Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Οι συνθέσεις στο Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι!!

Ο Γιάγια Τουρέ επιστρέφει στην 11άδα της Μάντσεστερ Σίτι μετά την τιμωρία του, ο Ματιέ στο αρχικό σχήμα της Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό της φάσης των «16» στο «Καμπ Νόου».  
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Ματιέ, Άλμπα, Μασεράνο, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρεζ, Νεϊμάρ
Στον πάγκο: Μπράβο, Τσάβι, Πέδρο, Ραφίνια, Μπάρτρα, Σέρχι Ρομπέρτο, Αντριάνο
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Νασρί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Μίλνερ, Σίλβα, Αγουέρο
Στον πάγκο: Καμπαγέρο, Ζαμπαλέτα, Λάμπαρντ, Φερνάντο, Μπονί, Νάβας, Τζέκο
*Πηγή: England365.gr*

Έκπληξη με Σωκράτη, οι «στάνταρ» για Γιούβε!!

Δείτε τους εκλεκτούς που επέλεξαν οι Κλοπ και Αλέγκρι, στην δεύτερη μονομαχία της Ντόρτμουντ κόντρα στην Γιουβέντους, με φόντο τους «8» του Champions League.

Έκπληξη με Σωκράτη, οι «στάνταρ» για Γιούβε!

Από την άλλη πλευρά, ο Μάσιμο Αλέγκρι θα παρατάξει ενδεκάδα χωρίς εκπλήξεις στο «Signal Iduna Park».

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Χούμελς, Γκουντογκάν, Μπέντερ, Καμπλ, Μχιταριάν, Ρόις, Ομπαμεγιάνκ

Γιουβέντους (Μάσιμο Αλέγκρι):Μπουφόν, Εβρά, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο, Βιδάλ, Πογκμπά, Περέιρα, Τέβες, Μοράτα *Πηγή: sport-fm.gr*

Θα το βρει... μπροστά της η Σίτι!!

Αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν καταφέρει να κάνει απόψε την έκπληξη απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου», τότε θα το βρει... μπροστά της, όσον αφορά το γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο θα βρεθεί την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.  
Οι «πολίτες» θα τα δώσουν όλα απόψε στη ρεβάνς της φάσης των «16» κόντρα στους «μπλαουγκράνα» μετά την ήττα (2-1) του πρώτου αγώνα στο Μάντσεστερ.
Μετά τις Τσέλσι και Άρσεναλ, η Σίτι είναι η τελευταία αγγλική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ για φέτος και κινδυνεύει να μείνει το Νησί δίχως εκπρόσωπο στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξανά μετά το 2013.
Αν οι Πρωταθλητές Αγγλίας αποτύχουν, τότε κινδυνεύουν την επόμενη σεζόν να βρεθούν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας του Τσάμπιονς Λιγκ, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ακόμα πιο ζόρικα τα πράγματα για αξιόλογη πορεία...
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που εισήγαγε η UEFA, στο πρώτο γκρουπ θα βρίσκονται οι Πρωταθλητές των «μεγάλων» πρωταθλημάτων συν τον κάτοχο της διοργάνωσης και στο δεύτερο γκρουπ θα είναι οι επόμενες οχτώ πιο υψηλά βαθμολογικά ομάδες. Εκεί, δεν είναι καθόλου σίγουρη η Σίτι θα βρίσκεται εκεί.
*Πηγή: England365.gr*

Μόνος του και όλοι τους!!

Φωτιές πετάει φέτος ο Λιονέλ Μέσι με τους αριθμούς του να είναι εξωπραγματικοί, σε σημείο που έχει σκοράρει μόνος του περισσότερα γκολ απ' ότι όλοι οι επιθετικοί της Μάντσεστερ Σίτι μαζί!

Μόνος του και όλοι τους!
Το ότι τα νούμερα του Λιονέλ Μέσι είναι εξαιρετικά το ξέρουν όλοι. Το ότι βάζει όμως μόνος του κάτω ολόκληρη την επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Σίτι όμως, αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό ακόμα και για τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, έχει βρει δίχτυα μέχρι στιγμής 43 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, την ώρα που οι Αγκουέρο, Τζέκο, Γιόβετιτς και Μπονί έχουν βάλει όλοι μαζί μόλις 34!

Μάλιστα, ο 27χρονος έχει πετύχει τα τέρματα σε 39 παιχνίδια, με τα 20 γκολ να είναι μέσα στο 2015, όταν και άρχισε να παίρνει τα πάνω του.

Αναλυτικά οι αριθμοί τους (γκολ/αριθμός αγώνων):

Λιονέλ Μέσι - 43/39
Σέρχιο Αγκουέρο - 23/31
Έντιν Τζέκο - 6/26
Στέφαν Γιόβετιτς - 5/16
Γουίλφριντ Μπονί - 0/4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Πανέτοιμοι για τα πάντα!!

Γράφει ο ΣΠ Στράτος Παζούλης

Απ΄ ότι αναφέρει το ρεπορτάζ ο Ηρακλής σήμερα το απόγευμα θα παραταχθεί απέναντι στη Λαμία με αρκετές απουσίες. Μεταξύ μας όμως η σημαντικότερη είναι αυτή του Περόνε. Για τις υπόλοιπες υπάρχουν ικανοποιητικές λύσεις, αν και σε ότι αφορά τις απουσίες είναι σαν το γνωστό να είχαμε να λέγαμε. Το ξανάγραψα.

Οι κυανόλευκοι δεν θα περάσουν και ευχάριστο απόγευμα σήμερα. Τους έλαχε αυτή η ήττα της γηπεδούχου από τον Τύρναβο, είναι και αυτή η εκκρεμούσα αφαίρεση των τριών βαθμών που πάει να χρονίσει. Τι περιμένει άραγε η αρμόδια αρχή για να αποφασίσει, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Αλλά τι ρωτάω.

Κι ύστερα λέμε ότι φταίει ο φονιάς. Πόσα και πόσα συμφέροντας παίζονται καρτντάσια κι εμείς αγρόν αγοράζουμε. Και όχι μόνο της Λαμίας φυσικά. Το μπαλάκι των βαθμών θα κάτσει όταν και εφόσον συντρέξουν και κάποιες άλλες παράμετροι άλλων ενδιαφερομένων.  Ο φετινός Ηρακλής έδειξε σίγουρα ότι δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο. Οπότε το σημερινό παιχνίδι θα έχει ιδιαίτερη χροιά. Ακούστε με που σας λέω. Τα παλικάρια πρέπει να πιάσουν υψηλή απόδοση και από εκεί και έπειτα ο θεός βοηθός, όπως και η τύχη φυσικά. Εξάλλου από το ολότελα και μεταξύ μας,  καλή είναι κι η Παναγιώταινα. Και ο νοών νοήτω. Χθες εκτός των άλλων είχαμε την κλήρωση των ημιτελικών Κυπέλλου. Χάρηκα μόρτες που δεν έλαχε ο Ολυμπιακός. Όχι γιατί ως ισχυρότερη ομάδα θα δυσκόλευε τον Ηρακλή. Όχι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την Ξάνθη. Εγώ άλλο φοβόμουνα. Τα παρατράγουδα από μια ενδεχόμενη προβοκάτσια.

Η Ξάνθη λοιπόν, κατά την άποψη μου είναι μια βολική αντίπαλος. Οπότε τίποτα δεν αποκλείεται. Αλλά παίδες το παιχνίδι αργεί ακόμη και τώρα προέχει το Πρωτάθλημα. Μη το ξεχνάτε. 
*Πηγή: metrosport.gr*

Μόνο οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπορούν!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος 




Ακόμη και σήμερα οι γνώμες διίστανται. Απόδειξη η χθεσινή «αντιπαράθεση» στην εκπομπή στο ραδιόφωνο, δύο βετεράνων του ΠΑΟΚ, με αφορμή την αποπομπή του Άγγελου Αναστασιάδη και την παράδοση της ομάδας στα χέρια του Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο Γιώργος Κούτσης χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση ενώ ο Γιώργος Κουλακιώτης απόλυτα σωστή κι έκανε κι ένα βήμα παραπέρα. Υποστήριξε ότι ο Γιώργος Γεωργιάδης θα κάνει καλύτερη δουλειά από ότι ο Αναστασιάδης! Δηλαδή πάμε πλέον σε σύγκριση Γεωργιάδη- Αναστασιάδη!

Κάτι τέτοιο όμως είναι άτοπο. Το θέμα σήμερα δεν είναι τα εγκληματικά λάθη του Αναστασιάδη ή τα πλεονεκτήματα του Γεωργιάδη (ή αντίστροφα), αλλά πώς ο ΠΑΟΚ θα βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Όλα πλέον βρίσκονται στα πόδια των ποδοσφαιριστών του. Ο Γεωργιάδης διαθέτει μια μοναδική εμπειρία. Οδήγησε την ομάδα δύο φορές, πέρσι και πρόπερσι στα πλέι οφ. Αυτό από μόνο του όμως δεν αρκεί. Αν δεν τον στηρίξουν μέσα κι έξω από την ομάδα, αν οι παίκτες δεν σταθούν στο πλευρό του, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχει.

Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν μπορεί να πετύχει αν δε διαθέτει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των παικτών του. Προφανώς το ίδιο συμβαίνει και με τον Γεωργιάδη. Μόνο που στο χρονικό διάστημα που απομένει, είναι δύσκολο να βάλει τις δικές του πινελιές πέρα από την αυτονόητη διαχείριση του ρόστερ σε σχέση με τα παιχνίδια και τους στόχους. Μέχρι εκεί.

Σήμερα, όπως ψιθυρίζεται στην Τούμπα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ψυχολογία και η κακή φυσική κατάσταση. Οι παίκτες έχουν μείνει από δυνάμεις. Τόσο ψυχικές όσο και σωματικές. Με την ψυχολογία είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Διορθώνεται με τις νίκες! Με την φυσική κατάσταση όμως όλα είναι δύσκολα. Δεν υπάρχει πρόγραμμα προετοιμασίας μεσούσης της περιόδου, ούτε μπορούν να γίνουν σήμερα όσα δεν έγιναν το καλοκαίρι.

Για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει οι παίκτες να πάρουν την ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσουν στην δεύτερη θέση που πηγαίνει στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς λίγκ. Είναι οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν, να σώσουν την χρονιά και να δώσουν ελπίδα στο σύλλογο.

*Πηγή: metrosport.gr*

Το ΠΑΟΚ - Εργοτέλης με αριθμούς!!

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από την προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη, καθώς και από τις προηγούμενες θητείες του Γιώργου Γεωργιάδη στον πάγκο του Δικεφάλου παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Αναλυτικά:

«Το paokfc.gr σας βάζει, όπως και πριν από κάθε αγώνα της ομάδας μας, από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στον Εργοτέλη στο γήπεδο της Τούμπας για την 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τους δύο μονομάχους και δείτε Infographics με μία στατιστική σύγκριση των πεπραγμένων των δύο ομάδων ως τώρα στη διοργάνωση.

#14 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στις εντός έδρας αναμετρήσεις του με τον Εργοτέλη και κανείς από τους ποδοσφαιριστές του δεν έχει καταφέρει να βρει δύο φορές τον δρόμο για τα δίχτυα με την ομάδα της Κρήτης.

#Ο Χαραλαμπίδης ήταν ο πρώτος που σκόραρε, ενώ το τελευταίο το τελευταίο το είχε σημειώσει ο Βούκιτς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της σεζόν 2013-14, όπου ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-1. Το 1-1 είχαν διαμορφώσει οι Κατσουράνης (64′) και Βερπακόφσκις (13′).

#7 νίκες στις οκτώ αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην Θεσσαλονίκη έχει ο ΠΑΟΚ που αιφνιδιάστηκε μόνο από τον νεοφώτιστο Εργοτέλη την σεζόν 2004-05, όταν ο Πάτρικ Ογκουνσότο με δύο γκολ είχε γράψει το 0-2 στο 63ο και 78ο λεπτό.

#Ο Νιγηριανός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των δύο ομάδων που έχει καταφέρει να σκοράρει δύο φορές σε μεταξύ τους αγώνα στην Θεσσαλονίκη. Για τους Κρητικούς έχουν σκοράρει ακόμη οι Κουτσιανικούλης καιΧρυστοφάκης.

#Το σκορ στα γκολ είναι 14-5 στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη στην Θεσσαλονίκη.

#22 αγώνες έχει στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης και μόλις οι 7 από αυτούς είναι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο απολογισμός του σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα από τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία για την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2013-14.

#Οι 12 από τους αγώνες του Γιώργου Γεωργιάδη είναι για για τα play off της Super League, ενώ έχει και 3 αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος. Ο συνολικός απολογισμός του ως προπονητής του ΠΑΟΚ είναι 11 νίκες – 4 ισοπαλίες – 7 ήττες».


infographics_ERGOTELIS

Που θα κριθεί η μάχη στο Περιστέρι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta τις εκτιμήσεις του για ένα σημαντικό παιχνίδι, που ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό. 
Πραγματικά σημαντικό στην οικονομία της μάχης του τίτλου το αποψινό παιχνίδι στο Περιστέρι.
Από τη μία ένας Παναθηναϊκός με δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες στις 12 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, επίδοση που τον έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω με ένα παιχνίδι παραπάνω από τον Ολυμπιακό κι ενώ εκκρεμεί η αφαίρεση τριών βαθμών του για τα γεγονότα στη Λεωφόρο.
Από την άλλη ένας Ατρόμητος αήττητος στο Περιστέρι, όπου μάλιστα έχει κερδίσει και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και Αστέρα και Ξάνθη. Και να καίγεται κι αυτός για το αποτέλεσμα, αφού ισοβαθμεί με τον Παναιτωλικό στην προνομιούχο 5η θέση, με τον ΠΑΣ και την Ξάνθη να καιροφυλακτούν ακριβώς από πίσω τους. Μεγάλο μειονέκτημα του Ατρόμητου ότι ο Παναιτωλικός έχει παιχνίδι με τη Νίκη, άρα τρεις εξασφαλισμένους πόντους. Κατ΄ουσίαν η ομάδα από το Αγρίνιο είναι στο +3…
Με το Νιόπλια ο Ατρόμητος είναι πιο επιθετικός και γενικά μοιάζει πιο καλός απ΄ ότι με τον Σα Πίντο. Όμως, σαν ομάδα μου μοιάζει να μην έχει τις αντοχές του Παναθηναϊκού, που το καλό του ημίχρονο είναι σχεδόν πάντα το β΄. Γι΄αυτό και βλέπεις ότι ο Ατρόμητος στα β΄ ημίχρονά του, από την αρχή της σεζόν, έχει άλλη εικόνα, όχι πάντως προς το καλύτερο, σε σχέση με τα α΄ ημίχρονά του. Το 4-0 με τον ΠΑΟΚ; Ναι, αλλά με τον ΠΑΟΚ από το 40’ και με το σκορ 1-0, με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κλάους.
Αν προηγηθεί το Περιστέρι, θα έχει τύχη, κύρια για να μην χάσει. Για νίκη δύσκολα θα το έβλεπα. Άλλωστε, έχει να κερδίσει μέσα στο γήπεδό του τον Παναθηνϊκό μία ολόκληρη 10ετία. Για την ακρίβεια, σπάνια σώζει και την ισοπαλία (τρεις έχει σε εννιά παιχνίδια, με τα άλλα έξι ματς να τα έχει πάρει ο Παναθηναϊκός).
Αν προηγηθεί ο Παναθηναϊκός, όλα θα γίνουν πιο δύσκολα για τον Ατρόμητο. Να θυμίσω ότι  στο φετινό πρωτάθλημα τα παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε, ήταν αυτά στα οποία άνοιξαν το σκορ οι αντίπαλοί του (1-0 ο Ολυμπιακός, 1-0 η Καλλονή, 4-2 η Ξάνθη, 2-1 ο ΟΦΗ, 1-1 ο Λεβαδειακός, 1-1 ο Πανιώνιος). Ο δε Ατρόμητος δεν έχει ποτέ γυρίσει παιχνίδι, στο οποίο προηγήθηκε ο αντίπαλός του.
Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, η μόνη φορά που δεν κέρδισε ανοίγοντας ο ίδιος το σκορ ήταν στην Τρίπολη (1-1), όταν όμως ο Αστέρας τον ισοφάρισε αμέσως. Αλλά κι η μόνη φορά που γύρισε παιχνίδι ενώ έχανε 0-1 ήταν το 2-1 επί του Πανιώνιου στη Λεωφόρο στις καθυστερήσεις.
Κι οι δύο ομάδες το Σάββατο καθάρισαν στο α΄ ημίχρονο τα παιχνίδια τους, ο Παναθηναϊκός στον Εργοτέλη κι ο Ατρόμητος με τον Πανθρακικό και μετά φάνηκε πως κράτησαν δυνάμεις για το μεταξύ τους ματς. Η αίσθησή μου είναι ότι ο Νιόπλιας δεν θα βάλει την ίδια 11άδα σήμερα, πολύ απλά γιατί θα χάσει έτσι τη μάχη του κέντρου. Λογικά θα ξεκινήσει ο Φυτανίδης, με τον Πίτου η, τον Μπρίτο αντί του Καράσκο.
Διαιτητής; Δασκαλόπουλος. Γρίφος για εμένα η επιλογή της ΚΕΔ. Είναι το πρώτο σημαντικό παιχνίδι που παίζει φέτος! Από τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά, κάτι σπάνιο, δεν διέρρευσε... γκρίνια. Ίσως γιατί με το ρέφερι από την Κόρινθο έχει εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες σε εννιά παιχνίδια στην καριέρα του. Πραγματικά δεν μπορώ να ψυχολογήσω την επιλογή της ΚΕΔ, δεν μπορώ δηλαδή να βάλω στο μυαλό μου πως θα παίξει. Μακάρι να μην ασχοληθούμε το βράδυ καθόλου μαζί του.
Που καταλήγω; Μάλλον το παιχνίδι θα κριθεί στο πρώτο 20λεπτο. Και μετά πιά ύστερα από το 80’…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπορεί η Γιουβέντους χωρίς τον Πίρλο;

Η «Κυρία» θα αγωνιστεί χωρίς τον Αντρέα Πίρλο κόντρα στην Ντόρτμουντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις επιδόσεις της Γιουβέντους χωρίς τον ηγέτη της.
Στις 24 Φεβρουαρίου ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο Αντρέα Πίρλο. Ήταν το 37ο λεπτό της αναμέτρησης της Γιουβέντους με την Ντόρτμουντ, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16, όταν ο 36χρονος μέσος αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο του Juventus Stadium. Έκτοτε, ο «μαέστρος» δεν έχει διευθύνει ξανά την ασπρόμαυρη ορχήστρα, κάτι που δε θα κάνει ούτε στον επαναληπτικό του Βεστφάλεν. Πως τα έχει πάει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η «Μεγάλη Κυρία» χωρίς τον Πίρλο και ποιες είναι οι επιδόσεις της, όποτε απουσιάζει από τη μεσαία γραμμή ο φυσικός ηγέτης της; Τρεις αγώνες για το πρωτάθλημα και έναν για το κύπελλο Ιταλίας έχουν δώσει από τότε οι «μπιανκονέρι», μετρώντας  δύο νίκες και μια ισοπαλία στο Καμπιονάτο και μια ήττα στο Coppa Italia.
Συνολικά, σε 21 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει αγωνιστεί τη φετινή σεζόν με τη Γιουβέντους ο Πίρλο, με απολογισμό 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 1 ήττα (αυτή από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη). Δηλαδή ποσοστό νικών της τάξης του 66%. Αντίθετα, σε 16 ματς δεν έχει δώσει φέτος το παρόν ο Ιταλός μέσος. Είτε λόγω κάποιου τραυματισμού, είτε για λόγους rotation. 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες είναι ο απολογισμός, με το ποσοστό νικών να ανέρχεται στο 69%. Αυτό σημαίνει πως χωρίς τον Πίρλο η Γιουβέντους νικάει περισσότερες φορές, όμως ταυτόχρονα γνωρίζει και περισσότερες ήττες (4,8% έναντι 18,75%). Αυτό δηλαδή που θέλουν να αποφύγουν οι «μπιανκονέρι» στον επαναληπτικό με την Ντόρτμουντ. Επίσης, τα γκολ με τον αειθαλή άσο παρόντα είναι 39-15, ενώ χωρίς αυτόν 32-7.
Μπορούν όμως τα νούμερα να καθορίσουν τη χρησιμότητα του Αντρέα Πίρλο σε μια ομάδα; Φυσικά και όχι. Τα νικητήρια τέρματα κόντρα σε Τορίνο και Αταλάντα αποτελούν απλά μια επιφανειακή προσέγγιση στην ερώτηση «πόσο χρήσιμος είναι ο Πίρλο στη φετινή Γιουβέντους;». Ο «Μότσαρτ» μπορεί να έχει φτάσει αισίως τα 36, όμως η παρουσία του είναι καταλυτική εντός αγωνιστικού χώρου. Σίγουρα σε αυτή την ηλικία δεν έχει τις αντοχές και τα τρεξίματα που απαιτούνται για ένα ματς με τρελό ρυθμό (όπως γίνεται συνήθως με την Ντόρτμουντ γηπεδούχο). Και πότε τα είχε όμως; Ήταν ποτέ ο Πίρλο ένα «μηχανάκι», ένα «σκυλί» στη θέση του αμυντικού μέσου; Ούτε στα νιάτα του. Το μυαλό, το αστείρευτο ταλέντο και φυσικά το φαρμακερό του δεξί πόδι τον χαρακτήριζαν από το ξεκίνημα της καριέρας του.
Παιχνίδια σαν το αποψινό είναι από αυτά που μπορεί να κριθούν στις λεπτομέρειες, κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού. Ένα σουτ ή μια πάσα-έτοιμο γκολ ενδέχεται να καθορίσουν την ομάδα που θα προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημερινό Ντόρτμουντ-Γιουβέντους είναι ένα ματς για μεγάλους παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος - δυστυχώς για τη «Μεγάλη Κυρία» - θα απουσιάσει.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Το TOP 5 της βραδιάς!! (video)

Τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς παρουσίασε το ΝΒΑ, με τον Αντρέ Ντράμοντ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής! «Θύμα» του ο Νικ Καλάθης…
Απολαύστε το TOP 5:










*Πηγή: superbasket.gr*

March Madness 2015. Εδώ που άρχισε το μπάσκετ!!

Η τρέλα του Μαρτίου στο μπάσκετ είναι κάτι σαν τη Σαρακοστή. Δε λείπει ποτέ από τον Μάρτιο. Έφτασε λοιπόν η March madness, ένα τουρνουά που θα μπορούσε κάποιος να το παρομοιάσει με τις εκθέσεις προϊόντων που γίνονται την άνοιξη.
Όπως εκεί οι εταιρίες δείχνουν στο κοινό το τι έχουν ετοιμάσει όλο το χρόνο, έτσι και το Αμερικανικό κολεγιακό μπάσκετ (NCAA) βάζει τα καλά του και δείχνει στο ευρύ κοινό ό,τι καλύτερο έχει ετοιμάσει.
Ξεκινάει στις 17/03 με κατατακτήριους αγώνες για 16 τρίτες ομάδες των περιφερειών και από την Πέμπτη 19/3, οι 32 καλύτερες ομάδες ξεκινούν ένα τουρνουά, που μαζί με την Ευρωλίγκα είναι τα κορυφαία στον κόσμο της πορτοκαλί θεάς.
Αυτός είναι ο δεύτερος και τρίτος γύρος ουσιαστικά, από τον οποίο θα προκύψουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ημιπεριφερειών και θα φτιάξουν το «sweet sixteen».
Εκεί, σε κάθε έναν από τους τέσσερις μεγάλους περιφερειακούς ομίλους οι δύο καλύτερες ομάδες της κάθε περιφέρειας θα αναμετρηθούν και συνολικά θα προκύψουν τέσσερις ομάδες, που θα ταξιδέψουν αρχές Απριλίου στη μάνα του μπάσκετ, στην Ινδιανάπολη για το συγκλονιστικό final four, που θα γίνει 4-6 Απριλίου στο μεγαλοπρεπές Lucas Oil Stadium, 67.000 θέσεων!
Τι περιμένουμε να δούμε φέτος; Ότι κάθε χρόνο. Παίκτες και συστήματα. Γιατί αυτά παράγει όλη τη χρονιά το κολεγιακό μπάσκετ.
Τους παίκτες βέβαια κατ’ αρχάς τους παρακολουθεί το NBA και στη συνέχεια οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι. Πιο πολύ, επειδή τους παρακολουθούν από τα γυμνάσια, κοιτάνε τη ατομική τους πρόοδο και βελτίωση. Στο σουτ, στο πίβοτ, στη πάσα, στην ατομική άμυνα ή στο διάβασμα το παιχνιδιού. Δευτερευόντως, θα δουν οι σκάουτερς (του nba) και την προσφορά τους στην ομάδα.
To March madness ανέκαθεν ήταν η προσδοκία της χρονιάς για τους προπονητές. Ευρωπαίους αλλά και του NBA. Ότι σύστημα υπάρχει και παίζεται στο παγκόσμιο μπάσκετ προέρχεται από τα Αμερικανικά Κολέγια και πανεπιστήμια. Είναι, βλέπετε, ό τρόπος που δουλεύουν αυτός που τα παράγει.
Εκεί ο κάθε προπονητής έχει τέσσερις βοηθούς. Οι βοηθοί τους συνήθως είναι απόφοιτοι της αντίστοιχης γυμναστικής ακαδημίας με ειδικότητα το μπάσκετ, όπου ως βοηθοί του προπονητή (που είναι και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο) κάνουν κοντά του, το μεταπτυχιακό τους. Ο καθένας από τους τέσσερις παίρνει μια «ειδικότητα». Ο ένας στο σκάουτινγκ, ο άλλος στην προσωπική βελτίωση των παικτών, ο τρίτος στα επιθετικά συστήματα και ο τέταρτος στα αμυντικά.
Δουλειά των δύο βοηθών είναι να γεννούν συστήματα. Να προσαρμόζουν τα υπάρχοντα , να τα βελτιώνουν ή να τα διαφοροποιούν ανάλογα με το ρόστερ της ομάδας τους. Δεν ασχολούνται με κάτι άλλο. Δεν έχει την απαίτηση ο προπονητής απ’ αυτούς να κάνουν κάτι περισσότερο ή λιγότερο από την συγκεκριμένη δουλειά τους. Ο ένας να ασχολείται με την επίθεση και τα συστήματα και plays της και ο άλλος με την άμυνα. Τις ζώνες, τα μαν του μαν, και ότι μπορείτε να φανταστείτε ότι υπάρχει στην άμυνα του μπάσκετ.
Άρα αν υπάρχει κάτι καινούργιο στο μπάσκετ, εκεί θα παρουσιαστεί. Γι αυτό και αν τύχει να δείτε αγώνα από την τηλεόραση παρέα με επαγγελματία προπονητή, παρατηρείστε ότι έχει κάπου ένα χαρτί και ένα στυλό για σημειώσεις.
Τα πάντα που γνωρίζουμε για το μπάσκετ, έχουν παραχθεί από κάποιο κολέγιο της Αμερικής. Ότι βλέπουμε σήμερα στην Ευρωλίγκα, στα πρωταθλήματα, έχει ξεκινήσει από το μυαλό ενός βοηθού, κάποιου προπονητή κάπου στην Ιντιάνα, στην Άϊοβα, στο Κεντάκυ και όπου αλλού στις ΗΠΑ σκεφτείτε.
Για τους λάτρεις του μπάσκετ λοιπόν…καλή Σαρακοστή
*Η κεντρική φωτό είναι από το UCLA το 1967 με τον Τζαμπάρ να ξεχωρίζει!
*Πηγή: superbasket.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ασυγκράτητη η Μπόκα Τζούνιορς!! (videos)

Αρχικά έμεινε πίσω με 1-0, αλλά η Μπόκα Τζούνιορς διέσυρε τη Ζαμόρα με 5-1 στη Βενεζουέλα.
Από δύο γκολ πέτυχαν οι Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες και Νικολάς Κολάζο στην αναμέτρηση του τέταρτου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες, στον οποίο οι Αργεντίνοι έχουν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Δύο γκολ πέτυχε επίσης ο Ραφαέλ Σομπίς στο επιβλητικό 4-0 της Τίγκρες επί της Σαν Χοσέ, στο οποίο σκόραραν επίσης οι Ζοφρέ Γκουερόν και Ετζίντιο Αρεβάλο Ρίος.




Οι Πάολο Γκερέρο και ο Φελίπε βρήκαν δίχτυα στο εκτός έδρας 2-1 της Κορίνθιανς επί της Ντανούμπιο, ενώ ο Ντιέγκο Μιλίτο με πέναλτι άνοιξε το δρόμο για το 2-0 της Ρασίνγκ Κλουμπ σε βάρος της Σπόρτινγκ Κριστάλ. Σε άλλο αποψινό ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Δε Στρόνγκεστ πήρε κρίσιμο… 5-3 επί της Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ντανούμπιο – Κορίνθιανς 1-2
Σπόρτινγκ Κριστάλ – Ρασίνγκ Κλουμπ 0-2
Δε Στρόνγκεστ - Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε 5-3
Ζαμόρα – Μπόκα Τζούνιορς 1-5
Τίγκρες – Σαν Χοσέ 4-0
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 6 (2 αγ.), Κόλο Κόλο (Χιλή) 6 (3 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 3 (3 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (2 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 9 (3 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (2 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (3 αγ.).
3ος όμιλος: Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 5 (3 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 3 (3 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 2 (2 αγ.), Μινέρος ντε Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 6 (3 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 6 (3 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6 (4 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 3 (4 αγ.).
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 12 (4 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 6 (3 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 3 (3 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (4 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 10 (4 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 4 (3 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (4 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 2 (3 αγ.).
7ος όμιλος: Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 7 (3 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 5 (3 αγ.), Εστουντιάντες (Αργεντινή) 4 (3 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (3 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 9 (4 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 5 (4 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 4 (3 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 1 (3 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».










*Πηγή: onsports.gr*

CONCACAF Champions League: Ερεντιάνο για τελικό!! (video)

Με… παθιασμένο 3-0 της Ερεντιάνο επί της Κλαμπ Αμέρικα ξεκίνησε η ημιτελική φάση του CONCACAF Champions League.
Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν την επόμενη εβδομάδα (09/04, 04:00) στο Μεξικό, αλλά οι Κοσταρικανοί εξασφάλισαν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους τελικούς της 22ης και 29ης Απριλίου. Απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 27ο λεπτό με αφορμή απευθείας κόκκινη στον Μίκαελ Αρόγιο, ο οποίος προσπάθησε να… σκοτώσει τον Κρίστιαν Λάγος, γεγονός που τους έδωσε και επιπλέον κίνητρο, όπως φάνηκε από τα τρία γκολ του δεύτερου ημιχρόνου και την απόλυτη κυριαρχία τους. Σημειώνουμε επίσης πως αύριο (19/03, 02:00) θα αναμετρηθούν στον Καναδά οι Μόντρεαλ Ίμπακτ του MLS και η Αλαχουελένσε της Κόστα Ρίκα στον έτερο πρώτο ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.






*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Πρώτη νίκη με γκολάρα για Χιμνάσια!! (video)

Δραματικό φινάλε επιφύλαξε το τελευταίο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής της σεζόν της Αργεντινής, στο οποίο η Χιμνάσια κέρδισε με 2-1 τη Νουέβα Σικάγο.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με τέρμα του 29άχρονου Άλβαρο Φερνάντες, αλλά ισοφαρίστηκαν στο 83ο λεπτό, όταν σκόραρε ο Λουκάς Αβελντάνιο, πριν πετύχει το νικητήριο γκολ με ωραίο σουτ ο Νάτσο Φερνάντες στο 95ο. Η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη φετινή νίκη της Χιμνάσια.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ροζάριο Σεντράλ
5
15
Μπόκα Τζούνιορς
5
13
Σαν Λορένζο
5
12
Νιούελς Ολντ Μπόις
5
10
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
5
10
Λανούς
5
9
Ρίβερ Πλέιτ
5
9
Αρχεντίνος Τζούνιορς
5
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
5
8
Βελέζ Σάρσφιλντ
5
8
Ιντεπεντιέντε
5
8
Τίγκρε
5
8
Μπάνφιλντ
5
7
Ουνιόν
5
7
Μπελγκράνο
5
7
Γοδόι Κρουζ
5
7
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
5
6
Ντεφένσα Χουστίσια
5
6
Κίλμες
5
5
Χιμνάσια Λα Πλάτα
5
5
Αλδοσίβι
5
5
Ουρακάν
5
4
Τεμπέρλι
5
4
Άρσεναλ Σαραντί
5
3
Σαρμιέντο
5
3
Κολόν Σάντα Φε
5
3
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
5
2
Νουέβα Σικάγο
5
2
Ολίμπο
5
2
Ατλέτικο Ραφαέλα
5
1
-Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1,800
Ιντεπεντιέντε
1,708
Λανούς
1,700
Ρίβερ Πλέιτ
1,700
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,650
Μπόκα Τζούνιορς
1,560
Σαν Λορένζο
1,560
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,550
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1,480
Ροζάριο Σεντράλ
1,451
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,440
Μπελγκράνο
1,400
Ουνιόν
1,400
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,387
Άρσεναλ Σαραντί
1,370
Γοδόι Κρουζ
1,330
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,200
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,180
Τίγκρε
1,170
Ολίμπο
1,145
Μπάνφιλντ
1,125
Κίλμες
1,120
Ντεφένσα Χουστίσια
1,083
Αλδοσίβι
1,000
Ουρακάν
0,800
Τεμπέρλι
0,800
Κολόν Σάντα Φε
0,600
Σαρμιέντο
0,600
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
0,400
Νουέβα Σικάγο
0,400
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.



*Πηγή: onsports.gr*

Μουντιάλ 2018: Ιστορική πρόκριση για Μπουτάν και Καμπότζη!! (videos)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μπουτάν πέρασε στον δεύτερο γύρο προκριματικής φάσης της Ασίας για Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μετά το 1-0 της περασμένης εβδομάδας επί της Σρι Λάνκα, σήμερα πήρε 2-1 και πέρασε στην επόμενη φάση με συνολικό 3-1. Επίσης για πρώτη φορά, η Καμπότζη και το Ανατολικό Τιμόρ πήραν πρόκριση, ενώ η Ινδία απέκλεισε το Νεπάλ και η Κινέζικη Ταϊπέι ανέτρεψε εντός έδρας ήττα με 2-0 μέσα στο Μπρουνέι. Από εκεί και πέρα, ο αγώνας του Πακιστάν με τη Υεμένη αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ η κλήρωση για τον δεύτερο γύρο θα γίνει στις 14 Απριλίου.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ινδία – Νεπάλ 2-0 & 0-0
Υεμένη – Πακιστάν 3-1 & …
Ανατολικό Τιμόρ – Μογγολία 4-1 & 1-0
Καμπότζη – Μακάου 3-0 & 1-1
Κινέζικη Ταϊπέι – Μπρουνέι 0-1 & 2-0
Σρι Λάνκα – Μπουτάν 0-1 & 1-2











*Πηγή: onsports.gr*

«Στοίχημα ο Κονσεϊσάο για ΠΑΟΚ»

Νέα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία ασχολούνται με το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την πρόσληψη του Σέρχιο Κονσεϊσάο.

«Στοίχημα ο Κονσεϊσάο για ΠΑΟΚ»
Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της Record ότι ο ΠΑΟΚ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προσλάβει τον Σέρχιο Κονσεϊσάο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, η «A Bola» χαρακτηρίζει στοίχημα την επιστροφή του παλαίμαχου μέσου και πρώην τεχνικού διευθυντή του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι Θεσσαλονικείς είναι χαρούμενοι από τη μέχρι στιγμής πορεία του Πορτογάλου στην Μπράγκα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενδιαφέρονται για την πρόσληψή του.

Ο 41χρονος προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τον πορτογαλικό σύλλογο, έχοντας εργαστεί πρώτα στη Σταντάρ Λιέγης, της Ολιανένσε και την Ακαντέμικα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Πάρμα!!

Στο Αστυνομικό Τμήμα, μαζί με άλλα 21 άτομα οδηγήθηκε ο πρόεδρος της ταλαιπωρημένης Πάρμα, Τζιαμπιέτρο Μανέτι.

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Πάρμα
Στη σύλληψη του προέδρου της Πάρμα, Τζιαπιέτρο Μανέντι, προχώρησαν σήμερα οι Ιταλικές Αρχές.

Ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού συλλόγου συνελήφθη μαζί με άλλα 21 άτομα, με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατόπιν εισαγγελικής εντολής από τη Ρώμη.

Επίσης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν μεθόδους της μαφίας για να επιτύχουν τους εγκληματικούς τους σκοπούς.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται επίσημη ενημέρωση (με συνέντευξη Τύπου) από την αστυνομία, την ώρα που τα τοπικά δικαστήρια είναι έτοιμα να την κηρύξουν σε πτώχευση τον ιστορικό σύλλογο της Ιταλίας, καθώς ήταν εν αναμονή της εμφάνισης του Μανέντι, για να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα Πέτριτς και Χουχούμης!!

Μετά την πρόταση για νέο συμβόλαιο που κατέθεσε στον Γκόρντον Σίλντενφελντ ο Παναθηναϊκός σειρά αναμένεται να πάρουν οι Πέτριτς και Χουχούμης.

Και τώρα Πέτριτς και Χουχούμης
Μετά την πρόταση για νέο συμβόλαιο που κατέθεσε στον Γκόρντον Σίλντενφελντ ο Παναθηναϊκός σειρά αναμένεται να πάρουν οι Πέτριτς και Χουχούμης.

Οι δύο παίκτες έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν και στο τριφύλλι έχουν καταλήξει στην απόφαση ότι θέλουν να τους διατηρήσουν στο ρόστερ της ομάδας στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, λοιπόν, οι υπεύθυνοι του τριφυλλιού αναμένεται να έχουν επαφές τους δύο παίκτες κάνοντας γνωστές τις προσφορές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Πέτριτς αναμένεται να προτείνουν νέο συμβόλαιο ενός έτους πιθανότατα με μειωμένες αποδοχές ενώ στον νεαρό μπακ νέα τριετής συνεργασία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα τελευταία...!!

Τα τελευταία εισιτήρια για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρουν κάτοχο σήμερα το βράδυ. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι; Ντόρτμουντ και Γιουβέντους για το ένα και Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι για το άλλο.

Τα τελευταία...

inner

Ντόρτμουντ – Γιουβέντους (1-2)
Η Γιουβέντους έχει το προβάδισμα αλλά δεν είχε τον ηγέτη της. Ο Πίρλο τελικά δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί και να είναι στην αποστολή της «Μεγάλης Κυρίας» στην προσπάθεια που θα κάνει για να υπερασπιστεί τη νίκη 2-1 από την Ιταλία.

Και την στιγμή που ο Αλέγκρι αναζητά τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του Πίρλο ο Κλοπ τρίβει τα χέρια του… Ο Νούρι Σαχίν είναι απόλυτα έτοιμος και αναμένεται να δώσει το «παρών» στην 11άδα της γερμανικής ομάδας, οργανώνοντας το παιχνίδι της και ανεβάζοντας το ηθικό των συμπαικτών του.

Η παράδοση δίνει ελπίδες στη Γιουβέντους. Είναι η ομάδα η οποία έχει πάρει τις τρεις από τις συνολικά έξι νίκες που έχουν οι ιταλικές απέναντι στη Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια έχει πέντε νίκες ενώ τρια ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι πιθανές 11άδες:
Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντερφέλερ, Κιρχ, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σαχίν, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Καμπλ, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόνμ, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Λιχτστάινερ, Κιελίνι, Μαρκίσιο, Πογκμπά, Βιντάλ, Περέιρα, Μοράτα, Τέβες.

inner

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι (2-1)
Μετά τη νίκη της στο «Έτιχαντ» έχει πάρει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Μπαρτσελόνα αυτό που καλείται να κάνει σήμερα στο «Καμπ Νου» έχοντας και πάλι στη σύνθεσή της τον… δήμιο της Σίτι. Το όνομά του Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ματς και «καθάρισε» το παιχνίδι.

Στην αγγλική ομάδα τα πράγματα είναι δύσκολα… Ο Πελεγκρίνι γνωρίζει καλά πως η παραμονή του στον πάγκο της κρίνεται πολύ από το σημερινό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο θα το περιμένουν με ανυπομονησία και οι άγγλοι. Η Σίτι είναι η μόνη αγγλική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε περίπτωση που αποκλειστεί θα σημάνει τη δεύτερη σεζόν που μένουν εκτός προημιτελικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι αγγλικές ομάδες.

Το καλό μαντάτο για την Σίτι είναι το γεγονός ότι στην 11άδα της ομάδας θα είναι ο Γιάγια Τουρέ ο οποίος απουσίαζε στο πρώτο ματς.

Οι πιθανές 11άδες
Μπαρτσελόνα (Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ματιέ, Άλμπα, Άλβες, Μαστσεράνο, Ράκιτις, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρινι): Χαρτ, Ντεμικέλις, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Τουρέ, Φερνάντο, Μίλνερ, Σίλβα, Νάσρι, Αγουέρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ασπρόμαυρη» επανεκκίνηση!

Ένα νέο ξεκίνημα θα επιχειρήσει να κάνει σήμερα ο ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Τούμπα, με την ομάδα να μοιάζει εντελώς αλλαγμένη μετά την αποχώρηση του Αναστασιάδη.

«Ασπρόμαυρη» επανεκκίνηση
Μία νίκη στους επτά τελευταίες αγώνες μετρούσε ο ΠΑΟΚ από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο, όταν και ήρθε ισόπαλος με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι η διοίκηση τοτυ «Δικεφάλου του Βορρά» αποφάσισε να απομακρύνει τον Άγγελο Αναστασιάδη, ώστε να λειτουργήσει ως… ηλεκτροσόκ η αποχώρησή του και έφερε τους παίκτες προ των ευθυνών τους.

Από προχθές νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος θα σηκώσει το βάρος μέχρι το τέλος της σεζόν, με στόχο οι Θεσσαλονικείς να καταφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο, η αρχή πρέπει να γίνει από σήμερα και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Τούμπα (17:15, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Ο υπηρεσιακός τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με τις επιλογές του Αναστασιάδη, όμως το ερώτημα είναι ποιος θα παίξει αντί του Κάτσε στο κέντρο.

Όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ιτάνζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Κόστα και Ρατς. Στον άξονα θα παίξουν ο Νομπόα μαζί με τον Τζιόλη (που είναι απολύτως καλά), ενώ στα πλάγια θα βρίσκονται οι Μακ και Γκολάσα. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Περέιρα και Αθανασιάδης.

Την αποστολή αποτελούν οι Γιακουμής, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Παπαγιαννόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης και Κουλούρης. Εκτός έμειναν οι Γλύκος, Σπυρόπουλος, Κάτσε (τιμωρημένος), Πόζογλου, Μαντούρο, Τζανδάρης, Τζαβέλλας, Δεληγιαννίδης και Πούγγουρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για την ένατη…!!

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στην ένατη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι για να διατηρήσει τις πιθανότητες που έχει για το πρωτάθλημα.

Για την ένατη…

Στην προσπάθεια του αυτή θα έχει δύο παίκτες στη διάθεση του, τους οποίους δεν είχε στην προηγούμενη αγωνιστική με τον Εργοτέλη. Τον Ζέκα και τον Καρέλη.

Ο πορτογάλος αναμένεται να πάρει και πάλι θέση στη μεσαία γραμμή της ομάδας και ο νεαρός διεθνής επιθετικός στην επίθεση δίπλα στον Μπεργκ.

Στην άμυνα θα είναι ο Τριανταφυλλόπουλος στα δεξιά, πιθανότατα ο Νάνο στα αριστερά και οι Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής στο κέντρο. Ο Λαγός θα είναι ο αμυντικός χαφ ενώ τον Ζέκα θα πλαισιώνει ο Ατζαγκούν.

Ο Πέτριτς θα είναι μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Μπεργκ και Καρέλη.

Ο Αναστασίου χθες επεσήμανε ότι το παιχνίδι στο Περιστέρι είναι αρκετά δύσκολο και ξεκαθάρισε ότι θα παίξει ρόλο η τακτική προσέγγιση στο παιχνίδι και οι προσωπικές μονομαχίες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλάζουν τα πλάνα της…!!

Ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου και οι απαιτήσεις που υπάρχουν εν όψει της επιστροφής της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα αναγκάζουν τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να αναπροσαρμόσει τα μεταγραφικά του πλάνα.

Αλλάζουν τα πλάνα της…
Τεράστιες είναι οι απαιτήσεις που υπάρχουν στην ΑΕΚ εν όψει της επιστροφής της ομάδας στη Σούπερ Λίγκας. Άλλωστε, στόχος της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι η «Ένωση» να πραγματοποιήσει πορεία πρωταθλητισμού, διεκδικώντας από του χρόνου τον τίτλο.

Μετά τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό. Αυτό, σύμφωνα με τη SportDay, σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες προσθήκες, με στόχο την απόκτηση παικτών που θα βοηθήσουν στην παραπάνω κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στον «Δικέφαλο» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, ο οποίος θα βοηθήσει τον Χρήστο Αραβίδη. Το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν τα ονόματα του Τζεμπούρ και του Σα, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη με ένα ακόμη μεγαλύτερο «όνομα». Επίσης, θα γίνει κίνηση και για έναν ακόμη φορ περιοχής, αφού ο Κρισάντους δεν έχει καταφέρει ακόμα να… πάρει μπρος.

Με τον τραυματισμό του Μάνταλο, αναζητείται ένας παίκτης-κλειδί για να μην βιαστεί ο διεθνής μεσοεπιθετικός να επιστρέψει και να μπορέσει να ακολουθήσει με την ησυχία του το πρόγραμμα αποθεραπείας του. Σε πρώτο πλάνο φαίνεται πως βρίσκεται ο Μαρτίνες του Παναιτωλικού.

Παράλληλα, θα γίνουν προσπάθειες για την απόκτηση ενός δεξιού χαφ, με τον Λούκα να είναι αρκετά ψηλά στη σχετική λίστα, ενώ δεν αποκλείεται ο Πλατέλλας να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση για την ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ θα προχωρήσει για την απόκτηση και ενός κεντρικού αμυντικού για να δημιουργηθεί μία δυνατή τετράδα στόπερ μαζί με τους Κολοβέτσιο, Τζανετόπουλο και Λαμπρόπουλο. Ενίσχυση θα υπάρξει, επίσης, και στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Σοϊλέδη να παραμένει στο ρόστερ και τον Πεταυράκη να αποχωρήσει (ενδεχομένως και με τη μορφή δανεισμού).

Τέλος, αναμένεται να ενισχυθεί και η θέση του τερματοφύλακα, με τους Ανέστη και τους Βούρα να βρίσκονται ρόστερ της επόμενης σεζόν, με τον Αθανασιάδη του Πανθρακικού να είναι σε πρώτο πλάνο εν όψει του καλοκαιριού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κακή βραδιά για Θανάση!!

Οι Γουέστσεστερ Νικς γνώρισαν τη συντριβή και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρέθηκε σε κακή βραδιά στον αγώνα με την Κάντον Τσαρτζ.

Κακή βραδιά για Θανάση
Βαριά ήττα με 104-73 από την Κάντον Τσαρτζ γνώρισαν οι Γουέστσεστερ Νικς στο NBDL.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να διασωθεί από την κακή εικόνα της ομάδας του και τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (2/4 βολές, 1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 5 λάθη σε 27 λεπτά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τσεκάρει» διεθνείς ο Μαρκαριάν στο Περιστέρι!!

Στο Περιστέρι θα βρεθεί σήμερα ο Σέρχιο Μαρκαριάν για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό για την εξ αναβολής 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Τσεκάρει» διεθνείς ο Μαρκαριάν στο Περιστέρι
Στα επίσημα του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου θα βρεθεί απόψε ο Σέρχιο Μαρκαριάν για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της εξ αναβολής 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Πρόθεση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού είναι να «τσεκάρει» από κοντά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως θα καλέσει στην αποστολή της Εθνικής εν όψει του κρίσιμου εκτός έδρας αγώνα με την Ουγγαρία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ωστόσο, η προσοχή του Ουρουγουανού αναμένεται να είναι στραμμένη στην παρουσία που θα έχει ο Κώστας Κατσουράνης στο συγκεκριμένο ματς, καθώς υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που θέλουν τον έμπειρο μέσο να επιστρέφει στη «γαλανόλευκη». *Πηγή: sport-fm.gr*

Κάζο Σπερς, ατυχία για Αντετοκούνμπο!!

Οι απρόσεκτοι Σπερς έχασαν στη Νέα Υόρκη από τους Νικς στην παράταση εξοργίζοντας τον Πόποβιτς, ενώ οι Μπακς παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχασαν στο σουτ στη Νέα Ορλεάνη.

Κάζο Σπερς, ατυχία για Αντετοκούνμπο
«Ήταν μια τραγική εμφάνιση. Δεν σεβαστήκαμε το άθλημα και τον αντίπαλο. Ελπίζω κάθε παίκτης μου να ντρέπεται». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Γκρεγκ Πόποβιτς, που έγινε έξαλλος με την κάκιστη εικόνα των Σπερς οι οποίοι έχασαν με 104-100 από τους Νικς στην παράταση. Ο ρούκι Λάνγκστον Γκάλογουεϊ με 22 και ο Αλεξέι Σβεντ με 21 πόντους έκαναν τη διαφορά για τους γηπεδούχους που πήραν τη μόλις 14η φετινή τους νίκη σε 69 ματς. Ο Τόνι Πάρκερ διασώθηκε με 21 πόντους για τους πρωταθλητές.

Οι Μπακς είδαν το τρίποντο του Ερσάν Ιλιασόβα να κυλά εκτός στεφάνης στο φινάλε του αγώνα και γνώρισαν την ήττα με 85-84 από τους Πέλικανς παρά τη νέα πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σε 35:49 είχε 15 πόντους (6/9 δίποντα, 3/3 βολές), 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 τάπες και μόλις 1 λάθος κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Ο Ρέτζι Τζάκσον είχε 23 πόντους και 20 ασίστ και οι Πίστονς επιβλήθηκαν 105-95 των Γκρίζλις. Ο Νικ Καλάθης σε 17:51 είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 16 λεπτά είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος.

Οι Ρόκετς με ένα ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο (30-16) νίκησαν με 107-94 το Ορλάντο, με τον Κώστα Παπανικολάου να απουσιάζει ξανά λόγω τραυματισμού. Τέλος, οι Κλίπερς παρότι προηγήθηκαν με 22, στο τέλος ζορίστηκαν για να φτάσουν στο 99-92 απέναντι στους Χόρνετς.

Αναλυτικά:

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μέμφις Γκρίζλις 105-95 Κάλντγουελ-Πόουπ 24, Τζάκσον 23 (20 ασίστ), Ντράμοντ 16 (16 ριμπ.), Τόλιβερ 15, Πρινς 11-Γκριν 21, Γκασόλ 17 (11 ριμπ.), Κάρτερ 14, Ράντολφ 13.

Νιου Γιορκ Νικς-Σαν Αντόνιο Σπερς 104-100 (κ.α. 96-96) Γκάλογουεϊ 22, Σβεντ 21, Μπαρνιάνι 16 (10 ριμπ.), Άμουντσον 12 (17 ριμπ.), Σμιθ 11-Πάρκερ 21, Ντάνκαν 17, Λέοναρντ 13, Σπλίτερ 12 (13 ριμπ.), Μπελινέλι 12.

Χιούστον Ρόκετς-Ορλάντο Μάτζικ 107-94 Μοτιεγιούνας 23, Χάρντεν 17, Αρίζα 17, Σμιθ 17, Μπρούερ 13 (12 ριμπ.), Μπέβερλι 12-Ολαντίπο 29, Γκόρντον 13, Βούτσεβιτς 11 (11 ριμπ.), Πέιτον 10.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Μιλγουόκι Μπακς 85-84 Ντέιβις 20 (12 ριμπ.), Ποντέξτερ 18, Ασίκ 16 (11 ριμπ.), Έβανς 12 (10 ριμπ.)-Αντετοκούνμπο 15, Ιλιασόβα 15, Μπέιλες 14, Χένσον 14, Πατσούλια 11 (11 ριμπ.).

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σάρλοτ Χόρνετς 99-92 Ρέντικ 23, Πολ 21, Γκρίφιν 19 (11 ριμπ.), Τζόρνταν 12 (14 ριμπ.), Ρόμπινσον 12-Τζέφερσον 21, Μόρις Γουίλιαμς 18, Χέντερσον 16, Γουόκερ 15, Μάρβιν Γουίλιαμς 10 (11 ριμπ.), Κιντ-Τζίλκριστ 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Ιταλία θα χειρουργηθεί ο Μανιάτης!!

Από χθες ο Γιάννης Μανιάτης βρίσκεται στην Ιταλία, όπου και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Στην Ιταλία θα χειρουργηθεί ο Μανιάτης
Εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες αναμένεται να μείνει ο Γιάννης Μανιάτης, ύστερα από τη ρήξη χιαστών που υπέστη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών ταξίδεψε στην Ιταλία, όπου σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από ειδικό γιατρό και στη συνέχεια θα πάρει σχετικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει ο διεθνής χαφ να αντιμετωπίσει τον σοβαρό τραυματισμό του, ώστε να μπορέσει να επιστέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σενάρια για επιστροφή «Τζόλε», Στολτίδη!!

Ριζικές αλλαγές –όχι μόνο στο ρόστερ– αναμένεται να υπάρξουν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και, σύμφωνα με τη SportDay, δεν αποκλείεται να αναλάβουν πόστα στην ομάδα ο Τζόρτζεβιτς και ο Στολτίδης!

Σενάρια για επιστροφή «Τζόλε», Στολτίδη
Πολλές και ριζικές αλλαγές είναι πιθανό να σημειωθούν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, αλλά δεν θα αφορούν μόνο το ρόστερ της ομάδας.

Πρόθεση της διοίκησης είναι να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι. Έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές γενικότερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σύμφωνα με τη SportDay, υπάρχουν σενάρια για ενεργοποίηση παλιών παικτών σε σημαντικά πόστα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πληροφορίες για την επιστροφή του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και του Ακη Στολτίδη.

Από τη διοίκηση δεν επιβεβαιώνονται τα συγκεκριμένα σενάρια, αλλά και δύσκολα θα γινόταν αυτό τη συγκεκριμένη περίοδο. Ο «Τζόλε», μάλιστα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που είχε έρθει σε επαφή για να αναλάβουν πόστο στην ομάδα, αλλά τότε δεν προχώρησε η συνεργασία. Και οι δύο παίκτες, πάντως, είναι μάνατζερ αυτή την περίοδο, όπως ήταν και ο Ισά πριν προσληφθεί στη θέση του αθλητικού διευθυντή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέοι μπελάδες για ΟΦΗ!!

Νέο κίνδυνος για την ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς ο Μπόλτισαρ Μπόντορ έστειλε έγγραφο που ζητάει 68.000€ και αν οι Κρητικοί δεν τα δώσουν, τότε είναι πιθανό να μην οριστεί ο σαββατιάτικος αγώνας τους με τον ΠΑΣ!

Νέοι μπελάδες για ΟΦΗ
Μετά τον Λόπεθ και τον Πέσιτς ήταν η σειρά του Μπόλτισαρ Μπόντορ να δημιουργήσει νέα (οικονομικά και αγωνιστικά) προβλήματα στη διοίκηση του ΟΦΗ.

Συγκεκριμένα, ο Ούγγρος άσος έστειλε χθες έγγραφο στην ΠΑΕ, με το οποίο αξιώνει ένα ποσό που ανέρχεται στις 68.000 ευρώ.

Έτσι αν η διοίκηση δεν προσκομίσει αποδεικτικό πληρωμής μέχρι σήμερα το απόγευμα στις 6 (στις 3 παίζει με τον Πανθρακικό), θα ενεργοποιηθεί η ενδεχόμενη ποινή.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ήρθε στο προσκήνιο, την ώρα που οι Κρητικοί ζήτησαν να εκδοθεί σήμερα η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η μάχη του Περιστερίου!!

Πέφτουν κορμιά! Ανεβασμένος ο Ατρόμητος. Ανεβασμένος και ο Παναθηναϊκός. Κίνητρο έχουν και οι δύο… Το αποτέλεσμα αυτών; Στο γήπεδο του Περιστερίου στις 19:30.

Η μάχη του Περιστερίου
Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος υποδέχεται στον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι το οποίο ξεχωρίσει από το σημερινό πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Περιστεριώτες είναι αρκετά ανεβασμένοι μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Νίκο Νιόπλια και μετρούν τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα τους παιχνίδια.

Από την άλλη πλευρά όμως αρκετά ανεβασμένος είναι ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έχουν οκτώ σερί νίκες και σήμερα στοχεύουν στην ένατη για να σπάσουν και ένα ρεκόρ. Το σημαντικότερο όμως είναι να διατηρήσουν τις πιθανότητες που έχουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη με τον Γιώργο Γεωργιάδη να επιστρέφει στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά» μετά την απόλυση του Άγγελου Αναστασιάδη. Στόχος των θεσσαλονικιών; Να ανακάμψουν και να πλασαριστούν όσο καλύτερα μπορούν στα πλέι-οφ.

Το πρόγραμμα της εξ αναβολής 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

Τετάρτη, 18 Μαρτίου
ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς (15:00)
ΟΦΗ – Πανθρακικός (15:00)
Πανιώνιος – Βέροια (17:15)
ΠΑΟΚ – Εργοτέλης (17:15)
Λεβαδειακός – Καλλονή (17:15)
SKODA Ξάνθη – Παναιτωλικός (17:15)
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (19:30)

Πέμπτη, 19 Μαρτίου
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (16:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήφκας: «Νίκη στη Λαμία, χωρίς τραυματισμούς» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Χρήστος Ζήφκας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς του Ηρακλή στη Λαμία: «Αυτό που θα με ευχαριστήσει είναι να πετύχει την νίκη η ομάδα χωρίς να έχει τραυματισμούς. Όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος χρειαζόμαστε τους παίκτες ετοιμοπόλεμους στα πλει οφ».

Για τις διπλές αναμετρήσεις Κυπέλλου με την Ξάνθη: «Αν ήμουν ποδοσφαιριστής του Ηρακλή θα ήθελα για αντίπαλο μου τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η Ξάνθη είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό προπονητή. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τους δυο».

Για την ως τώρα πορεία του Ηρακλή: «Κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια φέτος η ομάδα. Η πορεία της είναι πραγματικά πολύ καλή και αν συνεχίσει έτσι και χωρίς να έχει τραυματισμούς νομίζω πως στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Ζήφκας στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Κοντά στο 2ο κάζο σε τρεις σεζόν οι Άγγλοι!!

Αν η Μάντσεστερ Σίτι, δεν ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η Αγγλία θα μείνει για 2η φορά σε 3 σεζόν δίχως ομάδα στα προημιτελικά του Champions League.

Κοντά στο 2ο κάζο σε τρεις σεζόν οι Άγγλοι
Kι από εκεί που οι αγγλικές ομάδες μέχρι το 2010-2011, έφταναν περίπατο μέχρι τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, το πρωτάθλημα της Premier League, κινδυνεύει να μείνει για δεύτερη φορά, μέσα στις τρεις τελευταίες σεζόν, δίχως εκπρόσωπο στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή η σταδιακή μείωση της δυναμικής των αγγλικών ομάδων είχε αρχίσει να διαφαίνεται από την περίοδο 2011-2012 όταν μόνο η Τσέλσι, που ωστόσο πήγε μέχρι το Μόναχο και πήρε το τρόπαιο, εκπροσώπησε την Αγγλία στον κορυφαίο θεσμό.

Το 2012-2013, για πρώτη φορά από το 1996-97, απ’ όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρχικά και μετά πολλές αγγλικές ομάδες βρίσκονταν τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, ήρθε το πρώτο κάζο για τους συλλόγους της Premier League. Βέβαια εκείνη τη σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Ρεάλ, ενώ η Άρσεναλ άγγιξε το…θαύμα όπως και την Τρίτη το βράδυ, κόντρα στη Μπάγερν παρά το 3-1 του πρώτου ματς με το 2-0 στο Μόναχο. Οι δύο αγγλικοί σύλλογοι δεν ήταν φαβορί.

Πέρσι Μάντσεστερ και Τσέλσι, αναστήλωσαν κάπως το αγγλικό γόητρο με την ταυτόχρονη παρουσία στα προημιτελικά, με τους Λονδρέζους να πηγαίνουν στην 4άδα. Όμως το φετινό διαφαίνεται ως χειρότερο κάζο για τους Άγγλους από αυτό του 2012-2013, μιας και αυτή τη φορά είχαν 3 ομάδες στους «16» και πιθανότατα, αν η Σίτι δεν κάνει την ανατροπή με την Μπάρτσα, δεν θα έχουν κανέναν εκπρόσωπο. Μπορεί οι «πολίτες» να μην ήταν το φαβορί στο ζευγάρι με την Μπαρτσελόνα, σίγουρα όμως ήταν η Άρσεναλ με τη Μονακό, αλλά και η Τσέλσι σε μικρότερο βαθμό, απέναντι στην Παρί. Η φετινή αποτυχία των Άγγλων, αν δεν τα καταφέρουν οι «σίτιζενς» θα κάνει μεγαλύτερο κρότο από αυτή του 2012-2013. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η UEFA στο ίδιο τραπέζι με τους οπαδούς!!

Εκπρόσωποι οργανισμών φιλάθλων έδωσαν το παρών στην καθιερωμένη συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί στη Νιόν, μιλώντας για το μέλλον του ποδοσφαίρου και για τα όσα συμβαίνουν σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία λαμβάνει πολύ σοβαρά τις ετήσιες συναντήσεις της με τους φορείς φιλάθλων, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι ο ίδιος ο Πλατινί έδωσε το παρών, μαζί με τον σύμβουλό του, Γουίλιαμ Γκεγιάρντ και μέλη από το Δ.Σ. Όπως ενημέρωσε η UEFA, στο φετινό meeting βρέθηκαν εκπρόσωποι από τον οργανισμό Supporters Direct Europe, τη Football Supporters Europe, αλλά και άλλους οργανισμούς, όπως η FARE, το δίκτυο κατά του ρατσισμού και το CAFE, το κέντρο για τη βελτίωση της πρόσβασης στα γήπεδα.
«Η δουλειά μας είναι πολύ θετική, αλλά πάντα ξέρουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα», είπε ο Πλατινί στον χαιρετισμό του. «Είναι μια πραγματικά σημαντική συνάντηση για εμάς, ώστε να αναπτύξουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο ποδόσφαιρο. Είμαι επίσης οπαδός και οι οπαδοί είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη ποδοσφαιρική οικογένεια», πρόσθεσε.
Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν παραδείγματα των σχέσεων μεταξύ των φιλάθλων, των ομάδων, της αστυνομίας και της πολιτείας από πολλές χώρες και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και αυτό της Ελλάδας, δεδομένων των προσφάτων εξελίξεων στα θέματα της βίας αλλά και των προεκλογικών εξαγγελιών των στελεχών του αθλητικού τμήματος για το μοντέλο της λαϊκής βάσης. Η κουβέντα κινήθηκε τόσο σε πολιτικό, όσο και οπαδικό επίπεδο.
Προς το παρόν μόνο το πλαίσιο της συζήτησης έχει γίνει γνωστό από την πλευρά της Ομοσπονδίας, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί απίθανο να ληφθούν υπόψη τα όσα άκουσε ο Γάλλος πρόεδρος από τους οργανισμούς φιλάθλων στη συζήτηση με την Πολιτεία. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο του οργανισμού Supporters Direct, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα αναφέρθηκε στη συζήτηση, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες καθώς όπως ξεκαθάρισε η πολιτεία βρίσκεται σε επικοινωνία με την UEFA.
Οι εκπρόσωποι του οργανισμού Supporters Direct έχουν δηλώσει ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να συζητήσουν με την Πολιτεία, εφόσον τους ζητηθεί, όπως κάνουν σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη, καθώς με βάση την εμπιστοσύνη που τους δείχνει η UEFA και το έργο που έχουν αναλάβει και επιδείξει από το 2007 έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία να βοηθήσουν στην εύρεση λύσεων.
Κατά τα άλλα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα διάφορων πρότζεκτ που τρέχουν υπό την αιγίδα της UEFA και συζητήθηκαν μελλοντικές κοινές δράσεις. Ένα από αυτά ήταν το πρόγραμμα SLO, το οποίο έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο πλαίσιο του διαλόγου με τους φιλάθλους. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, οι  άνθρωποι της UEFA ευχαρίστησαν τους οργανισμούς φιλάθλων, τονίζοντάς τους πως θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί τους στο πλαίσιο της βελτίωσης του αθλήματος στο μέλλον.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Πέσιμο» σε Πιάνιτς!! (vid)

Ρόμα σε κρίση και Πιάνιτς σε... πανικό! Οπαδοί της ομάδας την έπεσαν στον Βόσνιο μέσο απαιτώντας να μάθουν πότε θα έρθει η πολυπόθητη νίκη. 
Η κατηφόρα της Ρόμα δεν έχει σταματημό γεγονός που έχει εξοργίσει τους οπαδούς της ομάδας. Ετσι, οι παίκτες αποδοκιμάζονται εντός και... εκτός Ολίμπικο. Οπαδοί των «τζιαλορόσι» σταμάτησαν στον δρόμο τον Μίραλεμ Πιάνιτς και άρχισαν να τα... χώνουν για την εικόνα της ομάδας. Ο Βόσνιος ήταν ήρεμος και προσπαθούσε να τους εξηγήσει πως η Ρόμα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, αλλά σύντομα θα αλλάξει εικόνα. Οταν επέμειναν πότε θα έρθουν οι νίκες, ο Πιάνιτς υποσχέθηκε πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ...






*Πηγή: gazzetta.gr*

Παρηγορούσε τον Κίσλινγκ ο Ομπλάκ!! (vid)

Όταν όλη η Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγύριζε την πρόκριση στην 8άδα του Champions League, ο Γιαν Ομπλάκ έσπευσε να παρηγορήσει τον Στέφαν Κίσλινγκ που έχασε το τελευταίο μοιραίο πέναλτι για τη Μπάγερ.
Ο Σλοβένος τερματοφύλακας, που αποδείχθηκε καθοριστικός στη διαδικασία των πέναλτι για τους Μαδριλένους, μετά το άστοχο πέναλτι του Γερμανού επιθετικού που κλείδωσε την πρόκριση για την ισπανική ομάδα, πλησίασε τον στράικερ της Λεβερκούζεν για να τον παρηγορήσει.








*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανανεώνει ο Σιμεόνε!!

Λίγη ώρα μετά την δραματική πρόκριση επί της Λεβερκούζεν, οι φίλοι της Ατλέτικο έλαβαν ευχάριστα μηνύματα για την παραμονή του Ντιέγο Σιμεόνε από την εκπρόσωπο και αδερφή του Αργεντινού τεχνικού.
«Σε μερικές μέρες οι φίλοι της Ατλέτικο θα είναι ακόμη πιο χαρούμενοι» δήλωσε η Ναταλία Σιμεόνε στην ισπανική τηλεόραση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα». Όπως φαίνεται ο «Τσόλο» βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα και αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο δρόμος για την ποδοσφαιρική γη της επαγγελίας...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος παρατηρεί τον... αγώνα δίχως αύριο τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της Αγγλίας για να είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν και προσπαθεί να βρει την μία που δεν θα τα καταφέρει...  
Το περσινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ μας χάρισε ένα συγκλονιστικό φινάλε και μία μάχη για τον τίτλο σχεδόν μέχρι τέλους. Θυμίζω ότι η Μάντσεστερ Σίτι το κατέκτησε την τελευταία αγωνιστική μετά τη νίκη της επί της Νιούκαστλ.

Φέτος αυτό το σκηνικό δύσκολα θα επαναληφθεί. Η Τσέλσι δεν είναι μόνο το μεγάλο φαβορί, αλλά σχεδόν αγκαλιά με τον τίτλο, από την στιγμή που πλέον έχει αποκλειστεί απ' όλες τις άλλες διοργανώσεις (πλην του Λιγκ Καπ το οποίο κατέκτησε) και έχει μόνο το πρωτάθλημα να αφοσιωθεί αυτό το +6 που ήδη έχει (και μάλιστα με ματς λιγότερο) είναι πιθανό ακόμη και να το διευρύνει. Είναι πολύ δύσκολο, ως απίθανο όχι απλώς να μην πάρει το πρωτάθλημα, αλλά να επιβεβαιώσει και την μαθηματική κατάκτηση του, πολύ πριν την τελευταία αγωνιστική.

Το ενδιαφέρον όμως δεν σταματά εκεί. Ισα, ίσα που στην Αγγλία φέτος όλα τα “βαριά χαρτιά” (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι) δίνουν έναν τρομερό αγώνα για να μην είναι στο τέλος της σεζόν η μία που θα την πατήσει και θα χάσει το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ (έστω και μέσω των προκριματικών). Πέρυσι ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή που την πάτησε, φέτος;

Ας δούμε μία μία αυτές τις τέσσερις ομάδες και τις πιθανότητες που έχουν να τα καταφέρουν να μπουν στην πρώτη τετράδα με βάση τα όσα μας έχουν δείξει ως τώρα...


Μάντσεστερ Σίτι
Από διεκδικήτρια του τίτλου, μετά και την τελευταία της ήττα από την Μπέρνλι η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, κοιτάει πλέον κυρίως πίσω της και όχι μπροστά της. Στο -6 από την Τσέλσι που έχει και ματς λιγότερο με την ουραγό Λέστερ, οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ επικεντρώνονται στο να μην πάθουν καμία μεγαλύτερη ζημιά από την απώλεια του στέμματος το οποίο φαίνεται ότι θα παραδώσουν. Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά πλέον μόλις στο +4 από την 5η Λίβερπουλ και στο -2 από την τέταρτη και συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Και αναφέρω και την 4η θέση, διότι άλλο είναι να εξασφαλίσεις δεδομένα την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα και τα έσοδα και άλλο είναι να τα διεκδικήσεις μέσω μπαράζ τον Αύγουστο.

ΣΥΝ
Οπως όλα δείχνουν η Σίτι θα αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και αν όντως συμβεί αυτό, τότε μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχει να παίξει μόνο τους αγώνες πρωταθλήματος. Εννιά παιχνίδια στα όποια θα κάνει focus για να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται και με το ρόστερ να έχει τεράστιο βάθος και ποιότητα για μία διοργάνωση. Φυσικά στα συν και το +4 που έχει στο σακούλι της από την 5η θέση.

ΠΛΗΝ
Δείχνει να βρίσκεται στην χειρότερη φόρμα της σεζόν. Ο Γιάγια Τουρέ είναι σαν να μην έχει γυρίσει από το Copa Africa, αφού δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του, ενώ και αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες δείχνουν ντεφορμέ. Επίσης πρόκειται για την ομάδα που έχει την μεγαλύτερη απογοήτευση και αυτό φαίνεται και στους παίκτες της. Πήγαινε για πρωτάθλημα, δεν πήγαινε για τετράδα και επιπλέον έχει μείνει και χωρίς κάποιον τίτλο.

Αρσεναλ
Τι είχες Αρσεναλ, τι είχα πάντα. Για μία ακόμη χρονιά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο και για μία ακόμη φορά πήρε μπρος όταν το τρένο του πρωταθλητισμού είχε πλέον χαθεί. Με εξαίρεση την περσινή σεζόν που στο μεγαλύτερο μέρος της η Αρσεναλ ήταν πρώτη στη βαθμολογία, η ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ επαναλαμβάνει την εικόνα και την πορεία των προηγούμενων ετών. Πολύ δύσκολα διεκδικεί ή παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά και από την άλλη ποτέ δεν είναι αυτή η μία από τους μεγάλους που μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΥΝ
Βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν. Με εξαίρεση το ματς με τη Μονακό η Αρσεναλ έχει 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς πρωταθλήματος, απέκλεισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ” από το Κύπελλο και είναι η ομάδα με την καλύτερη εικόνα το τελευταίο δίμηνο. Καλύτερη σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο που παίζει και από την Λίβερπουλ η οποία είναι η πιο αποτελεσματική. Επιπλέον είναι η ομάδα που έχει την καλύτερη ψυχολογία και είδε όλα τα βαριά χαρτιά να επιστρέφουν από μακροχρόνιους τραυματισμούς. Βασικότερο συν όλων, ότι τόσο η ομάδα, όσο και ο Βενγκέρ, έχουν πάντα τον τρόπο να τερματίζουν στην τετράδα. Πάντα όμως...

ΠΛΗΝ
Εκτός απρόοπτου, όπως και στην περίπτωση της Σίτι, η Αρσεναλ δεν θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά συνεχίζει στο Κύπελλο και η πιθανότητα να παίξει δύο ματς (ημιτελικό με την Ρέντινγκ και τελικό στη συνέχεια) είναι μεγάλη. Οσο κι' αν φέτος έχει διορθώσει αρκετά την αδυναμία της να πάρει αποτέλεσμα στα μεγάλα ματς, το ότι έχει να παίξει με Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα εναπομείναντα 9 ματς, είναι για αυτήν πρόβλημα.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Αν εξαιρέσει κανείς το χορταστικό ημίχρονο με την Τότεναμ στο πρόσφατο ματς, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ ανεξάρτητα από το αν κερδίζει ή αν χάνει, καλά δεν παίζει το τελευταίο δίμηνο. Το πλεονέκτημα που είχε μέχρι τώρα με το να παίζει ένα ματς την εβδομάδα, δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και πλέον κρατάει με νύχια και με δόντια την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.


ΣΥΝ
Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτός είναι ο στόχος από την αρχή της σεζόν, να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχουν κάνει focus σε αυτό και εξακολουθούν να κάνουν. Δεν είναι τυχαίος πιθανότατα ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν στο ματς με την Τότεναμ, όταν ο κίνδυνος να βρεθούν εκτός τετράδας έμοιαζε πολύ μεγάλος. Είναι η πιο φρέσκια ομάδα από όλες, διότι έχει δώσει τα λιγότερα ματς από όλες...

ΠΛΗΝ
Ενδεχομένως έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους (Λίβερπουλ και Τσέλσι εκτός, Μάντσεστερ Σίτι και Αρσεναλ εντός, είναι τα τέσσερα από τα τελευταία 9 ματς της) και επίσης ενδεχομένως την μεγαλύτερη πίεση από όλους, αφού κανείς δεν διανοείται ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μείνει και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκτός από χωρίς τίτλο και χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνιστικά μοιάζει η πιο εύθραυστη ομάδα αφού ακόμη ψάχνει και ψάχνεται σε σχέση με τους σχηματισμούς και τη χρησιμοποίηση κάποιων παικτών.



Λίβερπουλ
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Λίβερπουλ μέχρι τα Χριστούγεννα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και με δυσμενέστατα αποτελέσματα που την έφτασαν μέχρι και την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αλλά όπως στις δύο προηγούμενες με τον Ρότζερς στον πάγκο της, έτσι και τώρα, στο δεύτερο γύρο έκανε εκπληκτικά πράγματα. Ομάδα που βρήκε τον δρόμο της έστω και αργά και πλέον αυτό που τον Δεκέμβριο φαίνονταν αδύνατο είναι εφικτό...
ΣΥΝ
Είναι με διαφορά η πιο αποτελεσματική ομάδα στην Αγγλία το τελευταίο δίμηνο. Εχει πάρει τους 32 από τους 36 τελευταίους διαθέσιμους πόντους. Η άμυνά της έχει δέσει απίστευτα και τρέχει το καλύτερο σερί της ιστορίας της με 6 εκτός έδρας ματς που κράτησε ανέπαφη την εστία της. Παίκτες όπως ο Τσαν και ο Μάρκοβιτς βρήκαν τον ρόλο τους στην ομάδα και η ψυχολογία είναι ξανά στα ύψη. Κερδίζει ακόμη και όταν δεν παίζει καλά, όπως με την Σουόνσι και σιγά σιγά επιστρέφουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες αυτής της ομάδας.

ΠΛΗΝ
Πόσο μπορεί να κρατήσει ένα σερί. Η Λίβερπουλ έχει κάνει εξωπραγματική πορεία από τα Χριστούγεννα και μετά και παραμένει στην 5η θέση. Σχεδόν παίζει χωρίς να έχει περιθώριο λάθους και σε κάθε ματς πρέπει να κερδίζει. Για παράδειγμα αν την Κυριακή χάσει στο ντέρμπι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει. Ακόμη κι' αν κερδίσει όμως, αν την επόμενη αγωνιστική χάσει από την Αρσεναλ στο Emirates πάλι εκτός τετράδας θα βρεθεί πιθανότητα και πάλι θα κυνηγά στη συνέχεια. Το παρελθόν του Ρότζερς μας δείχνει ότι μετά τα Χριστούγεννα η ομάδα πάει τρένο, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέρνει. Πρόπερσι παρά την τρελή κούρσα δεν βγήκε Τσάμπιονς Λιγκ, πέρυσι παρά το γεγονός ότι από τα Χριστούγεννα και μετά έκανε μόλις μία ήττα (αυτή από την Τσέλσι με... μοιραίο τον Τζέραρντ), πρωτάθλημα δεν πήρε...


Στο δια ταύτα
Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από το να αναφέρεις τα δεδομένα, καλό θα είναι να κάνεις και την εκτίμηση με αυτά τα δεδομένα, η δική μου είναι ότι ένα από τα δύο πιο “βαριά χαρτιά” (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Λίβερπουλ) θα την... πατήσει στο τέλος και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το μεταξύ τους μεγάλο ματς της Κυριακής, εκτός κι' αν αυτό τελειώσει με νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Συμπερασματικά οι πιθανότητες που δίνω να μην είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου οι 4 αυτές ομάδες είναι. Σίτι 10%, Αρσεναλ 15%, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 35%, Λίβερπουλ 40%. Επαναλαμβάνω για όσους δεν το πρόσεξαν αυτές είναι οι πιθανότητες ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου...

*Πηγή: gazzetta.gr*