Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

MVP ο Χιετάνεν

heitanen_paok.jpgΟ Μάτι Χιετάνεν του ΠΑΟΚ, αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Αθλητής (MVP) της 2ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο Φινλανδός ακραίος του Δικεφάλου σημείωσε 19 πόντους, με 10/17 επιθέσεις, 5 άσους, 4 μπλοκ και 71% ποσοστά υποδοχής (46% άριστες) στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 3-2 επί του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Μετς.

«Είναι πάντα πολύ όμορφο το συναίσθημα να συνδυάζεις μια μεγάλη νίκη της ομάδας σου, παίζοντας μάλιστα και καλό βόλεϊ, όπως νομίζω ότι κάναμε εμείς κόντρα στον Παναθηναϊκό, με μια προσωπική διάκριση. Γνωρίζω ότι για την πλειοψηφία του κόσμου ήταν μια μεγάλη έκπληξη εκείνο το αποτέλεσμα, ίσως και για εμάς, αλλά ταυτόχρονα ήταν κι ένα παιχνίδι στο οποίο δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Αν παίζουμε έτσι και στη συνέχεια, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ ο Χιετάνεν, ο οποίος έδειξε ενθουσιασμένος από την μέχρι τώρα ελληνική του εμπειρία, αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος.

«Το πρωτάθλημα είναι πραγματικά συναρπαστικό. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε άλλη και πρέπει σε κάθε ματς να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου για να φύγεις νικητής από το γήπεδο. Νομίζω ότι κάθε χρόνο το ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται ολοένα και καλύτερο. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όσα έχω συναντήσει εδώ. Έχουμε μια καλή ομάδα, δουλεύουμε σαν οικογένεια ενώ και η ζωή στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ ευχάριστη», κατέληξε.

Οι καλύτεροι της 2ης αγωνιστικής

Η καλύτερη επτάδα
Πασαδόρος: Θοδωρής Μποζίδης (ΠΑΟΚ)
Διαγώνιος: Νίκος Ρουμελιώτης (ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ)
Ακραίοι: Μάτι Χιετάνεν (ΠΑΟΚ), Ντμίτρι Βντόβιν (Απόλλων Καλαμαριάς)
Κεντρικοί: Δημήτρης Τζούριτς (Ολυμπιακός), Θίοντορ Μπρούνερ (ΠΑΟΚ)
Λίμπερο: Χρήστος Δημητρακόπουλος (ΠΑΟΚ)

Ατομικά Στατιστικά
Πόντοι

1.Ν. Ρουμελιώτης (ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ) 29
Μπλοκ
1.Τζούριτς (Ολυμπιακός) 6
Άσσοι
1.Γκιρτζίκης (ΑΕΚ) 6
-.Κοβάσεβιτς (ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ) 6
Υποδοχή
1.Ράφαελ Λινς (ΠΑΟΚ): 58% άριστες υποδοχές
Επίθεση (πόντοι)
1. Ν. Ρουμελιώτης (ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ) 23

Ομαδικά Στατιστικά
Περισσότεροι Άσσοι: ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ: 13
Καλύτερη Υποδοχή (άριστες): ΠΑΟΚ: 50%
Καλύτερη Επίθεση: Ηρακλής: 68%
Περισσότερα Μπλοκ: ΑΕΚ: 16

Δεν υπάρχουν σχόλια: