμή που έγινε το 3-2, ορισμένοι οπαδοί των «κίτρινων» αντέδρασαν λάθος πετώντας μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο. Μια κίνηση, η οποία πήγαζε από την οργή και τον εκνευρισμό που τους «πλημμύριζε», από τα όσα έβλεπαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

    Σχέσεις... οργής!

    bajevic_proponisi.jpgΣτο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται και ο Μπάγεβιτς μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τον Θρασύβουλο στο Κύπελλο. Ο Ντούσκο μίλησε για πέντε παίκτες που θα φύγουν, χωρίς να τους κατονομάσει... Αποδεδειγμένα πάντα είχε προβλήματα με ποδοσφαιριστές. Είτε με τους λάτιν, είτε με τις «βεντέτες», η σχέση του Ντούσαν Μπάγεβιτς με κάποιους παίκτες, ενίοτε αποτελούν σχέσεις… οργής! Θυμίζουν ζευγάρι που ξεσπάει, μετά χρόνια καταπίεσης…!


    Πριν από χρόνια στον Ολυμπιακό ο Σερβοέλληνας προπονητής είχε προβλήματα με τους Βραζιλιάνους (Τζιοβάνι, Ριβάλντο), αλλά και τον απείθαρχο Νέρι Καστίγιο και τώρα, στην ΑΕΚ, στο στόχαστρο μπήκαν οι Αργεντίνοι. Χωρίς να είναι απόλυτο, αφού πολλές φορές έχει έρθει σε κόντρα με τις λεγόμενες «βεντέτες». Όπως την περίοδο 1992-1994 που δεν μιλούσε με τον Στέλιο Μανωλά, ενώ στον Ολυμπιακό υπήρξε πρόβλημα και με τον Ιλια Ιβιτς και τον παικταρά, αλλά κακοχαρακτήρα Ζλάτκο Ζάχοβιτς με τον οποίο είχε καβγαδίσει.


    «ΔΕΝ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΟΥ»
    Στην ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι δεν «κολλάνε τα…χνώτα του», με κάποιους ξένους ποδοσφαιριστές. ‘Ηταν τόση η επιθυμία του όμως να έρθει στην ΑΕΚ, που πιθανόν να τον έκανε πιο ευάλωτο. Προφανώς, υπολόγιζε ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη τη δεύτερη σεζόν, αφού θα έχει απομακρύνει κάποιους ποδοσφαιριστές (Εντίνιο, Τζιμπούρ), υπολογίζοντας όμως όπως αποδείχτηκε χωρίς τον…ξενοδόχο. Δηλαδή τους Αργεντίνους και όχι μόνον (γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί) ποδοσφαιριστές του!

    ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
    Με το «καλημέρα» είδε τους Τζιμπούρ- Σκόκο πέρυσι να παίζουν ξύλο. Για το επεισόδιο Τζιμπούρ-Σκόκο είχε φανεί ότι είναι πολύ ελαστικός: «Σας έχω πει ότι λυπούμαστε για το επεισόδιο. Αυτά συμβαίνουν. Πιστεύω ότι τα καταδικάζουμε όλοι. Κι οι δύο ζήτησαν συγγνώμη και από την ομάδα και από εμένα. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

    ΕΝΤΙΝΙΟ
    Είχε πολλά προβλήματα με τον Εντίνιο, ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος ήταν ευέξαπτος και ενοχλήθηκε όταν είδε τον Μπάγεβιτς να τον ξεχνάει στον πάγκο. Γκρίνιαζε συνέχεια, ενώ ακόμη και οι τοίχοι στα αποδυτήρια γνώριζαν ότι ο Εντίνιο…αδικείται! Σε μια προπόνηση είχε φτάσει στο σημείο να αποκαλέσει τον Σερβοέλλληνα προπονητή «ρατσιστή». Στις 9 Απριλίου συγκεκριμένα κλωτσούσε ό,τι έβρισκε μπροστά του στους Θρακομακεδόνες και έλεγε «έχει πρόβλημα μαζί μου, δεν εξηγείται»… Μάλιστα στον καβγά των Τζιμπούρ- Σκόκο είχε πάρει το μέρος του Αλγερινού.

    ΤΖΙΜΠΟΥΡ Δεν είναι τυχαία όσα λέγονται για τον Αλγερινό επιθετικό ότι δηλαδή «μπορεί να σου κάνει τα αποδυτήρια μπ…». Εκαναν αμάν να τον ξεφορτωθούν από τον Πανιώνιο, ενώ και στον Παναθηναϊκό ήταν ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο έκαναν πίσω για τη μεταγραφή του. Και μιλάμε για μεταγραφή-χρυσάφι! Στην αρχή ο Ντούσκο του τα συγχωρούσε όλα και τον έβαζε βασικό. Δυστυχώς όμως, ήταν πολύ…επιθετικός και απέναντι στους συμπαίκτες του, όπως αποδείχτηκε για το επεισόδιο που προαναφέραμε με τον Σκόκο και στο οποίο χρειάστηκαν πολλοί συμπαίκτες του για να τον συγκρατήσουν.

    Τον Μάϊο σε μια προπόνηση ζήτησε από τον Μπάγεβιτς να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα, επειδή είχε πονόδοντο…! Και σε αυτόν μπήκε πωλητήριο, αφού αποδείχτηκε ότι με το να κρύβεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, δεν καθαρίζεις το σπίτι!

    ΧΟΥΑΝ ΦΡΑΝ
    Ο Χουανφράν δεν άκουσε κάτι που του είπε ο Μπάγεβιτς σε άσκηση στο Ζέεφελντ και ο προπονητής του τον έστειλε στα αποδυτήρια. Ο Ισπανός που είναι καλός χαρακτήρας, ξέσπασε στο ξενοδοχείο και κάποιοι είπαν ότι μίλησε πολύ άσχημα στον Μπάγεβιτς, που ενημέρωσε τον Θανόπουλο. Η συγγνώμη ενώπιον όλων έσβησε τη φωτιά, όμως κάτι τέτοια επεισόδια δεν ξεχνιούνται ποτέ!

    ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο Ντούσαν αυτούς τους δύο-δυόμισι μήνες φέτος, βλέπει τον Μπλάνκο, τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, να «σπάει» τα δοκάρια και να μην μπορεί να σκοράρει και από ευνοϊκές θέσεις. Να παίζει μάλιστα μακριά από την περιοχή και να προσπαθεί να δημιουργεί φάσεις. Να σκέφτεται άραγε το συμβόλαιό του ο Ζορό;

    Τον Σκόκο πολλές φορές να παίζει για τον εαυτό του και όχι τόσο για την ομάδα και να έχει παράπονα για τη θέση που αγωνίζεται Και για να θυμηθούμε, υπάρχουν φορές που βλέποντας τον Σκόκο νομίζεις ότι αγωνίζεται σε αλάνα. Πώς να το αντέξει αυτό ο Ντούσκο, που συν τοις άλλοις, βλέπει και…εφιάλτες στο δρόμο με τους λάτιν; Στα τελευταία παιχνίδια ο Σάχα μοιάζει με σταθμάρχη που βλέπει τα τρένα (γκολ) να περνάνε και αυτός απλώς μετακινεί τα χέρια του…

    Δεν πήγε καλά στο ματς με τον Θρασύβουλο και ο δεξιός μπακ Κάρλος Αραούχο, ενώ συνεχόμενα είναι τα άσχημα παιχνίδια για τον (όχι λάτιν , αλλά Σουηδό) Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, που είναι «τρύπα» στο κέντρο της άμυνας.

    ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ 'Η...

    Ασφαλώς, δεν θα αργήσει η στιγμή που ο Ντούσκο θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα δείξει ποιοι είναι οι πέντε ποδοσφαιριστές που δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει. Και το κακό για αυτόν είναι ότι δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο και η αντίδρασή του ήρθε κάπως καθυστερημένα:δηλαδή έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο, έχοντας μείνει πολύ μακριά από το πρωτάθλημα και με το έργο της πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ να είναι δύσκολο. Και απέναντί του θα έχει πλέον και αρκετούς (περισσότερους από όσους είχε) οπαδούς!

    Σπάει το ρεκόρ του Ζιοβάνι ο Πέδρο

    pedro.jpgΗ μεγάλη φετινή αποκάλυψη της Μπαρτσελόνα είναι αδιαμφισβήτητα ο Πέδρο. Ο νεαρός επιθετικός των Καταλανών έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις που έχουν πάρει μέρος οι «μπλαουγκράνα» και αν τα καταφέρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον Δεκέμβριο τότε θα γραφτεί στην ιστορία. Μόνο ο Ζιοβάνι έχεισκοράρει σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις.

    Ο Πέδρο είναι μόλις ένα γκολ μακριά από ένα απίστευτο ρεκόρ. Ο στράικερ της Μπάρτσα θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της που θα πανηγυρίσει γκολ σε έξι διαφορετικούς διοργανώσεις. Ο χαρισματικός σκόρερ έχει σημειώσει γκολ στο Copa del Rey, στη Πριμέρα Ντιβιζιόν, στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Σούπερ Καπ Ισπανίας και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.
    Το ρεκόρ μέχρι στιγμής κατέχει ο Ζιοβάνι με το πρώην φορ του Ολυμπιακού να έχει πετύχει την περίοδο 1997-98 18 γκολ σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις. Φέτος μόνο ο Ζλάταν και ο Μέσι έχουν σημειώσει περισσότερα τέρματα από τον Πέδρο.

    Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

    Θερμή παράκληση προς όσους ψάχνουν για προπονητή: Και ο μπαμπάς της Αντι Σουμ διαθέσιμος...

    Τον ...έφαγαν για πρωϊνό!

    kofidis-ira.jpgΟ αποκλεισμός από τα Τρίκαλα στο Κύπελλο ήταν αυτός που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ολεγκ Προτάσοφ. Ο Ουκρανός προπονητής αποτελεί από το πρωϊ της Παρασκευής, παρελθόν από τον Ηρακλή και την θέση του πήρε ο Σάββας Κωφίδης. Ο πρώην άσος της ομάδας και παλιός της προπονητής, θα γυμνάσει σήμερα την ομάδα στη Μίκρα. Ολο το βράδυ κράτησαν οι συζητήσεις του Ρέμου με τους συνεργάτες του.

    Η κακή πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα αλλά και ο αποκλεισμός σοκ στο Κύπελλο από ομάδα τρίτης εθνικής κατηγορίας έσπασαν το... μάρμαρο. Ο Δήμος Πολύκαρπος και ο Ηλίας Πουρσανίδης βρισκόντουσαν σε επικοινωνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τον Αντώνη Ρέμο και η διοίκηση συμφώνησε με τον Όλεγκ Προτάσοφ στη λύση της συνεργασίας τους.
    Όπως φαινόταν ο Ουκρανός δεν είχε τον τρόπο να βρει το... μυστικό για την αγωνιστική άνοδο του «γηραιού» και έτσι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον Σάββα Κωφίδη να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία.

    Ο Ελληνας προπονητής είπε αμέσως το ναι αν και ο Ηρακλής βρίσκεται σε δύσκολο δρόμο. Μάλιστα ο Κωφίδης θα είναι αυτός που θα προπονήσει σήμερα τους παίκτες στις 11:00 καθώς ο Προτάσοφ θα πάει στη Μίκρα για τον αποχαιρετισμό.

    Οσον αφορά το προπονητικό τιμ παραμένουν στις θέσεις τους ο γυμναστής και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Μπάμπης Μαυρίδης και Φώτης Γκιζέλης. Η μοναδική εκκρεμότητα έχει να κάνει με τον βοηθό του Κωφίδη και ίσως παραμείνει στην θέση του ο Νίκος Νεντίδης.
    Αυτό που απομένει είναι ποιος θα πάρει τον μέχρι πρότινος ρόλο του Σάββα που ήταν του Τεχνικού Υπεύθυνου Υποδομής.

    «Μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο»

    «Μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο»

    Ο Θανάσης Παπάζογλου πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο ματς του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο νεαρός φορ χάρισε τη νίκη πρόκριση στο Δικέφαλο με 1-0 βρίσκοντας για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίκτυα μετά από έξι επίσημες συμμετοχές. Χθες μίλησε στο «Μ» για το γκολ της Κρήτης, για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε όταν δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα αλλά και τις φιλοδοξίες που έχει με τον ΠΑΟΚ.
    -Θανάσης, περιμένες αρκετό καιρό το πρώτο επίσημο γκολ σου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς σε ορισμένα προηγούμενα παιχνίδια στάθηκες και άτυχος. Πως νιώθεις πλέον για το γκολ που πέτυχες στο ματς με τον ΟΦΗ;
    «Καλό είναι να έχουμε την τύχη με το μέρος μας. Πέτυχα ένα γκολ το οποίο βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Είναι πάρα πολύ χαρούμενος, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχα, αλλά περισσότερο για την πρόκριση που πήραμε στο Κύπελλο μέσα στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θέλαμε να κερδίσουμε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι ο ΟΦΗ διαθέτει μία δυνατή έδρα, αλλά δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο την πρόκριση. Και εγώ ήθελα σε ατομικό επίπεδο ένα προσωπικό γκολ για να σπάσει αυτή η γκίνια που είχα ως τώρα. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που συνεχίζουμε στο Κύπελλο και ελπίζουμε να πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια».
    -Τώρα ακολουθεί ο αγώνας πρωταθλήματος με την Ξάνθη. Ήρθε η ώρα και για το πρώτο σου γκολ στο πρωτάθλημα;
    «Θα κάνω το παν… Πιο πολύ όμως από το γκολ με ενδιαφέρει να κερδίζει ο ΠΑΟΚ…»
    -Πόσο τονώνει την ψυχολογία ενός νεαρού επιθετικού όπως εσύ ένα γκολ, το οποίο μάλιστα ισοδυναμεί και με μία πρόκριση;
    «Το γκολ είναι η βασική δουλειά ενός επιθετικού και έτσι κάθε τέρμα που σημειώνεις τονώνει την ψυχολογία. Για μένα ήταν σημαντικό γκολ, όπως και για την ομάδα επειδή συνδυάστηκε μαζί με μία νίκη και μία πρόκριση. Αναμφίβολα ανεβαίνει η ψυχολογία μου και πιστεύω ότι θα είμαι ακόμη καλύτερος στα επόμενα παιχνίδια και θα μπορέσω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ και με άλλα γκολ».
    -Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να βρεις τον καλό σου εαυτό μετά από μία σειρά αγώνων που ήσουν βασικός αλλά χωρίς γκολ και μάλιστα έχοντας χάσει ορισμένες ευκαιρίες από αυτές που λέμε ότι δε χάνονται;
    «Έχει ειπωθεί πολλές φορές στο ποδόσφαιρο ότι όλα τα γκολ μπαίνουν και όλα χάνονται. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές έχουν χάσει γκολ από αυτά που λέμε ότι δε χάνονται. Όπως επίσης άλλοι έχουν βάλει γκολ από αυτό που λέμε ότι δεν μπαίνουν με τίποτα! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω και να πέφτει η ψυχολογία επειδή χάνει κάποια γκολ.
    Εγώ επειδή είμαι και νεότερος σε ηλικία ήταν λογικό να πέσει η ψυχολογία μου μέχρι ενός σημείου. Με πήρε από κάτω… Αλλά στον ΠΑΟΚ είχα ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίξουν και να μου δείξουν ότι με πιστεύουν. Από τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μέχρι τον πρόεδρο και τον κόσμο, όλοι με στήριξαν και να που ήρθε και το πρώτο μου γκολ… Όλοι μου ανέβαζαν το ηθικό και πλέον μετά από το γκολ επί του ΟΦΗ νιώθω σαφώς πιο ανεβασμένος».
    -Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός, όπου ο ΠΑΟΚ έχει υψηλές βλέψεις. Μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος;
    «Ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου. Συνολικά έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, δουλεύουμε ιδιαίτερα σκληρά με έναν εξαιρετικό προπονητή, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω από την ομάδα που την αγαπάνε και τη στηρίζουν και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα προσόντα για να πρωταγωνιστεί». Πηγη Μετροσπορ