Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μόνο οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπορούν!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος 




Ακόμη και σήμερα οι γνώμες διίστανται. Απόδειξη η χθεσινή «αντιπαράθεση» στην εκπομπή στο ραδιόφωνο, δύο βετεράνων του ΠΑΟΚ, με αφορμή την αποπομπή του Άγγελου Αναστασιάδη και την παράδοση της ομάδας στα χέρια του Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο Γιώργος Κούτσης χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση ενώ ο Γιώργος Κουλακιώτης απόλυτα σωστή κι έκανε κι ένα βήμα παραπέρα. Υποστήριξε ότι ο Γιώργος Γεωργιάδης θα κάνει καλύτερη δουλειά από ότι ο Αναστασιάδης! Δηλαδή πάμε πλέον σε σύγκριση Γεωργιάδη- Αναστασιάδη!

Κάτι τέτοιο όμως είναι άτοπο. Το θέμα σήμερα δεν είναι τα εγκληματικά λάθη του Αναστασιάδη ή τα πλεονεκτήματα του Γεωργιάδη (ή αντίστροφα), αλλά πώς ο ΠΑΟΚ θα βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Όλα πλέον βρίσκονται στα πόδια των ποδοσφαιριστών του. Ο Γεωργιάδης διαθέτει μια μοναδική εμπειρία. Οδήγησε την ομάδα δύο φορές, πέρσι και πρόπερσι στα πλέι οφ. Αυτό από μόνο του όμως δεν αρκεί. Αν δεν τον στηρίξουν μέσα κι έξω από την ομάδα, αν οι παίκτες δεν σταθούν στο πλευρό του, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχει.

Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν μπορεί να πετύχει αν δε διαθέτει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των παικτών του. Προφανώς το ίδιο συμβαίνει και με τον Γεωργιάδη. Μόνο που στο χρονικό διάστημα που απομένει, είναι δύσκολο να βάλει τις δικές του πινελιές πέρα από την αυτονόητη διαχείριση του ρόστερ σε σχέση με τα παιχνίδια και τους στόχους. Μέχρι εκεί.

Σήμερα, όπως ψιθυρίζεται στην Τούμπα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ψυχολογία και η κακή φυσική κατάσταση. Οι παίκτες έχουν μείνει από δυνάμεις. Τόσο ψυχικές όσο και σωματικές. Με την ψυχολογία είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Διορθώνεται με τις νίκες! Με την φυσική κατάσταση όμως όλα είναι δύσκολα. Δεν υπάρχει πρόγραμμα προετοιμασίας μεσούσης της περιόδου, ούτε μπορούν να γίνουν σήμερα όσα δεν έγιναν το καλοκαίρι.

Για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει οι παίκτες να πάρουν την ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσουν στην δεύτερη θέση που πηγαίνει στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς λίγκ. Είναι οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν, να σώσουν την χρονιά και να δώσουν ελπίδα στο σύλλογο.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: