Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ιτούδης: «Πρόβλημα οι άδειες εξέδρες»

«Ιδιαίτερο» χαρακτήρισε το παιχνίδι της Κυριακής (ΟΑΚΑ , 17:00, ΣΚΑΪ) με τον Πανελλήνιο ο Δημήτρης Ιτούδης, καθώς η αναμέτρηση θα γίνει χωρίς υποστήριξη από τους φίλους του «τριφυλλιού». «Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και με δεδομένο ότι εμείς θα αγωνιστούμε με άδειες εξέδρες το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο, γιατί διαφορετικά είναι να έχεις τον κόσμο, τις ιαχές και την παρότρυνση και να ξέρεις ότι ο κόσμος είναι μαζί σου, να το αισθάνεσαι αυτό το πράγμα και διαφορετικά να παίζεις κεκλεισμένων των θυρών. Είναι διαφορετικό. Είναι «κρύο». Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε πρώτον καλά, να συνεχίσουμε αυτές τις καλές εμφανίσεις μας όχι μόνο στα επίσημα παιχνίδια. Σημαντικό είναι να συνεχίσουμε την καλή μας προπόνηση. Αυτό είναι κάτι που ανέφερε και ο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου και το λέμε κάθε μέρα. Κάνουμε καλή προπόνηση. Και όταν είμαστε καλοί στην προπόνηση, πιο επιθετικοί και έχουμε σαφείς ιδέες, όταν δεν «κλέβουμε» στην προπόνηση, τότε θα παρουσιαζόμαστε δυνατοί και στα παιχνίδια», είπε ο βοηθός του «Ζοτς» που στη συνέχεια ανέλυσε το προφίλ του αντιπάλου και τόνισε τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι»για να πάρουν τη δεύτερη τους νίκη: «Ο Πανελλήνιος ξεκίνησε πιο νωρίς την προετοιμασία του, εξαιτίας των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι μια ομάδα, η οποία έχει σαφή προσανατολισμό και δεδομένο σχέδιο. Η εκτέλεση των επιθετικών τους κινήσεων δείχνει μια ομάδα που έχει αποκτήσει πολύ ψηλούς αυτοματισμούς στον επιθετικό τομέα, είτε γίνεται αυτό για να ποστάρουν τον Βουγιούκα, είτε γίνεται για να βγάλουν μονά ή διπλά σκριν για τον Σμιθ και τον Χαραλαμπίδη, είτε γίνεται για τα πικ εντ ρολ του Μπλάκνεϊ, είτε για να βγει ο Ντέιβις να σουτάρει. Γενικότερα πάντως δείχνει μια ομάδα που έχει ψηλό αυτοματισμό στα επιθετικά της συστήματα, αλλά και στις αμυντικές της προσαρμογές. Σε ότι αφορά το κομμάτι αυτό, ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα που είναι επιθετική στην άμυνα, πρεσάρει σε όλο το γήπεδο, χρησιμοποιεί ραν εντ τζαμπ παγίδες, συνήθως παίζει ζώνες στα άουτ, ζώνες 2-3 ή και 3-2. Περιμένουμε να πάνε με παγίδες στον Πέκοβιτς πριν από την ντρίπλα του, είτε από την μπέιζ λάιν, είτε από τη δυνατή πλευρά, δηλαδή να παίξουν με παγίδες στο χαμηλό ποστ. Στον επιθετικό τομέα τα πράγματα είναι δεδομένα. Είναι ομάδα που τρέχει πολύ καλά στον αιφνιδιασμό και σκοράρει και με τρίποντα από αυτές τις καταστάσεις. Αν πάρουμε ως παράδειγμα τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, είχε 8/14 τρίποντα και από αυτά 6/9 ήταν στον αιφνιδιασμό! Ποσοστό 70% στον αιφνιδιασμό από τρίποντο. Από εκεί και έπειτα η μπάλα θα πάει στον Βουγιούκα ή τον Όστοϊτς που έχουν καλές επιθετικές κινήσεις και καλό «spacing». Έχει τα πικ εντ ρολ του Μπλάκνεϊ και του Χαραλαμπίδη, που είναι και δημιουργοί και εκτελεστές. Είχε μια περίοδο με τραυματισμούς, αλλά έχουν επανέρθει και ο Παπαμακάριος και ο Καλαϊτζής. Σημαντικό επίσης είναι ότι ο Πανελλήνιος έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση, έχοντας έτσι πετύχει ήδη έναν πρώτο στόχο».

Όσον αφορά στην προετοιμασία των πρωταθλητών Ελλάδας, ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ απόντες θα είναι και σε αυτόν τον αγώνα οι Μάικ Μπατίστ, Κώστας Τσαρτσαρής και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Για την μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κίμκι με 101-66, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, μίλησαν στην ιστοσελίδα του συλλόγου οι Νικ Καλάθης, Γιώργος Μπόγρης και Δημήτρης Βεργίνης

Νικ Καλάθη:ς «Δεν το περιμέναμε»

«Η Κίμκι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Το ξέραμε και από το φιλικό στην Κύπρο. Είχαμε δει και τον αγώνα της με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν περιμέναμε ότι η νίκη θα ερχόταν τόσο εύκολα για εμάς. Βγάλαμε πολύ ενέργεια στο παρκέ και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν κάτι που μας οδήγησε στη νίκη. Η διαφορά στο σκορ είναι κάτι που πρέπει να μην επιτρέψουμε να μας παραπλανήσει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε με σοβαρότητα, δουλεύοντας καθημερινά. Αν κάνουμε αυτά τα δύο πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει».

Γιώργος Μπόγρης: «Το οφείλω στους συμπαίκτες μου»

«Τι να πω; Τι θα μπορούσα να πω; Είμαι απλά χαρούμενος. Πολύ χαρούμενος. Ούτε που το φανταζόμουν, ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει τόσο γρήγορα. Και μάλιστα, που είναι και το σημαντικότερο, σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε τόσο καλά για την ομάδα. Για τη δική μου παρουσία δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο πέρα από το ότι το οφείλω στους συμπαίκτες μου. Αυτοί με έκαναν «μάγκα», αυτοί με βοηθούν σε κάθε στιγμή… Αυτοί και οι προπονητές μου και σ’ αυτούς θέλω να πω ένα «ευχαριστώ» για όλα».

Ο Δημήτρης Βεργίνης: «Χαρούμενος για την νίκη και την πρώτη παρουσία»

«Πέρυσι δεν είχα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Το περίμενα όμως και το ήθελα πολύ. Και δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος γι’ αυτή την πρώτη παρουσία. Το καλό είναι πως αυτό το ντεμπούτο συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας, μια μεγάλη νίκη, σε έναν αγώνα που πιστεύω ότι ευχαριστήθηκε και ο κόσμος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: