Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πλήρωσε τα δικά του λάθη ο Αναστασιάδης!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης



Η απομάκρυνση Αναστασιάδη από τον ΠΑΟΚ, ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Φαινόταν εδώ και καιρό ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να αλλάξει τα δεδομένα ο Ελληνας τεχνικός. Φαινόταν ότι δεν μπορούσε να ξαναβάλει την ομάδα του σε ένα δρόμο που να δίνει το δικαίωμα στον ίδιο πρώτα και στον κόσμο μετά να αισιοδοξούν.

Κι επειδή ακριβώς δεν μπορούσε αγωνιστικά να πείσει ο Αναστασιάδης ότι ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να ανακάμψει, επειδή δεν μπορούσε να πείσει κανέναν ότι έχει στα χέρια του μια ομάδα… καμένη, η οποία δεν ξαναπαίρνει μπρος με τίποτε, το έριξε στα επικοινωνιακά κολπάκια.

Προφανώς κάποιοι –πιθανότατα εκτός διοίκησης- τον συμβούλεψαν ότι έτσι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, να κερδίσει λίγο χρόνο, μήπως και υπάρξει μια βελτίωση, μήπως και υπάρξουν κάποια σημάδια που να δημιουργούν την εντύπωση ότι κλείνει ο κύκλος της αγωνιστικής κρίσης.

Γι’ αυτό και οι δηλώσεις περί «κατήφορου που τελείωσε», γι’ αυτό και το –ακόμη χειρότερο- περί «ομάδας που ξεκίνησε να ετοιμάζει για την επόμενη περίοδο»

Πράγματα που τα έλεγε ο ίδιος που ισχυριζόταν πριν από 2,5-3 μήνες ότι ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα κι ότι δεν μπορεί γι’ αυτή την ομάδα να υπάρχει κανένας άλλος στόχος.

Όλα αυτά, βέβαια, έδειχναν ότι ο Αναστασιάδης βρίσκεται σε σύγχυση. Εδειχναν ότι για μία ακόμη φορά αδυνατούσε να διαχειριστεί καταστάσεις οι οποίες προκύπτουν σε όλες τις μεγάλες ομάδες, σε όλες τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.

Από την στιγμή που άρχισαν τα δύσκολα, από την ώρα που όλοι άρχισαν να πιστεύουν ότι –από το πουθενά- ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ως ένας πολύ σοβαρός διεκδικητής του τίτλου, για τον Αναστασιάδη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Λες και επρόκειτο για μια κατάσταση που τον ξεπερνούσε, λες και επρόκειτο για μια κατάσταση που φόρτωνε σε αυτόν πολύ μεγαλύτερη πίεση απ’ ό,τι στους παίκτες του, λες και επρόκειτο για μια κατάσταση που τον έπνιγε.

Όταν σου έρχονται όλα στο πιάτο, χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου και, ενώ όλοι περιμένουν από σένα να αξιοποιήσεις την τεράστια ευκαιρία, ξαφνικά βλέπουν ότι αδυνατείς να σταματήσεις μια καθίζηση που κανείς δεν περίμενε, δεν απαιτείς όσα σου χρειάζονται για να κάνεις καλύτερα την δουλειά σου, η ενίσχυση τον Ιανουάριο καθυστερεί κι εσύ δεν λες τίποτε, λογικό είναι να πει ο καθένας ότι φέρεις ευθύνη και μάλιστα πολύ μεγάλη.

Η ταύτιση με τον ΠΑΟΚ, το περιβάλλον του που… ξεσαλώνει κάθε φορά που ο Αναστασιάδης επιστρέφει στην Τούμπα και δημιουργεί έως και συνθήκες διχασμού, οι εμμονές του, η οπαδική –πολλές φορές- προσέγγιση που έχει σε καίρια ζητήματα, δεν βοηθούν τον Ελληνα τεχνικό να πετύχει πράγματα που φαντάζονται πως μπορεί να πετύχει αυτοί που τον πιστεύουν.

Τα ίδια έγιναν και αυτή τη φορά. Ωστόσο, η ευθύνη δεν βαραίνει αποκλειστικά τον Αναστασιάδη. Βαραίνει εξίσου και τον Σαββίδη, που αγνόησε την εισήγηση Βρύζα για τον Σάντος και επέλεξε τον Ελληνα τεχνικό, με τα κριτήρια της επιλογής να παραμένουν απροσδιόριστα.

Ηταν ένα ακόμη αποτυχημένο πείραμα του Σαββίδη, που όλοι όσοι αγαπάνε τον ΠΑΟΚ εύχονται να ήταν το τελευταίο…    


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: