Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Βγήκαν τα ονόματα των τεσσάρων


Πολύς ντόρος έγινε από το βράδυ της Πέμπτης κι έπειτα για την περίφημη πεντάδα που "φωτογράφισε" ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και... φταίει για όλα τα κακά της ομάδας.
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήθελε τους Αργεντινούς (βλέπε Σκόκο, Σάχα, Μπλάνκο, Αραούχο) να πληρώνουν το μάρμαρο για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό στη Φυλή, ωστόσο το απόγευμα της Παρασκευής διαπιστώσαμε πως ο Σέρβος προπονητής αποφάσισε να θυσιάσει τα "δικά" του παιδιά.
Οι πέντε έγιναν τέσσερις και αυτοί είναι οι: Λεονάρντο, Μάκος, Ιορντάκε και Αρτσε, οι οποίοι δεν βρίσκονται στην αποστολή της Ενωσης για τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη.
Οι δύο πρώτοι ήταν το μέγα σίριαλ του καλοκαιριού και χρειάστηκε να δαπανηθούν κοντά στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ μαζί με τον Ιορντάκε, πρόκειται για την τριάδα παικτών που πήρε η ΑΕΚ από τη συνεργασία της με τον Γιάννη Καινούργιο. Μια συνεργασία η οποία παρεξηγήθηκε λόγω της σχέσης του Καινούργιου με τον Μπάγεβιτς (κουμπάροι).
Ο τέταρτος της παρέας, ο Αρτσε, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει απογοητεύσει πλήρως με τις έως τώρα εμφανίσεις του και είναι εξαιρετικά απίθανο να δαπανηθούν τα 1,8 εκατομμύρια που απαιτούνται για την απόκτηση των δικαιωμάτων του το επόμενο καλοκαίρι, αφού, θυμίζουμε, πως έχει έρθει δανεικός από τη Σαν Λορέντζο. Eπίσης, με τον αποκλεισμό του Αρτσε ο Μπάγεβιτς δείχνει πως θα εμπιστευτεί -επιτέλους- κάποια εγχώρια λύση για το κέντρο της άμυνας, δηλαδή τους Ελληνες Γκέντσογλου ή Μανωλά.
Το μήνυμα, λοιπόν, που περνάει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και δη των Λεονάρνο, Μάκου και Ιορντάκε είναι ξεκάθαρο: Εγώ πρώτος θυσιάζω τα "δικά" μου παιδιά για το καλό της ΑΕΚ. Παράλληλα, βάζει τέλος στις φήμες και τα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί από το πρωί και ήθελαν -όπως προαναφέραμε στην αρχή του κειμένου- τους Αργεντινούς να μένουν εκτός αποστολής.
Το σίγουρο είναι πως κάποιοι θα έμεναν εκτός αποστολής με δεδομένη την επιστροφή των Μαντούκα, Νέμεθ, Γκερέιρο και Καφέ. Ωστόσο, ο Μπάγεβιτς θα μπορούσε να αφήσει στην Αθήνα -για παράδειγμα- τους Μανωλά, Γιαχάγια ή Παυλή, οι οποίοι όμως θα ταξιδέψουν στην Κρήτη.

Η αποστολή, λοιπόν της ΑΕΚ που θα ταξιδέψει στην Κρήτη και η οποία μετά τα τελευταία γεγονότα έχει αποκτήσει τόση σημασία, αποτελείται από τους: Σάχα, Λούκατς, Αραούχο, Γεωργέα, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελα, Μανωλά, Γιάχιτς, Καφέ, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδη, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Παυλής, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: