Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

«Μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο»

«Μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο»

Ο Θανάσης Παπάζογλου πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο ματς του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο νεαρός φορ χάρισε τη νίκη πρόκριση στο Δικέφαλο με 1-0 βρίσκοντας για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίκτυα μετά από έξι επίσημες συμμετοχές. Χθες μίλησε στο «Μ» για το γκολ της Κρήτης, για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε όταν δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα αλλά και τις φιλοδοξίες που έχει με τον ΠΑΟΚ.
-Θανάσης, περιμένες αρκετό καιρό το πρώτο επίσημο γκολ σου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς σε ορισμένα προηγούμενα παιχνίδια στάθηκες και άτυχος. Πως νιώθεις πλέον για το γκολ που πέτυχες στο ματς με τον ΟΦΗ;
«Καλό είναι να έχουμε την τύχη με το μέρος μας. Πέτυχα ένα γκολ το οποίο βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Είναι πάρα πολύ χαρούμενος, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχα, αλλά περισσότερο για την πρόκριση που πήραμε στο Κύπελλο μέσα στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θέλαμε να κερδίσουμε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι ο ΟΦΗ διαθέτει μία δυνατή έδρα, αλλά δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο την πρόκριση. Και εγώ ήθελα σε ατομικό επίπεδο ένα προσωπικό γκολ για να σπάσει αυτή η γκίνια που είχα ως τώρα. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που συνεχίζουμε στο Κύπελλο και ελπίζουμε να πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια».
-Τώρα ακολουθεί ο αγώνας πρωταθλήματος με την Ξάνθη. Ήρθε η ώρα και για το πρώτο σου γκολ στο πρωτάθλημα;
«Θα κάνω το παν… Πιο πολύ όμως από το γκολ με ενδιαφέρει να κερδίζει ο ΠΑΟΚ…»
-Πόσο τονώνει την ψυχολογία ενός νεαρού επιθετικού όπως εσύ ένα γκολ, το οποίο μάλιστα ισοδυναμεί και με μία πρόκριση;
«Το γκολ είναι η βασική δουλειά ενός επιθετικού και έτσι κάθε τέρμα που σημειώνεις τονώνει την ψυχολογία. Για μένα ήταν σημαντικό γκολ, όπως και για την ομάδα επειδή συνδυάστηκε μαζί με μία νίκη και μία πρόκριση. Αναμφίβολα ανεβαίνει η ψυχολογία μου και πιστεύω ότι θα είμαι ακόμη καλύτερος στα επόμενα παιχνίδια και θα μπορέσω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ και με άλλα γκολ».
-Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να βρεις τον καλό σου εαυτό μετά από μία σειρά αγώνων που ήσουν βασικός αλλά χωρίς γκολ και μάλιστα έχοντας χάσει ορισμένες ευκαιρίες από αυτές που λέμε ότι δε χάνονται;
«Έχει ειπωθεί πολλές φορές στο ποδόσφαιρο ότι όλα τα γκολ μπαίνουν και όλα χάνονται. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές έχουν χάσει γκολ από αυτά που λέμε ότι δε χάνονται. Όπως επίσης άλλοι έχουν βάλει γκολ από αυτό που λέμε ότι δεν μπαίνουν με τίποτα! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω και να πέφτει η ψυχολογία επειδή χάνει κάποια γκολ.
Εγώ επειδή είμαι και νεότερος σε ηλικία ήταν λογικό να πέσει η ψυχολογία μου μέχρι ενός σημείου. Με πήρε από κάτω… Αλλά στον ΠΑΟΚ είχα ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίξουν και να μου δείξουν ότι με πιστεύουν. Από τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μέχρι τον πρόεδρο και τον κόσμο, όλοι με στήριξαν και να που ήρθε και το πρώτο μου γκολ… Όλοι μου ανέβαζαν το ηθικό και πλέον μετά από το γκολ επί του ΟΦΗ νιώθω σαφώς πιο ανεβασμένος».
-Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός, όπου ο ΠΑΟΚ έχει υψηλές βλέψεις. Μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος;
«Ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου. Συνολικά έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, δουλεύουμε ιδιαίτερα σκληρά με έναν εξαιρετικό προπονητή, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω από την ομάδα που την αγαπάνε και τη στηρίζουν και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα προσόντα για να πρωταγωνιστεί». Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: